Димитър Маринов: В България идва нова вълна от млади актьори

Димитър Маринов

© Велко Ангелов

Димитър МариновДимитър Маринов напуска България преди 29 години. Преди това прави неуспешен опит да избяга от страната, заради което лежи в затвора, където е подложен на физическо насилие. Той избира САЩ за държавата, в която иска да продължи да се развива. Търси ново начало и нови предизвикателства.


През следващите години работи като мияч на чинии и свири по различни ресторанти и заведения. По-късно става собственик на кафене, ресторант и кетъринг фирма. А през 1999 г. се качва на сцената на The San Diego Repertory Theatre. Първото му прослушване и поява на голям екран е за филма Act of Valor, където играе руски учен и трафикант.


През 2017 г. Маринов участва и в българския филм "Снимка с Юки" по едноименния разказ на Мирослав Пенков. А тази година актьорът се качи на сцената на церемонията по връчването на оскарите като част от екипа на "Зелената книга". Филм, който той определя като "големия си пробив".
Маринов е женен за американка на име Дженифър, двойката има две деца – Йордан и Михаил. Първият, кръстен на майка му, вторият – на мъж, помогнал на българина да се установи в САЩ.


"Дневник" разговаря с актьора за САЩ, за българските и американските актьори и за това какво му предстои.


Имате един неуспешен опит за бягство, а след като границите се отварят, почти веднага емигрирате в САЩ? Винаги ли сте искали да живеете там?


- Не, че съм искал да живея в Щатите... За пръв път бях там през 1979 г. с филхармонията "Пионер". Свирихме в ООН с Ленард Бърнстейн. От малък съм обикалял света и винаги ми е било интересно, че той е отворен за всички. Когато през 1979 г. се върнах тук, започнах да чета доста за Америка. Мислех си, че ако един ден нещо се случи, ако имам възможност да живея навън, Канада и САЩ са най-добрите варианти. Там е по-свободно - няма я консервативността и традицията на Европа. Хората са по-шантави, по-младежки, по-спонтанни. Години по-късно, когато ни се удаде възможност да пътуваме с "Магическите гласове" и пристигнах в САЩ, отдавна бях взел това решение. Просто исках да изляза от България, да отида някъде, където никой не ме познава, да започна отначало и да видя дали съм това, което искам да бъда и което си мисля, че съм. 29 години по-късно мога да гарантирам, че от моя гледна точка все още няма друга държава, която да ти дава възможност да работиш, да се опитваш като Щатите.


Вие сте от един "златен клас" на Крикор Азарян. Какво го правеше толкова различен като преподавател?


- Още от първия ден професор Азарян ни каза: "Че ще работим актьорско, ще работим. Но ако вие не сте заедно, нищо няма да стане." И целият стремеж и на Тодор Колев, и на Елена Баева, и на професор Азарян, беше в тази посока - да сме непрекъснато заедно. Заедно да пием, да се веселим, да работим. Той използваше и системата, с която отдавна е известен - с изненади. Половин час преди всеки клас по актьорско майсторство трябваше да се съберем и да направим един етюд-изненада, в който да участваме всички. Но тайната на професор Азарян беше да ни обедини като екип. Независимо, че бяхме три групи - от София, от Стара Загора и от Варна. И ние, софиянците, най-малко се познавахме помежду си.


След 29 години в САЩ какво бихте казали за българската актьорска школа и какви са разликите й с американската?


- Не мисля, че изобщо трябва да се прави сравнение. Всичко идва от традиция, начин на живот - социален, политически, финансов. Това, което се харесва там, не се харесва тук. И обратното. Американският актьор е много спонтанен - като прогимназист. Там винаги ги закачам и им казвам: "Вие не сте излезли от гимназията и никога няма да излезете." Именно детинщината, вярата в идеалното и така нареченото позитивно мислене, което го имат в кръвта си, ги различават от нашия актьор. Нашият актьор е определено по-образован, по-ерудиран, по-културен. Той е аналитик, философ и винаги има мнение. И това мнение не виси във въздуха, а има своите сериозни основания. Американските актьори не само нямат идея, нещо повече - те не искат да имат идея. Те чакат да им се каже какво да правят. Точно както Дейвид Мамет (известен драматург, сценарист и режисьор - бел. ред) казва: "Актьорът трябва да си знае думичките, да си ги каже. И толкоз!" Това е при тях.


Димитър Маринов

© Велко Ангелов

Димитър Маринов


Докато нашият актьор, ако не се чувства готов, ако не си го е измислил, ако не е сигурен, продължава да пробва. При американеца всичко е спонтанно и става много бързо. Там режисьорите обикновено казват: стига да си верният персонаж и образ, аз ще те направя да изглеждаш добре. Но младите български актьори, които съм гледал в последните филми и сериали, ме карат да мисля, че идва нова вълна актьори. Които са с по-западно мислене, усещане. Те се опитват да бъдат по-отпуснати, по-естествени. Да няма прекалено много мислене и философия в цялата работа. Което е много гот.


По какъв начин се подготвят актьорите за ролите си в Щатите? В "Зелената книга" Виго Мортенсен определено е качил килограми...


- Виго качи 27 килограма за 8 месеца. Всъщност той не е искал да участва във филма. Не е мислел, че именно той може изиграе този американо-италиански герой. Според него има толкова гениални актьори, които са италианци от американски произход. Но Питър Фарели е настоял. Казал му е: "Поне пробвай!" И Виго отива да живее в Бронкс - с италианците, със семейството на Тони Валелонга. Живее в неговия апартамент, храни се в ресторанта му. Виго е европеец. Той е точно това, което казах по-рано - аналитик. Той мисли, иска да си го обясни, да се чувства комфортно. При него спонтанността не е начинът на работа. Той изкарва 8 месеца в тази среда. Помагат му асистенти, разбира се. Между другото за целия този период не му е било заплатено - той само е искал да провери дали може да влезе в ролята, поне на 50%. На четвъртия или петия месец влиза в диетата със силен шут и до осмия месец качва килограмите. Учи се как да пуши и да се храни едновременно, което му е било много трудно в началото. Учи и акцентът със завалянето, характерен за Бронкс. Във филма не се говори на американския английски, на който се говори днес. Ползва се жаргонът на 60-те години и това е едно от уникалните неща в него. В Щатите това е начинът на работа.


Махаршала Али е часовникарят. При него подготовката става много бавно и не е публична. Това е абсолютна концентрация в един друг свят. Той постига това чрез медитации, чрез упражнения, чрез преживяване на нещата. Много е индивидуален и изолиран в процеса.


Как протичат кастингите в САЩ? И каква е конкуренцията?


Аз лично смятам, че конкуренция няма. Това е една измислена дума, която може да се използва като метафора, но всеки е индивидуален сам за себе си. Това, че с другите актьори си приличаме физически, никога не ме е стряскало. Аз съм си аз и няма друг Димитър - това е положението.


Кастингите за филми и за телевизия в Щатите се правят предимно на запис. Записваш се с някого, който ти подава репликите. Няма нужда да е професионално заснето. Ако те поканят на кастинг, повечето пъти също е на видео. Подготвяш се с кастинг директорите и обикновено ти дават ден-два. Връчват ти текста, обясняват ти накратко какъв е персонажът, за какво става въпрос, да кажем, в този сериал. За какво те искат. И ти се подготвяш както си искаш. Когато отидеш, задаваш въпроси, ако имаш такива. Ако не - четеш. Казват ти къде да гледаш, най-често не в камерата. Може да ти променят леко задачата. Накрая се усмихваш, тръгваш си и чакаш.


Димитър Маринов

© Велко Ангелов

Димитър Маринов


Записите отиват при продуцентите и режисьора и обикновено периодът за обратна връзка е седмица, понякога - две. Комуникирате си чрез агента ти. Ако се обадят и кажат, че си на изчакване, значи сте останали двама или трима на финален кръг. Тогава агентите се договарят с продуцентите за свободно време, за възможности, за заплащане. Това е последната цедка, за която ти не знаеш кой знае колко. После си на изчакване до седмица, но може да ти звъннат и на следващия ден. Ако ти кажат, че те вземат, ти пускат програмата. И от този момент нататък продукцията е свързана с теб. С филмите е бавно, особено при големите продукции. Със "Зелената книга" всичко стана за близо 3 месеца.


Колко души се явиха на кастинга за Вашата роля?


На първия кастинг не мога да кажа точно, но предполагам, че са били не по-малко от стотина души. На втория кастинг, месец и половина по-късно, когато продуцентите и режисьорът разбраха, че са търсили грешния прототип, накрая сме останали 4 души. Не знам имената на другите трима, но са били мега звезди. Единият е вземал "Оскар". Накрая Питър и Виго е трябвало да решат какво искат с този филм. Дали искат голямата звезда, за да се борят резултати в боксофиса, или искат да направят една истинска история с неизвестно лице, в което вярват. Тъкмо натам са се наклонили везните.


Какво Ви предстои след "Зелената книга"? Има ли по-сериозно търсене на Вас като актьор?


Все още не знам. Всичко буквално се случи вчера, толкова бързо, и аз веднага дойдох в България. Но сега имам пилотен епизод за сериал. Имам две предложения за филми, за които вече съм кандидатствал. Живот и здраве до края на март, началото на април, ще имам идея дали аз ще съм човекът. Ролите не са много големи, но са по-значителни от тази в "Зелената книга". Имам и едно предложение, в което сега сме точно на изчакване. Минал съм през последния етап и евентуално ще започна да снимам след месец. Става дума за телевизионен сериал - нов и доста мащабен. Ще се снима в Торонто. Образът ми е много гаден, неприятен, но това ще ми е интересно. Когато се върна в Щатите другата седмица, в понеделник или във вторник би трябвало да се срещна с продуцентите и да видим какво правим.


Тайно се надявам през лятото, след като се утаят страстите и влезем в редовния сезон на търсене и на кандидатстване, нещата ще са по-благоприятни за мен. Но участието ми в "Зелената книга" не е никаква гаранция за по-голямо търсене, противно на мнението на много хора. Един колега по същия начин спечели "Оскар", като част от екипа на филма, и после година и половина нямаше работа. А ходеше по кастинги. Така че не мисля да се отпускам. Напротив. Това ми създава по-голямо чувство за отговорност. Защото сега не трябва да отивам на кастинг като гъзаря, който е спечелил, а като актьора, който съм бил и който ще продължавам да бъда.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 521 Весело

  Типичен образ на български строител, то такива у нас вече няма :-))

 2. 2 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  тоз да не го осиновихме тука у вестника?
  Толкоз глупости изприказва са седмица, че направо да зема колонка. 'До оскаря и назад'

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 3. 3 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Добро интервю! Нормален, човешки разговор с нормален човек, в противовес на истерията "Българин взе "Оскар"....

 4. 4 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 302 Весело

  Злобната завист на умнокрасивитета няма ли да се разлее по-обилно тук?

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 5. 5 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#1] от "''zms15783''":

  Какво ще кажеш за "образа" на Луи де Финес, Тотò, Серж Генсбур...? Може би си въобразяваш, че си нещо повече от някой, който е започнал от Нула и е постигнал нещо?

  Между другото, това, че присъства в медийното пространство, не е защото той се предлага, а защото го търсят поради това, че е актуален и интересен по обясними причини.

 6. 6 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Като мине истерията по него ще разбере как точно стават нещата в България. След 2 години никою няма да го помни

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 7. 7 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Отвориш консерва копърка и оттам- Димитър Маринов.

 8. 8 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#7] от "taratanki":

  Проблемът не е в Димитър Маринов, проблемът е в БГ медиите и патрЕотарско-комплексарската журналистика...

 9. 9 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 622 Разстроено

  Човекът сигурно е талантлив, евала филмът в който е участва спечелил Оскар, но това преекспониране на образа му ми идва в повече.Човек да го е страх да отвори хладилника, току виж изскочи и от там.
  Този истерия, този провинциализъм са толкова патетични. Карат ни да се чувстваме, като деветата дупка на кавала.

 10. 10 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 282 Неутрално

  И Виго отива да живее в Бронкс - с италианците, със семейството на Тони Валелонга.
  ================================================================

  И къде ги в Бронкс тези италианци? Имало е , ама много отдавна. Всичко е хиспаник/латинос ( кафяви) и афроамериканци (черни). Има един читав район ( Ривърдейл), където живеят бели, но те са основно евреи. Е, имигранти от Източна Европа ( вкл. и българи) също живеят в Бронкс, но те по принцип са твърде малко. Италианците отдавна са се изнесли в предградията.

 11. 11 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Селяните много се комплексират от този човек, чак смешно да ти стане.

 12. 12 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3960 Весело

  До коментар [#2] от "О, ко ма напрай!":

  Подозирам че ако беше отишъл в Балшой тиътър или мосфилм нямаше да ти е толкова досадно?!

  klimentm
 13. 13 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 919 Весело

  Като мине истерията по него ще разбере как точно стават нещата в България. След 2 години никою няма да го помни
  —цитат от коментар 6 на Darcas


  "Славата е дим, успехът - случайност. Единственото сигурно нещо на този свят е неизвестността." Марк Твен

  Демек, не се притеснявай, комплексарче! Ти и сега си неизвестен.
  А нещата в България стават по същия начин, както и по света.

 14. 14 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Отвориш консерва копърка и оттам- Димитър Маринов.
  —цитат от коментар 7 на taratanki


  Не бе, просто сега е моментът да капитализира участието си във филм, печелил Оскар. Гледачите на кино отдавна ги заобикалят такива филми. От поведението му не може да се каже дали е по-добър, или по-лош актьор от териториалните сериални звезди. По-скоро би бил по-добър, защото още не ни е писнало от него. Тук същата история/истерия беше със Сляпата Вайша, Спас от Кочериново, Георги Господинов... Димитър Маринов май иска да се уреди някъде като преподавател, и що пък не?

 15. 15 Профил на dum_spiro_spero
  dum_spiro_spero
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Безспорно един интелигентен човек и талантлив актьор, който обича страната си напук на либералните вопли колко грешно . Но греши в едно - младите бг актьори са 97% умнокрасиви хипстъри-напушлящи, пиещи бира пред Народния и чакащи пари от мама и тати.

 16. 16 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3960 Весело

  До коментар [#15] от "dum_spiro_spero":

  Не е луд който изяжда баницата!

  klimentm
 17. 17 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1198 Весело

  Успял човек в Америка - и то репресиран от комунистите - и не пеещ в либералния хор е истински кошмар за турболиберастията.
  Аз лично мисля, че успехът им го дразни най-много. Нещо, което винаги ще им липсва :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 18. 18 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3960 Весело

  До коментар [#10] от "Росен съм аз и голем капут":


  Напомни ми че още по рано в Бронкс е живял елита на Ню Йорк и е бил нещо като днешното 5 авеню/ Парк авеню.

  klimentm
 19. 19 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 534 Весело

  До коментар [#18] от "klimentm":

  Това ще да е било по времето на индианците :-))))

 20. 20 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  Комплексарите от бетонната панелка в Дружба се обадиха. Скучен бил Маринов, натрапвал се в медиите, отвориш хладилника и той там... Да се чуди човек защо медиите не интервюират именно живущите в панелката в Дружба, тези толкова успели и интересни хора, а се занимават с този безинтересен актьор Димитър Маринов, спечелил Оскар. Направо неразрешима медийна мистерия, нали?

  Още 10 интервюта да даде, всичките ще ги гледам и слушам. Защото човек трябва да се учи от успелите, а не от лузърите. Димитър Маринов е постигнал всичко в живота си сам без ничия помощ от богат роднина или по партийна комунистическа линия, както се случва по български образец. Отишъл е в САЩ гол с едни чифт дрехи на гърба, мил е чинии в ресторанти, после отворил заведения за хранене, основал театрална школа, дори имал бизнес в Централна Америка. А днес вече е известен актьор в САЩ. Всичко това е непонятно за нашего брата българина, който цял живот чака на шуробаджанащината или по партийна линия да си осигури някоя добра доходоносна работа. Ако пък има и заможен чичко-паричко, още по-добре.

  Много хора си мислят, че Холивуд и филмовата индустрия в САЩ като цяло е едно огромно море, в което всеки може да улови риба, ако пожелае. Напротив. То е море, но големите риби са малко, а повечето са малки дребни рибки, които просто стават курбан на големите. В САЩ има хиляди актьори, които ходят всеки ден по кастинги и никога не успяват дори една поддържаща роля да получат. Техните имена са световно неизвестни. Каймакът на холивудските актьори е от не повече от 100-200 души, които взимат ролите в големите филмови и ТВ продукции. И Димитър Маринов вече е започнал да пробива в тази тежка киноиндустрия. Но и това не е достатъчно за някои "успели" хора тук в България. Разбира се, Маринов все още не е "кино звезда", не получава главните роли и не взима по 5 милиона долара хонорар на филм. Но колко от нас, гледащите и четящите интервютата му, сме постигнали и 1 % от неговия успех? Колко?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 21. 21 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3960 Весело

  До коментар [#19] от "peaspiring":

  Почти, но Бронкс е било съществотелно нарицателно за богатство. До днес се спори за произхода на името, предполага се че е името на скандинавски фермер осмелил се пръв да се засели по тези земи.

  klimentm
 22. 22 Профил на lon01600906
  lon01600906
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дните на човека са като трева; като полски цвят - тъй цъфти той: понесе се над него вятърът, и няма го, и мястото му вече го не познава. А милостта на Господа е отвека и довека към ония, които Му се боят, и правдата Му е върху синовете на синовете, които пазят завета Му и помнят заповедите Му, за да ги изпълняват.
  Пс102

  Sic transit gloria mundi
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Баш петко
  Баш петко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Познавам едно актьорче. Оплаква се, че няма много позиции, защото старите са се окопитили и не пускат.

 25. 25 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#21] от "klimentm":

  Малка корекция. Бронкс е наречен на името на холандския основател на селището, Jonas Bronck, който го регистрира през 1639 г. в рамките на колонията на Нова Холандия и гони индианците. А за богатството, и Бронкс е мешана салата, макар че гентрификацията през 1990-те пооправи доста нещата. Иначе там беше един от най-бедните избирателни райони на САЩ - 15 -тия.

 26. 26 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3960 Весело

  До коментар [#25] от "daskal1":

  Приемам даскале корекцията ти. Препоръчвам книгата на Том Улф “ Огънят на амбицията” чудесен разказ за Ню Йорк, Бронкс и Манхатън описващ достоверно действителноста. По книгата има и филм с Том Хенкс и Мелъни Грифит.

  klimentm
 27. 27 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3472 Неутрално

  До коментар [#21] от "klimentm": Бронкс е било съществително нарицателно за богатство.
  >>> Според зависи. Иди в Южен Бронкс, около университета Фордъм и Ботаническата да видиш богатство..Иначе живяхме доскоро в Ривърдейл и там наистина има къщи дворци, особено около реката.
  п.п. Италианците нещо са поизчезнали от Бронкс. ..Като стана дума за тях, нещо последните дни голям мор сред доновете. Утрепаха главата на фамилията Гамбино, дон Кармине Персико умря в затвора.

 28. 28 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#1] от "''zms15783''":Какво ще кажеш за "образа" на Луи де Финес, Тотò, Серж Генсбур...? Може би си въобразяваш, че си нещо повече от някой, който е започнал от Нула и е постигнал нещо? Между другото, това, че присъства в медийното пространство, не е защото той се предлага, а защото го търсят поради това, че е актуален и интересен по обясними причини.
  —цитат от коментар 5 на vhv


  И изброените по горе не са участвали в американски филм пък Димитър Маринов е участвал.

 29. 29 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Хубаво че идват. Ама да се научат малко как се играе пред камера, защото всички декламират като за сцената на Народния театър, все едно страдат от остър запек.

  Опитах се да гледам един български сериал - ами невъзможно.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 30. 30 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3960 Весело

  До коментар [#27] от "тулса":

  Действително Южен Бронкс е неприятно място, работих там шест месеца преди десетина години, видях много неща с очите си, също като на кино! Не знам как може да се живее там

  klimentm
 31. 31 Профил на Павел Кънев
  Павел Кънев
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Копърките, въобще няма да ги коментирам.
  ТоА пич, спечели Оскар, защото игра в страхотния филм "Зелената книга".

 32. 32 Профил на senser
  senser
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#20] от "Lou":

  Поздравления за коментара, наистина ми хареса.
  Не искам да говоря от името на останалите “дразнещи” се, но на мен лично ми идва в повече (дразни ме) преекспонирането и предозирането на родните ни медии и журналисти, които като хиени надушили прясна и различна кръвчица, се нахвърлиха да “консумират” Димитър Маринов.

  simple mind
 33. 33 Профил на Павел Кънев
  Павел Кънев
  Рейтинг: 233 Неутрално

  А да - игра ролята на руснак...

 34. 34 Профил на Павел Кънев
  Павел Кънев
  Рейтинг: 233 Неутрално

  И за всичките, дето сте се изсрали тук - "Зелената книга" е много хубав филм.

 35. 35 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  с филхармонията "Фенер". - е не, чували сме за "Пионер", ма знам ли, може и фенер да е била.

 36. 36 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Копърките, въобще няма да ги коментирам.ТоА пич, спечели Оскар, защото игра в страхотния филм "Зелената книга".
  —цитат от коментар 31 на Павел Кънев


  Тоа пич, конкретно, не спечели нищо.
  Нищо лично към него, но ми се струва, че малко се преекспонира "невероятният му успех".

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 37. 37 Профил на Павел Кънев
  Павел Кънев
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Мммм, точно статуетка Оскар спечели.

 38. 38 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Страхотен човек, Господ здраве да му дава!

 39. 39 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3960 Весело

  До коментар [#36] от "FourOhFive":

  Но пък как бърже грабна статуетката!

  klimentm
 40. 40 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3895 Неутрално

  Талантлив и достоен човек!
  Първото, с което ме впечатли Димитър Маринов, бе речта му. След 29 години живот извън България той говори прекрасен литературен български език без акцент. В интервютата не се опитва да фалшивее, да се прави на интересен... Съвсем ангажирано заявява, че "не мисля да се отпускам. Напротив. Това ми създава по-голямо чувство за отговорност. Защото сега не трябва да отивам на кастинг като гъзаря, който е спечелил, а като актьора, който съм бил и който ще продължавам да бъда".
  Желая му нови успехи!

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 41. 41 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Няма филхармония ФЕНЕР, нарича се " Пионер"!

 42. 42 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4510 Весело

  До коментар [#30] от "klimentm":

  Помниш ли филма Форт Апачи?

 43. 43 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4510 Весело

  До коментар [#27] от "тулса":

  за първи път в Ню Йорк глава на мафиотски клан е убит от трък :-). Подозират сицилианския клон на фамилията Гамбино в конфликт с американския.

 44. 44 Профил на rsk14877483
  rsk14877483
  Рейтинг: 1311 Весело

  Нямало конкуренция... Питам се, дава ли си сметка наистина какви глупости говори?

  I ain't never crossed a man that didn't deserve it.
 45. 45 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 931 Любопитно

  определено при маринов късмета е повече от таланта ,а за това че "обективните" българските медии направиха от мухата слон ,вината не е негова

 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6034 Неутрално

  Хубаво, естествено и топло държане от един успял човек :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  То хубаво че идва нова вълна ама дали става за нещо тази вълна.

 48. 48 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3472 Неутрално

  До коментар [#43] от "daskal1":Дали е сицилианския клон, не знам. Има едно подозрително съвпадение. .Пуснали от затвора брата на Готи-Джини. Дали пак няма да се почнат фамилиите? Навремето осмивания сега Джулиани изигра важна роля в успокояването на страстите и укротяването на организираната престъпност в Ню Йорк.

 49. 49
  Павел Кънев
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на Павел Кънев
  Павел Кънев
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ха - ха!
  Гледайте филма "Защо тъгува Гилбърт Грейп" и след това говорете!

 52. 52 Профил на ntonev
  ntonev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  това преекспониране на образа му ми идва в повече.Човек да го е страх да отвори хладилника, току виж изскочи и от там.
  —цитат от коментар 9 на inatlivka


  тоз да не го осиновихме тука у вестника?Толкоз глупости изприказва са седмица, че направо да зема колонка. '
  —цитат от коментар 2 на О, ко ма напрай!


  ПроЗД народ, ей.
  Ама кой ви кара да отваряте и четете?! Че и да коментирате после.

  И знаете ли - когато една медия анализира кои теми са били отваряни и коментирани най-много, по това после се съди кое се търси, към кое има интерес. И съответно се публикува още повече от него.
  Така че и вие помагате за процеса, браво, мрънкайте още :)

 53. 53 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#28] от "eminem9876":

  Но и те не са "първи красавци" , нещото върху което пунтира госпожата и са имали късен успех. Но какъв успех.

 54. 54 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Защото сега не трябва да отивам на кастинг като гъзаря, който е спечелил, а като актьора, който съм бил и който ще продължавам да бъда.
  —цитат от коментар 0 на статията


  Изключително земен човек, който знае цената на успеха. Мога само да се възхищавам на г-н Димитър Маринов!
  Благодаря за интервюто!

  До коментар [#20] от "Lou": Поздравления за поста! Мисля по същия начин и щях да напиша почти същото, но няма да повтарям вашите думи. Не мога да повярвам, че се изля толкова много омраза и комплексарщина под анонимни профили. Предполагам, също така, че повечето хейтъри изобщо не са прочели или гледали интервюта с този човек.

 55. 55 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1433 Весело

  До коментар [#49] от "Павел Кънев":

  Ти май наистина не си добре - оскарът, който "тоз пич" подържа за няколко минути в ръце, отдавна стои над камината на истинския му притежател, един от продуцентите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK