Васил Божков: Искаме да го заграбим - това е положението

Васил Божков през лятото на 2019 година след срещата на футболните собственици с Бойко Борисов

© LAP.bg

Васил Божков през лятото на 2019 година след срещата на футболните собственици с Бойко БорисовПрепубликуваме интервюто на собственика на "Националната лотария" Васил Божков пред "Свободна Европа" с минимални съкращения. Божков, който от години избягва медийни изяви, наруши мълчанието си по повод намерението на правителството да "монополизира" бизнеса му.


Какво казва за "Левски" - четете тук.


Господин Божков, изтече ваш запис от срещата ви с феновете на ФК "Левски". В него се чува да казвате, че "зад атаката формално стои Валери Симеонов", става дума за внесения проектозакон за хазарта. Ползвате думата "формално". Неформално кой стои?
- Проектът е внесен от Валери Симеонов и в същото време е подкрепен от управляващата партия ГЕРБ. Кой стои тогава?


Смятате, че тази атака идва неформално от ГЕРБ?


- Предвид, че подкрепата се случи "начаса", преди да може да бъде направен адекватен анализ и оценка, вие как смятате?


В. "Капитал" пише, че подобни текстове са обсъждани в управляващата коалиция още преди Коледа.


- Ето, давате отговор.


Пак ви връщам към думата "формално". Виждате ли вие във Валери Симеонов инструмент, който да прокара подобни поправки?


- Така изглежда.


Какво ще се случи, ако тези текстове бъдат приети? Какви ще са последствията за вас и вашия бизнес?


- Този работещ бизнес ще бъде на практика отнет "принудително", както е правният термин, който обяснява такова действие от страна на държавата. Просто и ясно е. Проблемът е, че ако това е истинската цел - да бъде монополизиран от държавния тотализатор, то резултатът няма да е в посока повече приходи за държавата. Ще бъдат загубени огромни потенциални приходи, които могат да отиват за всякакви добри цели. На първо място – данъци за държавата, на второ – много работни места и още куп косвени вреди. И не на последно място - това противоречи на конституцията.


Срещу този ваш аргумент обаче има формалното обяснение на спортния министър Красен Кралев, който каза, че не може да се избира между ФК "Левски" и българския спорт?


- Изказването е на неподготвен политик. Никой не е изследвал ефекта, никой не знае какви ще са последствията. Правенето на закони не трябва да е самоцел и в нарушение на основния закон. Трябва сериозен анализ, а и такъв липсва. Оценката на въздействието на проектозакона е 1 страница без 1 цифра.


Той обаче говори за 50 млн. лв., които ще влязат в българския спорт.


- Да, само говори, но в проектозакона няма такива предвиждания. Всеки може да влезе на сайта на Народното събрание и да го прочете. Въпросът е, че ако мотивът ти е да увеличиш парите за спорт, лесното и демократично "решение" би било не да закриваш един бизнес, а да прехвърлиш неговите данъци или такси към спорта.


Защо трябва да закриваш един работещ бизнес? Това означава, че целите са други. Аз не съм сигурен, че тотото ще спечели 50 милиона, защото то не може. Ще трябва да се правят сериозни инвестиции, а в проектозакона пише изрично, че не са предвидени. Освен това всички знаем какъв е държавният мениджмънт, знаем и какъв е частният.


Казвате, че целите са други. Какви могат да бъдат те?


- Мога само да предполагам. Разследвайте и го разкрийте. Но знам, че целта не е да се подпомогне спортът. Нито пък да се мисли за здравето на хората, защото лотарията ще продължи да я има, само че ще бъде в ръцете на държавна структура - това значи, че не се цели намаляване на "вредите" от лотарията. Хората пак ще играят. Ефектът ще е бизнесът да не се прави от един, а да бъде прехвърлен успешният модел на друг.


Какво очаквате, че ще се случи на тази евентуална среща между Борисов и феновете на "Левски"?


- Господин Борисов, ако погледне конституцията, ако не я е чел, може да види, че този проектозакон е в грубо нарушение. А феновете, ако искат да го има "Левски", разбират, че нищо не налага такъв законопроект да мине. Според вас какво налага този законопроект?


Аз не съм вносител, но мога да ви цитирам аргументите, с които е внесен – един от тях е, че в страните от ЕС подобни лотарийни игри са собственост на държавата.


- Никъде обаче не са държавни. Някъде са частни, другаде са дадени на частни оператори под концесия. Може би искат и тук да направят така. Защо като сме създали работещ бизнес, който носи добри пари на държавата, трябва да се изземва? Обикновено държавите национализират, за да спасят бизнес, а не за да го дадат на друг. Кое го налага? Каква е целта – да го вземем от този, който го е направил успешен? Да го дадем на друг може би?


Кой е другият?


- Не знам. Някой друг, но не съм аз. Градиш един бизнес, те в нарушение на конституцията го спират. Прилагат закон със задна дата. Но със сигурност има друг, не знам кой е – сега мислим и анализираме, разследваме. Пак да кажа, че аргументите им са несъществени - пари за спорта има и сега, да дадат данъците, които ние плащаме за спорт, тотото пак ще продава.


Преди по-малко от две години отново Валери Симеонов бе вносител на законови промени, ограничаващи скритата реклама на хазарт. Идеята бе подкрепена на думи от ГЕРБ и БСП. Но текстовете бяха пратени за нотификация до ЕК. Парламентарните репортери знаят, че това е инструмент за протакане във времето. Тогава не давахте интервюта. Това означава ли, че успяхте да се разберете с управляващите?


- Тогава не съм се разбирал с никого. Не ми е практика да работя така. Просто така се стекоха нещата. Явно прецениха, че не е полезно да го прилагат. Не знам защо така решиха, но може би са се съобразили с някакви фактори. Сигурно са направили оценка на риска. А сега няма никакъв анализ, а по-скоро заблуждаваща информация.


Ако приемем, че краят на "Национална лотария" би бил и краят на ФК "Левски", как ще се отрази това на "Нова телевизия" с оглед на факта, че сте голям рекламодател?


- Питайте собствениците на "Нова телевизия".


Колко пари давате под формата на реклама на "Нова телевизия".


- Договорът е конфиденциален. Не мога да ви кажа.


Според медийни публикации става дума за средства между 20 и 25 милиона.


- Ако са такива парите, как ще се отрази това на една медия според вас?


Васил Божков, сниман от "Свободна Европа" - януари 2020 г.

© Свободна Европа

Васил Божков, сниман от "Свободна Европа" - януари 2020 г.


Смятате ли, че това може да доведе една медия до фалит или до много тежко финансово състояние?


- Не. Но ако такива пари не постъпват в една българска медия, ще й се отрази тежко. Сигурно ще се отрази тежко и на програмите, които правят, и на дейността, която развиват. Ще се отрази тежко на независимостта на тези програми. Но ако такива пари липсват от който и да е било бизнес, ще се отрази тежко. И на мен да ми липсват 20 милиона, и на мен ще ми се отрази тежко. Въпросът е, че като става дума за медия, финансирането й от държавата е по-опасно, но това вие ще кажете.


Противоконституционното спиране на лотарията ще се отрази тежко на много други бизнеси, част от процеса. Също така и на 40 000 души, които са пряко част от бизнеса.


За "Лафка" ли говорите и такъв ли е обемът?


- Не е само "Лафка". Нашата мрежа е много по-голяма. Всички, които продават билетчета и вземат процент и живеят от това семействата им, ще бъдат засегнати.


От думите ви става ясно, че средствата, които давате като реклама в "Нова телевизия", са жизненоважни за дейността й – споменахте за програмата, продукциите. Години назад вие сте най-големият рекламодател там. Можете ли да влияете върху съдържането?


- Мисля, че частното финансиране е за предпочитане в една частна медия именно заради независимостта на програмите. Да сте видели да влияя? Да съм се появил, да съм казал нещо там?


Влиянието като цяло изключва появата.


- Парите ги плащаме, за да развиваме бизнеса, не за да влияя медийно.


Преди чешкият бизнесмен Петр Келнер да опита да купи "Нова телевизия", медийни публикации твърдяха, че вие ще бъдете българският му партньор. След като КЗК спря сделката за "Нова тв" на Келнер, вие оттеглихте рекламата от телевизията. Има ли връзка между двете?


- Първо, не познавам господин Келнер. Второ, оттеглих рекламата за малко, докато не дойдат новите собственици, понеже "Нова телевизия" отказа да ме подкрепи срещу Валери Симеонов. Исках хора, които са запознати със случая, да бъдат питани за гледната им точка, исках да бъдат зададени въпроси на Валери Симеонов за мотивите и целите. Тогава ми отказаха. Тогава им казах: като искате този закон да мине, значи не искате тази реклама – довиждане.


Тоест все пак има опити за влияние през тези пари в медийната политика?


- Да, поисках, доколкото правото на една засегната страна от един закон може да търси гледните точки. Това е нормално. И ето колко влияя – не ми дадоха дори да се разследват факти и данни.


Вие си оттеглихте парите, след което обаче върнахте рекламите. Получихте ли обещание в замяна на това?


- Не, не съм. Дойдоха други собственици. На мен тази реклама ми е необходима, аз я спрях въпреки бизнеса.


Какви ще са вашите стъпки, ако проектът на Валери Симеонов мине в парламента?


- Конституцията ясно казва: монополите са в няколко точки. Само там може да има монопол. Така че даже и да мине законопроектът, който прави държавата монополист – ние може да не го изпълняваме.


Какво значи това?


- Ами как какво значи – ако политиците, които трябва да изпълняват законите, не ги спазват, ние трябва ли да ги спазваме? Не че няма да изпълня закона, просто ще съдя държавата за принудително изземване на бизнеса и неговия най-голям актив - лиценза.


Преди Коледа вашите бизнес партньори братя Найденови обявиха, че "Национална лотария" се възползва от вратичка в закона и плаща по-малко такси, отколкото тотото. Става дума за 250 милиона. Веднага финансовият министър Владислав Горанов обяви, че започва проверка на АДФИ и тези пари биха могли да бъдат изискани от вас. В същото време братя Найденови твърдят, че вие сте ги заплашил с убийство. Те също казват, че запис на заплахата, която сте им отправили, има при вас. Тези им думи станаха повод за прокурорска проверка. Има ли съвпадение между всички тези действия и новите законови предложения?


- Малко е тъжно това, иначе щеше да е смешно.


Дайте да изясним едно по едно. Заплашвали ли сте братя Найденови с убийство, имате ли такъв запис и ще го дадете ли на прокуратурата?


- Ако аз имам запис, а те нямат, според вас заплашвал ли съм ги? Може би се очаква да ги "заплаша" пред прокуратурата, за да го запишем по-ясно? Не са сериозни тези неща, изобщо не би трябвало да ги коментирам. Никога не съм ги заплашвал. С тях съм работил 30 години. Не разбрах какво значи, че аз имам запис на моя си телефон, а те нямат. Малко е налудничаво... Несериозно е това.


А проверката на АДФИ?


- Нека да свърши. Ако трябва да плащаме нещо – ще плащаме


Вие знаехте ли, че "Националната лотария" е плащала по-малко?


- Плащано е всичко по закон. Законът дава няколко възможности. Тотото са решили да плащат на по-широка основа по-малък данък. И тук няма данъци, има такси. Впрочем тук въпросът е дали могат да се искат такси с повече от един месец задна дата? Законът не го разрешава. Ако държавата иска – ще спорим в съда. Даже и да сме плащали нещо грешно – могат да ни изискат суми месец назад.


Иначе законът дава две възможности: по-широка база и следва по-нисък данък, по-тясна база с по-висок данък. Ние смятахме, защото работим научно, че при по-тясна база е по-добре за компанията. Но за всеки билет за всяка една игра е разписано от комисията какъв данък да плащаме. Има три състава на комисията (по хазарта – б.а.), сменени оттогава. Всеки един го е подписвал.


И дали финансовият министър не ги е знаел тези неща? Но това си е негов проблем. През цялото това време министър е бил Владислав Горанов.


Казвате, че финансовият министър е знаел?


- Сигурно е знаел. Но няма нарушение на закона. Ама тотото плащало повече – ами те нямат частен интерес. За тях има ли значение какъв данък плащат? Вижте им отчетите – всяка година са на загуба.


Смятате ли, че проверката, образувана срещу вас по сигнал на братя Найденови, може в един момент да послужи за натиск срещу вас?


- Би могла. Но формално, ако има сигнал, прокуратурата трябва да го провери. Всеки може и е свободен да подава сигнал за каквото поиска. Не мисля, че е имало натиск прокуратурата да го стори. Още не съм викан там.


Опитахте ли се да говорите с премиера Борисов от миналата седмица насам?


- Опитах се, но не ми вдигна.


Затова ли изпращате феновете?


- Ами ако и на тях не им реагира – нека си гласуват каквото искат. В крайна сметка държавата ще плаща, но ще си говорим с държавата в съда. Не може да те задължават да изплащаш нещо, което ти отнема правото на дейност.


Става дума за предложението да изплащате до 2021 година парите на вече спечелилите или до 2025 със споразумение.


– Държавата да го свърши. Тя прекратява дейността. Тя трябва да си го плати. Не знам колко точно са парите, надали са толкова големи, че да не можем да ги платим, но все пак държавата прекратява дейността. Тя трябва да си плаща. Трябва да платят и договорите на доставчиците, които са много, защото са 10-годишни. На разпространителите – също.


Аз ли да ги плащам? Всичко ще се отнесе към държавата. Лошото е, че нашите политици не носят те риска. Валери ли ще извади пари да ги плати? Десетки милиони са това, ако не стотици. Който подкрепя Валери Симеонов, ще извади ли пари да ги плати? Целият народ ще ги плати, с данъците си. Вие, аз. Айде, аз не съм за жалене. Плюс това ние ще жалим в Конституционния съд. Това е грубо погазване на конституцията.


Няма как да жалите в Конституционния съд.


- Няма как – да. В това е проблемът. Но ако има 47 съвестни депутати – могат да сезират Конституционния съд (за това са необходими 48 народни представители - бел. ред.). Президентът може, главният прокурор също може.


Общувате ли си с 47 съвестни депутати, които биха сезирали КС?


- Ако се замисля – сигурно познавам 4-5 депутати максимум. Общувам с тях, ако се видя случайно, близки отношения нямам с когото и да е от тях.


Може ли в България да се прави бизнес, ако няма държавна протекция?


- Виждате какво е положението. "Искаме да го заграбим" – това е положението. Колко бизнеса са заграбени досега, не знаете ли?


Да, но досега вашият бизнес вървеше добре. Това може ли да се случва без политическа протекция?


- Вие как мислите, може ли? Случва се, докато те забележат.


Искате да кажете, че вашият бизнес е забелязан току-що?


- Той е на 5 години.


Вие имате и друг бизнес.


- Другият ми бизнес не е така фрапиращ. Но най-странното е, че има още една компания, която има гръцко участие – 45% ("Интралот"). Те искат да го конфискуват и него. Дали те ще си мълчат? Предполагам, че ще се оплакват някъде – я при тяхното правителство, я по Европа. Малко са тръгнали безпардонно.


Вашият бизнес се е изградил и е израснал независимо от политическата среда в България, така ли?


- Абсолютно. Даже въпреки политическата среда. Защото политиците винаги са ми пречили.


Можете ли да дадете примери, в които са ви пречили, защото аз се сещам за примери, в които вие печелите доста внушителни обществени поръчки?


- Въпреки тях съм ги печелил. Понеже съм бил най-добър. И въпреки това продадох този бизнес – строителния. Ние сме печелили обществени поръчки без нито един лев подкуп. Защото сме по-добри. А и по тази причина съм работил на загуба. Строил съм три магистрали, от всяка една съм загубил по 20 милиона лева и съм ги компенсирал оттам, откъдето съм имал печалба.


Твърдите, че сте работили на загуба?


- Общо – не. На загуба бяха магистралите, но имах поръчки за пътища и други малки обекти, от които съм компенсирал. Като цяло не съм бил на загуба.


Знаете ли бизнеси, които са съсипвани от държавата?


- Това няма да го коментирам. Вие сигурно също знаете, сигурно и аз знам.


Щом едни държавни власти могат да съсипват бизнеси, означава ли, че могат да го подпомагат?


- Би трябвало да могат, да.


Вие знаете ли бизнес, подпомаган от държавата?


- Такъв не познавам.


Ако ви върна към думите ви, че министър Горанов вероятно е знаел, че плащате различни суми от тотото – това не е ли подпомагане от държавата?


- Не знам дали го е осъзнавал, но ако не беше различно плащането, сигурно лотарията щеше да е фалирала. На онова надали щеше да издържи. Но тук трябва да се има предвид, че лотарията се появява впоследствие. Има закон за хазарта, ние правим лотария.


В какви отношения сте с Делян Пеевски?


- В нормални. Нямаме какво да делим. Познаваме се, говорим си, но нямаме пресечни точки, конфликти или пък близко приятелство.


Той ли е един от народните представители, които визирахте преди малко? С които се познавате?


- Даже не включих, че е народен представител, но да – един от тези, които познавам, е.


Прави ли ви впечатление, че темата със законопроекта на Валери Симеонов изобщо не присъстваше в неговите медии? Смятате ли, че той би могъл да има евентуален интерес от това?


- Мисля, че не. Честно ви казвам – не мисля. Мисля, че Пеевски е демонизиран. Не е чак такъв злодей. Все пак слухове.


В какво според вас е демонизиран?


- Ами – случи ли се нещо и все Пеевски виновен. Според мен не е чак така.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  - Казвате, че целите са други. Какви могат да бъдат те?
  - Мога само да предполагам. Разследвайте и го разкрийте. Но знам, че целта не е да се подпомогне спорта. Нито пък да се мисли за здравето на хората, защото лотарията ще продължи да я има, само че ще бъде в ръцете на държавна структура - това значи, че не се цели намаляване на “вредите” от лотарията. Хората пак ще играят. Ефектът ще е бизнесът да не се прави от един, а да бъде прехвърлен успешният модел на друг.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 744 Любопитно

  На назначените милионери властта им дава бизнес, а след това им го взема. А те се сърдят. Да не би случаят с първия български капиталист-монополист Добри Желязков да беше по-различен?

 4. 4 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  Теоретично, ако държавата е лош стопанин би трябвало точно тя да е правилният стопанин за бизнес като хазартния. Нека се провали!

 5. 5 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  И Божков и Симеонов са пълни б..луци.
  Симеонов дето ходеше по морето да тероризира заведенията, има някав съмнителен бизнес, не си мери приказките, а и сега предлага някав абсурден законопроект.
  Божков, приватизатор номер 1 в държавата. Не знам колко държавни предприятия е "спасил", но са бая. Резултатът в повечето случай е съкратен персонал, компаниите му умишлено фалирани и разпродадени част по част.

 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Схемата е проста:

  Замисляш един свръхдоходоносен бизнес, който изначално е на ръба на закона, поверяващ го на способен мениджър да го развие и превърне м многомилиардна империя, след което му го взимаш и го харизваш на някой тулуп, който да го източи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  Не харесвам черепа!
  Не харесвам хазарта!
  ЗАГРАБВАНЕТО И НАЦИОНАЛИЗИРАНЕТО НА З А К О Н Е Н БИЗНЕС Е КОМУНИЗЪМ!!!

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  До коментар [#2] от "von_seeckt":

  Вие лично ли ще го екзекутирате или ще предоставите това "удоволствие" на Партията - /нейната/ майка...?!

 9. 9 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1078 Весело

  немам думи
  сигур пурата му е пречила га е отговарял

 10. 10 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Не "биснеса", а живота му е заложен на този ДС-мутрафон. И той много добре го знае, за това писка всеки ден по медиите.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 11. 11 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#8] от "selqnin":

  Много си мистичен, нищо не ти се разбира:))

 12. 12 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#7] от "selqnin":

  Не. Чисто и просто, протекциите на властта са скъпо нещо и трябва да се плаща. Понякога трябва да платиш дори повече, отколкото си изкарал. В тоя тип "бизнес", отношенията и методите са доста по-различни от стандартните. И Божков го знае много добре.
  Иначе, като лепим по панелките стиропор за 2 милиарда, това не е комунизъм, а?! ;)

  Бивш tww09306483.
 13. 13 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2653 Неутрално


  Първо - Законът чисто по герберски е написан неясно и позволява тълкуване.
  Второ - Божков се е възползвал и го е тълкувал както му уйдисва.
  Трето - Комисията по хазарта е жумяла. Кьорав карти не играе.
  Четвърто - Законът се променя така, че да не допуска тълкувания.
  Пето - Божков започва да си плаща както си му е редът.
  Шесто - Размерът на данъка се вдига от 15% на 30% от постъпленията.
  Седмо - Стига групости!

 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  Както винаги, става въпрос за пари. За страшно много пари и кой да се облажи/нагуши с тях. Разправия м/у двама "олигарси".

 15. 15 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#2] от "von_seeckt":

  Много ти разбира на теб главата от държавни поръчки и кой трябвало да влезе в затвора.

 16. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  "... В какви отношения сте с Делян Пеевски?
  - В нормални. Нямаме какво да делим..."!

  Ами, като не иска да дели, кой му е виновен? Големият бос е само един. Предстои да видим, кой кара влака. ;)

  Бивш tww09306483.
 17. 18 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5210 Неутрално

  Божков има бърза мисъл, свалям му шапка, но един-два пъти се "изпусна" примерно с работата на загуба по магистралите(забранено) и втория път с натиска на феновете (влияние) :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 18. 19 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Любопитно

  За 5 дни даде повече интервюта, от последните 10 години в които бяха го оставили да си прави каквото иска

 19. 20 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Не "биснеса", а живота му е заложен на този ДС-мутрафон. И той много добре го знае, за това писка всеки ден по медиите.
  —цитат от коментар 10 на Суджук Герберите


  Защо говориш глупости?Черепа от години не е давал интервю. Полина е била много настоятелна за това интервю.Знам , че черепа е противоречива личност , меко казано. Но по конституция бизнеса , държавен и частен са с равни права. Ако има престъпление нека бъде съден но национализирането намирисва на едни отминали времена. Освен ако някой не е решил да ги върне.

  SHADOWS of SOFIA
 20. 21 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Заиграва се със стабилността и етническия мир:)

  Вяра. Надежда. Любов.
 21. 22 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Любопитно

  До коментар [#7] от "selqnin":

  Стига мрънка, бе ...
  Разбрахме , че си фен на едно държавно отборче..
  Както ви докараха Виваком и ги накараха да платят милиони да се смени името на държавен стадион, ще намерят и други след тези с талончетата

 22. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Едни олигарси, срещу други олигарси. Ще спечели не по-умния, а този с по-големи връзки и по влиятелни приятели.

 23. 24 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 248 Неутрално

  "Според мен не е чак така."
  Дааа, не ЧАК, но все таки! И Божков страх го тресе от Пеевски.
  Не, че изобщо ме интересува конкретно този (хазартния) бизнес и не съжалявам, че го "отнемат" от който и да е бизнесмен, но това, че го "отнемат", за да го подарят по-късно на друг бизнесмен (през началната врътка- национализация), си е напоследък честа практика на мафията -държава (или обратно).

 24. 25 Профил на ultranorth
  ultranorth
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Защо "Вие" навсякъде във въпросите е изписано с малка буква?

 25. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Весело

  "- Нека да свърши. Ако трябва да плащаме нещо – ще плащаме"
  Етоо, взе да се сеща.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 26. 27 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#20] от "К2":

  то е същото като с гебрев.
  мен ми е ясно, че гебрев е
  десе кинтекс комуняга, но
  пеевски и борисов си го изнудиха
  с 6 милиона за да му запазят лиценза.
  тогава караниколов какви глупости
  приказва не е истина. и сега, същото.
  черепа още като нарочно проспаха 11 месеца
  за да може да се нагуши ми стана ясно.
  https://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/durjavni-protekcii-za-vasil-bojkov

 27. 28 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#15] от "Alarmstufe: Rot":

  Ха, ха..споко герберунгелче! Всички знаем, че престъпната група герб краде именно чрез държавните поръчки.

 28. 29 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Не харесвам черепа!Не харесвам хазарта!ЗАГРАБВАНЕТО И НАЦИОНАЛИЗИРАНЕТО НА З А К О Н Е Н БИЗНЕС Е КОМУНИЗЪМ!!!
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  ++++++++
  Абсолютно точно ! Ако някой тук изкудкудяка , че гробарите са автентичната десница на тая територия , а Валерката безкористно се е заел с нелеката задача да брани природонаселението , дето търка билетчета , значи е готов да бъде Н А Ц И О Н А Л И З И Р А Н и неговият бизнес !

 29. 30 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  От четенето на диагонал поне две Огромни Глупости:
  - Първата, щом политиците не изпълняват законите и ние няма да ги спазваме. Ами с огромно любопитство чакам да видя как така ще продава талончетата без лиценз.
  - Втората, хазарта носел огромни приходи. Никакви приходи не носи защото той Не Създава нищо! Хазарта само източва парите от хората. И когато е частен прави богаташи хора кои не са направили нищо полезно за обществото. Затова хазарта трябва да бъде максимално ограничен, рекламата му зомбираща хората максимално свита, а събраните от него средства насочени в обществено полезна кауза. И с това най-добре може да се справи държавата, частника винаги ще гледа единствено максимално да вземе за себе си.

  И нещо много плъзгаво заобикаля Черепа въпросът с данъците. Как така за тотото 15% а за него 6.6%? Ама комисията по хазарта одобрила каквото и подали. Те и на КТБ комисиите разрешаваха пък накрая цъфнаха огромните кражби.

  Ако е толкова кадърен бизнесмен Черепа да се заеме с някакво производство. Само че той е известен с това, че докарва до фалит всяко реално производство с което се заеме. дори такава златна кокошка като пътното строителство успя да фалира.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 30. 31 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  Мрънкането ви е калкулирано.

 31. 32 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Весело

  Герберема:
  Ако свалиш скалпа на един череп, той става на тиква.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 32. 33 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 593 Неутрално

  ГЕРБ нали не бяха комунисти, а?Къде сте, бе - форумни писунгери, дето гласувате и щестлавите Борисов?!Национализация, означава комунизъм, фашизъм или с една дума - сатрапия!
  И да кажа, че нито харесвам Черепа и лъжливите му бизнеси, а пък откровено мразя левскарите!Сега ми е много забавно как те по странен начин защитават търкането на билетчета, но повече ми е притеснено, че тези, които толкова ви лъжат, че са десни - ГЕРБ, градят комунизма отново и вредят на всички ни, а и поколения напред.

 33. 34 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Не харесвам черепа!Не харесвам хазарта!ЗАГРАБВАНЕТО И НАЦИОНАЛИЗИРАНЕТО НА З А К О Н Е Н БИЗНЕС Е КОМУНИЗЪМ!!!
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  Какво му национализират, столовете в офисите? Национализация означава отнемане на собственост, каква собственост му вземат?

  Просто му спират лиценза. След като държавата има правото да разрешава с лиценз дадена дейност това означава, че тя има правото и да спира и отказва лицензи. Както впрочем е отказвала лиценз за хазарт на редица други фирми. В конституцията записано ли е, че на Черепа автоматично се издават доживотни лицензи след като толкова я цитира?

  Непрекъснато повтаряйки "национализация" по нищо не се различавате от Путин който непрекъснато лепи етикетчето "бандеровци" на украинците. Лепенето на етикетчета е примитивна форма на манипулация и пропаганда разчетена на примитивни хора с първични рефлекси. Или както още Бай Ганьо го е открил "Ти кажи че сестра му е курва, пък той нека доказва че няма сестра".

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 34. 35 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#30] от "Fred":

  Ами виж сега - колкото и да ми е противен Божков - не е виновен този, който яде зелника, а този, който му го дава!Демек - държавата с нейните закони и политиците, които ги приемат.И ти да си на неговото място, ако ти позволяват да плащаш по-малко данък, и ти ще го правиш - не се прави на толкова изряден, че да не си спестиш милиони от това!
  А ако си мислиш, че с национализация се поправя това - значи си глупак!Ако стане лотарията държавна, парите просто няма да влизат в джоба на Божков, а в този на Борисов и около него хората, които го държат, управляват, величаят, слушат и прочие сволоч.
  Искането за национализация на търкането на талони не е защото са загрижени за тези, които го правят, а защото са алчни за парите на един, който се е сетил и му е било позволено да стане милионер от самите тях!

 35. 36 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  До коментар [#22] от "001":

  Неуважаеми припознавач!
  Родителите ви би трябвало да Ви научат, че обръщението на "БЕ"/с извинение/ не е особено изискано и никак не е възпитано....
  Оставалото просто не е достойно за коментар.
  Хубав и незлоблив п/ако изобщо ви е възможно/ ден ви желая!
  Омразата разболява, МОЛЯ пазете Душата си!

 36. 37 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Теоретично, ако държавата е лош стопанин би трябвало точно тя да е правилният стопанин за бизнес като хазартния. Нека се провали!
  —цитат от коментар 4 на zxp53317185


  Не, няма. Този тип хазартен бизнес е такъв, че дори да си идиот няма как да губиш. Продаваш залози за 3 млрд. лв. на година, а раздаваш само половината приходи като печалби. Когато го прави държавата тези пари ще влизат в бюджета и все ще се направи нещо с тях, а когато е в частни ръце ще отидат в и без това неприлично богатия Божков/Пеевски/ Домусчиев и т. н.

 37. 38 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 836 Любопитно

  Интересното е че още не го е назначил сватът му, Софиянски!
  (Или вече го е защитил???)

 38. 39 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  До коментар [#34] от "Fred":

  Да не дава Бог да "преструктурират" така ВАШИЯТ бизнес!!!
  Тогава бих искал да чуя мнението Ви?!?!?!

 39. 40 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 643 Неутрално

  ...След като държавата има правото да разрешава с лиценз дадена дейност това означава, че тя има правото и да спира и отказва лицензи....
  —цитат от коментар 34 на Fred


  Даването и спирането на лицензи трябва да става по определени правила, а не по желание на Тиквата или някой друг свинчо.

  Eddie lives... somewhere in time!
 40. 41 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3272 Весело

  Черепа не е лесен и не може да бъде “ изяден” ей така като френска фирма!

  klimentm
 41. 42 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3272 Весело

  До коментар [#37] от "rvr12572942":

  Не бъди толкова наивен и като отидат в държавата пак ще бъдат откраднати, бъди сигурен!

  klimentm
 42. 43 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#36] от "selqnin":

  човек написал се селянин искал да му говорят на Вие...

  Какъв бизнес е да се търкат билетчета, това с какво помага на държавата при положение, че нищо не влиза в бюджета.
  Дори и данъци не плащат.
  Този има на негово име 20 фирми, но тази му е от най любимите .
  Нека ви спонсорира отборчето от друга фирма и те са с добри печалби

 43. 44 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 836 Любопитно

  До коментар [#37] от "rvr12572942":


  Божков/Пеевски/ Домусчиев
  —цитат от коментар 37 на rvr12572942


  Колко ли плащат това трио за охраната си?
  Дали не е повече отколкото Бил Гейтс /Безос/Зукърбърг?

 44. 45 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  [quote#34:"Fred"][/quote]

  Ехааа, герберско дясно в пълния си блясък. Като сте почнали, банките какво произвеждат? И на тях ще им национализират столовете и банкоматите. Частните учители какво произвеждат? Пролетарско дясно тужур. Така говореха комунетата през 90-те, "търговията не произвежда".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 45. 46 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 367 Неутрално

  А това интервю къде е:
  „Нe знaм зaщo мeдиитe нe публикувaт нищo. Aз мeдии нямaм. Прeди мeceц дaдoх 6-чacoвo интeрвю зa "Днeвник" и "Кaпитaл", нo oщe нямa нищo публикувaнo. Мoжe би имa някaквa нeвидимa cилa, кoятo ги cпирa тeзи нeщa.“ - Цветомир Найденов

  https://fakti.bg/biznes/433524-cvetomir-naidenov-parvi-se-opalchihme-na-bojkov-za-30-g

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 46. 47 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Весело

  Симионов каза днес, че този законопроект е трябвало да се внесе още 2018 , но и тогава е имало натиск да не се внася.
  Феновете на Левски казват , че от над половин година са искали среща със собственика на отбора им, но той все им отказвал, докато в неделя не реши сам да ги събира да му бранят билетчетата.

 47. 48 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 400 Весело

  Симионов каза днес, че този законопроект е трябвало да се внесе още 2018 , но и тогава е имало натиск да не се внася.
  Феновете на Левски казват , че от над половин година са искали среща със собственика на отбора им, но той все им отказвал, докато в неделя не реши сам да ги събира да му бранят билетчетата.

 48. 49 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 264 Неутрално
 49. 50 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 276 Любопитно

  Покрай КТБ изгоря Ботев Пловдив, а разни бизнеси отидоха при, който трябва, а народа плати сметката. Черепа никога не е бил тъпак и едва ли ще се даде без бой, интересно би било живеещия в апартамента на кума си в комплекса на Киро дали би коментирал цифрите на Божков и какви са очакваните приходи на държавата?

 50. 51 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 326 Неутрално

  [quote#34:"Fred"]
  —цитат от коментар 45 на Николай Колев
  Ехааа, герберско дясно в пълния си блясък. Като сте почнали, банките какво произвеждат? И на тях ще им национализират столовете и банкоматите. Частните учители какво произвеждат? Пролетарско дясно тужур. Така говореха комунетата през 90-те, "търговията не произвежда".[/quote]

  Банките не ги национализират , че много ше бие на очи - тех ги фалират . Все ефективни мероприятия . Представяте ли си до къде я докарахме с десните гербери , че дори компрометирани личности и техните бизнеси да защитаваме от туй нагло и безогледно ограбване !!!

 51. 52 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Божков казал: - "Този работещ бизнес ще бъде на практика отнет "принудително", както е правният термин . . ."

  Всичко мога да се опитам да разбера, но да наричаш хазарта "бизнес" ми идва в повече! Бизнес означава да купиш нещо, да го дообработиш и да го продадеш. Може и само да купиш и при по-добри условия да го продадеш. Но да използваш болестното състояние на огромна част от популацията (понякога наричана население), да си дава доброволно парите, които да преразпределиш 50:50 за няколко души и за себе си, те това си е форма на прикрито ограбване. И да наричаш това "бизнес" . . . Помните ли, че първият закон при "управлението" на Мадридския мошеник беше Закона за хазарта?

 52. 53 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Брей, много народ се хвърлил с голи гърди да пази „бизнеса“ на г-н Божков, щели да го ограбят - жив да го ожалиш.
  Банев, Арабаджиев, Стайков, Божков, дано да продължават така, а някой ден, като се смени властта, може и да доживеем реда на Пеевски, Доган, Борисов, Горанов, Нинова и т.н, и т.н.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 53. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#40] от "tigervi":

  Да. Само дето досега правилата са писани за Божков. Сега предстои да се напишат за някой друг. Къде е драмата? Тия дето търкат билетчета, няма да останат на сухо. Все ще има някой, който да им прибира парите.
  Лошото е, че няма предвидимост и принципност в законодателството. Иначе, дали ще обслужва Божков или някой друг, все тая. Все не е добре...!

  Бивш tww09306483.
 54. 55 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#52] от "Косьо Генчев":

  И не само този закон беше напарвен по мярка за Божков, пак по това време приеха някакви промени, касаещи „частните музейни колекции“. И така, благодарение на страстта на Божков, вече не всяка археологическа находка и ценност по нашата територия е „изключителна държавна собственост“.
  Добре си спомням, че Божидар Димитров лобираше за тази промяна, лека му пръст, тогава мнооого ми падна в очите.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 55. 56 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#16] от "kesh":
  "https://pik.bg . . . ."

  Казали сме ясно тук - това лайняно нещо тук не се чете и/или пробутва!
  Не си ли разбрал все още?!

 56. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#55] от "frisky":

  Точно. Всеки ще му скъсат задника и ще го разхождат с години за няколко бронзови монети струващи по 2-3 лева бройката...! Обаче другаря Божков се оказа колекционер на антики, като смениха законодателството специално заради него. За антиките на стойност десетки милиони, придобити от иманярските банди, няма ли да каже нещо Божков?

  Бивш tww09306483.
 57. 58 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#57] от "Petleshev":

  Щото той работи в полза роду, демек спасява археологическите находки от нелегална контрабанда в чужбина, свят човек, те това е патриот! :)))))))))) Сега нали музей ще прави, та простосмъртните да се докоснат до древната си история.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 58. 59 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Ау, горкия Череп, хранел 40,000 души и сега щели да му вземат хляба - и на него, и на тях! Ами хич не ми е жал за тях, честно - ще вземат да работят нещо друго, а не дистрибутори на билетчета. Нещо, което създава стойност. Работни места незаети има достатъчно. А какво да кажем за хората, които си дават последните левчета за билети - те пък ще са по-добре, ако го няма "бизнеса" на Черепа, нали така? Доколкото знам, 500 милиона лв. годишно е оборотът на лотариите - тези 500 милиона нека си ги харчат хората за стоки, за ядене, за пиене - ще се създадат и работни места, и БВП много повече, отколкото от големия му "бизнес". Хем и с ДДС ще се облагат, та и държавата ще е на плюс (защото на хазарта няма).

 59. 60 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#15] от "Alarmstufe: Rot":Ха, ха..споко герберунгелче! Всички знаем, че престъпната група герб краде именно чрез държавните поръчки.
  —цитат от коментар 28 на von_seeckt


  Под другата тема, в която пусна поредната си лъжа, точно това обсъждахме. Всичките ви лъжи, за по-"убедително", започват с подобни изрази: "всички знаем", "като е добре изестно" и прочее шаблони.

 60. 61 Профил на pepamug
  pepamug
  Рейтинг: 268 Неутрално

  От вчера Лафка продава билетчета, днес вече обричаме на глад семейства. Този е изтрещял нещо май.

 61. 62 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  [quote#51:"v.n.t.news"][/quote]

  Не (поне) аз не защитавам Божков, или божковци, а нарушаването на правилата. След като съсипаха дребния бизнес, посегнаха на едрия.
  Остава въпроса:
  1. Какво стана с делото срещу сина на Г.Г. за контрабанда?
  2. Какво стана със "следприватизационния контрол" на Домусчиев?
  3. Какво стана със собствеността на Дунарит?
  Всички тези случаи са от един порядък.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 62. 63 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  До коментар [#60] от "Alarmstufe: Rot":

  И да не забравяме, че за всичко е виновен Костов...! :)))

  Бивш tww09306483.
 63. 64 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Божо, не искат да го заграбят, баце, искат да ти вдигнат вноската към Бойко. Времената не са се променили. Мутра си е. Бюджетът е на минус заради ниски инвестиции, слаба събираемост, ЯКО сив сектор, и Боко си набавя пари.
  Сега е дал боклука на приятели - Вълка и Домус Ага брадарс, за да може да влизат в бюджета

 64. 65 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#15] от "Alarmstufe: Rot":Ха, ха..споко герберунгелче! Всички знаем, че престъпната група герб краде именно чрез държавните поръчки.
  —цитат от коментар 28 на von_seeckt


  В ОПГ-ГЕРБ . се краде не само от държавни поръчки ...Краде се отвсякъде и от всичко, което може да се докопа...И после следва отчет на Башията..Ако отчета се забави , следва прокурорска бухалка. Клептокрация , в цялата и ''прелест''.

  ПС: Не че нещо подкрепям Черепа , ама си мисля , че тоя път Бочко налапа хапка, дето ще му приседне...Може и буквално да му приседне ....Черепа е престъпник без всякакво съмнение, ама поне е умен, за разлика от Банкянския Нарцис-интригант.

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 65. 66 Профил на Цветанка Маринова
  Цветанка Маринова
  Рейтинг: 213 Весело

  И сега какво? Ще БРАНИМ "бизнесът" на Божков ли?

 66. 67 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 477 Гневно

  Този е достигнал вече гребена на вълната от наглост!Само за две-три от отговорчетата му интервюто трябва да лежи при бай Ставри с мека пура на едно место.То не бяха заплахи за убийство,то не бяха крадене на антики и представяне като *частна колекция*,нарушения на закона за опазване на архитектурните паметници.И винаги му се разминаваше.
  Сега открито насъсква лумпените с бръснати глави и качулки,а иначе най-обикновени татуирани примати,зовящи се *привърженици на Левски*,за терор по улиците на София.
  И нека пак кажем - не става дума за национализация,а за СПИРАНЕ НА ЛИЦЕНЗА!

 67. 68 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 639 Любопитно

  И сега какво? Ще БРАНИМ "бизнесът" на Божков ли?
  —цитат от коментар 66 на Цветанка Маринова


  Що ? Какво чакаха ГЕРБавите , ЦЕЛИ ЕДИНАЙСЕ'години?
  Що , чак сега се сетиха? Де спаха ,през цялото това време?
  Елементарно въпросче ,ама с доста труден отговор

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 68. 69 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3272 Весело

  До коментар [#58] от "frisky":

  Колекцията на Черепа ходи чак в Брюксел по време на председателството на България за да представя културното наследство на страната, освен Б Димитров да споменем и Митьо Гестапото като виден представител на иманярската мафия.

  klimentm
 69. 70 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Голем мрънкач. И да не подбужда феновете към бунтове и гражданска война. Става опасно в БГ....

 70. 71 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Черепът си нагласи нещата навремето, така че да спестява данъци, за сметка на конкуренцията.
  Конкурентите му обаче не са абдали и в крайна сметка нищо чудно да го сготвят.
  Показателен е фактът, как впрегна ПФК Уеффски да лобира за частните му интереси!

  I Want To Believe
 71. 72 Профил на Sar
  Sar
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#1] от "Лелка":

  Когато нещо е държавно, то винаги спира да работи добре. В момента лотарията промива мозъците на милиони. Със сигурност ще е по-малко ефективна, ако е държавна. Винаги е така, държавата е не просто лош, ами най-лошият стопанин. Така че ще се намалят лошите ефекти от лотарията. Освен това Божков не плаща данъци.

 72. 73 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 486 Любопитно

  Добре де, Черепът може да е всякакъв, но национализацията на бизнес от какъвто и да е вид/род и заграбването му в полза на държавата, бил собственикът и негласно известен мафиот, излъчва ужасяващ сигнал към всеки инвеститор. Нещо като "пичове, ако бизнесът ви е печеливш, ние моеме е така да решиме да го гепиме, хъхъ"

  Почвам да вярвам, че в ГЕРБ са бивше ДС повечето - такава простотия би била напълно в реда на нещата, но по времето на правешкия селяндур. Просто каквото са ги учили някога в школата, това възпроизвеждат ...

 73. 74 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Не е чак такъв злодей", за едното прасе.
  Но значи, все пак é...

  Щом скачат на черепа, означава че много си вярват. Дано са си направили добре сметката, защото Божков със сигурност е. Все пак е математик.

 74. 75 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#45] от "Николай Колев":

  Уорън Бъфет има един охранител, при това не той му плаща... Смятай!

 75. 76 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  След като не си е плащал данъците да му конфискуват всичко , законите са ясни , на останалите за 30 ст неплатени борчове им запорират фирми и имоти ,а този се смята за велик и най голям хитрец ,е да ,ама не ,ако държавата прибере на 100 такива бизнеса и парите и им спрат далаверите , държавата ще се оправи .

 76. 77 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Бизнес, който не създава нищо!!! Кухи работни места, никакъв брутен продукт. Просто няма да печели той...и защо да е само той, а не аз ти или други..ако има конкуренция..а то няма. Просто ще съкрати хората и няма да печели 50 милиона на година от 90 оборот... Безумно е

 77. 78 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Ма как само са си плюли в устите с Цецо Василев...

  Докато държавата се правеше, че не вижда свинщините им (и на КТБ, и на НЛ), беше най-хубавата държава на света. На Цецо Василев му връчват награди "Банер на годината", в прайм-тайма на Нова вървят репортажи на манекенки с избелени зъби и бабички-щастливки, които планират покупка на жилище и околосветски пътешествия.

  После изведнъж станаха .... репресирани.
  За първия се оказа, че Банковият надзор в БНБ нещо бил проспал някви напълно фантасмагорични отчети;
  за втория и от самолет си личи, че ДКХ се прави на улава (не забелязва рекламите по телевизията, които ЗХ забранява, не забелязва къде се продават талоните), а пък по задълженията за отчетността ЗХ е на дупки като швейцарско сирене. А като го отбият да суче от държавната цица, реве - репресират ме...

  Съвсем друг е въпросът, че отстрелването и на двамата хич не е по правилата на "добрите юридически практики"...

 78. 79 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 638 Неутрално
 79. 80 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Колкото и да философства и да го боли Божков,влезе ли държавата за него няма да има далавера!
  Да се преориентира навреме...

 80. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 82 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 443 Неутрално

  А кой изобщо им е разрешил да плащат по-ниски държавни такси и така им е подарил почти 210 млн. лв, само за периода 2011 - 2014

  https://www.24chasa.bg/novini/article/8101664

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 82. 83 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#20] от "К2":

  Последните дни много странна активност на капитал и видни анти-комунисти в защита на Черепа.

  Явно е разкешил сериозно за реклама и трол фабрики.

 83. 84 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 772 Любопитно

  Очите, Чико, те никога не лъжат... дет се викаше.

  Погледът му напомня Чарлз Менсън. Надали е случайно.

  А това, че осигурява работа... Е, италианската мафия е осигурявала работа. Нещо повече, хората са протестирали срещу държавата с лозунги "Да живее мафията!". И ние сме на горе-долу същото ниво в това отношение.

  Слабо интервю иначе. Само фактът, че е с Божков го прави силно. Нещо като фотографиите със знаменитости, където даже няма значение как точно изглеждат и колко интересна е фотографията, важното е, че си снимал някой, който е в топ 10, 50 или 100 на нещо си.

 84. 85 Профил на Mia
  Mia
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Недоумявам! Моля някой умен човек да ми обясни, защото моята интелигентност очевидно е недостатъчна!
  1. Една година пълен отказ за среща с последователите на Левски. Молби, сълзи, чакане. Йок! Г-н Божков не е прецeнил, че трябва да ги уведоми, че е скатал 200-300-500 милиона (да ги зарадва, примерно, колко е богат, но за "бедност" веднага се вдига вой). Но излизат наяве батаците, които е забъркал и... "Обичам Левски. Искам да спася Левски. Помогнете ми. Искам да продължа да крада, ако протестирате ще давам и на вас".
  2. Давам 25млн за реклама в Нова Тв. Но не влияя по накакъв начин - "оттеглих рекламата за малко, докато не дойдат новите собственици, понеже Нова телевизия отказа да ме подкрепи срещу Валери Симеонов". Това е толкова невлиятелно. Няма пари, ако не ме подкрепите, но не упражнявам натиск.
  3. Градски митове и легенди се носят за практиката "отнемане на чужд, работещ, доходоносен бизнес" е нещо, което г-н Божков упражнява изключително успешно и доволно през последните 20-30 години. Но в момента, в който държавате се опитва да направи същото с него се използват силни фрази като "безпардонно".
  4. Ако продаваш оръжие, но сложиш етикет "Уред за самоуспокоение" - ще се наложи да се съобразяваш със законите, касаещи продажба на оръжие, а не на твоята собствена трактовка. Лотарията не е белот. Няма такова нещо като даден ми е избор кал да плащам и аз избрах по-малко. В закона е описано ясно какво плащаш, ако си лотария.
  5. Как човек, който е печално известен с пълното незачитане на Конституцията, се позовава на нея само, когато му е изгодно?
  6. Казахте ли, че Ви трябват 5-10 хиляди човека? Да! За протест ли? Не! За белот!
  7. "Договорът с Левски е конфиденциалел". Пет часа по-късно "Дал съм 23млн!".
  8. Обвинение в заплаха за убийство и изнудване - отразяват го 5 медии. Отричане на заплаха - - отразяват го 500 "независими" медии.
  9. Държавата ми даваше да крада. И аз я обичах. Сега не иска да ми дава! Всички на протест за мое спасение - "И дали финансовият министър не ги е знаел тези неща? Но това си е негов проблем. През цялото това време министър е бил Владислав Горанов."
  10. Аз не платих на държавата няколко стотин милиона, но нека тя плаща на спечелилите, които са "решили доброволно да ме кредитират със собствените си печалби за следващите 20 години".
  11. Мисля, че тук има допусната грешка в отговора. Струва ми се, че трябваше да е "Да! Моят! Ама до вчера..."
  - Вие знаете ли бизнес, подпомаган от държавата?
  - Такъв не познавам.
  Амин!

 85. 86 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Бягай в Сърбия или по-добре в ЮАР или Нова Зеландия, докато не са те пратили да правиш компания на Ветко Арабаджиев да търкате заедно наровете.

 86. 87 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Бягай в Сърбия или по-добре в ЮАР или Нова Зеландия, докато не са те пратили да правиш компания на Ветко Арабаджиев да търкате заедно наровете.

 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 89 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Васил Божков е голям бизнесмен, говори се че е милиардер, има частни самолети. какъв е бизнесът му? Произвежда билетчета. Е.ах ти бг бизнеса! От началото на 90-те години нищо не се е променило - билетчета по улиците (къс от Америка), варненските пирамиди, игрални автомати, и за шарения по някой футболен отбор.

 89. 90 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 275 Любопитно

  До коментар [#30] от "Fred":
  Абсолютно, това е като цигарите, алкохола- да се плащат акциза- 70%. И след това, данък печалба още минимум 10%. Както е за всички други. Кви 6%, кви пари давал тоя кавал- ДС-мутра за спорта, за бедните! Майка Тереза, просълзих се! Просто не се е отчел на Който трябва, сега реве! Като лапа милиардите, ни рива, нали? И той милия, като момина пазва чист, не видя ли кво станя с оня с Маринела хотел? Не си плащаш на Партията, дето ти даде куфарчето и те назначи за милионер, ядеш шамарите или получаваш малко олово! Примери, дал Бог много!

 90. 91 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Назначените за "атове" започнаха да се ритат като магарета. Вместо да градят и надграждат, ТЕ сасе впили като пиявици и паразити, и смучат ли смучат. И се чувстват отговорни само пред една паплач от лумпени, наречени "фенове".
  БОКЛУЦИ!

 91. 92 Профил на suhi
  suhi
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#5] от "Алда, така направи Черепа с бургаския корабостроителен завод, който бе заложен в пиб и хората останаха на улицата с по десет неплатени заплати и до днес...

  suhi
 92. 93 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  И като си много добър бизнесмен защо строителните ти фирми фалираха бе байо? Печелиш поръчката защото уж си бил най-добрият, а си на загуба? Явно си най-слабият щом не можеш да си направиш сметките и организацията на строителството.

  В какво си добър бе череп? В подкупите за да не пуснат другите хазартни сайтове да оперират тук. Или в закона за хазарта, когато данъците ти бяха 10%? Ти не можеш да си бизнесмен, ти си една мутра. В западния свят няма да изкараш и 1 година ако играеш по правилата. Нямаш капацитета да развиеш нормален бизнес на високо ниво. Строителния ти фалит го доказа.

 93. 94 Профил на suhi
  suhi
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Навсякъде по света хазарта генерира престъпност, а и развращава населението с обещанието за лесни пари, получени без труд, Нормален човек няма да стане хазартен бос, то е ясно. Както и благодетел на футболен клуб ( то пък у нас един футбол, ама карай)... А Божков и не само той, фалираха доста предприятия, подарени им от червения октопод.... Но такъв е българския бизнес "елит" - егоистичен, алчен, грубо паразатизиращ върху невежеството на зомбираното от реклами, политически манипулации и религиозни идиотщини население...

  suhi
 94. 95 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#13] от "Един препатил":

  Законите винаги ги пишат неясно. Още от БКП, СДС, НДСВ....

 95. 96 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Не, няма да бъде заграбване! Трябва да е рязане на крадливата ръка! Долу хазарта, този бич за България!

 96. 97 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  До коментар [#95] от "Мавродинов":

  Писането на неясни закони е основна предпоставка за процъфтяването на корупцията. Борбата с корупцията изисква на първо място не зрелищни акцииу а писането на ясни и непротиворечиви закони.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK