Много хора предпочетоха неприемлив кандидат само и само да отстранят ГЕРБ

ГЕРБ пак спечели купата "първа партия", която Борисов сам си измисли и си я харесва.

© Велко Ангелов

ГЕРБ пак спечели купата "първа партия", която Борисов сам си измисли и си я харесва."Дневник" зададе еднакви въпроси на авторитетни политолози, социолози и анализатори за изводите от местните избори и тенденциите, които се очертаха. Пръв ни отговори Даниел Смилов - специалист по сравнително конституционно право, програмен директор на Центъра за либерални стратегии, ежегоден гост-преподавател в Централно европейския университет в Будапеща и доцент по теория на политиката в катедра "Политология" на СУ "Св. Климент Охридски".


Спечели ли някой на тези избори?


- ГЕРБ пак спечели купата "първа партия", която Борисов сам си измисли и си я харесва. В една пропорционална демокрация като нашата не е толкова важно коя е първата партия, а колко имат останалите и какви мнозинства са възможни. След местните избори възможностите за алтернативни мнозинства нарастват, защото при ГЕРБ има отлив на подкрепа за сметка на други. Нещо повече, изборният резултат в доста градове показва, че анти-ГЕРБ мнозинства или ад хок групирания на избиратели далеч не са немислими.
БСП спечели четири областни града, но все още остава извън центъра на политическото пространство. Това се дължи на политиката на Корнелия Нинова, която "тика" партията в патриотични ниши. Неслучайно избирателите й във Варна се идентифицираха с Костадинов. Не е случайно, че присъствието на БСП в общинските съвети на основните големи градове е скромно.


ДПС си спечели своето: нито повече, нито по-малко.


"Демократична България" (ДБ) спечели половин София и получи дял от гласовете, сходен на Реформаторския блок в столицата. Това показва, че отсъствието от коалицията на партии като СДС не е оказало влияние. В страната обаче картината е друга – там ДБ е с по-слаби позиции и има потенциал да консолидира по-успешно десния вот.


"Патриотите" спечелиха морална победа, като се явиха на балотаж в Пловдив и имаха и кандидати в София и на много други места. ВМРО успя да измести АТАКА и НФСБ и става предпочитан партньор на ГЕРБ.


Какво показаха местните избори за състоянието на ГЕРБ? Каква е перспективата за партията на Бойко Борисов? Какъв ще е ефектът върху Борисов - като премиер, лидер, отношение?


- Изборите в София и Варна показват, че много хора предпочитат да гласуват за неприемливи за тях кандидати, само и само да отстранят ГЕРБ от власт. Това е трупане на напрежение и ако Борисов самодоволно не го отчете, ще сгреши. Близостта на резултата на Мая Манолова и Йорданка Фандъкова показва, че ГЕРБ и коалиционните му партньори не са получили карт бланш на тези избори за провеждането на спорни политики: изборът на Иван Гешев за главен прокурор, АЕЦ "Белене", раздаването на студения резерв на приятели, обзавеждането на пристанищата им с държавни средства и т.н. Това са политиките, които са склонни да накарат хората да пресекат "червените линии" и да гласуват за анти-ГЕРБ мнозинства.


Очаквате ли промени в сектора на "Патриотите" след слабото представяне на НФСБ и "Атака" и относително добрия резултат на ВМРО?


- ГЕРБ ще управлява с ВМРО, a АТАКА ще е "студен резерв". При НФСБ нещата са по-сложни – Валери Симеонов е горд човек и едва ли ще издържи дълго в сянката на Каракачанов. Но да видим.


ДПС сякаш остана встрани? Какво демонстрира?


- Обичайното – те са регионална партия и спечелиха регионите си.


Как оценявате резултатите на БСП? Каква роля изигра подкрепата за представяни като независими кандидати за партията?


- Мълчанието на Корнелия Нинова и т.нар. независим кандидат помогна на БСП в София. Изглежда, сходен е бил моделът в Благоевград. Тъй като Нинова тласна БСП в по-крайни позиции, това им беше нужна стратегия за печелене на центристки вот. Крайният резултат показва частичен успех – пробиви в четири областни града и добър резултат на кандидата в София.


Какво успя "Демократична България" и какво не успя?


- Затвърди резултата от европейските избори и доказа, че е парламентарно значима партия. Демонстрира силата си в София, като спечели осем района, но не успя напълно да се възползва от ерозията на ГЕРБ в столицата. Има и много работа за вършене в страната.


Има ли бъдеще за граждански организации от типа на "Спаси София"? За какво говори резултатът на Борис Бонев в София?


- Да. Борис Бонев обаче трябва да излезе и с политически послания, за да разберем по-добре позиционирането му. Единственото по-общо политическо послание в кампанията му беше подкрепата му за протестите срещу Гешев. Електоратът му е сходен с този на ДБ, макар че е по-либерален и по-млад. Формацията му би изглеждала като потенциален съюзник на ДБ, но за да се наложи на политическата сцена като отделен субект, ще са необходими доста усилия отвъд конкретните градоустройствени въпроси на София.


Каква е оценката ви за кампаниите?


- Необходимо е връщането на режим на финансиране на партиите с държавна субсидия. Ако сегашното състояние на нещата – финансиране от неограничени корпоративни дарения - продължи, кампаниите ще зависят от корпоративни интереси и купеният вот от сенчести бизнеси ще се увеличава. Проправителственият уклон на БНТ е видим и той се покрива с редакционната политика на уж независимата НОВА. Би Ти Ви засега създават баланс и плурализъм: ако те, да не чува дяволът, метаморфозират в проправителствена посока, медийната картина у нас ще стане подобна на руската. С особен жълтокафяв нюанс, вкарван от медиите около ДПС.


Експериментът "Мая Манолова" беше...


- Незавършен. Добър резултат за нея, който ще й даде основание да пробва политически проект. В София много гласуваха за нея просто като инструмент, с който да смутят статуквото. Тези гласове трудно ще се трансформират в позитивна и трайна подкрепа за отделен политически проект. Но получаването им на балотажа ще донесе самочувствие на Манолова да експериментира.

Ключови думи към статията:

Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Зори
  Зори
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  Не е точно така! Просто няма никаква друга алтернатива на този етап.

 2. 2 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Манолова и Слави Трифонов се задават....

 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3765 Неутрално

  Много хора натрупаха непосредствени наблюдения от съседи, приятели, колеги, как на някое момче-гербаджийче изведнъж му е потръгнала работата, след като се е присламчил към ДПС-то на етническите българи.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 4. 4 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 667 Весело

  Смилов, не схванахте ли, че с подкрепата на БСП, вие станахте едно ОФ. И подарихте дясното на ГЕРБ/СДС.
  Приключихте, Смилов.

 5. 5 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  "ГЕРБ и коалиционните му партньори не са получили кард бланш на тези избори за провеждането на спорни политики: изборът на Иван Гешев за главен прокурор, АЕЦ "Белене", раздаването на студения резерв на приятели..."

  Този пак не е разбрал че изборите бяха местни...
  Освен това най-гръмогласните по темите по-горе имат почти само районни кметове в София, благодарение на гласовете на шепа софиянци...

  I Want To Believe
 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  Никога през живота си не съм гласувал емоционално или за "по-малкото зло". Вчера със семейството ми пуснахме "не подкрепям никого" на кметската бюлетина и "№ 66" на тази за районния кмет.

  Слава Боку, нашият кандидат за районен кмет победи.

  Както викат китайците, и най-дългото пътешествие почва с първата крачка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3541 Неутрално

  Ако не беше Манолова ,а някой по-приемлив ,Герб щеше да гризне дръвцето в София

 8. 8 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Всичко това е поредното оправдание на комунистите за поредната им загуба от ГЕРБ :)))

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  До коментар [#3] от "cinik":

  "ДПС-то на етническите българи."

  Това е страхотен лаф, абсолютно точна аналогия!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Момчето пак бръщолеви несвързани работи. От една страна Корнелия е виновна, че набутала партията в патриотичната ниша, от друга ВМРО бележи възход. И аргумента с Костя във Варна? Един мой даскал казваше виж му изложението, пък му се чуди на заключението.

 11. 11 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1571 Весело

  Нещата са много по-прости: лилавите и червените болшевики вече открито се обединиха,а нормалните хора в софия направихме каквото трябва. Нормалните хора в българия никога няма да припознаят за техни представители болшевики, независимо от отенъка на цвета им. поздрави за всички нормални хора.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 12. 12 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 495 Весело

  До коментар [#4] от "zidar":


  Това беше и целта на Митю Гестапото!

 13. 13 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11204 Неутрално

  Добър анализ. С някои неща не съм съгласен. Бонев е лявоцентристки ориентиран, но наистина има потенциал за взаимодействие с ДБ. Манолова, ако реализира политически проект ще стане Татяна Дончева-2.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 14. 14 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 507 Весело

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  Грънчо, стига лъга. Гласувал си за Мая, както и останалите либерал-болшевики от форума. Сега ближете рани и почвате да събирате злоба за следващите избори.

 15. 15 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  ДБ станаха проксита на БСП. На балотажа се гушнаха.
  Честито на младоженците.
  'Видните социолози' какво дясно обединение може да се направи от лявата ДБ.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия."
 16. 16 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Смилов, не схванахте ли, че с подкрепата на БСП, вие станахте едно ОФ. И подарихте дясното на ГЕРБ/СДС.Приключихте, Смилов.
  —цитат от коментар 4 на zidar


  За много хора наистина приключиха. Много точно сте го написали, вече са ОФ.

 17. 17 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 507 Весело

  За следващите избори се очертава логична коалиция между градската и селската левица (ДБ и БСП). Ще слушаме от Христо и Атанас как е добре да се подкрепи Радев, за да се спре пълзящата диктатура на ГЕРБ.

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5745 Неутрално

  До коментар [#4] от "zidar":

  ГЕРБ никога не са били десни и никога няма да бъдат !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5745 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  И така предадохте София на орките .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5745 Неутрално

  До коментар [#7] от "hodounski":

  100%

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5745 Неутрално

  До коментар [#8] от "mop36557620":

  Всъщност ГЕРБ вчера загубиха София. Само дето още не сте го осъзнали.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 667 Весело

  Ако не беше Манолова ,а някой по-приемлив ,Герб щеше да гризне дръвцето в София
  —цитат от коментар 7 на hodounski


  Но не беше. Това можахте да дадете като най-доброто - сестра Галева Костинбродска, завършила комсомолска школа в Москва.

 23. 23 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1974 Весело

  Само като прочетох анализа на Дневник, как ДъБъГъбарите били спечелили половин София и спрях да чета...

  12 общински съветника от ДБ
  15 общински съветника от БСП
  27 общински съветника от ГЕРБ

  но според Дневник ДБ спечелили половин София.

  От 24 районни кмета ДБ имат 8 и това пак е една трета, а не половин София

  На тези избори БСП измести ДБ от втора сила в Общинския съвет на София, но нито дума за провала

  Пълен смях

 24. 24 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Да, но благодарение на ДБ са най десните в България.
  Други няма.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия."
 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Задава се нов 10-ти ноември!

 26. 26 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1435 Весело

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#4] от "zidar":ГЕРБ никога не са били десни и никога няма да бъдат !!!
  —цитат от коментар 18 на КМЕТ В СЯНКА


  Това благодарение надългогодишният ти опит на "чугун" или благодарение на новият ти облик на "демократ" го твърдиш?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 27. 27 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 1335 Весело

  Смилов, не схванахте ли, че с подкрепата на БСП, вие станахте едно ОФ. И подарихте дясното на ГЕРБ/СДС.Приключихте, Смилов.
  —цитат от коментар 4 на zidar


  Твърде НЕЛЕПО е да ни плашите с БСП и то в лицето на Мая Манолова при положение, че точно ГРОБ я подкрепиха за омбудсмен. И то точно нея, дето уж ви беше виновна за Костинброд.
  Явно нямате чак такива противоречия с нея.
  Ха-ха :)
  ----
  БСП1 - Мая Манолова
  БСП2 - Фъндъкова
  Какви 'десни' полюции имате?!

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  До коментар [#14] от "Black Hawk":

  "Грънчо, стига лъга. Гласувал си за Мая, както и останалите либерал-болшевики от форума."

  Плувай.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5745 Неутрално

  До коментар [#24] от "zz_s":

  Не са най-десните а са най-чугуните.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  До коментар [#27] от "ali_ibn_isa":

  "Твърде НЕЛЕПО е да ни плашите с БСП и то в лицето на Мая Манолова при положение, че точно ГРОБ я подкрепиха за омбудсмен."

  Това им е най-малкото "прегрешение"

  ГЕРБ изпълняват точка по точка политическата програма на БСП:
  1. Построяване на руско-сръбска тръба, по която Путин да си продава г*за на Вучич и Орбан;
  2. Бавене на интерконектора с Гърция като заплаха за руския газов монопол на Балканите;
  3. Построяване на АЕЦ Белене, която от "гьол" внезапно разцъфна като спасение за българската икономика;
  4. Нито един съветски паметник не е пипнат;
  5. През последния месец руски самолети НЯКОЛКО ПЪТИ са прелитали над България с оръжия, насочени против нашите съюзници от НАТО;
  6. Руският резидент Доган се сдоби с лична ТЕЦ и лично пристанище;
  7. Само преди 3 дни ГЕРБ наляха 220 милиона от бюджета в пристанището, т.е. в джоба му;
  и т.н., и т.н.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Кефи ме изразът “предпочетоха неприемлив кандидат”🤡
  За умнокрадивците си е съвсем приемлива сестра Галева, споделя същите “ценности” - “да махнем ГЕРБ , пък после ще видим”
  “После”, разбира се, ще управлява БСП, а аФтентичните престорено ще кълнат “комунистите” и ще си опозиционерстват, докато чакат чудото, което ще им бутне властта в ръцете

  Знанието е сила, информацията - власт
 32. 32 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Да се гласува за Измамамаята е гнусна безгръбначност, която се оказва напълно приемлива за либералстващите от Да, България и фанатично вторачения им в пъпа си лидер. ДСБ избирателите изнесоха на гърба си резултатите в София и постигнаха възможно най-добрия резултат.
  Радостният провал на Манолова е атестат за политическата посредственост на Прокопиев, Смилов и дългата редица амбициозни паразити полепнали по синята идея. Лицемерна паплач.

  Navigare Necesse Est
 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9179 Неутрално

  Ако ГЕРБ я карат по същия начин, на следващите избори наистина ще има , всички срещу ГЕРБ.

 34. 34 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 667 Весело

  А, и още нещо, Смилов. Виж сега как "отстранихте" ГЕРБ/СДС:
  През 2015 г. ГЕРБ печели 130 общини, а сега през 2019-та - 140.

 35. 35 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Ако ГЕРБ я карат по същия начин, на следващите избори наистина ще има , всички срещу ГЕРБ.
  —цитат от коментар 33 на Роси


  ——
  Да, някои включват малко по-бавно!

  12 години стигат! София има нужда от промяна.
 36. 36 Профил на Elena Georgieva
  Elena Georgieva
  Рейтинг: 279 Неутрално

  И какво постигнаха - събориха статуквото и бб

 37. 37 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3541 Неутрално

  До коментар [#22] от "zidar":

  Аз не давам ,аз гласувам

 38. 38 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  На инат го правиха,
  но пак не спечелиха.

 39. 39 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Както добре направиха аналогия двама колеги по-горе БСП (к) ли беше, БРП (к) ли беше изгражда нов ОФ. Под лозунага "да свалим една диктатура", което привлича и свестни хора. Да се надяваме, че времената са по-хуманни и свестните сега няма да ги сполети съдбата на Никола Петков и последователите му. Но все пак е добре да се замислят преди да подарят властта на болшевики. И да не се самозалъгвта, че ГЕРБ са същите като БСП(к), защото нито Радев е Плевнелиев, нито Борисов - Виденов и Луканов - по плодовете им ще ги познаете...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 40. 40 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Като цяло съм съгласен, с едно уточнение. Избора на Гешев за гл. прокурор не е избор на ГЕРБ. Той е избор на Пеевски. ГЕРБ готвеха за гл. прокурор оня с терасата, само че Пеевски му намери цаката и го отстрани, заедно с големия си враг - Цв. Цветанов.

 41. 41 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  "ДПС сякаш остана встрани? Какво демонстрира?
  - Обичайното – те са регионална партия и спечелиха регионите си."

  Смилов, това не се ли отнася и за ДеБъ? Извън половин София те са невидими.

 42. 42 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 218 Неутрално

  ДПС-то на етническите българи
  —цитат от коментар 3 на cinik
  Много добро определение за крадливата шайка :) Всъщност ГЕРБ и ДПС са едно и също, но с различни абревиатури - корпорации за източване и преразпределяне на обществени блага, идеологическа рамка почти не съществува.

 43. 43 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  Огнян Минчев към ДБ:
  Шест от десет избиратели на Демократична България във Варна на балотажа са подкрепили черносотника фашизоид Копейкин. Както казал един заврян зет: „Ще си изкарам окото, да се смеят на тъща ми, че има кьорав зет.“
  Още си спомням с какъв зор накарах ръката си да пусне бюлетина за Георги Първанов на балотажа с Волен Сидеров. С голям зор – но пуснах бюлетина. Бюлетина за Жак Ширак пуснаха голямото мнозинство френски социалисти когато трябваше да спрат Жан Мари льо Пен.
  Озлоблението, ненавистта на дребно са най-лошите политически съветници. Докато те определят политическото поведение на тези варненски избиратели, подкрепата за тяхната партия/коалиция ще се свежда до мащабите на статистическата грешка. Обществена промяна се прави със зрели хора.


 44. 44 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3654 Неутрално

  До коментар [#11] от "sarunka":

  Ъхъ...! Лично Костов уреди другаря Гергов с едни 43 милиона! :)))

  Бивш tww09306483.
 45. 45 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 1335 Весело

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  +
  Факти - няма какво да се оспори.
  Категорично е така.
  То и затова от Масква напоследък отсвириха БСП1, щото нямат никакви ядове с наследника им от БСП2(АЕЦ Белене, руския газов монопол, снишаването по политическите убийства на Кремъл и т.н.).
  ГЕРБ е абсолютно удобен на Путлер.
  И про-европейсото говорене на ГЕРБ няма нищо общо с реалното им поведение.
  Все пак от Масква хвърлят по някой залък и на политическите им резерви от БСП1 за да ги държат 'студен резерв'. На клоуните от ГРОБ от време на време им пускат да 'хванат' некой 'руски шпионин' за да подгряват по-наивната част от електората. Подобен цирк играят и от ДПС. Карайдъ се изцепи, колко нечестни били изборите и създава привидно напрежение, ноо... Това не пречи ДПС и ГРОБ да работят в пълен синхрон от години, като се започне от цялостното им поведение в парламента, избора на прокурор, та до личния ТЕЦ на Соколя заедно с пристанище(все подаръци гарантирани от ГЕРБ!)
  ----
  библейската максима е: 'не ги слушайте, какво говорят, а ги гледайте какво вършат'

 46. 46 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1303 Весело

  "ГЕРБ и коалиционните му партньори не са получили кард бланш на тези избори за провеждането на спорни политики: изборът на Иван Гешев за главен прокурор, АЕЦ "Белене", раздаването на студения резерв на приятели..."Този пак не е разбрал че изборите бяха местни...Освен това най-гръмогласните по темите по-горе имат почти само районни кметове в София, благодарение на гласовете на шепа софиянци...
  —цитат от коментар 5 на 2.5


  Абсолютно си прав, @2.5! Смилов, с обичайното си недовиждане, пак не е вдянал, че това са местни избори! Нещо повече – той до такава степен се е заплеснал и откъснал от действителността, че на въпроса „Какво успя "Демократична България" и какво не успя?“ отговаря с доволен глас: „Затвърди резултата от европейските избори и доказа, че е парламентарно значима партия“.

  Леле, майко! Е, ама нещо хептен ни взе за боядисани врабчета бре, Даниелчо! Каква „парламентарно значима партия“ ни сервираш, след като гледате парламента отвън – а да не казвам откъде и какво правите там! Ами нека ти цитирам един друг политолог от днес - https://faktor.bg/bg/articles/politolog-da-se-prevarne-maya-manolova-vav-flag-na-promyanata-e-vissha-forma-na-otchayanie - Христо Панчугов, който казва следното: „Това Мая Манолова, която беше лицето на контрапротестите срещу протеста през 2013 г. срещу назначението на Делян Пеевски и съответно Орешарски, да се превърне във флага, който може да свали едно управление в София, е висша форма на отчаяние“! Това е истината, Смилов, вие сте не само отчаяни, ами и паникьосани до степен да не знаете с кого се съюзявате!

  Другата изцепка на Смиловчето обаче направо кърти миФки, чисти и извозва: „В страната обаче картината е друга – там ДБ е с по-слаби позиции и има потенциал да консолидира по-успешно десния вот“. Я пак, душко! Що рече? Това, че ДеБъ извън София е с по-слаби позиции ги знаят и селските мисирки, ама това че „има потенциал да консолидира по-успешно десния вот“ ги докарва до неконтролируем кикот не само мисирките, но и кокошките! Ти, Даниелчо, как я виждаш тази работа Бой Кики и mon petit général Наско Хаяско да тръгнат в провинцията – първия с надменната си физиономия, а другият с исполинския си ръст и още по-исполински интелектуален дефицит – да консолидират още „по-успешно десния вот“? А ти, драги ми Смилов, ти би ли отишъл в провинцията със същата цел? При този народ, който за изтънчените ви носове смърди на чесън, зеле, пръжки и шльокавица? Как ще убеждавате хората, че сте по-, по-, най- като бърчите гнусливо носове и говорите високопарни приказки, които и вие самите не си разбирате?

  И накрая, жалното циврене смилово: „Необходимо е връщането на режим на финансиране на партиите с държавна субсидия“. Ми, щом е така, що си фърляхте бомбетата, когато Слафчу поиска това на измисленият си референдум? И триехте ръчички, че ГЕРБ и Баце няма да се навият и ще можете да ги громите ката ден и нощ! Е, разгромихте ги, няма що, но пак си помисли дали искате точно това, защото държавноито финансиране го има още и сега, ама да не стане само за парламентарно представените партии, че тогава сте готови да викате попа да ви опее! Пак пиши, Даниелчо, много помагаш на ДеБъ, много електорат им докарваш!

 47. 47 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  До коментар [#13] от "penetrating":
  " Манолова, ако реализира политически проект ще стане Татяна Дончева-2."
  Викаш ще станат две латерни, без никаква полза от тях.

  До коментар [#7] от "hodounski":
  "Ако не беше Манолова ,а някой по-приемлив ,Герб щеше да гризне дръвцето в София "
  Именно, промяната не е лошо нещо......само,че кандидата трябва да бъде приемлив.

 48. 48 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  Манолова и Слави Трифонов се задават....
  —цитат от коментар 2 на Велков


  ЯВНО ЗА ПО-ДОБРО ОЩЕ НЕ СМЕ ДОРАСЛИ ! После само да не питат - къде ми е пенсията , защо боклукчийските кофи са празни , защо изведнъж Гърция стана "блян неосъществим " ,а по-големият БРАТ - ОСВОБОДИТЕЛ започна да си взима , по стар,добре отработен във времето обичай, всичко което му трябва ,защото сме ДЛЪЖНИ да сме му БЛАГОДАРНИ ДО ГРОБ !

 49. 49 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 454 Весело

  До коментар [#43] от "plebs":

  Нищо, де. Когато Копейкин спечели някога властта с тяхнс помощ, ще подложи въпросните "шест от десет" избиратели на ДБ на Nacht der langen Messer. Или по-скоро на "бей буржуй", защото ъой ди е откровено яростно комунде путинист, а не националСОЦИАЛИСТ.
  Но такава е съдбата на полезните идиоти, подкрепили комундета за властта. Уроци на историята...

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 50. 50 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Страхотно.
  Не бяхме публикували Смилов ............ от вчера.
  Изобщо той не е нищо повече от политически щик на една партия-ДБг
  Никакъв институт няма. Там са няколко души, като нито един от тях не е бил работодател, за да говори за пазарна икономика.
  За мен беше много познавателна статията по две причини:
  1. От интрото, разбрах, че съм прав- Смилов няма икономическо образование. Няма как да е експерт по икономика- Той е завършил Сравнително конституционно право и теория на политиката. Не е написано къде е завършил първото- у нас тая специалност я няма
  2. Лъжите му/ПАРТИЙНИТЕ ЛЪЖИ/ се виждат просто
  ДБг имали половината София
  Истината- 1/3 от районните кметове
  1/6 от общинските съветници.

  Много ми стана забавно, как Дневник, където той си е у дома го представя- "авторитетни".
  Бихте ли публикували поне реалните универисети, където е учил.

 51. 51 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Както добре направиха аналогия двама колеги по-горе БСП (к) ли беше, БРП (к) ли беше изгражда нов ОФ. Под лозунага "да свалим една диктатура", което привлича и свестни хора. Да се надяваме, че времената са по-хуманни и свестните сега няма да ги сполети съдбата на Никола Петков и последователите му. Но все пак е добре да се замислят преди да подарят властта на болшевики. И да не се самозалъгвта, че ГЕРБ са същите като БСП(к), защото нито Радев е Плевнелиев, нито Борисов - Виденов и Луканов - по плодовете им ще ги познаете...
  —цитат от коментар 39 на Nil satis nisi optimum


  Свестни или късопаметни, или без мисъл. Да подкрепиш на избори дори за някакъв си кмет партия, която три пъти е фалирала Бг, а за миналото й да не говорим и да го считаш за правилно. Днес времената наистина са други, но тези си мацнаха такова леке, че ....

 52. 52 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Очевидна е сделката между Манолова и ген. Наско: ДСБ да я подкрепи на балотажа, а тя да им даде гласовете си за Общинския съвет на София и по този начин да получи подкрепа при кметуването си. Няма друго обяснение за блестящия успех на ДеБъ с избора на 8 кмета на балотажа. Забавното е, че гласувалите за Мая псевдодесни ги е досрамяло да си признаят и подвели анкетьорите от Екзитпола, че са подкрепили Фандъкова /може би като са пийнали няколко ракии вчера/. За това първоначалната разлика между двете беше над 8%, след което се стопи.

  п.п. До кога ще наричаме десни тези политически боклуци!

 53. 53 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#45] от "ali_ibn_isa":

  А при ДБг гледаме и какво говорят и какво правят.
  Те казаха да се гласува за кандидата на БСП Манолова и ................... го направихте
  После ще излезе , че сте имали и споразумение за взаимна подкрепа за районни кметове.
  Така че, Петното е сложено. Вие сте с Манолова, Петното, Контрапротеста, Орешарски дори, защо не.........
  Мисля, че можете да преглътнете и Нинова за коалиция, с Румен Гечев за министър на финансите.
  Станаха срам и за Иван Костов- той никога не е колаборирал с тия

 54. 54 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 3173 Неутрално

  Аз съм доволен, че вече мога да гласувам за денсните без да потъни гласът ми под долната граница. Надявам се тази тенденция да се запази.
  Предстои да наблюдаваме дали ГЕРБ работи за подчиняване или за изграждане на институциите в България. За мен състоянието на институциите е новата червена линия.

  подпис
 55. 55 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#4] от "zidar":ГЕРБ никога не са били десни и никога няма да бъдат !!!
  —цитат от коментар 18 на КМЕТ В СЯНКА


  Основната подкрепа на ББ идва от бившите седесари заради което той и Ленин да беше
  щеше да води дясна и антикомунистическа политика. Разбирам, че ти е трудно да го разбереш, но това е положението. А БСП са обречени да изчезнат, както и такива като теб.

 56. 56 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  До коментар [#4] от "zidar":

  Сънища нещо?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 57. 57 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 1335 Весело

  До коментар [#53] от "grayeagle":

  Коалицията на ГЕРБ с ДПС е факт. Пълната подкрепа на БСП/ГЕРБ за прокурора на ДПС също е факт. Гласуването на ГЕРБ за омбудсмен Манолова също е факт?
  Какво НЕ ви е ясно? :)
  ---
  Това че БСП/ГЕРБ излизат с две вътрешни кандидатури за кмет на София е добър цирков номер, но да видим докога :)

 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  До коментар [#31] от "pag":

  За нормален човек е все тая коя от двете комунистически сестри е кмет.

  Галева не стана кмет, т.е., хипотетичната подкрепа от ДБ си остава все така хипотетична.
  ДБ обаче успя да вземе 8 балотажа. Което е съвсем реално, и съвсем хубаво.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  До коментар [#55] от "4i4oti":

  С младежкото БСП скоро няма да изчезнат. Разсъждавай малко, ще си по леко заблуден...

 60. 60 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  До коментар [#55] от "4i4oti":

  Ми той не води нито дясна, нито антикомунистическа политика.

  Основната подкрепа за Баце идва от оня безгръбначен планктон, който първо беше в БКП, после в СДС, после ги наказа с Царо, а сега е с Герб.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 61. 61 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3370 Неутрално

  "Експериментът "Мая Манолова" беше...

  - Незавършен. Добър резултат за нея, който ще й даде основание да пробва политически проект. "

  Нека пробва. Както писаха колеги по-горе , ще стане като партията на Татяна Дончева. Не е лошо от БСП да се отцепват знакови фигури и да си правят партии. Така се разсейва левия електорат.

 62. 62 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  До коментар [#53] от "grayeagle":

  "Така че, Петното е сложено. Вие сте с Манолова, Петното, Контрапротеста, Орешарски дори, защо не........."

  Тъжно, но факт. До сега бяха трудно разпознаваеми като десни, от тук нататък ще бъдат запомнени като патерица на кьораво и сакато/в случая -мая общата/само и само да се доберат до власт.
  Татко ми казваше - Орташкото месо и кучетата не го ядат . Но ще поживеем ще видим какво ще излезе от този тюрлю - гювеч.

 63. 63 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11204 Весело

  До коментар [#47] от "bora bora":

  Съгласен и с двете забележки :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 64. 64 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3370 Неутрално

  До коментар [#42] от "Dobromir Dobrev":
  "Всъщност ГЕРБ и ДПС са едно и също, но с различни абревиатури"

  Значи , когато БСП управляваше заедно с ДПС , всъщност е управлявала заедно с ГЕРБ. Не си далеч от истината. Потвърждаваш , че БСП , ДПС е ГЕРБ са от едно комунистическо котило, които управляват държавата независимо коя от тези партии официално е на власт и коя е в уж опозиция.

 65. 65 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  абсолютно същото и при мен.

 66. 66 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2516 Любопитно

  До коментар [#7] от "hodounski":

  ех , ако ,ако ,ако, ако ДБ бе подкрепила Борис Бонев ,сега щеше да има една различна, определено по добра София и България ,ако...

 67. 67 Профил на САЩ се управлява от Риад
  САЩ се управлява от Риад
  Рейтинг: 1405 Весело

  кой идиот определя приемливият и неприемливият кандидат на хората???

 68. 68 Профил на lzk53314446
  lzk53314446
  Рейтинг: 53 Неутрално

  Не съм сигурен какво има предвид великият анализатор с твърдението си за Варна, но там ГЕРБ печелят с по 60% както балотажа за кмет на община, така и всичките четири районни кметства.

 69. 69 Профил на САЩ се управлява от Риад
  САЩ се управлява от Риад
  Рейтинг: 1405 Весело

  До коментар [#55] от "4i4oti":

  БСП изчезват от началото на прехода и все не изчезват,друга опорка нямате ли?герп без борисов нали се сещате къде отива или искате помощ?:))))

 70. 70 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#31] от "pag":За нормален човек е все тая коя от двете комунистически сестри е кмет.Галева не стана кмет, т.е., хипотетичната подкрепа от ДБ си остава все така хипотетична.ДБ обаче успя да вземе 8 балотажа. Което е съвсем реално, и съвсем хубаво.
  —цитат от коментар 58 на Darth Plagueis


  Това ли са им тридесетте сребърника! :) Нинова им ги предложи направо и открито. Хипотетична подкрепа си оставала хипотетична. По- добре не коментирайте това. :)

 71. 71 Профил на s_topuzov
  s_topuzov
  Рейтинг: 380 Весело

  Дневник в днешно време ми навява спомени от дните ми като студент по журналистика, когато от любопитство отворих вестник Дума един път и четейки по диагонал се чудех тия в единс вят с мене ли живеят.

  "Много хора предпочетоха неприемлив кандидат само и само да отстранят ГЕРБ" - хора, които гласуват за неприемлив кандидат, са меко казано глупави.

  "ГЕРБ пак спечели купата "първа партия", която Борисов сам си измисли и си я харесва" - ами имат най-много гласиве, най-много общински съветници, най-много кметове. Не виждам какво си е измислил.

  "Демократична България" (ДБ) спечели половин София и получи дял от гласовете, сходен на Реформаторския блок в столицата" - да, хора като мен и семейтвото ми гласувахме за тях, защото принципно кандидатите им са хора с отношение към града. Не виждам да са спечелили половин София обаче - определено щях да съм щастлив, ако бяха. Ама имат с 3 по-малко хора в СОС от БСП. И повече от двойно по-малко то ГЕРБ. Браво за районните кметове, които нямат почти никакви правомощия...

 72. 72 Профил на Mike Power
  Mike Power
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":
  И нии така :-)

  Не се доверявай на написаното. Мисли, провери и тогава коментирай!
 73. 73 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 582 Неутрално

  "Много хора предпочетоха неприемлив кандидат само и само да отстранят ГЕРБ"

  Така си е! Аз . . . също.
  Не успяхме в София, но пък Фандъкова "спечели" само с купените цигански гласове.
  Накратко: Те курвачката . . . и ние курвачката. Ще я гледаме сега как ще се гърчи цял мандат с града ни.

 74. 74 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3853 Неутрално

  Ако не беше Манолова ,а някой по-приемлив ,Герб щеше да гризне дръвцето в София
  —цитат от коментар 7 на hodounski


  Кой комунист е приемлив? какъв е критерият?

  Gunter glieben glauchen globen
 75. 75 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3853 Неутрално

  До коментар [#4] от "zidar":ГЕРБ никога не са били десни и никога няма да бъдат !!!
  —цитат от коментар 18 на КМЕТ В СЯНКА


  А ти си един истиински десен консерватор.

  Gunter glieben glauchen globen
 76. 76 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  Между другото, Смилов, защо твоите дрОгарчета от разградското дясно бяха толкова засрамени от себе си, че са гласували за Манолова? Пред анкетьорите от екзитпола се тръшкаха, че са гласували за Фандъкова и оттам дойде голямата разлика, която после се намали два пъти! Ами случаят във Варна, където масово ДеБъ са гласували за Костя Копейкин? И имате наглостта , дебелоочието и гьонсуратлъка да се пенявите, че сте „автентично десни“ и от вас по-дясно е само стената! А би трябвало повече да ви е срам от гигантското ви високомерие и кънтящо кухо самочувствие! Но не, НА ВАС ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН! Е, отичате в канала – всички видяха колко сте „десни“, хеле пък „автентични“! Ха, честито, всички ви разбраха колко струвате! В България, няма да се уморя да го повтарям, има нужда от истинска десница и от европейска левица, но нито вие, нито сбирщината на стрина Курна сте едното или другото!

 77. 77 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3853 Неутрално

  До коментар [#8] от "mop36557620":Всъщност ГЕРБ вчера загубиха София. Само дето още не сте го осъзнали.
  —цитат от коментар 21 на КМЕТ В СЯНКА


  Така е. ГЕРБ са предпоследни, а ДБ/БКП са на престижното второ място.

  Gunter glieben glauchen globen
 78. 78 Профил на Mike Power
  Mike Power
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#57] от "ali_ibn_isa":

  Абсолютно вярно!

  Не се доверявай на написаното. Мисли, провери и тогава коментирай!
 79. 79 Профил на s_topuzov
  s_topuzov
  Рейтинг: 380 Неутрално

  До коментар [#71] от "s_topuzov":

  Извинявам се за тайпотата на всеки, който е прочел този коментар. Наистина трябва да си кача един спелчек, за да не изглеждам като едвам завършил трети клас.

 80. 80 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 2214 Неутрално

  "ДПС сякаш остана встрани? Какво демонстрира?"

  Доста наивно. И очевидно непознаване на процесите, течащи в Татковината от Смилов.

  220 млн. гласувани от кабинета Борисов 3 в бюджет 2020 за пристанището на Доган във Варна. Защо ли Смилов, защо?

  Дпс не са отстрани - Дпс са си точно където трябва, ЗАД паравана Герб, които със свалени гащи пред тях вършат мръсната работа. Естествено не съвсем безплатно.

 81. 81 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#7] от "hodounski":

  И така вече 10 години. Ама ето- не се появява.

 82. 82 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1535 Любопитно

  А в Русе,"ляв" адвокат спечели срещу "дясна" шивачка.

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 83. 83 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Смилов, стига с тия бездарни послания :)
  Не вършат работа.
  Всъщност вършат само за теб - да си получаваш рублите задето плюеш ;)

 84. 84 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#66] от "Stewie":

  Различна най-вероятна да. Но по-добра - едва ли. Но и а съжалявам, щях да се кефя как се гърчи малкия Спасител с тия налудничави глупости дето ги говореше. Лично щях да му снимам всяка крива плочка от ремонтите му.

 85. 85 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 2214 Неутрално

  [quote#74:"Alarmstufe: Rot"][/quote]

  Очевидно е - комунист, бишва Учителница по руски език!

  Като бонус получава и бекрайната любов на циганите във Филиповци, около 90-95% от гласувалите, ако се вярва на протоколите от секции!

 86. 86 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 667 Весело

  А в Русе,"ляв" адвокат спечели срещу "дясна" шивачка.
  —цитат от коментар 82 на Майндърбайндър


  А в България спечели ГЕРБ/СДС - 140 общини, с 10 повече в сравнение с 2015 г, и над 100 общински съветници повече от предишните местни избори.

 87. До коментар [#6] от "Norman Granz":

  Тебе си те знаем, че си стар комунист и привърженик на ГЕРБ..........гласът “не подкрепям никого” в случая е глас за ГЕРБ.......иначе си много умен......

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 88. 88 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  До коментар [#58] от "Darth Plagueis":

  Нищо “хипотетично” няма в пуснатите от вас бюлетинки за сестра Галева.
  Съвсем реални са, та вече не можете да отричате страстната прегръдка с червените.
  Всъщност нищо ново, просто кака ви Корнелия хем ви изпържи брутално “аФтентично дясната” фасада, хем едновременно с това отстрани конкуренцията за лидерството в БСП.
  Остава вие да си отговорите на въпроса “полезни идиоти” ли сте или да.

  Знанието е сила, информацията - власт
 89. 89 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  И така предадохте София на орките .
  —цитат от коментар 19 на КМЕТ В СЯНКА


  Слава Боку, и този път орките не успяха да докопат властта!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 90. 90 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3541 Весело

  До коментар [#22] от "zidar":

  Фъндъка е зам председател на Русофили , Мая -звършила в москва.
  И двете блондинки и двете гледат /само гледат / умно.
  Намерете разликите!

 91. 91 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3541 Неутрално

  До коментар [#66] от "Stewie":

  Самият Бонев обясни ,че не е искал подкрепа от партии. Защо на всички ДБ ви е виновна?

 92. 92 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#4] от "zidar":

  Кога и къде я съзряхте тази подкрепа на Смилов?!?

 93. 93 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 493 Любопитно

  Едно нещо ме изумява: на теория гласувалите за ДБ и Бонев "би трябвало" да имат профил: млади или средна възраст, образовани, интелигентни. След това на втори тур повечето от тях гласуват за Манолова. Това е абсурдно. Пълен оксиморон.

  Фандъкова е ясно некадърен фигурант, но ... алтернатива Манолова. Мая. Проста, не особено интелигентна, нагла, с убеждения клас ветропоказател, яростно защитавала Пеевски и храчила по гражданското общество - на тази й трябва проклета тристаметрова СТЪЛБА, за да се домогне до това да бъде приема за "човек" - и десните, софийските десни, са я подкрепили. Ако някой има смислено обяснение, моля, споделете?

  Аз не мога да открия такова.

 94. 94 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  ГЕРБ са далеч по-неприемливи от други. 10 години съсипия на България. Един жалък посредствен човек начело на правителството.
  Поне едно е сигурно - на следващите парламентарни избори гербавите няма да могат да съставят правителство и най-после ще се отървем от тая банда. А имайте предвид, че и Трифонов ще вкара депутати.

 95. 95 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2516 Любопитно

  До коментар [#91] от "hodounski":

  ами няма как да стане ,хем онова нещо там ,хем душата в рая ,хем си ЗА промяна хем гласуваш за шайката на балотаж ,/било то с погнуса или без/

 96. 96 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  БСП спечели четири областни града, но все още остава извън центъра на политическото пространство. Това се дължи на политиката на Корнелия Нинова, която "тика" партията в патриотични ниши.
  ==========================================================================

  И колко областни града спечели БСП на предишните и по-предишните избори, когато Станишев тикаше партията в глобалистични ниши, може ли да обясни пишман сорос-анализатора Даниел Смилов?

 97. 97 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  Смилов твърдеше, че БСП-то щели да спечелят максимум в 2 областни града, а те взеха, та спечелиха в 5. Някога нещо пишман-анализатора Даниел Смилов да е познал?
  Помним му и анализите, и прогнозите и за Брекзит, и за Тръмп, и още куп други.
  Ако си анализатор в някаква консултантска компания, която работи в корпоративния сектор, за подобни трагични прогнозни резултати съответния анализатор просто ще бъде разкаран. В българския НПО-сектор е точно обратното - колкото повече т.н. "анализатори" от ранга на Смилов се оливат, толкова повече им дават трибуна на техните "анализаторски" умения.

 98. 98 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  За да се стигне до гласуване за майчето и другите "неприемливи" кандидати, значи "дясното" някъде тотално се е изпонаакало, както винаги се случва. И успява да изиграе ролята си на патерица на ГЕРБ както винаги. Сега ще ми е интересно колко от настоящите общински съветници на ДБ ще минат в групата на ГЕРБ. Като съдя по миналия опит с РБ, повечето от които се озоваха сега в листите на ГЕРб като Прошко Прошков например, поне 50% от дайблъгаристите ще си дадат г.за на гербавата хунта.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 99. 99 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3541 Неутрално

  До коментар [#95] от "Stewie":

  Аз за шайката никога не съм гласувала

 100. 100 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3541 Неутрално

  До коментар [#89] от "Корки":

  Орките ,,Гешев е радост "гласуваха за фъндъка

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK