Горан Благоев: Очевидно е изпитан похват на г-н Кошлуков да сваля утвърдени лица от екран

Горан Благоев

© Стопкадър от БНТ

Горан БлагоевОще едно знаково лице на БНТ е под заплаха. Какви са причините, поради които предаването "Вяра и общество" отпада (засега) от програмата на БНТ? С неговия автор, водещ и изпълнителен продуцент Горан Благоев разговоря Георги Лозанов за "Дойче веле".


Г-н Благоев, защо не приемате официалната версия на ръководството на БНТ, че това лято няма да има повторения на Вашето предаване "Вяра и общество" по икономически и рейтингови причини? Кое ви кара да се чувствате заплашен от сваляне от екран?


- Първо трябва да кажа, че за едно профилирано и аналитично предаване като "Вяра и общество", което не предлага шоу, рейтингът му е твърде добър. Странен е и мотивът, че точно "Вяра и общество" е свалено по икономически причини, защото трябвало да се излъчват купени продукции, на които скоро ще приключат правата. През лятото има предостатъчно място в програмата, освободено от предаванията, които не се реализират. Смущаващ е и фактът, че драстичното отстраняване на "Вяра и общество" става, след като вече е излъчен първият брой от поредицата повторения, а лятната схема е приета още на четвърти юни и в нея предаването фигурираше. Имайте предвид, че от ефир паднаха 12 готови, премонтирани предавания, в които е вложен човешки труд и е използвана техника. Вложените средства може и да не са много, но се похабяват, което едва ли е икономически подход.
За свалянето от програмата разбрах съвсем случайно и то не от програмния директор, който би следвало най-малкото да ме уведоми и да изтъкне някакви мотиви. Опитах се да се свържа с него, но той не отговори и на двете ми обаждания. Накрая потърсих генералния директор. Разговорът с него беше кратък и завърши с призива му, че ако искам, мога да напусна БНТ. Всъщност механизмът е много прост. Свалят повторенията на предаване с неудобен водещ, защото спирането на оригинална продукция би изисквало сериозни мотиви и би било още по-скандално. После тихомълком през есента предаването или отива в историята, или се поверява на нов екип, или се поставя в ъгъла - планира се в негледаемо време с досегашния водещ. Така хем го има, хем го няма. А и нали генералният директор неколкократно заяви, че "Вяра и общество" ще остане в ефир, но може да е с нов водещ. Това обаче е авторско предаване, авторската концепция е моя и най-малкото не е етично да се дава на друг. По същия начин вече постъпиха с Марио Гаврилов, който създаде предаването "Бизнес.БГ". След време не му подновиха договора и сега има нов водещ. Очевидно е изпитан похват на г-н Кошлуков да сваля утвърдени лица на екрана.


Как си обяснявате, че не Светият синод, който може да има своите основания да е недоволен от предаването Ви, е отишъл да се оплаче от него на генералния директор на БНТ, а е станало обратното - генералният директор се е оплакал на Синода, според свидетелството на митрополит Гавриил?


- Това е въпрос към Емил Кошлуков. Но в случая прави впечатление, че той по своя инициатива предприема среща с представители на друга институция, пред които дава негативна квалификация за предаване на БНТ, чийто ръководител се явява. След това предприема действия срещу предаването, които водят към свалянето му от ефир. Възниква хипотезата, че те са следствие от координация с тази институция, което де факто прокарва нейното влияние в обществената телевизия. Срещу подобно влияние е предвидена специална защита в Закона за радио и телевизия, който ограничава възможността да се получават "инструкции и указания ... от лица и/или групи извън органите на управление на доставчиците на медийни услуги". А Светият синод дори не спада към категорията институции или организации, които са свързани с БНТ като парламентарната комисия по културата и медиите или СЕМ.


Обяснението на г-н Кошлуков, че отишъл в Синода, защото имало много писма срещу мен като автор и водещ на предаването, меко казано, не отговаря на истината. Писмата, за които трябваше да давам обяснения по обвинение, че не спазвам обективността и плурализма, са четири. И в четирите има само обидни квалификации и призиви за отстраняването ми от ефир и уволняването ми от БНТ, но няма нито един аргумент срещу фактите, изнесени и коментирани в предаването от шести юни, на което очевидно реагират. Не е без значение, че предаването просъществува 15 години при трима генерални директори, защото са го защитавали, въпреки че и преди понякога е имало външен натиск.


Критичното отношение към Синода не рискува ли да изключи от аудиторията Ви вярващите, за които синод, църква и православие съвпадат?


- Отношението ми към Светия синод не е било само критично. Не зная защо постоянно ми се вменява този грях. Но нали истинската журналистика трябва да бъде критична и ако се налага, дори да слага пръст в раната, а не да бъде апологет на едно или друго религиозно ръководство. Второ, православието в България не е свързано единствено и само със Светия синод на БПЦ - православни са и свещениците, и миряните, и богословите. Всички те са имали място в предаването. За тези 15 години съм разговарял и с именити православни духовници от чужбина. В какво точно се изразява "антиправославието", в което ме обвиняват, не разбирам. Може би защото винаги съм се стремял "Вяра и общество" да не е присинодално предаване. То е предаване не на религиозна институция или общност, а на една обществена медия и в него е имало място за всички изповедания с историческо присъствие по нашите земи - евреи, арменци, католици, евангелисти, мюсюлмани. Благодарение на този широк формат "Вяра и общество" се утвърди в националния ефир като предаване със своята стабилна аудитория. Неслучайно тези дни и Националният съвет на религиозните общности в България изпрати писмо до генералния директор на БНТ, в което изразява тревога за бъдещето на предаването, за мястото ми в него като водещ и изразява подкрепа на оставането ми в ефира на обществената телевизия.


Спирането на предаването Ви лоялност към Синода ли е или към държавата и властта? Като се има предвид, че генералният директор обяви за "скандално" именно изданието от шести юни, в което Вие и събеседниците Ви подлагате на съмнение финансова помощ за БПЦ от държавата по време на извънредното положение.


- В много страни финансирането на религиозните общности от държавния бюджет е обичайна практика. Този принцип залегна в законодателните промени миналата година и у нас. Въпреки, че според мен финансирането трябва да се извършва както при първите християни - чрез дарения от самите вярващи, а не чрез държавата.


В предаването не бяха коментирани средствата, които по закон се полагат на една религиозна институция за заплати и друга издръжка. Коментирахме отпускането на извънредна сума от 2 102 000 лева за ремонти, при това на институция като БПЦ, която е един от най-едрите собственици на имоти в България. В тази сума влизат и 302 000 лева за ремонтиране на Софийската митрополия в центъра на столицата, където тя разполага със собственост на площад "Света Неделя", голяма част от която се дава под наем. Отпускат се и държавни средства за Софийската семинария, част от терена на която е даден под аренда на тенис корт, а средствата отиват в синодалната каса. Е, как ви изглежда тази държавна подкрепа за институция, отделена от държавата, която освен това още не е направила свой единен имотен регистър, каквото решение има от много отдавна? За това държавата мълчи. Това бяха и част от мотивите ми да направя тази тема - защо правителството реши да отпусне тези средства именно сега, по време на кризата, когато виждаме колко много хора остават без работа? Не следваше ли тези пари да се влеят в здравеопазването или социалното подпомагане?


Вашият случай особен ли е, или се очертава обща линия на ограничаване на критичната публичност в БНТ?


- В сегашната ситуация моят случай не е особен, доколкото и аз се оказвам потърпевш вследствие на моята реакция във "Фейсбук" страницата на предаването, и на коментарите на гостите във "Вяра и общество". Но ако в БНТ има истински плурализъм, трябва да се чуват не само официалните и официозните гледни точки. Иначе се превръщаме в казионна, а не в обществена телевизия. Опасявам се, че някои частни телевизии все повече започват да изземват критичната обществена функция на БНТ и "вината" за това не е тяхна.

Ключови думи към статията:

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4706 Неутрално

  Емил от Пазарджик служи вярно на безродната Шайка !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако Горан Благоев е голям специалист, ще си намери ВЕДНАГА работа в някоя ЧАСТНА ТВ.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Горан Благоев е един то малкото хора в България, които знаят какво е ХРИСТИЯНСТВО. Това кмого дразни путинославните, а и част от атеистите.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 7. 7 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Жалко за това предаване и водещия му...

 8. 8 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  Навпемето Кошлуков бе "лице" на партията "Лидер" на пишман оригарха Ковачки. Какво амбициозно и принципно момченце... (ツ)

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Кошлука е маша на сараите. Това е ясно от много години.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 10. 10 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Емил Кошлуков е един от сполучливите избори на личности, които трябва да извършат прехода от съществуващото тоталитарно общество към посткомунистическа демокрация. Справял се е отлично със задачите. Наградите, които получава са нови задачи. Идеално съчетание! Продължава да се справя успешно!

 11. 11 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Наистина ще се зарадвам, когато лицето Горан Благоев никога не се завърне, като водещ в иначе нужното за обществото предаване за
  вярата!

  dame
 12. 12 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Кошлуков последователно премахва всички добри журналисти и всички културни предавания. "Обществената телевизия" скоро съвсем ще стане като всяка друга и - с посредствени журналисти и реалити шоута. А предаването на Горан Благоев е интересно и културно, той се отличава от общата маса журналисти с култура, достойно поведение и знание, така че няма как да не е трън в очите на Кошлуков. Колкото до Светия агентурен червен синод - за тях всичко е ясно.

 13. 13 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Емил от Пазарджик служи вярно на безродната Шайка !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  По скоро на ДПС.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Овладяването на медиите тече отдавна. Скоро робите ще се усетят, че комбото ГЕРБ-Пеевски-Доган не е на промоция отдавна! Плащаме прескъпо за него!

 16. 16 Профил на id
  id
  Рейтинг: 443 Неутрално
 17. 17 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  За мен, БНТ е най-серозната телевизия в България.

 18. 18 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Неутрално

  "Вяра и общество" не гледам, защото по принцип не ме интересува, но пък "История БГ" е много интересно предаване. Изключително благодатна тематика, а и Горан Благоев е на ниво.

 19. 19 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  "Г-н Благоев, защо не приемате официалната версия на ръководството на БНТ, че това лято няма да има повторения на Вашето предаване "Вяра и общество" по икономически и рейтингови причини? Кое ви кара да се чувствате заплашен от сваляне от екран?"

  БНТ е обществена телевизия. За разлика от частните национални медии тя единствена продуцира качествена публицистика. За всяко предаване обаче съдия е рейтинга. Не виждам драма някой да слезе от екран, когато рейтингът му падне. В БНТ обаче, като правило се търси политическа интрига, а не е необходимо.
  Иначе съм съгласен с тезите на г-н Благоев за Св, Синод - според мен са сбирщина боклуци и търтеи, занимаващи се основнно с далавери и хомосексуализъм(казвам последното с най-добри чувства).
  :-)

  I Want To Believe
 20. 20 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако па има един от тея отгоре да е гледал едно предаване на Благоев от начало до край - на.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 21. 21 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Много са ми смешни тези попове.Обличат расото пускат си по една брада и готово-вече Господ говори през устите им.Те самите най-добре знаят какви са и колко са далече от Господ.Да не забравяме Ролексите,Аудитата и джиповете.И устава-даже президента като се види ,че не става и за чеп на зеле има възможност да го сменят.За владиката няма такава възможност.Щом те изберат значи до живот.Всички ти се смея,всички ти се подиграват ,подиграват се и на църквата ама не-владика не се сменя.Затова българите стават католици ,а циганите мюсюлмани и ходят и при пастори да ги хване вируса.

 22. 22 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Горан Благоев е един то малкото хора в България, които знаят какво е ХРИСТИЯНСТВО. Това кмого дразни путинославните, а и част от атеистите.
  —цитат от коментар 6 на Nil satis nisi optimum


  И на думи "християнството" му лицемерно и полит-пропагандно. Нищо общо с журналистика. Вън от БНТ!

 23. 23 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1032 Любопитно

  [quote#3:"Solomon Sdron"][/quote]

  Соломоне, телевизията, ръководена от хубавото Мими, партийна ли е?

 24. 24 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Ако Кошлука сваля лицата поради тяхната некадърност,...
  —цитат от коментар 1 на Solomon Sdron

  само че истината, противни троле, е че бездарния поръчков Кошлук сваля лицата поради тяхната КАДЪРНОСТ!!
  АМА НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ. ВИЖТЕ ЧЕРВЕНИТЕ за един явен путински агент като волгин правиха протести.! няма ли да се организираме за протест и ние!?

 25. 25 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4099 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Бди, приятелю, бди!
  Врагът плюе дори кога спи

  До коментар [#14] от "lvw596485O6":
  Ти ли си утвърдено лице бе, чужди шпионино?

  Двоен агент на САЩ и Ватикана, който оплюва православието
  и БПЦ дори когато спи.

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Любопитно

  До коментар [#6] от "Nil satis nisi optimum":

  " Горан Благоев е един то малкото хора в България, които знаят какво е ХРИСТИЯНСТВО. Това кмого дразни путинославните, а и част от атеистите."

  Няма как предавания, свързани с истинското християнство, държащи на Христовите ценности, а не неговата имитация, налагани от силните на деня, да не бъдат гонени у преследвано, след като християнство като такова винаги е било мразено през вековете досега ! За днешната шайка даже няма смисъл да се коментира !

 27. 27 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Весело

  До коментар [#22] от "hasmokar":

  И на думи "християнството" му лицемерно и полит-пропагандно. Нищо общо с журналистика. Вън от БНТ!
  —цитат от коментар 22 на hasmokar


  Смешно е, когато някой, който не знае какво е ВЯРА (освен вярата в "Партията"), нарича вярващите лицемери и полит-пропагандатори. За такива като теб е казано "прости им Господи, те не знаят какво правят..."

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 28. 28 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 506 Неутрално

  боран глагоев да пътува, не сме длъжни да гледаме волеизлиянията му по националната телевизия, да върви в някоя кабеларка ....

 29. 29 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "spiegel":

  Шпигел, бях се засилил да напиша същото, естествено, със свои думи, но след твоя коментар няма смисъл! +++

  без подпис!
 30. 30 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 572 Неутрално

  В Светия Синод + ГЕРБ + ДПС са 90% от агентите на ДС, а защо не и на КГБ.
  И не е съвпадение - и 90 % от крадците и разбойниците на "управляващата" ни ХУНТА.
  (А "оплюването" на Синода съвсем не е оплюване на БПЦ. Както и оплюването на ГРОБ и неговите помагачи не е оплюване на българския народ).

 31. 31 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Горан Благоев е чудесен журналист. Сигурен съм, че ще получи възможност да води това интересно предаване и в други телевизии

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  До коментар [#13] от "АмброзСП":

  "Емил от Пазарджик служи вярно на безродната Шайка !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  По скоро на ДПС."

  Между двете няма никаква съществена разлика, в което всички сме се убедили вече, мисля !

 33. 33 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Въпросът не е в лицата и дали са утвърдени, а в комунистическата целесъобразност, на която Куши служи неотклонно.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 34. 34 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Кошлуков последователно премахва всички добри журналисти и всички културни предавания. "Обществената телевизия" скоро съвсем ще стане като всяка друга и - с посредствени журналисти и реалити шоута. А предаването на Горан Благоев е интересно и културно, той се отличава от общата маса журналисти с култура, достойно поведение и знание, така че няма как да не е трън в очите на Кошлуков. Колкото до Светия агентурен червен синод - за тях всичко е ясно.
  —цитат от коментар 12 на spiegel


  Колко сложно си го обяснил. На др. генерален му трябваха само три думи: по така лайфстайл.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 35. 35 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Навпемето Кошлуков бе "лице" на партията "Лидер" на пишман оригарха Ковачки. Какво амбициозно и принципно момченце... (ツ)
  —цитат от коментар 8 на balgariez


  А пък по едно време всяка втора дума в устата му беше "Царят, царят, царят"...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 36. 36 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Горан Глагоев е ерудит и начетен водещ, а не илитерат като Кошлука и шайката

 37. 37 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Весело

  До коментар [#32] от "samoedin":

  До коментар [#13] от "АмброзСП":"Емил от Пазарджик служи вярно на безродната Шайка !!!—цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКАПо скоро на ДПС." Между двете няма никаква съществена разлика, в което всички сме се убедили вече, мисля !
  —цитат от коментар 32 на samoedin


  Има една разлика - едните са нагли (Аа рапределям порциите, назначаването на Пеевски в ДАНС...), другите са по-страхливи и се опитват да спазват поне привидно благоприличие...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 38. 38 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 605 Неутрално

  боран глагоев да пътува, не сме длъжни да гледаме волеизлиянията му по националната телевизия, да върви в някоя кабеларка ....
  —цитат от коментар 28 на it4


  Като не ти харесва, имаш дистанционно, кабеларки бол, даже и "7/8"...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 39. 39 Профил на sha16312238
  sha16312238
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Не знаете вие кой в "Момата"...!

 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Вън Кошлуков от БНТ
  —цитат от коментар 16 на id


  Преди това трябва да прогоним комунистическата мутра борисов от властта!
  Всички проблеми идват от него!
  Корупцията идва от него!
  Арогантността и простащината идват от него!
  Руснаците се гласят да инсталират ядрена бомба в сеизмичния район на Белене с негова помощ!
  Мутренската прокуратура се пръкна от него!

  Без да бъде свален борисов, нищо съществено не може да се постигне, освен продължаващо срутване, корупция и бедност!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на prinz
  prinz
  Рейтинг: 91 Неутрално

  препоствам коментар от 26 януари 2020, защото смятам че точно Лозанов няма никакво морално право да се изкзва за БНТ, като сам се хвали какви ноу-хаута прилагат за източването му

  ""Да напомня на Лозанов, че той самият разказва, как останал без пари след развода си и не можел да се ожени за любовницата, която даже резервирала ресторант за втората им сватба. Но Лозанов не отишъл в Не-българска банка да вземе кредит, а се обадил на един продуцент, в чието предаване по БНТ се давала награда от 10 хиляди лева. Продуцентът го включил в предаването без изрични условия и .... познайте.....Лозанов се оказал победител и си платил сам сватбата, дори купил за булката истинска булчинска рокля "" https://www.btv.bg/video/shows/tarsi-se/videos/tarsi-se-georgi-lozanov-1-chast.html

  Не съм крал
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Весело

  До коментар [#1] от "Solomon Sdron":

  Защо държиш толкова много всички да разберат колко си тъп?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Тези, които избраха "момата" би трябвало също да бъдат описани с подходящи слова.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Ако Горан Благоев е голям специалист, ще си намери ВЕДНАГА работа в някоя ЧАСТНА ТВ.
  —цитат от коментар 4 на vlq37647807


  По една случайност, всички тиливизии имат ЕДИН собственик. И те непоколибимо заповедите на чУрбаджията.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Весело

  До коментар [#37] от "Nil satis nisi optimum":

  "До коментар [#13] от "АмброзСП":"Емил от Пазарджик служи вярно на безродната Шайка !!!—цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКАПо скоро на ДПС." Между двете няма никаква съществена разлика, в което всички сме се убедили вече, мисля !
  —цитат от коментар 32 на samoedin


  Има една разлика - едните са нагли (Аа рапределям порциите, назначаването на Пеевски в ДАНС...), другите са по-страхливи и се опитват да спазват поне привидно благоприличие..."

  Абе не знам доколко тази разлика е съществена, но добре, нека да я има !

 60. 60 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  Както е тръгнало, скоро ще спра да гледам БНТ, което за мен означава, че ще спра да гледам БГ телевизия изобщо. За всички е ясно какво точно става, и то още с Каменаров, просто някои се правят на ударени.
  А за този абсолютен боклук Кошлуков нямам думи. Това ли ни е "студентския дисидент", тръгнал да сваля комунизма? Един еФтин продажник, подкрепял партията на тези, които създадоха модела #кой и продадоха страната на сараите, а после обикалял разни измамници и маргинали, в общи линии всеки който се съгласи да го приеме.
  СЕМ, какво направихте? И вие ли се правите на неразбрали?
  А обществото къде блее? Дишаме отрови, прескачаме лайна по улиците, разни пседвомутри правят каквото си искат, прокуратурата действа избирателно и в синхрон с урпавлението, но тълпите търпят, стига да има плащат някакви мизерни пари и да има кдъе да се правят на готини. Към Еврозоната сме били тръгнали. Никаква Еврозона или мониторинг няма да ни оправят. Само една виденова криза може да събуди това стадо.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 61. 61 Профил на rrc20623298
  rrc20623298
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоя орева орталъка че е свален.Аман.Предаването му го гледа само жена му.

 62. 62 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 837 Неутрално

  БНТ като държавна телевизия трябва да остане само за новини и преки предавания от парламента, евентуално само филми от златния фонд на българското кино, напр. исторически и др. Това е, за което държавата да плаща - директна информация без оценка, която зрителите сами могат да си направят. Никакви забавления, никакви коментатори, никакви шоу и всякакви други програми, сериали, реклами и т.н. , които другите телевизии споокойно могат да поемат изцяло и завинаги. И всички проблеми автоматично се решават.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 837 Неутрално

  А, и новините да не бъдат сводки на МНР и прокуратура, а да включват всичко това, което се публикува например в Държавен вестник - кой чете Държавен вестник? А чрез ТВ хората ще бъдат информирани - всеки за това, за което се интересува. А също и актуалните наредби на Министерски съвет и други министерства. Това е основна, държавно важна информация, до която всички граждани ще имат достъп чрез звук и видео. Това е, от което държавата и гражданите имат интерес и това е, за което трябва да се плаща. Всичко друго - може да се намери навсякъде другаде.

 65. 65 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 245 Весело

  Какво му е утвърденото на Горан..?
  Православната Църква отдавна го отсвири и той започна да кани само протестанти, мюсюлмани и некви цигански пастори.. тва е все едно да гледаш футбол, ама не Меси и Роналдо, а Венци Бенгюзов и Ерик Почански.. ;)

 66. 66 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Свалят го, защото не си мълчи за далаверите на църковната мафия. Ченгетата от синода са силни - имат власт, пари и лостове с които да натикат когото си пожелаят.
  Не случайно организация с имоти за милиарди и стотици милиони приходи от наеми и бизнес операции не плаща никакви данъци и не подлежи на проверка нито от НАП, нито от Сметна палата, нито от съд и прокуратура. И на всичкото отгове държавата налива още милиони в нея. Сицилианската мафия само може да се учи от брадатите си колеги.

 67. 67 Профил на psihodesen
  psihodesen
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Горане, или си православен, или не си. Точка! Две мнения по този въпрос не може да има. Няма как да служиш на двама господари. Ти направи своя избор...и жалко за теб!

 68. 68 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Псевдо-журналист верващ само в джеба.

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Изпитан милиционерски. При комунизма нали така ги сваляха.

 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Изпитан милиционерски. При комунизма нали така ги сваляха.

 71. 71 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Горанчо настъпи здраво мотиката, и тоя път го удари директно по челото. Да не се чуди що и да се прави на ощипана госпожица, а да бяга директно при своите умни и красиви приятели икуменисти.

 72. 72 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Питам къде са останалите журналисти от БНТ да защитят колегата си. Разни лигли и лигльовци, ръсещи глупости по утринни и вечерни блокове и треперещи за местенцата си. Как в БНР излязоха на протест, а тука се скатават и кадесарската алкохолизирана изтривалка - директор си разиграва коня.

 73. 73 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  До коментар [#71] от "ozd05563707":

  Върви се поклони на реликвите на Хитлер в най-православния храм в света в Рассия.

 74. 74 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  До коментар [#62] от "waterfall":

  Направо да се върне, както беше преди 1989 г

 75. 75 Профил на suhi
  suhi
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Живеем в секуларна държава. Попщината и религиозната пропаганда, която се лееше досега от БНТ беше прекалена. Обществото има нужда от наука и просвещение, а не от дълбокомислени разговори дали има дяволи, шестокрили серафими и чудодейни изворчета, монаси, които да разправят как служели - кому?... Горан Благоев е интелигентен човек, може да му се даде историческо предаване примерно. Ясно е, ченгетата от синода може би стоят зад това уволнение, но поздравявам Кошлуков, ако е негово, за доброто решение - и нека има повече предаване за култура... Но от друга страна време беше да се спре православниченето, особено пък има едно фифи Георги Тодоров, тоя е за психиатрия...Нека също така да се говори например за това как синода усвоява еврофондове - оттам и лимузините, с които возят владиците...

  suhi
 76. 76 Профил на suhi
  suhi
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Другото адски тъпо предаване беше "100 процента будни" - нетърпимо пошли "водещи", измислени проблеми, които не касаят никого и пр. Фалшивият Драго Чая, който възкресява соцпростотиите....

  suhi
 77. 77 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Няма свестни хора у нас, които да не подкрепят Горан Благоев и да не са критични към Кошлуков! Всъщност последният прави в БНТ онова, което правят в прокуратурата и ВСС - слугуват на силните на деня, които се готвят да завладеят окончателно държавата след като обезсилят и малкото останали трезви политици в управляващата ГЕРБ. БНТ подменя истинския дневен ред на обществото...

 78. 78 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#71] от "ozd05563707":Върви се поклони на реликвите на Хитлер в най-православния храм в света в Рассия.
  —цитат от коментар 73 на antonio_vivaldi


  ха, само това ли ти роди главата? Постарай се малко повече, включи Путин, ДС и т.н.

 79. 79 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3892 Гневно

  До коментар [#67] от "psihodesen":

  В една светска държава водачът на предаване Вяра и общество не е длъжен да бъде православен!
  Православието по конституция е традиционно вероизповедание, но това не означава, че е задължително.

 80. 80 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Какво друго очаквате от един доносник на три управления на ДС!!! И агент-провокатор казармата ! ГАДНО!

 81. 81 Профил на psihodesen
  psihodesen
  Рейтинг: 220 Неутрално

  До коментар [#79] от "Patsis":

  Ааа, не е така. Горан Благоев се представя, като православен християнин. Ако се отрича от БПЦ - нека го заяви публично!

 82. 82 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  До коментар [#4] от "vlq37647807":

  Ако Горан Благоев е голям специалист, ще си намери ВЕДНАГА работа в някоя ЧАСТНА ТВ.
  —цитат от коментар 4 на vlq37647807


  Естествено, че ще си намери работа в частна телевизия. Все още има такива, които ще го осавят да води предаваане без да му се намесват.
  Само, че БНТ е обществена, а не правителствена телевизия. И задължението и е да има предавания като това на Горан Благоев, без значение какъв рейтинг има. А то пък има такъв, че може спокойно да отиде в частна телевизия. А глупостта на комуниста Кошлуков ще я платим ние. Това е все едно Лео Меси да иска да играе без заплата в "Лудогорец", а некадърния собственик да го изгони, защото след 10 вкарни гола е пропуснал дузпа в мач без значение.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 83. 83 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1558 Весело

  До коментар [#28] от "it4":

  боран глагоев да пътува, не сме длъжни да гледаме волеизлиянията му по националната телевизия, да върви в някоя кабеларка ....
  —цитат от коментар 28 на it4

  Кой те е задължил да гледаш Горан Благоев? С какво те заплаши?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 84. 84 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1558 Весело

  До коментар [#67] от "psihodesen":

  Бъркаш тотално. Горан Благоев никога не е служил на господар. Няма и да служи. Ни твоя господар, нито на комунистите Кошлуков, Доган, Пеевски, Борисов, Гешев и т.н.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 85. 85 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3892 Весело

  До коментар [#81] от "psihodesen":

  Вие знаете ли що е това антиклерикализъм?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK