Дебатът за Истанбулската конвенция в Хърватия - мнения и интерпретации вместо аргументи

Сречко Матич

© DW

Сречко МатичТази ултралиберална джендър-идеология ще подкопае хърватските традиции и ценности и дори ще ги унищожи - това твърдят противниците на Истанбулската конвенция в Хърватия, където темата предизвика истинско земетресение. Разговорът на Александър Андреев с хърватския журналист Сречко Матич е публикуван от "Дойче веле" под заглавие "Заради Истанбулската конвенция: и в Хърватия се карат".


Кои са главните противници на Истанбулската конвенция в Хърватия?


- Това е шарена коалиция от различни организации, сред които няколко свръхконсервативни НПО. Разбира се, и организации, които пропагандират един традиционен образ на семейството, на мъжа и на жената. Те твърдят, че са против "лудостта на модернизацията". Интересно е, че сред противниците на конвенцията са и вдовиците на ветераните от войната. И, разбира се, католическата църква, която има голямо влияние в Хърватия - 86% от хърватите се самоопределят като католици.
А какви са аргументите на противниците на конвенцията?


- Аргументи е силно казано. Не става дума толкова за факти, колкото за мнения. Споделят се многобройни предразсъдъци, изказват се обобщения, които изобщо не се опират върху фактите и върху съдържанието на Истанбулската конвенция. Всичко се съсредоточава върху интерпретацията на конвенцията.


Любопитно е например твърдението на противниците, че ако конвенцията бъде ратифицирана, тогава тази ултралиберална, така наречена "джендър-идеология" ще подкопае хърватските традиции и ценности. И дори ще ги унищожи. Твърдят още, че, видите ли, всеки мъж, който се смята за жена, ще може да ходи в дамската тоалетна, че еднополовите бракове ще бъдат узаконени, а малките деца още от детската градина ще учат за джендър и ще ги карат свободно да избират сексуалната си идентичност. Това са така наречените "аргументи".


Какви са политическите измерения на дебата около Истанбулската конвенция?


- Цялата работа доста се разрасна и се стигна до истински сблъсък в хърватския парламент. Не изключвам дори възможността сегашното хърватско правителство да падне в близките дни. Министър-председателят Андрей Пленкович, бивш евродепутат, настойчиво се застъпва за ратифицирането на конвенцията, може би още идната седмица. Той иска да се наложи по този въпрос. Но вътре в неговата партия, Хърватската демократична общност, която членува в ЕНП, съпротивата е много силна. Той се опита да успокои своите вътрешни противници с обещанието, че към конвенцията ще бъде добавен допълнителен текст за дистанциране от джендър-идеологията.


Той твърди, че по този начин Истанбулската конвенция ще бъде в съзвучие с хърватската конституция. Но това не успокои критиците, съпротивата е голяма. Много по-голяма, отколкото примерно срещу корупцията в Хърватия. Освен това и опозицията играе недостойна роля. Предишната управляваща партия, социалдемократите, пропусна да ратифицира конвенцията по време на последния си мандат, а сега се обявява против, защото се опасява, че допълнителните клаузи ще обезсилят конвенцията. Макар че тези клаузи всъщност няма да имат никакво правно значение.


Как се отнася населението, как се отнася обществеността към цялата тази дискусия?


- Наблюдаваме как се развива дискусията, най-вече в социалните мрежи, където споровете са много остри. Там обаче се спори за нещо, което само малцина са чели. Роля играят главно предразсъдъците. На тези предразсъдъци, които противниците на конвенцията обявяват за "аргументи", трябва да се възразява с факти. А това не са способни да сторят дори депутатите в хърватския парламент. Както се видя на дебатите, самите депутати изобщо не са чели конвенцията. Та се наложи министър-председателят да ги призовава: "Моля ви, прочетете я, вижте за какво става дума и нека да го обсъдим." В обобщение, както казах: много предразсъдъци, малко факти.
Сречко Матич


И накрая - как в Хърватия се гледа на проблема с домашното насилие, какво е отношението на обществото?


- За съжаление този проблем го има и обществото добре знае това. Статистиката е ужасяваща. Според последните официални данни през 2016 година е имало 20 убити жени. А за последните години над 300 жени са били убити при домашно насилие, като е имало и стотици опити за убийство. В повечето случаи извършители са били най-близките хора: съпрузи, партньори, дори синове.


Това е тема табу в едно общество, което възприема себе си като консервативно и традиционно. Много жени, особено в селските региони, имат сериозен проблем с насилието. Тъкмо те са класическите жертви. Обикновено нямат възможност да се съпротивляват, няма свидетели, няма и социални домове за жени, бягащи от насилие. Ясно е, че трябва да се подобри законодателството - по този въпрос управляващата партия и опозицията са на едно мнение.


Но засега в тази посока не се предприема почти нищо и затова положението не се подобрява. А най-вече - не се върши почти нищо, за да се подобри превенцията срещу домашното насилие.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Значи и хърватите са запазили здравото си мислене и заслужават поздравления. Браво.

  За пореден път се вижда, че само в Източна Европа има останала надежда за Европа.

 2. 2 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Охо време беше, откога чакам днешната статия за ИК.

 3. 3 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 385 Неутрално

  "Не изключвам дори възможността сегашното хърватско правителство да падне в близките дни. Министър-председателят Андрей Пленкович, бивш евродепутат, настойчиво се застъпва за ратифицирането на конвенцията, може би още идната седмица. Той иска да се наложи по този въпрос."
  ------------------------------------

  Така беше и у нас! Бойко искаше да наложи Конвенцията на всяка цена, но се усети навреме и даде на заден. Наш Бойко има политически нюх, това не може да му се отрече.
  ==============================================================

  "Той се опита да успокои своите вътрешни противници с обещанието, че към конвенцията ще бъде добавен допълнителен текст за дистанциране от джендър-идеологията."
  ------------------------------------

  Това няма как да стане! И у нас така ни лъгаха, но внимателен прочит на помощните текстове опровергаха този аргумент. Никакви допълнителни текстове не решават каквото и да е.

  ============================
  ============================
  ============================

  УСПЕХ НА БРАТЯТА ХЪРВАТИ В БОРБАТА ИМ СРЕщУ ДЖЕБДЪР ИДЕОЛОГИЯТА.

  ОТ НАС СЕ ПОЧНА И СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА!!!!!!!!!! 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Мненията на противниците били предразсъдъци.
  Което значи, че наистина искате джендър идеология.
  Да, ама не.
  Сори.
  И хърватите ви разкриха...

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  ми то излъчването на снимката казва повече от самия Сречко ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 546 Неутрално

  хората никде не обичат комунизма, колкото и неприятно да е това на Дневник, Дойче Веле и ордата им комунистически агитатори

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 7. 7 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4201 Любопитно

  "Дебатът за Истанбулската конвенция в Хърватия - мнения и интерпретации вместо аргументи"

  Истанбулската конвенция не успя да събори правителството на Бойко, но е на път да стори с това с правителството на хърватския МП Пленкович.

  Дали, хърватския МП няма да отстъпи накрая за да спаси правителството си, както вече направи наш Боко!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 8. 8 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 465 Разстроено

  Поредното доказателство за лекотата, с която се манипулира матрЯла, без дори да го осъзнава...
  Посредствеността му е присъща - прокарваш му идейка и той е убеден, че си е негова и е дори много горд с това...

  Stef
 9. 9 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Каквото и да си говорим, противници на ИК са нормални, хетеросексуални, с деца данъкоплатци.
  А привържениците са от ЛГБТ общността, без деца и такива, които се редят на опашка да усвояват пари, като НПО-та от действието на ИК.

  Кой ннормален ще допусне до детето си двендър, който примерно е 100% мъж по биологичен признак, но хахавелата се мисли за жена ?!
  Това е шизофрения и то в тежка форма. Който отрича в действителносдтта какъв е, и се мисли за нещо друг, е шизофреник.

  Откровено ЛГБТ използват жените и децата, за да постигнат повече права от другите, че и искат достъп до децата ни, понеже колкото и да си бъркат по дупките, не могат да се възпроизведат.

  Педерастията е отклонение от нормалността и следва да се отнасяме с тези, като към луди, но да се изисква и ние да станем луди, това няма да стане !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 10. 10 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Добра новина джендър соросоидите ги порязаха и в Хърватия.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 11. 11 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Източна Европа от Гърция до Полша в нов съюз .Създаване на армия ,ядрени сили.Съюз,който може да промени корено нещата по границите на Русия, Турция.Ресурсите за този технологичен скок да се черпят директно от САЩ без посредника ЕС , както е сега.Главното условие ,обаче е да започнат да се връщат източно европиците по собствените им страни.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 12. 12 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 685 Неутрално

  "Дебатът за Истанбулската конвенция в Хърватия - мнения и интерпретации вместо аргументи"Истанбулската конвенция не успя да събори правителството на Бойко, но е на път да стори с това с правителството на хърватския МП Пленкович.Дали, хърватския МП няма да отстъпи накрая за да спаси правителството си, както вече направи наш Боко!?
  —цитат от коментар 7 на Иво


  Още едно доказателство какъв политик е Борисов. Мачкай Боко! :)

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 13. 13 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#8] от "stef":


  Поредното доказателство за лекотата, с която се манипулира матрЯла, без дори да го осъзнава...
  —цитат от коментар 8 на stef


  Цъ, точно обратното. ;) Този път "матЯла" се усети и не се остави да го изманипулират. Нали затова плаче ДВ? Истанбулската конвенция умря на Изток. Алелуя!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 14. 14 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4201 Любопитно

  Между другото покрай дискусиите в България за ИК имаше доста критики към нашата БПЦ, затова, че се обявила против тази конвенция, и разни глупости, че православието било назадничево, и тем подобни глупости, ето, че тази полезна статия ни показва, че против ИК се е обявила и хърватската КАТОЛИЧЕСКА църква. Дали и тя е назадничева и тем подобни като хърватската?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 15. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  Стига с тая ИК! Отече се! Джендър обществата да си я приемат, а ние от Източна Европа, тъкмо сме се отървали от комунизма, не го искаме наново под формата на измислените джендър теории!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 16. 16 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 602 Неутрално

  1. В ИК за първи път се употребява термина "gender" внесто "sex"
  2. Във всички сега действащи конвенции на ООН са изброени мерки за защита на децата и жените от насилие, включително домашно и сексуално.
  Никой от защитниците на ИК не казва, с какво са недостатъчни взетите досега мерки и какво повече дава ИК по темата ?
  3. В Конвенцията за защита правата на детето на ООН се приема за дете, човешко същество, което не е навършило 18 г. или според националното право.
  В предлаганата ИК всички човешки същества от женски пол под 17 години се считат за ЖЕНИ, т.е. няма да има вече изнасилване на малолетна или непълнолента , а само на жена.
  Да не говорим, че в Австралия вече допуснаха да се прави секс с 15 годишни, т.е. вече там педофилията е официално разрешена.
  4. За всички стана ясно, че ИК няма никаква цел да защити жените и децата, а педерасите !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 17. 17 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 925 Весело

  Чудесен сталински стил на пропонентите на ИК - обрисуваме опонентите като одобряващи боя че даже убийствата на жени, а джендърмеристите са рицарите на бел кон които ще въздадат висшата справедливост, само да гепят власчицата та да могат да си завират носа навсякъде с ОФ лентите на ръкава

  Facing Worlds
 18. 18 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Ми то като у нас, чак се обърках. Явно опорките срещу конвенцията са от едно място.

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7624 Неутрално

  Това ни остана от социализма, да не вземаме самостоятелни решения, а друг да мисли , вместо нас, да ни промива мозъка и да ни казва кое е правилно и кое не. И после, все последни.

 20. 20 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Весело

  "- Аргументи е силно казано. Не става дума толкова за факти, колкото за мнения. Споделят се многобройни предразсъдъци, изказват се обобщения, които изобщо не се опират върху фактите и върху съдържанието на Истанбулската конвенция. Всичко се съсредоточава върху интерпретацията на конвенцията."

  Мила, родна картинка.

 21. 21 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  Като наблюдавам процесите в света ми прави впечатление следното: Всички Конвенции, закони в Западните страни и нАучни теории са насочени към усложняване на общуването между мъжете и жените и всячески се пропагандират еднополовите връзки! Съвсем не са случайни ония "обвинения" в изнасилване с 30-50 годишна давност!Нормални отношения се обявяват са сексуален тормоз, а еднополовите връзки за нещо възвишено! Всичко е насочено към намаляване на популацията в развитите общества и съчетано с поканата на мюсюлмани води до един единствен извод: Затриване на днешната цивилизация и заменянето и с ислямска! Това сочат фактите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 22. 22 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  До коментар [#9] от "ironhorse":
  Сега хората си пускат децата с джендъри, щото незнаят, че са джендъри. Не съм сигурен, че сегашното положение е по-добро. А тези хора ги има, дори и да не ти харесва. То е като с г**за, колкото и да се въртищ, все е отзад. 23. 23 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Аз не знам джендърите да имат "аргументи", но важното е да се омаловажават и осмиват аргументите на противника, като се изкара нормалното "назадничаво", "неразбиращо", "ултраконсервативно" и т.н. И нито дума за международната конференция за джендър, пол и образование срещу джендър доктрината в Мадрид от преди 3 седмици, разбира се!

 24. 24 Профил на specifier
  specifier
  Рейтинг: 514 Неутрално

  ВЕЛЕВ, ОСВЕН ЧЕ ПРОПАГАНДИРА ЛЕВИЧАРСКАТА ПОЛИТКОРЕКТНА ИДЕОЛОГИЯ,

  се явява също лице в конфликт на интереси, защото неговият баща е един от обвинителите на Народния съд, изплатил на смърт невинни хора и е удостоен АБпФК, а пък синът дължи всичко на тази титла. Затова защитава неомарксистите, автори на този коварен документ - Конвенцията

 25. 25 Профил на specifier
  specifier
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Изв., я. ф. грешка:

  .......изпратил....

 26. 26 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#9] от "ironhorse":
  До коментар [#16] от "ironhorse":

  Точно за такива излияния в статията се употребява евфемизмът "интерпретации". Което си е чисто и просто джендър-понятие за хубавата българска дума "измишльотини".

 27. 27 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8162 Любопитно

  Ако успее да прокара ратификацията, премиерът Пленкович, който явно е подложен на външен натиск, е изправен пред опасността да загуби сериозна част от консервативните избиратели и влиятелната Хърватска католическа църква.

  [email protected]
 28. 28 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#22] от "nema_labavo":

  Аз познавам хора, които са с обратна сексуална ориентация, НО
  1. Самите те, не го афишират по никакъв начин.
  2. Никога не биха отишли на парада на еднополовите (ЛГБТ), защото за тях това е пошло.
  3. Можеш да разбереш какви са по маниери и начин на обличане, никога не биха го заявили директно.
  Обличат се скъпо, но един хетеросексуален мъж/жена не би носил/а подобни дрехи.

  Заключение, един нормален човек, не се интересува от другия какво прави в леглото си, не парадира с това, и не търси повече права от другия, поради сексуалната си ориентация.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 29. 29 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#27] от "karabastun":

  Ако успее да прокара ратификацията, премиерът Пленкович, който явно е подложен на външен натиск, е изправен пред опасността да загуби сериозна част от консервативните избиратели и влиятелната Хърватска католическа църква.
  —цитат от коментар 27 на karabastun


  Навярно е така. Но за Бойко Борисов такава опасност не съществува. Даже напротив.

 30. 30 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3260 Неутрално

  Нямало нормални аргументи срещу ИК в Хърватско?
  Че те там друга конвенция ли коментират?
  Щото тази, дето се мъчат да я натрапят тука, съдържа привилегии за жените, финансиране на НПО, джендърясване на децата и превръщане на нормалния мъж във вечен виновник за всичко.
  Освен това в която и държава да се събуди общественото мнение срущу ИК, веднага се появява статийка, която се мъчи да внуши, че всички са съгласни, ама едни идиоти, последни след последните, нещо не са разбрали.

  Еретик
 31. 31 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#26] от "Един препатил":

  Няма никакви интерпретации ...
  Аз съм чел в оригинал (на английски) ИК, както и двете Конвенци на ООН за защта на жените и защита на деето, както и Европейкската конвенция за защита на детето.

  Откровено се прокарва педерастията чрез ИК за нова религия, буквално.
  И който не е съгласен го съдят по бързата процедура, за омраза, а който има деца, му ги и отнемат.

  Българина търпи много, но за децата си е готов да умре !
  Не виждам как ще стане тази идеология на джендърите официална в България.
  По-скоро ще има отворени допълнителни места в лудниците за шизофреници-педераси.


  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 32. 32 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Любопитно

  До коментар [#28] от "ironhorse":

  Всичко това е точно така. Остава сега да ни обясните и какво общо има то с Конвенцията.

 33. 33 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Що ресурс се изхаби, за да се прокламира тая коненция. Не ще да е само от добри намерения.

 34. 34 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 937 Неутрално

  С тази истерична агитация в подкрепа на конвенцията Дневник най-вероятно не е убедил никой в необходимостта и. Но със сигурност голяма част от редовните читатели вече подхождат към медията с резрви и недоверие.

 35. 35 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5464 Неутрално

  Няколко въпроса все пак:
  - коя тоалетна ще посетят мъжете, които изглеждат и се чувстват като жени и жените, които изглеждат и се чувстват мъже?
  - може ли да има групови права в хартата на човешките права, която е основа за джендър модела
  - "...Според последните официални данни през 2016 година е имало 20 убити жени. А за последните години над 300 жени са били убити при домашно насилие, като е имало и стотици опити за убийство...". Колко от тези убити жени са били всъщност мъже? Ако няма такива - Защо се включва джендър поведението в домашното насилие?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 36. 36 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#31] от "ironhorse":

  До коментар [#26] от "Един препатил":Няма никакви интерпретации ...Аз съм чел в оригинал (на английски) ИК....Откровено се прокарва педерастията чрез ИК за нова религия, буквално.....
  —цитат от коментар 31 на ironhorse


  Това вече не са нито интерпретации, нито измишльотини, а откровени лъжи. Както за това, че сте чели Конвенцията, така и за това, че сте я чели на английски, а най-вече, че сте прочели в нея глупостите и простотиите, които сте написали. За да не бъдем голословни хайде цитирайте ни този член от Конвенцията, който "прокарва педерастията чрез ИК за нова религия". Нали казвате, че това ставало "буквално"? Хайде да го видим и ние това "буквално", че докато сме чели нещо ни е убягнало. Случват се такива работи - хайде, отворете ни очите.

 37. 37 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Любопитно

  Мен ме измъчва един такъв въпрос - ние хубаво тук си почесваме клавиатурите, ама защо досега няма нито едно представително социологическо проучване за отношението към Конвенцията? Много ми е любопитно какъв отговор ще се получи на въпроса: "Съгласни ли сте Народното събрание да приеме Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие?".

 38. 38 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Любопитно

  Мен ме измъчва един такъв въпрос - ние хубаво тук си почесваме клавиатурите, ама защо досега няма нито едно представително социологическо проучване за отношението към Конвенцията? Много ми е любопитно какъв отговор ще се получи на въпроса: "Съгласни ли сте Народното събрание да приеме Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие?".

 39. 39 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 465 Разстроено

  До коментар [#8] от "stef":
  —цитат от коментар 13 на Български патриот


  МатрЯлът никога не се усеща сам - "усещат" го тези, които го владеят...
  Но като си част от него сАвеЦки патрЕоте - няма как да го разбереш. Все едно да се вдигнеш за косата...

  Stef
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  До коментар [#31] от "ironhorse":
  —цитат от коментар 36 на Един препатил


  Бог да я прости Истамбулската конвенция! И все пак:
  Какво прави "джендър" в конвенция за защита на жени и деца от домашно насилие? Защо ще се рушат "стереотипите, което значи традиции? Защо ще се обучават децата на нещо, което по Закон могат да вършат когато станат пълнолетни? Защо някакво си НПО ще извършва разследване, дори да няма престъпление? Защо въобще НПО ще изземва функции на държавата? Кой го е избирал? Кой го контролира? Айде да се спрете с тая джендър-конвенция! ВБългария НИКОГА НЯМА ДА МИНЕ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 42. 42 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 484 Весело

  Дневник, спите, първата статия за ИК за деня излезе чак в... 12 и половина.

 43. 43 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 797 Любопитно

  За Хърватия разбрахме. Интересно какво се случва с конвенцията в Гърция, Сърбия и Румъния. Някой знае ли нещо?

 44. 44 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#8] от "stef":
  Посредствеността му е присъща - прокарваш му идейка и той е убеден, че си е негова и е дори много горд с това...
  ...............
  Е, не може всички да формират мнението си чрез грантове.
  Ти се радвай, че темата се закучи. Ще имаш още много заработки.
  Айде, лека и доходна!

 45. 45 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#43] от "razor":

  За Хърватия разбрахме. Интересно какво се случва с конвенцията в Гърция, Сърбия и Румъния. Някой знае ли нещо?
  —цитат от коментар 43 на razor


  Да, в Сърбия и Румъния Конвенцията е подписана, ратифицирана и влязла в сила. Небето над тях не е пропаднало. В Румъния граф Дракула не е излязъл от ковчега си. А сърбите все още казват, че "що е србин все е Юнак" и не са започнали да се хвалят, че "що е србин все е джендер". Гърция е между първите страни, подписали Конвенцията на 11/05/2011 г., но до момента не я е ратифицирала. Защо - не мога да кажа. Може да не й е дошъл редът, гръцкият парламент постоянно има все спешни задачи. Но във всеки случай не е заради еднополовите бракове и смяната на пола. Тях едно, че ги няма в Конвенцията ами от 2015 г. еднополовите бракове са узаконени в Гърция. Имало го е като обещание в предизборната програма на СИРИЗА и като е внасял законопроекта в парламента Ципрас се е извинил на гърците, че правителството толкова се е забавило. А от края на 2017 г. има закон, който разрешава смяна на пола след навършване на 15-годишна възраст. Представяте ли си? От което нито Акрополът се е срутил, нито пристанището на Пирея е потънало.

 46. 46 Профил на balama
  balama
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ама тая конвенция не от тече ли в канала...

  Баси и купона
 47. 47 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  До коментар [#45] от "Един препатил":

  "А от края на 2017 г. има закон, който разрешава смяна на пола след навършване на 15-годишна възраст. Представяте ли си? От което нито Акрополът се е срутил, нито пристанището на Пирея е потънало."

  Това ли ви е зора? Е, няма да стане!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 48. 48 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#47] от "lz2":

  Не, ни най-малко. Смяната на пола и в България е разрешена, но след 18-годишна възраст. Ако ме питате мен това за 15-годишната възраст също не ме очарова - чак пък толкова зор, че не може да се почака още 3 години. Посочих го като пример, че еднополовите бракове и смяната на пола нямат нищо общо с Конвенцията. В което можете и сам да се убедите. Ето Ви и линка към сайта на Съвета на Европа с текстовете на различни езици:

  https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/webContent/8620761

 49. 49 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Твърдят още, че, видите ли, всеки мъж, който се смята за жена, ще може да ходи в дамската тоалетна, че еднополовите бракове ще бъдат узаконени, а малките деца още от детската градина ще учат за джендър и ще ги карат свободно да избират сексуалната си идентичност. Това са така наречените "аргументи".
  —цитат от коментар 0 на 0


  Ми твърдят, защото никой не смее да им обясни истината. А тя е, че джендърите са много повече от два ФБ в Англия вече въведе 171 джендъра. Само в един божи ден човек може да си смени джендъра многократно. Също така може да е и полиджендър.

  А това за джендърите в детската градина правилно си го мислят. И е факт в някой страни.

 50. 50 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#36] от "Един препатил":

  https://rm.coe.int/168046031c
  Ето го текста в оригинал ... ЛГБТ-човекоподобно.

  Я виж сега чл. 3 Дефиниции букви "с" и "f":

  c   “gender” shall mean the socially constructed roles, behaviours, activities and
  attributes that a given society considers appropriate for women and men;

  f   “women” includes girls under the age of 18.

  Педерасите и педофилите по света се опитват не само да ни подчинят, но да ни отнемат и децата.
  Толкова бой ще ядете, че ще забравите за педерастия, джендер и подобни глупости.
  Само да сте пипнали децата.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 51. 51 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1835 Любопитно

  Аз имам въпрос. Защо в страната, която първа е подписала конвенцията и дума не се отваря за джендърни идеологии и даже за либерализъм?

  На турски джендър единствено означава сексуална идентичност и на тази тема не се говори. За социални джендъри пък изобщо.

 52. 52 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  До коментар [#14] от "Иво":

  Категорично, и не само назадничави, но и оглупяващи, мощно.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 53. 53 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Баба Цоцолана беше публикувала много интерсно видео за дендърите в Канада
  Учителката в детската градина казваше весело на едно момиченце "В теб всъщност се крие малко момченце". Майката "консервативно" се беше възмутила. ..И аз се възмутих. Не съм против правата на семействата с нетрадиционна сексуална принадлежност, но не виждам смисъл от измисляне на социални джендъри. Буквално ги измислят. Всеки ден добавят нови.

 54. 54 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#50] от "ironhorse":

  Ама вие наистина ли сте толкова зле или си мислите, че и другите не знаят английски? Какво "педерастко и педофилско" има в това, че “gender” "означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете"? Социалнити роли и характеристики нали, не биологичните, схващате ли? И то тази социална роля, която обществото смята за присъща, а не биологичния пол, който Вие да си избирате, нали и това го схващате? А пък ако кажете, че е "педофилско" уточнението под "жени" за целите на Конвенцията да се разбират и момичетата на възраст под 18 години, с което защитата от насилие се разпростира и върху тях ще взема да се помисля, че по-скоро Вас Ви измъчват някакни педофилски видения и щения. Че нещо и много често ни в клин, ни в ръкав споменавате децата.....

 55. 55 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Любопитно

  До коментар [#51] от "half truth":

  Аз имам въпрос. Защо в страната, която първа е подписала конвенцията и дума не се отваря за джендърни идеологии и даже за либерализъм?...
  —цитат от коментар 51 на half truth


  Дали пък защото в Конвенцията няма нито джендър идеология, нито либерализъм?

 56. 56 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 484 Весело

  До коментар [#55] от "Един препатил":

  Тоест излиза, че ИК е стожер на консирватизма и традиционализма. Ти да видиш!

 57. 57 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4201 Любопитно

  До коментар [#52] от "motochristo":

  Аз пък категорично не съм съгласен с вас. Православието и Католицизмът са най-добрата част от Християнството. И НЕ са оглупяващи!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 58. 58 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#32] от "Един препатил":


  До коментар [#28] от "ironhorse":Всичко това е точно така. Остава сега да ни обясните и какво общо има то с Конвенцията.
  —цитат от коментар 32 на Един препатил


  Колко пъти да Ви обясянваме другарю болшвеик, НПО активист? Явно е, че не желаете да разберете. Не е лесно да си продаде човек душата за жълти стотинки.

 59. 59 Профил на block
  block
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#55] от "Един препатил":

  ама то логиката тука не помага. те се чувстват заплашени от мъгляво и неизвестно зло. както викаше мерил стрийп в ролята на маргарет татчър: Do you know, one of the greatest problems of our age is that we are governed by people who care more about feelings than they do about thoughts and ideas?

 60. 60 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2844 Неутрално

  До коментар [#12] от "Български патриот":
  Още едно доказателство какъв политик е Борисов. Мачкай Боко! :)

  Какъв политик е Борисов :-)???
  Борисов е един страхлив ветропоказател и никакъв политик!
  Интересчия. "Внимава" да не разсърди Путин, заради това подкрепя онова шкембе-войвода-министър за разоръжаване на армията. Вече и асфалта не го спасява.
  Борисов стана изключително опасен и вреден за държавата ни!

 61. 61 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Истината за конвенцията е много прозаична. Войните в Близкия Изток са на приключване или затихване и вече ще е трудно да се оправдават политиците защо приемат пришълци. Всички нормално разсъждаващи в Европа разбраха, че това е хиджра (мирно преселение с цел разпространение на Исляма) и/или икономическа емиграция. Сега се създава джендър(социален пол), а идеята е следната. Някой арабин на когото му се иска да отиде в ЕС си измисля социален пол "жена" и естествено ще бъде подгонен от законите на Шериата. Да, но страните приели Истанбулската конвенция са длъжни да защитят неговия избор и ще го приемат с всичките му там екстри.. Една жена мюсюлманка може да каже, че е подложена на домашно насилие (няма дори да излъже) и също да поиска убежище. Мюсюлманско момиче може да каже, че я грози обрязване и също да поиска защита. Всяка държава подписала ИК е длъжна да ги приеме и обгрижва. Това е същността на ИК.

 62. 62 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#58] от "xox55541929":

  "Не е лесно да си продаде човек душата за жълти стотинки."

  Да не би да завиждате, че сте продали на Путин своята за по-малко? Че и този "бисер" на колхозното остроумие е Ваш, нали:

  "Лично другарят Путин е сложил БОВ-а в куфара и после лично го енотворил на пейката. хахах Гледам още има наивници, които вярват на този не особено добре изигран от англичаните цирк."

  Цитат от коментар #33 на "xox55541929" към статията "Изключително вероятно" е Путин лично да е решил за атаката в Солсбъри, обяви Борис Джонсън"

 63. 63 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2844 Неутрално

  До коментар [#50] от "ironhorse":Ама вие наистина ли сте толкова зле или си мислите, че и другите не знаят английски? Какво "педерастко и педофилско" има в това, че “gender” "означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете"? Социалнити роли и характеристики нали, не биологичните, схващате ли? И то тази социална роля, която обществото смята за присъща, а не биологичния пол, който Вие да си избирате, нали и това го схващате? А пък ако кажете, че е "педофилско" уточнението под "жени" за целите на Конвенцията да се разбират и момичетата на възраст под 18 години, с което защитата от насилие се разпростира и върху тях ще взема да се помисля, че по-скоро Вас Ви измъчват някакни педофилски видения и щения. Че нещо и много често ни в клин, ни в ръкав споменавате децата.....
  —цитат от коментар 54 на Един препатил


  Колега, просто е безмислено да се спори с неграмотни - една част - и другите, останалите, добре организирани и нахъсани путинофили, уж мъжкари, които "пазят" традиционните християнски ценности :-), но ще пребият жената, когато се напият или им е крив живота! Повечето виждат неща, за каквито въобще не става дума в конвенцията и продължават да си навиван на пръста – спор да има!!
  Наистина безСмислен спор!

 64. 64 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#62] от "Един препатил":

  ооо, НПО активиста, по болшевишки, ще ме "дискредитира" с мои стари изказвания. хахах, жалка картинка! жалка!

 65. 65 Профил на specifier
  specifier
  Рейтинг: 514 Неутрално

  АНДРЕЕВ, ОСВЕН ЧЕ ПРОПАГАНДИРА ЛЕВИЧАРСКАТА ПОЛИТКОРЕКТНА ИДЕОЛОГИЯ,

  се явява също лице в конфликт на интереси, защото неговият баща е един от обвинителите на Народния съд, изпратил на смърт невинни хора и е удостоен АБпФК, а пък синът дължи всичко на тази титла. Затова защитава неомарксистите, автори на този коварен документ - Конвенцията

 66. 66 Профил на specifier
  specifier
  Рейтинг: 514 Неутрално

  ЕДИН ПРЕПАТИЛ

  гей, задръства форумите.

 67. 67 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Мадридска декларация за разбирателство, уважение и свобода

  http://glasove.com/categories/na-fokus/news/madridska-deklaraciya-za-razbiratelstvo-uvazhenie-i-svoboda

  "Закони, които евфемистично са определени като насочени „срещу дискриминацията на базата на сексуалната ориентация, сексуалната идентичност или изразяването на полово-ролеви и сексуални характеристики“, в действителност са опити за установяване на монолитно мислене.

  Под маската на решаване на проблем защитниците на джендърната идеология искат да налагат визия с идеологически корени.

  4......Нещо още по-лошо: обмисля се законодателство, което ще преследва родителите, отказващи да вървят по пътя на джендърната идеология...."

  Та те искаха закон за преследването....

 68. 68 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 213 Неутрално

  http://glasove.com/categories/na-fokus/news/17-strani-se-sybraha-v-madrit-na-konferenciya-sreshtu-lgtb-doktrinata

  17 страни се събраха в Мадрид на конференция срещу джендър доктрината

  Организации подкрепили декларацията
  http://thegenderandsexconference.org/asociaciones-adheridas/  Aborto Cero San Fernando. España

  Argentinos Alerta. Argentina

  Asociación de Maestros Católicos de Valencia. España

  Asociación CiViCa. España

  Asociación Cultural Amemos. España

  Asociación Editorial Tradicionalista. España

  Asociación Europea de Abogados de Familia. España

  Asociación Libertas. España.

  A mis hijos no los tocan. Uruguay

  Centro de Estudios Civiles. Chile

  Centro Jurídico Tomás Moro. España

  Comunidad Apostólica Misionera Orden Religiosa Evangélica. España

  ConParticipación. México

  Consejo Mexicano de la Familia. México

  Convivencia Cívica Catalana. España

  Cristianos en Acción. España

  DiloBien Zacatecas. México

  Enraizados. España

  FADEP. Guatemala

  Familienallianz. Austria

  Farmacéuticos Católicos. España

  Fémina Europa. Francia

  Foro nacional de la Familia. Colombia

  Foundation Nova Terrae. Estados Unidos

  Fundación Ciudadano Austral. Chile

  Fundación Valores y Sociedad. España

  Free Society Institute. Lithuania

  Generazione Famiglia. Italia

  Genmad. España

  Hnutí Pro život ČR. República Checa

  Iglesia Cristiana Evangélica Centro Cristiano para las Naciones de España. España

  Iglesia Cuerpo de Cristo. España

  Instituto Acción Ciudadana. Perú

  Instituto de Política Familiar. España

  Las Madres Tienen Voz. Ecuador

  Moralnet.org. Argentina

  Movimiento Nacional por la Familia. Argentina

  Observatorio de la Cultura San Juan Pablo II.Chile

  Ojo Ciudadano. España

  Plataforma Iberoamericana Fundamentos. España

  Population Research Institute. Estados Unidos

  Profesionales por la Ética. España

  Real Women of Canadá. Canadá

  Red Argentina de Laicos. Argentina

  Remar. España

  Res Claritatis. República Checa

  Resurgendo AC. México

  Rosario Te Quiero Pro Vida. Argentina

  SerFamilia. México

  SerMujer AC. México

  Unidos por la Vida

  Unión Nacional de Padres de Familia. México

  Vida SV. El Salvador

  #genderandsex © 2018 HazteOir.org. All Rights Reserved.


 69. 69 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#64] от "xox55541929":

  Пак нещо не сте разбрали. Това беше комплимент. Защото в сравнение с твърденията Ви за 500 милиона мюсюлмански бежанки явно сте отбелязали малък, но все пак напредък.

 70. 70 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#69] от "Един препатил":

  Уважаеми, Вие нямате нужния капацитет, зя да прецените моите умения. :-)

 71. 71 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  До коментар [#57] от "Иво":

  При все обичайните ми симпатии към коментарите ти, братко, подобно тесногръдие ме изненадва. Става дума не за съответните вероизповедания, а за поведението на съответните църкви. Дълбок анализ и философия не са нужни. "По делата им ще ги познаете." В настоящата православна църква на България, що се отнася до важните догматични въпроси на ежеднението, от поне 10 години няма нито една човеколюбива позиция, към която да са тласнали миряните. Това не са духовни пастири, а духовни пъдари.
  =========================================
  И колкото до католицизма, ако човек е православен, не би трябвало да го приема за християнство, а за секта.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 72. 72 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#68] от "potrebitel3":

  Това, което ни съобщавате е много хубаво. Още по-хубаво е, че не виждаме на Международната конференция за джендър, пол и образование да е ставало дума за Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Нито пък в приетата Мадридската декларация за разбирателство, уважение и свобода е спомената и дума за нея. Очевидно участниците в конференцията, както и ние не виждат никаква връзка между Конвенцията и "джендър идеологията". Благодарим Ви за това доказателство.

 73. 73 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#51] от "half truth":
  Аз имам въпрос. Защо в страната, която първа е подписала конвенцията и дума не се отваря за джендърни идеологии и даже за либерализъм?
  ............
  Ми иди и ги питай.
  Ама си вземи повечко вазелин.

 74. 74 Профил на Емил Емил
  Емил Емил
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#72] от "Един препатил":
  Ами значи не е проблем конвенцията да се преработи:
  - да се изкара от там цялата джендър идеология
  - да се премахне клаузата с наднационалните правомощия на контролния орган GREVIO
  И, едва ли ше има хора, които са против.
  Никой не е против борбата с насилието.

 75. 75 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 651 Гневно

  "Können Lesben Kinder kriegen?“„Muss man nackt ficken?“ oder „Können Kinder schwul sein?“ sind einige der Fragen, die das elfjährige Mädchen so verstörten, dass ihm übel wurde."
  Текстът е от учебен материал, който така възмутил майката че отишла директно в покицията. Честни казани, аз първо щях да пооскубя учителката. Насаме и щеше сама да поиска да ми каже КОЙ по дяволите и е разрешил да дава анкетен лист на децата с подобни въпроси?!
  Превод:
  "Могат ли лезбийките да раждат?, "Трябва ли човек да се чука/преводът е дословен(!) ГОЛ?", "Могат ли децата да са хомосексуални?", това са само някои от въпросите , които така са разстроили 11 год. момиче, че му прилошало.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 76. 76 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 651 Гневно

  Така се вбесих, току-що прочетох материала, че пропуснах да спомена че случката е от февруари т.г. в едно тиролско градче.
  За владеещите немски ето линка:
  http://www.sexualerziehung.at/

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 77. 77 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#75] от "Kami":
  До коментар [#76] от "Kami":

  Вижте сега "Kami", аз вече съм стар човек и не смея да преценявам дали в наше време може да се задават такива въпроси на 11-годишни деца. Просто съм видял да стават нормални много неща, които до скоро бяха немислими. Признавам Ви правото да бъдете вбесена щом така го чувствате. Но аз искам да попитам нещо друго - какво общо има този случай с Конвенцията, за която иде реч? Защо на тази конвенция й се приписват различни джендър идиотщини, които очевидно стават по света, но които нито ги има в нея, нито следват по някакъв начин от нея? Наистина ли тези, които си късат ризите, че ще леят джендърска кръв за да запазят децата си са толкова тъпи или само се опитват мен да ме направят на по-тъп отколкото съм си? Не искам нито едното, нито другото да бъде вярно, за мен това е важното.

 78. 78 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 484 Любопитно

  Уж препатил, стар... чудно не е разбрал досега - както и да се върти, дирникът му се пада винаги отзад :)

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Емил Емил
  Емил Емил
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Точно защитниците на конвенцията ОТКАЗВАТ да коментират документа, точка по точка и да изкоментират проблемите, които противниците виждат.
  Мислят си, че отсреща има някакви малоумни, ме всички са малоумни, и ще мине номера с крясъците за жертвите.
  Отказват дебат върху съдържанието на документа.
  Дебат върху целесъобразността на ТОЧНО тази избрана методика за превенция, базирана върху джендър теорията.
  Отказват дебат върху последиците от налагането на такова възпитание.

 81. 81 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#80] от "emosms":

  Наистина не може да стане разговор като приписвате на другите собствените си деяния. Вижте си коментар # 79 и ако можете си обяснете за какво обсъждане на Конвенцията точка по точка може да става дума след когато изсипвате един куп втръснали от повтаряне клишета и произволни твърдения без дори да цитирате дори и един ред от документа. Как да стане тогава обсъждането точка по точка? От "дълбокомисленото" повтаряне на думата "дебат" дебат не може да се получи. По-горе написах, че в тази истерия срещу Конвенцията прозират две неща и не ми се иска нито едно от тях да е вярно. За съжаление Вие ми доказвате, че и двете могат да бъдат верни.

 82. 82 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  .................Аргументи е силно казано. Не става дума толкова за факти, колкото за мнения. Споделят се многобройни предразсъдъци, изказват се обобщения, ...................

  Няма позиции. Има "мнения", защото истината не е удобна.
  Предрасъдаци!!!!!!!!!!!!!!!!
  Простотии накратко.


  Ядат ни отвътре. Как става не разбирам.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Рипа ми на дедовио дали сте транс , педи , или некакво друго същество , дали ви защитава конвеция , закон или имате превенция , важното за мен е да си плащате данъците и да се спазват законите на страната всичко друго извън тези мисли е БИЗНЕС за много пари които не са изкарани с честен труд т.нар. депутатски пари за които противниците на конвецията хал хабер си нямат .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 87. 87 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#86] от "Радко - СВОБОДА или РОССИЯ":

  Парите им са честни.
  Намеренията НЕ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  ......................Ако ратифицираме тази конвенция, ние приемаме включително и тази ясна дефиниция в чл. 3, която редефинира пола, заедно с всички последствия от това. Тя не защитава жените от домашно насилие."...................

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/17/3147960_kak_edna_sedmica_stigna_da_se_deformira_debatut_za/?ref=id&_ga=2.226728671.311106601.1520970905-337685816.1519721080

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#85] от "Росен (Путлер капут)":

  Росене, дано Господ закриля семейството ти и да даде здраве и щастие на синовете ти. Никога не се обръщам на "ти" към участниците във форума. Приеми това изключение към теб като израз на особена симпатия, породена от твоята откровеност и от сходството на вижданията ни по почти всички други въпроси. Моля те не се оставай разни капути - комунисти, кадесари, путинисти и вся остальная сволочь да те свиват в сърмичка. Учи и синовете си да четат, да слушат, да гледат, да мислят и да не се оставят да ги лъжат. Слушай ме, зная за какво говоря - аз съм на 65 години и често съм бил от лъганите та съм си платил да им изуча номерата на гадовете. Не Конвенцията - тези дето я използват да плюят по Европа са заплахата за децата ти. Разбери го и го запомни - за да не плащате отново и вашето поколение и вашите деца. Останете си със здраве.

 90. 90 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#81] от "Един препатил":

  за какво обсъждане на Конвенцията точка по точка може да става дума след когато изсипвате един куп втръснали от повтаряне клишета
  ...............
  Аха
  клишетата МИ са по-добри от клишетата ТИ
  най-накрая схванАх логиката ти

 91. 91 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 213 Неутрално

  http://www.sexualerziehung.at/wp-content/uploads/FolderFamilienAllianz_web.pdf
  австрийски сайт
  Семеен Алианц за сексуалното образование - материал в който присъства и не е срамна думата Педагог! Той, а не психологът е водещ в работата с деца.
  На стр 4 се обсъжда (първо заглавие вляво) Защо е опасно държавното (т.е. вече вкараното джендър НПО) сексуално образование по начина по който е направено.
  На същата 4 страница лява колона заглавие:
  Was genau bedeutet „Vielfalt der Geschlechter“ oder „Gender Mainstreaming“?
  Какво точно означава "Разнообразие на половете" от "Джендър мейнстринг"?

  Die Bezeichnung „Vielfalt“ ist .... (на български)
  Терминът "разнообразие" е опит да се приеме и разпространи тезата, че има повече от два пола. ... Представителите на тази идеология стоят за това, че социалният пол е свободно избираем и не е нужно да съвпада с биологичния пол. Терминът "Мейнстрийм" (преносно: главен поток) прокарват тази нескрита стратегия целят тази идеология да се наложи в ума на по-голямата част от хората като подразбираща се.
  Не е необходима толерантност, а приемане, като собствено мнение от
  децата в училище и така се скрива че се нарушава забраната за индоктриниране.

 92. 92 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  И в Хърватия е същата селска простотия!

 93. 93 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4231 Весело

  До коментар [#38] от "Един препатил":

  Е, как защо няма такова изслезване?
  Ами защото НЯКОЙ не иска да плаща за изследване, чийто резултат е против НЕГО!
  Демек "Огледалце на стената, коя е най хубава на земята?" - очаква се отговорът "Ти, царице, на света, първа си по красота" !
  Ама като мутрата ти е крива избягваш да се гледаш в огледалото, защото "Ще го счупя туй огледало, щот ме изкарва стар и грозен!"

 94. 94 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#77] от "Един препатил":

  Май наистина не си достатъчно препатил.

  И накрая - между нас, двамката. Нали сме стари хора...
  Истински ли си убеден, че ИК ще спре с домашното насилие?
  До какво ще доведе неправителственото ГРЕВИО да ръководи и контролира практическите и законодателни дейности по ИК?
  ИК ще доведе ли до промяна в "социалната" роля на мъжа?
  .....
  .....
  ====

  Спирам тук! Майната им и на доводите, анализи и ала-бала...

  НИКОЙ НИКОГО НЕ МОЖЕ ДА УБЕДИ В СПОРА!

  Винаги съм търсил смисъл в безсмислието, но Вашият коментар е отвъд!

  И аз като Вас съм видял достатъчни събития, които преди са изглеждали немислими (почти Ви цитирах)...
  И повечето от тези събития не са донесли добро!
  И ЗАТОВА ЩЕ ПРОТИВОДЕЙСТВАМ ПО ВСИЧКИ НАЧИНИ И СЪОБРАЗНО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ, НЕМИСЛИМИТЕ ИДЕИ ДА ДОВЕДАТ ДО СЪБИТИЯ!

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 95. 95 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#16] от "ironhorse":
  [quote#16:"ironhorse"] в Австралия вече допуснаха да се прави секс с 15 годишни, т.е. вече там педофилията е официално разрешена/quote]
  У нас е законно да се прави секс с непълнолетни (т.е. от 14 и нагоре). Незаконно е, ако им се плаща за това или биват манипулирани по някакъв начин. Същото е и в останалата част от Европа, като в последните години дори има тенденция да определят възраст за сексуална зрялост, различна от непълнолетието, и така възрастта бе вдигната в някои европейски страни на 15 и дори на 16 години. Общо взето само в САЩ се изисква пълнолетие и то не навсякъде (в много щати age of consent е 16 години) и предполагам, че повечето хора се заблуждават, че се изисква пълнолетие, защото така се представя по американските филми.

 96. 96 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Сорос аргументи колкото щеш...

  http://glasove.com/categories/na-fokus/news/dokument-na-soros-zaradi-dzhendyr-ravenstvoto-mariya-gabriel-bi-trygnala-sreshtu-svoite
  Нещо като КПСС = БКП = Сорос

  "Мария Габриел е истински прогресивна по убеждение и може да бъде убедена да върви срещу линията на своята група, особено по социалните въпроси и по въпросите за джендър равенството; настоява да говори на френски винаги, когато е възможно". Това се казва в документ на фондация "Отворено общество", изготвен през 2014 г. и публикуван в сайта DCLeaks преди две години.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK