Сергей Станишев: Притеснително е, че за Истанбулската конвенция БСП се плъзга по тезите на националистите

Сергей Станишев

© Анелия Николова

Сергей СтанишевПрезидентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев посети днес центъра за социална рехабилитация в Перник, където неправителствени организации разясниха как т.нар. Истанбулска конвенция ще промени защитата на жените и децата, жертви на насилие. Станишев отговори на въпроси на "Дневник" и други медии за позицията на БСП и президента Румен Радев за Истанбулската конвенция, както и защо е важно ратифицирането й.


Позицията на БСП срещу ратификацията на Истанбулската конвенция застрашава ли членството й в Партията на европейските социалисти (ПЕС)?


- Аз честно казано бях изненадан от позицията на БСП и съм споделил своите аргументи пред ръководството и Националния съвет на БСП. Това не е въпрос между мен, Сергей Станишев като президент на ПЕС, и ръководството на БСП. Това е въпрос, който поставят всички останали 33 партии в нашето семейство. Политиката на социалистите за защита на жените е приоритет – не от вчера, не от януари, не от декември, а в продължение на десетилетия. Левицата винаги е работила за защита на правата на жените – политически, икономически, социални. БСП е част от тази политика. Реакцията ми, която е емоционална може би повече от необходимото, е спонтанна и естествена. Иска ми се БСП да се вслуша в гласовете на партиите от нашето семейство.
Първото нещо, което правим, е да търсим диалог. Аз разбирам притесненията и в обществото, и в БСП. Най-малкото, което следва като развитие, е подкопаване на доверието в БСП; отношението, към моята партия, за съжаление. И тук го казвам с голяма болка, защото БСП от 1989 г. положи огромни усилия да докаже пред европейската социалистическа левица, че може да бъде достоен член по убеждение, по ценности. Не заради конюнктура, защото това ни трябва за международна легитимация или за да бъдем успешни, а защото там принадлежим. И сега в ПЕС не разбират защо БСП прави така.


В поведението на БСП има ли опит да се сближи с "Обединените патриоти" за в бъдеще, като се отдаличи от ДПС?


- Аз самият съм изразявал позиция, че БСП трябва да се отдалечи политически от ДПС, като се има предвид опита при последното управление с тях, който бе по-скоро негативен. Не смятам, че това трябва да е полето, в което това да се свърши. За мен е притеснително, когато в аргументацията си нашата партия повтаря и се плъзга по тези, наложени от българските националисти, за които темата "Права на човека" никога не е била важна. Нали знаете, че един от аргументите бе, че ирански травестити ще идват тук като бежанци, който – ако не се лъжа, бе артикулиран публично от вицепремиера. Където става дума за бежанци в конвенцията, става дума за жени. На мен ми разказаха две конкретни истории: едната е за жена от африкански произход, която е пострадала от генетално обрязване, но няма документи и регистрация и не получава защита. Другата - за жена от Афганистан с две деца, срещу която има заплаха за убийство на базата чест, но не може да получи защита, защото няма регистрация като бежанец.


Нужен ли е референдум за ратификацията на Истанбулската конвенция?


- Референдумът е красива идея. Аз съм минал с убеждение през това с един благороден референдум – за бъдещето на АЕЦ "Белене". Видях тогава кампанията на насаждане на страх в продължение на няколко месеца - резултатът не обърна общественото мнение (60 бяха "за" изграждането й и 40 - "против"), но отказа адски много хора да гласуват. Създаде им страх с фалшиви за мен тези. Опасявам се, че в тази среда, при толкова изкривен дебат за Истанбулската конвенция, и резултатът ще бъде изкривен.


БСП все пак инициира законодателни промени за борба с насилието над жени.


- Аз се радвам, че БСП инициира такива законодателни промени. Но има по-силен инструмент. Тезата, че ще направим такива великолепни промени, та няма да има нужда от конвенцията, не отговаря на истината. Защо са необходими конвенции на Съвета на Европа? Обръщам внимание – не са на ЕС. Защото стремежа на цивилизования свят е, когато имаме такъв мащабен обществен проблем, какъвто е насилието над жени, да има достатъчно мощни общи инструменти, които да задължават всяка държава да има трайна политика за преодоляване на проблема. Защото в действащото законодателство има огромни пролуки. С конвенцията се въвеждат конкретни ангажименти за кризисни центрове у нас, разширява се кръгът на защитените жени, криминализират се редица действия срещу тях. В момента е дело на самата жена да се защити от насилие – това не е дело на държавата. На жената и на неправителствените организации. Точно това иска да проемни конвенцията. Целта е да няма конюнктурност. Едно правителство да дойде и да каже, че е важен проблем, но следващото, например на патриотите – да каже, че това не е страшно. Мен ме притеснява, че по време на дискусията в България се отприщи толкова омраза, че обществото ни в момента дава знак, който е обратен на необходимия, и към жертвите, и към насилниците.
.


Как ще коментирате позицията на президента Румен Радев, че Истанбулската конвенция не трябва да се ратифицира?


- Не съм съгласен, не споделям тази позиция. Аз съм убеден, че тази конвенция е полезен цялостен инструмент за много по-ефективни действия от страна на държавата за борбата с насилието срещу жените и за защита на жените от него. За мен това е очевидно. Защо е такава позицията на президента няма да коментирам. Изразявам съжаление за това. Аргументът, че само ще ни съдят заради конвенцията, за мен не е убедителен, напротив – бих казал, че е тревожен. Конвенциите на Съвета на Европа са, за да защитават правата на гражданите от произволи в държавите. Ако държавата не си върши работата, да има към кого да се обърнат, като се изчерпят националните процедури. За мен тази дискусия се истеризира и се превърна в културна война. За мен се проби рационалното, гласът на разума. Има една фраза по повод на Кримската война - "Първата жертва на войната е истината". Войната, слава Богу е словесна, но се поражда толкова голяма омраза, че се създава един много опасен фон в обществото. Затова призовах политическите сили и институциите да се държат по начин, който да рационализира това нещо. Много неистини се наговориха, породиха се много страхове.


Как гледате на позициите на вероизповеданията срещу Истанбулската конвенция?


Аз уважавам всяко вероизповедание, всяко едно от тях има право на мнение. Уважавам и Българската православна църква, аз самият съм православен християнин, но българската държава е отделена от църквата. И ако се следваха традиционни разбирания, жените и до ден днешен може би нямаше да могат да гласуват и още редица други неща. Обществото се променя и стандартът кое е традиционно и нормално по отношение на ролята на мъжете и жените също се променя. Кой може да го отрече? Преди 100 години е било скандално жена да носи панталон, защото това е предизвикателство към традиционното разбиране на ролята на жената в обществото.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (182)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8821 Любопитно

  ''Всички 34 партии от ПЕС са учудени от позицията на БСП за Истанбулската конвенция'' - а интересно НЕ СА ЛИ УЧУДЕНИ, че уж ''десните '' партии в България подкрепят ПЕС !!!
  Ей ''десните '' , да не криете информация ????

  [email protected]
 2. 2 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Тоя плъх нанесе на БСП такива щети, каквито не може да нанесе и най-върлия й противник.
  Пълен нещастник.

  .
 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  извън темата , но нека от уважение към паметта на едно четири годишно дете не коментираме под политически теми

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5347 Неутрално

  ПЕС Станишев е прав до някъде, държавата е отделена от църквата.

 5. 5 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1169 Гневно

  Сергей Станишев: Притеснително е, че за Истанбулската конвенция БСП се плъзга по тезите на националистите
  **************************************************************************************************************

  Не , СтаниШеф !
  Притеснителното е , че ТОЧНО ТИ се водиш ''социалист'' !
  Толкоз си ''социалист'' , колкото и Гоце Първанов е такъв!

  И ,въобще не ми пука , че се водиш шеф на ПЕС ...Ама ,ВЪОБЩЕ!
  Паркетно-салонен ''социалист'' ,ето това си ти!
  Демек ,едно голямо нищо!

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8821 Неутрално

  До коментар [#3] от "дерибеев":

  Уважавам скръбта на семейството на министър Ивайло Московски , но що пък да не питам -ДСБ и останалите няколко''десни'' формации, ЗАЩО се натягат на ПЕС и Сергей Станишев !

  [email protected]
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Все повече излиза, че разделението в България на ляво и дясно е сдало багажа. Имаме консерватори и нео-либерали, като разковничето е, кое искат да консервират консерваторите - себе си ли, връзките си с Русия ли, или, дай Боже - единството в държавата ни, вярата, традициите ни. Май нямаме от последните, имаме подмазвачи като Станишев.

 9. 9 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Забелязвате ли и друго, преди Станишев беше Сер-гей тук в този форум,
  а сега вече е президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев...

  Само защото позицията му е в полза на истанбулското недоразумение.
  И въпреки това, че е левичар, а този форум открай време е десен...

 10. 10 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  Мдааа............ българите бият жените си ? Истанбулската конвенция ще реши нещата. Европейската левица под натиска на американската левица ( Клинтън) напълно затъна в блатото. Иначе ДЖЕНДЪР политиката Станишев и Б.Б звучи еднакво.

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#6] от "karabastun":

  ми понеже ги познаваш привържаниците им тук .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#9] от "НеКой":

  Абе кажи го нео-либерален и ще бъдеш най-точен.

 13. 13 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Комунистът Станишев, защитава една болшевишка неолиберална конвенция. На практика в момента на политическата сцена в Европа има леви /комунисти/ и неолиберали /болшевики/ правещи се на десни. Всички хора с традиционно деснивъзгледи са наричани популисти, фашисти и ксенофоби. Та, комунисти /ПЕС/ и болшвики /ЕНП/ ни убеждават, че ИК е особено полезна и трябва да бъде ратифицирана от България. НЕ БЛАГОДАРЯ!

 14. 14 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1169 Весело

  Комунистът Станишев, защитава една болшевишка неолиберална конвенция. На практика в момента на политическата сцена в Европа има леви /комунисти/ и неолиберали /болшевики/ правещи се на десни. Всички хора с традиционно деснивъзгледи са наричани популисти, фашисти и ксенофоби. Та, комунисти /ПЕС/ и болшвики /ЕНП/ ни убеждават, че ИК е особено полезна и трябва да бъде ратифицирана от България. НЕ БЛАГОДАРЯ!
  —цитат от коментар 13 на xox55541929


  Ма , к'ъв ''комунист'' е тоя пенд*л, бе?
  Комунист е Анджел Вагенщайн , не такви нагаждачи ,като СтаниШеф !

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 15. 15 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Не давам на БСП повече от 2-3 години в ПЕС. Още при следващата изцепка ще им покажат червения картон, а тя няма да закъснее. Ако трябва, националистите ще им подложат специално някоя бананова обелка, за да ги изпързалят в миманса.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Но нека да бъдем честни, има ли изобщо място за социалдемокрация в България? Какво е общото между Вили Бранд и Кирчо Добрев, Жак Делор и Корнелия Нинова? Работникът в Рено и Пежо може ли да се сравнява с някой ранно пенсиониран полковник, прекарал 30 години на бюро във военното окръжие, че да ги представляват един и същи тип партии?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 17. 17 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Не давам на БСП повече от 2-3 години в ПЕС. Още при следващата изцепка ще им покажат червения картон, а тя няма да закъснее. Ако трябва, националистите ще им подложат специално някоя бананова обелка, за да ги изпързалят в миманса.
  —цитат от коментар 15 на cinik


  ГолЕм праз !
  ...Ако ПЕС е СтаниШеф и камарила блюдолизци....Колкото по-скоро БСП е аут ,толкоз по-добре, казвам язе ....

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 21. 21 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  Извън личната си непоносимост и политическата си неприязън към Сергей Станишев съм принуден да призная, че по въпроса за Истанбулската конвенция той е прав.

 22. 22 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Нашите "автентичнодесни" са леви.

 23. 23 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1910 Весело

  До коментар [#2] от "Явор Рг":


  Тоя плъх нанесе на БСП такива щети, каквито не може да нанесе и най-върлия й противник. Пълен нещастник.
  —цитат от коментар 2 на Явор Рг


  Що бе...много добър си беше...само дето не му остана време да ви довърши..ама сега гледам пак се напъва и чак в Европа ще разберат какви руски мекерета сте...

 24. 24 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":Нашите "автентичнодесни" са леви.
  —цитат от коментар 22 на yanne


  Има май такава работа ....Ама пък и наште ''леви'' ,нещо пък деснеят от бая време ...
  Еле ти го ,на! Премиерът СтаниШеф , въведе ...Плоският данък навремето.
  Откачена ситуация ,казвам ти !

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 25. 25 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Не давам на БСП повече от 2-3 години в ПЕС. Още при следващата изцепка ще им покажат червения картон, а тя няма да закъснее. Ако трябва, националистите ще им подложат специално някоя бананова обелка, за да ги изпързалят в миманса.
  —цитат от коментар 15 на cinik


  Глупости. ПЕС се интересуват от това, какви са БСП толкова, колкото се интересува ЕНП какво представеява борисов.
  Важното е да имат повече гласове, и докато не се появи друг тукашен техен донор ще си затварят очите.

  .
 26. 26 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#7] от "НеКой":

  Четете и мислете, не причинявайте това на вашите деца...Проф. Пламен Киров: Ратифицираме ли Истанбулската конвенция, ще трябва да променим най-малко 20 закона
  —цитат от коментар 7 на НеКой


  Прочетох всичко внимателно, помислих и си зададох въпроса - абе, какъв професор е този гражданин дето е изприказвал такива монументални глупости? Проверих тук-таме и ето какъв професор се оказа Пламен Киров:

  "Преподава във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", НБУ, УНСС, Висша школа на МВР - Симеоново."

  "Участник в работна група за изработване на проект за Конституция на Република България, 1991. Работи по много законопроекти. Член на ЦИК от квотата на БСП, от 1995"

  "Президентът Георги Първанов назначи за конституционни съдии проф. д-р Димитър Токушев, декан на Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", и доц. д-р Пламен Киров, който оглави правния съвет на държавния глава, след като Борис Велчев бе избран за главен прокурор."

  "Професионалист" отвсякъде. И най-вече от баш "професионалистите" на БСП.

 27. 27 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#9] от "НеКой":

  Форумът е десен,ама петте файтона партии са леви.И са споносрирани от лявата партия в САЩ.Естествено е да подкрепят леви и неомарксисткк идеологии като джендър идеологията.

 28. 28 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3298 Любопитно

  "Истанбулска конвенция ще промени защитата на жените и децата, жертви на насилие" - и точно потенциалните насилници ще се трогнат, спрат, засрамят!? Интернационалист е Серьога, червен, син, пембян - такъв ще си остане.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 29. 29 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#26] от "Един препатил":

  Ти ли определяш кой професор става?
  А за професор цецкацачева защо не кажеш нещо?
  Много плитки разсъждения, ще преподава където му плащат.

 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#21] от "Един препатил":

  Каква политическа неприязън имате със Серж,бре?!И той ляв,защитник на ЛГБТ,и вие Лилявите сте същите!

 31. 31 Профил на rossen1967
  rossen1967
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Г-н Станишев,не мислите ли,че народа,от който сте произлязъл може да има различно от Вашето мнение? Не харесвам г-жа Нинова,но тя заслужи искреното ми уважение с това,че не се поддаде на натиска от ПЕС.Надявам се,че ще ни оставите на мира от Вашето присъствие - отидете при "съпругата" на люксембургския премиер да си хортувате. "Тя" ще Ви разбере....

 32. 32 Профил на today
  today
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Що, нека БСП продължава в същия дух, да се националпопулизира и да се бори с "патриотите" за електорат, хем окончателно да отврати мислещите хора.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 33. 33 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#29] от "НеКой":

  До коментар [#26] от "Един препатил":....Много плитки разсъждения, ще преподава където му плащат.
  —цитат от коментар 29 на НеКой


  Щом казвате. И ще преподава, и конвенции ще обяснява. За каквото и колкото му платят. Може и обратното - при по-висока оферта. Нищо лично - просто бизнес.

 34. 34 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  БСП надушиха на къде духа вятъра. :)

  Ако не се плъзга натам, просто няма шансове с тоя застаряващ електорат.

 35. 35 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Проблема е, че БСП не са социалистическа партия, а са си комунисти верни на Масква.

 36. 36 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Весело

  До коментар [#30] от "yanne":

  До коментар [#21] от "Един препатил":.....И той ляв,защитник на ЛГБТ,и вие Лилявите сте същите!
  —цитат от коментар 30 на yanne


  А, не - в този мач ние сме на дясното крило. И захранваме с голови пасове централния нападател.

 37. 37 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Стига се притеснява, оттегляй я. Ние сме идиоти, че ви търпим, ама не чак до края. Пожизнен лентяй такъв.

 38. 38 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Весело

  До коментар [#27] от "yanne":

  До коментар [#9] от "НеКой":Форумът е десен,ама петте файтона партии са леви.И са споносрирани от лявата партия в САЩ.Естествено е да подкрепят леви и неомарксисткк идеологии като джендър идеологията.
  —цитат от коментар 27 на yanne


  Та сега последно, приятелю "yanne", ГЕРБ, които подписаха Истанбулската конвенция и я предложиха за ратификация леви ли са или десни?
  Май от воя срещу Конвенцията ще вземете да си объркате "джендъра".

 39. 39 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#27] от "yanne":


  До коментар [#9] от "НеКой":Форумът е десен,ама петте файтона партии са леви.И са споносрирани от лявата партия в САЩ.Естествено е да подкрепят леви и неомарксисткк идеологии като джендър идеологията.
  —цитат от коментар 27 на yanne


  Лошото е, че масово и в Европа пишещите се за десни партии са под "шапката" на лявата партия на САЩ. :-(

 40. 40 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#31] от "rossen1967":

  Че Серж е произлязал от украинския и еврейския народ...

 41. 41 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Това номенклатурно леке с какво право си отворя изобщо устата? Направиха го шеф на бсп без един ден трудов стаж! От там нататък само губеше избори. Трясна Прас за шеф на Данс. Омете се в Брюксел. Ожени се за Йосифовота банкерска моника, дето промотираше Хохегер, който в момента е в затвора за корупция! Навря се на шефска хранилка в пес, дето предшестваника му Мартин Шулц, не е добутал и до средно, алкохолик, отворил книжарница, дето фалирал, но, не можейки да управлява и една пършива книжарница, смята, че може да управлява държава! Кое е това номенклатурно леке, че изобщо си отваря устата и дава акъл? Да бяга в брюксел, там не го познават, ние ГО познаваме! Сега за кариерата му ли да действаме? Чупка!

  Мърфи е оптимист!
 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#36] от "Един препатил":

  Какво дясно крило сте в съюз с Деос,бре?!Защо от поне 10 дни го няма Бойкикев,нито Атанасов да кажат за ИК!?Щото са "за"ама ги е страх,че и малкото още неизгубени избиратели ще изгубите.Ше си останете само зелени и неомарскисти ЛГБТ...

 43. 43 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 927 Весело

  Сергей Станишев: Притеснително е, че за Истанбулската конвенция БСП се плъзга по тезите на националистите

  Май е искал да каже:
  Притеснително е, че за Истанбулската конвенция БСП се плъзга по тестисите на националистите

 44. 44 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Да не би СерГей да е предаден от свои? Да свиква! Защото са комунисти!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 45. 45 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#38] от "Един препатил":

  Подписът и предлагането не ме притесняват.Притеснява ме ратифицирснето.ГЕРБ поличиха жълт картон.Вас ви няма в социологическите проучвания.За разлика от РБ,например.Ти си орговори защо Атанасов и Бойкикев ги няма по тази тема изобщо.Пък сте били "десни" .Десни,колкото новия любимец на Дневник-Сеж..

 46. 46 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 658 Неутрално

  абе станишев , що се правиш че не разбираш защо БСП изведнъж стана против ИК.
  Российский Институт Стратегических Исследований са решили че ИК е удобен повод, за за да внушават антиевропейски нагласи и да дестабилизират властта
  и корни послушно стана против!
  нали и тебе са те обработвали в Масква. значи знаеш че на путин не се отказва - е да станишев отказа едно две и хоп направиха АБВ, после го свалиха и накрая сложиха послушната корнелия!

 47. 47 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#8] от "conservamus":

  Класическите консерватори мислят като Роналд Рейгън, че либералите са фашисти

 48. 48 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#39] от "xox55541929":

  По-нагоре го написах
  Класическият консерватор мисли като Роналд Рейгън, че либералите са фашисти

 49. 49 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Ето един човек който е ОК с третия пол! Да живей Гейропа, да живей СерГей СтаниШев, да живей Алекс Лильов

  Марс е изконна Американска територия!
 50. 50 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Реакцията ми, която е емоционална може би повече от необходимото, е спонтанна и естествена. Иска ми се БСП да се вслуша в гласовете на партиите от нашето семейство."

  А аз искам , когато някой , от когото зависи решаването на национален проблем , трябва да подписва нещо , задължаващо държавата , да си отварят зъркелите , и да подписват , само тогава , когато са уверени в мнението на МНОЗИНСТВОТО ОТ народа . Не на мнозинството в парламента .

 51. 51 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Да биеш жена си и да се отнасяш с неразбиране и жестокост към различните не са европейски ценности , каквото и да говорите.
  Но пък "дебата" служи чудесно на интересите на северноазиятската ръждясала империя , така че...

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 52. 52 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinik":

  Очувидно е, че няма място за социалдемокрация у нас. Затова и нямаме такава партия, а левият спектър е монополизиран от внуците на комунистите.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 53. 53 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#27] от "yanne":

  Джендърите да докажат, че са наука, иначе вън от униерситетите

 54. 54 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 466 Весело

  а този форум открай време е десен...
  —цитат от коментар 9 на НеКой


  Ха-ха.

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 55. 55 Профил на Weekend Warrior
  Weekend Warrior
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ''Всички 34 партии от ПЕС са учудени от позицията на БСП за Истанбулската конвенция'' - а интересно НЕ СА ЛИ УЧУДЕНИ, че уж ''десните '' партии в България подкрепят ПЕС !!!Ей ''десните '' , да не криете информация ????
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Не, не са учудени. Няма никаква логика нито леви, нито десни партии да са против Истанбулската конвенция. Има логика единствено маргинали с липса на когнитивни способности да са против, но обикновено тези хора са малцина. Е, у нас се оказаха болшинство. Което всъщност не би учудило някой, който чете БГ форуми, т.е. "гласа на народа" открай време.

 56. 56 Профил на Weekend Warrior
  Weekend Warrior
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.Направи дарение за 5 лв.Направи дарение за 10 лв.Направи дарение за 20 лв.Направи дарение за 100 лв.
  —цитат от коментар 7 на НеКой


  А ха ха ха. Смятай какво трескаво копи-пействане не падало.

 57. 57 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1169 Весело

  Да си припомним само ,какви ги плещеше СтаниШеф :

  "От момента, в който поех водачеството на листата, заявих пред цялото общество, че нямам намерение да ставам евродепутат. Потвърждавам тази своя позиция, след като отговорих на този въпрос над сто пъти"

  - Станишев, преди да стане евродепутат

  ПП:
  Що да чакаш от такъв ?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 58. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Първото нещо, което правим, е да търсим диалог. Аз разбирам притесненията и в обществото, и в БСП.

  Само че има проблем , Станишев . Диалог между кого ?. Между ПЕС и БСП ? Между БСП и народа ? : Между ПЕС и българския народ ? . Диалога между ПЕС и БСП няма да е легитимен , ако в него не вземе участие СУВЕРЕНА , Същото е и с разговорите на всички други нива , ако липсва пряко заинтересования от проблема - народа . Убедете народа в диалог и няма как той да не даде карт бланш на партиите , които го представляват , да подписват от негово име . Всичко друго е от лукаваго . И да се престане с мантрата , че всичко се прави само в защита на жената от насилие , включително и домашно . В историята на човечеството има и период на матриархат , когато от защита са се нуждаели мъжете . Но не са се оплаквали и изработвали конвенции . Това между другото .

 59. 59 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  тоо па. нали са на една хранилка

  Birds of a feather flock together.
 60. 60 Профил на Weekend Warrior
  Weekend Warrior
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Прави ми впечатление, че повечето анти-ИК орки си нагласят мненията спрямо това да са "против".

  Ако са били против БСП, изведнъж БСП им станаха симпатични.

  Ако са били за БСП, сега Станишев става злодей.

  Вероятно и Мая Манолова.

  Изобщо, нищо не е в състояние да вразуми тези люде. Просто защото те са много далеч от здравия разум.

  Аз лично през живота си не съм виждал по-грандиозна измама от лъжата за Истанбулската конвенция. Може би едно време като пак ни лъжеха, че империалиситите ни развращавали морално, но имам чувството, че по-малко овци вярваха от сега.

 61. 61 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Да биеш жена си и да се отнасяш с неразбиране и жестокост към различните не са европейски ценности , каквото и да говорите.Но пък "дебата" служи чудесно на интересите на северноазиятската ръждясала империя , така че...
  —цитат от коментар 51 на Karla Hanneman


  И кой ти каза,че тези дето са срещу Истанбулската конвенция бият жените си?Звездите ли ти го нашепнаха?И дебата служи преди всичко на интересите на българските родители.Които не искат децата им да бъдат обучавани от джендъри,че било нормално да са хомосексуални.

 62. 62 Профил на ntx20550804
  ntx20550804
  Рейтинг: 0 Неутрално

  но що пък да не питам -ДСБ и останалите няколко''десни'' формации, ЗАЩО се натягат на ПЕС и Сергей Станишев !
  —цитат от коментар 6 на karabastun


  Виж Сулата в "Сега":


  И ето че дойде време, когато противопоставянето ляво-дясно се замени с противопоставянето либерално-консервативно
  Това е положението и към настоящия момент.
  Каква е разликата между двете? Най-общо е следната: либералното е космополитно, консервативното е патриотично и националистическо; либералното е абстрактно, консервативното е конкретно; либералното извежда свободата до слободия, докато консервативното я ограничава чрез съвестта; либералното се стреми към диктатура на малцинството, спекулирайки с принципа за защита на слабия, докато консервативното се стреми да оцени всеки конкретен случай от гледна точка на предишен опит и обществена целесъобразност.
  Важен източник на напрежение и недоразумение при противопоставянето либерално-консервативно е този, че либералното извървя забележителен път на пълно обръщане до абсолютната си противоположност - докато в началото (неолиберализъм, либертарианство) то беше гласът на дивия капитализъм, на свободния пазар и конкуренцията, в която оцелява по-силният и по-приспособимият, то с времето се преобърна дотам, че заприлича на шумен и досаден необолшевизъм, който воюва за незаслужено господство на всякакви организирани малцинства.

  http://www.segabg.com/article.php?id=892227 #id_7184974

 63. 63 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1950 Весело

  .............еееее гиди ПРОДАЖНА ДУШИЦО.........никога няма да ЗАБРАВЯ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ...........всички НА СОФРАТА...........по-БЕЗПРИНЦИПНО НЕЩО не бях ВИЖДАЛ до ТОГАВА..........едно ХОРТУВАТ друго РАБОТЯТ...............и тоз юнак ако си МИСЛИ ,че НЕКОЙ ГО ЗИМА НА СЕРИОЗНО.........?????!!!!!!!.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 64. 64 Профил на Weekend Warrior
  Weekend Warrior
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Все повече излиза, че разделението в България на ляво и дясно е сдало багажа.
  —цитат от коментар 8 на conservamus


  О, да. И не само в БГ. Разделението отдавна е по оста интелект.

  Разбира се, в България се оказа, че от едната страна на интелекта стоят много, много повече хора. Има ли нужда да казвам коя? Или си мислите, че сте по-умни от всичкото учени, професори и интелектуалци, които се изредиха да ви обясняват неща, които и 7-класник би вдянал, стига да е с акъла си.

 65. 65 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 855 Весело

  До коментар [#62] от "ntx20550804":

  За "късния либерализъм" в същия дух говори и д-р Михайлов. Тази "конфесионалност" я гледаме всеки ден:

  "Късният либерализъм не е либерален, а конфесионален. Той е вероизповеден, в този смисъл нетолерантен, даже меко тоталитарен. В тази декларация, за която споменах, това изрично е казано с един тон, който много би ни изненадал, защото е агресивно насочен срещу пост-Европа, която заплашва Европа в нейния исторически, културен контекст. Това е нещо, което ние трябва да осъзнаем, защото да бъдеш европеец не е да бъдеш послушен, а да бъдеш отговорен, с други думи да се бориш за същата тази Европа, която е и наша слава като членове на Европейския съюз. То не е борба срещу Европа, а е борба срещу една политическа и идеологическа власт, която има тенденция да фалшифицира Европа и да я представя като псевдо-Европа с политически натиск, пред който България е изправена в момента, за да ратифицира една конвенция, която в никакъв случай не е приета от това общество безпроблемно."

  https://www.bnt.bg/bg/a/istanbulskata-konventsiya-debat-za-granitsite-na-choveshkata-priroda

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 66. 66 Профил на Weekend Warrior
  Weekend Warrior
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#65] от "baba_zozolana":

  Уф, и защо трябва да вярваме на Господина Михайлов? Тоя е точно стил русофилски философ - казва нещо, ама си седи в заклинателно-мантричната сфера. Никога не дава конкретни примери - само локуми.

 67. 67 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 855 Весело

  До коментар [#66] от "lvi19550816":

  Вие ако смятате, че трябва да "вярвате", това е Ваше право. Аз смятам, че е изказана една теза, върху която човек може да помисли и въз основа на собствените си аргументи да се съгласи или да не се съгласи с нея.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 68. 68 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Серж, идвай си в БГ, заставай начело на партията, карай я по-умната от предишния път, никакви аванти на ДПСто и нещата в страната ще са по-добре.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 69. 69 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  Аз искам да има силна опозиция, без значение кой е на власт.
  Даже съм съгласна на компромиси с БСП. В крайна сметка, като Герб съвсем сговнясат нещата, така или иначе идват БСП.
  До скоро смятах, че никога не бих възприела подобно мнение, но БСП взимат второ много важно за мен политическо решение.

  Любовта ще спаси света!!!
 70. 70 Профил на ibb54533880
  ibb54533880
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Във България чуждопоклонниците когато превеждат от английски на български, трябва да се разбира преведеното. Обаче те превеждат от английски на неразбираем английски . Такива са еничарите унищожават българския език и всичко българско.

 71. 71 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 294 Весело

  До коментар [#68] от "clarkv622":

  Да не се чувстваш изоставен нещо

 72. 72 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  [quote#62:"ntx20550804"][/quote]

  Ами много добре, ясно и кратко са обяснени нещата. Кое конкретно не възприемаш?

  Любовта ще спаси света!!!
 73. 73 Профил на ibb54533880
  ibb54533880
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не омръзна ли вече на политиците всеки ден да използват нови чужди думи в българския език. Ако се срамуват че са българи нека да емигрират. Заради думата "джендари" спорят като малоумници в парламента, вместо да свършат полезни неща за родината ни.

 74. 74 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Скрий се вдън земя, Серго!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 75. 75 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Не давам на БСП повече от 2-3 години в ПЕС. Още при следващата изцепка ще им покажат червения картон, а тя няма да закъснее. Ако трябва, националистите ще им подложат специално някоя бананова обелка, за да ги изпързалят в миманса.
  —цитат от коментар 15 на cinik


  Отнася се по-скоро за СерГЕЙ, не повече от 2-3 години начело на ПЕС. Гарантирано е, че на следващите евроизбори няма да е в листите. А ако го сложат няма да бъде избран. Убиецът на БСП, рекордьорът по загубени избори начело на ПЕС, каква гавра.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 76. 76 Профил на ibb54533880
  ibb54533880
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ако са се загрижили еничарите за закрилата на деца и жени, то нека вдигнат наказанията за престъпниците, както и за извършителите на домашно насилие. За Истанбул ската конвенция са обещали пред господарите си че ще я ратифицират, и сега търсят някакви лични облаги. Строгите закони са закрила за всички. Но наведената поза е опасна.

 77. 77 Профил на ibb54533880
  ibb54533880
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ако са се загрижили еничарите за закрилата на деца и жени, то нека вдигнат наказанията за престъпниците, както и за извършителите на домашно насилие. За Истанбул ската конвенция са обещали пред господарите си че ще я ратифицират, и сега търсят някакви лични облаги. Строгите закони са закрила за всички. Но наведената поза е опасна.

 78. 78 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Това е единственият действащ към момента европейски политик българин. На всички останали педерасите са им конкуренция. Ако ни разбирате.

 79. 79 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  Впрочем на БСП им прави чест, че не се съобразиха с хората от партията си, които са на солидна издръжка на ЕС, евродепутати, Станишев и по повод ИК застанаха на собствена позиция.
  И очаквам малко да помислите преди да ми цъкнете минусче.

  Любовта ще спаси света!!!
 80. 80 Профил на ibb54533880
  ibb54533880
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Сер гей се прави на маш, но Кур нелия не го взима много на вътре неговият апел.

 81. 81 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#65] от "baba_zozolana":

  Тази конвенция повтаря 1:1 издънката с "бежанците:
  - Подписана е в нарушение на процедурите, без дебат.
  - Силен политически натиск да бъде наложена на страни които не са съгласни.
  - Масирано промиване на мозъците и многобройни лъжи.
  - Пълно игнориране на общественото мнение.
  - Нежелание да се видят грешките и коригира политиката, надежда че ще бъде прокарана с натиск.

  Резултатът ще е същият както при "бежанците", засилване на десни и националистични партии, изборен разгром на тези които я подкрепят.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 82. 82 Профил на swa13550174
  swa13550174
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Точно Сергейчо закопа БСП, така че е цинично да им дава акъл. БСП слуша народа и така е правилно. А дали са националисти - всички български партии следва да са националистически, без значение леви, десни и пр.

 83. 83 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  До коментар [#81] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Кои точно десни партии застанаха против ИК? Защото аз чух само за ВМРО, Атака и Герб?

  Любовта ще спаси света!!!
 84. 84 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1569 Весело

  Но наведената поза е опасна.
  —цитат от коментар 77 на ibb54533880

  Особено когато си със свалени гащи :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 85. 85 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#61] от "musashii":

  "....И дебата служи преди всичко на интересите на българските родители.Които не искат децата им да бъдат обучавани от джендъри,че било нормално да са хомосексуални....."

  Сериозно? И кои сте тези, които разбирате интересите на българските родители по-добре от самите тях? Тези, които водите дебата - "чичовци от „Държавна сигурност”, леко пияни ченгета над средна възраст"? Младите български родители въобще не се занимават с този дебат защото са достатъчно грамотни и много добре знаят, че глупостите, които пишете ги няма нито в Конвенцията, нито някъде другаде.

 86. 86 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 621 Неутрално

  БСП не е социалистическа, а РУСОФИЛСКА партия. Те нямат идеология. Целта на тяхното съществуване е да служат на Москва.

  Every cradle is a grave.
 87. 87 Профил на ntx20550804
  ntx20550804
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сер гей се прави на маш, но Кур нелия не го взима много на вътре неговият апел.
  —цитат от коментар 80 на ibb54533880


  http://www.segabg.com/pic/12691/892090.jpg

 88. 88 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#81] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":Кои точно десни партии застанаха против ИК? Защото аз чух само за ВМРО, Атака и Герб?
  —цитат от коментар 83 на hope


  Това определение "десни" е доста условно. Ако изхождаме от политиката спрямо икономиката и капитала то БСП е най-дясната - 10% плосък данък, капитала е в техните ръце и още много.

  Иначе приказките на политиците са ала бала, най-добре е въобще да не ги слуша човек. Особено по телевизора, поради особеностите си това е класическо средство за промиване на мозъка и манипулация, не за информиране.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 89. 89 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Освен че плямпа много, от време- на време проевява и ентусиазъм :-)

 90. 90 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#62] от "ntx20550804":

  Много интересно, благодаря. Особено в описанието как претендиращите за максимална свобода на личността /неолибералите и либертарианците/ до степен на джунгла в която оцелява само силният толкова екстремално бързо се превърнаха в отрицанието си, в опит за диктатура над мнозинството.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 91. 91 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Аз лично през живота си не съм виждал по-грандиозна измама от лъжата за Истанбулската конвенция. Може би едно време като пак ни лъжеха, че империалиситите ни развращавали морално, но имам чувството, че по-малко овци вярваха от сега.
  —цитат от коментар 60 на lvi19550816

  И аз съм изумен от грандиозните ресурси впрегнати от нео-либерастите за промиване на мозъците.

  За първи път го усетих това при "бежанците", толкова манипулация и директни лъжи не съм и предполагал че ще видя. И то от тези които претендираха да са образец за демокрация и свобода на словото.

  Социализмът ряпа да яде, те са несръчни дечица в сравнение със сегашните. Живял съм го и мога да сравнявам.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 92. 92 Профил на Weekend Warrior
  Weekend Warrior
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#67] от "baba_zozolana":

  Оф, госпожо, като слушам ей такива локуми и ми се повръща, честно.

  Мислите ли, че цитираното от Михайлов би издържало в един сериозен дебат по темата?

 93. 93 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Да си припомним само ,какви ги плещеше СтаниШеф :"От момента, в който поех водачеството на листата, заявих пред цялото общество, че нямам намерение да ставам евродепутат. Потвърждавам тази своя позиция, след като отговорих на този въпрос над сто пъти" - Станишев, преди да стане евродепутатПП: Що да чакаш от такъв ?
  —цитат от коментар 57 на onemanband


  Педерастия, какво друго :) По този повод един виц, доста пасва на поведението му:

  - Тате, защо викате на чичо Пешо, педераст?

  - Когато бяхме млади, аз, чичо ти Пешо и чичо ти Гошо тръгнахме на пътешествие с кораб. Но корабът потъна и ние се оказахме сами на безлюден остров. И понеже нямаше жени, решихме всеки от нас да изпълнява "ролята на жена" за по една седмица. Теглихме жребий и първата седмица се падна на чичо ти Гошо. След него бях аз. А когато дойде редът на чичо ти Пешо, той каза "аз се отказвам".
  Ей туй си е педерастка работа.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 94. 94 Профил на Weekend Warrior
  Weekend Warrior
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Впрочем на БСП им прави чест, че не се съобразиха с хората от партията си, които са на солидна издръжка на ЕС, евродепутати, Станишев и по повод ИК застанаха на собствена позиция.И очаквам малко да помислите преди да ми цъкнете минусче.
  —цитат от коментар 79 на hope


  Невероятно, но факт - комуягите хвърлиха своята мрежа и балъците наистина наскачаха в нея.

  Но ... какво да кажем - все пак въпросната госпожа Hope преди няколко дни орева орталъка как питали учениците дали искат да носят рокличка или суитчър. Което се оказа пълна лъжа, разбира се. Мислите ли, обаче, че другарката си е дала сметка, че вярва на каквото й падне?

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  До коментар [#85] от "Един препатил":

  Аз имам две деца,бре мекере!Няма да допусна до тяй джендър идеологията!И така мислят мнозинството родители!ИК просто няма да мине.Единствения въпрос е кой ше потъне с ИК,освен поредния мъртво роден проджект-"Европейски Манафи за Европа" .

 96. 96 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  До коментар [#91] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  "Социализмът ряпа да яде, те са несръчни дечица в сравнение със сегашните. Живял съм го и мога да сравнявам. "

  С това "ранно професионално ориентиране" масата деца ще загубят много от доброто образование. Общообразователни предмети до 10 клас, след това бачкаторски умения.
  Навремето образованието беше по-добро, само някой да го оспори и запретвам ръкави. Като изключим историята, разбира се.

  Любовта ще спаси света!!!
 97. 97 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  До коментар [#94] от "lvi19550816":

  Анкетата не е лъжа, разбира се. За това и я изтриха от сайта на МОН. Всъщност може ли да се сетите за друга причина, заради която да я изтрият?
  И не съм другарка, споделям мнението си тук от много години. Само за справка и така да имате поле за размисъл, винаги съм гласувала за десни партии, различни от Герб.
  Просто съм обективна и си давам ясна сметка какво се случва. Когато стане въпрос за сериозни въпроси става ясно кой, какъв е. Не, че съм имала съмнение за шайката "Герб".
  И да, ако трябва задължително да гласувам за БСП/Герб ще гласувам за Герб.
  Сега вземето проумейте, че нещата не са черно-бели.
  Ако БСП инициират митинг против ИК, ще отида.

  Любовта ще спаси света!!!
 98. 98 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1740 Весело

  хъхъхъ, дедо Барисич напърдя гърнетата в Брюксел и гербавите комуненца моментално се предислоцираха на кораба-майка... оставка има ле, малки котета

 99. 99 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7998 Неутрално

  Всеки си дописва конвенцията само и само да уплаши, колкото се може повече хора.

 100. 100 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  [quote#91:"Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП"][/quote]

  в борба за гранта(целувка от Брежнев като еквивалент) наложиха кретенията като лозунг на дяснто . страшно за тях е , че нормалните хора са нормални без оглед налаганата пропаганда . те се страхуват , че утре опоненти може да са заедно и зад КОНПИ примерно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK