Цветан Цветанов, ГЕРБ: Президентът и БСП целят да управляват със служебен кабинет

Цветан Цветанов

© Велко Ангелов

Цветан ЦветановЦветан Цветанов е председател на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията. В първия кабинет на Борисов беше министър на вътрешните работи и вицепремиер (27 юли 2009 – 13 март 2013). Ръководител е на предизборния щаб на партия ГЕРБ. "Дневник" разговаря с него миналия петък (16 ноември) за ситуацията в управляващата коалиция, проблемите с партньора, прогнозите за предсрочни избори. Вечерта вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка и първите два въпроса в интервюто са зададени допълнително по мейл.


Г-н Цветанов, какво точно се случи в петък, за да подаде Валери Симеонов оставка вечерта? Има ли нещо общо със срещата ви с ДПС? С решенията по закона за вероизповеданията?


- Не искам да ви разочаровам, но по въпроса знам само онова, което ни предложи в своето изявление вицепремиерът в оставка Валери Симеонов. Той изрично подчерта, че е осъзнал възможните последици от по-нататъшното му оставане в кабинета. Вярно е също така, че Валери Симеонов използва последното си изявление като вицепремиер, за да отчете макар и най-общо онова, с което се гордее в работата си през последната година и половина. Аз мисля, че работата му заслужава обективна и добра оценка.
Ако намеквате обаче, че Валери Симеонов е подал оставка и заради други причини, извън казуса с непремереното му изказване, не виждам основания за подобна хипотеза. Колкото до контактите на ГЕРБ с ДПС, те са били и остават толкова интензивни, колкото налага парламентарният живот, законодателните и държавните приоритети. Законът за вероизповеданията показва само, че управляващи и опозиция могат да имат общи платформи.


Волен Сидеров поиска оставката и на Каракачанов. Това не е ли следваща стъпка към разпадане на коалиционния партньор и след това търсенето на нова формула за продължаване на управлението ще бъде неизбежно?


- Това, че лидерите на малкия коалиционен партньор си искат взаимно оставките, е неприятен факт, който обаче не следва да бъде коментиран от нас, преди да сме чули всички аргументи. Очевидно е само едно - лидерите на "Обединени патриоти" до един са съгласни с това, че управлението на този кабинет е успешно и че техните усилия също са част от този успех. Поне всички от тях поотделно правят до момента изказвания в тази посока. Ето защо аз лично не виждам по-висши политически интереси от това сегашният кабинет да изкара мандата си и не вярвам, че партньорите ни искат нещо друго. Бих напомнил на всеки от тях, който иска да трупа активи за сметка на другия в малката коалиция, че доброто управление на страната губи инерция от разчистването на сметки между част от управляващите в средата на мандата.


През последната седмица чух всевъзможни варианти за ревизия на коалиционния ни формат. Към момента те не са актуални. Не допускам Волен Сидеров да се отказва от коалицията между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Ние нямаме подобни намерения, въпреки че не ни е лесно да работим в условията на перманентни конфликти, идващи от малкия коалиционен партньор.


Освен че често са на различно мнение, коалиционните ви партньори от "Обединени патриоти" понякога успяват да блокират и външни отношения на кабинета като случаите с Истанбулската конвенция и сега с Пакта за миграция на ООН. Къде е границата?


- По основните ни програмни приоритети сме единни и от тях няма отстъпление. Водим обаче диалог в коалицията по въпроси, по които нашите принципни позиции се различават изначално. Понякога сме гласували по различен начин с колегите от "Обединени патриоти" по казуси извън общата ни управленска програма. Тогава ние от ГЕРБ сме търсили и намирали парламентарна подкрепа от други системни партии в българския парламент – от БСП и от ДПС. Мога да дам пример с гласуването за инвестиционния разход за отбраната - тогава получихме подкрепа и се стигна до политически консенсус.


Друг пример е законът за вероизповеданията, който е внесен от ГЕРБ, от БСП и от ДПС. Отделно има внесен законопроект и от "Обединени патриоти". Между първо и второ гласуване се стремим да обединим добрите идеи, за да гласуваме масово одобрявани законодателни промени. Дълбоко вярвам, че един закон е толкова по-добър, колкото по-значим е консенсусът по него в пленарна зала. Не бива да се правят компромиси с качеството на законите, което ни задължава да не пестим усилия в диалога си с опозицията.


Ако за Истанбулската конвенция разполагахме с подкрепата на всички останали системни партии, щяхме да си спестим една значителна част от манипулациите по темата.


За пакта на ООН напомням, че не е правно обвързващ за нито една държава, но всяка страна трябва да изпълнява стриктно националното си законодателство, което следва да е съотносимо с международното право. Това е добре за всички около 2 млн. български граждани, разпръснати по света.


БСП стигнаха дотам да "забравят", че техните евродепутати Курумбашев, Пирински и Станишев са гласували пакта в почти окончателния му вид, предложен за обсъждане в отделните държави. Те бяха "забравили" това само и единствено защото искаха за пореден път да се заиграят със страховете на хората. За всички вече е видно, че БСП не се свенят да посягат към всичко, за което допускат, че би могло да им донесе някакъв бърз политически дивидент.


Заместник-председателят на ДПС в парламента Йордан Цонев, председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след среща за закона за вероизповеданията в петък.

© Надежда Чипева, Капитал

Заместник-председателят на ДПС в парламента Йордан Цонев, председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след среща за закона за вероизповеданията в петък.


Популизмът очевидно побеждава и носи дивиденти за избори. Как в ГЕРБ ще се борите с това, тъй като и популисти са част от управляващата коалиция?


- Изложих вижданията си по въпроса на съвместното заседание на външната и вътрешната комисия (за пакта на ООН - бел. авт.). БСП е партия, която е излъчила лидера на Партията на европейските социалисти – г-н Станишев, и която в същото време не се свени хем да го бламира, хем да бламира своите евродепутати, както и европейските си партньори. Постепенно започна да става ясно, че популистките заигравания на Корнелия Нинова и тези на президента са съгласувани действия.


Какво намеквате?


- Действията им не оставят много място за намеци. Те са съгласувани и това е политически факт.


Депутати от ГЕРБ обявиха, че координатори на БСП участват в организирането на протестите, които имат за цел да свалят кабинета. Президентът ги подкрепя. Кой стои зад тези протести?


- Струва ми се, че на протестите има всякакви хора, дори и такива, които са били осъждани – било за наркотици, било за измами. Има и политици, които във фейсбук профилите си ни информират за персоналното си участие. Виждаме, че основната политическа сила, която се е заявила като свързана с протеста, е "Възраждане". Хората от "Възраждане" по някакъв начин се оказват в съвместни координирани действия с БСП и за голямо съжаление с десни партии, които в предишния парламент бяха парламентарно представени.


И те ли участват според вас?


- Ще дам пример с общински съветник от Реформаторския блок в Добрич, който беше един от протестиращиге. В Горна Оряховица БСП и представители на "Да, България" също участват в организирането на протестите. Доколкото разбрах, някои от тях се разграничават впоследствие. Притеснително е това, че и доста криминални структури участват.


Кой финансира тези криминални структури? Те имат ли някаква друга цел? Има ли въздействие от чужди служби? "Патриотите" смятат, че може да има въздействие от чужди служби, които не желаят модернизация на армията.


- Аз си правя заключения на основа информацията, с която разполагам от националната, регионалната преса, както и от отделни призиви във фейсбук групи. За голямо съжаление в немалко от случаите протестният заряд на хората се използва от определени политически сили. А по принцип протестите би следвало да са част от демократичния процес във всяка държава.


Иначе не изключвам възможността финансиране за протестите у нас да идва и извън страната.


Когато става дума за екология, когато говорим за големите задръствания и вредните емисии от автомобилите, трябва да има истинско гражданско отношение. Искам да задам един въпрос: стар автомобил ли е този на възраст до 14 години, или е нов? За автомобилите на възраст до 14 години по разбивката, направена към момента за данъчната тежест, те са с Евро 4, и дори ще има облекчаване на това, което ще плащат, като данък.


Каква е целта на президента и дългосрочната му цел според вас?


- Стимулиране на онези, които искат падане на правителството. Целта е назначаване на служебен кабинет.


Предсрочни избори?


- Естествено.


Защо?


- Защото предсрочният вот отваря някакви възможности за БСП да може да влезе в управлението. И в двата случая, когато сме връщали властта след подобни сценарии, именно БСП са успявали да се възползват.


Да кажем, че дори да успеят да влязат в управлението, то е измеримо в три, пет месеца при служебен кабинет. Очаквате, че те на избори ще успеят да спечелят повече?


- При предсрочните избори през 2017 г. идеята им беше да няма стабилност и да има политическа криза по време на служебния кабинет. Ако погледнете решението на служебното правителство за самолетите "Грипен", е видно, че те изолираха останалите участници в тази процедура. Ако всичко е било правилно, защо тогава забавиха останалите процедури - за Военноморските сили и за Сухопътните сили? И защо беше въведен допълнителен елемент,като критерий в процедурата за избор на изтребител и това стана в последния момент? Нека в тази връзка се опитаме да си спомним за законодателните промени, които предлагаха от служебния кабинет и които в никакъв случай не бяха тяхно задължение.


Президентът имаше интерес тази процедура да бъде довършена в условията на нестабилност и при перспективата следващите правителства да плащат този инвестиционен разход. Ние първоначално направихме анкетна комисия, чрез която да излезе наяве цялата истина. След това дадохме възможност на всички, които бяха несправедливо елиминирани, да се върнат в процедурата, за да може да се избира от няколко потенциални доставчици на нова техника за българската армия.


В това виждаме силата на разделението на властите в парламентарната република. Когато изпълнителната власт е единствено под ръководството на президента на страната, това не работи за демокрацията и за правовите норми. В парламента, независимо дали всякога ни харесва, е добре, че има опозиция. Това е неминуемо следствие от вота на българските граждани. Винаги съм мислил, че е полезно за всеки, който е в управлението на страната, да е преминал и през парламента.


Трите процедури за модернизация на армията пак са на ръба. Скоро трябва да бъде избран изпълнител по тях. Те са на стойност над 4 млрд. лв. Може ли това да е причина за опитите на дестабилизация на правителството? И какъв точно е интересът на президента?


- Аз само мога да кажа, че всички държави - членки на НАТО, в ЕС са със самолети, които са съвместими на НАТО - Ф-16.


Някои имат и "Грипен".


- Унгария и Чехия имат "Грипен". От международната преса знам, че при тях се е писало за корупционни схеми. Доколкото съм запознат, в Австрия един от лобистите вече е осъден.


Неминуемо в създалата се ситуация възниква въпросът възможно ли е президентът да има някакво лично отношение към тази сделка. Той стартира активно процедурата, когато назначи служебен кабинет, в който министър на отбраната и вицепремиер беше неговият секретар, който му е подчинен по йерархия и в армията, и сега. Дали пък при нов служебен кабинет, към който президентът очевидно се стреми, той всъщност не цели да довърши тази процедура? Защото това е една възможна хипотеза.


В момента Министерството на отбраната разговаря с всички потенциални доставчици на тази техника. Трябва да се направи задълбочен анализ за гарантиране вписването ни в стандартите на НАТО, както и за инвестициите, които е правила до момента държавата, от която трябва да вземем самолети, за да знаем какви могат да бъдат и бъдещите инвестиции в отбранителните ни способности. Само мога да кажа, че Съединените щати до настоящия момент са дали някъде над 300-400 милиона, за да можем да изградим капацитет за съвместимост със структурите на НАТО, а предполагам, че това би продължило и занапред.


Цветан Цветанов, ГЕРБ

© Велко Ангелов

Цветан Цветанов, ГЕРБ


Освен външния натиск от улицата и президента има и вътрешни проблеми, които влияят не по-малко на стабилността на коалицията и правителството...


- В проектобюджета се предвидени 150 млн. лв. повече за хората с увреждания. Ние изпълняваме ангажимента, за който се е договорило правителството с протестиращите. Движим се по хронограмата, която беше подписана, и до 15 декември трябва да имаме доклад за двата законопроекта, които заедно ще се гледат в пленарна зала.


На всеки от нас се случвало да допуска грешки. В семействата това нерядко води до развод. След време се установява, че всъщност е имало неразбиране, или пък се вижда, че действията са по-важни от хвърлената дума. Валери Симеонов сбърка и понесе последиците от грешката си. Премиерът също не се поколеба и се извини, за да намали напрежението и да продължи да изпълнява ангажиментите си.


Колко може да издържи управлението на ГЕРБ и "патриотите"?


- Няма причина да мислим за друго освен за пълен мандат. Разполагаме с работещо коалиционно споразумение и с обща управленска програма за 4 години.


Ако те се разпаднат и напуснат коалицията, може ли да оцелее управлението под друга форма?


- В момента не разглеждаме друг вариант. В парламента сме се концентрирали върху дисциплината и навременната регистрация за работа сутрин. Намаляваме командировките. И нека не забравяме, че има страни, в които мнозинството се крепи на 1 депутат, както е в Холандия например.


Какво може да доведе до разваляне на коалиционното споразумение?


- За да бъде развалено споразумението, трябва да има невъзможност и нежелание да се изпълнява управленската ни програма. Всичко друго смятам, че се решава в делови план чрез комуникация помежду ни.


Предстоят европейски, после местни избори. Ако някоя от партиите в малката коалиция реши предизборно да излезе от коалицията, ако реши да се разграничи от останалите и от ГЕРБ, тъй като не са достатъчно националисти според техните разбирания, има ли друга партия в този парламент, която може да задържи кворума, дори и извънкоалиционно?


- В БСП имат категорично становище да не се регистрират. Те обикалят страната, за да представят визията си за България. Вече имаха възможност да запознаят с нея и президента. В същото време той не намери време да се срещне с Менда Стоянова и Владислав Горанов. За всеки непредубеден човек започва да става ясно, че социалистите работят с президента по сценарий още от времето, когато казваха, че трябва да се откажем от председателството на Съвета на ЕС.


Що се отнася до ДПС, само преди дни имахме дебат в парламента за плоския данък и те казаха, че независимо от тяхното решение ще влязат в зала, защото за тях това е политика, която отстояват от 2008 г., когато е въведен този данък. За някои закони, като закона за вероизповеданията например, си струва да се търси широка парламентарна подкрепа. Смятам, че ДПС е евроатлантическа партия, която не просто декларира това, а се ръководи в действията си от евроатлантическата си ориентация.


ДПС имат директна оферта за създаване национална надпартийна програма, която да стане основа за следващо управление. Какво мислите за това?


- В момента се концентрираме върху дневния ред, диктуван ни от настоящата управленска програма. Някои мислят и говорят, че в политиката всичко е възможно. Аз обаче съм категоричен, че все още имаме действащо коалиционно споразумение и добра управленска програма.


Ще подкрепите ли кандидата на ДПС за шеф на бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков?


- Още не сме изслушвали кандидатите, тече предварително запознаване с кандидатурите. Всичко ще се реши с гласуване в пленарна зала след изслушването.


Като споменахте периода, в който сте бил министър, изненадаха ли ви присъдите по делото "Октопод"?


- Не е зле да правите някаква аналогия и с делото "Алабин". Едното е на 12 години, другото е на 9. По време на съдебното заседание основният свидетел за "Алабин" е казал, че няма спомен какво е говорил в началото. През времето могат да настъпят много промени в обвиненията. Основният свидетел за "Октопод" загина при странни обстоятелства в пътно произшествие. Беше направен опит за съсичане и на другия основен свидетел (Пламен Устинов - бел. ред.). Да си припомним прокурора по това дело, който беше командирован от Бургас поради добрите му резултати. Той беше определен от тогавашния главен прокурор заради убедеността му, че ще се справи.


За колко избори се готвите за следващата година?


- За европейски избори и за местни избори. Работим върху разширяване на възможностите за граждански диалог. Ще говорим с хората за политики за развитие на регионите, като мотото ни ще бъде "Европа - нашият дом". Ще стартираме този диалог още в средата на януари, като ще отчитаме спецификата на всеки регион – ще говорим за образование, за региони, за земеделие и т.н.


Стремим се да имаме 6 евродепутати. Ако постигнем повече, това би бил добър принос в подкрепата ни за Манфред Вебер и Европейската народна партия.

Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4040 Неутрално

  Цветан Цветанов, ГЕРБ: Президентът и БСП целят да управляват със служебен кабинет
  –––––––––––––––––––
  Ами че това го каза Решетников още преди да назначи льотчика за кандидат-президент на АБВ и БСП. Пък после БСП изпързаля АБВ...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5626 Неутрално

  Балонът се спука !
  Власттаим бе до тука !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Цвъчко отново блести с дълбоката си политическа мъдрост.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5626 Неутрално

  До коментар [#1] от "Депутат 241":

  Търси си нов вожд.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 500 Любопитно
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5626 Неутрално

  До коментар [#3] от "von_seeckt":

  За мъдростта му тъй"присъща"
  Бе награден със шеста къща
  От любящата го тъща !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Цветан Цветанов, ГЕРБ: Президентът и БСП целят да управляват със служебен кабинет–––––––––––––––––––Ами че това го каза Решетников още преди да назначи льотчика за кандидат-президент на АБВ и БСП. Пък после БСП изпързаля АБВ...
  —цитат от коментар 1 на Депутат 241


  Защо трябва да ти ко казва Решетников или Цвъчко? Отвори Конституцията и прочети, кой назначава служебното правителство. Голям си откривател, няма що.

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5626 Неутрално

  До коментар [#5] от "Nikolay Savov":

  В душите на правоверните герберасти и другите будали.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Комунишката ДС упорито налага този невнятен човечец за фактор в българската политика.
  Като, разбира се, не им стига акъла да сФанат, че ако този е факторът, то политиката им съвсем се е сдухала.
  Не чини!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 10. 10 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Служебен кабинет="каца без дъно","куче влачи,диря няма","чужда ***** кокал няма" и др подобни!Умен народ сме ние,защо го търпиме това-'служебен кабинет",ето това си е за протест!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4539 Весело

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Къде се губиш бе, "Позитанко", да не обикаляше села и паланки да вдигаш народа на бунт?!

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 12. 12 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#1] от "Депутат 241":

  Лъжеш!

  Решетников каза по телевизора, че москалите разчитат на ГЕРБ в България, не на БСП!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5626 Весело


  До коментар [#11] от "hamiltonf":

  Оставих ви да се радвате на оставките.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2512 Весело

  ,,Ако намеквате обаче, че Валери Симеонов е подал оставка и заради други причини, извън казуса с непремереното му изказване, не виждам основания за подобна хипотеза. "

  Какво да намекваме? Целта е ,,конструкцията" да се запази...

 15. 15 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Хи-хи-хи, алооо, Цецо Физкулта, вие сте служебния кабинет на БСП, бе другарю. Липсата на реални реформи това показва, такива са впечатленията и закономерностите. Докога ще ментите за различия между ГЕРБ и БСП ? Няма разлика в стандарта на живот за толкова години 'разлики' . Заложено е данъкоплатецът да угоява пак комунета станали капиталисти па макар и веещи и синьо и червено знаме … Гримът падна , огледайте се ...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 16. 16 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Тоя, като го видя само и ми се повдига...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 17. 17 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 856 Весело

  "Аз мисля, че работата му заслужава обективна и добра оценка."

  Той мислел :–))))))))))))))))))))))))

 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  Ха, и съветници от Да, България и Реформаторите протестирали?
  Що така бе, Ристе, само на протести ли ще я караме?
  Колкото ди Грипените или Ф-16, да не забравяме, че цената е нещо изключително важно, в т.ч. и цената на поддръжката, иначе щатската машина е по-функционална определено.
  Колкото до сградата на Алабин, това не беше ли на човек приближен до Командира?
  Лозан Панов тук няма да протестира предполагам.
  Явно сградите в България вече падат и от вятъра...

 19. 19 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 1358 Любопитно

  Абе някой няма ли да започне да задава упорито въпроса за декларацията на "Влади" и как така финансовият ни министър ползва жилище от частна компания без да плаща наем?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 20. 20 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2512 Любопитно

  ...,,аз лично не виждам по-висши политически интереси от това сегашният кабинет да изкара мандата си и не вярвам, че партньорите ни искат нещо друго. "...


  Много искате! Но трябва да питате хората дали ОЩЕ ви искат!

 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  До коментар [#19] от "Noise":

  Ми сега нещата се уредиха, Валерко го няма и Домусчиев няма да връща пари, т.е. Владко ще си ползва със здраве екстрите. НАП е под негов контрол, как да му се скара.

 22. 22 Профил на 2LOOP
  2LOOP
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  За хората има ли значение коя част от политическия картел ще го управлява?

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 434 Весело

  " ДПС е евроатлантическа партия, която не просто декларира това, а се ръководи в действията си от евроатлантическата си ориентация."
  Честито , гербери!

 24. 24 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2512 Весело

  До коментар [#23] от "Alex Prime":

  ++++++ пълен кудош!+++++
  Ти да видиш...какво се вика ,,конструкция"

 25. 25 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 864 Весело

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Балонът се спука !Власттаим бе до тука !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Готов е Кмете, Ке падне! Само трябва да Му разклатиш "топките" още малко и да чЕкаш.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 26. 26 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 500 Весело

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Напъни се поне малко за да си заслужиш парите!

 27. 27 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  "Волен Сидеров поиска оставката и на Каракачанов." ...

  "Сидеров и компания атакуват Каракачанов, за да направи „правилния” избор на боен самолет
  Прокремълската клика подозира Министерството на отбраната, че ще закупят натовските Ф-16" - Иван Сотиров, Фактор

 28. 28 Профил на 2LOOP
  2LOOP
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  До коментар [#27] от "plebs":

  +

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  "доста криминални структури участват" - кои са, след като "унищожихте" орг. престъпност?

  "стар автомобил ли е този на възраст до 14 години или е нов" - в БГ е на средна възраст

  "За колко избори се готвите за следващата година" - гответе се за три в едно

 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  някой да помни специално взето интервю от ЦЦ и публикувано тук? и това , ако не е интересно ... Борисов може и да отказа помощ , ама ЦЦ е с по топла връзка

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2512 Любопитно

  ,,В парламента, независимо дали всякога ни харесва е добре, че има опозиция. Това е неминуемо следствие от вота на българските граждани."

  Дрън дрън!...А защо ни отсвирихте за референдума?

 32. 32 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Няма да им се получи!!!!

 33. 33 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  БСП не може да управлява със служебен кабинет, защото той се създава по закон за два-три месеца, докато се проведат новите избори и се състави ново правителство, освен ако това е невъзможно и се наложи още веднъж да се правят избори. Само че най-големи са батаците, когато има служебен кабинет, защото и НС се разпуска и не се упражнява никакъв контрол.

 34. 34 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  С подобни елементарни хватки единствено ще покажат, че правителството е свършено.

 35. 35 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 2129 Весело

  Г-н Цветанов е гений, истински мозъчен тръст, срещу когото по времето на Орешарски корумпираната съдебна система провеждаше геноцид!

  Бог да благослови Америка за България!
 36. 36 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 529 Неутрално

  ...Но трябва да питате хората дали ОЩЕ ви искат!
  —цитат от коментар 20 на uhl23528019

  И това ще стане както го е отредила Конституцията - през пролетта 2021 г.

 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  До коментар [#36] от "ambros":

  Пък е възможно и малко по-рано!
  Защо да губим излишно време?

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8175 Неутрално

  Няма ляво и дясно, тука ни управлява мафията, а там има всякакви.

 39. 39 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#36] от "ambros":

  Мечтите са безплатни

 40. 40 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#33] от "Voiko":

  И какви батаци имаше последните 3 пъти. По-скоро оправяха батаците на редовните правителства.

 41. 41 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Гробарете не могат да вдянат,че от моментният ЛЕК, НОК ДАУН,ЩЕ СЕ ОКАЖАТ В ТЕЖЪК НОК АУТ.ХОРАТА СА ТОЛКОВА ОСВИРЕПЕЛИ,ЧЕ НЕ ИЗКЛЮЧВАМ И ОТДЕЛНИ ОПИТИ ЗА САМОРАРПРАВА....!ПОСЛЕДНОТО ЕСТЕСТВЕНО Е КРАЙНО НЕЖЕЛАТЕЛНО И ДАНО НЕ СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ!ГРОБ ИЗБОРИ НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ!

 42. 42 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#40] от "Paolo Di Canio":
  Един министър-председател се самоназначи за посланик в Италия. Писани бяха доклади, които влошиха отношенията ни с Русия...

 43. 43 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 488 Разстроено

  ЦецеронЪт в атака. Не е смешно.

  #killwhitey
 44. 44 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Цветанът на мисълта в действие!
  Ами нали всяка опозиция по света се бори управляващите да паднат и те да поемат след това!
  Ама, че скодоумие!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#33] от "Voiko":

  То пък като работи, добре че упражнява някакъв контрол, особено когато на власт е вождът Винету!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 47. 47 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  "Искам да задам един въпрос: стар автомобил ли е този на възраст до 14 години, или е нов?"
  Нов е, бе Цветанов! Последният нов автомобил, произведен в България е от преди 50 години. При тая политическа мисъл и интелектуална мощ всички автомобили от тогава са нови. Просто, нямаме старо производство.
  И проблемът не е в "новостта", а дали автомобилът отговаря на техническите изисквания, определени от държавата (държавни стандарти). След като веднъж Държавата го е одобрила и се подържа според изискванията, значи не замърсява.
  "Новостта" има значение при изтребителите, за които ни насилват да си изпразним джобовете, и то дотолкова, колкото е свързана с гаранционното обслужване и натовската съвместимост.

 48. 48 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2887 Весело

  До коментар [#33] от "Voiko":

  "Само че най-големи са батаците, когато има служебен кабинет, защото и НС се разпуска и не се упражнява никакъв контрол."

  Обратното е - най-малко са батаците при служебен кабинет, защото няма "мозъци" като Цветанов, Станишев и Местан (двамата с Михов и Бисеров са вносители на закона за промяна на закона ДАНС така, че Пеевски да се втъкне в цял размер), еле па "светилата" Лъчо Мозъка, Данаил Кирилов, Данчо Ментата и Делян Пеевски. Не служебното правителство нарежда "сурат-тефтери-Филип Златанов", не избира КОМПири, нито Стамбулски конфекции и всякакви други инфекции.
  Но фона на ширещия се до дъно правен нихилизъм сред гербери и всякакви опозиционни плювки, едно служебно правителство за десет години ще ни дойде дюшеш - няма всяка година да ти се променя данъка, няма да ти се увеличават задълженията по обслужване на частни лица (застрахователи, осигурители, кръвоснабдители, ин-витро оплодители, съдия-изпълнители, криви и "прави краставици" и всякакви нови публично-частни партньорства по силата на Закона), няма със задна дата да ти дирят задължения и да ти се налага да ставаш от гроба за да си изряден гражданин.
  Дори и бюджетният излишък няма да се харчи за бонуси на срутени вписвания и празни командировки на дупедати.

 49. 49 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 2050 Неутрално

  някой да помни специално взето интервю от ЦЦ и публикувано тук? и това , ако не е интересно ... Борисов може и да отказа помощ , ама ЦЦ е с по топла връзка
  —цитат от коментар 30 на дерибеев


  Да чакаме на мястото на Хекимян при Борисов следващият път да е Петинка?

  Нагло, тъпо, червено към лила, питаш го - то те рита, риташ го - то пада на колене, плюеш го - то мисли, че дъжд вали. Що е то?
 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  До коментар [#42] от "Voiko":

  еее, не си съвсем точен , направи го (назначението) едва след предложение от външния министър

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Понеже и този парламент бе открит от ДС-служител, понеже и Св.Синод се управлява от ДС-служители, понеже правителството се управлява от агент Буда, а военен министър е агент от ДС, понеже целият преход е постановка на ДС, понеже ДС тласка страната към феодална власт, не се връзвайте на тъпи шеги, че ГЕРБ са единствените способни да управляват страната българи. Понеже сте късопаметни, пропускате факта, че днешните най-богати фамилии у нас са все скалъпени милионери и милиардери с открадната държавна собственост и раздадени милиарди, че всички те са с еднакъв комунистическо-милиционерски произход , че тази червена-родово-комунистическа каста подставя и разменя пешките на управленската дъска с уж избрани от народа ченгета. Никак, ама никак не се връзвайте на измамата, че Борисов и Нинова не са взаимозаменяеми играчи. И само да напомня, че целият пиар на Борисов бе изнесен от личен екип, пратен от Лукойл. А който ви казва, колко достоен е Валери, колко жалко, че се е махнал, не ви казва, откъде се пръкна и с кого беше в един кюп преди време. Населението е късопаметно, а червените сценаристи си следват планираните етапи.

  Дедо Крум
 52. 52 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Вероятно супер-успешният екип от министри на Борисов си представя, че хората с двеста лева доход ще влязат в килерите си , за да се топлят с духалка с вентилаторче, ще седят вътре цяла зима , навлечени с палта и шалове, а ще дишат с шнорхел през дупка на вратата, докато размазват с пръст олио върху филия. С три бръчки на челото, човекът от снимката Цветанов вярва, че ще внуши на читателите, че хората от протестите целят идването на служебно правителство на БСП. Само че господин Цветанов е в Б отбора на БСП и по родови и по партийно-милиционерски признаци и говорене.

  Дедо Крум
 53. 53 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Досега служебните правителства винаги са били по-добри от редовните. Твърдо за оставка на Бойко и избори на пролет. И тоя пък никакви гербове, никакви БСП-та: народът да вземе да гласува с главата си, не по инерция.

 54. 54 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Цветанът откровено лъже за изтребителите. От страните в ЕС, които са членки на НАТО, като махнем България и прибалтийските републики, F-16 нямат, без претенции за изчерпателност, следните държави: Великобритания, Германия, Италия, Испания, Унгария, Чехия. От тези страни само Италия позлваше за кратко стари F-16 A/B, за еър-полисинг и поддържане на летателната подготовка до навлизане на Юрофайтърите в нейните ВВС. Нещо повече, от гореизброените държави никоя няма намерение да приема на въоръжение F-16.
  Дори да е вярно, че е имало корупция при взимане на решението в Чехия и Унгария за взимане на Грипен на лизинг, как това променя фактите относно тактико-техническите данни на самолета и разходите за ескплоатация и поддръжка? Доколкото си спомням, СААБ предостави (за пореден път) оферта за България. Оценката би следвало да се направи по това, което пише в актуалната оферта за България, не по "публикации" за това, как са се сключвали сделките някога и някъде си. Цветанът да не го раздава толкова свенливо. Не е като точно доминираното от ГЕРБ управление вече 9 години да се пази от изкушенията...
  Проблемът е, че в момента както офертите, така и докладът на експертната група, която ги е разгледала, са класифицирана информация. Решението за избор на доставчик, с когото да се преговаря ще се вземе от назначена от Боко "политико-военна група", без утвърдена методика, без формални критерии, включително и без ангажимент да се съобрази по някакъв начин с фактите и офертите. "Прозрачност без граници"....
  Между другото, точно Локхийд са прочути от десетилетия с грубия си лобизъм и корупционни практики при "пласирането" на своите продукти. В резултат на взети под корупционен натиск решения за приемане на въоръжение на F-104 Starfighter във ВВС на някои европейски държави, има печална история от фатални инциденти, донесли му прозвището "производител на вдовици".

 55. 55 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#52] от "Дедо Крум":

  Аман от пишман пропагандисти. Във Факултето ли свириш на акардеон? Фалшивиш.

 56. 56 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#16] от "Noise":


  До коментар [#16] от "Noise":
  Тоя, като го видя само и ми се повдига...

  Първо запушваш ушите, а след това мижаш!
  Инак - драйфаш!

 57. 57 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#55] от "gr52
  За акордеон ли се сети под кепето с петолъчка?

  Дедо Крум
 58. 58 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  UNITED EU UNIOMN

  С какъв, ако не със служебен?
  Ако вашия кабинет не е служебен, служи за нищо.
  Кому служи вашия кабинет?

  "Цветан Цветанов, ГЕРБ: Президентът и БСП
  целят да управляват със служебен кабинет"

 59. 59 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Но каква нравственост да очакваме от ГЕРБ? Кому дадоха 40 милиона съвсем наскоро? Не беше ли Гергов? Не опростиха ли дълговете на Дионисиев? Не получи ли Горанов дарение апартамент от 180 квадрата в Изгрев от Дионисиев? Не получи ли дарение от МК 40 000 лв. Рашид, та да си направи частна изложба в Лондон, докато си строи от юни огромен еднофамилен имот в кв.Изгрев, поръчан от Рашидов Пропъртис? Що за нравственост е да се пробутва същият Рашидов навсякъде? А дали някой ремонтира съборените сгради в Пловдив? Дали някой ремонтира покрива на Царската конюшня? А за каква нравственост да говорим около пропадналата дупка в току що завършения след ремонт бул.Черни връх? Да махнем суджуците и десетките кирливи ризи, които ГЕРБ закачиха на герба си. Да посочим една главна характерност в тяхното управление - ГЕРБ поквариха държавата. Арогантно, Нагло, долно, поквариха с назначения на протежета цялата администрация, поквариха конкурсите, поквариха държавността. Не ставаше ли дума за Цацаров в разговора между Кокинов и Борисов :"Какво ми се хилиш, сам си го избра!" А резилът със снимката пред восъчната фигура на Тръмп? А не бяха ли половината в обкръжението на Борисов все деца и внуци на бивши комунистически велможи?

  Дедо Крум
 60. 60 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Ами атакист Волен е свикнал да разпуска в Първа цивилна класа
  на цивилен "Луфтханза".

  В НАТОвски Ф-16 ще е в абсолютно неравнопоставено патреотическо положение
  в сравнение (в частност) с Главнокомандуващия Летец Президент на Нацията.

  До коментар [#27] от "plebs":

  Волен Сидеров поиска оставката и на Каракачанов." ...

  "Сидеров и компания атакуват Каракачанов, за да направи „правилния” избор на боен самолет

  Прокремълската клика подозира Министерството на отбраната,
  че ще закупят натовските Ф-16"
  - Иван Сотиров, Фактор

 61. 61 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Но какъв е Цветанов? Той ли да управлява, не му ли стигат апартаментите, докато два милиона българи живеят с под 300 лв доход? Знае ли Цветанов, че има възрастни хора, оцеляващи с доход под 220 лв? За какви планове на Радев плаши, при положение , че обрича милион и половина пенсионери на глад и студ тази зима! Кое да си купят със седем лева на ден - отопление, вода, ток, храна, лекарства, вафла от 50 ст.? Та тъкмо ГЕРБ с алчна стръв се хвърлиха да строят шосета, да преработват градинки и улици, да строят по пусти села стадиони с обяснения, че не стигали парите за пенсионерите на този етап... Видяхме, че на Цветанов , Борисов, Горанов,Симеонов, Сидеров и Каракачанов не им дреме за пенсионерите - двеста лева им се видяха достатъчни, четиридесет пъти по-ниски от заплатите им им.

  Дедо Крум
 62. 62 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Но какъв е Цветанов? Той ли да управлява, не му ли стигат апартаментите, докато два милиона българи живеят с под 300 лв доход? Знае ли Цветанов, че има възрастни хора, оцеляващи с доход под 220 лв? За какви планове на Радев плаши, при положение , че обрича милион и половина пенсионери на глад и студ тази зима! Кое да си купят със седем лева на ден - отопление, вода, ток, храна, лекарства, вафла от 50 ст.? Та тъкмо ГЕРБ с алчна стръв се хвърлиха да строят шосета, да преработват градинки и улици, да строят по пусти села стадиони с обяснения, че не стигали парите за пенсионерите на този етап... Видяхме, че на Цветанов , Борисов, Горанов,Симеонов, Сидеров и Каракачанов не им дреме за пенсионерите - двеста лева им се видяха достатъчни, четиридесет пъти по-ниски от заплатите им им.

  Дедо Крум
 63. 63 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Не бе, кое му е нравственото на това правителство? Гнусотата в изказванията на Рашидов и Валери Симеонов, простащините на Волен Сидеров, дебелият търбух на Каракачанов ли е нравствен, след невероятната и грозна излагация с продажбата на български паспорти от негови приближени?

  Дедо Крум
 64. 64 Профил на Станимир Милчев Николов Пингвина
  Станимир Милчев Николов Пингвина
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#11] от "hamiltonf":Оставих ви да се радвате на оставките.
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  А не трябваше- Кутев ще ти обясни (бесен е, между другото!).

  Кой уби Горуня?
 65. 65 Профил на Станимир Милчев Николов Пингвина
  Станимир Милчев Николов Пингвина
  Рейтинг: 221 Весело

  някой да помни специално взето интервю от ЦЦ и публикувано тук?
  —цитат от коментар 30 на дерибеев


  Някой да помни изобщо интервюта, взети от Дневник?

  Карай- днес е прощъпулник- хаирлия да е!

  Но пък са чуден телевизионен справочник.

  Кой уби Горуня?
 66. 66 Профил на Станимир Милчев Николов Пингвина
  Станимир Милчев Николов Пингвина
  Рейтинг: 221 Весело

  Няма да им се получи!!!!
  —цитат от коментар 32 на selqnin  И аз харесвам Корнелия!

  Кой уби Горуня?
 67. 67 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Нима? Сам ли го измисли това?? :)))
  За да не се стига до там, обединение в дясно и Христо Иванов премиер.

 68. 68 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4144 Неутрално

  Цвъчко отново блести с дълбоката си политическа мъдрост.
  —цитат от коментар 3 на von_seeckt


  За съжаление е прав.
  Служебният кабинет не е толкова страшно.
  Лошото е, че БСП и Радев искат да управляват без да носят отговорност.

 69. 69 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#19] от "Noise":

  Добър въпрос - ало, Дневник, Капитал? Вие разследване по тази тема още ли не сте направили?

 70. 70 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4139 Неутрално

  ГЕРБ започват да разбират все повече , че са направили погрешната стъпка със създаване на управление от олигархичен тип, което се крепеше не на балансирани и добре обмислени реформи в полза на обществото и съблюдаване на върховенството на закона, а на насмигване на олигарси от типа Пеевски т. е на ДПС, на подаряване на ТЕЦ- ове на почетният лидер на ДПС ( и после вкарването им в студен резерв), като списъка с преките действия в полза на олигархията може да бъде мноого дълъг: Пирин ( Цеко), бламирането на Валери по отношение битката му с Кирил Домусчиев относно БМФ - тук директно гласуваха за харизването на едни 50 - тина милиона под формата на опрощаването им като дълг спрямо редник Киро, Гергов ту с панаира в Пловдив, ту с дупката във Варна, не ми остава време да говоря за октоподът Лукойл, Джипи груп......
  И сега започнаха да разбират как са в отборът на губещите и как приятелчетата им ще се ги оставят с всичко това като отговорност, потъвайки надолу, а междувременно изгубиха доверието на мнозинството гласоподаватели, гласуващи за тях с надеждата да се борят именно срещу този модел !
  Активизирането на БСП, президент, ДПС и сегашните протести, инспирирани и от Кремъл са просто очаквани щрихи. Следва изпиване на горчивата чаша до дъно и това, което обществото ще се произнесе за бъдещето на държавата.
  Предизвестен валс със статуквото, на който от ГЕРБ не трябваше да се хващат. Въпрос на избор. И на отговорност след това !

 71. 71 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Тарикат e Цецо. Бие самара за да се сеща магарето.

  Президентчето е сламен човек и господин никой, в партията се подпичкват с Ниница. Ристо Бойкикията има членовете на партията в телефона си (на една страница)

  Единствен с потенциал за протести е прасето Пеевски и Доган. Кръговете огладняха, и трябва банки да падат за да върви 'бизнеса'.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 72. 72 Профил на nolimit
  nolimit
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Хора, замислете се малко. Не ни интересуват вашите отношения. Кой какво казал, кой какво искал да направи. Народа мизерства. Цените са като в Европа - заплатите като в Албания !!!!!!. Държавата има достатъчно пари. Вдигнете заплатите на хората. Това е единствения изход. Ние не искаме да се сменяте през 1 година, щото всички сте "деца на една майка".......................

 73. 73 Профил на gpo16543707
  gpo16543707
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Имам въпрос към президента,пардон Главната жаба-Ако България е блато,той в кое блато стана началник на ВВС.В кое блато се пенсионира и кое блато му плати 20 заплати,които жабите не са и сънували-В кое блато стана президент,главен жабок.Кое блато че плаща по 11000 лева на месец.Кое блато му осигурява луксозен живот на него и законната му любовница в блатната резиденция.И ако България е блато,защо не го каза по време на президентските избори.Сигурно щяхме да си изберем друг жабок!А ние 1100000 жаби гласували за ГЕРБ какви сме?Сигурно сме отровни амазонски жаби?

 74. 74 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  До коментар [#10] от "АмброзСП":


  " чужда ***** кокал няма "


  А суджук ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 75. 75 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Служебен кабинет с УДЪЛЖЕН мандат!!!! Ще му се РРадев и Лъжата поне 4-5 г да са служебен кабинет!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 76. 76 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 897 Весело

  Дубрютру!
  Аеро-шофера иска да изпълни мераците на Трътлата от Крушовица да е Премиер!

  Да разлая троловете!!
 77. 77 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  До коментар [#22] от "КА2":

  Ти кажи защо лилявите сте с БСП .Отново.

 78. 78 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5218 Неутрално

  До коментар [#12] от "b_52_strato":

  Така е. БКП няма нищо общо с Решетников.

  Gunter glieben glauchen globen
 79. 79 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  В сутрешния блок на БНР близък до президента, от предизборния му екип, изказа идеята, че конституционният модел е изчерпан и трябва да се върви към президентска република. Основното искане на протестиращите е смяна на системата. Партиите са изчерпани и трябва да се изметат. Почти същото каза и президентът неотдавна - как поради тяхната изчерпаност, народът ще вземе нещата в ръцете си. Сега стана ясно - имал е предвид извършващия се в момента пуч. Точно такъв е векторът му. Оставка на правителството. Назначено от президента служебно правителство /тоя път с твърди изпълнители, не като Герджиков, може би - един Иво Христов премиер/. Което успоредно със зачистване на прозападните елементи /както прогнозира Решетников/ , отпушване на руските проекти, стопиране на идеята за диферсификация на газовите доставки, отхвърляне на американците като доставчици на самолети за бойната авиация и пр. ще работи и за президентска република. Относно зачистването от "Възраждане" поискаха вече извънреден народен съд. /Какво правят хората на Христо Иванов с тях!?/ Относно президентската република вероятно ще се търсят хватки за удължаване на времето на служебното правителство, някакви законопроекти и пр. Но без промяна на конституцията няма как да стане. Може би Радев ще отиде към нейното суспендиране и силово налагане на модела? Той не отрече категорично подобна вероятност, запитан какво ще каже за искането да въведе извънредно положение. Смутолеви само, че му се струвало смешно. Кое би му се струвало опасно и заплашително тогава?

 80. 80 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5218 Неутрално

  До коментар [#34] от "Paolo Di Canio":

  Мечтите са безплатни.

  Gunter glieben glauchen globen
 81. 81 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5218 Неутрално

  До коментар [#53] от "lechevalier":

  За Слави, нали? Той ще ни оправи.

  Gunter glieben glauchen globen
 82. 82 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  ,,Цветан Цветанов, ГЕРБ: Президентът и БСП целят да управляват със служебен кабинет,,

  И за изпълнението на тази им цел много активно им помага и ,,сдружението ДБ,,. Е ами заформя се ново ОФ. бсп, дпс, сдружението ДБ

 83. 83 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#80] от "Alarmstufe: Rot":

  Мечти, мечти, ама както ги виждам тези мечти не са безпочвени защото за осъществяването им много усилено помага и ,,сдружението ДБ,,

 84. 84 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#79] от "nik_77.":

  ,, Относно зачистването от "Възраждане" поискаха вече извънреден народен съд. /Какво правят хората на Христо Иванов с тях!?/,,

  Ми подготвя се ново ОФ както през ,45-та година, стане ли това майка ни жална

 85. 85 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3728 Неутрално

  До коментар [#19] от "Noise":

  "Абе някой няма ли да започне да задава упорито въпроса за декларацията на "Влади" и как така финансовият ни министър ползва жилище от частна компания без да плаща наем?!"
  През изминалата седмица на два пъти задавам този въпрос. Очеваден конфликт на интереси е "ползването" на апартамент /уж/ безвъзмездно от Горанов още от 2012 г. Това, обаче, не интересува КПКОНПИ и други институции, поне теоретично занимаващи се с борбата с корупцията.
  http://19min.bg/news/8/106804.html
  Очаквам след края на министерстването на "Влади" да се окаже, че с неплащането на наем на Домусчиеви, той си е платил апартамента и е законен негов собственик.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 86. 86 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#62] от "Дедо Крум":

  Круме, а за безплатното топлоизолиране на панелните жилища какво ще кажеш. Започнаха топлоизолирането и почнахте да плюете, е спряхте направата на топлоизолации, сигурно сте много доволни. И да ти кажа, без магистрали, с дядовите шосета никой инвеститор няма да ти дойде дори на гости. Видяхте, че заплати и пенсии бавно но сигурно тръгнаха нагоре и това взехте да плюете Малко било искате много. Да бехте управлявали, че да ви видим тогава, сигурно тогава всички пари ще ги насочите в борба срущу корупцията

 87. 87 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":


  А за къщите и магазините на Радан мълчиш като пукал

 88. 88 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf":

  Може и това да е правел. Както го виждам направо се е подпикал и изприщил от радост, че мечтата му за нов грабеж се сбъдва

 89. 89 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#86] от "сидер":
  Сидере, всичко по което ходиш, е направено от сегашни и бъдещи пенсионери, дедовото. Щом се кефиш на 207 лв. минимална пенсия,вероятно живееш в някой милиционерски блок с безплатно топлоизолиране. Гледам, че всички панелки в Люлин,Младост, Надежда, Обеля, Момкова махала, Хаджи Димитър, Младост, Овча купел, Борово са все с безплатна топлоизолация от ГЕРБ, това твърдиш. Относно инвеститорите, нещо не ги виждам по шосетата, освен ако не визираш Ветка за инвеститор. за какви заплати и пенсии твърдиш, че са тръгнали нагоре, когато инфлацията само за последните месеци е 30 %? Я кажи, колко неща поскъпнаха тихомълком тази година - застраховките със сто лева скок, водата, парното, тока, данъците за жилища - Горанов иска двойно увеличение за втори имот, облагат се дори печалбите от тотото. Ами поскъпването на транспортните услуги, тях слагаш ли ги при увеличените пенсии от 207 лв? А водиш ли статистика, с колко евро на кв.метър скочиха жилищата и наемите след увеличението на всички цени? Изобщо, скакви доходи разполагаш, кажи тук: "Така и така, получавам 2600 евро заплата, млад служител съм в магазин за български трикотаж" Или: "Щастлив съм при управлението на ГЕРБ, понеже инвеститорите ми дадоха заплата от 2500 евро" А дали случайно следиш с колко скочиха услугите на Административния съд? Следиш ли скока на адвокатските услуги? Следиш ли скока на нотариалните такси? Изобщо, А следиш ли скока и премиите на заплатите в държавните институции?Броиш ли 650 000 души в администрацията? Броиш ли харчовете и луксозните ремонти в кабинетите, колите, пазвантите, слугите, ведомствените санаториуми, гигантските разходи за командировки? Харесва ли ти минимална заплата от 280 евро? Това ли ти е нарастването?
  Иначе, ако татко ти , драги Сидере, те е оборудвал с частна фирма и клиенти, правилно си се ориентирал като фен на родово-комунистическата-милиционерска партия ГЕРБ.

  Дедо Крум
 90. 90 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#86] от "сидер":

  Драги Сидере, нали не си милиционер, агент от ДС, шапкар, слухтар, депутат, фнук на ятаци? Как инак ще си доволен със заплата от 350 евро чисти при тези цени, от които ГЕРБ от раз ти удържат 22% ДДС, баша удръжките от брутната заплата, кожодерските цени на транспорта и бензина и всички режийни разноски, в т.число 150 кинта за лечение на зъб.

  Дедо Крум
 91. 91 Профил на Поручик Балканец
  Поручик Балканец
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Всичките вие, т.н "политици", от "ляво и дясно", от всички бои и мимикрии, всичките търтеи, крадци, мошеници и натрапници, се целите в парите ни от Бюджета.

  Време ви е с БОЙ да ви изхвърлим, за да не живеем в мизерия! Иде време в което хората ще осъзнаят, че изборът вече е: Или вие, или те! Средно НЯМА!!!

 92. 92 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#86] от "сидер":

  Малко било, искате много...
  Ще ти го кажа грубо, ти ли раздаваш парите? Не малко, мизерно е, искаме парите да са достатъчно покриващи високите цени, надскачащи и тези в държавите с най-високи доходи. Ако ти раздаваш заплатите от петстотин лева и пенсиите по 207 лв по свое усмотрение, значи си за набиване на кол.

  Дедо Крум
 93. 93 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Общо-взето философията на национал-социалистическия пуч се заключава в написаното от "Поручик Балканец" №91. Толкова е изчистено и прегледно, че си струва да бъде цитирано:
  "Всичките вие, т.н "политици", от "ляво и дясно", от всички бои и мимикрии, всичките търтеи, крадци, мошеници и натрапници, се целите в парите ни от Бюджета.
  Време ви е с БОЙ да ви изхвърлим, за да не живеем в мизерия!..." Край на цитата. Конкретната стъпка са народните съдилища на Костадин Костадинов от "Възраждане", който казва - "Вече не просто оставки, вече съд и затвор" Ето го самият той в центъра на групата: https://offnews.bg/politika/dovechera-pred-ministerski-savet-zapochva-protest-do-ostavka-na-pravit-691979.html/ Костадинов има предвид именно извънредни съдилища, той като е сигурен, че след съда, ще има затвор /най-малкото/. Те се вписват добре в извънредното положение, което президентът би наложил под натиска на народа, както от един "Поручки Балканец", примерно. За "Поручик Балканец" - ясно. но какво прави Христо Иванов с него? По-скоро хората му. Някой ще мотивира ли удинението с неофашистите от "Възраждане".

 94. 94 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Единението, не Удинението на хората на Христо Иванов с неофашистите от "Възраждане" се има предвид. Какво, сега? Торпилирахме дясно обединение преди изборите и не влязохме в парламента, но с фюрера Костадин Костадинов - може. А?

 95. 95 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#52] от "Дедо Крум":

  Круме, а Ристе с неговата майка, баща и сестра кой е, Радан чиито дядо при комунизма е бил шеф на пристанище Варна, да не ти казвам баща му инструктор по подводно плуване не къде да е но......, да продължа с кой е тъста му. За Насето и този от зелените не ми се говори.. За тях мълчите, те са светиите на демокрацията

 96. 96 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  До коментар [#92] от "Дедо Крум":

  ,,парите да са достатъчно покриващи високите цени, надскачащи и тези в държавите с най-високи доходи. ,,

  Иаз ще ти го кажа с пример за най употребяваната стока, ел енергията:
  За 2017 цена на тока в евра: България-0,0955; Германия 2017-0,3048; ирландия-0,2305; дания-0,3049; люксенбург-0,1615. А иначе по комунистически готови сте на кол да ме набучите без никакъв пример от ваша страна за по скъпа от европа стока. Така че мий си чиниите в ресторанта където работиш и не се заканвай по комунистически да убиваш с набиване на кол

 97. 97 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#96] от "сидер
  Преди да ме пращаш на стари години да мия чинии, чети какво казва министър Порожанов. https://www.economic.bg/bg/news/9/identichni-hrani-s-do-40-po-skapi-u-nas-otkolkoto-v-zapadna-evropa.html

  Дедо Крум
 98. 98 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#96] от "сидер":

  Много е смешно среден мозък, харесващ родово-комунистическата-ДС партия ГЕРБ да лепи етикети "по комунистически" .

  Дедо Крум
 99. 99 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#96] от "сидер":

  Много е смешно среден мозък, харесващ родово-комунистическата-ДС партия ГЕРБ да лепи етикети "по комунистически" .

  Дедо Крум
 100. 100 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#96] от "сидер":

  "Резултатите показват, че идентични продукти на нашия и западноевропейския пазар показа над 20% разлики в етикетите и над 40% по-високи цени при нас, каза Порожанов." Тук Сидер млъкна посрамен.

  Дедо Крум
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK