Мая Манолова: Гражданският контрол е най-мощното средство за пресичане на корупцията в София

Мая Манолова

© Юлия Лазарова

Мая Манолова"Дневник" покани кандидатите за кмет на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, арх. Борислав Игнатов и Борис Бонев да отговорят на едни и същи въпроси за проблемите в града и възможните решения. Трета се отзова издигнатата от инициативен комитет Мая Манолова, която е подкрепена от БСП, АБВ, "Движение 21", ДБГ, НДСВ, "Път на младите" и др.


Кой е най-тежкият проблем на София, г-жо Манолова? Как ще го решите?


- Най-тежките проблеми на София са свързани с въздуха, който дишаме, с мръсния въздух, презастрояването и трафика, задръстванията. И всички те имат един източник - начинът, по който се управлява столицата, и изтичането на публичните пари на софиянци чрез непрозрачни процедури за обществени поръчки, неефективни разходи като цяло. Пилеят се пари. Три пъти се прави ремонт на едни и същи улици, правят го обикновено едни и същи фирми, една малка групичка се възползва добре от огромния финансов ресурс на столицата. За решаване на конкретните проблеми на гражданите никога не остават пари.
Трябва ли да се гори боклукът на София? Какво е решението за него?


- Личното ми мнение е не. Самата система за управление на отпадъците на София е изначално сбъркана и тук са изсипани огромно количество пари, които в крайна сметка не са създали нито кръгова икономика, нито зелена икономика. Изграден е завод за преработка на боклук, в който са инвестирани 350 млн. лв. Издръжката на този завод на годишна база е 27 млн. лв., а в сметището в Долни Богров се загробват годишно около 110 хил. тона от вече преработения боклук, т.е. онова висококачествено гориво, което трябваше да се произвежда, се загробва в сметището и за това се плащат още 3 млн. Останалите 50-60 хил. тона се горят в циментовите заводи, което до тази година струваше 10 млн., но в следващите три, тъй като вече е обявена обществена поръчка - ще струва по 20 млн. на година. Ако бъде строена инсталацията за изгаряне на този RDF, тя отново ще струва 310 млн. лв., издръжката на годишна база ще бъде около 15 млн. лв. и ще остане проблемът със справянето на т.нар. дънна пепел, която ще остава от горенето на боклук и която най-вероятно ще трябва да се транспортира в държави, в които има условия за нейното съхранение. Т.е. отново една раздута сметка, която ще плащат столичани и която в крайна сметка няма очакваната полза. Единствено остават опасенията как тази инсталация за горене на боклук ще се отрази на качеството на въздуха - най-големият проблем за хората в София. Така че няма как да харесвам начина, по който се източват парите на столичани през системата за управление на отпадъците. Моето лично мнение е против, тъй като това по никакъв начин няма да освободи ресурс, няма да спести ресурс, от една страна, а от друга - поставя редица екологични проблеми, залага следващи бомби, на които трябва да се отговори ясно и публично.


Какво е решението за боклука тогава?


- Тъй като цялата система за управление на отпадъците е построена на този изначално сбъркан принцип, може би най-честното решение ще бъде чрез местен референдум, като се чуят аргументите "за" и "против", гражданите на столицата да решат искат ли инсталация за горене на боклук в центъра на столицата, защото площадката на "Топлофикация", където ще се изгражда, е практически в центъра на столицата, или не искат.


Ако станете кмет, какво ще направите с незаконните пристройки и надстройки, както и с незаконните ромски къщи?


- Правилата трябва да важат за всички. Еднакви за всички - и за незаконните пристройки в ромските квартали, и за небостъргачите. Ако една сграда - надстройка или пристройка, е незаконна - независимо дали е на някое супер богато дружество или на социално слаб гражданин, трябва правилата да бъдат абсолютно еднакви. Огромното ми притеснение в момента е свързано обаче с това, че няма никакъв контрол върху разрастването с незаконни сгради в ромските квартали, т.е. има един проблем, който е в незаконното строителство, а общината не прави абсолютно нищо този проблем да не се разраства - вижда се как пълзят тези квартали. От друга страна, има решения на Съда на Съвета на Европа, които казват, че във всички случаи, когато става дума за социално слаби групи, би следвало да бъде спазван принципът на пропорционалност, т.е. да бъдат предложени алтернативи. Някак си няма как да изкараш на улицата майка с бебе. Трябва да се мисли за решения и тук следват нова серия въпроси, които може би биха могли да бъдат предмет на още интервюта.


Какво ще предприемете за запазването на архитектурни и културни паметници в София?


- Във всички случаи няма да позволя те да бъдат запалвани или да бъдат разрушавани, както вече се случи с Царските конюшни или с "Двойната къща". Това е богатство - богатство на градската среда в София. Би следвало да се прилага законът - твърдя, че има добри законови решения, които просто Столичната община никога не е привела в действие. Например една рушаща се сграда, с рушаща се фасада да бъде възстановена от Столичната община, като се учреди ипотека върху цялата къща и след това парите се приберат от собственика. Това е добро решение, което се прилага в редица европейски столици, но просто не се използва от столичната управа.


"Топлофикация София" има огромни дългове. Какво е решението за тях?


- Осемстотин и шейсет милиона лева успяха да натрупат от "Топлофикация" през последните години при пълно безхаберие от страна на кмета и на Столичния общински съвет (СОС), които така и не взеха мерки въпреки проблемите, които имат гражданите с "Топлофикация", въпреки моите препоръки, призиви, настоявания, участията ми в заседания на СОС като омбудсман. Те просто оставиха дружеството да се източва и да трупа дългове. Това, което ще направя, е първо - да предизвикам пълна ревизия, т.е. да е ясно как са натрупани тези дългове, защото 200 млн. са за последните две години. И след това - да бъде направен опит да бъдат запушени дупките. Например редно е звеното, което е създадено към "Топлофикация", да продава тока, който произвежда "Топлофикация". Това е ток, който се произвежда в условията на комбинирано производство и се плаща добре на енергийния пазар. В момента частен субект купува евтино и продава скъпо, той печели, а "Топлофикация" губи. Става дума за фирма на Христо Ковачки, която купува тока от "Топлофикация" и го продава на енергийната борса. Това трябва да бъде прекратено и "Топлофикация" сама да черпи ползите от производството на ел. енергия. Има и още начини, чрез които се източва дружеството чрез скъпи външни услуги - възлагат се всевъзможни услуги, които носят разход. Или чрез така познатата в столицата практика - ремонт на ремонта. Ремонтират се едни и същи участъци, понякога се твърди, че те изобщо не се нуждаят от ремонт. Изобщо тук трябва да има един много ясен контрол и това може да стане също чрез елетронизация на всички дейности на достъпа на гражданите до дружеството - всеки да има електронно досие, да може да провери какво дължи, кога дължи, за какъв период го дължи, но също така да може да провери какви ремонти в момента извършва "Топлофикация", на каква цена, кой ги прави, в какви срокове. Т.е. гражданският контрол не е панацея, но за мен е едно от най-мощните средства за пресичане на корупцията и даже за оздравяване на общинските дружества. Ако добавим тук и Центъра за градска мобилност, който също е една черна каса, в която потъват парите на столичани от синя и зелена зона, като добавим тук "Екоравновесие", "Чистота Искър". Проблемът за това как се управляват столичните дружества е огромен, защото в тях потъват парите на столичани, които биха могли да бъдат използвани за много важни за хората проблеми.


Кой според вас е най-големият проблем пред хората с велосипеди в София и как бихте го решили, ако станете кмет?


- Това, че няма свързаност между велоалеите - те започват отникъде и свършват доникъде. Не можеш да стигнеш от краен квартал до центъра безопасно. А би следвало да се осигури тази възможност, включително и Витоша. Защо не да има възможности да се качиш на Витоша с велосипед!?


Какво трябва да се направи с Паметника на съветската армия?


- Паметникът на съветската армия - проверих - е собственост на държавата. Според мен тази тема беше извадена в изборите, за да отвлече вниманието от истинските проблеми, от отговора на истинските проблеми на столичани. Така че решението е в ръцете на държавните институции.


Ако станете кмет на София, ще предприемете ли някаква инициатива, за да се облагороди пространството там?


- Да, би следвало парковете, местата в центъра да бъдат предмет на грижа на столичния кмет. На първо място, парковете трябва да са чисти - дават се по 120 млн. годишно за чистота и още 38 млн. лв. за чистота на зелените площи, което означава, че наистина за тези пари те трябва да бъдат в перфектно състояние.


Възможен ли е например местен референдум за Паметника на съветската армия?


- Да, възможен е, стига да бъде деактуван като държавен и да бъде актуван като общински. Но тъй като в момента това не е така, грижата за това какво се случва с паметника е на неговия собственик - държавата. Ако той стане общински, темата ще бъде обсъдена в общинския съвет. Но тук възникват и въпроси защо 30 г. никой не се сети да постави този въпрос, а той изниква в кампанията, и то с подвеждащия коментар, че това е общинска собственост. Помолих различни общински съветници, хора в Столичната община да проверят този въпрос и се оказа, че той е държавен.


Според вас като фирма ли се управлява Столичната община, или е заложник на разпределението на бюджета?


- Столичната община се управлява задкулисно. Това не е дясно управление, това е задкулисно и корумпирано управление. Ясно е кой взема решенията. Г-жа Фандъкова е просто изпълнител на чужда воля. Много често общинският съвет - също. Хората, които стоят зад кадър - приятелският бизнес кръг, вземат важните решения за обществените поръчки - какви да се обявяват, как да се напишат условията, кои да ги печелят. В Столичната община, както казва бизнесът - не можеш да доставиш един кламер без благословията на този кръг.


Кой е този кръг?


- Това са т.нар. Орлета на Борисов. И за да бъда съвсем ясна - става дума за общинския съветник Орлин Алексиев, който сега не е включен в листата на ГЕРБ, но това едва ли ще му попречи отново да дърпа конците, в случай че г-жа Фандъкова бъде избрана за кмет.


Видео от разговора гледайте тук.
Отговори на Манолова на други въпроси вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5968 Неутрално

  Има и друг кръг - брокерите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2880 Весело

  Мая Манолова бъдещ премиер !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 3. 3 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  наличието на толкова пропадняци в политиката е средство за измерване на търпението и интелекта на обществпто.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5968 Неутрално

  До коментар [#3] от "хм":

  Време е за нови лица.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Поредната некомпетентна крадла, празнота зад лъскава фасада...

 6. 6 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 1043 Разстроено

  Мръсният въздух работи за Мая Манолова.

  Ето полезна статия - замърсеният въздух води до сериозни проблеми с паметта и то не само сред най-старите. Сериозно изследване, публикувано в добро професионално списание.
  https://medicalxpress.com/news/2019-10-memory-air-pollution.html

  Според мен това обяснява много неща в българската политика.

 7. 7 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 915 Неутрално

  имам чувството, че сте пратили въпросите седмица по-рано на всички и са ви отговорили точно, каквото би искал да чуе "средния" избирател...

 8. 8 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5104 Весело

  Мая всъщност трябва да се готви за възобновяване на адвокатската си кариера от следващия месец.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5968 Неутрално

  До коментар [#5] от "Джони Глупавия":

  Поредната след КОЯ !?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 715 Неутрално
 11. 11 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Ще се зарадвам особено много, ако някой по телевизията попита Манолова и Корнелия дали се извиняват за 45 мракобесни години , Виденовата зима и двете тройни коалиции, обаче никой не иска да ги попита.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5968 Неутрално

  До коментар [#11] от "Сенчеста фигура":

  А Бойко ще се извини ли за всички убити от милицията ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  На мене пък ми е непонятно още колко години тъй наречените софиянци няма да си плащате парното. Сега по някое време тихомълком ще ви го платят от бюджета и пак привилегии.
  Плащайте си парното бе драги ми бивши и сегашни селяни.

 14. 14 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Гласувайте за Джамбазки. Достатъчно е да затвори мигрантските центрове и да разтури циганските гета, и София ще стане едно по- добро място за живеене!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5968 Неутрално

  До коментар [#13] от "Да вярваме на истината":

  Плащаме здраво и така храним крадливата гробарска Шайка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  До коментар [#11] от "Сенчеста фигура":А Бойко ще се извини ли за всички убити от милицията ?
  —цитат от коментар 12 на КМЕТ В СЯНКА


  Боко е от прозападните комунисти, но поне има свян да не се кланя пред паметника на Правешкия овчар, защото БСП на практика се обяви за пряк наследник на БКП. Главното зло в България. Ти забелязваш ли, че сега няма фалити на банки и доклади от Европа. Само бесепарските зверове правят такива дивотии.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2073 Весело

  "Мая Манолова: Гражданският контрол е най-мощното..."

  - Тъй мчи. Спас Русев и Милен Велчев ще бъдат "гражданския контрол" на сестра Галева, който ще я пази от братя Бегалеви... :)

  - Да не си мислите, че Русев, Велчев и Галеви са играли карти на някаква яхта. Няма такова нещо. Четете Думник. :)

 18. 18 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3444 Неутрално

  Себастиан Курц в Австрия спечели с много. Не само, но и благодарение на интелигентната си предизборна кампания. Не нападаше никого. На нападките отговаряше аргументирано и само по същество - без квалификации, без лирика и фолклор. И с подчертано уважение. И с това правеше опонентите си смешни. Декларации и квалификации от устата му не излязоха, в кичозни прояви не участваше и абсолютно последователно си държеше на линията. А тази направи всичко обратно - седна в инвалидни колички, направи шпагати като оърва акробатка, боядиса се във всичките цветове на дъгата и стреляше няпосоки като в каубойски уестърн! Има ли някъде, дето се залага, искам да заложа, че и до балотаж няма да го добута! За огромно съжаление на лилявите, дето почти си я припознаха за тяхна!

  Мърфи е оптимист!
 19. 19 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ами защо според Манолова имате 860 милиона задължения Топлофикация София. Ами вдигнете се на оротест. Все пак е общинско дружество не е частно като в другите градове.

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5968 Неутрално

  До коментар [#16] от "Сенчеста фигура":

  Че той го обслужваше ЛИЧНО !!! Май нещо си зле с паметта.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  "Гражданският контрол е най-мощното..."

  Браво Мая, браво Манолова! Остава някой да повярва, че комунист иска да бъде контролиран когато краде...

  Eddie lives... somewhere in time!
 22. 22 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 423 Неутрално

  знчи е вярно,ярхитектът с дом с тапети катов турска сауна,е парашутист и се разпределят постове с пчеличката мая-защо даявате кликбайт и трибуна толкова много на бсп?Съдете и за 1 милиарсд недялко-но истината е една и откога нейното изказване е популизъм ?

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5968 Неутрално

  До коментар [#16] от "Сенчеста фигура":

  Я да видим кои точно са се кланяли, каскет !?!?
  https://e-vestnik.bg/10759/koy-slozhi-pametnika-v-pravets-i-vazrazhdaneto-na-kulta-kam-zhivkov/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5968 Неутрално

  До коментар [#19] от "Да вярваме на истината":

  Аз нямам задължения и затова имам правото да казвам, че ме крадат и това е доказано! Разбра ли ?
  Доказано е и за СВ и за ЧЕЗ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на radovel
  radovel
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Голямата Лъжлива Кюстендилска Уста

 26. 26 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А според мене значи,бче сметките ти за парно са силно занижени щом има такива задължения с цел да прилагате по 120 лева от всеки българин включително и бебетата и софиянци включително от бюджета. Щом не ви пука.

 27. 27 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Мая Манолова ново лице? Ти пак си се притеснил нещо.

  Gunter glieben glauchen globen
 28. 28 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 808 Неутрално

  През 2013 не мислеше така

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 29. 29 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  А какво правим с Костинброд? Или това не се коментира?

  Gunter glieben glauchen globen
 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2073 Неутрално

  "Ветрилото" от кандидат кметове и акцентът на агитпропа върху избора им има една цел - "Лакомниците" на Корни и Софиянски пак да направят "София – град за продан" - http://corruptionbg.com/Sofia-grad-za-prodan

  Със здраве.

 31. 31 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  Ще се зарадвам особено много, ако някой по телевизията попита Манолова и Корнелия дали се извиняват за 45 мракобесни години , Виденовата зима и двете тройни коалиции, обаче никой не иска да ги попита.
  —цитат от коментар 11 на Сенчеста фигура


  А и за костинбродската афера.

  Gunter glieben glauchen globen
 32. 32 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 755 Весело

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Само така кмете! Яко на барикадата, че бият кака.

  Голяма уста-празна глава:

  https://www.facebook.com/politrambesh/videos/1023964687782984/

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4303 Неутрално

  Ако софиянци не гласуват разумно и не подкрепят Игнатов, да се сърдят после само на себе си, че една от двете каки ще седне в кметския стол....

 34. 34 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  Само като си спомня, че допреди няколко години дори такситата не искаха да я качват тази комунистическа ...
  https://www.youtube.com/watch?v=9jqwVda_Qg4

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 35. 35 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#14] от "venci4":

  Мигрантите и циганите къде ще ги преместите?

  Gunter glieben glauchen globen
 36. 36 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти специално нищо не плащаш.

  Gunter glieben glauchen globen
 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4303 Весело

  Голямата Лъжлива Кюстендилска Уста
  —цитат от коментар 25 на radovel


  Конкуренцията с Йорданка е ожесточена - трудно ми е да преценя КОЙ повече лъже.....

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5968 Неутрално

  До коментар [#26] от "Да вярваме на истината":

  Верно ли бе, каскет? И в летните месеци , дори когато съм на почивка плащам по 60 лева"прогнозни" сметки за затопляне на вода, която освен това НЕ е гореща. Малко ли ти се струват ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  До коментар [#14] от "venci4":Мигрантите и циганите къде ще ги преместите?
  —цитат от коментар 35 на Alarmstufe: Rot


  Там , от където са дошли

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 40. 40 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  Отговорите ми харесаха. Имам съмнение към биографията на самата личност. Но във всеки случай много по-добре от Фандъкова, зам. председател на ОПГ ГЕРБ

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 41. 41 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Бахти и безочието.
  Точно тази кюстендилска уруспия да говори за антикорупция
  Само се сещам за Костинброд и....

 42. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  Отговорите ми харесаха. Имам съмнение към биографията на самата личност. Но във всеки случай много по-добре от Фандъкова, зам. председател на ОПГ ГЕРБ

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 43. 43 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 2740 Разстроено

  Мая Манолова бъдещ премиер !!!
  —цитат от коментар 2 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  .....++++++++++++++.......!!!!!?????!!!!!......караш ме да се замислям.......????!!!!!????......не е ли ВРЕМЕ ДАМИ да ПОЕМАТ РУЛЯта..../..ВАХТА.../........!!!!????!!!!......като ГРИЖОВНИ МАЙКИ......????!!!!!????!!!!....../....само да не се окаже ,че за Едни са МАЙКИ.......аааа.....за други МАЩЕХИИИ....../.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 44. 44 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  До коментар [#38] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Че като плащаш що има 860 милиона задължения общинското ти дружество. Плащал. Ами и аз искам ако трябва реално да плащам 180 лева да плащам 60 лева.
  Сега държавата ни е събрала близо 2 милиарда тази година по сметката "Отговорност за обществото" за тока само гледай как ще ги хакне за Топлофикация София като си много отворен, селянин. Апропо от ние дивашко село произхожда рода ти мълчиш.

 45. 45 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#33] от "samoedin":

  софиянци ще си изберем фандъкова, ти нас не ни мисли.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 46. 46 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#40] от "cinik":

  лилавите болшевики сте ясни на всеки, не е нужно постоянно да демонстрирате простотията си и късата памет. хубавото е , че дори и у софете не важите и никой не ви бръсне за нищо.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Кандидатът за кмет на София Ангел Джамбазки от ВМРО заяви в интервю за Dir.bg, че възнамерява да се справи с ромските гета и незаконното строителство в тях. Той поставя на дневен ред проблемите с чистия въздух на столицата, транспорта, презастрояването и др. Джамбазки ще иска премахване на гей парадите и казва, че ще гласува на евентуалния балотаж ще гласува за... себе си.

  - Защо един евродепутат се кандидатира за кмет на София?


  - В София има много несвършени неща. Не са премахнати циганските катуни, не е решен въпросът с презастрояването, не е решен този с чистия въздух, не е решен проблемът с транспорта на софиянци, не е решен въпросът с крайните квартали. Всички тези въпроси, поставени от наши съмишленици, изискват отговор, а той е един - решение. Тези гета са източник на зараза, болести, проституция, просия и тормозят нормалните данъкоплатци, които живеят покрай тях. Всички незаконни къщи трябва да бъдат премахнати - бедни, богати - няма предимство пред закона. И не става дума за бедни или за богати, а става дума за язва на обществото, като махалите в Баталова воденица, Виетнамските общежития, Захарна фабрика, Факултета. Досега такова решение не е намерено и няма как да бъде намерено извън нас, ние имаме ясна позиция по всички тези въпроси. И това е причината да се кандидатирам за кмет на София от името на ВМРО.

  - Говорите за унищожаване на ромските катуни, възможно ли е това да се случи? Как бихте решили неграмотността, заетостта и приобщаването на ромите, може би тогава няма да има гета?

  - Неграмотността, заетостта и приобщаването не са проблем на столичния кмет, те са на социалното министерство, Народното събрание, Образователното министерство. Когато говорим за цигански катуни, ние не говорим за измислени приказки. Няма такава дума роми в България и в Европа, това е измислица. Това е лицемерие, двоен стандарт, ние говорим за незаконни цигански постройки. А те могат да бъдат премахвани по един разумен и бърз начин, нарича се булдозер.

  - Как виждате вписването на ромите през концепцията на г-н Каракачанов, имате идея за образована раждаемост?

  - Образована раждаемост означава, че всеки който иска да прави семейство и има поне средно образование, може да разчита на помощ. Ако няма поне средно образование, а е малограмотен, то не може да разчита на помощи и ще трябва да се справя сам. Програма на ВМРО е да се дават пари на образованите родители при раждането на дете. Нашите общински съветници внесоха такъв проект за наредба. Годишната база за тази програма са 6 млн. лева. Другото нещо, което предлагаме, е свързано и с безплатна ясла и детска градина. Това ще бъде и мярка за социално вписване на несоциализирани групи в обществото. Когато има такъв стимул, всеки един нормален родител би предпочел детето му да влезе в детска градина, за да се образова и да може да получи базови умения по български език и да му помогнат после в образованието.

  - Какво мислите за туризма на Витоша, там като че ли нещата са замрели?

  - Витоша замря заради съпротивата и безобразното поведение на така наречените природозащитници, зелени формации или както искате ги наричайте, които направиха всичко възможно да получават грантове, за да затворят планината и да не се развива туризмът. Това е повече от очевидно и е безспорен факт. На това нещо трябва да се сложи край. Как? Като се обновят съоръженията, лифтовете. Това е разумно и може да се случи.

  - Казахте, че един от проблемите на София е транспортът, каква е Вашата визия?

  - София не е само метро. София е автобусен транспорт. Повечето софиянци се возят на автобуси. Но засега се говори само за метрото. Това, което би трябвало да бъде направено, и всеки един кмет ще трябва да направи, е да насочи инвестиции в посока на подновяване на автобусния парк, което означава закупуването на нови електробуси, автобуси на газови уредби, такива, които да могат да довеждат хората до метрото и до друг транспорт.

  - Столична община заговори за програма, при която да се преминава на алтернативно гориво - пелети, газ, ток, Вие какво мислите да направите за екологията?

  - Въздухът в София е мръсен, защото първо се карат автомобили, които са с неизправни системи и зареждат от бензиностанции с нискокачествено дизелово гориво. И второ, защото в циганските махали се горят материали, които не трябва да се горят. Когато премахнем циганските махали, няма кой да гори тези материали.

  - Говорите за премахване на ромските махали, не Ви ли е страх, че губите гласовете на тези избиратели?

  - Хич не ме е страх. Мисля, че тези хора, които горят гуми, гащи и които живеят незаконно, не би трябвало да имат право на глас.

  - Като патриот как бихте наложили българщината в София?

  - През политиката в сферата на културата, на образованието. Има неизброимо море от дейности и задачи, които трябва да прави Столична община, а тя не ги прави, защото се занимава с глогинки и детелинки, така да кажа, с разни фондации, които се занимават с гей паради, които нямат място не само в София, но и в България.

  - При евентуален балотаж в столицата кого бихте подкрепили?

  - На балотажа бих подкрепил себе си. Бюлетината е с № 34.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5968 Неутрално

  До коментар [#44] от "Да вярваме на истината":

  Питай Фандъкова - тя му е принципала.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Излиза, че в София ще бъде построен стадион "Маракана". Там ще се събират гражданите, за да опражнят граждански контрол - в общината няма място за утопията. Дори няма да има за какво да присъстват общинските съветници от разни, избрани от същите граждани техни представители. Всичко друго няма да е в синхрон с празните приказки, на празната глава, от добре известната представителка на шизофренията сестра Галева Костинбродска.

 51. 51 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 995 Неутрално

  От кога тази кюстендилска крадлива пача се е загрижила за София?!?
  Това да не е Костинброд.

 52. 52 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3903 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Дс нричаш Манолова "ново лице" е малоумно.

 53. 53 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Мая - лъжата . Крадеше и лъжеше като депутат , мамеше и даваше празни обещания като омбусман , сега ламти за кметското място за да може още повече да краде .

 54. 54 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Стига сте занимавали хората с тая бе...

 55. 55 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  маямата ще "стане" кмет на София на 35-ти, 18-ти месец, 3012-та година, пада се ШЕСТЪК!!!!

 56. 56 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Много сбъркана кампания. За пореден път ще загубят спечелени избори

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3772 Неутрално

  Тая мутреса е с нова идея - гражданският контрол да измести съдебната власт.
  Тя нормална ли е?

 58. 58 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3772 Неутрално

  До 45: .....софиянци ще си изберем фандъкова, ти нас не ни мисли. ...."

  и после пак ще реват срещу перките и плочките

 59. 59 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1916 Любопитно

  Проблемът с въздуха няма да се изчезне със спирането на пилеенето на пари през общинските поръчки, както си мисли Манилова, или с действия само на местно ниво, както предлага Бонев. Замърсяващите автомобили и некачествените горива, трябва да се забранят от МОСВ и контролът да се прилага от КАТ и РИОСВ на национално ниво и общинска полииция на местно. И как ще предлагаш референдум за горене на РДФ в централната част на София, като и сега без това изгаряне нормите са ти превишени, мерки за по-добро качество на градския транспорт няма, нито ограничения за личните МПС в града, което предполага, че те ще стават все повече?

 60. 60 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До [#40] от "cinik":
  Само с констатации на проблемите, в повечето случаи грешни и без да се предлагат решения, ще има още 4 години попиляно време и още от същото.

 61. 61 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1916 Любопитно

  "... Джамбазки. Достатъчно е да затвори мигрантските центрове.
  До [#14] от "venci4":
  Сега какво пречи на ВМРО да ги затворят, имат вице по сигурността? Джамбазки ще остане евродепутат. Сиди и Контрерас ли ще ги затварят?

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  Колкото и да се пъне, Манолова е фалшива!
  Фалшиво звучи, фалшиво се усмихва, "компетентността" и е фалшива.
  Обаче независимостта и е най-големия фалш!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 437 Весело

  Граждански контрол, вика Мая. Ама когато упражнявахме граждански контрол срещу Орешарски и Пеевски за шеф на ДАНС бяхме "лумпени" и "платени", нали, лъжливо Майче, дето страдаш от удобна амнезия за собствените си дела?

  Какво нещо е гледната точка, ей ...

 64. 64 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  До коментар [#49] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Нямам право да я питам.
  Ти е интересно защо не я питаш.

 65. 65 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Първата уста на Републиката е една от последните хванали Базевия влак на лицемерството. Както каза той вчера.

  Вече е обърнал дебелия край.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 66. 66 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Защо не трябва да се вярва на преживялата катарзис блондинка:
  Русата свръх амбиция и ловка манипулаторка, завършила в Москва за заслуги (там се изпращаха само комсомолски активисти или наследници на партийни номенклатури - да се знае колко е независима) стъпи на пистата към властта като семейство, съвместно с кюстендилския бизнес бос, започнал като редови митничар. Като бивш комсомолски секретар, митничаря умело се ориентира в трансферните канали и по естествен път се озова в големия бизнес като съдружник на братя Галеви. Бизнеса на митничаря започна като редови служител на митницата и бързо влезе в съдружие с братята, поради особеностите на взаимните им интереси. И до днес контролира "трафика" там. Съдружието им по разбираеми причини, като всеки голям и успешен бизнес не можеше да се развива без участието на местната власт (както навсякъде в държавата), и редовно бизнес срещите се осветяваха от отблясъците на русокоската. Съгражданите и свързаха обществените изяви на русата амбиция и спецификата на големия местен бизнес с криминален оттенък, неотделим от местната власт с прякора, който и лепнаха - сестра Галева. На тези бизнес срещи, сестрата прозря, че властта е сладко нещо и реши да си откъсне опашката, като заряза митничаря и прехвана в полет кмета, който също си падаше по русото. Както се казва, русо гладно нема. Съгражданите и очакваха момента, когато и кмета ще бъде зарязан, защото знаеха, че русата амбиция няма спирачки. Скоро последва замяната на кмета с един друг политик, от по-високите етажи на властта, който също се оказа със слаби ангели пред блестящо русото. Със сигурност, амбицията и в перспектива включва президентската институция с междинно стъпало - кмет на София. Героичните пози, като на Маша картечарката, която демонстрира русата амбиция, защитавайки успешно развиващото се момче на мама, призвано да оглави Националната сигурност, допадна на политическите инженери зад завесата и затова я направиха обдусман, като подготовка за бъдещото и развитие към висотите на властта, т.е. като кмет ще защитава интересите на същите големи пари, които превзеха държавата през периода, известен в държавата като раздаването на "куфарите" с червени пари, а за по-запознатите, периода на набързо създадените червени банки и скорпостижните им фалити за замазване на следите по източването им от червените другари.

 67. 67 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 1947 Весело

  Колко жалко, че в страната като цяло и в града в частност преобладават селяни като въпросната госпожа!

 68. 68 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Комунисти и граждански контрол...

 69. 69 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Отговорите ми харесаха. Имам съмнение към биографията на самата личност.
  —цитат от коментар 40 на cinik


  Има си хас да не Ви допадне Манолова - тя гласува за (и според нейните думи е предложила) кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС:

  https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-protesti-sreshtu-kabineta/maia-manolova-az-predlozhih-delian-peevski-5993578

  Разбира се, сега сестра Галева я хвана катарзиса: https://www.segabg.com/node/93728

  Най-интересното е, че все още има полезни идиоти да гласуват за нея.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 70. 70 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4958 Любопитно

  До коментар [#39] от "venci4":

  Как точно?

  Gunter glieben glauchen globen
 71. 71 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4958 Любопитно

  Отговорите ми харесаха. Имам съмнение към биографията на самата личност. Но във всеки случай много по-добре от Фандъкова, зам. председател на ОПГ ГЕРБ
  —цитат от коментар 40 на cinik


  Разбира се! На балотажа - всички срещу ГЕРБ! Да изметем мафията от властта! Венсеремос!

  Gunter glieben glauchen globen
 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9143 Неутрално

  Всички го обещават, а като дойдат го забравят. Фандъкова даже се обиди, когато граждани и показваха скандалните ремонти.

 73. 73 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4076 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Корупционерке Маноловна,
  Викоко уважаемият Национален Обмудсман Константин Пенчев
  (сега един от Националните Конституционни Съдии)
  вече бе определил решение срещу Гнета над Гражданите и Държава
  VIP Топлофикация:
  Фалит за оздравяване VIPa дружество от нездрави елементи.

  Кат си знаела отвътре в Столична община,
  в качество на реална Национална Омбудсманка,
  зарязала Национална Длъжност да кукувичи за химерноидна кметска...

  Знаела си за опресии над Гражданите, за умшлено оскъпяване на Съдебни дела
  с излишни юрисконсулти и други, и за "брутално източване" на VIP дружеството Тплофикация.
  Защо не сезира Прокуратурата, ма?

  Защо Корупционно лобираш и пропагандираш за Корумпирано дружество Гнет за граждани и държава, вместо за Граждани и Държава?!?

  Топлофикация е създадена като Държавно предприятие, под Дэржавен контрол,
  като придатък към Електрофикации, в полза на Гражданите и Държава.

  Защо, Корупционерке, сега лобираш за затоплиста монополиста навлека Гнет над Граждани и Държава, намъкнал се и в Национален пазар за Електроенергия,
  и като така, в Транснационален Ел. пазар?

  Антизаконни лъжи относно МОЧА нечист
  в чиста некога (в Царство България)
  публична Княжеска Градина...

  Длъжна си да знаеш, кюстенддзилска кукувича деятелке,
  нали беше Национален Омбудсман, в Столицата?

  Нали притежаваш невиждана Диплома за юридическо образувание?

  МОЧА е моча цвъкната от Престъпен и Нелегитимен режим 1944-1989
  наложен с вероломна агресия от Чужда и престъпна тоталитарна нация
  (сега бивша - окончателно окакала се в 1992).

  Две Народни събрания на Републлика България потвърдиха и повелиха
  изложения смисъл.

  Плюс: отдавна има неизпълнено решение на Столична община,
  да демонтира тоталитарската МОЧА и паркира "изкуството"
  в Музей за тоталитарно или социалистическо (по избор),
  където с нетърпение очакват МОЧА остатъци от бюст на Ленин, бюст на Сталин,
  от Мавзолей на коминтерньовски херой Димитров и т.д. (други коммунистически артифакти). В Музей за эвразийско искуство.

  За разлика от архитекта Игнатив -от Демократична България - с професионална, компетентна и ясна визия за бъдещето на Европейската Столица..

  И на кандидата Бонев.

  Спасете София!
  Гласувайте за Игнатов или Бонев.
  Граждани, Вие решавате.

  ""Топлофикация София" има огромни дългове.
  Какво е решението за тях?

  - Осемстотин и шейсет милиона лева успяха да натрупат от "Топлофикация" през последните години при пълно безхаберие от страна на кмета и на Столичния общински съвет (СОС), които така и не взеха мерки

  въпреки проблемите, които имат гражданите с "Топлофикация",

  въпреки моите препоръки, призиви, настоявания, участията ми в
  заседания на СОС като омбудсман.

  Те просто оставиха дружеството да се източва и да трупа дългове.

  Това, което ще направя, е първо - да предизвикам
  пълна ревизия, т.е. да е ясно как са натрупани тези дългове,
  защото 200 млн. са за последните две години.

  И след това - да бъде направен опит
  да бъдат запушени дупките.

  Например редно е звеното, което е създадено към "Топлофикация", да продава тока, който произвежда "Топлофикация".

  Това е ток, който се произвежда в условията на комбинирано производство и се плаща добре на енергийния пазар.
  В момента частен субект купува евтино и продава скъпо, той печели, а "Топлофикация" губи.
  Става дума за фирма на Христо Ковачки, която купува тока от "Топлофикация" и го продава на енергийната борса.
  Това трябва да бъде прекратено и "Топлофикация" сама да черпи ползите от производството на ел. енергия.
  Има и още начини, чрез които се източва дружеството чрез скъпи външни услуги - възлагат се всевъзможни услуги, които носят разход.
  Или чрез така познатата в столицата практика - ремонт на ремонта.
  Ремонтират се едни и същи участъци, понякога се твърди, че те изобщо не се нуждаят от ремонт.

  Изобщо тук трябва да има един много ясен контрол и това може да стане също чрез елетронизация на всички дейности на достъпа на гражданите до дружеството - всеки да има електронно досие,
  да може да провери какво дължи, кога дължи, за какъв период го дължи,
  но също така да може да провери какви ремонти в момента извършва "Топлофикация", на каква цена, кой ги прави, в какви срокове.

  Т.е. гражданският контрол не е панацея, но за мен е едно от най-мощните средства за пресичане на корупцията и даже за оздравяване на общинските дружества.
  Какво трябва да се направи с Паметника на съветската армия?

  - Паметникът на съветската армия - проверих - е собственост на държавата.
  Според мен тази тема беше извадена в изборите,
  за да отвлече вниманието от истинските проблеми, от отговора на истинските проблеми на столичани.
  Така че решението е в ръцете на държавните институции.

  Възможен ли е например местен референдум за Паметника на съветската армия?

  - Да, възможен е, стига да бъде деактуван като държавен и да бъде актуван като общински. Но тъй като в момента това не е така, грижата за това какво се случва с паметника е на неговия собственик - държавата.
  Ако той стане общински, темата ще бъде обсъдена в общинския съвет.

  Но тук възникват и въпроси защо 30 г. никой не се сети да постави този въпрос,
  а той изниква в кампанията, и то с подвеждащия коментар, че това е общинска собственост.
  Помолих различни общински съветници, хора в Столичната община да проверят този въпрос и се оказа, че той е държавен.

  Според вас като фирма ли се управлява Столичната община, или е заложник на разпределението на бюджета?

  - Столичната община се управлява задкулисно.
  Това не е дясно управление, това е задкулисно и корумпирано управление.
  Ясно е кой взема решенията.
  Г-жа Фандъкова е просто изпълнител на чужда воля.
  Много често общинският съвет - също.

  Хората, които стоят зад кадър - приятелският бизнес кръг, вземат важните решения за обществените поръчки - какви да се обявяват, как да се напишат условията, кои да ги печелят.
  В Столичната община, както казва бизнесът - не можеш да доставиш един кламер
  без благословията на този кръг.

 74. 74 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  А какво правим с Костинброд? ...
  —цитат от коментар 29 на Alarmstufe: Rot


  За Костинброд Маяма беше наградена от Боко с пост - омбудсман. Но на Майчето и се иска нещо повече, с по-голям бюджет...

  Eddie lives... somewhere in time!
 75. 75 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 449 Неутрално

  "инсталация за горене на боклук в центъра на столицата, защото площадката на "Топлофикация", където ще се изгражда, е практически в центъра на столицата"

  Бе ТЕЦ София не е точно в центъра на София. Ма простено е на сестра Галева да не знае това. Все пак е от Кюстендил. Но за един кандидат за кмет на София .... е малко странно.

  Родолюбец
 76. 76 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4076 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Корупционерке Маноловна,
  Викоко уважаемият Национален Обмудсман Константин Пенчев
  (сега един от Националните Конституционни Съдии)
  вече бе определил решение срещу Гнета над Гражданите и Държава
  VIP Топлофикация:
  Фалит за оздравяване VIPa дружество от нездрави елементи.

  Кат си знаела отвътре в Столична община,
  в качество на реална Национална Омбудсманка,
  зарязала Национална Длъжност да кукувичи за химерноидна кметска...

  Знаела си за опресии над Гражданите, за умшлено оскъпяване на Съдебни дела
  с излишни юрисконсулти и други, и за "брутално източване" на VIP дружеството Тплофикация.
  Защо не сезира Прокуратурата, ма?

  Защо Корупционно лобираш и пропагандираш за Корумпирано дружество Гнет за граждани и държава, вместо за Граждани и Държава?!?

  Топлофикация е създадена като Държавно предприятие, под Дэржавен контрол,
  като придатък към Електрофикации, в полза на Гражданите и Държава.

  Защо, Корупционерке, сега лобираш за затоплиста монополиста навлека Гнет над Граждани и Държава, намъкнал се и в Национален пазар за Електроенергия,
  и като така, в Транснационален Ел. пазар?

  Антизаконни лъжи относно МОЧА нечист
  в чиста некога (в Царство България)
  публична Княжеска Градина...

  Длъжна си да знаеш, кюстенддзилска кукувича деятелке,
  нали беше Национален Омбудсман, в Столицата?

  Нали притежаваш невиждана Диплома за юридическо образувание?

  МОЧА е моча цвъкната от Престъпен и Нелегитимен режим 1944-1989
  наложен с вероломна агресия от Чужда и престъпна тоталитарна нация
  (сега бивша - окончателно окакала се в 1992).

  Две Народни събрания на Републлика България потвърдиха и повелиха
  изложения смисъл.

  Плюс: отдавна има неизпълнено решение на Столична община,
  да демонтира тоталитарската МОЧА и паркира "изкуството"
  в Музей за тоталитарно или социалистическо (по избор),
  където с нетърпение очакват МОЧА остатъци от бюст на Ленин, бюст на Сталин,
  от Мавзолей на коминтерньовски херой Димитров и т.д. (други коммунистически артифакти). В Музей за эвразийско искуство.

  За разлика от архитекта Игнатив -от Демократична България - с професионална, компетентна и ясна визия за бъдещето на Европейската Столица..

  И на кандидата Бонев.

  Спасете София!
  Гласувайте за Игнатов или Бонев.
  Граждани, Вие решавате.

  ""Топлофикация София" има огромни дългове.
  Какво е решението за тях?

  - Осемстотин и шейсет милиона лева успяха да натрупат от "Топлофикация" през последните години при пълно безхаберие от страна на кмета и на Столичния общински съвет (СОС), които така и не взеха мерки

  въпреки проблемите, които имат гражданите с "Топлофикация",

  въпреки моите препоръки, призиви, настоявания, участията ми в
  заседания на СОС като омбудсман.

  Те просто оставиха дружеството да се източва и да трупа дългове.

  Това, което ще направя, е първо - да предизвикам
  пълна ревизия, т.е. да е ясно как са натрупани тези дългове,
  защото 200 млн. са за последните две години.

  И след това - да бъде направен опит
  да бъдат запушени дупките.

  Например редно е звеното, което е създадено към "Топлофикация", да продава тока, който произвежда "Топлофикация".

  Това е ток, който се произвежда в условията на комбинирано производство и се плаща добре на енергийния пазар.
  В момента частен субект купува евтино и продава скъпо, той печели, а "Топлофикация" губи.
  Става дума за фирма на Христо Ковачки, която купува тока от "Топлофикация" и го продава на енергийната борса.
  Това трябва да бъде прекратено и "Топлофикация" сама да черпи ползите от производството на ел. енергия.
  Има и още начини, чрез които се източва дружеството чрез скъпи външни услуги - възлагат се всевъзможни услуги, които носят разход.
  Или чрез така познатата в столицата практика - ремонт на ремонта.
  Ремонтират се едни и същи участъци, понякога се твърди, че те изобщо не се нуждаят от ремонт.

  Изобщо тук трябва да има един много ясен контрол и това може да стане също чрез елетронизация на всички дейности на достъпа на гражданите до дружеството - всеки да има електронно досие,
  да може да провери какво дължи, кога дължи, за какъв период го дължи,
  но също така да може да провери какви ремонти в момента извършва "Топлофикация", на каква цена, кой ги прави, в какви срокове.

  Т.е. гражданският контрол не е панацея, но за мен е едно от най-мощните средства за пресичане на корупцията и даже за оздравяване на общинските дружества.
  Какво трябва да се направи с Паметника на съветската армия?

  - Паметникът на съветската армия - проверих - е собственост на държавата.
  Според мен тази тема беше извадена в изборите,
  за да отвлече вниманието от истинските проблеми, от отговора на истинските проблеми на столичани.
  Така че решението е в ръцете на държавните институции.

  Възможен ли е например местен референдум за Паметника на съветската армия?

  - Да, възможен е, стига да бъде деактуван като държавен и да бъде актуван като общински. Но тъй като в момента това не е така, грижата за това какво се случва с паметника е на неговия собственик - държавата.
  Ако той стане общински, темата ще бъде обсъдена в общинския съвет.

  Но тук възникват и въпроси защо 30 г. никой не се сети да постави този въпрос,
  а той изниква в кампанията, и то с подвеждащия коментар, че това е общинска собственост.
  Помолих различни общински съветници, хора в Столичната община да проверят този въпрос и се оказа, че той е държавен.

  Според вас като фирма ли се управлява Столичната община, или е заложник на разпределението на бюджета?

  - Столичната община се управлява задкулисно.
  Това не е дясно управление, това е задкулисно и корумпирано управление.
  Ясно е кой взема решенията.
  Г-жа Фандъкова е просто изпълнител на чужда воля.
  Много често общинският съвет - също.

  Хората, които стоят зад кадър - приятелският бизнес кръг, вземат важните решения за обществените поръчки - какви да се обявяват, как да се напишат условията, кои да ги печелят.
  В Столичната община, както казва бизнесът - не можеш да доставиш един кламер
  без благословията на този кръг.

 77. 77 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 449 Весело

  "Изграден е завод за преработка на боклук"

  Това, според сестра Галева е лошо.

  "в сметището в Долни Богров се загробват годишно около 110 хил. тона от вече преработения боклук, т.е. онова висококачествено гориво, което трябваше да се произвежда, се загробва в сметището"

  Т.е. боклукът трябва да се гори, а не да се загробва.

  "Моето лично мнение е против"

  Ха сега де?!?!

  Родолюбец
 78. 78 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4076 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Било е изключение от статистическо правило.
  Обикновено мадам Ф се гордее.
  Или е над такива дреболии.
  Благоволи, в частност, протакане на ремонт на Западен парк с година или две
  поради "обективни причини":
  Неблагоприятни климатични промени ;
  Археологическо откритие под Триумфална арка за достъп в парка:
  магистрален водопровод от древна Сердика до модерното западно предградие Люлин
  (или назад).

  Казват, че самоковската мадам е регистриран обитател на Модерно предградие,
  недалеч от Триумфалната арка, но тази не е компетентно проверена информация.

  До коментар [#72] от "Роси":

  Всички го обещават, а като дойдат го забравят.
  Фандъкова даже се обиди,
  когато граждани и показваха скандалните ремонти.

 79. 79 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Това е вярно , ама аз не вярвам на граждански контрол зад който наднича крадливата мутра на БСПк.

 80. 80 Профил на Vova Josei-ki
  Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1689 Любопитно

  И кога да ти вярваме, бе Ма-Майче?

  Когато се кипреше до Братя Галеви?
  Когато твърдеше, че ти си предложила Пеевски за шеф на ДАНС?
  Когато твърдеше, че си 100% деполитизирана?

  Защо не вървиш на ма... откъдето си дошла? (Кюстендил🤣🤣)

 81. 81 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Ако има граждански контрол, на изборите в неделя би трябвало да няма гласове за кандидат от женски пол. Но явно електоратът си харесва превзетата държава.

 82. 82 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11024 Неутрално

  "Орлетата на Борисов" заедно с "Петолъчкиет на Нинова" и "Овнетата на Доган"
  Хубава коалиция, няма що

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 83. 83 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 2733 Любопитно

  Майо, само ше ти припомна:
  - Костинброд
  - Шанс за Орешарски
  - Пеевски за ДАНС
  - Братя Галеви

  Освен някакви лумпенизирани комунисти, нормални хора няма да гласуват за теб.

 84. 84 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  Мая всъщност трябва да се готви за възобновяване на адвокатската си кариера от следващия месец.
  —цитат от коментар 8 на Незнайко в Слънчевия град


  Мая няма юридическо образование!!! Тя е само с гимназия. Нито има висше от Масква, а това от УНСС е невалидно!!! Тя не е юрист!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 85. 85 Профил на sxn49533317
  sxn49533317
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Погледнах в интернет, как града Хамбург в Германия се справя с корупцията при работещите към града чиновници. Имат си деценат вътрешни разследвания: https://www.hamburg.de/die/ още от 1997 г. За някакви големи случаи на корупция не се чете много в пресата, при доста по-голям град по население спрямо София.

 86. 86 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  [quote#84:"chichka"][/quote]
  ,,Мая няма юридическо образование!!! Тя е само с гимназия. Нито има висше от Масква, а това от УНСС е невалидно!!! Тя не е юрист!''

  =Не лъжи, Манолова доста е учила, за разлика от много други. Тя е била в езикова паралелка с изучаване на английски и руски в Политехническа гимназия „Неофит Рилски“. След гимназията завършва история в Москва. А после се дипломира И по икономика (1994) и право (1996) година в Университета за национално и световно стопанство в София.

 87. 87 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  [quote#84:"chichka"]
  —цитат от коментар 86 на Бенк-Бенк
  ,,Мая няма юридическо образование!!! Тя е само с гимназия. Нито има висше от Масква, а това от УНСС е невалидно!!! Тя не е юрист!''=Не лъжи, Манолова доста е учила, за разлика от много други. Тя е била в езикова паралелка с изучаване на английски и руски в Политехническа гимназия „Неофит Рилски“. След гимназията завършва история в Москва. А после се дипломира И по икономика (1994) и право (1996) година в Университета за национално и световно стопанство в София. [/quote]

  Не лъжи!!!! Мая има гимназиално образование. После е пратена от ОК на ЗКМС на комсомолск ашкола в Масква... била е там 1 година и е изучавала "История на младежките реболюционни движения"! Ако за теб 1 г комсомолск ашкола е ВУЗ???? Без висше уджстжверенията от УНСС за право и икономика са невалидни!!! Спомни си Лучано, и той изкара документ за СДК... но нямаше висше!
  Аз съм ходил на даскало 23 г!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 88. 88 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Чудя се колко трябва да е тъп човек, че да гласува за това?

 89. 89 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  Нали заради гражданския контрол Мая Манолова прокара закона Ванко 1, пак заради контрола издигна Пеевски, насъска инвалидите едни срещу други( само преразпределение). Наслушали сме се на комунистически лъжи с които крият кражбите си.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 90. 90 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7169 Неутрално

  Как ще се случи този "граждански" контрол - ха-ха-ха

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 91. 91 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1001 Весело

  Майчето има първо образование Училището за снайперисти в Москва , преименувано на Висший гуманитарний институт , смешно , ако не беше тъжно ...

 92. 92 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2493 Весело

  "Три пъти се прави ремонт на едни и същи улици, правят го обикновено едни и същи фирми, една малка групичка се възползва добре от огромния финансов ресурс на столицата. За решаване на конкретните проблеми на гражданите никога не остават пари."

  Манолова разтяга същите олокуми като Игнатов!
  Ами като ги знае игричките, да каже кои са фирмите и точно колк оса захлебили при мандата на Фандъкова, преди това при Борисов, защо не и при Софиянски.
  Засега само общи приказки - ако гласоподавателят се налочи и я избере как ти МАя ще върти същите иширети, дори още по мурафетлийски, защото е юрист!

  I Want To Believe
 93. 93 Профил на pafka
  pafka
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#11] от "Сенчеста фигура":

  Ти пък! Докога ще искаш от всеки извинения. Нали един път вече се извиниха?1 Или си търсиш винаги някой за враг?

 94. 94 Профил на Milen Kirilov
  Milen Kirilov
  Рейтинг: 16 Неутрално
 95. 95 Профил на kya05558835
  kya05558835
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ще се зарадвам особено много, ако някой по телевизията попита Манолова и Корнелия дали се извиняват за 45 мракобесни години , Виденовата зима и двете тройни коалиции, обаче никой не иска да ги попита.
  —цитат от коментар 11 на Сенчеста фигура


  А ти извиняваш ли се заради деда ти фашист?

  Какво общо има Мая или Корнелия с Виденов например, да не говорим с преди 89та. Винаги съм се чудел на такива малоумници с промит фашизоиден мозък.

 96. 96 Профил на kya05558835
  kya05558835
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Майо, само ше ти припомна: - Костинброд- Шанс за Орешарски- Пеевски за ДАНС- Братя ГалевиОсвен някакви лумпенизирани комунисти, нормални хора няма да гласуват за теб.
  —цитат от коментар 83 на arcanum


  ЕЙ гербав малоумник/ци ... не знам как точно Мая спомогна за това Пеевски да стане това което е в момента? Това стана при управлението на твоя вожд боко мутрата! Кой даде теца на турчина? Не виждаш ли че те си управляват заедно с ДПС 10год и делят баницата. Говорят каквото си искат, простаците си мислят че са извън властта, а всъщност са си заедно. Питай мутрата защо половината държава е в ръцете на Пеевски и Домуш ага. И сега ходи пак гласувай за простата учителка, да си слага техните джипи груп и подобни фирми да продължат да грабят още години... до 45 год имат още. Нека видим дали на фашистите дето ги избират ще им треат 45год да разберат за каква мафия гласуват.

 97. 97 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  Ще се зарадвам особено много, ако някой по телевизията попита Манолова и Корнелия дали се извиняват за 45 мракобесни години , Виденовата зима и двете тройни коалиции, обаче никой не иска да ги попита.
  —цитат от коментар 11 на Сенчеста фигура


  Бре що не искаш Боко и Плевню да ти се извинят? Майчето е била дете, а Корни не е била комунистка.

 98. 98 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4076 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Политички им с политички!...
  В избори за кмет.

  А по принцип:
  'ичка тоже человек ;)

  коментар [#81] от "truly":

  Ако има граждански контрол,
  на изборите в неделя би трябвало да няма гласове
  за кандидат от женски пол.

 99. 99 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4076 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Още:
  - Комунистическа тапа блокирала Национална институция
  Омбудсман.

  До коментар [#83] от "arcanum":

  Майо, само ше ти припомна:
  - Костинброд
  - Шанс за Орешарски
  - Пеевски за ДАНС
  - Братя Галеви

  Освен някакви лумпенизирани комунисти, нормални хора няма да гласуват за теб.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK