Румен Чолаков: Младите от чужбина искаме да участваме в политическия живот в страната

Румен Чолаков

© Юлия Лазарова

Румен ЧолаковПредседателят на клуба на младите българи в чужбина "Милениум" Румен Чолаков ще бъде водач на листа на млади кандидати за евродепутати, зад която ще застанат НДСВ и "Новото време". В листата ще са кандидати на възраст до 35 години, които не са участвали в политиката досега.


Каква е мотивацията на един адвокат от Великобритания да иска да стане евродепутат? Сред част от българите има мнение, че евродепутатите вземат неоправдано високи заплати на фона на работата, която вършат.


- Очевидно причината не е заплатата. Ние всички сме осигурени. Моята заплата е публична - и в момента тя е доста по-висока от тази на европейски народен представител. Хората, които работим в Лондон, не се водим по никакъв начин финансово в идеята си за политическа реализация и влизане в Европейския парламент (ЕП). Причината един човек с кариера в чужбина въобще да иска да участва в политиката е да има по-голяма тежест и да може да променя повече неща в света около себе си. В крайна сметка колкото и години да съм прекарал във Великобритания, а те са 12, българското самосъзнание и паралелно с него - европейското, са по-силни и имам мотивацията да оставя нещо след себе си. Тя е индивидуална и реалистично погледнато ми се струва, че хора като нас могат да предложат повече идеи за промяна и в България, и представлявайки страната в Европейския съюз (ЕС). Ние сме равностойни или даже повече от местните конкуренти, защото за да успееш в чужбина, ти трябва да си десет пъти по-добър от някого, за да те вземат. България е в догонваща позиция в ЕС не само защото сме се присъединили по-късно, а и по обективни икономически показатели. Нашите представители в ЕП трябва да бъдат по-впечатляващи, по-добри, по-образовани, по-силни и по-опитни от техните колеги от Франция, Германия, Холандия, Испания.
Как ще убедите хората, че не сте новите юпита, които искат власт, за да имат достъп до други ресурси за собствени облаги? Зад вас застават НДСВ и "Новото време" - партии, които са оставили подобно впечатление у някои избиратели.


- Още когато създадохме "Милениум", се правят паралели за нови Великденци. Истината е, че са минали 20 години и има едно поколение от периода, в който те се развиваха. Именно заради техния пример ние няма как да направим същото нещо в България. Ние сме различни хора и всеки един човек трябва да бъде съден спрямо неговите собствени качества, виждания, принципи. Между другото историята никога не се повтаря - това е един от първите принципи, които ми бяха преподавани като студент. В момента зад граница живеят над 2 милиона българи. Постоянно се говори, че трябва да дойде нова промяна, че трябва да има завръщане на българите от чужбина, че те са жизнено важни за страната ни. Но всеки път, когато има някаква инициатива това да се случи, се почва да се правят паралели с не бих казал цялостно управление, а с няколко единици хора, които не са и толкова популярни. Единственият ефект, който това има върху управлението на държавата, е, че статуквото продължава и че единствените хора, които се облагодетелстват от това - това е управлението в момента. Очакването в народното самосъзнание продължава много години наред. Всеки ден ние чакаме да падне правителството и да дойде новият месия, но който и да е появи, казваме: "Това вече ние го видяхме". Парадоксално - всички са недоволни от това, което имаме, но са недоволни и ако имаме нещо ново. Моят апел към хората е рискът да бъде към опитване на нещо ново, нещо различно. Пък и ние сме от едно друго поколение - все пак сме хора, които са се изграждали в други времена, ползвали сме благата на ЕС като образование и пребиваване в чужбина, имаме контакти. Глобалните реалности, които е имало преди 20 години, са много по-различни от сега. Съответно нашето поколение като принципи, ценности, знания и опит е различно.


Да разбирам ли, че опитът ви за явяване на европейските избори ще бъде репетиция за участие на парламентарните избори? Говорите за промяна на национално ниво и за необходимост от връщане на българите от чужбина.


- Две са основните ни тези. Първата е, че трябва да се продължи задълбочаването на европейската интеграция, както на целия континент, така и по отношение на България. Втората ни теза е, че и България, и ЕС трябва да бъдат управлявани по професионален, технократски начин, с един подход, който е по-скоро прагматичен, а не идеологичен и догматичен. Виждаме до какво довежда догмата и робуването на конкретни идеологии, които са по-релевантни за 20-и век, отколкото за 21-я. В момента във Великобритания Тереза Мей е рекетирана от една група свои съпартийци. Виждаме нивото на политическия дебат в България. Струва ми се, че това трябва да се промени. Трябва да търсим принципи, по които да управляваме държавата, така че най-подходящите хора за конкретна функция да я управляват. Какво означава това за бъдещите ни планове? За нас това е началото на опит за участие в политическия живот на страната. При всички положения е естествен процес нашето поколение да участва в политическия живот на страната и той ще продължи. Какво ще бъде измерението му - дали ще бъде на партийно ниво, чрез неправителствени функции или други механизми за влияние, предстои да бъде изяснено. Ние ще продължим да се борим, защото нашето поколение трябва да участва в тези процеси.


Ако станете евродепутат, към коя група в ЕП ще се присъедините?


- Бих искал да изчакам да видя конфигурацията в ЕП след изборите. Знаете, че не е необходимо отсега да се заявява принадлежност към дадена сила. Интересно е да видим каква ще бъде обстановката след изборите, защото очакванията са да има голяма промяна в състава на ЕП. Еманюел Макрон във Франция обмисля създаването на нова политическа група в ЕП - тя може да бъде заедно със или отделно от АЛДЕ или ЕНП, което ще промени картата на политическата структура. Платформата, която ще търсим, ще е такава, която преследва задълбочаването на интеграцията. Традиционно НДСВ и "Новото време" са асоциирани с либералите, но аз искам да изчаквам и да видя къде ще защитаваме българските интереси.

Ключови думи към статията:

Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 388 Неутрално

  били различни хора, но ндсв и новото време стои зад тях... ако някой може да ми обясни как става това, трамвай да стана! или се надяват че народа не помни "оправянето" за 800 дена!

 2. 2 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 334 Любопитно

  Някои във Великобритания с европейско и българско самосъзнание стягат куфарите.

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  Преди 18 години и такива като Миленчо Велчев, Никито Василев и Любчето Какачева оставиха "престижни" вицепрезидентски постове в лондонски банки (след кратка проверка се оказа, че една банка имала 1,500 вицепрезиденти, така че постът не бил чак толкоз престижен), за да бетонират половината Черноморие...

  Всичко, що се е отъркало около НДСВ и (особено) Новото време, вони на old ДС money и червен лъжеаристократизъм.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Ндсв,новото време и т.н.Защо ли се връщам назад към 2000 година,когато едни юпита нагазиха страната ни с едни благородни намерения???А след това се случиха едни неща....И сега пак отново,а,а,мерси боку....

 5. 5 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3663 Любопитно

  Между другото историята никога не се повтаря - това е един от първите принципи, които ми бяха преподавани като студент.
  ==========
  Хе.... обнадеждаващо..... но 99% от хората в Дневник ще се изсмеят на това....
  Иначе.... репортажа е почнал силно, но към финала му има нюансите от рода... "ще видим, ще изчакаме".....
  А споменатата идея на Макрон е най кофти завършека на това интервю....

  Bukalemun
 6. 6 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Който иска да краде ,да се хваща с политика.
  Иначе милионери като Нинова и Борисов нямаше да се вържат за една заплата от 3-4 хиляди.

 7. 7 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Ква файда от децата навън,кога гробарите чужди.

 8. 8 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 913 Весело

  Мммм, красота - "Гласувайте за нас, пък ако влезем, ще се ориентираме към коя група ще се насочим и каква политика ще следваме; после ще се учим, па като се научим за ваша сметка, шъ ву упраим."
  Че и адвокат точно от Лондон, учил и живял 12 години във ВБ, а не се усеща, че точно ВБ, която след две седмици ще е напусне ЕС, е последния пример за "европейскост" и "интеграция".
  Айде нема нужда.

  Знанието е сила, информацията - власт
 9. 9 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 544 Неутрално

  А мИрси! Ако са такива, като тези дето ги домъкна царят - айде няма нужда!

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3434 Неутрално

  РЕКЛАМНИ интервюта като това, не трябваше ли да имат

  задължителния анонс

  ПЛАТЕНА РЕКЛАМА


  ПЛАТЕНА РЕКЛАМА

  на нови ЮПИТА, жадни да превъртят външния дълг

  и да продадат още някое БТК.

  Апропо,

  КЪДЕ са сега Любка Качакова, Николай Василев, Милен Велчев.....

  МЕНТОРЪТ ИМ СЕМЬОН БОРЫСИЧ осъди ли България.....

  Г Н У С

 11. 11 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Много точно с мъничка забележка. А именно пропускате ГЕП, които се пръкнаха от четата на мадридския мушеник. Да не забравяме техния първи дупедат - мозъка който си беше "отцетник". Въобще има широк фронт за политическите инженери - това са специалистите на бъдещето. Все пак ГЕП си остава най-успешния проект на ДС.

 12. 12 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2250 Гневно

  Абе я се скрийте, бе!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 13. 13 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 544 Весело

  Става като в оня виц: тия "юнаци" са хванали "една работа" и ако стане първо нас ще "оправят".

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  До коментар [#11] от "telqk":

  "Все пак ГЕП си остава най-успешния проект на ДС."

  Ако под ГЕП имате предвид ГЕРБ, лично аз съм го казвал това безброй пъти.

  Бойко Борисов бе Х-факторът, открит от официалния (тогава) резидент на КГБ в България, генерал Бригадир Аспарухов, и предложен на "величеството" за главен секретар на МВР.

  Това би било равносилно някой от енфорсърите на Джон Готи да бъде предложен за директор на ФБР.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1153 Весело

  Къде си тръгнал малкия,при батковците?!!! Ще те излапат без да се усетиш))))

 16. 16 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3434 Неутрално

  Това младо адвокатче, ЗАЩО най-първо не ни обясни
  КЪДЕ са СТАРИТЕ ЮПИТА, и ЗАЩО сега ги е срам да се
  предложат за евродепутати.
  КЪДЕ е кака ни Люпка Качакова, с потника си с надпис

  "СРАМ НИ Е ОТ ВАС"

  Толкова са гнусни СЕМЬОНЧЕТАТА, колкото и МЕНТОРА ИМ

  ЗАТЪНАЛИЯТ В ДЕЛА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

  дедушка СЕМЬОН

 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Едни млади българи от чужбина преди години участваха в политическия живот на страната. В резултат на участието им ЕРП-тата бяха продадени на безценица на уж инвеститори. Сега на АЕЦ-Козлудуй си са вдигнали мерника?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  До коментар [#16] от "Hawaii":

  "Толкова са гнусни СЕМЬОНЧЕТАТА, колкото и МЕНТОРА ИМ

  ЗАТЪНАЛИЯТ В ДЕЛА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ..."

  Хитрата лисица бе виртуозно изпързалян от онези, които 50 години го бяха разработвали като затънал в дългове млад "аристократ"-изгнаник, безделник и гешефтар, на когото преди 18 години уж кацна червеното птиченце на рамото.

  Той осребри, каквото можа, изсече стотици декари вековни гори в Рила (нали се е водил, Божем, "княз Рилски"), които продаде на гръцки мебелни фабрики, реституира си някой и друг дворец, ама после се оказа, че не били негови, та го изхвърлиха като парцал от тях; пораздаде някой и друг милион на "принцовете" и най-вече помогна на такива като братя Велчеви да станат едни от най-богатите хора в държавата...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3876 Неутрално

  Поредните мераклии да ни оправят. Ех, бедна Българийо!...

 20. 20 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1153 Весело

  До коментар [#19] от "Vlado Nikolov": То момчето на снимката няма да ни оправя,ще ни оправят същите дето ни оправяха )))))

 21. 21 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Първо да се върнат в България, да поживеят 3-4 години и да постигнат някакъв успех тук. Тогава пак ще си говорим.

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Като искат да участват, да изчакат парламентарни избори.
  Това да не е служба за трудоустрояване след Брекзит.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 873 Любопитно

  Не ги слушайте. Точно това са внучетата на АБПФК и милиционерите от ДС !

 24. 24 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Мутантите на мадридският измамник не са в състояние да измамят никой разумен човек!!!!

 25. 25 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3434 Неутрално

  До коментар [#16] от "Hawaii":"Толкова са гнусни СЕМЬОНЧЕТАТА, колкото и МЕНТОРА ИМЗАТЪНАЛИЯТ В ДЕЛА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ..."Хитрата лисица бе виртуозно изпързалян от онези, които 50 години го бяха разработвали като затънал в дългове млад "аристократ"-изгнаник, безделник и гешефтар, на когото преди 18 години уж кацна червеното птиченце на рамото.Той осребри, каквото можа, изсече стотици декари вековни гори в Рила (нали се е водил, Божем, "княз Рилски"), които продаде на гръцки мебелни фабрики, реституира си някой и друг дворец, ама после се оказа, че не били негови, та го изхвърлиха като парцал от тях; пораздаде някой и друг милион на "принцовете" и най-вече помогна на такива като братя Велчеви да станат едни от най-богатите хора в държавата...
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz


  Нормално отношение от страна на Кукловодите Му - КГБейове.

  Позволиха му като на армейски сержант-доносник да краде, каквото може,

  докато е на служба при тях, и след като вече не им беше нужен наистина

  го изхвърлиха като порцал, като му спряха издръжката.

  Сега СЕМЬОН и остатъчните царедворци от НД СЕМЬОН ВТОРОЙ

  са решили да се издържат, повтаряйки вече като ФАРС стария сценарий

  с ВЕЛИКДЕНЧЕТАТА......

  Този път И ЗА ПАРИ НЯМА ДА НАМЕРЯТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ

 26. 26 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Това политически правилно внуче на наши добри другари разбужда спомени, пред които цецовите апартаменти са направо смешни.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 27. 27 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2488 Весело

  Начини за участие бол. Който иска, да се напъва, да си създаде име сред съгражданите, да сътвори работещи и полезни проекти и тогава да иска някой нещо да му дава. То всеки монтажник иска да става бригадир ама само много тъп технически назначаяа бригадир с ”указ” Умните само препотвърждават официални неформалнито лидерство.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 28. 28 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 551 Неутрално

  българите имат толкова къса памет, че може да се твърди, че нямат памет изобщо, но май още помнят ндсв кви ги натвори.
  младежът е неадкватен но по повод коментарите, че били деца и внуци и други такива - кой точно е в българия в моемнта - админситрацията и политиката се прави в момента от децата и внуците, така чет това не е справедливо обвинение към тези в чужбина, сред тях има значително по-малко деца и внуци.

 29. 29 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Весело

  Който си плаща данъците и таксите тук и успее да докаже, че родители и дедите му не са комунисти, нека направи партийка и излезне с програма- ще го обмисля като възможност на следващите избори.

 30. 30 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  Младия адвокат живее и работи в Лондон.
  Те обаче няма да участват в европейските избори.
  Каква ли адвокатска врътка ще измисли, за да се кандидатира за европейски депутатин?

 31. 31 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 387 Неутрално

  били различни хора, но ндсв и новото време стои зад тях... ако някой може да ми обясни как става това, трамвай да стана! или се надяват че народа не помни "оправянето" за 800 дена!
  —цитат от коментар 1 на bkstoja


  Тези са просто новата вълна от ненаяли се още дUPенца. Едва ли ще се облажат, щото вече не са актуални (спонсорите им).

 32. 32 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#1] от "bkstoja":

  внуците идат.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 33. 33 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Младо момче, объркано и неоринтирано, дори въобразяващо си, че Макрон е "популярен" защитник на българските интереси!? Нямаме нужда и от такива екземпляри.

 34. 34 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  очаквам новият проект на РИСИ, тия нещо ми изглеждат слаба ра'лта

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 35. 35 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Кво стаа с Бок(ова), няа ли да удари едно рамо на децата. Помагаха, колкото можаха за каузата на СССР в ООН

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 36. 36 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  обаче бездъният пул на 80% ще осигури благодатна почва

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 37. 37 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":
  Вицепрезидент не е толкова висока позиция в инвестиционните банки. В Голдман Сакс са над 10000.

 38. 38 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Весело

  Чолаков, искате да изчакате?
  Изчакайте...с всичко, включително и с изборите :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 39. 39 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#20] от "angeles":

  Бъркаш.
  Ще ви оправят внуците и синовете на оправячите(горният де), докато вие пишете из форумите. :)
  Поне така са програмирани нещата.
  "Юпито" от картинката горе е внук на дядо си, и син на баща си. И е продукт на московските образователни напъни от времето на соца и напъните на Американския колеж след него.. :)
  Бе нещо като Иван Кръстев, но по-нова реколта. :)

  Ecrasez l’infâme
 40. 40 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1391 Весело

  Хм..
  Дневник заметоха това интересно лице из архива..
  А трябваше дълго да стои горе, та да се сещаме за генезиса на някои неща. :)

  Ecrasez l’infâme
 41. 41 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Младежът говори умно. Както говореха преди почти 20 години Милен Велчев и Николай Василев. Че тяхното поколение трябва да влезне в политиката е повече от ясно и не можем да го причислим към умното говороне, а към нормалното.
  Само че този младеж е известен с това, че мощно подкрепи Ирина Бокова за шеф на ООН с малоумните аргументи, че било ред на жена от Източна Европа и че е българка. А НДСВ и особено "Новото време" (на комуниста Кошлуков) се свързват с хора, които дойдоха в политиката за да останат с високите си доходи. Милен Велчев, Николай Василев и един гдето беше министър на транспорта се оказа, че политиката в България беше елегнатния начин да напуснат добре платените си работи в чужбина. Оказаха ЮП-ита менте. Този младеж трябва да положи нечовешки усилия за да ме убеди, че оставя добре платена работа в Англия не за да я замени с друга добре платена - в политиката.
  И последно този младеж е доказателство за заблудата, че щом си завършил Оксфорд, значи си голяма личност. Обратното е. Някои големи личности са завършили Оксфорд.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 42. 42 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#11] от "telqk":"Все пак ГЕП си остава най-успешния проект на ДС."Ако под ГЕП имате предвид ГЕРБ, лично аз съм го казвал това безброй пъти.Бойко Борисов бе Х-факторът, открит от официалния (тогава) резидент на КГБ в България, генерал Бригадир Аспарухов, и предложен на "величеството" за главен секретар на МВР.Това би било равносилно някой от енфорсърите на Джон Готи да бъде предложен за директор на ФБР.
  —цитат от коментар 14 на Norman Granz


  Не ГЕРБ са толкова смотани ,че и в този конкурс за смотаняци са ....ВТОРИ!
  Първи са ДПС!
  А този момък просто си е на калдаръма по цървулки и мисли ,че това е Яко-Еко,но за лайната на кравите още нищо не знае!!

 43. 43 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Щом всички са внучета на ДС, пак ще се гласува за бат Бойко. Поне има опит...

 44. 44 Профил на Izmirliev
  Izmirliev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Поредното политическо инжинерство на ДПС, като ВОЛЯ, междудругото. Даже и не се крият, като обявяват, че Кошлуков ги подкрепя.

 45. 45 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 896 Весело

  ше изчакаме ше се ориентираме
  нема ви кажем сега от кои сме

  б@хти нагаждача

 46. 46 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Дневник, бихте ли обяснили на какво основание сте избрали точно това заглавие?

  Въпросният г-н Чолаков, в най-добрия случай може да говори само от името на младите българи, участници в организацията която той представлява!

  Моля променете това подвеждащо заглавие, или поне го подкрепете с факти..

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 47. 47 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Този юнак ненагледен да си участва в политическия живот на страната на която е жител в момента.
  Ако се е загрижил много за България да се върне тук и да помага.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 48. 48 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Червено жълто запъртъче.

  Направо за власт налита. 49. 49 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  тоз изглежда като комсомолски натегач ахахахха

 50. 50 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  БЕГАЙ ОТТУК,ЧЕРВЕНО БОКЛУЧЕ!!!👹

 51. 51 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Децата на ДС-агентите и номенклатурата се подготвят да поемат щафетата.

 52. 52 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 724 Неутрално

  На 23-4 години, кога е натрупал опит и репутация, че да "оправя" който и да е? Лапетии като него в лондонското сити има хиляди, само че зад гърба им няма червени пари, теглят мортгидж за да си купят къща за 2-3 милиона паунда в елитните лондонски квартали като Челси и Кенсингтън, и гледат напред в кариерата.

  В България обаче като имаш дядо ДС генерал, всяка врата се отваря, какъвто и бизнес да почнеш ще печелиш и т.н.

 53. 53 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Туй мОмче чие внуче е?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 54. 54 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Ако станете евродепутат, към коя група в ЕП ще се присъедините?

  - Бих искал да изчакам да видя конфигурацията в ЕП след изборите. Знаете, че не е необходимо отсега да се заявява принадлежност към дадена сила.
  —цитат от коментар 0 на статията


  Нямам думи.

 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Весело

  Преди 18 години и такива като Миленчо Велчев, Никито Василев и Любчето Какачева оставиха "престижни" вицепрезидентски постове в лондонски банки (след кратка проверка се оказа, че една банка имала 1,500 вицепрезиденти, така че постът не бил чак толкоз престижен), за да бетонират половината Черноморие...Всичко, що се е отъркало около НДСВ и (особено) Новото време, вони на old ДС money и червен лъжеаристократизъм.
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  Взе ми думите от устата.
  Още като прочетох израза "Младите от чужбина искаме да участваме в политическия живот в страната", реших да проверя кои са тези аджеба и "О, чудо!"
  Оказаха се същите....слуги на ДС, които се явиха само за да разбият двуполюснния модел!.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на pm
  pm
  Рейтинг: 445 Неутрално

  "... ще бъде водач на листа на млади кандидати за евродепутати, зад която ще застанат НДСВ и "Новото време". "

  Оххххх, мамин сладък.

  "Лошото е, че [българите] оставиха истинските си политици вън от властта, вкарвайки в парламента само олигархичните корпорации."
 57. 57 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 232 Неутрално
 58. 58 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#57] от "Ivan Petrov":

  Младо наследниче на изпитан кадър на полковник от ДС.Нека *журналята* от дневник му покажат биографийката - всичко ще светне като елхица на Манежная площад!

 59. 59 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  ГЛЕДАХМЕ ГО ТОЗИ ФИЛМ.
  Не става, моето момче.
  Не можеш на българина да му пренесеш ситито у София, нито порядките, нито образованието. Оттам-тук не става.
  Трябва да си тук, да си в битката и ако си с правилната нагласи и достоен човек - може някой ден да стане.
  Ама оттам не става.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 60. 60 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 852 Любопитно

  Кои са баща му и дядовците му?

 61. 61 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 442 Гневно

  Змийски човек от комунистически произход, който брътви празни приказки на талази. Царските отрепки пускат тази листа да крадат гласовете на неориентираните.

 62. 62 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#57] от "Ivan Petrov":Младо наследниче на изпитан кадър на полковник от ДС.
  —цитат от коментар 58 на tedif


  Може.
  Ама Румен го знам от мъничък дечко - той си е те такъв. Акълът му сече много остро, но иначе хвърчи в облаците.

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 63. 63 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Не може ...ЗАЕТО Е ! Хора на чичо Грънц ...трябва да се влезе в логиката на ПАЗАРА:)

 64. 64 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 722 Неутрално

  боклуци, местата за шефчета свършиха тука.
  нашите политикомутрафони са ни достатъчни.

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  Ами видяха как се нагушиха навремето младите в НДСВ, дето дойдоха от чужбина и на тях им се иска. Ама те тези времена отминаха, закъснели са.

 66. 66 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  Правете партия, спечелете изборите или барем влезте в парламента и участвайте в политиката. :)

  Някой пречи ли ви да го направите? ;)

 67. 67 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1880 Любопитно

  Председателят на клуба на младите българи в чужбина "Милениум" Румен Чолаков ще бъде водач на листа на млади кандидати за евродепутати, зад която ще застанат НДСВ и "Новото време". В листата ще са кандидати на възраст до 35 години, които не са участвали в политиката досега.
  —цитат от коментар 0 на статията


  НДСВ и "Новото време"???
  Айде нема нужда!!!

 68. 68 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 851 Неутрално

  помня юпитата, които крадливият кобург доведе – алчни и крадливи. така че приказките благи да този, който се е хванал с разпи политически трупове да влиза в ЕП, са за глупаците.

 69. 69 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2067 Весело

  До коментар [#60] от "johnniewalker":

  Ето и кратката информация за родословието на "юпито":
  "Румен Георгиев Чолаков - старши, родом от гр. Батак, е бивш български дипломат, агент на ДС с агентурно име "Митко", впоследствие бизнесмен, починал през 2015. Той е бил в близки отношения с Петър Младенов, Андрей Луканов и Димитър Станишев. Собственик на фирма КИМИ 1 ЕООД , ЕИК 130848727 с предмет на дейност дърводобив и обработка на дървен материал. Фирмата развива сериозен бизнес и през 2006 г.получава финансиране по европейска програма. Неговата съпруга Алевтина Николаевна Чолакова, бивша гражданка на СССР, прехвърля всички свои фирмени активи на сина им Георги Руменов Чолаков.
  Румен Георгиев Чолаков - младши е син на Георги Руменов Чолаков, роден е в Ленинград, учил в Кеймбридж и понастоящем ръководи сдружение “Милениум” създадено за подкрепа на кампанията на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН."

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 70. 70 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#69] от "mitko11":

  Точно това ми трябваше:)

 71. 71 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 284 Неутрално

  родата трябва да продължи да е минимум секретар на ткзс-то

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 72. 72 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2067 Весело

  До коментар [#71] от "Октавиан":

  Внуците на първите съветски граждани у нас си търсят наследството...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 73. 73 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Млад, но вече професионален лакей. Само като го видиш, и ти става ясно откъде идва и накъде точно отива.

 74. 74 Профил на the_accountant
  the_accountant
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#69] от "mitko11":

  Мислех да напиша нещо принципно за българите в чужбина, желаещи да участват в политиката в България, но твоят текст казва всичко.

 75. 75 Профил на Tuta Nota
  Tuta Nota
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#1] от "bkstoja":

  Аааааа, и тия са чули, че Артекс са пуснали евтини апартаменти и искат да пазаруват.
  Така като гледаме, Артекс имат светло бъдеще: да строят ведомствени апартаменти.

  Life is Sunshine, Lollipops And Rainbows!!!
 76. 76 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2936 Неутрално

  До коментар [#60] от "johnniewalker":Ето и кратката информация за родословието на "юпито":"Румен Георгиев Чолаков - старши, родом от гр. Батак, е бивш български дипломат, агент на ДС с агентурно име "Митко", впоследствие бизнесмен, починал през 2015. Той е бил в близки отношения с Петър Младенов, Андрей Луканов и Димитър Станишев. Собственик на фирма КИМИ 1 ЕООД , ЕИК 130848727 с предмет на дейност дърводобив и обработка на дървен материал. Фирмата развива сериозен бизнес и през 2006 г.получава финансиране по европейска програма. Неговата съпруга Алевтина Николаевна Чолакова, бивша гражданка на СССР, прехвърля всички свои фирмени активи на сина им Георги Руменов Чолаков.Румен Георгиев Чолаков - младши е син на Георги Руменов Чолаков, роден е в Ленинград, учил в Кеймбридж и понастоящем ръководи сдружение “Милениум” създадено за подкрепа на кампанията на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН."
  —цитат от коментар 69 на mitko11


  Дааа, това наистина обяснява всичко.
  Иначе, аз съм твърдо за участие на младите хора в политиката, но само ако има начин да се върнат от чужбина в България за постоянно. А това няма как да стане по две абсолютно "забранителни" причини. Първо, състоянието на държавата България, и второ, неадекватната, меко казано, политика на българските правителства за (не)привличането на българите, живеещи в чужбина.

  Пазете се от доносника vesolr
 77. 77 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2067 Весело

  До коментар [#74] от "the_accountant":

  Новите миленвелчевци и делянпеевци загряват и чакат треньорът от Москва да ги пусне в мача....

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 78. 78 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Царят беше вкарал тук едни "млади и неопетнени" юпита - дечица на бившата комунистическа номенклатура, от поразиите на които още ни побиват тръпки. Но и аз се отказах да пиша повече, след като прочетох коментар 69. Всичко това направо му е изписано на челото.

 79. 79 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2067 Весело

  Всъщност, организацията не е "Милениум", а направо "Корнелиум"....

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 80. 80 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Румен Георгиев Чолаков - младши е син на Георги Руменов Чолаков, роден е в Ленинград, учил в Кеймбридж и понастоящем ръководи сдружение “Милениум” създадено за подкрепа на кампанията на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН."
  —цитат от коментар 69 на mitko11


  Учил е "История" в Кеймбридж. После е карал приравнителни курсове по право, за да работи като един от десетките хиляди анонимни сътрудници в Ситито.

  30 г. минаха и трябва вече да се спре с този псевдо-елитизъм на училите и работели в чужбина. Сякаш се нещо мноооооого повече от младите в БГ и по този повод им се полага нещо наготово. А колко ли си признават, че учат, да речем, "Право" в чужбина, просто защото не могат да се класират в СУ? Да, ама махленските лелки си знаят - щом е на запад, значи е по-добре. Смях.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 81. 81 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Ахахахахахахахахххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха, нимоа, бате.

 82. 82 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Младежът е ясне, но не знаех, че тези две партии съществуват още. Кои ги ръководи, участват ли в избори.. някой да помогне. Ще наблюдаваме колко гласове ще вземат. Хм, ндсв и ново време.

 83. 83 Профил на sir_matt
  sir_matt
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Евала. Що да не пробва и той. Колко други нагли боклуци с по два грама мозък се изредиха да ни "представляват" в тоя Европейски парламент - очевидно естественият подбор го тика към правилното място. Ударил е стъкления таван в лондонските адвокатски среди, писнало му е да мести хартия по 100 часа на седмица за великата "associate" заплата, и идва време за по-топло местенце.

  "Me and Jimmy... we're men of grass, and boots, and beauty. "
 84. 84 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Поредните боклуци, които се опитват да измамят избирателите и да откраднат, каквото докопат.

 85. 85 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Внуците на гробокопачите на капитализма, и погромаджиите на мандрите искат да станат евродепутати, защо не и еврокомисари? Еба ти боклуците! алчни до посиняване

 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  До коментар [#69] от "mitko11":

  "Румен Георгиев Чолаков - младши е син на Георги Руменов Чолаков, роден е в Ленинград, учил в Кеймбридж и понастоящем ръководи сдружение “Милениум” създадено за подкрепа на кампанията на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН."

  Ха-хааааа, как ги подушвам отдалеч червените изтърсаци!

  Сега остава и форумният участник onemanband, който има силно подобна биография, да се кандидатира за евродепутат, за да вее руското знаме в Европарламента...

  :)))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "..Р. Чолаков: Първата е, че трябва да се продължи задълбочаването на европейската интеграция, както на целия континент, така и по отношение на България. ..."

  Видяхме от последните дни колко от комуненцата и патрЕотарчетата са за задълбочаване на европейската интеграция! Дива омраза към всичко що е е Европа, дива омраза и към най-малките опити за създаване на ред и правила на работа в границите на ЕС. И най-вече дива омраза към Франция и Германия, и любов към кремльовците.

 88. 88 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  До коментар [#86] от "Norman Granz":

  Този Руменчо не идваше ли да се мазни при Слави?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 89. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4775 Неутрално

  До коментар [#86] от "Norman Granz":

  Тоя поне е учил, а ГАДулката е абсолютен илитерат.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 90. 90 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 273 Неутрално

  само на мен ли тоя ми изглежда недоразвит и с голяма глава?

 91. 91 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  И тук в България има много работа за вършене. Заповядайте.

  Жената е покана за щастие
 92. 92 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  До коментар [#86] от "Norman Granz":Този Руменчо не идваше ли да се мазни при Слави?
  —цитат от коментар 88 на deutschwagen


  Румен Чолаков, 18 май 2016 г.

  https://www.slavishow.com/румен-чолаков-18-май-2016-г/

  Да, същия мазник. Някой се опитва да накара историята да се повтаря.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 93. 93 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Българите в Лондон явно успяват само с помощта на ДС и БКП...

 94. 94 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  До коментар [#88] от "deutschwagen":

  "Този Руменчо не идваше ли да се мазни при Слави?"

  Не гледам Слави, но не бих се учудил - той "открива таланти", когато му възложат.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 95. 95 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  До коментар [#94] от "Norman Granz":

  То и аз много рядко гледам, ама се случва понякога хора около мен да гледат. А онзи се запомня защото е адски мазен. Помня, че занимаваше публиката с церемонията за завършването си и как и на кого трябвало да се кланя.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 96. 96 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Баси пародията

  https://clubz.bg/37518-carqt_v_opit_za_rimejk_na_bylgarskiq_velikden

  Кой наистина успял в чужбина и наистина независим българин ще иска да се асоциира с това десарско чучело през 2016?

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 97. 97 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Много се извинявам, но от тази статия не можах да повярвам на този Милениум, който от 12 г е в чужбина, обаче му е много мило за България. И който живее един коренно различен живот с лондонската си заплатка, която е по-висока от тази на евродепутат и космическа от българската камбанария.
  А за подкрепата на НДСВ и Новото време изобщо не искам да отварям и дума.
  Моля, Милениумите да се преселят обратно в България, да поработят в тези условия поне 5 години и тогава да започнат да градят политическа кариера. Тогава те самите ще са наясно за какво става дума в България, и гласоподавателят евентуално също ще започне да ги разпознава като реална алтернатива на сегашното статукво.

 98. 98 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  До коментар [#96] от "deutschwagen":

  "Кой наистина успял в чужбина и наистина независим българин ще иска да се асоциира с това десарско чучело през 2016?"

  Ако наистина е успял в чужбина - изключено.

  Но ако е остракиран лузър и единственият му шанс е да натопи хоботче в някоя копаня - това си е не просто опция, ами шансът на живота му.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 99. 99 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3242 Неутрално

  "Младите от чужбина искаме да участваме в политическия живот в страната"

  Младите хора с качествено образование, милеещи за България, би следвало да имат разработен план за развиване на бизнес тук. Нека инвестират в Родината, защитят финансиране по европроекти, да разкрият нови раб. места, нека се докажат като можещи, нека им повярваме в идеите и.... да изразят своята воля за участие в политическия живот. Защото ни омръзна от пиявици, впили се и смучещи от държавния фиск и откъде ли още не.
  И не тях ли да им го позволим?

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 100. 100 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#85] от "historama":

  това момченце е малко като джендърче

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK