Анна Цолова и Виктор Николаев: Полагат се непрекъснати усилия журналистиката да е мръсна и непрестижна професия

Анна Цолова и Виктор Николаев в ефир

© Цветелина Белутова, Капитал

Анна Цолова и Виктор Николаев в ефир"Дневник" започва серия разговори с журналисти. В годината на постистината и в свят, в който фалшивите новини имат все по-голямо влияние, в обърканата българска медийна среда, сред скандали и атаки срещу журналисти, медии, собственици, говорим с автори и водещи доколко свободни са българските медии, какво е цензура, има ли автоцензура, прави ли опити властта да упражнява контрол над работата им, как, какво ги мотивира да продължат. Говорим за смисъла на журналистиката.


Започваме с водещите на сутрешния блок на "Нова телевизия", още интервюта от серията четете през следващите седмици.


Анна Цолова и Виктор Николаев водят "Здравей, България" от септември 2013 г. Преди това заедно са екранен тандем в ефира на "Тази сутрин" по bTV. Телевизионната си кариера Виктор Николаев започва през 2005 г., когато влиза в екипа на БНТ. Отразявал е политическите страсти в няколко парламента, както и делото срещу българските медици в Либия. През 2007 г. започва да води сутрешния блок "Денят започва". Преди това има богат опит и в радиоефира – работил е в "Дарик радио", радио "НЕТ" и БНР. Журналистическата си кариера Анна Цолова започва в "Канал 3", след което става част от новинарския екип на bTV от създаването на медията през 2000 г. В продължение на години е политически репортер в медията, а след това осем години е автор и водещ на сутрешния блок на медията "Тази сутрин". Има няколко журналистически награди.
Кое е най-голямото предизвикателство в журналистическата професия през последните няколко години?


Виктор Николаев (В.Н.): Да си запази имиджа, да не бъде окаляна и принизена на принципа всички в блатото. Малко островчета, бели петънца са останали, където се прави журналистика по етичните стандарти, не се подменя истината всекидневно с директни лъжи.


За жалост виждам, че има опити отвън и телевизиите да бъдат превърнати в това, в което се превърна печатът. Да няма авторитет, да се използват за омаскаряване на хора и за създаване на фалшив имидж на други.


Анна Цолова (А.Ц.): Полагат се ежедневни усилия журналистиката днес да е мръсна и непрестижна професия. Има хора, които се наричат журналисти, но всъщност са слуги на пропагандата. Има журналисти в кавички, които са на повикване на силните на деня, подменят истината и с лекота наричат черното бяло и обратното. Това се случва всеки ден.


Питам се буквално как заспиват вечер, когато са изрекли една лъжа и им личи, че са изпратени, за да бъдат бухалка в нечии ръце. Това са зависими хора и аз самата няма да ги наричам журналисти. Тези хора и техните поръчители ежедневно работят, за да оцапат нашите лица, т.е. на останалите, които се опитваме да бъдем журналисти. С измислици, лъжи, пропаганда. Това се прави на различни етапи в зависимост от това дали споменаваш определени имена на силни на деня и питаш за тях. Дали задаваш критични въпроси. И тогава започват да използват името ти в публикации в стил крадецът вика дръжте крадеца.


Омаскаряването на професията журналист е една от целите на тази пропаганда. Важно е публиката да не вярва на никого, защото когато всички сме оцапани, и истината, която казваш, може да бъде оспорена.


Дълго време смятах, че такива хора трябва да бъдат оставени да плуват, както е изразът в един виц, но вече смятам да ги съдя.


През последните години е имало моменти, в които съм се чувствала задушена от многото нежурналистика около нас.


В.Н.: Според мен това не е точно принципът с казана, всички да сме вътре и да сме оцапани.


Целта е много по-прагматична, когато сринеш авторитета на всички медии, вече можеш да разчиташ на количествения показател, т.е. авторитет, светли петънца или островчета няма и именно когато количествено превъзхождаш с една камара сайтове, много по-лесно можеш да събориш останалите, като през тях пускаш лъжи. Това като на принципа на тролските атаки.


Кой всъщност има интерес да е така?


В.Н.: Тези, които напазаруваха медиите, за да ги ползват не за журналистика, а като средство за разчистване на бизнес територията си. Там целта не е била да се печели от качествен медиен бизнес, а от друг бизнес. Медиите или са пречка да се случат дадени неща, или ако бъдат контролирани, първо, премахваш пречката, второ, имаш възможност да ги използваш за други цели.


А.Ц.: Ако си позволиш да питаш и да задаваш въпроси за корупция малко по-високо от средното местно ниво, да излезеш от дребните кметства и общински съветници с техните дребни малки корупционни схеми и се опиташ да се качиш на едно ниво нагоре, лекичко да се опиташ, не много, не да правиш разследвания за "Пулицър" (престижната американска награда за журналистика - бел. ред.). Корупцията по високите етажи не е любима тема на властта и присъдружните й т.нар. медии. И това не е посичане срещу Анна Цолова или Виктор Николаев, това е посичане срещу истината. Прави се всичко възможно да се унищожи желанието да се практикува нормално журналистическата професия.

Анна Цолова и Виктор Николаев

© Цветелина Белутова, Капитал

Анна Цолова и Виктор Николаев


Журналистиката трябва да бъде наплашена, посечена, доведена до степен на безсмисленост. Да й се покаже, че има теми, по които може да се пише и говори, и такива, по които не може. Че има хора, които могат да бъдат сочени с пръст, и такива, които не бива да бъдат закачани и не трябва да бъдат питани.


Кой губи от всичко това?


В.Н.: Първо ние губим като журналисти, след това губи и обществото.


Как избирате темите, гостите в предаването? Защото и през избора може да се влияе. Случвало ли се е да си налагате автоцензура? Какво е цензура според вас?


В.Н.: Пряка цензура няма как да ни наложат. Ако трябва да сме конкретни, цензура според мен се налага по следния начин. При подбора на конкретни теми, събеседници ни се е налагал тотален бойкот, и то не вътре в медията, а отвън. И това не е някакъв нов метод. При репортерите е по-различно. При нас имаме събеседници, говорим си с хора. Тази великолепна конкуренция, която на пръв поглед се разгръща на пазара, в крайна сметка може да ни изиграе лоша шега. В ситуации, в които един събеседник му се предложи по дружелюбна и по-комфортна среда за разговор, той има възможност да я предпочете, т.е. може да си избере къде да отиде. Това е метод да се манипулират не само наши предавания, но и други.


Има хора, които не присъстват в предавания много дълго време, взема се решение и те бойкотират. По този начин те цензурират. От големите медии обаче може временно да се бяга. Този метод се прилага особено когато трябва да се чуят всички гледни точки и в студиото да присъстват повече хора. Смята се, че като не се изпрати даден събеседник в студиото, това ще ти попречи да направиш темата. Идеята е да изглеждаш необективен и да се удари по твоя авторитет. Трик. Евтин, но се използва, защото работи.


Имало ли е случаи, в които са ви поставяли условие, че събеседникът ще участва, ако не се задават определени въпроси?


А.Ц.: Да и в такива случаи ние не приемаме участие. Съответно човекът не идва и си избира да отиде в конкурентна медия. По време на управлението на Пламен Орешарски бяхме почти напълно оставени без събеседници. Имало е и други такива периоди.


Това е едната страна на въпроса. Но има и случаи, в които се канят експерти, за които е странно защо присъстват по дадена тема в студиото и доколко изобщо са експерти по нея. Има случаи, в които дори не се представят с цялата им визитка само и само тя да не обезсмисли участието им. Например има хора с досиета от ДС, но това се спестява на зрителите.


В.Н.: Мисля, че по тази тема се преувеличава. Защо се кани този, а не онзи. Често се стига до ситуация, в която по дадена тема, която няма как да оформиш като в списание, защото си притиснат от време и формат, и заради това на нас много по-често ни се налага да избираме разпознаваеми лица.


Очевидно имате предвид случаи, в които възниква въпросът морално ли точно този да коментира даденият въпрос. Много пъти сме изпадали в колебания по различни теми. Но пазарът е такъв, за много теми нямаш съвсем независими експерти. И наистина има компромисни участия. Често обаче има хора, които са много интересни, но тях пък не искат да ги пращат в студиото.


А.Ц.: Действително има компромисни участия. При всекидневно тричасово предаване става и това. А всъщност едва ли си давате сметка, но публиката слуша разпознаваемите лица. И дали някой е разпознаваем от повече хора често също е критерий да е в студиото.


Има случаи, в които в студиото са осигурени всички гледни точки, настава една говорилня, медията също не заема позиция и така хората не могат да се ориентират по дадена тема. Как излизате от подобни ситуации?


В.Н.: Аз избягвам да вземам страна. При мен промяната последните години е тази.


Виктор Николаев

© Цветелина Белутова, Капитал

Виктор Николаев

Повече информирай, по-малко коментирай. Правя го по професионални причини. Въпреки че някой може да ме обвини, че правя компромис с журналистическото си его. Мога да си го позволя вече. Не ми е толкова важно да наложа моя си извод и моето конкретно мнение по дадена тема. Особено по изострени теми, искам да имаме всички гледни точки, дори и тези, за които има съмнение, че не са особено автентични, и в моите очи не са справедливи.


А.Ц.: Даваме си сметка, че работим в медия, която е за широка аудитория. Не сме тясно специализирано предаване, което има точно определен тип потребители, които трябва да бъдат информирани по това, от което конкретно имат нужда и очакват. Работим за много голяма аудитория и една от думите, която е много важно да прилагаме, е баланс.


Нашата обществена и медийна действителност много често обаче сътворява измислен баланс. Има една теза, която започва много усилено да не се харесва на определени силни на деня. И тогава се измисля другата гледна точка, която не е автентична. На протеста се създава контрапротест. Какво прави медията в такъв случай? Слагаш на масата двете гледни точки, отразяваш и протеста и контрапротеста. Дори и да виждаш, че там няма автентично алтернативно мнение, че хората не знаят за какво точно са на т.нар. протест. И задаваш честно и критично въпросите и към двете страни.


В.Н.: Номерът е не да го казваш през директен коментар, да сочиш с пръст кое е истинско и неистинско. Това не е красиво чисто естетически, като вземаш страна. Другото е, че в една страна, пропукана от съмнения, всичко изглежда съмнително, дори ако посочваш кое е черно, кое е бяло.


А.Ц.: Даваш ли думата на измислената друга страна, неавтентичната, защото много други медии са я наложили като автентична/истинска. Много често съм се питала и съм имала моите вътрешни противоречия. Хубаво е да има баланс, но този баланс да е между две реални мнения. Какво да правя?


В.Н.: А ако институция стои зад това. Ти си задължен да отразиш институцията. Ето проблем.


А.Ц.: Другият голям проблем в контекста на подмяната на реалностите. Случвало се е, когато има голяма обществена тема, която трябва да бъде замъглена и затъмнена, да се измисли създаването на събитие, което често е облечено в думичката патриотизъм. Няма да използвам думата патриотизъм в случая. Ще я нарека патриотарство, кух патриотизъм. Той е изключително вреден. Освен че подменя, замъглява, освен че дава хляб в ръцете на хора, които са освирепели да мразят, да търсят вината в другия, да са агресивни вербално и невербално.


Фалшивите новини влияят най-много на хора, които се чувстват изолирани, нереализирани и нещастни. Лесно могат да бъдат манипулирани.


Има ли случаи, в които си налагате автоцензура?


В.Н.: Аз емоционално се обирам.


А.Ц.: Той го умее по-добре. Аз не.


В.Н.: Наистина мога да си позволя като психика и търпение да изслушам нещо, в което не вярвам. Приемам го. Отразява позиция. Не бива да подценяваме аудиторията си. Хората разбират кое е лъжа, кое е истина. Автентично и неавтентично.


А.Ц.: Има журналисти, на които много им личи кой е собственикът, за когото работят. С кой бизнесмен и политик са приятели. Непрестанно сме свидетели на такива неща.


Кои са вашите лични етични правила, от които не отстъпвате?


В.Н.: Равна отдалеченост от всяко мнение. Почтеност към работата, към истината и способност да осигуриш всички позиции (опитвам се, но невинаги става) по равен начин.

В студиото

© Цветелина Белутова

В студиото


А.Ц.: Няма как човек да се отнася равно и без емоция, без конкретни въпроси към лъжата. Една от функциите на журналиста е да бъде коректив на лъжата. Затова сме четвъртата власт, която е коректив на първите три, за които се предполага, че имат причини и основания да не казват цялата истина.


В.Н.: Можем в процеса на разговор с въпроси да дадем възможност на зрителя да прецени кое е лъжа и кое е истина.


А.Ц.: Мълчание и мигане пред някакви откровени лъжи аз няма как да смятам, че е работата на журналиста. Само и само в студиото да е спокойно и на събеседника да му е уютно и комфортно.


По повод моите правила имам едно изключително важно, което знам, че и Виктор споделя, и затова мисля, че няма да говоря само от свое име. Не приемам лични срещи с политици и бизнесмени извън студиото. Прекратявам веднага отношения, ако ме поставят в конфликт на интереси. Искам да заспивам спокойно вечер, да не дължа на никого нищо. Виждам политиците и бизнесмените в студиото и на публични събития. В редки случаи ги чувам по телефона, за да се опитам да го поканя в студиото.


Много рядко с Виктор искаме да влизаме в личен контакт с човек, когото ще интервюираме, защото рискуваме да влезем в разговор от рода "ама не ме питай това, не ме питай онова". Има опасност да развиеш симпатия, която да ти се отрази на работата. Ние сме хора, човешки същества, не сме роботи с етикет политик, журналист. Това ми е категорично правило, което спазвам, откакто съм в професията и се изявявам като водещ. Не се виждам и общувам с хора, на които би трябвало да съм коректив.


Да се гордееш, че си приятел с политиците, на които би трябвало да бъдеш коректив, те прави единствено и само приятел на политиците, но не и журналист. Един сайт преди време дори обяви официални тарифи за журналистически публикации: платено интервю, анализ, стигнахме дотам, че вече го обявяваме официално до степен, че забравихме за какво точно работи журналистиката. Не мога да си представя какво се случва неофициално. Във вестници и сайтове е пълно с платено съдържание, което не е отбелязано като реклама, а като журналистика. И сега мога да отворя 5-6 сайта и да ви дам десет примера. Журналисти галят с перце една институция, а тази институция после им дава грамота за обективно отразяване. Още една тъжна констатация от нашата така наречена журналистика.


Другото важно нещо е да не дължиш на никого нищо. На вратата са ми чукали хора. Дойде в къщи пратеник на един кандидат, няма да казвам за какво, да ми предложи 5 хил. лв. за интервю. Ако взема тези пари и после отново го направя, ще мога ли да спя спокойно или ще се налага да се движа с охрана, защото заради тази зависимост аз ще стана абсолютен роб на хората, които са ми дали пари. Да не говоря, че за съжаление в нашата журналистическа действителност има зависимости с 5-6-цифрени суми. Сбъркана работа. Не може да има такова общуване.


Какъв е шансът хората да върнат медиите на своя страна, на страната на истината и съответно журналистите да си върнат доверието на гражданите?


В.Н.: Може да няма нужда. И ние, журналистите, да си внушаваме, че сме толкова важни за хората. Да смятаме, че всички се вълнуват на кое място сме по свобода на словото, това може пък това да не е върховната ценност за аудиторията.


Може пък да се окаже, че нашето общество иска несистемни играчи и в медиите, в журналистиката. Може пък на хората да им е по-приятно да знаят, че им поднасят невярна информация, и това да е новият вид хамбургер. Казвам го с ирония, но напоследък се замислям и върху това.


Кое ви кара да не се отказвате и да продължавате да бъдете в тази професия?


В.Н.: Общият фон е наистина песимистичен. И се работи трудно. Но лесно няма. Аз не се отказвам, защото професията толкова е станала част от мен и аз съм станал част от нея, мога все още да плувам в това блато, в което се оказва, че се е превърнала нашата професия. Мога да си върша работата въпреки всичко. Въпросът е да имаме сила и спокойствие да виждаме светлинката. Вършим си работата, както смятаме за правилно.


А.Ц.: Големият проблем е, че и на поръчителите на пропагандата, и на консуматорите им е трудно да повярват, че има хора, които правят нещо ей така, в името на правилата и справедливостта. Без пари! И с чиста съвест. Затова продължавам - защото няма от какво да се срамувам.


В какво намирате удовлетворение?


В.Н.: Като хванем темата на деня и сме адекватни по нея. Дребните победи ме радват. Имаме една рубрика - "Моята новина", през която се решават ефективно макар и дребни проблеми. От нея има видими резултати. И в това намирам удовлетворение, че нещо благодарение на нас се е променило.


А.Ц.: Приятно ми става, когато се запълни дупка на улицата след рубриката "Моята новина", но мен само това не ме удовлетворява. Работя на един чист остров, който ми позволява да говоря за корупцията, защото забелязвам, че на много медии не им е позволено. Не ме спират да го правя. Съзнавам, че човек трябва да се радва и на малките победи. Но и да не забравяме каква точно е функцията на журналистиката – четвърта власт, критик и коректив на първите три. Коректив, а не слуга.


В.Н.: Светът променя нас, а не ние него. Журналистиката не може да си въобразява, че ще промени света. Аз не приемам журналистиката като война.

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 518 Неутрално

  "Полагат се ежедневни усилия журналистиката днес да е мръсна и непрестижна професия. Има хора, които се наричат журналисти, но всъщност са слуги на пропагандата. Има журналисти в кавички, които са на повикване на силните на деня, подменят истината и с лекота наричат черното - бяло и обратното"

  Това са добре платени послушковци, като интервюираните попадат в тази категория

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  Тези двамцата са едни от главните виновници хората да НЕ уважават журналистите - доколкото въобще могат да се наричат журналисти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  С такива герберки като Цолова и Ризова, които всеки ден си показват пристрастията към партията в ефир, да, журналистиката е мръсна професия.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3502 Неутрално

  . Има хора, които се наричат журналисти, но всъщност са слуги на пропагандата. Има журналисти в кавички, които са на повикване на силните на деня, подменят истината и с лекота наричат черното - бяло и обратното."Ама като не им казвате имената,като търпите и се правите,че не съществуват и вие помагате за съществуването им.

 5. 5 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Каква ирония, точно тези двамата да мрънкат по повода.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 6. 6 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Ще повторя казаното от първите коментатори, като го посоля с малко-по различна сол. Да започнем от заглавието на материала: "Полагат се непрекъснати усилия журналистиката да е мръсна и непрестижна професия"

  Полагат се, реши се, ще се направи. Ами че така говореха сталинистите. Журналистите трябва да говорят така: "Петров и неговата "Петринище" АД положиха усилия да подкупят журналиста Иванов, но не успяха". А като кажат "полагат се", аз лично разбирам че Петров е успял (поне в случая с Цолова и Николаев).

 7. 7 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Намирам интервюто за много интересно,защото интервюират интервюиращи журналисти.
  На мен Виктор Николаев ми допада,защото ,когато интервюира или дискутира с някого
  върти - суче,но докарва събеседника си да изплюе камъчето.
  Ани Цолова е прекалено нетърпелива,понякога притиска събеседника си,който обикновено се затваря в черупката си.
  За мен пример за журналисти с главно Ж си остава Нери Терзиева .

 8. 8 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Само да добавя от Капитал - Росен Босев!

 9. 9 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Голям смях. Целенасочено избягвам нова, която е под строгия контрол на герп, но за жалост съм хващал "журналистическите" напъни на Анна Цолова, която много лае срещу когото й кажат, но пък при среща с "нашите" е кротка и послушна. Като цяло тя не може и да предостави качествена журналистика, просто защото не е интелигентна и не може да мисли на краката си, което позволява на почти всеки средно-интелигентен събеседник да я затапи безвъзвратно. На Виктор Николаев му симпатизирах, когато беше в БНТ преди години, даже мисля, че по онова време 2ката на БНТ беше на най-високо ниво, но и той, като се задържа в нова, стана беззъб и послушен. Просто някакви сиви хора, част от декора, които не казват нищо и които никой не слуша. И тези ще обясняват какво е журналистика, смях.

 10. 10 Профил на antoni
  antoni
  Рейтинг: 292 Неутрално

  АНА ,
  КОГАТО СЕ ВОДЕХА ДЕЛАТА СРЕЩУ КЬНКЬОРА УБИЛ ЧОВЕК И НАПРАВИЛ ЖИВ ТРУП МАНУЕЛА
  ТИ ВСЯКА СУТРИН ОТКЛОНЯВАШЕ ВНИМАНИЕТО КЪМ БАЩАТА НА МОМИЧЕТО,ЧЕ БИЛ ИЗХАРЧИЛ ХИЛЯДИ НА КОМАР.

  СЛЕД КАТО УБИЕЦА БЕШЕ ОПРАВДАН ОТ ПОДКУПНАТА ПРОКУРАТУРА,СЕ ОКАЗА ЧЕ БАЩАТА НЕ Е ОЩЕТИЛ ДЪЩЕРЯ СИ---НО ТОВА СЕ НАПИСА С ДРЕБЕН ШРИФТ В ЕДИН ВЕСТНИК.

  ОТ ТЕБЕ НЕ ИЗЛЕЗЕ НИТО ДУМА

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално
  До коментар [#4] от "chicago514":

  Нали и те са същите и на същото ниско ниво.

  Който няма обща култура
  Залива ефира с халтура !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Милен
  Милен
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Двама журналисти, които използват винаги удобен момент да покажат личното мнение с езика на тялото или вербално в случаи, когато това не е необходимо.

  "Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит."
 13. 13 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 450 Неутрално
 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Весело

  доста колегиално интервю ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Имало ли е случаи, в които са ви поставяли условие, че събеседника ще участва, ако не се задават определени въпроси?

  А.Ц. Да и в такива случаи, ние не приемаме участие. Съответно човекът не идва и си избира да отиде в конкурентна медиа.
  -------------------
  За тия двамцата се знае, че ББ като им дойде на гости - само удобни въпросчета, инак ще се разсърди и ще избяга я при Хекимян, я някъде другаде.

 16. 16 Профил на Yadada
  Yadada
  Рейтинг: 718 Весело

  Когато журналята се помислят за журналисти!

  БКП = БСП = СДС = ДПС = НДСВ = ГЕРБ = Мафия! The Revolution Will Not Be Televised
 17. 17 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 335 Неутрално

  "Анна Цолова и Виктор Николаев: Полагат се непрекъснати усилия журналистиката да е мръсна и непрестижна професия"

  Мда - и вие двамата сте примера за това какво се случва, когато тези усилия се увенчаят с успех.

 18. 18 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6088 Неутрално

  Отдавна не гледам сутрешни блокове. Те един от източниците на омразата и непоносимостта. Те са рочно войната, ако не война, то спортно състезание до кръв...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 19. 19 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Когато им гостува Баце тези двамцата винаги се спичат от страх. И започват те да отговарят на въпросите му.

 20. 20 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  Първото, което много удобно всички журналисти пропускат е, че така наречените медии са, фирми...! Да бе, фирми. Регистрирани по Търговския закон. Тоест, за да съществуват, трябва да печелят или някой да покрива загубата, ако не са на печалба...! Следва въпроса, как можеш да печелиш от фирма, която е медия? Ами, като защитаваш интереса на някой или някои, който или които плащат...!
  Тръгнали тия двамата, да ми се правят на честни...! И да ни обясняват, за птичките и пчеличките...!

  Бивш tww09306483.
 21. 21 Профил на gcb59309802
  gcb59309802
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Точно тези двамата са олицетворението на продажната журналистика, а слагачеството и цензурата, която упражнява тяхната шефка Сарелска са причината в България думата журналистка да е синоним на ПРОСТИтутка!!! Вече не гледам Нова - всички са ИЗМЕКЯРИ!!!

 22. 22 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 953 Весело

  Поръчковите либеро-толеро говорещи глави с интервю в присъдружната медия ....
  Въобще няма какво и да ги чета....
  :) :) :) :)

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 23. 23 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3733 Весело

  А ве, да ви задам един вапроз, кат раследваш трол хи хи. Ко стана със сношната манифестация но Ристю. Цял меиц четох как щели да са саберат един мильон души. Как ситеРадан ДСБ-ари са заканваха да идат на тас манифестация, ме нес нито дума за нея, до колко позачух там бил само тес с плакатите

 24. 24 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 480 Любопитно

  Виктор Николаев го харесвам от времето, когато попита седем пъти, ако ме не лъже паметта, Орешерски "КОЙ предложи Пеевски?"
  От тогава за всички медии на "успеля млад мъж" и верните им читатели журналистът е сред най-мразените хора в българия...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 25. 25 Профил на pur6ing
  pur6ing
  Рейтинг: 265 Гневно

  Включително и вие двамцата, имате сериозен принос за това.....
  Невинния скромен Виктор и малко /ама много маалко/ по-отраканата Ани, дрън дрън.
  Лъщите като фалшив месинг...

 26. 26 Профил на pur6ing
  pur6ing
  Рейтинг: 265 Гневно

  До коментар [#7] от "Cara Mia":

  Абсолютно неверно, и двамата са обучени така, че да прекъснат говорещия и да отклонят раазговора в изгодна за тях посока! И обратното, ако е от техните, го оставят да каже всичко и му помагат да е по-ясно и лесно за раазбиране.
  БТВ трябва да ги разкара, ако иска да вдига рейтинг....

 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  Много ми е интересно, тия двамата, какво ще правят, ако им извадят слушалките от ушите...?! Не е много честно някак си, събеседника да е сам, докато цял екип от телевизията помага на водещите...!

  Бивш tww09306483.
 28. 28 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 561 Весело

  Ако не се полагаха непрекъснати усилия журналистиката да е мръсна и непрестижна професия, предполагам, че тия двамата щяха да са безработни.

 29. 29 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 782 Неутрално

  типични телевизионни лаладжии разпъващи клишетата - кой не си свърши работа, чиновниците, парите на данъкоплатеца, аман от посредственяци, никаква дълбочина,ояли се до небесата, а жалят пенсионери дето взимат по 200 лв, жалки лицемери

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  До коментар [#23] от "сидер":

  Как, какво...? Нищо, естествено...! Просто, хората в България са много доволни от настоящото си положение на най-бедни в Европа и не искат да го заменят с нищо друго. Затова такива нещастници, като Радан и Христо са обречени на неуспех! Всякакви такива заблудени, като тях, нямат място тук... Който иска по-добър живот и доходи, мястото му не е тук... Въпрос на лични приоритети, както се казва... :)

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Срещу 5-10 бона заплата обаче вие и ваш'те аналози от другите медии се въргаляте в тази мръсотияия и едновременно с това увеличавате мръсотия, "серейки" публично пред цялия народ.
  "Журналя" на конци.... Когат питате за миналото на вождя тогава давайте интервюта

 32. 32 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 561 Весело

  Виктор Николаев го харесвам от времето, когато попита седем пъти, ако ме не лъже паметта, Орешерски "КОЙ предложи Пеевски?"От тогава за всички медии на "успеля млад мъж" и верните им читатели журналистът е сред най-мразените хора в българия...
  —цитат от коментар 24 на Nil satis nisi optimum


  Добре, а ако на някой лекар му се наложи седем пъти да ти прави една и съща операция, докато се откаже и те остави да си ходиш болен, също ли ще го харесаш? Или ако детето ти повтаря седем години един клас, докато на даскалите им писне и го пуснат да се маха ненаучено?

 33. 33 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Каква ирония, точно тези двамата да мрънкат по повода.
  —цитат от коментар 5 на Grimalkin

  Невник почва новата си "рубрика" с интересно чувство за хумор ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 34. 34 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 480 Любопитно

  До коментар [#32] от "usero":

  Ти интелигентен ли си, или на интелигетен се правиш?

  Ако но можеш да направиш разлика между журналист и хирург - аз съм невинен. В журнлистиката, особено в живо предавне, принципът е - въпрос се повтаря докато политикът мрънка и не иска да отговори. Можеш да видиш в интернет христоматиини образци от най-добрите световни майстори.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 35. 35 Профил на markblog
  markblog
  Рейтинг: 277 Весело

  Тези двамата са мишки, послушковци и една голяма клоака. Освен това се и пълни селяци!

 36. 36 Профил на mladen_49
  mladen_49
  Рейтинг: 130 Неутрално
 37. 37 Профил на general_patton
  general_patton
  Рейтинг: 284 Весело

  Точно тези двамата ли трябва да го казват ?!

 38. 38 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Истината е, че двамата са големи професионалисти.
  И продават на много висока цена професионализма си.
  Нали?

 39. 39 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  "Полагат се ежедневни усилия журналистиката днес да е мръсна и непрестижна професия"

  Хахаха, смешен плач и то точно от НТВ!
  Благодарение на водещи като тези двамата медиите ни заливат с жълти новини, а опростачването на предаванията е тотално. От над 100 канала понякога гледам 1-2, а вече се замислям да изхвърля телевизора.

 40. 40 Профил на jtbg
  jtbg
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Добре, че се спасиха от БТВ и оня поръчков лайномет Петков.

 41. 41 Профил на jtbg
  jtbg
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Добре, че се спасиха от БТВ и оня поръчков лайномет Петков.

 42. 42 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Още колко треба да ги наговори такива щото да мине Боку.
  Но в случая, бегетата както винаги търсим изцепката в едно изречение, казано с добри чувства ...

 43. 43 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#32] от "usero":Ти интелигентен ли си, или на интелигетен се правиш? Ако но можеш да направиш разлика между журналист и хирург - аз съм невинен. В журнлистиката, особено в живо предавне, принципът е - въпрос се повтаря докато политикът мрънка и не иска да отговори. Можеш да видиш в интернет христоматиини образци от най-добрите световни майстори.
  —цитат от коментар 34 на Nil satis nisi optimum


  И аз съм изненадан, ама май съм интелигентен, поне на твоя фон. Като признак на интелигентост ми звучи да ти е по-интересно да чуеш отговора на въпроса, отколкото въпроса за втори, трети, ..., седми път, а и да ти е по-интересно да чуеш тоя, дето знае отговора, отколкото тоя, дето знае въпроса. Да минеш читанката и да продължиш към другите книги - също. Както и да не мислиш за майстор някой, щото може да държи микрофон. Бе изобщо - кво си приказвам с тебе?

 44. 44 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  Лоша работа! Журналист /ка е мръсна дума. Тя се равнява с тази на сексуалните работнички/ци. Защо се стигна дотук !? Виновен е КОЙ , а не е точно така. Отровата бе вкарвана "бавно". Пазарната икономика в медиите и свободата са два коренно различни неща. Големите заплати , скрит бизнес с различни неща ( рода или приятели), подаръци като обучение в чужбина за дете, размотаването с големците и олигархията ( дори и много близко) Едва ли мога да дам много умни съвети. Реабилитацията минава през "одържевяване на дадени неща". Има сектори в които пазарната икономика се провали тотално. Не си мислим за "пазарна икономика в сигурност и съдебни системи". Сигурни ли сме , че няма пазарна икономика ??

 45. 45 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 898 Любопитно

  трудно е да се определи кое е по отвратително ,българските политици или българските журналисти ,и едните и другите обслужват мафията ,съвсем явно и безсрамно

 46. 46 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#26] от "pur6ing":

  За какъв рейтинг може да се говори,когато има определено време и трябва да се прекъсва говорещия за да се каже нещо съществено от журналиста.Нивото на журналиста е от природната му даденост за ценностна система.Няма ли я тогава се подлага на изпитанията на съдбата.

  mihala
 47. 47 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Във българия няма журналисти и това е ясно на всеки с грама мозък!

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 48. 48 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Не по темата, но използвам празника, ако искате ме изтрийте, но...

  ... Дневник, съвсем приятелски- сайтът ИД КАПИТАЛ не работи!
  Обещавате с едно кликване- много информация, но на практика всяко второ отваряне на страница е грешно.
  Търсачката не работи.
  Цитатите не работят.
  Логването е сложно.

  Не се заяждам, просто обърнете внимание!

  Весел празник!

 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5027 Неутрално

  До коментар [#47] от "royal_sperm":

  Преди ченгета
  Сега мекерета !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Г-жо Ана Цолова,
  По време на служебното правителство на Марин Райков имаше един министър на спорта Петър Хубчев.Беше отказал да даде едни пари(5милиона)за голф.Не конкретизирам,защото не помня подробности,но това,което помня е как бяхте извикали този младеж в БТВ на кръстосан разпит.С ръка на сърце твърдя,че" журналистката"във вас се бореше с лоялната служителка на Гергов.Това си личеше от екрана! Но едни пари отидоха ,там където не трябва и вие бяхте съучастник.Вие сте жена,майка,човек който иска да купи хубава къща за детето си.Това не са укорими неща!Но трбва да внимавате с определението" ЖУРНАЛИСТ".Умна,симпатична водеща,добър професионалист,но в никакъв случай журналист.Звучи нахално,особено в мафиотска държава.

 51. 51 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 561 Весело

  Като се цаниш за проститутка не може да се сърдиш,че клиентите ти искат да те оправят...точка

 52. 52 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#50] от "rta48522758":
  Петър Стойчев се казваше оня министър, плувец-маратонец, а Петър Хубчев е футболист, един от титулярите в САЩ 94, сега е треньор на националния отбор.

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Не се полагат опити, щото журналистиката у нас отдавна е една от най-противните и долни професии. Реално, всеки, който не става за друго става журналист. Странното е, че дори двойкаджиите от Журналистическия не стават журналисти, а журналисти стават случайницци, които дори това не са учили.. Логично, не умеят нищо, но компенсират с удобна лакейщина. Там парите поне за момента са лесни.
  А двамцата от интервюто са типичен пример за безкадърна, безмозъчна, но плазмодиева журналистика. Особено Николаев е връх в тъпотата. Такъв човек не бих изтърпял на масата до мен - нулеви познания по темите, които коментира, изобщо не се подготвя, но се опитва да манипулира непрекъснато. И понеже не е подготвен, не е и умен, не може да го направи дори това като хората. Резултатът е една гротеска. Само Хекимян е по-тъп от него.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  "Дойде в къщи пратеник на един кандидат, няма да казвам за какво, да ми предложи 5 хил. лв. за интервю"
  Предлагането на подкуп е престъпление. Прикриването на престъпление също е престъпление.

  Мърфи е оптимист!
 55. 55 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1023 Любопитно

  На снимката са двама от основните виновници за това.
  От телевизията на СИКаджията

 56. 56 Профил на kalin333
  kalin333
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  браво , много точно казано ! тези двамата просто им кипи всеки ден от само цензура , тя просто самоцензурата им извира от всички отверстия които имат по тялото. жалко за красивото студио и интериор които имат . и жалко за красивите и симпатични тоалети които им избират гардеробиерите всяка сутрин. просто имам чуството че са част от голямата система за хвърляне на мъгла към нацията.

 57. 57 Профил на kalin333
  kalin333
  Рейтинг: 321 Разстроено

  До коментар [#3] от "Taiga":

  да наистина журналистиката в ръцете на тези двамата е мръсна професия и то иронично главно защото те си пазят ръцете прекалено чисти да не се изцапат с истински злободневните и тежки проблеми налегнали нацията и обществото. трябва да им дадът ордени и медали за художественна гимнастика. заради залягането и лавирането което всекидневно практикуват , за да могат всячески да са политически коректни и да не обидят някого или да не нацапат някого .

 58. 58 Профил на dggm
  dggm
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Хубаво интервю. Много различни хора, допълват се, всеки дава сила на другия.

  Коментарите не ме изненадоха.

  Всичко е наред. Нашият свят се променя благодарение на усилията на други държави в ЕС, и ние заедно с него.

 59. 59 Профил на kalin333
  kalin333
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#51] от "бАрни":

  точно в 10-ката с това определение , виждам защо хората повече не искат да ходят на цирк. заради факта че имаме такива в студиото всяка сутрин които се потят всячески и под прожекторите и пред микрофоните . но пак изспускат идеята е че циркът е да развеселява хората , а не да ги потяпя в мъгла и да притъпява чувството за отговорност пред семейство и общество. и да ги поставя всекидневно в чуство на безисходност и безпомощност което тези двамата много успешно практикуват. явно това е изписано в изискванията от работодателя .

 60. 60 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Че тя си е такава! Журналистите са пълни боклуци, жалко полит
  ически наемници! По големи боклуци от тях са 240 те на брой депутати в НС!

 61. 61 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  Сериозно съм разтревожен от мисълта, че следващото интервю ще бъде с Антон Хекимян.

 62. 62 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Какво единство в оплюването от единните тролски сили! Давайте, таварищи! Празник е, двойно се плаща!
  Ако беше някой придворен журналист от свинските медии, какво доволно грухтене щеше да настане!

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  До коментар [#32] от "usero":

  Имаш дар!
  Трудно би могло да се намери по-тъпо сравнение от твоето!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  Никой не може да достигне "висотите", достигнати от "журналиста" Бареков. А за Ани и Виктор - наивни, или се правят на такива...
  А между другото - от сутрешните блокове гледам тях, 20 мин. докато изляза, все на рубриката "Новини от зрителите"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  Във българия няма журналисти и това е ясно на всеки с грама мозък!
  —цитат от коментар 47 на royal_sperm


  Разбира се че има добри журналисти в България!
  Работата е там, че не им позволяват да се проявят като такива!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на tonywalker
  tonywalker
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Нека не забравяме, че и Дневник е търговско дружество и че им правят четки именно на тези проститутки. Не гледам Нова от 10г и винаги когато съм попадал на сутрешен блок повръщам. Водят интервютата по провокативен и циничен начин. Използват няколко техники, с които настройват обществеността в едната или другата крайност. Мърши, които търсят под камък най-ужасните истории, за да ги покажат. Това са тези джурналя.

 67. 67 Профил на aso15523387
  aso15523387
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Не се мислете за толкова значими, че някой специално "да полага усилия", за да направи професията ви "мръсна". Вие, самите журналисти, я правите такава! Без да разбирате от нищо имате "компетентно" мнение за всичко.

 68. 68 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Да, но усилията се полагат от всички подкупни, червени и прочее безнравствени журналисти. Това, важи за съдии, адвокати и прокурори.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 69. 69 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Тези двамата наистина полагат неистови усилия.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 70. 70 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 851 Неутрално

  сивота и безличие,и винаги в услуга на силните на деня,никакви провокативни въпроси просто най-древната професия,това ми е мнението и не само за тях...ами за почти всички, и ако някой е достатъчно нахален да пита всичко нашите 'любезни политици' просто го отсвирват...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 71. 71 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Прави са, ама и те имат голям принос за това

 72. 72 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  Тези отдавна трябваше да ги свалят от екран. Политиците идват и си отиват, а журналя като въпросните остават да тровят, мърсят, развращават и подвеждат общественото мнение. Няма гаранция , че на тяхно място ще дойдат почтени и добри, но тези са омръзнали на хората и трябва да се махат. Мнозина престанаха да гледат телевизия заради такива като тях. Отвратителни са и с времето стават още по-отвратителни.

 73. 73 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Кой ли е тоя дето тръгнал с 5 бона да купува Ани? Редакционната политика струва над 6 цифрени суми и това само за вестниците.
  В рейтинговите телевизии доста повече.

 74. 74 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Писал съм го няколко пъти, ще го напиша отново!
  Журналистите са като куче на верига! Важно е каква дължина им е отпуснал собственика на медията и режисьора!

  Да разлая троловете!!
 75. 75 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Журналистите в БГ са умопомрачително некадърни, некомпетентни, непрофесионални, неграмотни и незнаят абсолютно нищо. Пуснете си ББС или СНН, или някои от Американските новини и после ги сравнете с тези в БГ.

  1 - Не са наясно с темата по която говорят.
  2 - Канят гост без да са наясно в детаили за темата.
  3 - Задават тъп въпрос, и почват да прекъсват госта си през 5 секунди с нов несвързан въпрос по друга тема.
  4 - Прекъсват госта си посредата на изреченито когато прави смислово заключение.
  5 - Незнаят и немогат да задават последвщи въпроси (защото не са наясно с темата)
  6 - Немогат да контролират дебати и разговрои м/у 2ма или повече госта. Госпите се надвикват, прекъсват се, и говорят смесени неща без нищо да става ясно на хората, докато водещите стоят и гледат без да могат да контролират дебата. Незнаят как. Не задават ясни въпроси и не незнаят как да изискват ясни отговори.
  7 - Самите журналисти в БГ и самата медия в БГ се виждат като посредник в обществото вместо като фактор.

  В Америка Медиите се виждат като фактор, като фактор който има пълното право и чиято роля е да иска сметката и търси отговорност от политиците. В БГ това не е така. Примерно, правят репортаж за някакво нарушение, и вместо да отидат при отговрните хора, било то Кмет, Политик, даже и Министър, те нищо не правят, просто отразяват нарушението, и това е. В Америка медиите силно претискат политиците и всеки отговорен за нещо човек, държат ги изкъсо и ги гледад под микроскоп, тук не е така. Медиите не търсят сметката на полиците, не ги претискат, не ги държат изкъсо, журналистите са ужасно некадърни, незнаят как да информират хората, поради тази причина хората са неинформирани.

 76. 76 Профил на kalin333
  kalin333
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#48] от "faeton.":

  браво за препоръките . достатъчно смелост на празника ! и примерно отговорите на коментарите , трябва да се появяват точно под дадения коментар , а не 30 , 50 или 69 коментара по долу, така че някои които чете отговр или реплика към даден коментар трябва да прескача 30 коментара по долу и после да се връща 30 коментара по горе ... като на возене на пиратски кораб в луна парк - нагоре - надолу ... просто срамота за толкова пари , такъв Информационно Технологичена поддръжка на съответните сътрудници . иначе като цяло системата за коментари изглежда секси и съвременна но за съжаление само толкова. и наистина лог-ването е сложно за това че си влязъл успешно в профила си те награждават веднага с предложение за анкета ... а не могат да изчакат примерно да ти я предложат на 30 мин . или 15 мин. след като си влезнал ...

 77. 77 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2411 Неутрално

  "В.Н.: Пряка цензура няма как да ни наложат. Ако трябва да сме конкретни, цензура според мен се налага по следния начин. При подбора на конкретни теми, събеседници ни се е налагал тотален бойкот, и то не вътре в медията, а отвън. "

  Пълни глупости! В сутрешните блокове на практика се въртят ограничен брой събеседници, които в огромна степен са втръснали на аудиторията. Частните телевизии като цяло са гола вода, когато опре до новини, защото това е скъпо удоволствие. Същото се отнася и за прогнозата за времето, която може да се характеризира като включване от кастинг за агенция за фотомодели...

  I Want To Believe
 78. 78 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 758 Неутрално

  аз ретко сме пупадал на толкоз хубави кументари под статия. мерси кулеги.
  често казваме че спорта вече тотално се е селинджирал заради масовото налвизане в него на селинджъри - и като играчи и като публика. а за бг тиливизиите тва важи с още по голема сила. и то най вече зарад такива селинджъри кат тия двамата-селинджъри с притенции, дет се правят на не такива квито са. те именно развращават , а не откровените простаци и чалгари. азис , малина и капина са титани на етиката и естетиката в сравнение с тех.

 79. 79 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 672 Гневно

  До коментар [#26] от "pur6ing":
  За протокола - в момента от 2013 тези двамата са в НОВА ТВ.
  Рейтинг повече няма как да вдигнат. Гонят се с босфорТВ и качеството им е едно и също.
  Жалка картинка, ниска топка и плиткоумна псевдожурналистика. Казвам го от позицията на зрител, следящ всяка сутрин блоковете на трите телевизии. Най-качествен продукт ми дава БНТ, както винаги. Но поради липсата на задължителната щипка жълтина, ниска култура и подчертана неподготвеност по злободневните теми, рейтингът й е след този на частните. Конкретно по повод тези двамата - ако не е Ани, която по някакъв полукомичен начин балансира и замазва хаотичните мисли и въпроси на Виктор, трагедията ще е неприкриваема всеки божи ден. Сега - тука има, тука нема. Много повече харесвах оригиналният водещ на Здравей, България - Милен Цветков. Като ще е жълто - да е жълто, но поне с характер и облик. Това сега е безлично, беззъбо и мърляво, като парцалена детска кукла.
  Давам си сметка, че и двамата биха се обидили дълбоко, след като прочетат коментарите под интервюто си. Съжалявам. Но те не съжаляват за това, което ми отнемат всяка сутрин. Не осъзнават може би, а може би нямат и капацитетът да видят цялата картина. Отговорността им е много голяма. Отговорността на екипът зад тях - също. И всичко се отразява в изборът на новини и гости, които те решават да отразят или поканят. Защо ми е да гледам едно и също нещо, казано от различни хора, но в същият социално желателен контекст - в едната и в другата ТВ? Ами припомням ви и на останалите - дистанционното е измислено отдавна и е продължение на ръката ми. Обидно ми е, когато всички медии се надпреварват да се повтарят до запетаята в коментари и репортажи. За какво ми е да ви гледам тогава? Еднакви филми, еднакви сутрешни блокове - е Хекимян е по-зле от вас, ако това ви успокоява, но пък никой не е очаквал и да е по-добре, еднакви риалити формати, ето и колегата се обърка - мисли си че сте в бТВ, а вие сте в НОВА. Задайте си въпрос - ако утре ме свалят от екран, ще липсвам ли на зрителите си? Това е отговорът на хипотетичната критика към мен, че говоря на едро и общо. Вие трябва да ЧЕТЕТЕ много и всеки ден. Да говорите езици, да пътувате по света, да искате по-добри заплати. Да сте наистина независими, за да сте достойни опоненти на гостите си, че да ви пускам в къщата си за по два часа всяка сутрин с най-важното по света и у нас!!!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#79] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  "Казвам го от позицията на зрител, следящ всяка сутрин блоковете на трите телевизии..."

  Ти сериозен ли си!? Явно имаш свободното време, и най-вече здрава психика....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 82. 82 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 672 Гневно

  До коментар [#81] от "hamiltonf1":
  Да, психика и време - излизам в девет и нещо. Бавно се събуждам и ми трябва време да се освестя преди душа.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#82] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Душът трябва да е студен-топъл-студен-топъл, за да се нормализираш...
  Иначе, за БНТ си прав, но след като превк. и видя водещият им, навирил ръце с маникьор - тип френски лак и до тук. Обратно при Нова и репортажите на зрителите...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 84. 84 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 637 Весело

  БТВ трябва да ги разкара, ако иска да вдига рейтинг....
  —цитат от коментар 26 на pur6ing


  Ясно. Нямам повече въпроси... 😂😂😂😂😂😂

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 85. 85 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Не се полагат никакви специални усилия за очерняне на журналистиката. Журналистите сами се справят великолепно с чернилото - раболепни към силните и парите, безпощадно жестоки към падналите, париите, към всички, които не са "елит" - политически, културен, финансов, дори мафиотски. Пост, по-горе, ги класифицира като проститутки. Е, вероятно някои заработват и като такива, в пряк и преносен смисъл, но общо взето са персони с манталитет и държание на слуги. Официализиран слугинаж. Всъщност, нищо ново под слънцето. Справка - Павел Мишеморов ("Вестникар ли?", Вазов). Павката не харесва сплетните, интригите и изопачаванията на събитията, с които се пълни тогавашната преса (1900 год.)

 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  "Полагат се непрекъснати усилия журналистиката да е мръсна и непрестижна професия"
  Вие сами си го правите, няма нужда никой да полага усилия. Вие даже не се държите , като журналисти, а като махленски клюкари.

 87. 87 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  Сърдете се на продажните си колеги.

 88. 88 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Лично за мен тези двамата "журналисти" са просто слуги и подлоги на червената-мутро-милиционер-гербаджийска мафия

 89. 89 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3733 Весело

  До коментар [#35] от "markblog":

  ,,Тези двамата са мишки, послушковци и една голяма клоака. Освен това се и пълни селяци!,,

  Ей грацки, как е в голямото село София ве. Нъл щехте да праите едномильонна манифистация с Ристето

 90. 90 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Медиите и журналистиката няма за цел да информира хората, а да доставя клиенти на рекламодателите. Ако рекламодателя е партия, доставя облъчени избиратели.

  Няма нищо лично - просто бизнес. Толкоз!

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 91. 91 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#83] от "hamiltonf1":
  Е така е...
  :D:D:D:D

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 92. 92 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3733 Весело

  На снимката са двама от основните виновници за това.От телевизията на СИКаджията
  —цитат от коментар 55 на stenli1


  А ти ходи ли снощи на Ристевата мильонна манифестация

 93. 93 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  http://m.dnevnik.bg/bulgaria/2017/05/24/2976794_mediite_nosiat_vinata_za_razprostranenieto_na_ezika_na/

 94. 94 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#4] от "chicago514":

  Страх ги е че ако им кажат имената ще бъдат осъдени после. Понеже много качествени журналисти в БГ знаят че закона не ги защитава, те се принуждават да се самоцензурират. Едно че закона не ги защитава поради корупция, и друго че закона и правилата за свобода на говоренето не е ясно дефинирана, и много хора ги е страх да кажат нещо ''негативно'' за някой друг и после да бъдат осъдени. Примерно в Америка тези правила са много ясно дефинирани, затова хората се чувстват свободни да говорят каквото си искат, знаеки къде е границата.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Че тя си е такава! Журналистите са пълни боклуци, жалко политически наемници! По големи боклуци от тях са 240 те на брой депутати в НС!
  —цитат от коментар 60 на Вели


  Как ви харесва това: изказ на водещ в неделен следобеден блок по Босфор ТВ -- дядото на Джонсън (външен министър на Великобритания) бил ТУРЧИН ОТ СЛАВЯНСКИ ПРОИЗХОД!!!!

 97. 97 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Има едни практики за добра журналистика, дето са приети почти навсякъде в ЕС. И дето отлежават на бюрото на един премиер някъде от 2010та, и за които ЕК всяка година ни бие по някой шамар.
  Е, докато те не намерят нормативното си отражение, журналистиката ни ще е по-долна професия от проституцията.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 98. 98 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 450 Весело

  с такива журналя кат николаев и цолова е нормално журналистиката да е непрестижна професия,доказват го всеки път когато им гостува БайХой между две преглъщания на банкянско семе:)))

 99. 99 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 616 Неутрално


  В България числото на кадърните журналисти се брои на пръстите на двете ръце вероятно, а предавания и телевизии безчет ........ няма как резултатът да е различен от този, който имаме. Многото на брой слаби журналисти създават общото впечатление

  un buen dia empieza con un solo rayo
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK