Гинка Върбакова, която купи ЧЕЗ: В сделката ни подкрепя само банков кредит

Гинка Върбакова

© Интерком България

Гинка ВърбаковаИнвестираме в добре работещ бизнес и ще го развиваме устойчиво, заявява в интервю за БТА Гинка Върбакова, собственик на компанията "Инерком България", която купи активите на ЧЕЗ в България.


В четвъртък се разбра, че ръководството на чешката компания е одобрило "Инерком България" за купувач на българския бизнес на компанията, а сделката беше официално подписана снощи. Продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ струваше оставката на енергийния министър Теменужка Петкова, защото с Гинка Върбакова се познавали от 20 години. "Дневник" публикува цялото интервю с Върбакова:


На финалната права сте да сключите сделката на годината в България. За вашата компания има малко информация в публичното пространство. Кои са "Инерком"?
- Гордеем се, че сме сред малкото български компании, които инвестират в толкова мащабен проект в енергетиката. Това е голяма стъпка в развитието на нашата компания и ние се отнасяме много професионално и отговорно към нея.


"Инерком България" е част от група компании, които вече 10 години работят в областта на енергетиката, енергийната инфраструктура и строителството. Основната ни дейност до момента е свързана с изграждане на централи и производство на електроенергия от ВЕИ. Групата притежава 6 действащи фотоволтаични централи, с обща мощност около 23 МВт.


Успоредно работим за изпълнение на проект за фотоволтаична централа с мощност от 80 МВт, която ще функционира изцяло на пазарен принцип. Имаме опит в изграждане на енергийна инфраструктура - нови присъединявания, кабелни и въздушни трасета - средно напрежение, реконструкция на съоръжения от преносната електроенергийна система, свързани с нови присъединявания. Реализирали сме редица такива проекти. Занимаваме се и със строителна дейност. Членуваме в секторните бизнес организации - Българската фотоволтаична асоциация и Камарата на строителите. Имаме партньорства с много големи български и международни компании.


Досега не сме присъствали активно в публичното пространство, защото естеството на бизнеса ни не го налагаше. Ние, както и нашият екип, напълно осъзнаваме обществената значимост и интерес към дружествата, които ще придобием. Ще поддържаме отношения на диалог с всички заинтересовани страни.


Как средна българска компания беше избрана да придобие бизнеса на ЧЕЗ в страната?


- В бизнеса е важно какво предлагаш, колко надежден си и какъв потенциал имаш. Бяхме избрани в една изключително тежка процедура, която привлече множество международни участници, организирана и проведена по законите на Чешката република. Ние, както и всички останали кандидати, преминахме през много проучвателни етапи и трябваше да покрием редица изисквания на продавача - ЧЕЗ и мажоритарния й собственик в лицето на чешката държава.


Предоставихме множество документи, одити, финансова и търговска информация, изискана в процедурата. Доказахме, че имаме опит и капацитет да придобием и управляваме дружествата, които ЧЕЗ продава. Благодарим на целия екип от консултанти по сделката - адвокатска кантора Allen and Overy, нашите консултанти по английско право, Адвокатско съдружие Спасов и Братанов, и финансовия консултант Mane Capital, както и на партньорите от банковите и финансовите институции, всички от които работиха много професионално.


Остава последният етап - сделката да бъде одобрена от антимонополния орган Комисия за защита на конкуренцията. Едва след това тя може да бъде финализирана и ние да станем собственик. След придобиването ще направим и търговско предложение до миноритарните акционери, съгласно изискванията на закона.


Сами ли участвате в тази сделка? Имаше спекулации, че различни бизнес интереси стоят зад вас?


- "Инерком" участва самостоятелно в процедурата. Ще бъдем подкрепени единствено от уважавана банкова институция, която ще ни предостави кредит. Това ще стане на базата на конкретни критерии, свързани с нашия бизнес и кредитно досие.


Собствеността ни е напълно прозрачна и публично достъпна. Групата се състои от 9 компании, в които аз съм единствен или мажоритарен собственик. Това е факт от създаването на дружествата и може лесно да бъде проверено.


Споменахте банкова институция. С коя банка преговаряте и каква част от финансирането ще осигури тя?


- Утвърдена практика е подобни придобивания да се финансират основно с привлечен капитал. По време на преговорите договорихме подкрепа за нашето участие в сделката от страна на голяма международна банка с висок кредитен рейтинг. Когато се използва привлечено финансиране, условията по споразумението с банката се финализират едва след избора на купувача. На този етап не можем да дадем повече информация, но сме предоставили всички необходими документи, касаещи финансирането на продавача ЧЕЗ.


Как успяхте да убедите банкови институции да ви финансират като купувач? Какво е състоянието на вашия бизнес?


- "Инерком" притежава активи и кредитна репутация, които ни дадоха възможност да използваме привлечено финансиране. Активите на групата ни се оценяват на около 100 милиона лева. Приходите ни нарастват устойчиво със среден темп от около 30 процента през последните години. По предварителни финансови данни приходите на групата за миналата година са около 50 милиона лева и ще отчетем печалба от около 10 млн. от дейността си.


Дружеството, което ще придобие активите на ЧЕЗ след одобрението на КЗК, е "Инерком България" ЕАД и е част от нашата група. То бе създадено специално във връзка с придобиването на активите на ЧЕЗ. Това е утвърдена практика при подобни сделки, тъй като позволява прозрачност и ефективност на управление на бизнеса.


Какво ви дава увереност, че ще се справите с огромен бизнес, който засяга 3 милиона клиенти?


- Купуваме от ЧЕЗ един добре работещ бизнес и ще го развиваме устойчиво в интерес на клиентите и с отговорност към сигурността и стабилността на енергийната система. Познаваме добре енергийния пазар. Минали сме през всички промени до момента в сектора на производство на електроенергия от ВЕИ. Запознати сме с местните регулации и лицензионни изисквания към дружествата, които предстои да придобием. Познаваме международните тенденции и добрите практики в сектора. Електроразпределението и електроснабдяването са вероятно едни от най-регулираните бизнеси в България и подлежат на контрол от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). В толкова регулирана среда компаниите работят в строго определени рамки.


Като собственик "Инерком" ще задава стратегическите приоритети и посока за развитие и ще следи за стабилността и ефективността. За оперативното управление ще разчитаме в голяма степен на експертизата на мениджърите и служителите в компаниите, които ще придобием. Ще заложим на приемственост и експертност. Екипът на ЧЕЗ е с доказано висок професионализъм и опит. Това са над 3000 човека, които години наред се грижат за сигурността и качеството на доставките на електроенергия за всички клиенти на дружествата. За председател на Съвета на директорите на "Инерком България" поканихме Милена Стоева, юрист с дългогодишен опит в енергетиката. Тя е запозната с бизнеса, който придобиваме, работила е дълги години на отговорни позиции в дружества от групата на ЧЕЗ.


В каква посока смятате да развивате дружествата, които придобивате?


- Осъзнаваме обществената значимост на бизнеса, който придобиваме. Нашата цел е в рамките на регулаторните изисквания да предоставим най-добра услуга на клиентите и да развиваме успешно дружествата в новите пазарни реалности. Знаете, пред енергийния сектор предстоят важни промени, свързани с пълната либерализация на пазара на електроенергия.


Ще работим, за да направим най-доброто предложение на потребителите и да разширяваме пазарното присъствие на дружествата. Планираме въвеждане на иновативни технологии на база утвърдени международни практики. Ще насочим инвестиции и в проекти, които водят до оптимизиране на оперативните разходи. Ще продължим добрите практики, свързани с развитие на човешките ресурси. Усилията ни ще бъдат фокусирани върху постигане на максимална сигурност на доставките и устойчив ръст на качеството на услугите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (189)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2165 Весело

  Тази дали си вярва? Какво обезпечение ще иска която и да е банкова институция за 320 милиона кредит?

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 2. 2 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3298 Любопитно

  "В бизнеса е важно какво предлагаш, колко надежден си и какъв потенциал имаш."

  Ха! На якия гръб вече потенциал ли му викат?

 3. 3 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 219 Разстроено

  ако е интернешенъл асет банк
  много неща ще станат ясни

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 5246 Неутрално

  БТА са пропуснали да попитат, какъв пост ще заеме Теменужка?

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Noise, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 5. 5 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  Наистина е любопитно коя ли ще е тази международна банкова институция. То и ВТБ е международна, погледнато от България.

 6. 6 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#1] от "mitko11":

  Е самото дружество, което се купува , ще бъде заложено, това е повече от ясно. Това е нормалната практика. Вече от това коя е банката ще стане ясно дали работата е чиста или не

 7. 7 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 803 Неутрално
 8. 8 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 876 Неутрално

  КАТО Е ТОЛКОВА "УВАЖАВАНА" ТАЯ БАНКА ЗАЩО НЕ Я РАЗКРИЕШ ,МА ГИНКЕ?
  ТАЙНИТЕ НЕЩА СА МРЪСНИ НЕЩА ОБИКНОВЕНО.А В ТВОЯ СЛУЧАЙ -СЪВСЕМ СИГУРНО.ЕДНИ МРЪСНИ РУСКИ УШИЧКИ СТЪРЧАТ ЗАД ЦЯЛАТА ДАЛАВЕРА .

 9. 9 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2165 Весело

  До коментар [#8] от "aramissss":

  С тези пусти санкции уважаваните руски банки са принудени да си крият името....

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 10. 10 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Гинке, това да не ти е някой старт-ъп предприемачески проект, освен финансирането, трябва да имаш представа и от бизнеса. (А) Производството на ток от фотоволтаична централа и (Б) преноса на електроенергия са доста различни неща макар и в един и същи сектор. От Б може да цъкнеш в А, но като физически лица от А да цъкнеш в Б е доста по-различно.

 11. 11 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Хм, активи за 100 млн., приходи за 50 млн. Това не звучи като успешен бизнес.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 12. 12 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 876 Неутрално

  ТА НАШАТА ГИНКА ЗНАЧИ ИМАЛА ПОТЕНЦИАЛ ДА ПРЕПЕРЕ 320 ЛИМОНА!!!ЕВАЛЛА, ГИНКЕ ,МАШШАЛАХ!!
  А ДАНСАДЖИИТЕ РАЗСЕЯНО СИ ЧОПЛЯТ НОСЛЕТАТА.ЕВАЛЛА И ЗА ТЕХ!!!

 13. 13 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2165 Весело

  До коментар [#11] от "Николай&Колев":

  То това е според нейната оценка.....Да не изглежда съвсем като купувачите на Кремиковци ...

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на stealthmode
  stealthmode
  Рейтинг: 384 Неутрално
 16. 16 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Тая май нещо се е объркала за оборотите и печалбата си. Някъде другаде четох, че е на загуба 11000 за миналата година. Няма да си губя времето да и търся отчетите, но тая лъже.

  Има там една история как е построен първият и фотоволтаик. Изсекли са гората за да го построят, пък по документи са написали че е нива. Какво да очакваш от такива хора ...

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 17. 17 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2165 Весело

  До коментар [#14] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Каква демокрация бълнуваш ? Хайде сега кажи, че САЩ са виновни за всичко .... Не виждаш ли, че се въртят руски капитали чрез подставени лица?

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3819 Неутрално

  Ние, както и всички останали кандидати, преминахме през много проучвателни етапи и трябваше да покрием редица изисквания на продавача - ЧЕЗ и мажоритарния й собственик в лицето на чешката държава.
  ___________
  Вероятно някой е склонил чешката държава да продава именно на кака Гинка!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 999 Неутрално

  До коментар [#6] от "Батков-вън":

  т.е хипотетично при необслужване на кредита банката може да придобие заложеното /т.е чез/ и това дали е ОК?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 20. 20 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 3270 Неутрално

  Женя Калканджиева и тя познавала Гинка, и мъжа и, и т.н. То у нас кой с кого не се познава.

 21. 21 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#19] от "bludniq_sin":

  Ами то това е идеята

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 22. 22 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1321 Весело

  Бла , ..бла .. бла ......:)))))
  Вече не сме толкова наивни , другарко от Пазарджик ...:)))
  Кога ще видим физиономията ти ???
  Ломброзо , доста е писал , по въпроса ::)))))

  BIG AL
 23. 23 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3219 Неутрално

  секи 4ти км

  Како Гинке, защо не пита Българската република, а Чехкинската?
  Защо не придоби знания и компетентност?

  В Българската република всеко дружества е независим стопански субект и си имат управителен съвет.

  Изживяваш се като собственик едноличен търговец.

  Превишила си се.
  Неправомерно.

  "Доказахме, че имаме опит и капацитет да придобием и управляваме дружествата, които ЧЕЗ продава."

 24. 24 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 684 Весело

  кочината на ес.Няма по-голям кенеф от българия в ес.След 20 години ще е баси мизерията в пъти по-голяма от сега

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 25. 25 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3298 Весело

  Цеко?
  —цитат от коментар 7 на bpcorp

  Уважавана банка, не разбра ли? То и Цеко много важни хора го "уважават", но той едва ли има потенциал.

 26. 26 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3298 Весело

  Булбанк
  —цитат от коментар 15 на stealthmode

  И аз така чух, но може да е партенка.

 27. 27 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3219 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Монополизация, значи.

  Напред към ссср 0.2!

  "Доказахме, че имаме опит и капацитет да придобием и управляваме дружествата, които ЧЕЗ продава."

 28. 28 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Аз си спирам тока, няма да потребявам. На Гинч'ту пари не давам.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 29. 29 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1777 Любопитно

  Аз се чудя що беше дъвката с Истанбулската конвенция, пък то за ЧЕЗ. Ей ся видяхте ли що ви баламосваха с джендъри? Ама и вие бляхте и лапахте мухите и не питахте к'во става с ЧЕЗ ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 30. 30 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 999 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ebeneezer Goode":

  Ясно, но това не го прави ОК нали? ОББ гледам има някакво леко участие до колкото 1-2 от фирмите с които е свързана тая гинка за заложени там, но въпросната банка, която е кредитирала тая покупка ще да е една друга банка. То до понеделник ще е ясно, поне на колегите в сектора.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3298 Неутрално

  До коментар [#14] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Трайчо, Теменужка... стига глупости!
  Обикновени министри нямат такава власт, особено в правителство на ББ.

 32. 32 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Дали няма да изплуват част от "загубените"пари от фалиралата банка???До коментар [#5] от "Мондиана":

 33. 33 Профил на Hutya Puylo
  Hutya Puylo
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Подкрепя я КТБ 2. Същата (или сходна) схема, същите играчи, същият овчи народ. Да го ***** и едните, и другите!

 34. 34 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3347 Неутрално

  " Ще бъдем подкрепени единствено от уважавана банкова институция, която ще ни предостави кредит. ........договорихме подкрепа за нашето участие в сделката от страна на голяма международна банка с висок кредитен рейтинг."
  Коя точно банка дава стотици милиони на "собствиничката но фотоволтаици" Гинка не е толкоз интересно, а чии са парите? Макар че то е ясно чии може да са! А пък Нушка що подаде оставка? Много подозрително бе! Познавала била Гинка, че кво от туй? Малка страна сме, всички се познават. Пък и министърът даже е длъжен да познава всички особи на по-високо ниво в неговия сектор. Да не би да се познават в библейския смисъл!? Майтапя се! Не можем да знаем, но ДАНС може и трябва. Щото то си е ачик пране на пари. Ама то туй ДАНС какво беше? Г-н Президент, моля проверете този случай!

 35. 35 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3298 Весело

  Женя Калканджиева и тя познавала Гинка, и мъжа и, и т.н. То у нас кой с кого не се познава.
  —цитат от коментар 20 на man_un

  Не ѝ сложиха снимката на тази Гинка да я видим – да не се окаже някоя плеймейтка.

 36. 36 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Аз си спирам тока, няма да потребявам. На Гинч'ту пари не давам.
  —цитат от коментар 28 на Нефертити


  Можеш да го направиш ако си монтираш фотоволтаници в двора или на покрива . Вече имам приятели които го направиха и даже спечелиха делата с ЧЕЗ за включване към мрежата . Така практически след 5-6 г. тока ще им бъде без пари и в това е БЪДЕЩЕТО на енергетиката а не в АЕЦ . Проблема им бе че за 6-8 м. изградиха системата а делата се точиха 3.5години . Поздрави .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 37. 37 Профил на Baccara
  Baccara
  Рейтинг: 255 Неутрално

  "По време на преговорите договорихме подкрепа за нашето участие в сделката от страна на голяма международна банка с висок кредитен рейтинг. "

  Така, така. Все едно слушам реклама на КТБ. Да не би да има ново КТБ,а? Не знам коя е тази банка, която дава толкова голям заем на фирма с загуби...... Не знам за вас, но моето доверие в тази банка (която и да е) ще изчезне на момента.

 38. 38 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Гинка Върбакова, "Инерком": В сделката за ЧЕЗ ни подкрепя единствено уважавана банкова институция с кредит!

  Знаем, знаем!
  Въпросът е на какво отгоре!!!
  Ако знаех тази "уважавана банкова институция",
  щях и аз да тегля ТАКЪВ КРЕДИТ!
  Коя е ТЯ?

 39. 39 Профил на NFIVE
  NFIVE
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Може да е ББР, която от своя страна, оня ден да е придобила някоя международна банка, например в Кипър, и така самата ББР да е станала международна.

  И всичко се нарежда.

 40. 40 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Болното общество вече си има релевантно по име електроразпределително дружество -SICK Електро(да се чете Болно Електро, а не СИК Електро).

 41. 41 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Болното общество вече си има релевантно по име електроразпределително дружество -SICK Електро(да се чете Болно Електро, а не СИК Електро).

 42. 42 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 947 Неутрално

  По телеграфа ли е пристигнало това интервю?
  Няма снимка на Гинка. Няма име на интервюиращия.
  Гинка реална ли е, или е само едно име?

 43. 43 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1272 Весело

  До коментар [#35] от "Fiji":

  И от "Епицентър" гадаят коя ли е тази г-жа Гинка.

  http://epicenter.bg/article/BNR--V-Pazardzhik-Ginka-Varbakova/147974/2/0

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 44. 44 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  [quote#35:"Fiji"][/quote]
  ''Не ѝ сложиха снимката на тази Гинка да я видим – да не се окаже някоя плеймейтка.''' +++++++++++ Ако харесваш мургавелки , ще ти хареса и Гинчи'ту .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3898 Неутрално

  Имаш малка фирмичка с 5 бачкатора и 50,000 лева годишен оборот, теглиш 2 милиарда кредит от банка "с междунатодно участие", купуваш цял стратегически отрасъл и с приходите му почваш да изплащаш кредита.

  Особено на "международното участие" 😎

  И така - 30 години.

  Бойко Борисов - последната преграда срещу комунизма и руското влияние.

  😆😆😆😆😆😆😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3898 Неутрално

  До коментар [#41] от "SaveBG":

  "SICK Електро (да се чете Болно Електро, а не СИК Електро)."

  Ха-хаааа, ти взимаш кейка за готин лаф... 😋

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  Мерси:)

 48. 48 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  Мерси:)

 49. 49 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  Мерси:)

 50. 50 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 916 Неутрално

  До коментар [#14] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Трайчо министър председател кога беше?

 51. 51 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2726 Весело

  До коментар [#44] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":


  'Не ѝ сложиха снимката на тази Гинка да я видим – да не се окаже някоя плеймейтка.''' +++++++++++ Ако харесваш мургавелки , ще ти хареса и Гинчи'ту .
  —цитат от коментар 44 на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ


  Ей ти я Гинка...красавица ми се вижда...:)
  http://epicenter.bg/article/BNR--V-Pazardzhik-Ginka-Varbakova/147974/2/0

 52. 52 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#44] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":
  —цитат от коментар 51 на BiGman1

  ''....Ей ти я Гинка...красавица ми се вижда...:)...'''+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ О майко моя , Родино милА . Стресираща е НАЛИ ? !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8302 Неутрално

  Коя уважаваща себе си банка би дала толкова голям кредит на фирма, учредена преди половин година с 50 000 лв. капитал? Там се проверяват счетоводни баланси за две години назад, печалби, обороти, всичко. Що за шега е това.

 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3898 Неутрално

  До коментар [#52] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":

  Тази дама е толкова "собственик" на ЧЕЗ, колкото онзи 80-годишен дедик от плевенските села - на Марина Диневи.

  Интересно, на тия СИК-аджийски мутри дотам ли им се простира кадровата банка...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1321 Весело

  Гинка от Пазарджик и жени калканджиева , ще ни пускат и спират тока ..!!??

  BIG AL
 56. 56 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#1] от "mitko11":

  Акциите на придобитото предприятие. Както винаги

  Госпожа Гинка говори много добре. Учуден съм.

  Сянка от съмнение има обаче. Любопитен съм да разбера коя международна банкова група е гласувала такова доверие на Гинка.

  Щото ако става въпрос за ПИБ, филма е съвсем друг

 57. 57 Профил на azs41314323
  azs41314323
  Рейтинг: 381 Весело

  Ромската фамилия Върбакови купува ЧЕЗ ,бая жица има за краднене. ЧЕСТИТО

 58. 58 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#52] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":Тази дама е толкова "собственик" на ЧЕЗ, колкото онзи 80-годишен дедик от плевенските села - на Марина Диневи.Интересно, на тия СИК-аджийски мутри дотам ли им се простира кадровата банка...
  —цитат от коментар 54 на Norman Granz


  +++++++++ Явно и те са го закъсали за кадри ... Поздрави .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 59. 59 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Не мога да разбера какъв е тоя вой по сделката.
  Първо нашата държава има само регулаторни функции;
  Безброй такива сделки се правят подкрепяни от банки (когато КТБ подкрепяше покупките на компании на кило, що не се ревеше);
  Министърката не може да има никакво влияние за осъществяване на сделката (то че после ще работи в компанията и на мен ми е ясно;
  Чез се продава от 2 години, какво пречи да се продаде на който и да е, след като има банка която да поеме част от финансовия риск;
  Както госпожата посочи - участвали са куп консултанти и юристи, ние от тълпата ли разбираме кое е добро в случая;
  И за Корни - кудкодяка за да я слушат в ефир. Точни Министър петкова успя да поразчисти малко авгиевите обори в енергетиката, оставени от видните енергийни светила от нейната партия.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия."
 60. 60 Профил на diomede
  diomede
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Няма значение дали е Гинка, Минка, Пенка или Станка. Фактът е, че мафията в България придоби стратегически актив за страната, най-голямото електроразпределително дружество. Излишно е да се коментира, че тя (мафията) не работи и развива, а краде и източва. Т.е. нищо хубаво не ни чака от тази сделка. Надявам се един ден тиквата и кликата около него да отговарят пред съда за тези престъпления.

 61. 61 Профил на Jоhn Silvеr
  Jоhn Silvеr
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#60] от "diomede": "Излишно е да се коментира, че тя (мафията) не работи и развива, а краде и източва."

  А чехите какво правеха.Само точеха и надали са направили инвестиции и за 5 лева.Сега кака Гинка ще доос... пейзажа.

 62. 62 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 557 Неутрално
 63. 63 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#30] от "bludniq_sin":

  Идеята е тоя кредит до година две да стане необслужваем, а дружествтото да стане "собственост" на банката.

  Така се "купува" фирма в енергетиката от хора, дето нищо не разбират от енергетика. Даже и пари не им трябват. Щото тея 320 мил. като нищо ще бъдат отписани, а ако банката фалира, може да ги платят драгите данъкоплатци, справка -КТБ.

  Очаквам Пеевски да излезе със закон за електропреносните дружества. Сигурно по цял ден плюнчи молива и го пише, затова не стъпва в НС.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 64. 64 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Дългоочакваното продължение на филма "Усещане за жена" вече е по екраните. "Усещане за корупция" е сниман изцяло в България от ДС студиос и е в жанра психо-трилър. В главните роли - Ал Борисов и Ли Павлова. Саундтракът е от небезизвестните 3 Ши, а пилотната песен Шишана е номинирана за Грами във всички категории.

 65. 65 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2726 Неутрално

  До коментар [#62] от "m_todorov":


  Няма такава мафия..
  —цитат от коментар 62 на m_todorov


  Има...и се казва БСП...само им дай власт да видиш какво става...и ризата от гърба ще ти смъкнат...

 66. 66 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  "Групата ("Инерком България", купувачът) се състои от 9 компании, в които АЗ съм ЕДИНСТВЕН или МАЖОРИТАРЕН собственик".

  Ай си кана... Токът на половин България в ръцете на ЕДНО лице. Ами тогава - много свещи ще трябва да ѝ палим. Пепел ми на езика, ама ако, не дай си Боже, стане нещо със здравето на тази жена, тогава кой ще я замести (Търговският закон казва, че акциите са наследими). В такъв случай половин България ще разчита на това мъжът и децата ѝ да са поне толкова добри в този бизнес, колкото и самата Гинка...
  Чудя се дали аз съм прекалено мнителен, или това може да е нормално...

 67. 67 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Тая сделка, ако мине - правителството пада. Някаква игра е, като с Пеевски шеф на данс. Очаквам Боко, като същинский ангел спасител, да я разтури.

  "Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженным!"
 68. 68 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Тука е така: Гинка, уж си купила ЧЕЗ България, Георгиус уж бил собственик на банки, планина, ски курорти и т.н., Ганджев уж си купил емблемата на ЦСКА, ама не я платил, Пеевски уж си купил Булгартабак и т.н....
  ...., а на масовия БГ тъпанар най-големия проблем са му джендърите в Истанбулската конвенция.
  Ама, то си е казано: на такъв народ - такъв хомот.

 69. 69 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 3055 Неутрално  Изглежда пражаните от фюрербункера на ЧЕЗ не са успяли да привлекат дори и съотечествен келнерски интерес за бълг. си клон?
  Та затова тези сложни врътки и "Сагата с гинчето гоуз биг бизнес".

  Енергоразпределенито е силно регулирана от държавата дейност, както на входа така и на изхода.

  Иначе ЧЕЗ искаха да направят чупензихаген и от Албания.
  Интересно докъде пък са стигнали при тамошния казус?

 70. 70 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Ми кво, има развитие. След като се дадоха цела Витоша и половин Пирин на безработния Йоргос от Кипър, що да не дадем половината Енерго на пазарджишката циганка. Развитие. За СИК.

 71. 71 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Историята на Гинка е като филмче от 'националната' лотария на Пеевфски дето некви баби търкат талонче и получават.. ЧЕЗ-България!
  Всъщност, възможно е сепак Гинка да е кандидатствала за кредит да си купи енергото от фирма за бързи кредити и са и отговорили до два часа положително.. само с лична карта.

 72. 72 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1544 Любопитно

  журналята ептен ни взеха за боядисани врабчета... това заглавие стои във всички централни новини, но съдържанието е фейк, а не интервю с реален човек... къде е Гинка... кой, кога и къде я "интервюира"

 73. 73 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#69] от "Ф.Нинов":
  Ами то медиите и телекомуникациите са още по регулирани. Та въобще създава се впечатление за мафиотско-путинска регулация.

 74. 74 Профил на На Баба Фърчилото
  На Баба Фърчилото
  Рейтинг: 308 Весело

  Ако банката е ПИБ - е #КОЙ
  Ако е ЦКБ - е ТИМ
  Много е ясно!

 75. 75 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 618 Гневно

  То не бяха Цецки,Цецковци,Калинки,Желки,Теменужки,Гинки и Гергинки - букет от селски цветя, верни номенклатурни мултигрупски кадри на Партията, майка на разбойническия преход БКП (излъчила такива талантливи шоумени, като Бат'Бойко Телохранителя, бат'Данчо Ментата и пр.и ни лук ял яла, ни лук мирисала !) Ето защо няма Шенген, Еврозона, крупни инвеститори и европейски стандарт на живот в България ! Докога ще живуркаме с мълчанието на агнетата ?

 76. 76 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1272 Весело

  До коментар [#72] от "extraCACA":

  Вчера г-жа Гинка според нейната "компания" била в Прага, за да приключи сделката за ЧЕЗ. "Интервюто" вероятно е взето по Скайп или Вайбър 😉 А още по-вероятно г-жа Гинка си е изпратила изявлението в писмен вид още преди да я намерят, за да я интервюират.

  https://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ikonomika/koja-e-ginka-varbakova-kojato-kupuva-aktivite-na-chez.html

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 77. 77 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  До коментар [#72] от "extraCACA":

  текстът изглежда като предоставен от самата фирма.

  Това е като Q&A разделът на фирмени изявления, при които се дават отговори на най-очакваните въпроси.

  Q&A има също и при упътвания за продукти:
  Q: опасно ли да си суша котката в микровълновата печка?
  A: да, изключително опасно е! Може да доведе до смърт или трайни увреждания!

 78. 78 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3219 Разстроено

  секи 4ти км

  Всички против освен...

  Къде си тръгнала ма Ганке?
  Ще я има ли утре "твоята" банка?

  Ей КТБ - какъв солиден беше
  експеримент неуспешен...

  "Гинка Върбакова, която купи ЧЕЗ:
  В сделката ни подкрепя само банков кредит"

 79. 79 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 3148 Любопитно

  ........ПИЧОВЕ........на мене лично не ми пука че кака ГИНКА/от МААЛАТА/ си КУПИ ЕЛЕКТРОТО......!!!!!?????.....АЗ се ПИТАМ ше ИМАМЕ ЛИ ТОК....????!!!!!.... и на КАКВА ЦЕНА......????!!!!!...... тия дето ВЪРТЯТ държавата/вече силно се притеснявам ,че ИМАМЕ ТАКАВА/....дават ли си СМЕТКА ,че ТРИ МИЛИОНА ПОТРЕБИТЕЛИ стават ЗАЛОЖНИЦИ на НЕКОЙ......???????!!!!!!!.......КОЙТО И ДА Е ТОЙ.....!!!!!......

  България НАД ВСИЧКО .....
 80. 80 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 219 Разстроено

  До коментар [#75] от "objective":

  и на мен не ми е ясно до кога Европа ще ни казва защо не ни пускат в евро зоната
  и Шенген
  а ние ще се правим на не разбрали

  ясно и просто корупция на всички нива
  а корупцията работи когато участват тия дето са на власт
  щото е малко тъпо да корумпираш хора без власт

 81. 81 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 733 Неутрално

  При положение че чез е частна фирма къв е проблема.Може да продават на който си искат на каквато си искат цена.

  Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове
 82. 82 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  До коментар [#73] от "zegi":

  при енергото държавата определя цените на входа и на изхода (на колко купуваш и на колко продаваш), докато при телекомите и медиите няма таквиз работи.

  Освен това България се слави с готин интернет, защото почти няма регулации в тази област в сравнение с чужбина.

 83. 83 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 219 Неутрално

  сега ще видите как ще притиснат хората за кражба на електроенергия

  и то не реалните крадци щото те гласуват за тях

 84. 84 Профил на rfq35526131
  rfq35526131
  Рейтинг: 219 Любопитно

  До коментар [#81] от "Петър Петров":

  ами дай да продадем всичката пшеница която произвеждаме в чужбина и после да си купуваме банички по 5 лева

 85. 85 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#59] от "zz_s":

  Защото:
  1. Дейностите по пренос, търговия и разпределение на електрическа енергия са част от енергийната сигурност на страната и тези дейности следва да се извършват само и единствено при гарантиране защитата на живота и здравето на гражданите,
  собствеността, околната среда, сигурността на доставките, интересите на потребителите и националните интереси. Справка - Закон за енергетиката
  2. Поради 1. тези дейности са строго регулирани и контролирани от независими специализирани държавни органи. Справка - Закон за енергетиката
  3. Поради 1 и 2 се очаква собственитците на електроразпределителните предприятия да имат необходимия опит и капацитет за извършване на подобна дейност. Справка - изискванията към кандидатите на Агенцията за приватизация от 2003 г.
  4. 3. очевидно не е спазено. Справка - ТР, НАП, НОИ, изказванията на едноличния собственик на капитала

 86. 86 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1321 Весело

  Ей, какви хора сте ...Толкова му е тежко сега на Боко , а вие ??

  Дойде време, в което НЕ може да пише за собсвеници нито пеевски, нито пашата, нито цецо или тъща му , нито себе си или цецка .....
  Затова стигна и до Гинка ::)) До кого друг да стигне ??
  Поне има СИК - история жената и мъжа и ...И жени калканджиева - за експерт ..На 43 години е вече ..Няма по- млади ...:)))

  Какво искате повече ??
  Другите от СИК - ги изпозастреляха или ..забегнаха по хубави държави ....
  Така става в живота , понякога ...Мислиш , мислиш КОЙ да те покрива , да е на първа линия , а ти- отзад , ...и стигаш до ГИНКА ...:)) Като няма кой друг ?

  Живот ли бе , да го опишеш...:)))

  BIG AL
 87. 87 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1321 Весело

  Ей, какви хора сте ...Толкова му е тежко сега на Боко , а вие ??

  Дойде време, в което НЕ може да пише за собсвеници нито пеевски, нито пашата, нито цецо или тъща му , нито себе си или цецка .....
  Затова стигна и до Гинка ::)) До кого друг да стигне ??
  Поне има СИК - история жената и мъжа и ...И жени калканджиева - за експерт ..На 43 години е вече ..Няма по- млади ...:)))

  Какво искате повече ??
  Другите от СИК - ги изпозастреляха или ..забегнаха по хубави държави ....
  Така става в живота , понякога ...Мислиш , мислиш КОЙ да те покрива , да е на първа линия , а ти- отзад , ...и стигаш до ГИНКА ...:)) Като няма кой друг ?

  Живот ли бе , да го опишеш...:)))

  BIG AL
 88. 88 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 3148 Разстроено

  ........Ако искаме да ТРЪГНЕ на НЕКЪДЕ тая държавица.....????!!!!!......СПОРЕД МЕНЕ ТРЕБВА ДА СЕ СПРЕТНЕ И ПОЛИТИЧИСКИ БОРД/ПОДОБНО НА ВАЛУТНИЯ/.......да си ДОКАРАМЕ ПОЛИТИЦИ ОТ ЧУЖБИНА/ за предпочитане от ГЕРМАНИЯ , ФРАНЦИЯ ,АНГЛИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ.../ ..на СТРАТЕГИЧЕСКИ И КЛЮЧОВИ ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ...с ВИСОКИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ/..със сигурност ше ни ИЗЛЕЗЕ ПО ЕФТИНО.../........штото ако продължаваме с тая пасмина........нема да остане ДЪРЖАВА нито за НАС, НИТО ЗА ДЕЦАТА , нито за ВНУЦИТЕ...ни........!!!!!?????.....некой ше каже като не ти ИЗНАСЯ....- ТЕРМИНАЛ-2........ а ЗАЩО АЗ ТРЕБВА ДА СЕ ИЗНАСЯМ......?????!!!!!!......

  България НАД ВСИЧКО .....
 89. 89 Профил на doker
  doker
  Рейтинг: 426 Неутрално

  сега печалбата и данъците ще останат в българия

 90. 90 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1544 Весело

  До коментар [#76] от "baba_zozolana":

  сайънс фикшън некъв... видно от пресата, от 2008-ма се редят скандали и скндалчета около нея, а досега никой не е успял да я изхваща за интервю... понеже винаги е в чужбина хахаха

 91. 91 Профил на doker
  doker
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#88] от "kesh":

  по добре от турция, все пак просперитет 500 години-борд, че щяхме да продадем българия на някое племе

 92. 92 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Те банковите кредити ги раздават като за бог да прости, който не е опитал, той не знае как се получават. Нямаш ли як гръб, кредит ще видиш на куково лято. Върбакова да каже чие протеже е и кой и е гарант за заеема.

 93. 93 Профил на kikosev
  kikosev
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Ох как мирише на червени мафиотски парички но от по големите куфарчета направо червени контейнерчета .

 94. 94 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1272 Весело

  До коментар [#90] от "extraCACA":

  Позволявам си да Ви коригирам: не мисля, че тук има някаква сайънс - има само фикшън.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 95. 95 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Тази сделка някак си вони. Как така в 21 век някой си редовно ще се крие да го снимат?! Особено когато върти бизнес с ток. Нещо не е наред и синовете на основната им връзка, чешкия милиардер осъдени на затвор ефективно.
  Когато така грижливо криеш лицето си, не може да подсигуряваш милиони с ток. Зденек "менек"..и той някаква комуноидна кримка на 67г. Мирише ми на КГБ, на руска следа в целия този бизнес.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 96. 96 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 5246 Весело

  ЕЦБ преди малко отне лиценза на третата по големина латвийска банка ABVL - латвийското КТБ. Да не би случайно да е тази банка?!

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Noise, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 97. 97 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Щото ЧЕЗ беше супер чиста компания та сега Гинка не ви харесва?
  Пазарна иконимка, стига гледахте в паницата на другите ей комунистически паразитчета! Държавната хранилка приключи! Събудете се!

 98. 98 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  До коментар [#51] от "BiGman1":

  Ти се шегуваш, нали? Тая ромка не може да е кака Гинка. Видях някъде в нета вчера един скрийншот с нея. Мадамата е руса и симпатяга.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 99. 99 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Алооооу,редакцията,а бе дайте поне една снимка -все пак е най-новта милиардерка в Света тази Гинка,бе!Ако нещо,питайте МВР в Паспортна служба-там трябва да имат снимката ѝ.

 100. 100 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Бла-бла за наивниците.
  Да каже кой дърпа конците отзад.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK