Греъм Уотсън, бивш лидер на европейските либерали: Притеснен съм от корупцията, но България върви напред

Греъм Уотсън

© Анелия Николова

Греъм УотсънГреъм Уотсън е дългогодишен лидер на европейските либерали със стаж от 20 г. в Европейския парламент. Той е един от поддръжниците на приемането на България в ЕС и има големи заслуги за превръщането на случая с задържаните медицински сестри в Либия в европейска политика. Ако напуснем ЕС, сигурен съм, че след 10 години, ще чукаме на вратата и ще молим да се върнем обратно, каза Уотсън в интервю за Би Ти Ви.


-Сър Уотсън, често посещавате България, но спомняте ли си кога бяхте тук за първи път?


- Първото ми посещение в България беше в края на 90-те години. Имаше много промени, либералните идеи започваха да търсят своя път и бях очарован да открия държава като моята Шотландия, която има много култура, тук толкова далече в Югоизточна Европа, от човек, като мен, който идва от далечния северозапад.
-По това време мислехте ли, че държава като България може да стане член на ЕС?


- За мен тази идея дойде по-късно, след като Симеон Сакскобургготски се завърна и основа политическо движение и стана премиер – това беше точното време България да се присъедини към ЕС. Доволен съм и успях да убедя моите колеги от либералната група в Европейския парламент да подкрепят това членство на 100 %.


-Но тогава имаше и много критики, че България и Румъния не са напълно готови да се присъединят към ЕС?


- Да, имаше критика. Имаше критики и когато това се случи със Словакия, отново казваха, че е не е готова. Моят отговор на това е: Ако една държава е решила приеме европейските стандарти и да стане член, тогава трябва да бъде приета. Няма причина да се държи извън съюза.


-Днес, 11 години по-късно към България, все още има критики по отношение на правовия ред, борбата с корупцията. Успяхме ли все пак да постигнем нещо за тези 11 години членство?


- Аз все още съм притеснен по темата "корупция" и някои други възгледи на българското правителство, но мисля, че ако погледнете назад към 2007 г. може да видите много голям прогрес. И съм сигурен, че след 10-15 години, ако отново погледнем назад, ще видим, че България е станала много различна страна.


-Сега България председателства Съвета на ЕС. Как се справяме? Вие често сте по този повод в София през последните месеци.


- България води едно успешно председателството. Мисля, че правителството може още по-активно да популяризира това председателство. Убеден съм, че останалите държави разбират, че България е доста готова да играе своята част в конструирането на Европа.


-Отново се говори за разширяване на ЕС, включването на Западните Балкани. Колко е реалистично това? В същото време Великобритания напуска Съюза. Защо?


- България може да играе важна роля за включването на държавите от Западните Балкани в ЕС. Може да играе важна роля и като регионален хъб, като център на много различни проекти. Аз много се срамувам, че моята собствена страна гласува да напусне ЕС. Все още се боря, за да спра това.


-Възможно ли е още това?


- Да, възможно е. Не съм голям оптимист, но ще продължа да се боря, за да задържа британците в ЕС. Ако напуснем, сигурен съм, че след 10 години, ще чукаме на вратата и ще молим да се върнем обратно.


-Как оценявате преговорите между Лондон и Брюксел по "развода"?


- Преговорите не вървят добре, защото правителство в Лондон не е готово да напусне ЕС. Няма единодушие вътре в самото правителство за това какви са алтернативите на европейското членство. И когато се сблъскаш с толкова много големи предизвикателства на глобално ниво – нарастването на населението, миграционните процеси, климатичните промени, световната престъпност, тогава се нуждаеш от структурирано сътрудничество с другите държави, които са в ЕС.


-Но такова сътрудничество може да се намери с Китай или Съединените щати, например?


- Може би, но ако всеки реши да тръгне по своя път, европейското общество няма да съществува като такова. За мен, Великобритания географски, исторически и културно е част от Европейския съюз.


-Догодина са европейските избори – само два месеца след като Великобритания се очаква да напусне ЕС. Как ще изглежда следващият европейски парламент?


- Смятам, че следващият европейски парламент ще е много по-различен. В него ще доминират две по-големи политически групи – на Европейската народна партия и на социалистите с много силно представителство и на либералите в центъра. Но ако погледнем какво се случва из държавите в Европа – виждаме, че се избират все повече националисти, все повече популисти и отслабват позициите на основните партии. Надявам се да успеем да задържим ЕС развиващ се, такъв какъвто трябва да бъде.


-Страхувате ли се, че повече националистически партии могат да влезнат в следващия европейски парламент?


- Да, страхувам се.


-Защо?


- Мисля, че има опасност за самия ЕС. Опасност, че може да се разпадне. Не съм убеден, че тази опасност е твърде голяма, но се движим в грешна посока. Време е европейските граждани, които може би не мислят много за политика, да се обединят и да покажат, че можем да имаме функциониращ европейски парламент.


-От Източна Европа или от други части на Европа очаквате повече националистически парти?


- От Западна Европа също така. "Националният фронт" във Франция на льо Пен се представя доста добре, "Северната лига" в Италия изглежда също печели гласове, има крайно дясно крило и в Германия, както в Швеция и на други места. Очаквам те ще засилят позициите си и по време на Европейските избори през май догодина.


-Къде виждате мястото на либералите?


- Вярвам, че ще успеем да постигнем силен либерален дял в Европейския парламент. Не се съмнявам в либералната идея: да се работи заедно с хората, независимо от тяхната националност, език, религия или избор за начина на живот. Това е единственият начин да накараме Европа да работи. Това е единственият начин, по който Европа може да се справи с световните предизвикателства.


-Нека Ви върна няколко години назад. Вие бяхте един от политиците, които поставихте българския казус със задържаните медици в Либия в дневния ред на Европейския парламент. Кое беше трудното тогава? Какво се случи зад кулисите?


- Това беше много сложен казус, защото Либия арестува и измъчва в затвора тези медицински сестри въз основа на някакви скалъпени обвинения. Тогава другите европейски държави не показваха голяма солидарност с България. Аз им се противопоставих с аргумента, че България като държава-кандидат, а и като бъдещ член на ЕС, заслужава пълна дипломатическа подкрепа от всяка европейска държави, за да бъдат освободени сестрите и доктора. И бях много, много доволен, след като след дълга кампания успяхме и върнахме тези хора у дома.


- Този казус пример ли е как ЕС може да реагира с обща европейска позиция?


- Беше много добър пример за това какво Европа може да постигне ако всички работят заедно. Можем да видим това и в други примери.


-Сега Европа се бори за позиция между другите глобални играчи. Какво Европа може да подобри?


Това е причината да съжалявам, че Великобритания напуска ЕС. Европа притежава 20% от световната икономика , но само 7% от световното население. И трябва да сме заедно.


Ако ние успеем да създадем европейско демократично общество, върховенство на закона, борба с корупцията, добро управление и равенство за всички европейци, тогава ще бъдем водещ световен пример. Това са ценности, които липсват в Китай, Русия, Турция и много други части на света. Европа трябва да бъде образец за честност и за свободно общество, в което всеки да развива своя талант.

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Сиромашииика Сър, сиромашииика. По тези територии заплащането е под всякакъв санитарен минимум, та на КОЙТО му падне, жУли като за последно.

 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  ДА! Бъдещето е -обединени в ЕС.Националистите няма да победят.

 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7153 Неутрално

  Важното е,че България върви напред!

  karabastun1@abv.bg
 4. 4 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1643 Весело

  От заглавието се разбира, че напредваме с корупцията :)
  Не че не е вярно, де.

 5. 5 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  България върви напред, но при стъпки три напред-две назад. И когато някой има притеснение от корупцията, трябва да си зададе въпроса дали има политическа воля за борба с нея, дали има в достатъчна степен функционираща независима съдебна власт, медийна свобода и най-важното - дали пък тази пуста корупция не е функция на добре известния ни израз "Пленена държава".

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  Ако наистина си загрижен за корупцията, първо вкарай вашето ДПС в пътя!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  "Мисля, че има опасност за самия ЕС. Опасност, че може да се разпадне. Не съм убеден, че тази опасност е твърде голяма"

  Те го напуснали ЕС, но ги е страх да не се разпадне! Този нещо заблуден ли е или се преструва. Имам чувството, че всички западняци, които идват тук, са зомбирани. Нормални не идват, щото или не ги пращат, или не ги пускат. Или ги наказват, като тези, дето ходят в Крим и Азербайджан. И е интересно, че всички идващи говорят едно и също, като записани на касетофон. Дали защото нищо не знаят за България, или просто не ги интересува? То даже не е фейк, а чиста проба отпадък.

 8. 8 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":

  М-да-а-а-а... Напред. Ама, посоката май не е правилната... :)

  Бивш tww09306483.
 9. 9 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2670 Любопитно

  ......при вас корупция няма ли ....????!.....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3663 Весело

  -По това време мислехте ли, че държава като България може да стане член на ЕС?


  - За мен тази идея дойде по-късно, след като Симеон Сакскобургготски се завърна и основа политическо движение и стана премиер – това беше точното време България да се присъедини към ЕС. "
  айде поредния дето не е чувал благодарение на кого БГ беше готова/приета в ЕС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4983 Весело

  До коментар [#4] от "PisnaMi":

  Корупцията е смазка.
  Немската дума за подкуп е Schmier-Geld.
  (свободен превод - парична смазка).
  Немската икономика е добре смазана машина.
  Само че в Германия това го наричат лобизъм.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 12. 12 Профил на Зори
  Зори
  Рейтинг: 1287 Весело

  Тя върви напред..от 30 години не е спирала да върви,но все не може да догони другите...

 13. 13 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Как добре се е ориентирал - абсолютно точно казано вървим напред по икономически показатели, но изоставаме като корупция, в следсвие мутризираната съдебна система и липсата на върховенство на закона последните две водят до Чуство за безнаказаност а корупцията е следствие от това ... Както е тръгнало без намеса от ЕС няма да се оправим. Един контролиращ прокуратурата независим ЕС орган би допринесъл за подобряване на ситуацията и напредък на борбата с корупцията

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 14. 14 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#12] от "uhl23528019": защото върви бавно и 3 напред 2 назад .... Но все пак върви в правилната посока

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 15. 15 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  При комунизма беше - Ти на мене, аз на тебе. Така и досега.

 16. 16 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3337 Неутрално

  Да, ама нма лидери. Само Орбан не стига.

  Мърфи е оптимист!
 17. 17 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Неутрално

  За съжаление нашите политици са на светлинни години назад във времето от Сър Уотсън... Респект!

 18. 18 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3857 Весело

  До коментар [#8] от "tww09306483":

  Не е, викаш!Трябва левите да управлявате...Ами не ви искат хората,бре!Айде,БСП ше се коалират с ДПС,и вие като помогнете откъм дясни,и то станало...

 19. 19 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3857 Весело

  До коментар [#9] от "kesh":

  Неее,корупция там няма,само лобиране и препоръки.

 20. 20 Профил на komunistos bacilikus
  komunistos bacilikus
  Рейтинг: 229 Неутрално

  България,е като инвалид първа група с придружител.Качена е на инвалидната каручка,осакатена и с превързани очи,за да не вижда,кой и на къде я тика......

 21. 21 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "По това време мислехте ли, че държава като България може да стане член на ЕС?

  - За мен тази идея дойде по-късно, след като Симеон Сакскобургготски се завърна и основа политическо движение и стана премиер – това беше точното време България да се присъедини към ЕС. Доволен съм и успях да убедя моите колеги от либералната група в Европейския парламент да подкрепят това членство на 100 %."

  И ся ква стана тя, пази Боже сляпо да прогледа... Като съдим позицията на някой неоевропейци дето с кеф изритват Великобритания от ЕС и ги критикуват по темата Брексит сякаш ЕС им е бащиния на някой ганьоуци...

 22. 22 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#9] от "kesh":

  "...при вас корупция няма ли ....????"

  Има във всичките и спектри, но в малки размери и постоянно ги хващат! Журналисти и полиция, а най вече гражданското общество си вършат работата!

  Корупция не значи само "Подкуп", има конфликт на интереси, злоупотреби с власт, влияние... Нещо което у нас му казват Дриим тиим там е Корупция!!!

 23. 23 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#19] от "yanne":

  "Неее,корупция там няма,само лобиране и препоръки"

  у нас лобирането идва директно от горе, от устата на Пъвия...

 24. 24 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Тук е мястото да споменем Големият приятел на България, Уилям Гладстон, основател на Либералите!

  През 1876 – 77 г. именно Гладстон е фигурата от най-голям мащаб в Англия и Европа, която привлича вниманието към България. В резултат на общественото възмущение от жестокостите при потушаване на Априлското въстание в Англия се оформя движение за защита на българите, т.нар. „българска агитация“. Гладстон, който през този период се намира в опозиция, става негов политически водач и защитава българската кауза пред парламента и общественото мнение – в парламентарни дебати, множество речи и памфлети като „Българските ужаси и Източният въпрос“ (1876), в който осъжда зверствата на Османската империя срещу българите. В него Гладстон напада правителството на Дизраели, което е на власт, заради безразличието му към насилието и потисничеството над българите в Турция. Там той красноречиво пише:

  "Нека сега турците да изнесат оскърбленията, които са сторили, по едничкия възможен начин, а именно, като изнесат самите себе си. Заптиетата им, бимбашиите и юзбашиите им, каймакамите им и пашите им, всичките до един, надявам се, ще се изметат от областта, която са опустошили и осквернили. Това пълно избавяне, това най-блажено освобождение, е единственото възмездяване, което можем да сторим за купищата мъртви, за накърнената чест както на невяста, така и на мома, и на дете; за цивилизацията, която е подиграна и посрамена; за законите Божии, или, ако щете, законите на Аллах; за нравственото чувство на човечеството изобщо. Няма ни един престъпник в европейски затвор, няма ни един престъпник в островите на Южните морета, чието възмъщение не би пламнало и избухнало при споменаването на онова, което бе извършено, което твърде късно е разгледано, но което си остава неотмъстено, което остави след себе си всичката гнусотия и всичките жестоки страсти, които го породиха и които могат отново да изригнат в друга душегубна жътва от почвата, напоена и вонеща от кръв, и във въздуха, омърсен от всяко въобразимо престъпно и срамотно деяние. Такива неща да бъдат извършени веднъж е злокобен позор за този дял от нашия [човешки] род, който го е сторил; това, да се остави вратата отворена за едно дори и малко възможно повторение, би разпростряло тоя срам върху света."

  През пролетта на 1877 г. той се опитва да предотврати до последния момент военно решение на Източната криза, като предлага да се даде автономия на българите и внася 10 резолюции в този смисъл в Камарата на общините. През 1878 г. Гладстон гневно осъжда Берлинския договор и позицията на тогавашното британско правителство на Дизраели[8].

  Между 1881 и 1883 г. той защитава Търновската конституция и се противопоставя на нейната отмяна, защото смята българите за политически зрели и способни за демократично управление. През 1885 г. Гладстон подкрепя напълно акта на Съединението и предупреждава правителствата на съседните държави да не се противопоставят на „свободната волеизява“ на българския народ. През 1897 г. в писмо до секретаря на Байроновото дружество Френсис С. Стивънсън Гладстон употребява фразата „Македония за македонците“, която получава широка известност. В предговор към брошурата „Македонският въпрос“, включваща писмото, Стивънсън от своя страна пише, че Гладстон използва „македонци“ като колективно име на разнообразното население на областта. Гладстоновата идея е, че това население, подложено на всевъзможен натиск, включително от „въоръжени пропаганди“, трябва да бъде оставено свободно да се самоопредели и да получи автономия. Това собствено е и искането на етническите българи в областта и на Вътрешна македоно-одринска революционна организация (ВМОРО

 25. 25 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 531 Неутрално

  България имаше най-голяма корупция, като БСП и ДПС в коалиция бяха на власт, при премиер-министър Сергей Станишев.
  Сега при "ГЕРБ" би трябвало да е много по нисък индекса на корумпираност на българските политици, но не живея повече в България, отстрани чувам мнения и си правя от тях изводи.

  "-Сега Европа се бори за позиция между другите глобални играчи. Какво Европа може да подобри?

  Това е причината да съжалявам, че Великобритания напуска ЕС. "

  Наистина е жалко, напускането на ЕС от страна на Великобритания. Всичко заради голямата грещшка на канцлерката на Германия Ангела Меркел, да пуска куцо и сакато в Германия, всеки можещ си да си позволи купване на фалшивициран немски документ за самоличност. към цена от самите сирийци чух ориентировачно към 4200 лева. За контакт с произвеждащите документите на немски, ми трябва арабин, за да мога да осъществя контакта. Плаща се 50% предварително, 50% след получаване на фалшифицираният немски паспорт.

  Es muß Geld fließen!
 26. 26 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Върви България напред. Накъде? Към по-корумпирано общество ли? И този сме го преметнали, или му е удобно да се прави на прементнат?

 27. 27 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#3] от "karabastun":

  Не е казано в кое - в председателството, в корупцията или в "някои други възгледи"? Преди месец се върнах в Бг за две седмици - не видях напредъкът, за който си хортуват тия двамката. Но народът е изнервен - от правителството ли, от председателството ли или от недоимъка?

 28. 28 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 328 Разстроено

  Поредния европейски негодник, копие на Кунева ,на политиците от ЕНП и разните германски фондации , не виждат гредата ,а се хващат за сламката . Тези гореизброените имат огромна вина за дискредитирането на демокрацията в България,и засилването на авторитарния режим.

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 29. 29 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 328 Любопитно

  Унгария и Полша лоши ,чудят се как да ги накажат ,а България прекрасна

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 30. 30 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Няма прогрес. Къде е ? Има регрес.

 31. 31 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 538 Неутрално

  ... По тези територии заплащането е под всякакъв санитарен минимум, ....
  —цитат от коментар 1 на 442


  Каквато е работата - такова и заплащането!

  Иска ти се на всеки според потребностите, но някой трябва и да работи!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 32. 32 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#28] от "Ivan Nikolov":

  "Поредния европейски негодник, копие на Кунева ,на политиците от ЕНП и разните германски фондации , не виждат гредата ,а се хващат за сламката . Тези гореизброените имат огромна вина за дискредитирането на демокрацията в България,и засилването на авторитарния режим."

  Благодаря ти! 10+

 33. 33 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Да, ама нма лидери. Само Орбан не стига.
  —цитат от коментар 16 на султана глаушева


  То пък един орбан!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 34. 34 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#28] от "Ivan Nikolov":

  Само дето тук става въпрос за Либерали, а не за ЕНП благодарение на които управлява Бойко!

 35. 35 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Поредния европейски негодник, копие на Кунева ,на политиците от ЕНП и разните германски фондации , не виждат гредата ,а се хващат за сламката . Тези гореизброените имат огромна вина за дискредитирането на демокрацията в България,и засилването на авторитарния режим.
  —цитат от коментар 28 на Ivan Nikolov


  Друго си е решетника да ти каже!

  :)

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 36. 36 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#28] от "Ivan Nikolov":

  Дори самият аз проявявах известна солидарност с герб, мислих си щом ЕНП ги подкрепят, явно това е най доброто на което са способни. Като ми покажат после и пРезидента и директно търпението ми натежаваше... Но сега см много разочарован, минаха границата на търпимост.

 37. 37 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 538 Неутрално

  ... Преди месец се върнах в Бг за две седмици - не видях напредъкът, за който си хортуват тия двамката. ....
  —цитат от коментар 27 на ИванКар


  За две седмици успя да оцениш обстановката?

  Бляхххх...

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 38. 38 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Няма прогрес. Къде е ? Има регрес.
  —цитат от коментар 30 на cintaksis


  И това със сигурност можеш да го докажеш!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 39. 39 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Любопитно

  До коментар [#31] от "Онуфри":

  "Каквато е работата - такова и заплащането!"

  Значи кметската работа е по вървежна от учител, лекар... За депутатите в момента какво да кажа, каква квалификация и образование имат?!

 40. 40 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#31] от "Онуфри":"Каквато е работата - такова и заплащането!"Значи кметската работа е по вървежна от учител, лекар... За депутатите в момента какво да кажа, каква квалификация и образование имат?!
  —цитат от коментар 39 на bulgarian sun


  Явно е по вървежна.

  За един подпис 56 000 евро!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 41. 41 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#35] от "Онуфри":

  Решетников е в друг отбор, с други цели и е излишно да го намесвате.Явно търсите заяждане, или не сте схванали нищо от текста ми.

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 42. 42 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#40] от "Онуфри":

  "Явно е по вървежна.
  За един подпис 56 000 евро!"

  Щом една независима кметица взема толкова, какво остава за тия с ГРЪБ... :P

 43. 43 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#28] от "Ivan Nikolov":Дори самият аз проявявах известна солидарност с герб, мислих си щом ЕНП ги подкрепят, явно това е най доброто на което са способни. Като ми покажат после и пРезидента и директно търпението ми натежаваше... Но сега см много разочарован, минаха границата на търпимост.
  —цитат от коментар 36 на bulgarian sun


  Интересува ги основно да си крепят еврогрупичката в парламента и личния просперитет.За всичко останало ,ако останат.....

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 44. 44 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#40] от "Онуфри":"Явно е по вървежна.За един подпис 56 000 евро!"Щом една независима кметица взема толкова, какво остава за тия с ГРЪБ... :P
  —цитат от коментар 42 на bulgarian sun


  При което кметицата е невинна!
  Въпреки, че взема толкова!!!
  :)

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 45. 45 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#28] от "Ivan Nikolov":Дори самият аз проявявах известна солидарност с герб, мислих си щом ЕНП ги подкрепят, явно това е най доброто на което са способни. Като ми покажат после и пРезидента и директно търпението ми натежаваше... Но сега см много разочарован, минаха границата на търпимост.
  —цитат от коментар 36 на bulgarian sun


  Една подобна НЕЛИ КРУЗ се беше довлякла и си замина с убеждението, че имаме медийна свобода,да не припомням разните еврочиновници ,които от пръстите и ноктите си осмукаха да разправят ,че имало било воля за реформиране на правосъдната система.Ние тука добре си знаем ивиждаме този фалш.

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 46. 46 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#43] от "Ivan Nikolov":

  Сигурен съм сега Либералите ще разбъркат л..ната, и ще отворят дума в Европарламента... :-)

 47. 47 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#35] от "Онуфри":Решетников е в друг отбор, с други цели и е излишно да го намесвате.Явно търсите заяждане, или не сте схванали нищо от текста ми.
  —цитат от коментар 41 на Ivan Nikolov


  Рече и отсече - да не намесваме решетника!!!

  Тежък физически труд полагат алкашкофилите!
  Всеки пост - копейка!
  100 поста - рубля!

  40 рубъля = 1 лев!

  т.е. 100 х 40 = 4 000 поста = 1 лев!!!

  п.п. Хлябът трябва да се заработва! :(

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 48. 48 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#46] от "bulgarian sun":

  Натискът е Голям след като оня образ Валери, мълчи като ..... Една фризьорка е по устата и борбена от него. Но той нали не е лобист на Цеко, скиори....

 49. 49 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ivan Nikolov":Сигурен съм сега Либералите ще разбъркат л..ната, и ще отворят дума в Европарламента... :-)
  —цитат от коментар 46 на bulgarian sun


  Надявам се и аз, също и на зелените.ЕНП ще продължат да го крепят, защото им трябват българските гласове и да неглижират другите бълг. партии от ЕНП.

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 50. 50 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#49] от "Ivan Nikolov":

  "Надявам се и аз, също и на зелените.ЕНП ще продължат да го крепят, защото им трябват българските гласове и да неглижират другите бълг. партии от ЕНП."

  Абсолют! Либералите ако отворят дума и Ска Келер би трябвало да се намеси и спомене за "камионетка" на която искаха да я качват. Както са "качвали" едно време Несъгласните...

 51. 51 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Любопитно

  До коментар [#49] от "Ivan Nikolov":

  И между другото тия ЕНП са леко отговорни и за Брексит...

 52. 53 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#52] от "bulgarian sun":

  Лудият творец добре ги е описал... Казана дума, хвърлен камък, за тва и го взеха на работа...

 53. 54 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6904 Неутрално

  Като слушкаш, ти прощават и за голямото зло - корупцията

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 54. 55 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10640 Неутрално

  Българските управници са еврооптимисти, нямат изисквания и не създават проблеми, всичко останало ЕС го преглъща, защото не го засяга.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK