Здравка Калайджиева: Иван Гешев е "идеалът" на прокурорите

Здравка Калайджиева: Иван Гешев е "идеалът" на прокурорите

© Юлия ЛазароваЗдравка Калайджиева е съдия в Европейския съд по правата на човека в Страсбург в периода 2008-2015 г. Известен адвокат правозащитник, съосновател и член на Управителния съвет на фондация "Български адвокати за правата на човека". Жалби, които тя е изготвила и успешно поддържала като адвокат пред Съда в Страсбург, са довели до няколко промени в българското законодателство.


Очевидно новият главен прокурор ще бъде избран на инат - всички разумни доводи на юристи и граждани се удрят в бетонното упорство на изборния орган. Що за юристи могат да си позволят да са във висшия кадрови орган на съдебната власт и да свалят летвата на най-важния избор в държавата до такава степeн?


- Мисля, че става дума не за инат, а за искрена убеденост в качествата на г-н Иван Гешев. Те са еманация на качествата и очакванията на прокуратурата в днешния й вид. Както единодушното му номиниране от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), така и подкрепата от "трудовите колективи" на колегите му по места му е съвсем логичен избор на човека, който в най-висока степен съответства на техния "идеал".
В интервюто си за БНТ г-н Гешев отрази по достъпен за всички граждани представите на прокуратурата за нейната роля на репресивен орган срещу предварително избирателно посочени идейни и икономически конкуренти – противно на принципа за равенство пред закона, плурализъм на мненията и свободна конкуренция, на орган, чиято основна задача е да "арестува" и провежда показни акции, който може да осъществява "привременно правосъдие", вместо да изправя заподозрените в престъпления лица пред съд, който да произнесе присъда.


Въпросът Ви за летвата на хората, които го избират, ми се струва позакъснял, защото господин Гешев и досега заемаше висока и бих казала твърде видима длъжност в прокуратурата. Ново е само единодушието на всички членове на прокурорската колегия, с което ясно се изразява твърдото им намерение безапелационно да блокират всяка друга номинация и пълното пренебрежение към общественото мнение, което някои нарекоха "уличен натиск".


Положението изглежда безнадеждно - как ще функционира така наречената ни демокрация оттук нататък, след като държавното обвинение ще завърши вече изградения си образ на репресивен орган, който се задейства срещу неудобните на властта?


- Дилемата "независим съд или прокурорска република" отдавна стои пред българските управници и техният избор е все по-ясен. Впрочем господин Гешев вече публично сподели възгледите си за функционирането на "така наречената ни демокрация", необходимостта от разделение на властите и от прякото взаимодействие на органите на съдебната система с МВР и ДАНС, което вече е факт. Засега ефективността на това взаимодействие се контролира в известна степен от съда, но това не всякога се харесва на прокуратурата и управляващите. Колкото до гражданите, кандидатът за главен прокурор изрази публично възгледите си относно презумпцията за тяхната невиновност до произнасянето на съда, както и отношението си към тяхното право на защита.


Има ли надежда някоя европейска институция да се впечатли от ставащото в България и да поиска някакво обяснеине от властите или да отправи критика, която да им подейства като спирачка?


- Европейските институции нееднократно са се "впечатлявали", произнасяли осъдителни решения срещу България, отправяли са критики към състоянието на правосъдието, което е определящо и за нивото на демокрацията ни и са предлагали съдействие за промяна. Не съм с впечатлението, че това всякога е действало като поука, камо ли като спирачка за властите. В крайна сметка единствено гражданите имат интерес от законност и независим съд, който да я гарантира, и те са тези, които би трябвало да се тревожат от отсъствието им. За съжаление, повечето хора възприемат това едва когато имат лична нужда от справедливост.


В момента личността на главния прокурор е определяща, защото законът му дава неограничена и безконтролна власт. Как би могла да се постигне промяна и да дойде онзи прекрасен ден, когато няма да изпадаме в ужас, че е избран некомпетентен слуга на изпълнителната власт?


- Личността на главния прокурор е "определяща" не защото може да е "некомпетентен слуга на изпълнителната власт", а защото независимо от качествата на избрания кандидат, длъжността му по закон концентрира изключително широките правомощия на цялата прокуратура с възможността да контролира упражняването й от всички прокурори, без да да отговаря пред закона, дори и ако е извършил тежко престъпление. Всяка от тези черти на всемогъщието може да бъде ограничена, но когато променим един елемент от коя да е система, останалите също се променят.


Такава промяна следва да се извърши според представите ни за съдебна система, годна да осигури упражняването на правото ни на справедлив съдебен процес. Българската конституция не гарантира правото на всеки гражданин на справедлив съдебен процес и не различава изрично прокуратурата от съда като "органи на съдебна власт". Според решение на Конституционния съд на България от 2003 г., прокуратурата е част от "държавното устройство". Дано и съдът...


Трябва ли промяна на конституцията за тази цел или е достатъчно изменение в Закона за съдебната власт и НПК?


- По мое мнение редица позитивни промени не изискват изменение на конституцията и биха могли да бъдат въведени със закон при наличие на политическа воля и адекватна концепция. Години наред управляващите оправдаваха липсата на промени в конституцията с необходимостта от свикване на Велико народно събрание. Законодателят обаче не свикваше този орган и забравяше за тази "необходимост", щом пожелаеше да въведе поредните промени на Глава седма от Конституцията. Все в посока поставянето на съдебната власт в зависимост от своята политическа воля.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (138)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Преди няколко дни в една статия някои от коментиращите беше репликирал друг коментиращ "... и не наричай България "кочина"!"

  Добре де, честно кажете всички защитаващи избора на Гешев:

  1) Къде са милионите от КТБ?
  2) Къде (и кои) са виновните за КТБ? Поне един обвинен с доказателства?
  3) Къде са виновните за източването на Кремиковци?
  4) Къде са виновните за 30 милиарда потопени в Белене?
  5) Къде са виновните за реките по новите булеварди на Варна?
  6) Наистина ли, ама наистина ли вярвате, че парите на Доган и Пеевски са чисти?
  7) Какви наказания ще има в резултат недекларираното барбекю на покрива на КОМПИ-ра?

  Който иска да продължи списъка. Дълъг е.

  Е как да не е кочина България?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 2. 2 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Като България е кочина, защо се заседявате,
  а в любимата ви Русия не се заселявате?

 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Може ли някой, ако обича, да ми обясни какво точно е "прокурорска република"? Какво точно искат да ни кажат? Има ли например лекарска република, учителска република, шофьорска република? Не съм чувала. ОБаче имало прокурорска. А има ли прокурорска монархия, тогава?
  Българската прокуратура се е дънила безумно и има пръст в най-голямата предизборна измама в новата ни история - през 2013, в която прокурорите се включиха с голям апломб.
  Поради прокурорска некадърност или подкупност много престъпници не бяха осъдени - некадърни обвинения и т.н.
  Което ме води към следващото - че именно съдът има крайната дума. Дали прокурорът е ангел с крила или грозен и с опашка и копита, решението е на съдиите.
  Защо не се нарича "съдебна република", а "прокурорска"?!?

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  Какво става днес бе!

  Първо чума преди избори със Венелина Попова.
  https://i.ytimg.com/vi/dMLciOsv0t4/hqdefault.jpg

  После Здравка Калайджиева.
  https://i.ytimg.com/vi/cy_K7QNOBNs/hqdefault.jpg

  Бррррр!

 5. 5 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 527 Разстроено

  Какво става днес бе! Първо чума преди избори със Венелина Попова.https://i.ytimg.com/vi/dMLciOsv0t4/hqdefault.jpg После Здравка Калайджиева.https://i.ytimg.com/vi/cy_K7QNOBNs/hqdefault.jpg Бррррр!
  —цитат от коментар 4 на Lemmy


  Все пак в България е порок да си УМЕН И КРАСИВ!

 6. 6 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Добре е описала причините поради които ще бъде избран Гешев.
  Проблема не е персонален а институционален.
  Липсата на състезание при избора, избиране само от прокурорската гилдия... Правила заложени в закона.
  Та при сегашните правила за избор, ако не е Гешев ще бъде някой който е по зле и от него.
  За кой ли път, спомнете си кой направи този закон.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Весело

  До коментар [#4] от "Lemmy":

  Сега тури и нашата съгражданка В.Д. и ще те докладвам в СЕМ и МЕМ, че плашиш нарочно децата рано сутрин, за да им развалиш ваканцията!!!!

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3589 Любопитно

  До коментар [#4] от "Lemmy":

  страх те е да си представиш какво ще е довечера на марша?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5368 Неутрално

  Отлично интервю! Ставащото е против интереса на обществото, а "...единствено гражданите имат интерес от законност и независим съд..."...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#9] от "penetrating":

  Не знам дали е "против интереса на обществото".
  Ще знам, когато завършат на трета инстанция делата на Банев, Манев, Цанев етцетера.
  И Иванчева.
  Дотогава просто с интерес наблюдавам какво става по терена.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4790 Неутрално

  До коментар [#6] от "zz_s":
  "Та при сегашните правила за избор, ако не е Гешев ще бъде някой който е по зле и от него.
  За кой ли път, спомнете си кой направи този закон."


  Точно така е.

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#6] от "zz_s":

  кой го направи?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 911 Весело

  До коментар [#9] от "penetrating":


  Отлично интервю! Ставащото е против интереса на обществото, а "...единствено гражданите имат интерес от законност и независим съд..."...
  —цитат от коментар 9 на penetrating


  Отлично, отлично, колко да е отлично!? Особено първите два въпроса са еманация на безпристрастната журналистика.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  С такъв "идеал" друго не ти трябва....

 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Любопитно

  До коментар [#6] от "zz_s":

  Какво им има на правилата за избор?

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на Позорно събрание
  Позорно събрание
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#4] от "Lemmy":Сега тури и нашата съгражданка В.Д. и ще те докладвам в СЕМ и МЕМ, че плашиш нарочно децата рано сутрин, за да им развалиш ваканцията!!!!
  —цитат от коментар 7 на АзКлавдия  Аааа,щото цецка е напрао като Синди Крауфорд,на млади години
  Ма нея удобно я пропускате ;)
  А пък и умна!
  Била е министЕр на правораздаването, не като тази смешна адвокатка у нЕкъф си съд у СТрасбург....

 17. 17 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Политиката се прави от задкулисие, което се обгражда с театрална сценография, за да имитира демократичен процес пред публиката.
  В кръговата икономика (обръчи от фирми + разпределител на порции) на корупцията, никой, свързан с властта, не може да бъде наказан. Налице е хибриден режим на управление - нито демокрация, нито диктатура. Някои го наричат демократура. Основното свойство на хибридния режим е, че се движи само в една посока, като следствие на "морфичния резонанс". Първоначално пълзи, а впоследствие започва да тича към диктатурата!
  Основната причина за това е, че управляващите се подкрепят с държавни договори, докато независимите собственици на медии, неправителствени организации и представители на опозицията се наказват с данъчни разследвания в условията на ефективно разрушаване на съдебната система. Това е необходимо, за да се бетонира режима, внушавайки, че държава се управлява само по един начин - със силна ръка. Както казва Путин: "Либерализмът е отживелица, най-важното е да има стабилност" - т.е. не ми посягайте на режима, който съм си изградил!
  От 2000 г. насам България е единствената страна в ЕС, която се намира в процедура на постмониторингов диалог, чрез която Съветът на Европа наблюдава отстраняването на недостатъци пред обявяването на страната за демокрация.
  В приетата от ПАСЕ резолюция за България се отбелязват 15 проблема, свързани със съдебната реформа, правата на човека и борбата с корупцията.Акцентира се, че липсват резултати в борбата с корупцията по върховете на властта, поставя се въпрос за ефективността на работата на КПКОНПИ. За медиите ПАСЕ отчита влошаване на средата, политически натиск върху журналистите, концентриране на собствеността върху медиите в едни ръце и липсата на прозрачност за тяхната собственост

 18. 18 Профил на Позорно събрание
  Позорно събрание
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#9] от "penetrating":Не знам дали е "против интереса на обществото".Ще знам, когато завършат на трета инстанция делата на Банев, Манев, Цанев етцетера.И Иванчева.Дотогава просто с интерес наблюдавам какво става по терена.
  —цитат от коментар 10 на АзКлавдия


  Към момента (не, че тезьи не са интересни) е по интересно какво ще стане като свършат Отпуските на Компира, на Земеделчетата дет са полу болни, полу на морето, полу са се наср@ли.
  И тнт...
  Но те са ВИ неудобни по септемврийските селкооп-и, нали лельо?

 19. 19 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Няма смисъл да се коментира тази статия. Всеки ден, едно и също.

  Дневник е публична психоанализа на страховете на Прокопиев.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 20. 20 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1257 Весело

  Може ли някой, ако обича, да ми обясни какво точно е "прокурорска република"? Какво точно искат да ни кажат? Има ли например лекарска република, учителска република, шофьорска република? Не съм чувала. ОБаче имало прокурорска. А има ли прокурорска монархия, тогава?...
  —цитат от коментар 3 на АзКлавдия  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  - "Прокурорска монархия" - мчи това си е монархията на Чайка и Путин. :) Борис Велчев подписа споразумението с Чайка за обмяна на опит. И ангажира и слидващия главпрок с изпълнението му.

  Борис Велчев, Статус Инвест, преименувано от Владислав Панев в "СКай", финансирано от ПОД "Съгласие" и "Доверие", ролятя на Плевнелиев, пропуснатата роля на говорителката на Велчев - Рицар Попова и т.н. :)

  Апокрифния нет по темата - – „Борис Велчев - между Ясер Арафат и Конституционния съд“ - http://www.xn--80aepcclrgjoh6i.com/2014-03-31-10-44-02/9-2014-04-04-13-31-46

 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1257 Весело

  Какво става днес бе! Първо чума преди избори със Венелина Попова.https://i.ytimg.com/vi/dMLciOsv0t4/hqdefault.jpg После Здравка Калайджиева.https://i.ytimg.com/vi/cy_K7QNOBNs/hqdefault.jpg Бррррр!
  —цитат от коментар 4 на Lemmy


  До коментар [#4] от "Lemmy":

  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  - Обичайната доза пропаганда от медиите на Моника и щатния десар Красимир Гергов. Грижат се кафето ни да бъде весело. :)

  п.с. "АзКлавдия", извинете пропуснатото обръщение в предния ми пост.

 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Не само на прокурорите, а и на огромна част от българското общество, което смята, че кадрите от Милиционерското училище са най-подходящи не само за МВР и Прокуратура, но и за Министерски съвет и Президент. Като пример посочват КГБ-произхода на Путин и "големите успехи" на Русия, по техните критерии разбира се.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 23. 23 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1515 Весело

  До коментар [#6] от "zz_s":Какво им има на правилата за избор?
  —цитат от коментар 15 на АзКлавдия


  Правилата за избор позволяват липсата на състезание.

  До коментар [#6] от "zz_s":кой го направи?
  —цитат от коментар 12 на дерибеев


  Христо Иванов, който в момента протестира срещу избора.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 24. 24 Профил на Позорно събрание
  Позорно събрание
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#23:"zz_s"][/quote]

  Точно така, само той !
  той е последните 11 години на власт ;)

 25. 25 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1515 Гневно

  Преди няколко дни в една статия някои от коментиращите беше репликирал друг коментиращ "... и не наричай България "кочина"!"Добре де, честно кажете всички защитаващи избора на Гешев:1) Къде са милионите от КТБ?2) Къде (и кои) са виновните за КТБ? Поне един обвинен с доказателства?3) Къде са виновните за източването на Кремиковци?4) Къде са виновните за 30 милиарда потопени в Белене?5) Къде са виновните за реките по новите булеварди на Варна?6) Наистина ли, ама наистина ли вярвате, че парите на Доган и Пеевски са чисти?7) Какви наказания ще има в резултат недекларираното барбекю на покрива на КОМПИ-ра?Който иска да продължи списъка. Дълъг е.Е как да не е кочина България?
  —цитат от коментар 1 на Боби Колев


  Въпреки всичко не наричай България кочина!

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 26. 26 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Няма смисъл да се коментира тази статия. Всеки ден, едно и също.Дневник е публична психоанализа на страховете на Прокопиев.
  —цитат от коментар 19 на Срам ме е че чета Дневник


  +++++++++

  То за това е статия след статия, по темата и затваряяне на очите за бъркотиите които те сътвориха вместо да оправят предишните.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 27. 27 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2645 Неутрално

  Ами навсякъде където има червени трева не никне. Докато няма промяна ще е така.

 28. 28 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Тази безконтролност, безотчетност и несменяемост на главния прокурор трябва да приключат с промяна на конституцията. Милиционерът Гешев само направи този отдавнашен проблем особено видим. Не може подчинените му да го избират, защото тогава те не носят никаква отговорност. Главният прокурор трябва да се избира или 1) от суверена с преки избори, 2) президента, 3) премиера (както е в САЩ). Варианти 2) и 3) означават пряка отговорност на този, който го е избрал, както и възможност да го уволни във всеки един момент при определени условия.

 29. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Весело

  До коментар [#18] от "Позорно събрание":

  Хи хи, малкото болшевиче веднага е готово да каже на "леля си" какво да мисли, от какво да се интересува и какво е пропуснала.
  Смешно детенце! Не си позорно, смешно си.

  Доброто е заразно
 30. 30 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#19] от "Срам ме е че чета Дневник":

  Всеки ден едно и също - куп бездарни тролове сте на амбразурата. Сякаш не и вашите деца предстои да живеят в кочина? Или вие в кочина сте си свикнали и ви е хубаво да си грухтите в калта?

 31. 31 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  Преди 20 г. в съдебните зали прокурорът стоеше на банката на съда (по традиция от социализма). За абсолютно всяко престъпление се водеше следствие, а следователите също СА органи на съдебната власт. Днес следствие е предвидено за много малък кръг престъпления - вярно най-тежките. Останалите досъдебни производства са поверени по закон на разследващите полицаи, които НЕ са органи на съдебната власт, а на изпълнителната. Тези промени бяха въведени със закони, които са ПОЛИТИЧЕСКИ актове. Те бяха съпътствани от жестока политическа съпротива, а политикът, който ги прокара плати жестока политическа цена (вероятно и заради това, че свали прокурорите от банката на съда и вероятно за това, че даде разследванията на полицията)...

  Мисля си, че щом с прехвърляне на разследванията от следствието (съдебна власт) на полицията (изпълнителна власт) не настъпи някакъв апокалипсис, такъв може би няма да настъпи и ако се направи същото с прокуратурата... Обаче това няма да стане, защото НИКОЙ политик не иска да си сложи главата в торбата... И населението ще си плаща за ПОЛИТИЧЕСКИЯ си избор. А политиците имат вопиющ интерес да са в комбина с прокуратурата под масата, а не да носят политическа отговорност за действията на прокуратурата, ако тя е част от изпълнителната власт. Дали това е решението - нямам претенциите да разбирам. Но Айнщайн беше казал: "Безсмислено е да правиш едно и също и да очаквате различни резултати"...

 32. 32 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  И аз неведнъж изразих становище, че Гешев е бухалка, а ВСС е инсталиран от шайката. Г-жа евросъдийката потвърждава. При мене не е лично мнение, а впечатление от наблюдения на тези персони. Който ги наблюдава внимателно, ще стигне до истината. Който е предубеден и заинтересован ще акламира Гешев. Но само Господ знае накъде сме тръгнали и докъде ще стигнем?

 33. 33 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  До коментар [#28] от "galapagas":

  Обаче ако случайно Бойкикиев стане главен прокурор се басирам че умнокрасивците първи ще ревнат за независимата прокуратура и как не можело да бъде уволняван главния прокурор.

 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Весело

  До коментар [#23] от "zz_s":

  Не те разбирам.
  Как така "позволяват" липса на състезание? Какво състезание би било, ако има четирима участници, за които всички знаят, че са пълнеж? На мен пък такива състезания са ми най-смешни. Ето, хипотетично си представи, че в момент на умопомрачение министър Кирилов вземе, че предложи Бойко Атанасов като "алтернативна кандидатура". Или адвокат Хаджигенов? Това с какво би променило ситуацията? Във ВСС може да са всякакви, но не са умопомрачени да изберат подобна одиозна личност.
  Не е лошо да има повече кандидатури, разбира се, не ме разбирай погрешно.
  Но ако може да са реални, а не по "полова квота" и разни измислени участници на олимпийски принцип.

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2550 Весело

  До коментар [#19] от "Срам ме е че чета Дневник":

  Тук един колега (да ме прощава, забравих му името) нарече този феномен "предсингапурска треска".

 36. 36 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#20] от "plebs":

  Хубаво, че не сме прокурорска монархия тогава, а просто прокурорска република :)

  Доброто е заразно
 37. 37 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 843 Весело

  До коментар [#25] от "zz_s":

  „Въпреки всичко не наричай България кочина!“

  А какво да я нарича? Ако не ти харесва кочина има друга дума, гириз. Също много подходяща. Според мене сравнението е обида за кочината. Хубаво е такива „патриотчета“ като тебе(и другите подобни) да се огледате и да видите, че БЪЛГАРИЯ я няма вече! И да се земете у ръце, та белким нещо промениме!

 38. 38 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#28] от "galapagas":

  „...3) означават пряка отговорност на този, който го е избрал, както и възможност да го уволни във всеки един момент при определени условия.“

  Както например е е в Германия.

 39. 39 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2550 Весело

  Припомням си избора за председател на ВКС. Тогава икономедията защитаваше мощно соросоидната кандидатка Павлина Панова. Тук се късаха гащи и сутиени за избраната от тях убавица.
  https://bit.ly/2yiDYA9
  https://bit.ly/2LJ0zi1
  https://bit.ly/2JYl9su

  Съответно Лозан Панов беше низвергнат от афтентичните и невник.
  https://bit.ly/2LJixkF
  https://bit.ly/2ZgQThL
  https://bit.ly/2Yhmp33

  Днес реалността е, че същите тези хора са готови да целуват краката на божеството Лозан. Казвам го не за друго, а за да дам искрица надежда на разградските райт уингъри. Никога не знаеш от кой храст ще изскочи керкенеза.🤩

 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#35] от "Lemmy":

  Колегата sokrat41.

  До коментар [#19] от "Срам ме е че чета Дневник":Тук един колега (да ме прощава, забравих му името) нарече този феномен "предсингапурска треска".
  —цитат от коментар 35 на Lemmy


  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 303 Неутрално

  ............" всички разумни доводи на юристи и граждани се удрят в бетонното упорство на изборния орган............"

  Единодушният избор означава само едно, че прокуратутата е окупирана от ГЕРБ/ДПС и този път грешки като с Лозан Панов. Статуквото трябва да се запази на всяка цена.

 42. 42 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 365 Неутрално

  Какво става днес бе! Първо чума преди избори със Венелина Попова.https://i.ytimg.com/vi/dMLciOsv0t4/hqdefault.jpg После Здравка Калайджиева.https://i.ytimg.com/vi/cy_K7QNOBNs/hqdefault.jpg Бррррр!
  —цитат от коментар 4 на Lemmy


  А ти пробвал(а) ли си да се видиш в огледалото?. Тези жени излизат пред медиите с лицата и имената си, а ти показваш задника си на тъмно. Тези жени имат аргументирана позиция. Ти какво имаш?

 43. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Весело

  До коментар [#39] от "Lemmy":

  Още се кикотя за "разградските райт уингъри".
  Сещам се за вица за един мъж, дето обявил, че джипиесът в колата развива неочакван изкуствен интелект и става опасен, понеже вече съветвал жена му със "след 200 метра завийте на ДРУГОТО дясно".

  Доброто е заразно
 44. 44 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2550 Весело

  До коментар [#43] от "АзКлавдия":

  Хубав виц! Трябва да е била азиатка.

 45. 45 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2673 Неутрално

  Напънало се тришишието и родило достоен млад шиш,продължител на идеалите на тришишието.

 46. 46 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3284 Весело

  Гоуем идеал баце! Гоуемо нещо! Тъп, прост, упорит и нахъсан, когато шефът посочи някой каже "дръж". Ама, така е в страната Абсурдистан.

 47. 47 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Като България е кочина, защо се заседявате,а в любимата ви Русия не се заселявате?
  —цитат от коментар 2 на Michael Jordan


  Мани ги, даже и на екскурзия не ходят в Русия!
  А да скачат среу Гешев знаят!

 48. 48 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Тази безконтролност, безотчетност и несменяемост на главния прокурор трябва да приключат с промяна на конституцията. Милиционерът Гешев само направи този отдавнашен проблем особено видим. Не може подчинените му да го избират, защото тогава те не носят никаква отговорност. Главният прокурор трябва да се избира или 1) от суверена с преки избори, 2) президента, 3) премиера (както е в САЩ). Варианти 2) и 3) означават пряка отговорност на този, който го е избрал, както и възможност да го уволни във всеки един момент при определени условия.
  —цитат от коментар 28 на galapagas


  Точно за такава институционална промяна трябва да се протестира/претендира, а не за/срещу едно, име защото не е изгодно/удобно на прокопи или делянчо.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 49. 49 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3589 Весело

  До коментар [#43] от "АзКлавдия":

  това е добро и на място ... на другото дясно все завиват викаш

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 50. 50 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#43] от "АзКлавдия":Хубав виц! Трябва да е била азиатка.
  —цитат от коментар 44 на Lemmy  До коментар [#44] от "Lemmy":

  Чувствам се расово пренебрегната!!!!!!
  Мъжът ми има навика да започва всякакви дистанционни технически обяснения със "Сега виждаш ли я оная джаджа, дето...", което също така ме възмущава! А аз, за да му го върна, като се прибере му мрънкам друг път да не мисли, че не знам кое е клемата и кое е мостчето в контакт Шуко.
  И за капак го питам дали знае що контактите се наричат Шуко.
  След като съм изръшнала интернеДа, де!

  Също така мисля, че съдебната реформа трябва да продължи! (това е категорично по темата на статията).

  Доброто е заразно
 51. 51 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  Припомням си избора за председател на ВКС. Тогава икономедията защитаваше мощно соросоидната кандидатка Павлина Панова. Тук се късаха гащи и сутиени за избраната от тях убавица. https://bit.ly/2yiDYA9 https://bit.ly/2LJ0zi1 https://bit.ly/2JYl9su Съответно Лозан Панов беше низвергнат от афтентичните и невник.https://bit.ly/2LJixkF https://bit.ly/2ZgQThL https://bit.ly/2Yhmp33 Днес реалността е, че същите тези хора са готови да целуват краката на божеството Лозан. Казвам го не за друго, а за да дам искрица надежда на разградските райт уингъри. Никога не знаеш от кой храст ще изскочи керкенеза.🤩
  —цитат от коментар 39 на Lemmy


  Точно, че мотивите на тези протести не са по различни от на тези, които държат прокуратурата в момента в ръцете си.
  Така, че нужна институционална промяна, която обаче както виждам, никой не иска.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 52. 52 Профил на hushhush
  hushhush
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боби Колев":

  Само не разбирам с какво си заслужил толкова минуси за това изказване ;/

 53. 53 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#3] от "АзКлавдия":

  Е,като настоящи и бъдещи обвиняемиьот Кръга Капитал,се застраховат и предварително обвиняват гл.прокурор.За да могат утре да кажат,че са обвинени не заради престъпната привтизация или заради финнсови пеестъпления,ами щото са опозиционери.Прокопиев синползва медиите като медийна бухалка.Цел-защита от съдебно преследване.Който и да е гл.прокурор,аки не им гарантира имунитет,ще е пресиран от Прикопиев,Цв.ВасилевСашо Дончев и техните медии.

 54. 54 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2550 Весело

  До коментар [#50] от "АзКлавдия":

  Айде сега, контакти, щепсели... Отплесваме се от политическата коректност на разнообразието от жендъри.

  Ze is a judge and gives interview zirself.

 55. 55 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#6] от "zz_s":

  А,кой предложиб"сегашните правила" ?!Не е ои тоя,който най-много пищи сега?!

 56. 56 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  До коментар [#51] от "zz_s":

  Изплюй камъчето де. Нужна е конституционна промяна и то толкова фундаментална, че никой няма топки да я осмисли.

 57. 57 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#19] от "Срам ме е че чета Дневник":

  Ясно е,че Прокопиев сънува главнинпрокурори,които го съдят и отнемат заграбеното.

 58. 58 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 365 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боби Колев":Само не разбирам с какво си заслужил толкова минуси за това изказване ;/
  —цитат от коментар 52 на hushhush


  Лесно е за обяснение: Троловете днес са дежурни в "Дневник".

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#22] от "cinik":

  За тебр най-ьабавен е КГБ-произхода на харизматичния Христо Ивановм

 61. 61 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Весело

  До коментар [#28] от "galapagas":

  Печелите избори аъа 167 депутата и прпменяте констируцията,какъв ви е проблема?!Ооо,чакай...

 62. 62 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1091 Весело

  До коментар [#54] от "Lemmy":

  Прав си, отплеснахме се!
  Заминавам да повишавам рЕзко БВП.
  Защото...
  "Дали във ямб или хорей са -
  творбите ми са все в развой.
  Купувам два билета в рейса:
  За мен и за таланта мой!"

  Това е яко краднато от Добромир Тонев.
  Съгражданин, който знае как е тежко на филибелии да избират кой талант първи да подхванат, затова и се налага да се изпада в "айляк", докато вселената даде знак и се задействаме :) :)

  Доброто е заразно
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Общо взето Здравка Калайджиева смята и е сигурна, че разбира повече от всички останали прокурори.

  Като се има предвид , че тя дори не е прокурор , а дори е на точно противоположната страна в юриспруденцията , тази нейна ПРЕТЕНЦИЯ е дълбоко учудваща, да не кажа - покъртителна !

  Имам само едно логично обяснение за този феномен , ама НЕМА ДА ГО КАЖА , щот модераторите ПАК ще ме изтрият !

 65. 65 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  [quote#59:"faeton."]
  —цитат от коментар 63 на Паро
  АЗ БЯХ този, който репликира форумеца за " кочината ".Нарекох го " боклук " . Няма друго определение за човек , наричащ България така !Мен ме изтриха, а неговият коментар с " кочината " стои ! Толкова за безпристрастните модератори на Дневник ! И на твоя проблем има решение: Отиваш във форума на "БЛИЦ" и там можеш да разкажеш на всички. :) Телевизия "Алфа" дали има форум в сайта си?[/quote]

  Точно па ти ша ми кажеш къде да хода!
  Тия комсомолски навици да земеш да ги забравиш вече !

 66. 66 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 542 Неутрално

  А защо главния прокурор не се избира, чрез пряк избор от народа?

 67. 67 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 365 Любопитно

  [quote#65:"faeton."][/quote]

  Познаваш комсомолския живот, виждам. С партийния как си? :)

 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  [quote#25:"zz_s"][/quote]


  Добре де, не е кочина, а мафиотска територия .
  Така повече ли ти харесва ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 365 Любопитно

  Общо взето Здравка Калайджиева смята и е сигурна, че разбира повече от всички останали прокурори.Като се има предвид , че тя дори не е прокурор , а дори е на точно противоположната страна в юриспруденцията , тази нейна ПРЕТЕНЦИЯ е дълбоко учудваща, да не кажа - покъртителна ! Имам само едно логично обяснение за този феномен , ама НЕМА ДА ГО КАЖА , щот модераторите ПАК ще ме изтрият !
  —цитат от коментар 64 на faeton.


  Много на сериозно си се взел. Как реши, че на някой му пука за простотията ти?

 70. 70 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 365 Неутрално

  А защо главния прокурор не се избира, чрез пряк избор от народа?
  —цитат от коментар 66 на silverman


  Защото шишковците ще станат по-малко, а накрая и съвсем ще изчезнат. А в милиционерска държава без шишковци за къде сме?

 71. 71 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  А защо главния прокурор не се избира, чрез пряк избор от народа?
  —цитат от коментар 66 на silverman


  Правилен въпрос.
  Трябва да се промени КРБ.

 72. 72 Профил на averatec
  averatec
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Каквото Слънцето, такива и велможите му! Ганювци...

 73. 73 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 700 Любопитно

  "Положението изглежда безнадеждно - как ще функционира така наречената ни демокрация ..."

  Добре де , засега се убедихме в "качествата " на лошото ченге. Бива си го: типичен "симеоновец" от бай тошово време: В краката лъснат- в главата блъснат.
  Големият въпрос е: ще видим ли предложение за доброто ченге.
  Или прескачаме всички формалности и преминаваме директно към ЧК?
  Абревиатура на Ченгесарска Конституционност или Черезвичайна Комисия- решете сами...

 74. 74 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  До коментар [#34] от "АзКлавдия":


  " ... в момент на умопомрачение министър Кирилов ... "


  Този е винаги в " момента на умопомрачение " и не си спомням да е бил в момент на проясняване .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 75. 75 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5368 Весело

  До коментар [#10] от "АзКлавдия":

  Не бързайте толкова :)
  Ще стане и след като завършат делата им в ЕСПЧ; когато ЕК престане да напомня че трябва реформа в съдебната система (имайки предвид прокуратурата) както и когато престане обучението в Москва по модела на прокуратура тип Вишински

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 76. 76 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5368 Весело

  До коментар [#13] от "todor._89":

  А вие какво очаквате, да я питат за времето ли?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 77. 77 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  До коментар [#50] от "АзКлавдия":


  " Също така мисля, че съдебната реформа трябва да продължи ... "


  А кога е започнала ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 78 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 564 Весело

  Общо взето Здравка Калайджиева смята и е сигурна, че разбира повече от всички останали прокурори.Като се има предвид , че тя дори не е прокурор , а дори е на точно противоположната страна в юриспруденцията , тази нейна ПРЕТЕНЦИЯ е дълбоко учудваща, да не кажа - покъртителна ! Имам само едно логично обяснение за този феномен , ама НЕМА ДА ГО КАЖА , щот модераторите ПАК ще ме изтрият !
  —цитат от коментар 64 на faeton.


  Пич, когато имаш знания в областта на правото - независимо дали теория или практика /а госпожата има и в двете области/, защо трябва да си непременно прокурор, за да видиш, че избора на човек, КОЙТО НЕ Е СПЕЧЕЛИЛ с окончателно влязла в сила присъда НИТО ЕДНО ЗНАКОВО ДЕЛО, а успехите му в по-ниските нива на прокуратурата са смешни, още повече на човек, чието АйКю не надвишава 40 пункта, та защо не може един истински професионалист и ерудит в сферата си да каже, че този избор е смешен, жалък, и че е избор изцяло на статуквото. Древна китайска поговорка гласи - ЛОШИЯТ ИЗБОР НЕ Е ПРАВО НА ИЗБОР! Т.е. ако трябва да избирам между Прокопиев и ПееФски, между ГЕРБ и БСП, между Гешев и Христо Иванов примерно, т.е. между 2 ла***на, защо смяташ, че това е истински избор или дори, че е ПРАВО на избор? Замисли се колко са мъдри старите китайци, а не пиши глупости за истински ерудираните личности, тъй като те са рядкост :):):)

 79. 79 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  Преди няколко дни в една статия някои от коментиращите беше репликирал друг коментиращ "... и не наричай България "кочина"!"Добре де, честно кажете всички защитаващи избора на Гешев:1) Къде са милионите от КТБ?2) Къде (и кои) са виновните за КТБ? Поне един обвинен с доказателства?3) Къде са виновните за източването на Кремиковци?4) Къде са виновните за 30 милиарда потопени в Белене?5) Къде са виновните за реките по новите булеварди на Варна?6) Наистина ли, ама наистина ли вярвате, че парите на Доган и Пеевски са чисти?7) Какви наказания ще има в резултат недекларираното барбекю на покрива на КОМПИ-ра?Който иска да продължи списъка. Дълъг е.Е как да не е кочина България?
  —цитат от коментар 1 на Боби Колев


  ...8. Къде са "отговорните" за опазването на личните данни...?
  ....9. Кога Мишо Бирата ще влезе в съдебната зала...?
  ...10. Кога ще бъде заведени дело за бездействие с власт заради чумата по свинчугите...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 80. 80 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 1126 Любопитно
 81. 81 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#64] от "faeton.":

  Всички противници на предложения за гл.прокурор са адвокати,по дефиниция са с противоположни интереси.

 82. 82 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  До коментар [#19] от "Срам ме е че чета Дневник":Ясно е,че Прокопиев сънува главнинпрокурори,които го съдят и отнемат заграбеното.
  —цитат от коментар 57 на yanne  Като имаш таланта да тълкуваш на хората сънищата, би ли разтълкувал какво сънуват Доган, Пеевски, Цацаров, Мутрагенов, шайката около Богомил Манчев и останалата част т енергийната мафия, на които слугува българското правителство и парламент ?
  За сега ще спра до тук, макар, че много ми се иска да разбера какво сънува Путин .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 83. 83 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#66] от "silverman":

  А,защонне и шефа на ВКС ,а?!

 84. 84 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Беновска пита защо Ваклин все още не е в затвора. Отговаря Лудия дядка от "Времена и нрави" ---Защото Борисов,Цацаров и Пеевски КОМАНДАРЯТ парада.

 85. 85 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#75] от "penetrating":

  Ек,всъщност няма првдвид прокуратурата,а проблеми като забавяне на дела.Там са вашите реформирани съдии тип Ченалова и М.Тодорова.

 86. 86 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Може ли някой, ако обича, да ми обясни какво точно е "прокурорска република"?
  —цитат от коментар 3 на АзКлавдия


  Ето пресен пример какво е прокурорска република, цитирам изказването на кандидата за гл. прокурор относно обвиняемият Кристиан Бойков:
  "Съветвам това момче да седне само в тъмното и много добре да си помисли дали не е виновно". Така, че дали ще го наричате прокурорска република, мракобесничество, репресивен апарат, терор над народа ... все синоними
  Човек, който открито в същото интервю заявява, че не подкрепя принципа на разделението на властите, означава, че той не разбира механизмът на действие на една демократична държава. Това означава, че ни очаква репресия и терор ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 87. 87 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#64] от "faeton.":Всички противници на предложения за гл.прокурор са адвокати,по дефиниция са с противоположни интереси.
  —цитат от коментар 81 на yanne


  Този ФАКТ не може да не направи впечатление на всеки непредубеден и партийно безпристрастен човек.

  Другият Факт е, че ВСИЧКИ прокурори от колегията им във ВСС гласуват за него.

  Инак казано- всички адвокати са ПРОТИВ, всички прокурори са ЗА !

  Това е странно, меко казано, но при всички случаи да се имаш за последна инстанция по въпроса, както се има госпожата , е още по- странно .

 88. 88 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4318 Неутрално

  Преди няколко дни в една статия някои от коментиращите беше репликирал друг коментиращ "... и не наричай България "кочина"!"Добре де, честно кажете всички защитаващи избора на Гешев:1) Къде са милионите от КТБ?2) Къде (и кои) са виновните за КТБ? Поне един обвинен с доказателства?3) Къде са виновните за източването на Кремиковци?4) Къде са виновните за 30 милиарда потопени в Белене?5) Къде са виновните за реките по новите булеварди на Варна?6) Наистина ли, ама наистина ли вярвате, че парите на Доган и Пеевски са чисти?7) Какви наказания ще има в резултат недекларираното барбекю на покрива на КОМПИ-ра?Който иска да продължи списъка. Дълъг е.Е как да не е кочина България?
  —цитат от коментар 1 на Боби Колев


  Преди месец се говореше за бюджетен излишък от почти 3 млрд лв. Къде изчезнаха?

 89. 89 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4318 Неутрално

  До коментар 87 от "faeton.":

  Адвокатът защитава, докато прокурорът само обвинява. А не всички обвинени са престъпници. Да не говорим, че в досегашната си практика прокуратурата не е обвинила нито един голям престъпник.

 90. 90 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  Довечера протест, 18:30
  —цитат от коментар 80 на arcanum


  Там сме.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 91. 91 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#79] от "Рим":

  Не съм видял да се извиняваш за лъжите за това как е избран Радев и как ГЕРБ били винивни.Затова,както ти обещах,ти пускам линк с изказването на Плевнелиев : https://trud.bg/плевнелиев-радан-кънев-е-лъжец/ явно хакерчетата са ви го махнали от ЮТюб,но го има в дост сайтове,макар и не като клип.

 92. 92 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#82] от "niksan1":

  Дано сънуват същото.Аз не деля олигарсите на добри и лоши.

 93. 93 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#87] от "faeton.":

  Всеки умнокрасив се има за "последна инстанция" Това е пат от определението за умнокрасив.

 94. 94 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#88] от "historama":

  За бюджетен излишък може да се говори само в края на годината.Защото в първата половина се събират данъците,а половината разходи се правят във втората половина,все пак.

 95. 95 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#89] от "historama":

  Сега си схванал,ченпо дефиниция адеокат и прокурор имат противни интереси и не е редно адвокат да се меси в избор на прокурори.И обратното също важи.

 96. 96 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  До коментар [#90] от "Рим":

  Уу,пак ли всичките 100-тина?!Ще опустее форума без никовете ви.

 97. 97 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4318 Неутрално

  До 91:"yanne"....Не съм видял да се извиняваш за лъжите за това как е избран Радев и как ГЕРБ били винивни.Затова,както ти обещах,ти пускам линк с изказването на Плевнелиев : https://trud.bg/плевнелиев-радан-кънев-е-лъжец/ явно хакерчетата са ви го махнали от ЮТюб,но го има в дост сайтове,макар и не като клип...."

  Янко, не е удачно да ни предлагаш като доказателство интервю точно от в-к Труд. То просто е една дебела герберастка лъжа.
  Р. Кънев бе предложил Плевнелиев да е кандидат на десницата, а не на ДСБ. (освен ако ГЕРБ не са се сичтали за десница?)

  А колкото до това, че ГЕРБ помогна на Радев джапанката, за това просто не бива да се говори. Бойко предложи неизбираемата Цецка като алтернатива. със същия успех можеше да предложи и едно магаре.

 98. 98 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4318 Неутрално

  До коментар [#89] от "historama":Сега си схванал,ченпо дефиниция адеокат и прокурор имат противни интереси и не е редно адвокат да се меси в избор на прокурори.И обратното също важи.
  —цитат от коментар 95 на yanne


  Янко, адвокатът е гражданин и данъкоплатец, а всеки гражданин и плащащ данъци има право на мнение за абсолютно всичко случващо се в страната.
  Ама това един герберски чугун-милиционер трудно ще го схване.

  Всъщност спомням си как Цацата обвини Ненчев, че си били позволил да сключи сделка неизгодна за Рашистан! Рашистан ли плаща заплатите на прокуратурата?

 99. 99 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#89] от "historama":

  "Адвокатът защитава, докато прокурорът само обвинява. "
  Адвокатът представлява интересите на доверителя си, а прокуратутата защитава, би трябвало да защитава държавния интерес.
  И ако изглежда, че мнозинството адвокати са против манталитета на Гешевтовата прокуратура, то е защото тия заличават държавния и всеки друг интерес, задоволявайки собственото си его, което дори не е интелигентно.

 100. 100 Профил на znv38617509
  znv38617509
  Рейтинг: Неутрално

  Това е най-доброто занимание, което Google плаща сега. Получих основния месец от € 27936 за работа по 3 часа на ден. Започнах четири месеца по-рано и бързо се върнах у дома, поне от 7645 евро на 9264 евро последователно. Не мога да повярвам колко просто беше, когато се опитах.

  сега сега.....................>> http://www.Trade46.com

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK