Бойко Рашков: ДАНС е безконтролна, показва агресивно невежество и лъже откровено

Бойко Рашков

© Анелия Николова

Бойко Рашков* заглавието е променено в 10:57 ч.


В дневния ред на парламента за тази седмица влиза предложението на парламентарната комисия за контрол на службите за сигурност да бъде отстранен от Националното бюро за контрол на СРС (НБКСРС) Георги Гатев, който е и зам.-председател на органа. Комисията, ръководена от Димитър Лазаров (ГЕРБ), се позова на това, че е отнет допускът на Гатев до класифицирана информация. Самият Гатев заедно с председателя на бюрото Бойко Рашков се намираха в парламента, но не бяха допуснати на заседанието. "Фарс" - това бе коментарът на Георги Гатев.


"Дневник" зададе няколко въпроса на Бойко Рашков.
Ако бяхте поканен на заседанието на парламентарната комисия, какво смятахте да кажете?


- Аз бях официално поканен за това заседание, изпълних задължението си по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание да се явя, но, подчертавам, не бях допуснат в залата. Нямаше да коментирам друго, освен случаите, послужили за отнемане достъпа на г-н Георги Гатев. Народното събрание е последната институция у нас, пред която можеше да се изложи тази информация. Напомням, че ДКСИ (Държавната комисия за сигурност на информацията) и ВАС (Върховният административен съд) не я изискаха от НБКСРС (Националното бюро за контрол на СРС) и не я разгледаха.


Какво очаквахте от парламентарната комисия?


- Депутатите можеха да проверят дали действията на ДАНС са били обективни или дирижирани. Отказът да бъда изслушан показва, че очевидно няма нагласа да се осъществява парламентарен контрол върху ДАНС и че тя се толерира - предпоставка за нарушения на закона в бъдеще.


По-конкретно депутатите трябваше да се заинтересуват защо в материалите на ДАНС има откровени лъжи!


Второ, те щяха да разберат какво е нивото на правната грамотност на служителите, извършили проверката, и на началниците им, които са съгласували (утвърдили) предложението им за отнемане на достъпа.


Например?


- Например там пише, че г-н Гатев бил "опорочавал" веществени доказателствени средства. Това твърдение е не само правно абсурдно. То говори за правна неграмотност, защото членовете на бюрото нямат дори физически достъп до тези материали по заповед (указание) на главния прокурор Сотир Цацаров.


Изразяването на подобно заключение, с което, забележете, са се съгласили ръководителите на младия агент от ДАНС, е и нагло демонстриране на агресивно невежество. Може би ако с подобни действия беше засегнат някой политик, щяхме да чуем вой до небесата. Сега мълчат.


Спомням си, че през ноември м.г. Върховният административен съд, разглеждайки жалбата на Гатев, разпореди на ДКСИ да представи протокола от заседанието си и материалите, въз основа на които е потвърдила решението на ДАНС за отнемане допуска на Гатев. ДКСИ представи ли материали, какви?


- Не. ДКСИ не изпълни указанията на ВАС да предостави протокола от заседанието си, на което е взето решение за потвърждаване акта на ДАНС. От него съдът можеше да се увери имало ли е изобщо заседание; протекла ли е дискусия; какви становища "за" и "против" са изложили членовете на ДКСИ. ВАС не е настоявал отново тези документи да се предоставят и е решил делото без тях!


Но защо съдът ги поиска, щом се е произнесъл и без тези документи?


- Да, възниква въпросът защо. Дали този съдебен състав не е имитирал процесуална активност, след като освен това не е анализирал представените от г-н Гатев над 120 страници материали. Същевременно е използвал "copy - paste" на ДКСИ. Възниква въпросът защо по идентични случаи други състави на ВАС са постановили решения, различни от това по случая "Гатев"!


Като изключим тези въпросителни към съдебния състав, в какво се състои проблемът: в неясните законови процедури за отнемане на достъп до класифицирана информация, или всъщност бюрото пречи на някого, например на ДАНС, прокуратурата, МВР да използват СРС, без да дължат обяснения никому?


- С този въпрос в момента вие вършите работата на някои от мнозината народни представители, загрижени за добруването на българина. Според мен отговорното отношение предполага внимателно обсъждане на тези проблеми в комисията "Лазаров" (парламентарната комисия за контрол на спецслужбите и СРС - бел. ред.). Повече от ясно е, че процедурата е неадекватна най-малкото защото органът, който е проверяван от бюрото, "отстрелва" член на контролния орган, т.е. може да дирижира проверовъчната дейност на орган, излъчен от върховната държавна власт. Очевидна е необходимостта от законодателна промяна, идеи за която можех да представя.


Порочна е процедурата в цялост, защото засегнатият не може да се защити пред съдебна инстанция по същество. Сега ВАС е само касационна инстанция.


В случая са опорочени и действията на ДКСИ, защото не е дадена възможност да се упражни право на защита. Ако в този стадий бяха събрани и разгледани обективно материалите, с които разполага НБКСРС, ако бяха изслушани и някои длъжностни лица, каквато възможност има по чл. 65, ал. 4
от ЗЗКИ (Закона за защита на класифицираната информация - бел. ред.), резултатът щеше да е друг.


Какво е пречело на ДКСИ да събере всички материали, включително и тези от вашето бюро, и тогава да се произнесе?


- Питам се и аз какво пречеше, още повече че ДКСИ е инстанция по същество.


Но се питам и друго: дали в случая няма значение един мандат (на председателя на ДКСИ - бел. ред.), който лятото трябваше да бъде продължен и може би изискваше определено поведение от един ръководител? Явно някои разбират понятието "правова държава" по този начин!


По втория подвъпрос: Да, явно бюрото пречи на тези органи да използват СРС по начин, по който ги използваха до случая "Янева". Струва ми се логичен въпросът до този случай къде беше Сотир Цацаров да упражнява надзор за законност на процедурите със СРС така, както направи през 2001 г. проф. Никола Филчев като главен прокурор! Да, бюрото е неудобно за ДАНС и прокуратурата и не случайно те възпрепятстват то да упражнява правомощията си по закон. От своя страна Народното събрание гледа безучастно дори и след като изпратихме много тревожни материали в комисията "Лазаров", свидетелстващи за това противодействие.


На кого е неудобен Георги Гатев и какво се постига с неговото отстраняване? Вярно ли е, че му е било предлагано да си подаде сам оставката?


- До настоящия момент само едно длъжностно лице е изразило явно негативно отношение към г-н Гатев. Това е главният прокурор Сотир Цацаров, който в началото на април 2015 г. на разширено съвещание в Съдебната палата обвини Гатев в нездраво любопитство по случаите, които проверяваме, отнасящи се до КТБ.


Да, депутати са предлагали Гатев да си подаде оставката сам. Така случаят няма да се разглежда, тъй като и сега целта е "да се запази тишина". След прекратяване на мандата на Гатев ще бъде избран друг член на бюрото в месечен срок. Не мога да гадая каква ще бъде истинската цел, но се досещам.


Какво ще предприемете - Вие или г-н Гатев - за юридическа защита? Смятате ли да се обърнете към Страсбург?


- Ще реши преди всичко г-н Гатев. Доколкото ми е известно, подготвя се жалба до ЕСПЧ в Страсбург.


Спомням си, че вие като директор на Националната следствена служба навремето предложихте Димитър Лазаров за началник на окръжното следствие в Пловдив, тоест много добре се познавате. Той сега не ви ли каза нещо повече за атаката срещу бюрото и вас?


- Вярно е, че сме работили заедно и то добре. Поканих го да заеме поста директор на следствието в Пловдив и той прие, дотогава беше адвокат. Имах му голямо доверие, дори му възложих персонално проверката по случая, известен в миналото като "Великолепния стрелец", както нарекоха един министър от кабинета "Костов". Друг е въпросът как приключи това разследване - отговора потърсете от прокуратурата. Не мога да кажа дали тя го е "смачкала" като "господар на досъдебното производство".


Сега колегата Лазаров е представител на управляващото мнозинство, съобразява се подчертано с това. Бих се радвал, ако знаех, че той не се чувства особено комфортно като юрист, когато вижда какво трябва да направи, но не му позволяват.

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3570 Неутрално

  За което са виновни всички партии, които се изредиха да управляват и напълниха службите с Калинки.

  Еретик
 2. 2 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Уф, за голямо съжаление - накъдето и да се обърна наоколо, отвсякъде наднича или се натрапва агресивно невежество.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 3. 3 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Любопитно

  ""Аз бях официално поканен за това заседание, изпълних задължението си по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание да се явя, но, подчертавам, не бях допуснат в залата. ""

  Хем официално поканен , Хем не допуснат !

 4. 4 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#2] от "simval":

  Не бих го нарекъл невежество. Това са умишлени действия с цел отстраняване на неудобните. А дали тези действия са в разрез със закона, вече дори не им пука. Няма коректив. Всички институции са превзети и контролирани. А електоралната единица е избрала да вегетира, не и да живее.

 5. 5 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Бойко Рашков е комунист и ченге, което трябва да говори достатъчно за възможностите да му се вярва. Ако такъв ви каже добър ден не е лоша идея първо да проверите къде е слънцето, както се казва.

 6. 6 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#5] от "zle_platen_trol":

  Дотук добре.... НО !
  Това , което казва го наблюдаваме ежедневно ....
  Манипулират резултата, подмятат ни паертенки удобни за дежурният на власт. Не правят нищо без обществен натиск или освен за да ги използват като бухалка на политическата Мафия...
  Аз не съм ченге, но според теб сбърках ли някъде?

 7. 7 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Основният проб;ем е, че на тия служби само бюджета им е държавен. Иначе работят по изцяло частни задачи.

  За което са виновни всички партии, които се изредиха да управляват и напълниха службите с Калинки.
  —цитат от коментар 1 на Костадин Иванов


  А преди да се сменят толкоз често, всичко беше наред.
  Да бъда безпределно предан на своя народ, на социалистическата родина, на делото на българската комунистическа партия и на дружбата с великия Съветски съюз”.
  —цитат от коментар 0 на

  Или може би, не съвсем?

 8. 8 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Така че бъде, докато партии с тежки зависимости от бивши ченгета и сегашни мафиоти са в парламента. За всички партии в сегашното НР се отнася. Една лустрация преди следващите избори по подобрила положението ... Мечти ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 9. 9 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1857 Весело

  Бойко Рашков е комунист и ченге, което трябва да говори достатъчно за възможностите да му се вярва. Ако такъв ви каже добър ден не е лоша идея първо да проверите къде е слънцето, както се казва.
  —цитат от коментар 5 на zle_platen_trol


  Като Вожда и Шамана ли, баджанак?! И като Мама, Биков, Дани Кирилов и плеядяда "катарзисирали граждани"!

 10. 10 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Рашков е подлец; Кариерист и подлец. "Поканил" го е в лично качество оня мръсник - Славчо Велков с надеждата, че щом двамата с Гатев така и така са дошли при Славчо Велков, то могат да се натрапят и на заседание на комисията. Нагъл агентурен номер

 11. 11 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Това не е новина

  властта ражда паразити
 12. 12 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Не е далеч от истината. Всичко е доста гнило и ефективността е нищожна. Компетентни хора се намират но реализацията им зависи от "кадровиците" на герберите.

 13. 13 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 286 Весело

  Червея го няма. Няма я и стратегията му. Следват го и червейчетата. :)

 14. 14 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  До коментар [#5] от "zle_platen_trol":


  " Бойко Рашков е комунист и ченге ... "


  Познавам един друг Бойко, който е комунист и мутра, а на него може ли да се вярва ?
  А по темата имаш ли мнение ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 15. 15 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  Докато са на силни позиции вършат безобразия и като паднат от власт — олеле мале.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 16. 16 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Службите винаги са били в тайнственост. Ако не е някой шеф като вас, който от време на време при смяна на пост, да каже по някооя истина, изобщо не е ясно за какво получават пари.

 17. 17 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Ченгето от БСП Бойко Рашков пак лъже!Кий друг да му разпространи лъжите, ако не Браво Петя?!Идеално за лилявите болшевици...

 18. 18 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#14] от "niksan1":

  Ако на Борисов Браво Петя почне да взима интервюта-бих се протеснил и аз

 19. 19 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Ето,това вече е едно добро заглавие.Нямам какво да добавя,а и не виждам смисъл да чета материала.В заглавието е казано всичко.

 20. 20 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#3] от "Nikolay Hadjiminchev":

  Че май Славчо Велков го е поканил.

 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  Някой събра смелост да каже онова, което мнозина мислят и малцина знаят...ами сега???

 22. 22 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Започвам да вярвам в чудеса.
  Съгласен съм с Бойко Рашков, човек който е правил точно такива неща, за които говори в интервюто.
  Това ми показва и доказва за пореден път, че човек мисли със зад.ика си, т.е. зависимост от това на кой стол седи.

 23. 23 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Главния прокурор "обвини Гатев в нездраво любопитство по случаите, които проверяваме, отнасящи се до КТБ."
  Значи, един човек ( Гатев) си върши работата по разкриване на мащабна кражба а, служебно задълженият да я разкрие (Цацаров) му пречи. Включва цяла служба, нарушава закони, гази правила и влияе на съда да се спре ровенето в КТБ, за да са спокойни крадците и.
  Докато ни занимават с "въздушните граници " на Ердоган, със западни балкани , с възраждане на АЕЦ ...битката за овладяване на държавата от мафията продължава.
  Щом такива "миши" войни се водят за всеки пост , смятайте какво е положението. Май службите отново са вперили поглед в несъгласните служители и граждани - профилактиката около посещението на Кирил, кой мислите я задейства?
  Вместо да обсъждате какъв е Рашков, вижте главния прокурор какви ги върши. Пак !

 24. 24 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Рашков е БСП-ар. Затова постоянно говори глупости срещу власта и му се привиждат консипрации. След едно интервю на Ива Николова с него, видях какъв селяк е. Но такъв е БСП-арския матр'ял

 25. 25 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Любопитно

  Ченгето от БСП Бойко Рашков пак лъже!Кий друг да му разпространи лъжите, ако не Браво Петя?!Идеално за лилявите болшевици...
  —цитат от коментар 17 на yanne

  И за кое точно лъже "ченгето от БСП" няма ли да ни светне форумното ченге от ГЕРБ... или само ще развява кухи лозунги, както обикновено?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 26. 26 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#5] от "zle_platen_trol":Дотук добре.... НО !Това , което казва го наблюдаваме ежедневно ....Манипулират резултата, подмятат ни паертенки удобни за дежурният на власт. Не правят нищо без обществен натиск или освен за да ги използват като бухалка на политическата Мафия...Аз не съм ченге, но според теб сбърках ли някъде?
  —цитат от коментар 6 на Matematiks


  Не, не сбърка. Разлика между теб и комунягата на снимката е, че този го прави за да обслужва интереси, а на теб може би наистина ти пука.

 27. 27 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#25] от "virtual brain":

  Вие ДСБ-арите открито вече си подкрепята БСП и Нинова. Всеки, който плюе по власта ви става симпатичен, дори и Рашков и Румен Радев. Но за това нормалните хора ви пратиха на политическото бунище. Сега остава да пратим и БСП при вас.

 28. 28 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5583 Неутрално

  Скандални, както обикновено...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 29. 29 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 738 Неутрално

  От интервюто на Рашков дори и за непосветените става ясно че двуинстанционния контрол/ДКСИ - първа инстанция и ВАС - Върховен Административен Съд - втора инстанция/ на решението на ДАНС за отнемане на разрешението за достъп до класифицирана информация на Гатев/заместника на Рашков/ е основателно и законосъобразно. Рашков като председател на Бюрото трябва да обясни простичко за да го разберат, защо е допуснал то да се превърне/от Гатев/ в бюро за консултации и място/на компютри на Бюрото/ за писане на жалби от лица станали "интересни" за службите за сигурност. Съвсем случайно всичките те, магистрати. А квалификациите му по отношение на институции на държавата, показват ниво. Ниско ниво.

 30. 30 Профил на kdo52372883
  kdo52372883
  Рейтинг: 884 Разстроено

  В тая държава става всичко, което поиска #Сотир. А разните му там комисии, инстанции - и дори и ВАС - са бутафорни паравани, които само трябва да придадат привидна "законност" и да облекат в процедурно-правна "рамка" волята сотирова. Това е. Не сме парламентарна република - а прокурорска губерния. Амин.

 31. 31 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#25] от "virtual brain":Вие ДСБ-арите открито вече си подкрепята БСП и Нинова. Всеки, който плюе по власта ви става симпатичен, дори и Рашков и Румен Радев. Но за това нормалните хора ви пратиха на политическото бунище. Сега остава да пратим и БСП при вас.
  —цитат от коментар 27 на VivaLaVida


  Никой не подкрепя никаква Нинова. За да ти стане ясно как става така - повтаряй си следното докато го запомниш:

  "Личността на говорещия не задава верността на казаното!"

  В случая Рашков говори верни неща, а на вас не ви изнася. Някой път даже и случайно може и ти да кажеш нещо вярно.

 32. 32 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  Явно ДАНС не се ползва по предназначение. Боко да каже за какво го ползва? Въпреки че се досещаме. Въпросът не е как и защо а докога? Ехоооо, електоратаааа??!!!

 33. 33 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Да наповним, че лидера на партията която крепи Рашкоф предложи Пеевски за шеф на ДАНС и назначи доцент доктор Трактора за заместник началник там.

  Думите са излишни.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 34. 34 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Нищо нередно.
  В мафиотската ни държава, където основната работа на КАПО ДИ ТУТИ КАПИ е денонощно да ни баламосва и лъже, докато разбойниците му ни крадат.
  А ДАНС трябва да ги прикрива.

 35. 35 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Това го знае всяко дете

  Мърфи е оптимист!
 36. 36 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  освен и службите и министерства и парламента са пълни с възпитаници на комунизма, които плачат по времената на тоталитаризма и обичат Русия...

  е трябва да има нещо което ги обединява :)

  Birds of a feather flock together.
 37. 37 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Дневник трибуна на всички комунисти и ченгета.

 38. 38 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  Дневник трибуна на всички комунисти и ченгета.
  —цитат от коментар 37 на Jumbo Jet


  Май тясно ви стана в Дневник. Ми разкарайте се, светът е голям, има места за всички.

 39. 39 Профил на <marquee bgcolor="red" style="font-size:78em;font-weight:bold">EBANJEEE!!!
  <marquee bgcolor="red" style="font-size:78em;font-weight:bold">EBANJEEE!!!
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Original title read: Бойко Рашков: Спецслужбите са безконтролни, агресивно невежи и лъжат откровено
  YW

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Колкото и да е неприятно на всички плюещи Б.Рашков това е самата истина навсякъде цари корупция и безнаказаност на хората облечени във власт .

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7912 Неутрално

  Това е всеобща тенденция на държавните институции от всякакъв род при управлението на ГЕРБ.

 45. 45 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1001 Весело

  До коментар [#25] от "virtual brain":Вие ДСБ-арите открито вече си подкрепята БСП и Нинова. Всеки, който плюе по власта ви става симпатичен, дори и Рашков и Румен Радев. Но за това нормалните хора ви пратиха на политическото бунище. Сега остава да пратим и БСП при вас.
  —цитат от коментар 27 на VivaLaVida

  Подкрепяме БСП, понеже не си затваряме очите затова, че ДПС просто си смени слугинажа във властта и замести БСП с БСП-2 (милиционери) ли?
  Понеже не си мълчим за истината, че службите и съдебната система са превзети от библиотекаро-сарайската ли?

  И не - за съжаление вие не пращате БСП на бунището, вие винаги ги съживявате! БСП беше мъртва след аферата Орешарски и Пееф шеф на ДАНС, вие успешно ги възкресихте!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 46. 46 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 712 Весело

  Щипаната калугерка Рашков ... ДАНС не беше ли създадена с кадри от твоята партия бре?

 47. 47 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 5344 Неутрално

  Управляващи грешници - луд умора няма

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 48. 48 Профил на tit54555886
  tit54555886
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Самият Бойко Рашков е безконтролен, показва агресивно невежество и лъже откровено. Вика, кряка, дърли се с всички и реве като щипана мома. Настрои всички служби срещу себе си. Бая зор видя, ама успя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK