Калин Ангелов, адвокат: Бавенето на съда по казуса "Полфрийман" е абсурд, който няма общо с разума

Калин Ангелов

© Велко Ангелов

Калин АнгеловВече седми месец Върховния касационен съд (ВКС) се бави с произнасянето по искането на бившия главен прокурор Сотир Цацаров дали да възобнови производството за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. Той беше осъден за убийството на Андрей Монов и прекара близо 12 години в български затвор. През есента на миналата година състав на Софийския апелативен съд (САС) го освободи предсрочно с мотива, че Полфрийман е представил множество доказателства, че се е поправил за времето, прекарано в затвора.


"Дневник" разговаря с неговия адвокат Калин Ангелов няколко пъти през този период. Веднъж през декември, когато той заяви, че бавенето на произнасянето на ВКС за клиента му няма нищо общо с правото. И сега, по време на извънредното положение.


Адвокат, богослов, пчелар - това са само част от дейностите, с които се занимава Калин Ангелов. Може би по-точната ключова дума за него е кауза (работи за легализацията на марихуаната в България като член на движение "Промена", член е на "Зелено движение"). Казва, че в България, а и където и да е - не би трябвало да е трудно да работиш по каузи. "Ако човек очаква да се издържа с тях, сигурно е трудно. Но иначе - просто работиш, няма край", казва Ангелов. И отбелязва, че няма време да се отчайва, когато нещо не се случва или се случва бавно.
Върховният касационен съд (ВКС) вече седми месец не се произнася по казуса Джок Полфрийман. През декември казахте, че със сигурност забавянето няма нищо общо с правото. Сега какъв е коментарът ви?


- Седем месеца след заседанието пред ВКС и почти осем след решението на Софийския апелативен съд (САС) за условното предсрочно освобождаване на Полфрийман, коментарът ми може да бъде само, че сме изправени пред един задълбочаващ се абсурд. Абсурд, който няма нищо общо с разума.


В крайна сметка, дълбоко в себе си се надявам, че тези месеци, през които Джок Полфрийман живее сред нас, ходи по улиците ни, срещна се с правосъдния министър, засажда дръвчета в Перник, раздава храна на бездомни, спазва правилата на извънредното положение и на никому нищо лошо не причини, ще убедят върховните ни съдии да направят това, за което ги помолих пледоарията си - просто да спазят закона, и да отхвърлят искането на Главния прокурор, което не почива на никакво правно основание.


Връщането на Полфрийман в затвора, освен че би било явно беззаконие и то от страна на най-висшата ни съдебна инстанция, няма да обслужи никакъв правен интерес. Вече толкова месеци, а никой не успя да ми каже с думи прости - какво още, допълнително, искаме да постигнем с превъзпитанието на този човек. Какво още трябва да ни покаже, за да го освободим ?


Същевременно, не може да не направи впечатление, че това забавяне на Върховния касационен съд (ВКС), кара всички други институции, които са ангажирани със случая да чакат и да се бавят. Дирекция "Миграция", позовавайки се на една ex lege отменена заповед отказват да го пуснат да напусне България. Състав на Административния съд в София, от октомври 2019 мълчаливо отказва да се произнесе по въпроса дали този отказ на миграция е законен. Върховния административен съд (ВАС) не бърза да насрочи заседание по една жалба на Дирекция Миграция, срещу решение на друг състав на административния съд, което изрично отмени забраната спрямо Полфрийман за напускане на страната.


Бяхме изпаднали в безумната ситуация Полфрийман едновременно да има забрана за влизане в страна и забрана за излизане от нея. Тези дни пък разбрах, че Инспектората на ВСС по някакви незнайни причини е спрял производството срещу членовете на състава постановил условното предсрочно освобождаване на Полфрийман, с аргумент, че трябва да изчака решението на ВКС.


За какво според вас са показателни тези действия на институциите?


- Всъщност, струва ми се, всичко това издава един страх у тези, които сме определили да решават нашите съдби, да вземат едно окончателно решение и да се подпишат под него с името си. Това е плашещо. В крайна сметка може би не Джок Полфрийман трябва да се поправи, а ние - българското общество и изградените от него институции - трябва да се поправим.


Вие как станахте негов адвокат?


- Беше по случайност. Отидох, защото една приятелка ми каза, че този човек си търси адвокат, който да работи със сдружението (бел. ред. затворническото ). И просто с годините, малко по-малко се запознавах все повече, установих, че е интересна и харизматична личност и човек си струва да работи с него.


Нашата първоначална уговорка беше, че няма да се занимавам с неговия казус, а със сдружението. Но искаш или не искаш, случаят беше известен, започнахме постепенно да говорим за случилото се.


Първоначално подхождах много резервирано към това, което той ми казва. По-скоро вярвах в това, което беше официалната версия, според съдебното решение. Малко по-малко аз виждах кой ми говори, какви разговори водим и как неговото да е "да" и не е "не". Общо взето видях, че не си измисля и не лъже. И може би за първи път отидох да разгледам самото дело в съда през 2014 или 2015 година.


Връщането на Полфрийман в затвора, освен че би било явно беззаконие и то от страна на най-висшата ни съдебна инстанция, няма да обслужи никакъв правен интерес, смята още адвокатът му.

© Велко Ангелов

Връщането на Полфрийман в затвора, освен че би било явно беззаконие и то от страна на най-висшата ни съдебна инстанция, няма да обслужи никакъв правен интерес, смята още адвокатът му.


Тогава ми беше неясна неговата история съпоставена със свидетелските показания. Не можех да разбера точно какво се е случило, къде се е случило, имало ли е двама души допълнително. За мен лично всичко се промени, когато видях видеозаписа за първи път (бел.ред видеозапис от мястото на инцидента, който беше разпространен публично и малко след като Полфрийман беше освободен предсрочно - вижте тук). Колкото и да е отдалеч и да не се вижда, имах известни чудения да разбера кой, кой е, но когато видях кой е Андрей Монов и проследих неговото движение, къде и кога се появява, тогава разбрах, че на Джок Полфрийман не сме му дали справедлив процес.


Вие сте богослов...


- Нека уточним - един много лежерен студент по богословие, да не обидя Богословския факултет. Много бавно действам.


Но какво е общото между богословието и правото?


- Правото и богословието са от едно котило, защото и двете боравят с писменния текст, като основа на която стъпват. Думата справедливост и думата Бог са свързани. Колкото и да са се отделили през вековете, са от един дял. Сблъсъкът на правото и реалността, в моя случай, ме насочи към богословието. Може и да е вътрешен инстинкт.


Напоследък Господ, Вярата и Църквата се коментираха много. Как ви се стори дебата (ако може така да се нарече) дали църквите трябва да останат отворени по време на Великденските празници. Може ли човек да си наложи религиозна карантина?


- Разговорът за Господ може само да ме радва. Този разговор винаги обогатява. Проблемът е когато думите "Бог", "Господ", "Вяра", "Църква" - започнат да се ползват като от последна инстанция. Говорещият забравя цялата си несъвършеност и започва да говори, сякаш знае в пълнота тяхното съдържание. Тогава тези думи се превръщат в "идеология" - в лошия смисъл на тази дума. Почват да се използват, за да задушат разговора за Бог.


Иначе, как да коментирам дебата дали храмовете да се затворят? Както повечето дебати у нас - истеричен. Всъщност, мисля си, спорещите така и не се срещнаха в спора си - едните искаха Църквата сама да затвори храмовете си, а другите се опитваха с догми на вярата да ги убедят, че това е невъзможно.


Всъщност няма как Църквата сама да затвори храмовете си. Исканията за това не може да са към Нея. Ако някой трябваше да го направи - това беше държавата. Същевременно, причастяването е центърът на християнския живот. Пристъпването към него е най-личният момент в общественото дело, наречено Литургия. Моментът, в който човек изповядва вярата, че пристъпва към Самия Христос в плът и кръв. Това се прави "със страх Божи, с вяра и любов"; не за да се докажеш - пред околните или пред себе си - а за да се спасиш. Пристъпиш ли с идеята да се докажеш, вероятно се мяташ от храмовата стряха (Мат. 4:5)


Кои са инструментите на Господ? (бел. ред. наскоро в интервю главният прокурор Иван Гешев се обяви за инструмент на Господ).


- При всички положения главният прокурор трябва да е инструмент на Конституцията, а в нея сме записали, че ще градим една светска държава. Той не бива да оправдава действията си с Господа.


А иначе, всички може да бъдем инструменти на Господа. Но сме "инструменти" в много особен смисъл, защото сме сътворени по Негов образ и подобие - разумни и със свободна воля. Приемем ли себе си като пряка функция на Бога отричаме разумността и свободната си воля. А това, струва ми се, е силно проблематично от гледна точка на Християнството. В крайна сметка, дори въплътяването на Господа От Светия Дух и Светата Дева Мария, става с нейното съгласие. Тя отговаря на Ангела "нека ми бъде по думата ти" (Лука 1:38)


Видео интервю с Джок Полфрийман - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  Юридическата шайка не може да пропусне поредната идеална ситуация да се прослави и да направи Българското правораздаване за кашмер пред цивилизования свят !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6059 Любопитно

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Интересно колко голяма част от адвокатите си вадят хляба не като защитават някого пред съда, а като критикуват съдебната система по медиите - а кой е Полфрийман, какво е направил, защо е осъден - няма значение - важно е да се злослови за съдебната система в България!
  Ма като не им отърва - що не станат юристи в някоя друга държава?

  [email protected]
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  В Бг. има много "юристи" на високи постове, които са СРАМ за професията и нямат дори санитарния минимум за знания, правосъзнание и почтеност.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  "Връщането на Полфрийман в затвора, освен че би било явно беззаконие и то от страна на най-висшата ни съдебна инстанция, няма да обслужи никакъв правен интерес. Вече толкова месеци, а никой не успя да ми каже с думи прости - какво още, допълнително, искаме да постигнем с превъзпитанието на този човек. Какво още трябва да ни покаже, за да го освободим ?"
  Лора Филева , по повод на това , че отворихте отново казуса - Пол Фрийман , който , видите ли бил превъзпитан и не е необходимо да отговаря за убийството на един млад човек искам да попитам : Самата вие , както и цялата журналистическа , съдебна и човешка общност у нас , страдаме и то с основание , за убийството на Милен Цветков , от един също така млад дрогиран човек . Какво се е променило , че се оказва , че животът на Милен е по-ценен от този на студента Монов??? И че за убиеца му се иска доживотен затвор /прекрасно - всеки трябва да отговаря адекватно за простъпките си /и се променят закони , докато за Пол Фрийман също се променят закони и едни НПО - та излизат и дори го правяят "човек на годината "! И същите тези , повтарям , които искате справедливо наказание за убиеца на Милен се обявявате в защита на бедния , разкаял се Фриймаан !

 5. 5 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  С други думи разбираме, че Полфрийман е симпатяга, харизматичен убиец. Ако искате да бъдете убити от харизматичен убиец това е вашият човек.

 6. 6 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 49 Любопитно

  И как от авокадо стана адвокато, бе, калине?

  to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower hold infinity in the palm of your hand and eternity - in an hour.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 478 Неутрално

  За мен, това е стандарта за правозащитник! А критиките към правораздаването са напълно обосновани!

  dame
 9. 9 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  Че няма разум - няма. Но се търси начин, как политкоректно да се извъртят нещата в стил - "вълкът сит и агнето цяло". Тоест - Полфрийман свободен и да не се дразни народа.

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Адвоката да снима клип .....Председател има ли този съд?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 49 Любопитно

  До коментар [#10] от "дерибеев":

  Кой съд. . .плавателен, домакински или скачен?

  to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower hold infinity in the palm of your hand and eternity - in an hour.
 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Весело

  До коментар [#11] от "Mischo Georgiev":

  В началото беше плавателен (лашкаше се), после стана домакински (обиколка на пазари за манатарки и малини) и накрая скачен (ама нещо взе да се дъни)

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 354 Неутрално

  До коментар [#4] от "doroteus":
  ++++++++

  Добре казано. За пореден път се убеждавам, че левичарите са най-големите лицемери на тоя свят.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 14. 14 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 860 Неутрално

  .....В Бг. има много "юристи" на високи постове, които са СРАМ за професията и нямат дори санитарния минимум за знания, правосъзнание и почтеност.
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  аз бих го казал така:
  "В БГ до високите постове се допускат само юристи, които са под санитарния минимум за знания, правосъзнание и почтеност, СРАМ за гилдията.

 15. 15 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 860 Неутрално

  "Но се търси начин, как политкоректно да се извъртят нещата в стил - "вълкът сит и агнето цяло". Тоест - Полфрийман свободен и да не се дразни народа...."

  или може би да се оправдае политкоректно малоумното обвинение на прокуратурата.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#14] от "historama":

  ОК. Само си забравил кавичките.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Забавянето на ВКС няма нищо общо с индивида Полфрийман. От една страна съдът явно е забелязал зле аргументираното и произволно определение на съдията, а от друга се стеснява с един замах да унищожи окончателно репутацията на колегата им Калпакчиев.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 49 Неутрално

  До коментар [#12] от "дерибеев":

  Е то едното ...не може са се мери с другото ...с вързани очи.

  to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower hold infinity in the palm of your hand and eternity - in an hour.
 20. 20 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Съвпадение е, че днeс научихме друг аналогичен случай и можем да хвърлим някои паралели. Лесли Ван Хутън, участничка в сектата на Чарлз Менсън е осъдена през 1971 за убийство на доживотен затвор. Днес тя е на 70 години и излежава присъдата си в Чино, Калофорния. В нейния блок е открита друга затворничка с Ковид-19 и по този повод Ван Хутън подава молба за парол поради "рискова възраст". Освобождаването е категорично отказано. За нея този отказ за условно освобождаване през годините е 22-и(!!!) пореден. За да поставим нещата в перспектива, когато е осъдена през 1971 Лесли Ван Хутън е на 22 години.

 21. 21 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 15 Неутрално

  По-добре да станем за смях на целия свят и да вкараме отново в затвора човек, убил побеснял ултрас и синче на виден комуняга, при самозащита, отколкото справедливостта да възтържествува и Полфрийман бъде окончателно оправдан. Това иска плебса. Защото е тъп, та вдлъбнат.

 22. 22 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  Форумните джихадисти от рано се нахвърлили върху Пол Фрийман и адвоката му...

 23. 23 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  По-добре да станем за смях на целия свят и да вкараме отново в затвора човек, убил побеснял ултрас и синче на виден комуняга, при самозащита, отколкото справедливостта да възтържествува и Полфрийман бъде окончателно оправдан. Това иска плебса. Защото е тъп, та вдлъбнат.
  —цитат от коментар 21 на Mushichka


  Абсолютно вярно...
  ++++

 24. 24 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  комунистическите убийци в България по традиция са народни герои - само е чудно защо още не са кръстили някоя улица в центъра на ножаря - може примерно там дето кла
  —цитат от коментар 18 на hhhuuunnnn


  Точно така, нацистът Монов стана герой за форумните фундаменталисти...

 25. 25 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Забавянето на ВКС няма нищо общо с индивида Полфрийман. От една страна съдът явно е забелязал зле аргументираното и произволно определение на съдията, а от друга се стеснява с един замах да унищожи окончателно репутацията на колегата им Калпакчиев.
  —цитат от коментар 17 на Lemmy


  Още един рецитатор на барикадата. Не знаем за какво става дума ама да си кажем. Ти поинтересува ли се какво се иска от ВКС ? Имаш ли идея че то няма нищо общо с определението на съдийския състав?

 26. 26 Профил на ена блогърка
  ена блогърка
  Рейтинг: 49 Неутрално

  До коментар [#21] от "Mushichka":

  Малко по-сложни са нещата в матрицата. Има копия, двойници, различни нива, на които съществуват паралелни образи, които понякога се преплитат.
  https://m.youtube.com/watch?v=1lTseaEvDSQ

  to see a world in a grain of sand and heaven in a wild flower hold infinity in the palm of your hand and eternity - in an hour.
 27. 27 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 294 Весело

  Ще го върнат на топло да дава интервюта на Бенатова.

 28. 28 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Страх тресе системата :)
  Дали при това тресене ще изпадат гнилите круши?
  Или гнилото е толкова много, че в гнилата маса ще потънат няколкото здрави?

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 29. 29 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#25] от "Nick F":

  И теб откъде са те изровили не знам, но онова, което е във ВКС сега е единственият възможен начин да се реагира на необжалваемия акт на Човека на годината от БХК-то. Няма друга причина за искането на Цацаров. Ако Джокът си излежаваше наказанието мирно и тихо, никой нямаше да иска нищо от съда. Capiche, moron?

 30. 30 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#20] от "Lemmy":
  И Лесли Ван Хутън ли е заклала някоя отрепка при самозащита?

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#4] от "doroteus":
  А бе, ти сравни Милен Цветков с... една отрепка, дето е тръгнала да пребива някого и си е намерила майстора?
  Под кой камък си се завъдил бе?!

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 33. 33 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  До коментар [#30] от "keen":

  Не, но също така не е осъдена на 12 години, а първо на смърт, после премахват смъртното и става доживот без замяна, а през 1977 до живот с евентуално предсрочно освобождаване. Както споменахме такова ѝ е отказвано 22 пъти. Досега.

  Тя заедно с още двама души са намушкали многократно до смърт мъж и жена на средна възраст.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  До коментар [#33] от "Lemmy":
  Ами значи няма никаква връзка със случая, който се обсъжда в тая тема.
  Тук човекът не е "намушкал многократно до смърт мъж и жена на средна възраст", а е убил някого при самозащита.
  Даже изобщо не трябваше да помирисва затвор!

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 36. 36 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2094 Весело

  До коментар [#35] от "keen":

  Нали! Направо Човек на годината! Грант за засаждане на дръвчет, ваучер за безплатен курорт и почетен доктор по българската филология. Пропускам ли нещо? Народна бродерия?

 37. 37 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 568 Неутрално

  [quote#24:"bez_ime2"][/quote]

  за вас комунетата отдавна всички са ви нацисти, които не са комунета като вас

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Глутница измекяри имитиращи нацисти са се нахвърлили върху върху сиганина, обаче наблизо е бил наивника Джок.
  Джок не е знаел, че най-успешната стратегия за оцеляване в България е в стил 'мълчанието на агнетата'.
  Изобщо не е подозирал, какво го очаква - правосъдието на милиционеро-комунистическите на ДС ченгета.
  ---
  Този човек изобщо не би трябвало да бъде в затвора.
  Самозащитата не е престъпление.
  ----
  Иначе, да.
  Случят с М. Цветков и този с Полифриймън има общо.
  Общото е в самозабравилите са престъпници синчета на мутри, милиционери и др. 'правоимищи' отпадъци.

 41. 41 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  По-добре да станем за смях на целия свят и да вкараме отново в затвора човек, убил побеснял ултрас и синче на виден комуняга, при самозащита, отколкото справедливостта да възтържествува и Полфрийман бъде окончателно оправдан. Това иска плебса. Защото е тъп, та вдлъбнат.
  —цитат от коментар 21 на Mushichka


  Тебе пък , с рейтинга 200 , явно те пускат от ЦЕНТРАЛАТА !

 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  По начло адвокатите имат интерес от слаба съдебна система.Защото ,клиентите им са от такова естество.А,ДеБъ е съчетание на адвоктско лоби с обвинени оъ правосъдието като Цв.Василев,Прокопиев,Вече и Божков.

 43. 43 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#4] от "doroteus":А бе, ти сравни Милен Цветков с... една отрепка, дето е тръгнала да пребива някого и си е намерила майстора?Под кой камък си се завъдил бе?!
  —цитат от коментар 32 на keen


  Внимавай , че вече наказват и за медийни ИЗЦЕПКИ ! Някой си бил отрепка и то комунистическа - той да мре от ножа на СПРАВЕДЛИВЕЦА Джак Пол /възмездие - дадено , възмездие - прието! Браво Фримане ! БХК "те поздравява "!

 44. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#18] от "hhhuuunnnn":

  Ааа,не се съмнявай,айо вземеха властта пак!Роя Полфрийман жив ремсист,бре!

 45. 45 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#18] от "hhhuuunnnn":

  Ааа,не се съмнявай,айо вземеха властта пак!Роя Полфрийман жив ремсист,бре!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1114 Весело

  вкс ся , от добрите съдилища ли е или лошите?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 597 Неутрално

  ""Дневник" разговаря с неговия адвокат Калин Ангелов няколко пъти през този период."

  Е няма да разговаря с някой с друга позиция по въпроса. Сега ще "изплуват" К. Калпакчиев, Л. Панов, всички от АБЕХ (антибългарски хелзински комитет) и други подобни подлоги.

  И в морето ми е до колене .....................
 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Защо никой не говори за първопричината.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Ако съдиите се огънат пред цацаратурата/гешефтурата в този казус, нищо добро не ги чака. Ще има още дълго да ги подритват със следващи поръчки. Ще им храчат по земята и ще им викат "Ей, чшшшш, е-ла ей тука, ей тука върху плюнката! Слушай са, хващаш тфа дело и прайш кфото ца дзаръчАли чефовете!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 53. 53 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  А ве ДНЕВНИК, кво става с Варненските убийци убили зверски свой състудент в Париж. Излезнали предсрочно от затвора, те май беха дечица на съдии комунисти. Затех ни ума ни дума

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на stable
  stable
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Като изключим случая, адвокат тълкуващ закони с Бог и духовното и същевременно борещ се за легализация на марихуаната нещо е сбъркан по природа. Няма лошо да си има хобита, ама да смесва нещата е просто абсурдно.

 56. 56 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#31] от "zvz45655100":

  Администрацията не е излязла с такава становище.

  Лъжеш тролче

 57. 57 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#32] от "keen":

  Те му плащат.

  Тоя е трол

 58. 58 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#36] от "Lemmy":

  На Джок трябва да му дадат орден Стара Планина за чест и доблест.

  Джок е герой за Българите.

  Браво Джок!

 59. 59 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 536 Весело

  До коментар [#55] от "stable":

  Бог е против марихуаната, така ли бе умник??? :)))

  На това ли ви учат в ченгеджийското училище?
  Щото ти Библията не си я чел

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#60] от "zvz45655100":

  Това кое по ред становище е?
  Защо има разлика между тях??? ;)

  Да се бунтуваш срещу това правителството е похвала за всеки Българин!

  Свобода за Джок и благодарност от всички Българи!

 62. 62 Профил на iavorski
  iavorski
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Синчета на наши хора ги освобождават предсрочно. Няма проблем

  Известно спортистче убива с джипа си хора в пияно състояние. Условна присъда. Няма проблем.

  Някакъв си там чужденец убива българин, син на наш човек. Изчезват доказателства, предсрочното освобождаване се атакува от всички властимащи.

  Изводът - мафията си има държава.

 63. 63 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Точно така, нацистът Монов стана герой за форумните фундаменталисти...
  —цитат от коментар 24 на bez_ime2

  Момент така да оправя правописните грешки:

  Доказаният (от съда) и направил (недвусмислени) самопризнания австралиец убиец, стана герой на левите комунисти.


  Тяхната защита - убития бил боклук. Ми дайде всички боклуци да ги убиваме на улицата? Що за либерални цености, ще евопейски ценности?

  'progressives' is the politically correct word for communists
 64. 64 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Този съд нямаше ли си един началник на име Лозан Панов да въведе ред? Имаше едни срокове за произнасяне по делото и се чудя дали не смеят да се произнесът защото решението няма да хареса на Панов или просто този съд с тоя началник така си работи?

 65. 65 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#58] от "Noal":

  Хора като калин ангелов заслужават поддръжници като теб...

 66. 66 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#21] от "Mushichka":справедливостта да възтържествува и Полфрийман бъде окончателно оправдан.

  Странни представи за справедливост !

 67. 67 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Каква логика се вихри тука ! Значи ако някъде се колят, първо трябва да разберем кои от кои са. Нашите , демократите, демек, ще ги пуснем или ще се погрижим за тях. Другите, комунистите или не, ако требе, да ги довършим ако още шават.

 68. 68 Профил на Ellen S Werd
  Ellen S Werd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Явно имате предвид тази юридическа шайка, която насила прибра едно невинно момче да гние в затвора цели 12 години! А горепосоченият адвокат Ангелов е най-почтеният адвокат и представител на тези среди! Да даде Бог да има повече хора като него. Важното е, че корумпирани прокурорки като Първолета Никова изложиха България пред целия свят и особено пред Австралия. Пренебрегнаха експертното мнение на Доц. Мария Грозева, че Джок Полфрийман не е имал следи нито по дрехите си, нито по ръцете си от кръв, а ножът, с който са наръгани Андрей Монов и Захариев не е нож тип пеперуда като този на Джок, а е двуостър нож. Учуден съм, че адвокат Ангелов не е открил този документален филм /със субтитри е/, в който напълно се изяснява невинността на Джок Полфрийман и корумпираността на българското правосъдие в неговия случай. Интересно е, че дори самите родители на Андрей Монов не са проявили интерес да открият истинският убиец на сина си, а са се примирили с версията за Джок Полфрийман. Ако тук не излезе видеото, а някой проявява интерес към истината, то австралийския документален филм се казва на английски: Австралийска история Присъдата - Джок Полфрийман. Има го в ютюб.

 69. 69 Профил на Ellen S Werd
  Ellen S Werd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Джок Полфрийман е не само светсовен герой, но и вече - национален герой, за разлика от такива като Вас, на които явно им плащат, за да защитават корумпираните представители на правосъдието. Или сте един от тях, само Бог знае! Джок Полфрийман ще остане герой не само в световната история /а и вече е такъв/, но и в българската. Той е истинското въплъщение на Васил Левски, който всъщност е имал кафяви очи и не се е борел за унищожение на етническите малцинства, както някои заблудени хора, се опитаха да го очернят и да го превърнат в Хитлер, а се е борел за свободата не само на българския народ, но и на всички поробени хора на територията на България. Много хора не само в България, но и по целия свят разбраха за подвига на Джок Полфрийман и - за жалост, за корупцията, която съсипа младостта и живота на едно невинно момче. Има документален австралийски филм, в който има достатъчно доказателства, които са неглижирани от корумпираната прокурорка Първолета Никола и от съдебния състав, който осъди Полфрийман да служи цели 12 години за чужда вина. На английски името на филма е "Австралийска история Присъдата Джок Полфрийман" и там е показан целият срам на българския съд, който обърна гръб на експертното мнение на доц. М. Грозева, която показа на рентген защо Полфрийман не е убиецът на А. Монов - че Монов не е убит с ножа на Полфрийман, а с двуостър нож. А по ръцете на Полфрийман не са открити следи от кръв, нито по дрехите му.

 70. 70 Профил на Ellen S Werd
  Ellen S Werd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "doroteus
  Има огромна разлика, в това, че Джок Полфрийман е невинен младеж, който е трябвало да се сблъска именно с шайка много пияни престъпно настроени младежи, които са съборили и пребивали брутално невинно преследвано момче от ромски произход. Джок Полфрийман не е убиец - има експертното мнение на Доц. Мария Грозева, записано във филма с английско заглавие: "Австралийска история Присъдата Джок Полфрийман". На 42-та минута от филма, Доц. Мария Грозева показва нагледно защо Джок Полфрийман НЕ Е убиецът на Андрей Монов - на рентгеновата снимка си личи, че Монов е наръган с друг нож - двуостър, и че ножът на Полфрийман, тип пеперуда не е могъл да направи прорез и на двете ребра. Плюс което по ръцете и по дрехите на Джок Полфрийман не е имало никакви следи от кръв. В същия филм, можете да проследите как брутално се игнорират и скриват свидетелите в защита на Полфрийман. Също да видите защо това момче - австралиец, гостуващ в България, се е затичал да спаси брутално битото невинно момче от пияните фенове на Левски. И как се е чувствал един почтен младеж, който бива арестуван и затворен, както и осъден на 12 години затвор, само защото се е хвърлил да спаси човешки живот, а не да отнеме човешки живот. Как се е чувствал Д-р Саймън Полфрийман - бащата на Джок, който е трябвало да види образования си син в елитен колеж да завърши по подобен начин зад решетките на български затвор, само защото се е впуснал да защити един човешки живот. Полфрийман е в случая човекът, който се е спуснал да спаси човешки живот, а не да отнеме такъв. Как мислите, че никой друг от 13-те пияни младежи, които са се нахвърлили после и на него, съборили са го на земята, били са го с тежки каменни плочи, а след това са го преследвали до Министерство на здравеопазването, за да го допребият, не са носели ножове? Със сигурност, и някой от тези пияни фенове на Левски е извадил нож и в пияното си състояние не е ясно кого е наръгал. Това преследване на Полфрийман го има във видеото "Истината за Джок Полфрийман" посочено и по-горе в текста.

 71. 71 Профил на Ellen S Werd
  Ellen S Werd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Nedyalko Lazarov":

  Не Ви ли е неудобно да пишете за човек, с чийто казус не сте напълно запознат? Защото в случая явно нямате никаква представа от това кой е Джок Полфрийман, нито имате каквато и да е представа от несправедливия процес срещу него. Ако наистина искате да имате правдива и реална оценка за Джок Полфрийман, можете да намерите документалния филм със заглавие на английски "Австралийска история Присъдата Джок Полфрийман" в ютюб и да видите как България тотално се е изложила пред Австралия, а и също истината - как експертът по делото Полфррийман обяснява, защо Джок Полфрийман не е истинския убиец на Андрей Монов, показва че Монов не е наръган от Джок, а е наръган с друг нож, по-голям, двуостър нож.Също така, обяснява, че по ръцете и дрехите на Полфрийман не е имало следи от кръв. По-горе, можете сам да видите във видеото "Истината за Джок Полфрийман", как той е преследван от пияните фенове на Левски, как е съборен, удрян с камъни, после той се опитва да избяга и пак е преследван, накрая го дават съборен, да лежи на земята, без да мърда, докато идва полиция. Животът на едно невинно момче е съсипан за цели 12 години зад решетките. А ако родителите на Андрей Монов са искали да разберат кой е истинския убиец, то по-добре да се бяха фокусирали на по-добър съдебен състав, който да установи кой точно в мелето пияни младежи е имал двуостър нож.

 72. 72 Профил на Ellen S Werd
  Ellen S Werd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "Vlado Nikolov":

  Защо да се дразни народът? Именно сега, при този несправедлив спрямо невинния човек като Джок Полфрийман, би трябвало да се дразни народът! Всеки почтен българин можеше да е на мястото на Джок Полфрийман - да види как група пияни младежи се нахвърлят на невинен младеж от ромски произход и го пребиват, да се хвърли да защитава невинния младеж, а после - самият той да стане жертва на пияната група фенове на Левски, да го удрят с тежки каменни плочи, а след като той се опита да избяга, да го настигнат, за да го бият още, после да го накарат да лежи на земята, докато дойде полицията, а накрая - да бъде арестуван за убийство, което не е извършил!!! България се изложи пред Австралия и пред света с това дело, защото има австралийски филм: "Австралийска история. Присъдата.", в който се вижда как експертът по делото, доц. Мария Грозева обяснява и показва, че Джок Полфрийман НЕ Е истинският убиец на Андрей Монов - на рентгенова снимка се вижда, че ножът, с който е убит А. Монов е двуостър нож, а не е ножа, който е носел Полфрийман. Ръцете и дрехите на Джок Полфрийман са били чисти, без следи от кръв по тях. Свидетелите на Полфрийман също не са извикани на делото. Как един образован колежанин от почтено семейство, с баща доктор, може да извърши убийство, и то - те го изкараха Супермен, срещу 13 пияни младежи?! Наистина ли вярвате, че Джок Полфрийман е Супермен, който не само е изплашил 13 младежи, но и е убил единия от тях?! Има доказателства, че той не е убиецът. Има по-горе и линк към видеото "Истината за Джок Полфрийман", където се вижда, че Джок е жертвата, а не преследвачът, че е бил бит са каменни плочи, че е бил преследван и само се е защитавал. Някой ден истината ще излезе наяве и всеки ще си понесе отговорността за това. Бог вижда!

 73. 73 Профил на Ellen S Werd
  Ellen S Werd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "дерибеев":

  При корумпираният случай на Джок Полфрийман, това няма значение. А клипът е сниман от камерите за трафика, но видеото не е взето под внимание, защото доказва, че Полфрийман е бил преследвана жертва, а не "хладнокръвния убиец", който насила са го изкарали. Има и още доказателства от експерта по делото, Доц. М. Грозева - в австралийския филм "Австралийска история. Присъдата." , в които се вижда как България се е изложила тотално пред Австралия и пред света със случая Полфрийман. Експертът по делото тогава, доц. Мария Грозева обяснява и показва защо Полфриман не е истинския убиец на А. Монов, като показва, че прорезът в ребрата на Монов е направен от двуостър нож, а не от ножа тип пеперуда на Полфрийман. Също обяснява, че по ръцете и дрехите на Полфрийман не е имало следи от кръв. Свидетелите в защита на Полфрийман не са извикани, но дори и видеото, което е посочено по-горе "Истината за Джок Полфрийман" е достатъчно, за да види всеки, колко несправедлив е бил съдебния процес срещу него.

 74. 74 Профил на Ellen S Werd
  Ellen S Werd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "Lemmy":

  Или разбраха, че мнозинството народ вече разбра колко корумпирано и неправдиво е било делото срещу Джок Полфрийман и сега не могат да пропаднат още повече, като продължават да лъжат, че един невинен младеж - жертва на група пияни фенове на Левски, по-конкретно Джок Полфрийман е служил в затвора цели 12 години! В техния лъжлив случай, те изкараха Джок Полфрийман някакъв Супермен, който преследва 13 пияни младежи и дори убива единия от тях. Това и Супермен не може да го направи. А и доказателствата се появиха на бял свят, едно по едно - австралийският филм "Австралийска история. Присъдата." показа целият срам на българския съд в казуса Джок Полфрийман. Там има и мнението на тогавашния експерт по случая д-р Мария Грозева, която показва на рентген, защо Джок Полфрийман не е убиецът на Андрей Монов - разрезът на ребрата на Монов е направен с двуостър нож, а не с ножа тип пеперуда на Джок Полфрийман. Д-р Грозева не е открила следи от кръв по ръцете и дрехите на Джок Полфрийман. А във видеото по-горе в статията "Истината за Джок Полфрийман" се вижда ясно, че Джок е бил преследвана жертва, удрян брутално с тежки каменни плочи, а после се е опитал да избяга и пак е бил съборен и задържан на земята, докато идва полицията.

 75. 75 Профил на Ellen S Werd
  Ellen S Werd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "hhhuuunnnn":

  Не Ви ли омръзна да лъжете, без да сте информиран?! Така предизвиквате повече отвращение, отколкото одобрение. Първо - нима според Вас, Джок Полфрийман е Супермен, който напада 13 младежи, макар и много пияни, "заплашва" ги с нож, а и убива единият от тях. Е, има доказателства, и то ясни и убедителни, че той не е убиецът. Първо - експертното мнение на Доктор Мария Грозева, която показва във филма "Австралийска история. Присъдата", че Андрей Монов не е убит с ножа на Джок Полфрийман, а с по-голям двуостър нож. Д-р Грозева също обяснява, че по ръцете и дрехите на Полфрийман не е имало следи от кръв. По-горе е посочено видеото "Истината за Джок Полфрийман", за да видите, че "Вашия" герой е съборен от групата пияни младежи, бит с каменни плочи, а после - пак преследван и пак съборен и държан на земята, докато дойде полицията. Свидетелите в защита на Полфрийман също не са извикани - всичко е описано в Австралийския филм, сниман предимно в България.

 76. 76 Профил на Ellen S Werd
  Ellen S Werd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "zvz45655100":

  А кога ще се "поправят" съдебните грешки в България. Джок Полфрийман не е убиецът на Андрей Монов и това го има записано в австралийския филм, сниман предимно в България "Австралийска история. Присъдата.". Тогавашният експерт по случая, Д-р Мария Грозева показва, че Андрей Монов не е убит с ножа на Полфрийман, а с по-голям двуостър нож. Д-р Грозева не е открила следи от кръв по ръцете и дрехите на Полфрийман. И как въобще, всички искат да изкарат Полфрийман Супермен, който се е нахвърлил на 13 младежи, че и е убил единия от тях. Вижда се, че не е така и от видеото от трафик-камерите, брутално неглижирано от Съда, но не и от хората, в което феновете на Левски събарят Полфрийман на земята, удрят го с тежки каменни плочи, после той се опитва да избяга, те го преследват и го събарят отново на земята, докато дойде полицията. Дори и Полфрийман да е наръгал в мелето Андрей Монов, то той го е сторил при самозащита, а не като Супермен, който прави за срам 13 човека.

 77. 77 Профил на Ellen S Werd
  Ellen S Werd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#60] от "zvz45655100":

  Вие тези, които са пребивали Джок Полфрийман в затвора и вероятно са го изнасилвали ли имате предвид като някакъв критерий за оценяване на един невинен младеж от почтено докторско семейство, който е завършил един от най-престижните колежи в света и който е жертвал живота си, за да спаси един невинен човешки живот?!

 78. 78 Профил на Harry Krup
  Harry Krup
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докато не събере долари да им бутне не 7 месеца мотаене а дори 7 години нема да може да напусне царството на теляците.

  Harry Krup
 79. 79 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6059 Весело
 80. 80 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  НЕ Е "ШАЙКА" - МИЛИЦИОНЕРСКА ХУНТА Е!!!!

 81. 81 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2397 Неутрално

  Никакви претенции към адвокат Ангелов. Той, съгласно закона и етиката, прави всичко по силите си, в интерес на клиента. Но клиентът му ТРЯБВА да излежи присъдата си в пълен размер. Защото, в противен случай, това ще е втори прецедент, след пияния англичанин, който зверски счупи главата на българин, когато чужденец извършва тежко УМИШЛЕНО престъпление на наша територия, спрямо наш гражданин и остава безнаказан.

 82. 82 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#77] от "Ellen S Werd":Не усещал ли че се насираш ?

 83. 83 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Един от тези "юристи" носи прякора "Каскета".

 84. 84 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#63] от "vik":

  Самопризнания!!!
  За какви самопризнания говорите. Полфрийман от първия момент разказва една и съща история и тя не се е променила и досега.

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 85. 85 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#81] от "ivanpopov":

  Освобождаването му е условно предсрочно. Какъв е смисълът да лежи повече и да го храним? Очевидно е напълно безопасен

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#33] от "Lemmy":

  ако вие сравнявате 'семейството' на мансън с полфрийман, трябва да пиете сериозни лекарства

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK