Валери Жаблянов: Ще е изненада, ако БСП поиска да се извиня или оттегля заради "Народният съд е необходим"

Валери Жаблянов: Ще е изненада, ако БСП поиска да се извиня или оттегля заради "Народният съд е необходим"

© Юлия ЛазароваЗам.-председателят на парламента от "БСП за България" Валери Жаблянов дойде в Народното събрание днес, след като ГЕРБ поиска неговата оставка заради мнението му, че Народният съд е "едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие". То бе разпространено във вторник от пресцентъра на БСП в обръщение на Изпълнителното бюро на партията до премиера Бойко Борисов по повод "Луков марш". Няколко часа по-късно БСП се разграничи от този текст в обръщението с мотива, че то не е съгласувано с ръководството на партията.


По неофициална информация последното заседание на Изпълнителното бюро на БСП е било в понеделник и финалният текст не е обсъждан. Негов автор е Валери Жаблянов. Не е известно обаче дали не е имало обсъждания в ръководството на принципната позиция преди това. Днес БСП се въздържа от коментар за исканата оставка. Лидерът Корнелия Нинова не е в парламента и не е в София.


От отговори на Жаблянов на въпроси, които "Дневник" и други медии успяха да му зададат в кулоарите на Народното събрание, се разбра, че той не вижда причина да се извинява или да подава оставка.
Ще си подадете ли оставката, както поискаха...?
- За какво? За какво? Не ви разбрах.


Такова е искането на ГЕРБ и на Съюза на репресираните.
- Ама за какво?


За това, че наричате Народния съд необходим...
- Къде го има това нещо?


В обръщение до премиера на Изпълнителното бюро на БСП, което беше разпратено на медиите.
- Аз мисля, че Изпълнителното бюро на БСП има официална позиция. Аз имам мое лично мнение, така че не виждам нищо нередно в случая. Няма причина за оставка.


Не смятате да си подавате оставката.
- Е, за какво да подавам оставка?


Защо мислите, че Народният съд е необходим? Ще кажете ли аргументите си?
- Личното ми мнение съм го споделял многократно на партийни форуми. Благодаря. Има най-различни мнения по тези въпроси в България.


На Съюза на репресираните какво ще кажете?
- Много ви моля, да си прочета вестниците. Благодаря!


Защо беше изпратено от пресцентъра на партията това обръщение с ваше "лично мнение", както твърдите?
- Ами най-вероятно е изпратено от пресцентъра на партията, както казвате. Така че има и лично мнение.


Т.е. вие сте пратили на пресцентъра на партията това обръщение и той го праща на медиите.
- Не мога да коментирам процеса на разработка на документите на нашата партия.


На него пише "Обръщение на Изпълнителното бюро". Не пише "на Валери Жаблянов".
- Благодаря!


Ще се оттеглите ли от поста зам.-председател на парламента?
- Не, никаква причина няма.


Колегите ви от БСП се разграничават от вас. Доста хора реагираха остро.
- На кого трябва да се поднесат извинения може ли да ми обясните?


От Съюза на репресираните искат извинение от вас и оставката ви.
- По каква причина извинение?


Защото сте обидили невинни жертви. Заради този текст...
- Народният съд е исторически факт. Какъв текст може да има?


Може ли да обясните защо определяте Народния съд като "необходимо и неизбежно правосъдие"?
- Не съм аз. Редица международни документи го определят. Прочетете, вижте.


Ако вашите колеги от БСП поискат да се оттеглите или извините, ще го направите ли?
- Е, това ще бъде голяма изненада за мен. Не виждам причина.


Т.е. не очаквате такова искане.
- Е, за какво? Аз наистина се интересувам с какви мотиви. Аз не виждам мотиви.


Няма ли много невинни жертви на Народния съд?
- Най-вероятно има.

Ключови думи към статията:

Коментари (173)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4434 Гневно

  "Може ли да обясните защо определяте Народният съд като "необходимо и неизбежно правосъдие"?
  - Не съм аз. Редица международни документи го определят. Прочетете, вижте."


  Ей, ти добре ли си?! Я прочети лекцията на проф. д-р Никола Долапчиев "ПРАВО И ЧОВЕШКИ ПРАВА В БЪЛГАРИЯ”, изнесена на 6.11.1952 г. пред Кралския институт по международни отношения Chatham House, с разрешението на Copyright Clearance Center за“John Wiley and Sons Inc”:

  "Непосредствено след държавния преврат комунистите започнаха да разширяват властта си и контрола си над държавната машина и над всички сфери на обществения, икономическия и политическия живот. Първата задача беше да унищожат всички политически сили извън правителството на Отечествения фронт. Макар самият държавния преврат да беше проведен без кръвопролития, няколко дни по-късно комунистите и техният министър на вътрешните работи започнаха да подстрекават тълпите да убиват личните и класовите си врагове, като за целта тълпата беше снабдена от милицията с оръжия, включително и автоматични. По този начин те успяха да елиминират хиляди и да всеят ужас из цялата страна. Но това не им беше достатъчно. Те се нуждаеха от още кървави зрелища, както и от законодателни и съдебни спектакли, за да унижат политическите си врагове. Те искаха да „облекат“ убийствата и масовите екзекуции в квази-законови и псевдосъдебни форми. От друга страна, примирието от 28 септември 1944 г. задължи българското правителство да сътрудничи в задържането и осъждането на военнопрестъпници. Това задължение беше използвано от комунистите като благовиден претекст за ликвидирането на политическите и класовите им опоненти.

  Така беше приета Наредбата-закон за народните съдилища, в резултат на която бяха проведени няколкостотин процеса и бяха повдигнати обвинения срещу хиляди хора, повечето от които бяха осъдени на смърт. Сред тях бяха и тримата военновременни регенти, включително принц Кирил, брат на покойния цар Борис, повечето министри от кабинетите от 1941 г. до 9 септември 1944 г., останалите депутати от парламента през същия период, царските съветници, много генерали, голяма част от бившите кметове, политици, предприемачи, адвокати, съдии, писатели, журналисти и др. Този законодателен акт беше чудовищен и неговото приложение беше подигравка с правосъдието. Преди всичко той беше противоконституционен, защото отявлено нарушаваше принципа nullum crimen nulla pena sine lege, приет от всички цивилизовани нации като незаменима гаранция за фундаменталните човешки права и свободи. По силата на този принцип наказателният закон не може да има обратна сила, т.е. никой не може да бъде наказан, ако неговото деяние не е било обявено за наказуемо към момента на извършването му. Този принцип съществуваше и в българската Конституция, която уреждаше, че наказание не може да бъде наложено, ако то не е установено от закона, същото фигурираше и в съответна разпоредба на Наказателния закон (чл. 2). Наредбата-закон обаче беше приложена за деяния, извършени преди влизането й в сила.

  Наредбата-закон нарушаваше и друг конституционен принцип, според който под никаква форма и претекст не могат да бъдат създавани ad hoc съдилища. „Народните съдилища“ бяха извънредни съдилища par excellence, защото бяха създадени само за определена категории престъпления и правонарушители. Освен това някои от фундаменталните принципи на наказателното съдопроизводство бяха флагрантно нарушени – сред тях са безпристрастността и независимостта на съдиите, правото на защита на обвиняемия и др. Назначените членове на Народните съдилища и съдебните заседатели бяха умишлено подбрани сред хора, които очевидно не бяха безпристрастни и бяха известни със своята враждебност към обвиняемите, като открито търсеха саморазправа, а не справедливост. Това е диаметрално противоположно на процесуалните изисквания, които съществуват в държавите с върховенство на закона, където всеки съдия или съдебен заседател е длъжен да се отведе от процеса или да бъде заменен по искане на обвиняемия, когато съществува родствена връзка, близост или друга причина, която може да повлияе на неговата безпристрастност или да я постави под съмнение. Съдиите нямаха и свобода да постановяват безпристрастни решения. Вместо да им бъде дадена възможност да използват всички правни средства за разкриване на истината и в тяхната светлина да оценят невинността или виновността на обвиняемия, „народните съдии“ бяха непрестанно подложени на натиск и заплахи. Това се случваше не само чрез средствата на обезумялото радио, преса и друга пропаганда, но също и чрез оркестрирани публични „народни събрания“, които на практика реално определяха присъдите още преди постановяването на съдебните решения. На тези събрания бяха държани речи дори от самия комунистически министър на правосъдието, въпреки неговия дълг да закриля независимостта и безпристрастността на съдебните институции.

  На арестуваните подсъдими беше отказана всякаква възможност за истинска защита. Всъщност на тях им беше забранено да имат свои защитници, не беше уважено и тяхното право да представят оневиняващи доказателства. Те дори не бяха своевременно уведомени за обвиненията, повдигнати срещу тях. Основните обвиняеми – бившите регенти и водещи министри, бяха задържани и отведени в Москва и бяха изправени пред съда почти месец, след като съдебният процес срещу тях беше започнал. Така безцеремонно беше погазен принципът, че съдебният процес трябва протече в присъствието на обвиняемия. Дълго преди да започнат съдебните процеси, адвокатите бяха многократно предупреждавани от пресата, че ще бъдат считани за врагове на народа, ако поемат защитата на обвиняемите. Тези, които намериха куража да не се подадат на подобни заплахи, всъщност бяха препятствани да изпълнят надлежно своя дълг. На тях не им бе позволено дори да говорят насаме със своите клиенти, нито можеха да се съвещават с тях в самата съдебна зала по време на процеса. Обвиняемите бяха напълно изолирани и постоянно обградени от милиционерски кордон. На обвиняемите, които нямаха адвокати, какъвто беше случаят с основните обвиняеми, съдът назначи защитници ex officio. Това обаче се правеше едва в последния момент, с явната цел да бъде заблудено общественото мнение, особено в чужбина, че е спазен принципът на служебна защита. Всъщност това беше само привидно, защото ролята на всички защитници беше сведена до декоративна формалност. Макар двата основни процеса да траеха около два месеца, на защитниците беше позволена по една единствена защитна реч, чиято продължителност беше не повече от петнадесет минути. По време на процесите подсъдимите, защитниците и съдиите бяха непрестанно подлагани на всякакъв вид натиск, за да бъде подсигурено постановяването на смъртни присъди. Съдбата на обвиняемите беше решена много преди началото на съдебните процеси, даже преди приемането на закона за „народните съдилища“. Това решение беше взето от чуждо правителство. Актовете на легислатурата и съда бяха само параван за зловещото решение на изпълнителната власт, действаща по заповед на Кремъл.

  Българският народ беше ужасен и стъписан пред доказателствата за зловещата ръка на чужда сила. Стана ясно, че всички тези съдебни процеси всъщност бяха насочени не само към наказване на виновните за въвличането на България във войната на Хитлер, но и към унищожаването на всички политици, които не симпатизираха на Съветския съюз и които бяха считани за потенциални препятствия пред комунистическите домогвания. Иначе какво оправдание може да се намери например за обвиняването на членовете на правителството на Муравиев, които не бяха нито прогермански настроени, нито фашисти и които бяха обявили война на хитлеристка Германия само седмица след идването си на власт и два дни преди държавния преврат от септември 1944 г.? Без съмнение, че тяхната единствена вина беше, че бяха прозападни и предпочитаха демокрацията пред сталинистката тирания.

  През 1945 г. бяха приети множество наредби-закони. С Наредбата-закон за трудововъзпитателни общежития за политически опасните лица бяха създадени концентрационни лагери за каторжен труд. Министърът на вътрешните работи беше оправомощен да затваря в такива лагери всяко лице, което счита за „опасно за държавната сигурност и ред“ и да го държи там за срок от шест месеца. Този период можеше да бъде удължаван неограничено. Оттогава хиляди хора бяха и все още са затворени и безмилостно третирани в тези робски трудови лагери. През месец март беше приета Наредбата-закон за защита на народната власт. Това даде на правителството власт да унищожи всеки, който се възпротивяваше на неговата политика. По силата на тази наредба-закон множество изтъкнати политици бяха осъдени и „ликвидирани“. За да бъде установен контрол над профсъюзите, комунистите приеха Наредба-закон за отмяна на Закона за професионалните организации.

  На комунистите им липсваше необходимата икономическа и политическа база за тяхното движение – многоброен пролетариат. Те обаче бяха „твърдо решени да я създадат изкуствено и насилствено“. Градските индустриални работници наброяваха едва няколко хиляди, земеделците бяха дребни собственици на земя и съответно естествени врагове на комунизма. Поради това средните класи трябваше да бъдат лишени от тяхната собственост, доведени до просешка тояга и превърнати в пролетариат без собственост, зависим за своето оцеляване от държавата и партията. За тази цел бяха въведени няколко наредби-закони, чиято цел беше икономическото изтощаване на градското и провинциалното население и колективизацията на земеделската земя. Така, след като финансовата сила на населението беше изцедена до известна степен чрез т. нар. „революционна национализация“, т.е. чрез грабеж и след въвеждането на редица от т. нар. „народни заеми“, на 5 април 1946 г. правителството прие Закон за конфискуване на имуществото, „придобито чрез спекулация или по незаконен начин“. Този закон претендираше да се прилага само спрямо печалбите, натрупани незаконно по време на войната, но на практика беше скрита форма на откровена национализация.

  Много важна реформа беше предприета на 25 април 1945 г. с Наредбата-закон за трудовите кооперативни земеделски стопанства, чиято цел беше колективизация на земеделската земя и превръщане на селскостопанската продукция в социалистическа. Формално членството в колективните стопанства беше и все още е доброволно, но на практика е принудително."

  Скоростен индекс "Y"
 2. 2 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Жаблянов е продукт на БСП, а те всички са за поне затвор.Когато се отървем от всички комунисти тук, ще можем да говорим за успех!

 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  "Няма ли много невинни жертви на Народния съд?
  - Най-вероятно има."
  Ето защо в някои държави има закони, забраняващи да се отрича Холокоста.
  Заради ей такива като този.

  Интересно дали ще подаде оставка.

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1714 Неутрално
 5. 5 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 953 Неутрално
 6. 6 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1269 Гневно
 7. 7 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Ей такива LOW-IQ scumbags, ме карат да се чусвтвам гений...
  Непоносимо тъпи са някой наши политици...

  www.soundcloud.com/x2805
 8. 8 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  Нагличък е.
  Ама какво да очакваш, комунист.
  Най-нормалното е сам да си подаде оставката!

 9. 9 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf1":

  браво!!!

 10. 10 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  А Иво Дебила не се ли е изказвал!?

 11. 11 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Цялата тази история би трябвало да доведе и до други промени в ръководството на БСП.

 12. 12 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1856 Любопитно

  Същества като този ме карат да се замисля, дали наказанията, практикувани в древността на са били по-справедливи от съвременните?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 13. 13 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Наистина ще е изненада ако БСП поиска да се извини и да се оттегли. Такъв чугуно-прецедент няма в цялата им история...

 14. 14 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 324 Неутрално

  БСП никога не се извиняват. Още по никога не подават оставки, а стискат кокала докато ги изритат ;)

 15. 15 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1830 Любопитно

  Уважаеми съфорумци, позволете да ви попитам, споделя ли някой от вас непреодолимото ми желание да разбия мазната, самодоволна мутра на това комунистическо прасе?

 16. 16 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5900 Гневно

  Ето това е "умсвеното и интелектуално ниво"в БСП!Гавра и цинизъм...нито следа от срам или морал!Ето това са генетично увредените индивиди от комунизма!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 17. 17 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 1073 Гневно

  Аут от политиката на този самозабравил се фашизоид!

  No Pain No Gain
 18. 18 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  БКП е забранена!!!
  Къде е Цацаров?

 19. 19 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1856 Разстроено

  До коментар [#15] от "zle_platen_trol":

  С дълбоко съжаление, ще ти отговоря - аз...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 20. 20 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 520 Неутрално
 21. 21 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 324 Неутрално

  А председателя на парламента от ГЕРБ си подаде оставката защото се скара на Нинова. Този няма да си подаде оставката, въпреки че гафа му е грандиозен по своята наглост и циничност. Ето това е разликата между ГЕРБ и БСП, доказана за кой ли пореден път.

 22. 22 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  До коментар [#15] от "zle_platen_trol":

  +++++++++++

  На русолюбеца vesolr с безразличие
 23. 23 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  "Ако вашите колеги от БСП поискат да се оттеглите или извините, ще го направите ли?
  - Е, това ще бъде голяма изненада за мен. Не виждам причина."

  Ако БСП не поиска оставката на Жаблянов това означава , че се солидаризира с него и неговото изказване. В такъв случай разграничаването на БСП от този текст в обръщението с мотива, че то не е съгласувано с ръководството на партията губи смисъла си и става нищожно.
  Ако ГЕРБ са по-ербап, въз основа поведението на БСП в защита на комунистическите престъпления и Законът за обявяване на комунистическия режим за престъпен те могат да заведат дело за обявяване на БСП извън закона като партия , защитаваща отречени тоталитарни практики. Ако не се лъжа в Конституцията има текстове , които забраняват съществуването на такива партии.
  Но ГЕРБ едва ли ще се решат на такава стъпка.

 24. 24 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1132 Гневно

  Бахти наглата комунистическа свиня! Без извинение!

  Мома, връщай 12 и 12А!
 25. 25 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 619 Неутрално
 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5689 Неутрално

  Жаблянов е изкопаема рептилия от отминали векове, която се опитва да живее в чужда за него среда. Затова изглежда така неадекватно - риба на сухо, нагла риба на сухо. Или тиранозавър Рекс - големи челюсти с неустоим глад и малко мозъче...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Ето защо в някои държави има закони, забраняващи да се отрича Холокоста.Заради ей такива като този.Интересно дали ще подаде оставка.
  —цитат от коментар 3 на dogwoman


  Идеята за забрана да се отрича Холокоста или комунистическия терор е също репресивна мярка ограничаваща свободата на словото. Всеки следва да има правото да си каже мнението и съответно стане за смях, да се компрометира пред обществото а самото общество да си направи изводите що за човек има насреща си. Много ми е интересно да видя социологически проучвания за подкрепата за БСП преди и след това изказване.
  Относно оставката му - БСП вероятно ще пробват да сметат случая под килима ама ако едни 2-3000 души излязат на улицата с това искане 2-3 пъти - Корни ще си направи бакалската сметка, че няма смисъл да опорства.

 28. 28 Профил на kikosev
  kikosev
  Рейтинг: 451 Разстроено

  Не човек,а желязо ?!!!
  Не комунист!!!!!

 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf1":

  Методът за унищожаване на противниците на БКП/
  БСП описан от проф. д-р Никола Долапчиев се използва и до сега!
  Основен инструмент, който да го прилага е и си остава ДС и подчините на него милиция/полиция.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Интересно, за онагледяване на въпрос със среден пръст се събраха, макар и малко протестиращи пред БНТ.

  Дали след тази извънземна издънка ще има и един протестиращ пред НС.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 31. 31 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  "Ако вашите колеги от БСП поискат да се оттеглите или извините, ще го направите ли?
  - Е, това ще бъде голяма изненада за мен. Не виждам причина."

  Това изказване на наглеца показва , че всички в БСП мислят като него. Не е той най-лошия. Важно е дали БСП ще отстъпи и сама ще го смени с някой друг или ГЕРБ ще го заменят принудително с гласуване в НС. Ако БСП не предприеме нищо срещу Жаблянов, отново твърдя , че има основание да се заведе дело за обявявате на БСП извън закона. Ако ГЕРБ нямат куража за това, нека да заведат дело някои от десните парти извън парламента.

 32. 32 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5900 Разстроено

  До коментар [#26] от "penetrating":

  В огромна грешка си...80% от членовете на тази "партия" МИСЛЯТ по този начин!Мечтаят за твърда ръка,разправа,ТКЗС и наказване на кулаците и богатите.Само се сети на 1.05 и на 9.9 Л@мпените с червени знамена и портретите на Сталин и Димитров...и закичилите се с "колорадски" лентички.Те и днес искат ако дойдат на власт ..."строят светлия строй"

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 33. 33 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Ето,че съм прав в коментара си в материала за исканата оставка на Жаблянов.Там написах,че лицето Жаблянов е образец на наглост,нахалство и арогантност.Е може да не е същият порядък,но това не променя с нищо мнението ми.За съвсем кратко време лицето Жаблянов доказа моите твърдения.

 34. 34 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Естествено, че ще е изненада!!! Че тя кога го е правила?! Те не знаят какво е това. Те са безгрешни.

 35. 35 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#26] от "penetrating":

  Интересно дали това е вярно:

  https://koch.bg/2016/06/27/valeri-zhablyanov-ot-bsp-izdarzha-semejstvoto-si-s-pari-za-obrazovanie/ #

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 36. 36 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  Ееей , комунист Сарам няма!

  SHADOWS of SOFIA
 37. 37 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Народния съд удари режима на Цар Борис, кликата около него и престъпниците които вкараха БЪлгария на страната на загубилите Втората Световна ВОйна държави - Германия, Италия, Япония.

  Родоотстъпника Борис и кликата му се присъединяват към фашисткия съюз през 1941 като пподлоги на Хитлер.
  Това довежда до трета национална катастрофа , след тези от 1913 и 1918 отново дело на Кобургите и кликата около тях. Проклетата германска семка пак ни довежда, за трети път до поражение.

  Народния съд им даде справедливо наказание - СМЪРТНО !
  Както всички други Хитлерови съюзници.

 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#27] от "lustmord":

  Склонна съм да се съглася донякъде, защото наистина е репресия. Но да оправдаваш престъпления като масови убийства за мен е престъпление на мисълта, а не мнение.

  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Нещо ми липсват в този случай -

  коментарите на Сашо11, анализите на възмутения до дъното на душата си Дайнов, дописките на Бедров от Дойче Веле, становищата на Дичев, декларациите на европейските журналисти, фейсбук-статусите на Радан и Бойкикев, и поне едно затваряне на Орлов мост.

  Не знам ще организират ли нещо, но вече са в издънка. Защото когато става дума да се напада някой от ГЕРБ са много по-чевръсти.

  Моя ПР съвет е да побързат.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  С едната си ръка, върхушката на Герб се бори срещу жабляновци, а с другата гали Сидеров по тиквето...? Каква е разликата в политическата ориентация на Жаблянов и съюзникът на Герб - Сидеров...? Някой може ли да каже?
  Когато "паметникът" на Съветската армия окупатор, отиде там където днес е мавзолея на Гошо Тарабата, когато децата ни разберат в училище, че комунистическият режим избил десетки хиляди българи е жив и днес, свит в една политическа каста с името бсп, когато цеко миневци, догановци и пеевци изчезнат от живота ни, тогава Жаблянов ще си отиде сам, без никой да му иска оставката...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Често се лъже от либералите колко са осъдени от Нардония Съд .
  Осъдени са около 2000 човека - всички са виновни от тях,

  Оправдани са около 1000 човека.

 42. 42 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Ще е изненада, ако един сталинист като Жаблянов, прояви достойнство и срам и се оттегли. Моралът е непознат за комунистическата номенклатура.

 43. 43 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 324 Неутрално

  Голям удар ще е за чугунариата ако БСП се разграничи от Жаблянов, поиска да се извини и да подаде оставка. Това означава да признаят че т.нар. "Народен съд" е едно гнусно дело и зло с чудовищни размери. Затова никога няма да го направят.

  Комунисти, сър...

 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#15] от "zle_platen_trol":

  Такива са поради половинвековното им властване и командорене из страната. Стигнали са до положение да се мислят за недостижими и всесилни....
  Нищо че не са на власт....Ма то и това не е толкова сигурно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  До коментар [#37] от "WWW":

  Ако си слепец няма как да ти покажа. Ако си глух , няма как да ти разкажа. Когато си чугун , няма как да разбереш.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46 Профил на elibal
  elibal
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf1":

  Благодаря ви, че си дадохте труда.
  Жаблянов дано да го прочете - трябва да им го разпространим на циклостил, да го прочетат!
  Зам. - президентката Йотова също не се извинява, не почита паметта на загиналите от ком. режим.

  Глупаци.

 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4266 Неутрално

  Действително ще е голяма изненада ! И никой тука не очаква нито извинения, нито оставки, а правосъдие срещу този геноцид на българския народ !
  " Редица международни документи го определят...." Кое - избиване като животни на невинни български граждани ?!? Че то самите нацисти, съдени в Ньойнберг не са били третирани по този начин !
  Айде сега, като всичко е наред ти и твоето семейство да се подложите под един такъв " необходим народен ( разбирай съветски) съд" ! Да застанат двама пияници от местната кръчма, още неизтрезнели, и да обясняват за тебе каквото им дойде на пиянския мозък....След това те осъждат на съд чрез разстрел, нооооо, ако имаш късмет може и да те разстрелят цивилозовано....Ако нямаш - може и кварталния престъпник да те прибие с лопатат като животно - че кой ще му търси сметка как е убил един " народен враг " ? А, разбира се, забравих " промоцията" да те пратят в някой лагер - " Белене" най - често. .... Там отношението, г - н народен представител, далеч няма да бъде като това в някой ал инклузив хотел на червения олигарх от Лукойл, ама хич ! Да не те разстройвам много, ама някои и като половин човек не се завръщат. А ако се завърнат изобщо, семейството им не може да ги познае това те ли са, не са ли ....Всъщност, човек ли споменах - извинявам се, там си просто СКОТ !
  ........
  Но защо ли обяснявам неща на хора, които освен корупция, демагогия, офшорни сметки и чуждопоклонничество на кремълските си господари други думи в речника си едва ли имат !

 48. 48 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#37] от "WWW":

  Стига дрънка глупости. Героги Димитров се опита да подари Пиринска Македония на Югославия, насили българите там да се отрекат, че са българи, покани делегации от съседите, които да ги учат на македонизъм. Разминало се е на косъм. Това е по-скоро катастрофа. След "катастрофата" на Цар Борис, България си връща Южна Добруджа и спасява 50 хиляди евреи, заради което Израел са ни признателни и до днес.
  А най-голямата грешка на Фердинанд е, че се съюзява с Русия, след всичките атаки и машинации против България. Естествено Русия ни прецкава 1913 - нито спира Сърбия от това да се отметне от подписаната договорка за Вардарска Македония, нито и пука когато Турция и Румъния ни нападат - а уж сме във военен съюз. Да бяха спрели поне румънците. Но и там нетно България печели територия и на края е доста по-голяма от това, което ни е била отредила Русия.
  Сега кажи, за вас, червените тикви, Съединението не е ли също "национална катастрофа"?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 49. 49 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 311 Весело

  До коментар [#40] от "Rim":

  Е, Сидеров все пак беше главен редактор на Демокрация, после стана фашист, после стана Путинист... сега може пак да е станал демократ.

  Всеки човек има право да се променя, и се променя. А на Сидеров много му се удава.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на phillipov
  phillipov
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#8] от "НеКой":

  Ти пък, къде си видял виновен комунист?!

 52. 52 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Каквото и да се каже за това корумпе, все ще е малко. Известен е стова, че при него не важи закона за конфликт на интереси, а реалноста "Мама, тати и аз - всички уредени с постове завчас".
  Какво би се случило на депутат във всяка една истинска европейска държава, ако беше казал: Концентрационните лагери са едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие?? Не, не само ще изхвърчи от парламента, а ще бъде и осъден от потомците на жертвите. Е, говорим за истинска демокрация, а не за кочината на трите Шишита.

 53. 53 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 324 Неутрално

  "Ако вашите колеги от БСП поискат да се оттеглите или извините, ще го направите ли?- Е, това ще бъде голяма изненада за мен. Не виждам причина."Това изказване на наглеца показва , че всички в БСП мислят като него. Не е той най-лошия. Важно е дали БСП ще отстъпи и сама ще го смени с някой друг или ГЕРБ ще го заменят принудително с гласуване в НС.
  —цитат от коментар 31 на tacheaux


  Няма как ГЕРБ да го замени принудително с гласуване , таваришч... всячески се опитваш да извъртиш нещата та да оплюеш и ГЕРБ. То ако ставаше така, мнозинството щеше да изгони цялата опозиция с гласуване и да си живее живота.

 54. 54 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 819 Неутрално

  До коментар [#41] от "WWW":Б*клук червен, а Никола Петков с какво е бил виновен бе, лъжец нагъл? За това, че е бил опозиция на самозабравилите се червени престъпници?
  —цитат от коментар 50 на deutschwagen


  :):):)

  Чичо,
  никола петков не е съден от Народния Съд.

  Никола Петков е ПОДКРЕПИЛ Народния Съд !

 55. 55 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Прочетете книгата на Георги Войнов "Геноцидът и холокостът над българите" и ще разберете защо потомците на главорезите са с увреден геном и работят срещу България и Българите:http://buditeli.info/архив/файлове/книги/genocid.pdf

 56. 56 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Абе този защо нарушава "ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН". Няма ли кой прокурор да му поиска сметка?

  Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
  1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
  2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
  3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
  ........
  Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.
  (2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

  Пълният текст на закона:

  https://www.lex.bg/laws/ldoc/2134920192

 57. 57 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5781 Неутрално

  Уважаеми съфорумци, позволете да ви попитам, споделя ли някой от вас непреодолимото ми желание да разбия мазната, самодоволна мутра на това комунистическо прасе?
  —цитат от коментар 15 на zle_platen_trol


  Аз изпитвах такова желание много преди тази случка.

  Gunter glieben glauchen globen
 58. 58 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#41] от "WWW":

  Ето един виновен фашист:

  Райко Николов Алексиев с псевдоним Фра Дяволо е виден български художник, карикатурист, фейлетонист; неколкократен председател на Съюза на дружествата на художниците в България; сътрудник на периодичните издания „Македония“, „Барабан“, „Смях“, „Людокос“, „Българан“, „Маска“, „Зора“; основател и главен редактор на сатиричния вестник „Щурец“ (1932 – 1944). Автор е на няколко сборника с хумористични разкази и фейлетони.

  Заради карикатури относно съюза на Сталин и Хитлер при подялбата на Полша, Алексиев бива пребит до смърт на 18 ноември 1944 година в София[4].

  През март 1945 година Алексиев е осъден посмъртно заради „антисъветска“ пропаганда от така наречения Народен съд по Дело №6, по което са подсъдими 101 писатели, художници, журналисти, включително някои вече убити. Имуществото му е конфискувано в полза на държавата, а книгите му са забранени.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 59. 59 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Повечето от форумците даже не знаят какво е това Народен съд.

  Народния съд е името на трибунала, който БЪлгария като страна победена, участвала на стрната на Хитлериска Германия е задължена да проведе и да осъди тези които са вкарали БЪлгария на страната на Хитлер и Мосулини.

  Това е решение не една от конферецниите на СССР. САЩ и АНглия.

  Народния съд е проведен до 1945, началото.
  Много политически сили го подкрепят, там са превратаджиите на Кимон Георгиев , звенарите, БЗНС, комунистите,

  Много от заседателите са еврей м/у другото

 60. 60 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3626 Неутрално

  До коментар [#40] от "Rim":Е, Сидеров все пак беше главен редактор на Демокрация, после стана фашист, после стана Путинист... сега може пак да е станал демократ.Всеки човек има право да се променя, и се променя. А на Сидеров много му се удава.
  —цитат от коментар 49 на Чеп за зеле


  ми в това силата на социалния пол

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  Народния съд удари режима на Цар Борис, кликата около него и престъпниците които вкараха БЪлгария на страната на загубилите Втората Световна ВОйна държави - Германия, Италия, Япония.Родоотстъпника Борис и кликата му се присъединяват към фашисткия съюз през 1941 като пподлоги на Хитлер.Това довежда до трета национална катастрофа , след тези от 1913 и 1918 отново дело на Кобургите и кликата около тях. Проклетата германска семка пак ни довежда, за трети път до поражение.Народния съд им даде справедливо наказание - СМЪРТНО !Както всички други Хитлерови съюзници.
  —цитат от коментар 37 на WWW


  Сега трябва да направим един Народен съд, който да "удари режима" на БКП/БСП и кликата им, които ни докараха три фалита от никъде, заради които българите са най-бедните в Европа без България да е преминала през война или някакво природно бедствие. Дори и сега "проклетата" руска "семка" продължава да ни води към разруха, разорение и окончателно унищожение.
  Този нов Народен съд трябва да даде "справедливо наказание - СМЪРТНО" на унищожителите на родината ни, които в съюз с путинова Русия, като скакалци продължават да носят само гибел за България!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#10] от "svoboden":

  Той се скри.виж,Александър Симов Сталинистчето се обажда и говори същите глупости като Жаблянов.

 64. 64 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 947 Гневно

  "Това изказване на наглеца показва , че всички в БСП мислят като него.
  —цитат от коментар 31 на tacheaux


  Естествено, че мислят като него. Не вярвай на лицемерните им изявления. Та те и до сега не са поискали прошка за извършеното. Интересно ми е т. нар. цар Симеон Втори, които беше в коалиция с тези безродници, на какво мнение е за Народния съд. Защото с действията си показа, че няма нищо против да е едно с палачите.

 65. 65 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#59] от "WWW":

  За около 4 месеца са издадени 9 155 присъди, с които са осъдени на смърт 2 730 души, 1 305 души получават доживотен затвор, а останалите – затвор от 1 до 20 години.[2][4] Така един от хората с най-голям принос за спасяването на българските евреи Димитър Пешев е осъден от Народния съд на 15 години затвор „за фашистка дейност и антисемитизъм“, а Константин Муравиев е единственият оцелял министър-председател на България отпреди 9 септември 1944 г. За сравнение на Нюрнбергския процес са осъдени 19 души, от които на смърт 12. Присъдите се произнасят в името на „Симеон Втори, цар на българите“, тъй като все още действа Търновската конституция, въпреки че тя не позволява извънредни съдилища, каквото е т.нар. Народен съд.[5]

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Ето това са обвиненията :

  Обвинения и наказания
  Според този извънреден наказателен нормативен акт, в редица случаи и с обратна сила, са обявени за престъпни:

  сключването на договори с воюващи държави, обявяване на война, нарушаване неутралитета на България спрямо СССР, непредпазване народа от увреждане чрез войната, изпращането на български войски в Югославия и Гърция, „за да преследват народоосвободителните войски на тези страни“[12].
  противозаконно облагодетелстване чрез властта; извършването на тежки престъпления на политическа основа.
  „служба на Германия или на съюзниците ѝ“[12].
  поставянето в опасност на български войски от техните ръководители.
  предаване на „полицията, жандармерията и войската такива сведения, които са се отнасяли до безопасността или важни интереси на партизаните или другите борци за народните свободи“; „явно пристрастие и грубо престараване“ от страна на магистрати[12].
  изразяването на подкрепа чрез „действия, писания, слово или по друг начин“ за горните деяния или за гоненията на евреите[12].
  Посочени са като наказания:

  смърт, временен (без посочен конкретен срок) или доживотен строг тъмничен затвор.
  допълнително глоба до пет милиона лева, лишаване от права, конфискация на имущество.

 68. 68 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  И аз не вярвам комунистите да поискат комунист да се извини.

  *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 69. 69 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5900 Неутрално

  До коментар [#41] от "WWW":

  За пореден път доказваш твърдението на комуниста Иво Христов!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 70. 70 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 568 Гневно

  За пореден път се убеждавам, че няма по-долно нещо от комунист ......

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4365 Неутрално

  По-скоро земята ще спре да се върти, отколкото комунист да се засрами.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#30] от "Чеп за зеле":

  Онези пред БНТ са органзирани от НПО-тазаплашени да си изгубят полето за изява в сутрешния блок на БНТ.Сега няма да ги видите.Аз съм готов веднага да подпиша подписка за оставка на Жаблянов.

 73. 73 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#26] от "penetrating":В огромна грешка си...80% от членовете на тази "партия" МИСЛЯТ по този начин!Мечтаят за твърда ръка,разправа,ТКЗС и наказване на кулаците и богатите.Само се сети на 1.05 и на 9.9 Л@мпените с червени знамена и портретите на Сталин и Димитров...и закичилите се с "колорадски" лентички.Те и днес искат ако дойдат на власт ..."строят светлия строй"
  —цитат от коментар 32 на Messerschmitt


  Е нещо не се връзва аритметиката - тези дето ги описваш на манифестациите им в София са по 50-100 човека (в Дневник има достатъчно галерии) - а в същото време само в София 150 хиляди бяха пуснали червена бюлетина 2017 а броя им си седи около милион гласоподаватели в страната от поне 15 години при все, че 100-115 хил българи измират всяка година. Явно има и други хора в привърженицете им.

 74. 74 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 947 Гневно

  Родоотстъпника Борис и кликата му се присъединяват към фашисткия съюз през 1941 като пподлоги на Хитлер.
  —цитат от коментар 37 на WWW


  А товаришча Сталин бил ли е родоотстъпник и подлога на Гитлер? Питам, щото за около две години и той е бил съюзник на Гитлер. Чугуните имате силна памет, но това все го забравяте.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#39] от "Чеп за зеле":

  Е как петте файтона за лаят срещу БСП!?Нали имат общ интерес-сваляне на ГЕРБ?!

 77. 77 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5781 Весело

  Не стига, че се казва Жаблянов, но и гласа му е като на жабока Кермит.

  Gunter glieben glauchen globen
 78. 78 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Аналогично във Франция са отнесли балтията кликата на Маршал Петен:

  Във Франция се водят дела от извънредния Висш съд по правосъдието (Haute Cour de Justice), който издава до 1951 г. 6 763 смъртни присъди в т.ч. на маршал Петен и на четирикратния министър-председател на Франция Пиер Лавал, екзекутиран на 15 октомври 1945 г. Изпълнени са общо 791 смъртни наказания.


  6 763 смъртни присъди в т.ч. на маршал Петен и на четирикратния министър-председател на Франция Пиер Лавал,

 79. 79 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#40] от "Rim":

  Така е-като лишихте парламента от малкя дясна партия.Може би искате БСП И ДПС да са сега на власт?!

 80. 80 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5781 Любопитно

  До коментар [#75] от "WWW":
  Интересно, че болшевиките сте върли фенове на "народния съд", но сте силно възмутени от съюзническите бомбардировки над София. А поводът за двете събития е един и същи.

  Gunter glieben glauchen globen
 81. 81 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Отделно във Франция са избити голямо количество жени от тълпата, обвинени или заподозряни за любовници на германците, може би хиляди са били.

 82. 82 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Много жалко, но българина е 24/7 на вазелин, благодарение 45+30 години изродства на такива добнопробни същества като този на снимката и неговите прародители от ядрото на БКП. Българинът страда от патологина амнезия, която позволява на ядрото комунисти и ДС агенти и техните метастази - всички политически партии на власт след прехода и мутрагенни контингенти да ни мачкат както си искат.
  Ние сме за жалене, упоени от бездействието си!

 83. 83 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  Народния съд над съучастниците на Хитлер приключи. Присъдите са признати от ООН за справедливи в 1951 г. какво още не сте разбрали ? така е било по цяла Европа и осъдените в различни държави са милиони или десетки хиляди. В България са минали на леко сами с 2 700 присъди ... и то по искане на Британия и САЩ. За Европа тази тема е отдавна приключила, само тук и в Украйна си мислят, че Хитлер е победил Чърчил, Сталин и Рузвелт и ровят за ревизия и реабилитация на фашизма.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#73] от "lustmord":

  Има други хора-синове и унуци.

 86. 86 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4988 Неутрално

  Народен съд за Жаблянов! С пряко приложение на гъостеришкото право.
  Да види желаната от него "справедливост"...
  И пълна забрана на комунистическите сборища на Бузлуджа, на Копринка и в Правец!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#38] от "dogwoman":

  До коментар [#27] от "lustmord":Склонна съм да се съглася донякъде, защото наистина е репресия. Но да оправдаваш престъпления като масови убийства за мен е престъпление на мисълта, а не мнение.
  —цитат от коментар 38 на dogwoman


  Така е, но не можеш да задължиш някого да бъде морален и принципен насила - в случая следва ценностния компас на обществото да определи дали толерира подобни хора да го представляват на такива висши позиции а партията, която го е издигнала да си носи политическите последствия.

 90. 90 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 947 Гневно

  До коментар [#78] от "WWW":

  Оби

  Аналогично във Франция са отнесли балтията кликата на Маршал Петен:Във Франция се водят дела от извънредния Висш съд по правосъдието (Haute Cour de Justice), който издава до 1951 г. 6 763 смъртни присъди в т.ч. на маршал Петен и на четирикратния министър-председател на Франция Пиер Лавал, екзекутиран на 15 октомври 1945 г. Изпълнени са общо 791 смъртни наказания.6 763 смъртни присъди в т.ч. на маршал Петен и на четирикратния министър-председател на Франция Пиер Лавал,
  —цитат от коментар 78 на WWW


  Бъди по-внимателен, когато преиначаваш истината. Във Франция са водени над 300 000 дела за измяна и сътрудничество с национал-социалистите, като изпълнените присъди са 791. Сравни мащабите във Франция с малка България. И е смешно да сравняваш Режимът на Виши с България.

 91. 91 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3199 Неутрално

  UNITED EU UNION

  "Народен съд" е необходим на лумпени, фашисти и пр. полезни идиоти.
  Справка: Ленин.
  За да поддържат неграмотността или комплексите си.

  Далече преди WWW и повече след е известно:

  Марксисткият "Манифест на комунистическата партия" от 1848 г
  представлява рецепта и подстрекателство за Еднопартийни "пролетарски" Диктатури с "идеална" цел Глобална световна Диктатура.

  Рецепта е и подстрекателство за екстремистки теории и практики,
  за фашизми, за "възраждане" на безчовечна бруталност по античен и "модерен" модел през 19 и 20 век.

  Манифестът е публикуван през 19 век...
  когато бъдещият "Сталин" се упражнявал като банков обирджия.

  По-късно Германия имплантира марксиста Ленин в Русия.
  Вся власть советов... СССР... а Хитлер е още никакъв.

  На 3.3.1918 Ленин подписва "декрет мире" - капитулирайки царска Русия
  и вся власть пред Централните сили, вкл. пред България.
  Финландия, Полша... стават ссвободни... суверенни държави.

  А в СССР Маяковски възпява Мусолини...

  1939: фашистки "интернационален" план на КП на СССР за завладяване на Европа с помощта на нацистка Германия, първо с агресия в Полша.

  Водещи разпалвачи на ВСВ...

  Необходим е Закон срещу фалшификатори на история.

  Сервантес: фашификаторите на история следва да бъдат съдени като фашшишфикаторите на пари.

  още инфо

  "Тоталитаризмът",
  "Фашизмът",
  "Тоталитарните Близнаци" (Сталин и Хитлер),
  от д-р Желю Желев, първи демократично избран президент на Европейска България.

  "Валери Жаблянов: Ще е изненада, ако БСП поиска да се извиня или оттегля заради "Народният съд е необходим""

 92. 92 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Червено зомби и извинение...Ето и едно документче на базата на което са обработвали България и Българите:
  Строго секретно КАА/08.113
  Москва, 2.04.1947 г.
  Инструкция НК/003 47
  1. В сградата на посолството да не се приемат местни информатори. Срещите да се организират от наши специални служби на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.
  2. Да не се допуска контакт между нашата войска и цивилни лица от страната. Забраняват се посещения на местни лица от нашия офицерски състав, контакт на войници с местни жени или на войници с войници от страната и нашата войска.
  3. Да се ускори ликвидирането на граждани, които участват или симпатизират на партии и организации отпреди войната и възстановили се след нея без нашето съгласие. Да се използват за тази цел всички конфликти и недоразумения между тях, а също така и въоръжена опозиция.
  277
  4. В политическите репресии да се използват войници от армията (възстановена на наша територия) и след това да се ликвидират тези войници.
  5. Да се ускори съединяването на всички социалистически партии в една - комунистическа, като всички водачи на тази партия да бъдат предварително утвърдени от органите на нашите специални служби.
  6. Да се обединят всички младежки организации в една -комсомолска - с водачи, утвърдени от нашите служби. Преди обединяването да се ликвидират всички водачи на бивши юношески и младежки организации.
  7. Делегатите на партийните конгреси да нямат мандат след конгреса. Да се елиминират делегатите, които са активни. За всеки следващ конгрес да се избират делегати, утвърдени от нашите служби.
  8. Да се прави системно разследване на хора - добри организатори и специалисти, които са популярни. Тези хора да се привличат към нас, а ако откажат - да не се допускат до ръководни длъжности.
  9. Да се организира всички държавни служители, освен милиционери и миньори, да получават ниски заплати. Това специално да се отнася до здравните служби, съдебно-изпълнителс-ките служби, просветата и културата.
  10. Към всички органи на властта и всички значителни заводи да се включат хора, които сътрудничат на КГБ. Това да се осъществява без знанието на държавните местни власти.
  11. Да се обърне внимание на печатната преса да не цитира сумарни количества и видове на стоки, които се изпращат в СССР. Да се посочва, че това е обменна търговия.
  12. Местните власти да не издават на купувачите на земя, къщи и парцели нотариални актове, а актове за получаване.
  13. Да се приложи такава специална икономическа политика към частното селско стопанство, че то да бъде с ниска производителност и неефективно. При втория етап да се започне колективизация на селското стопанство. Ако се появи силна опо-
  278
  зиция, да се намали доставката на средствата за производство и се увеличат данъците към държавата. Ако и това няма ефект, то селското стопанство да се доведе до състояние да не може да изхранва държавата и да разчита на внос на храна.
  14. Да се формулират всички закони, укази и разпоредби за организация, икономика и право така, че да не се дава точно и прецизно тълкуване (с изключение на военните).
  15. За всеки проблем да се създават комисии, съвети, инструкции и т. н. така, че никои от тях да няма право на окончателно решение без консултации с останалите.
  16. Самоуправляващите органи на заводите да не могат да имат влияние върху дейността и развитието на предприятието. Те могат да се занимават само с изпълнение на полученото задание.
  17. Профсъюзите не могат да имат противоречия с разпорежданията на дирекцията. Да се натоварят профсъюзите с други задължения - организиране на почивка, просвета, културни и други развлечения, екскурзии, разпределяне на дефицитни стоки и потвърждаване на мнения и характеристики от политическите власти.
  18. Да се авансират само такива сътрудници и началници, които образцово изпълняват получените служебни задания, но без склонност към анализ на проблемите извън заданията.
  19. На всички отговорни ръководители на партийни, държавни и стопански дейности да се създадат условия, които да ги компрометират в очите на подчинените им, като се изключва възможността да се върнат в средата, от която са излезли.
  20. Офицерският кадър от местната армия може да получи отговорни длъжности само при условие, че там има наши сътрудници от КГБ.
  21. Да се организира специален надзор за количеството муниции за всички видове оръжие на всеки арсенал. Учение с бойни патрони да се прави само при строг контрол.
  22. Да се обхванат под специален надзор всички лаборатории към НИИ (научно-изследователски институти - бел. ред.).
  279
  23. Да се обръща специално внимание на всички изобретатели и рационализатори, като всички по-важни изобретения и предложения да се регистрират в нашите централи. До реализация да се допускат само изобретения, засягащи експлоатацията на минното дело. Важните изобретения да се продават в чужбина. Да не се допуска до публикация стойността на изобретението.
  24. Системно да се нарушава графикът на транспорта в страната (с изключение на нашия специален транспорт).
  25. Да се провеждат симпозиуми и конференции и да се записват предложенията и докладите, като се регистрират докладчиците, но за реализацията да се спазва само нашата инструкция.
  26. Да се популяризират интервюта с работници за актуални производствени проблеми, като се критикува безпорядъкът, но не трябва да се ликвидират причините за тези проблеми.
  27. Всички обръщения към народа от официални служители и водачи да обхващат исторически и народни акценти, но да не се проповядва дух на обединение на целия народ.
  28. Да се обърне внимание на всички новостроящи се градове и квартали да не се изгражда друг освен главен водопровод. Всички стари кладенци и локални водопроводи да се ликвидират систематично.
  29. При модернизиране и разширение на заводите да се осигури изтичането на замърсени води да става в реки, които могат да бъдат резерв за питейна вода.
  30. В новостроящите се апартаменти и къщи, а така също и при възстановяване да не се строят помещения за запасяване с хранителни стоки и за отглеждане на животни.
  31. Частните работници и предприятия да се снабдяват с лошокачествени суровини и оборудване, което да осигурява производството на лошокачествена продукция на цени, по-високи от държавните.
  32. Да се създадат условия за максимално развитие на администрацията по всички нива - районни, общински, градски.
  280
  Може да се допуска критика на администрацията, но това да не влияе на нейното намаляване или по-прецизна работа.
  33. Да се контролира само изпълнение на плана на предприятия, произвеждащи суровини и други производства, включени в нашата инструкция. Забранено е изпълнението на плана за продукти и стоки за вътрешния пазар.
  34. Специално да се наблюдава църквата, като се създават условия и програми за обучение на младежта за наслагване на омраза към нея. Специален контрол да се упражнява над църковните печатници, библиотеки, архиви, проповеди и т. н.
  35. От всички основни, професионални и средни училища да се уволняват учителите, които имат голям авторитет и се ползват с уважение от учениците и населението. На тяхно място да се назначат нови. Учебните програми да се направят така, че да се прекъсва връзката между изучаваните предмети. Да се ограничи производството на учебни помагала. Да се премахне изучаването в средните училища на латински, гръцки, обща философия, логика, генетика.
  По история да не се обяснява какво са правили царете за доброто на страната, а да се изтъкват тиранията и борбата на потискания народ. В професионалното обучение да се набляга на тясната специализация.
  36. Да се организират държавни митинги при годишнини на борбата против завоевателите (с изключение на руснаците), като се подчертава борбата срещу германците, а преди всичко борбата за социализъм.
  37. Забранява се да се поместват в средствата за информация и издаваните книги данни за местни хора, живели в Русия преди революцията и по време на Втората световна война.
  38. Ако се възстановят или създадат организации, които поддържат дружбата със СССР, но се опитват да контролират дейността на държавните органи - да се обвинят в шовинизъм и национализъм (нашите действия са независими от органите на държавата). Начин на действие: унищожаване на нашите гробища и паметници, публикуване и размножаване на позиви, в които се
  281
  осмива руският народ, руската култура и договорите между СССР и страната. Към тази пропаганда да се ангажират граждани от страната и да се използва съществуващата ненавист към СССР
  39. Да се прояви грижа за строителството на пътища и мостове, за да са готови при налагаща се интервенция така, че нашите войски най-бързо и от всички посоки да се придвижат до центровете на опозиционните сили.
  40. Да се арестуват всички политически противници. Специално да се преследват противниците, които имат авторитет сред населението. Да се ликвидират всички политически противници и след това да се обвинят в тежки криминални престъпления.
  41. Да не се допуска реабилитация на хора, съдени на политически процеси. Ако се наложи такава да се допусне, но при условие, че това е съдебна грешка, без започване на разследване и обвиняване на виновните за съдебното решение.
  42. Не може да се изправят пред съд хора с длъжности, дадени от партията - независимо че тези хора са виновни за икономически загуби и са мразени от подчинените си. В драматични ситуации трябва да се преместват на друга равностойна или по-висока длъжност в друга област или град. В крайни ситуации тези хора да се назначават на неначалническа служба, като се използват за кадрови резерв за друго време.
  43. За хора, които не са съгласувани от нашите специални служби, може да се публикуват съдебни процеси (специално това се отнася за кадри от армията, генерални директори, министри), в които се обвиняват в дейности против народа, социализма, индустриализацията. Това ще увеличи подозрителността и ще мобилизира работническата класа.
  44. Да се проявява системен контрол хората на отговорни длъжности да произхождат от работническата класа и да имат най-ниска квалификация.
  45. Да се проявява постоянна грижа за систематически подбор за висшите институти на хора, които произхождат от най-ниската категория от населението или незаинтересувани професионално хора, стремящи се само към диплома.

 93. 93 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4988 Неутрално

  До коментар [#75] от "WWW":
  справедливо са ударени кликата на Когургите .
  Които вкарва държавата и гражданите им в загубени воини - идва време за възмездие !
  ––––––––––––––––––––––––––
  И кой вкарва България в загубени войни?
  Май първо Сталин и Хитлер бяха съдружници и БРП (к) ярко приветстваха този факт. А после с радост посрещнаха влизането на България в Тройния съюз и организираха набирането на доброволци за окупационните войски в Гърция и Македония по почина на братската им Националсоциалистическа партия.
  Що не четете собствената си история, а?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 94. 94 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#18] от "4ort":

  Цацаров е при Пеевски .

 95. 95 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#85] от "yanne":

  До коментар [#73] от "lustmord":Има други хора-синове и унуци.
  —цитат от коментар 85 на yanne


  И какво - унуката дето е на 24 години иска разкулачване, сънува нови ТКЗС-та и си ляга под портрета на Сталин?!? И такива следва да има 100 хиляди в страната...Айде малко по-сериозно.
  Неее - Жаблянов много сериозно насъпи лопатата и БСП ще си платят солено за това.

 96. 96 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  До коментар [#78] от "WWW":Оби Бъди по-внимателен, когато преиначаваш истината. Във Франция са водени над 300 000 дела за измяна и сътрудничество с национал-социалистите, като изпълнените присъди са 791. Сравни мащабите във Франция с малка България. И е смешно да сравняваш Режимът на Виши с България.
  —цитат от коментар 90 на morf
  мащабът на кланета извършени от фашистите над народа от Септемврийското въстание до 1944 в България също не е сравним с мащаба Франция.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 97. 97 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 947 Гневно

  До коментар [#83] от "dark'star":

  Сравняваш процесите из Европа с кланетата тук, без съд и присъда? Имаш доста изкривена представа за правосъдие.

 98. 98 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  До коментар [#91] от "dnevnikar":

  +

  SHADOWS of SOFIA
 99. 99 Профил на Самуил Литов - Non serviam!
  Самуил Литов - Non serviam!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Жаблянов е последователен в убежденията си. Същото не може да се каже за Борисов. Да се изживяваш като демократ и в същото време да си бил на откриването на паметника на диктатора Живков.
  Умните хора помнят този факт, а вие гърбави платени тролове величайте "европейския лидер" Боку.

  Колтуклиева и Беновска искат да пипнат "мекия кинжал", а ти?
 100. 100 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4266 Неутрално

  Документи на мракобесието, но именно по тях са се водили кремълските подлоги. А какво става междувреммено с мистър Рейтинг ? Дали подготвя пак декларация тип " абе не е много хубаво това, дето е последвало, ама има и хубави страни...хайде да загърбим миналото и да се помирим като нация" ! ? Че нещо мълчанието му стана оглушително - нищо за 80 % деб--и, дето един негов приближен изтърси, сега пак нищо. Иначе ако е за вето, все се изправя да " се бори с лъжата в полза на истината"... Но не му се сърдя. Нека първо внимателно калкулира как ще му се отрази това на рейтинга !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK