Христо Иванов: Един отровен кръг прави чистка. Босът му е Пеевски със "сараите"

Целта е подготовката на бъдещо управление, в което Пеевски и ДПС да имат по-видима роля, а Борисов да стане още по-зависим или заменен с някой нов Орешарски, казва Христо Иванов пред "Дойче веле".

© Надежда Чипева, Капитал

Целта е подготовката на бъдещо управление, в което Пеевски и ДПС да имат по-видима роля, а Борисов да стане още по-зависим или заменен с някой нов Орешарски, казва Христо Иванов пред "Дойче веле"."Дневник" препубликува интервюто на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов от "Дойче веле".


Г-н Иванов, в неделя апелирахте за оставката на депутатите, защото - според Вас - не умеят да си вършат работата. Това навярно е полемичен жест, но за полемиката сигурно имате сериозни основания. Напоследък зачестиха мръсните скандали с подхвърлени записи, с подслушани есемеси... Какво точно става в България?


- Парламентът отказва да прилага дори съществуващите минимални форми на демократичен контрол върху работата на прокуратурата: предвидените изслушвания на главния прокурор просто не се провеждат, не се обсъжда бюджетът на прокуратурата, нито ефективността на работата ѝ, а сега и при приемане на годишния отчет на главния прокурор не му беше поставен нито един въпрос.
Същевременно Народното събрание действа като гумен печат, прокарвайки безпрекословно законодателство, изготвено или поръчано от прокуратурата, и назначения на хора, които нямат никакви други качества освен зависимостта и лоялността си към управляващите и Пеевски. Така беше изградена цялата паралелна на правосъдието система от органи с извънредни и репресивни характеристики; така беше избрана парламентарната квота в настоящия Висш съдебен съвет, вероятно най-безгръбначния от 1991 г. насам; така Цацаров беше парашутиран в КПКОНПИ без нито един въпрос за дейността му като главен прокурор.


Вече е видимо и продължението на тези тенденции: Гешев поиска силното намаляване на доказателствата, които са необходими за нечие осъждане, а по-нататък ще следва още извънредно законодателство за преразглеждане на резултатите от подбрани приватизационни сделки, въпреки изтеклата давност. Това биха били истински атентати срещу правовия ред и сигурността на частната собственост в страната. Всичко това са елементи от превръщането на страната ни в "прокурорска република" - тоест държава, в която политическият процес е доминиран не от волята на обществото или нормите на закона, а от неограниченото прокурорско усмотрение.


На въпроса какво се случва: Очевидно е, че се реализират две взаимо свързани тенденции. От една страна, се провежда "ремонт" на корупционния модел на управление, така че той да бъде обновен чрез чистка на някои поизносени играчи, които са станали твърде видими или пък активите им са набелязани за експроприация. Тази чистка има за цел да направи новата версия на модела по-ефективна и едновременно с това да я легитимира като пречистване, с което да ѝ осигури живот в течение на още 10-15 години.


От друга страна, тече мутация в начина на действие на въпросния корупционен модел: той преминава към по-открито сплашване и репресия и паралелно с това към по-голяма роля на държавата в икономиката и обществения живот, което означава вземане на цели сектори на ръчно управление.


Тези тенденции са естествени за подобни модели - те повтарят основни елементи от еволюцията на путиновия режим, който също се легитимира и укрепи чрез чистка на наследената елцинска олигархия и в процеса се върна към повече държава и по-непосредствена репресия. Същевременно тези процеси стават възможни и се катализират от вакуума, в който се оказа България заради състоянието на ЕС и САЩ.


Тази чистка е дълбоката причина за скандалите, а прокуратурата на Гешев заедно с медийната машина на Пеевски е главен екзекутор, като в процеса се утвърждават и новите норми на репресивност. Непосредствената задача е подготовката на едно бъдещо мнозинство и управление, в което Пеевски и ДПС да имат по-голяма тежест и по-видима роля, а Борисов да бъде поставен в още по-зависима позиция или заменен с някой нов Орешарски. И това ново управление ще довърши и пусне в действие обновения корупционен модел. Или както беше описал всичко това Илия Павлов през 1996 г.: гущерът си къса опашката.


Вие критикувате и Висшия съдебен съвет заради скандала, който стана известен като "Осемте джуджета". Кой и какво трябва да предприеме след изнесеното в двете части от разследването на Антикорупционния фонд (АКФ) и колегата Николай Стайков?


- Проблемът е, че прокуратурата не може да извърши обективна проверка на изнесеното в материала на АКФ. Има множество международни констатации, че в България не съществува механизъм за осигуряване на безпристрастно разследване на подобни казуси, има и много практически примери за това: делото Колеви, Яневагейт, ЦУМгейт (в които беше замесен Цацаров), а в ерата Гешев - криминалното публикуване на СРС-та, свързани с президента Радев.


И за да няма никакви съмнения, съобщавайки за обречената на структурна необективност проверка за "Осемте джуджета", Гешев предприе поредната недопустима вербална агресия срещу АКФ, с което даде ясен знак каква е задачата на прокуратурата: замитане.


При това положение ВСС трябва да даде ясен отговор как да се осигурят условия за проверка, независима от потенциалните заинтересовани лица по върховете на прокуратурата. Инструментът е един: дисциплинарна проверка срещу тях с временно отстраняване. Говоря по принцип. Този ВСС няма да направи нищо подобно.


В това разследване на няколко пъти става дума за бившия следовател Петър Петров. Когато Петров напусна следствието, Вие бяхте правосъден министър и се обявихте против неговото освобождаване "с почести", тъй да се каже. Защо? В какво обвинявате Петров?


- Публично известната професионална биография на прокурора и следователя Петров е нещо като енциклопедия на проникването на ДПС и Пеевски в съдебната власт. Освен опит за структурна реформа и обща модернизация на съдебната власт, с моя екип предприехме още едно усилие: за първи път приложихме възможността министър да предложи дисциплинарни производства за магистрати и стартирахме десетина, насочени към някои от най-емблематичните в очите на обществото "гнили ябълки", както ги определи френският посланик тогава.


Съпротивата на Цацаров и на воденото от него чугунено мнозинство във ВСС беше колкото безпринципна, толкова и яростна. Бранеха ги така, както се бранят свои, особено г-н Еврото.


Съпругата на Петров стана известна с протестите, организирани от нейното сдружение "План Б". Смятате ли, че тези няколко протеста обслужват конкретни политически цели? И ако да - кои и чии?


- Докато Цацаров бранеше еврото във ВСС, Любена бранеше Цацаров на улицата пред ВСС чрез групи млади мъже с къси подстрижки и много татуировки, които никога не можеха да обяснят какво правят там. Една от кулминациите беше, когато такива типове с маски причакаха малцината опозиционери във ВСС с окървавени одрани агнешки глави. Това беше в момента, когато Цацаров трябваше да бъде отбраняван от опитите да му се търси отговорност за ЦУМгейт.


Другото, което Любена правеше, беше да произвежда компромати срещу опонентите на Цацаров и те да бъдат разпространявани в ПИК и медиите на Пеевски. По един такъв компромат от Любена и ПИК - за това, че подписите на четири напълно рутинни мои заповеди се различавали, Цацаровата прокуратура се сезира.


Така кръгът се затвори: главният прокурор и мнозинството във ВСС, криминалните елементи на улицата и Пеевската пропагандна машина, действащи винаги в един юмрук. По същия начин момчетата на Любена осигуряваха избора на Гешев на улицата, Недялко Недялков и Пеевската машина го обслужват пропагандно, а самият Гешев никога не видя Пеевски и сега ще замете следите на Пепи Еврото. И, разбира се, работата върху мистерията с моите четири подписа продължава шеста година и винаги се активизира, когато има политическа нужда от това


Но босът на този отровен кръг е, разбира се, Пеевски - заедно с всичко онова, което го произведе и поддържа, известно под събирателното име "сараите на Доган" и коренящо се в мрежите на ДС.


Някои наблюдатели в България очакват гореща политическа есен. Говори се дори, че укриващият се в Дубай Васил Божков, обвинен от прокуратурата за 18 деяния, се опитва да свали премиера Бойко Борисов, а отделни експерти смятат, че в тази схема може да се включи и новата партия на Цветан Цветанов. Какво мислите Вие?


- Ремонтът на корупционния модел, включващ чистка на част от играчите, за да могат други да оцелеят, да се легитимират и забогатеят още повече, поражда сътресения, видими като различни скандали. Те се проектират на политическата сцена и това отключва разместване на пластове и там. Като част от подготовката на едно бъдещо мнозинство се произвеждат определени субекти, други се появяват като форми на съпротива или реваншизъм, трети опитват да си намерят място в мътилката.


Въпросът е, че всичко това са вътрешни за модела явления. И никой няма да му даде ясна диагноза, нито пък ще предложи конкретни решения и конкретна съпротива. Докато гущерът си къса опашката, едни се пазарят къде точно да мине срезът, други се надяват да станат част от новата опашка, но никой няма да посмее да каже ясно, че трябва да го ударим в главата. Ние сме този глас.


Сигурно и Вашите действия в момента могат да бъдат изтълкувани като политическо позициониране преди парламентарните избори догодина. Така ли е? На какво разчитате на тези избори?


- Аз съм политик и моята работа е да се позиционирам политически. Това е смисълът на изборите: да бъдат очертани реални алтернативи и избирателите да решат. Но в нашите действия няма нищо конюнктурно. И моята биография, и тази на политическите сили, които съставляват "Демократична България", са последователни в това отношение: ние винаги сме говорили за тези проблеми и винаги сме настоявали за дълбоки реформи.


Разчитам на едно просто нещо: да е станало вече достатъчно зле и инстинктът за самосъхранение на все повече и повече хора да се включи. Развихрянето на Гешев и Пеевски става твърде брутално. Никога толкова хора не са осъзнавали, че частната собственост, свободата на словото и елементарната законност изчезват пред очите ни. Ако сега не го спрем, ще се разпространи като епидемия и ще застигне всеки.


От друга страна пандемията ясно показа, че всеки има нужда от държава със здрави институции. А задаващата се икономическа криза вече налага необходимостта от ударна модернизация на България. Единствената политическа сила, която може ясно и обосновано да говори за законност, свобода и модернизация, сме ние.


И накрая: Как в едно изречение може да се опише сегашната ситуация в България?


- "Перфектна буря" от кризи (епидемична, икономическа и корупционна), която дава прекрасен шанс да се мобилизираме за ударна модернизация и отстояване на свободата и законността в страната ни. Стига да не мигнем пред "страхуването" и "момчетата с бухалките".

Ключови думи към статията:

Коментари (252)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Пеевски ви удари всичките лаладжии в земята с дарителските си акции. Сто пъти е по полезен за хората от вас, и не знам защо не удари едно дело за клевета на тоя Бойкикев.

 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  “Тези тенденции са естествени за подобни модели - те повтарят основни елементи от еволюцията на путиновия режим, който също се легитимира и укрепи чрез чистка на наследената елцинска олигархия и в процеса се върна към повече държава и по-непосредствена репресия.”

  Това аз го казвам от няколко години: България се движи по пътя на Русия.

  Ако ви харесва какво е в Русия сега - до две-три-пет години същото ще е и тук.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Любопитно

  Сволчта на властта е пълна, но това иска народа - това получава ! Живее с успелия млад мъж, с главния разбойник, вика му стабилност, е - какво друго да получи ? Говорим го и го пишем от колко години вече ? Няма да стане само със статии да си почистим дома от четата на главния разбойник !

 12. 12 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 518 Любопитно

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  А какво е направил,прави или ще прави лицето бойкикев за да не се сбъдне тази прогноза?

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  " И за да няма никакви съмнения, съобщавайки за обречената на структурна необективност проверка за "Осемте джуджета", Гешев предприе поредната недопустима вербална агресия срещу АКФ, с което даде ясен знак каква е задачата на прокуратурата: замитане."

  Вместо замитане е необходимо измитане ! Иначе обществото го чака съдбата на рибата във Варненското езеро.......

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Дневник защо търпите троловете
  Дневник защо търпите троловете
  Рейтинг: Неутрално

  Интервюто е много добро, между другото. Точно и за НИЩО не може да се хване човек и да каже, че не е точно както го казва Христо. Затова прогнозата ми е, че около 1-2 трола с по 1-2 коментара ще се опитат да адресират нещо от самото интервю. Всичко останало ще е като извадено от протест срещу Христо, организиран от тяхната тарторка Любена - не знаят защо са тук, само знаят, че трябва да плюят "Иван Дянков" или "Министър Христов".

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Весело

  До коментар [#5] от "zidar":

  " Пеевски ви удари всичките лаладжии в земята с дарителските си акции. Сто пъти е по полезен за хората от вас, и не знам защо не удари едно дело за клевета на тоя Бойкикев."

  Ударил ни е, спор няма ! Но не в земята, а по джоба, защото тия дарителски кампании да не мислиш, че ги прави със средствата на почетния ?

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 729 Неутрално

  “Тези тенденции са естествени за подобни модели - те повтарят основни елементи от еволюцията на путиновия режим, който също се легитимира и укрепи чрез чистка на наследената елцинска олигархия и в процеса се върна към повече държава и по-непосредствена репресия.”Това аз го казвам от няколко години: България се движи по пътя на Русия.Ако ви харесва какво е в Русия сега - до две-три-пет години същото ще е и тук.
  —цитат от коментар 6 на Norman Granz


  Каква Русия те гони?! За последните 10 години БВП на България нарастна с 40% и е колкото на Сървия, Македония и Албания взети заедно. Особено ако успеем да взезем в Еврозоната и Шенген далаверите на наследствената червена номенклатура съвсем ще умрат.

 21. 21 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Другаря Бойкикев прави револУция! Всички на диваните с пуканки!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  Ами обори думите му , вместо да подхвърляш нищо не значещи внушения.

  SHADOWS of SOFIA
 22. 22 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 819 Неутрално

  До коментар [#5] от "zidar":

  "Пеевски ви удари всичките лаладжии в земята с дарителските си акции. Сто пъти е по полезен за хората от вас"

  Така е Недялко, успокой се. Всички ние много обичаме г-н Пеевски и четем дамо ПИК.

 23. 23 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 278 Весело

  До коментар [#20] от "Stoyan Kostov":

  В смисъл, ти виждаш някакво намаление на далаверите на червените масони ли?
  Според мен живееш в някаква паралелна реалнос или като минимум в Люлин 9 - ака Матрицата (по ник-а ми)
  Поздрави за Булгартабак и Тотото, и на завода за синсьори също поздрави....

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Любопитно

  Като министър на правосъдието що не направи така, че Еврото да бъде разкаран от съдебната система?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  Колко ниско е паднал А.Андреев!
  —цитат от коментар 1 на zidar


  Колко глупашки звучи изказването ти, след като нямаш дори дума с която да подкрепиш измислицата си!?
  Ти самият си толкова неуверен, че си неспособен да измислиш нещо по-убедително.
  На ваше място просто не бих се обаждал, защото така стравате още по-жалки и смешни.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Весело

  До коментар [#12] от "tedif":

  " А какво е направил,прави или ще прави лицето бойкикев за да не се сбъдне тази прогноза?"

  Фекалиите на властта са обществен проблем, не на даден човек само в него ! Какво ще направи - ми надали ще се обяснява на такива като теб.....

 30. 30 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Право в целта. Но Пеевски така се е окопал във власт и корупция, че няма да е лесно. На протест!

 31. 31 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Сволчта на властта е пълна, но това иска народа - това получава ! Живее с успелия млад мъж, с главния разбойник, вика му стабилност, е - какво друго да получи ? Говорим го и го пишем от колко години вече ? Няма да стане само със статии да си почистим дома от четата на главния разбойник !
  —цитат от коментар 11 на samoedin

  Народът десетилетия наред умишлено се води към пълно оскотяване. Целенасочена политика на Каскетите, завзели държавата, които с такъв народ си гарантират стабилността и непоклатимостта.
  Един вид, да плюем по матриала е безсмислено. Той от това няма да прогледне, а и не е виновен за геноцида, на който е подложен поколения наред.
  Каскетите са овладели всички лостове и механизми на властта, включително и изборите. В тях е и ножа, и салама, от дооооста дълго време.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 32. 32 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#5] от "zidar":


  Пеевски ви удари всичките лаладжии в земята с дарителските си акции. Сто пъти е по полезен за хората от вас, и не знам защо не удари едно дело за клевета на тоя Бойкикев.
  —цитат от коментар 5 на zidar


  Елементарно! Другаря Иванов(Бойкикев) го знаят само У "Дневник", "Дойчо Велев" и най-вече У "фейса". Пеевки защо да му прави безплатна реклама!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Всички сте много добри в констатациите....
  И до там...
  Така няма да стане!
  Трябва политически субект и хора с топки и обществено доверие, които да променят нещо....иначе само ще си констатираме и ще си говорим...

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#27] от "Matrix":

  “КОЙ имаше и има мнозинство в парламента и КАК гласуваха тея хора?”

  Абсолютно всички парламентарно представени партии без ДСБ (дори онези от Блока) гласуваха против реформаторските поправки на Христо Иванов.

  Докато траеше вотът, премиерът риташе мачле с бистришките баби ... пардон, тигри.

  Което не пречи на червено-кафявите тролове да обвиняват персонално Христо Иванов за целия гнилоч в българското правосъдие.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#5] от "zidar":
  —цитат от коментар 32 на todor._89


  Ма много другарестваш... Да не си повлиян от комунистическото минало на другаря Методиев? А Тудоресте?

  SHADOWS of SOFIA
 40. 40 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#32] от "todor._89":

  Прав си. И аз така мисля, но се изкуших да го напиша.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Интервюто е много добро, между другото. Точно и за НИЩО не може да се хване човек и да каже, че не е точно както го казва Христо. Затова прогнозата ми е, че около 1-2 трола с по 1-2 коментара ще се опитат да адресират нещо от самото интервю. Всичко останало ще е като извадено от протест срещу Христо, организиран от тяхната тарторка Любена - не знаят защо са тук, само знаят, че трябва да плюят "Иван Дянков" или "Министър Христов".
  —цитат от коментар 15 на Дневник защо търпите троловете

  Освен брилятно, интервюто е и дългичко. Флашкаджийте няма как да го прочетат. За сметка на това, ей сега за нула време ще се появят стотина коментара, отклоняващи от темата, с обичайните прасешки опорки - опашката на коня, 3 процента, Бойкикиев и лилавите, които гласуват за Манолова и коленичат пред Радев и т.н.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 44. 44 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#43] от "virtual brain":

  Пхахаахаха, абсолютно !
  Такова ни е нивото- стара десарска тактика - все пак тва е партията майка- Партията на ДС

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Като министър на правосъдието що не направи така, че Еврото да бъде разкаран от съдебната система?!
  —цитат от коментар 25 на hamiltonf

  Чукча, да беше се пробал да прочетеш малко от написаното, преди да бързаш с опорките!

  "Публично известната професионална биография на прокурора и следователя Петров е нещо като енциклопедия на проникването на ДПС и Пеевски в съдебната власт. Освен опит за структурна реформа и обща модернизация на съдебната власт, с моя екип предприехме още едно усилие: за първи път приложихме възможността министър да предложи дисциплинарни производства за магистрати и стартирахме десетина, насочени към някои от най-емблематичните в очите на обществото "гнили ябълки", както ги определи френският посланик тогава.


  Съпротивата на Цацаров и на воденото от него чугунено мнозинство във ВСС беше колкото безпринципна, толкова и яростна. Бранеха ги така, както се бранят свои, особено г-н Еврото."

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 47. 47 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Първите индикации за това, КОЙ е истинският бос в държавата се появиха, коато мамата на шиши (маман) беше шефка на спортният тотализатор. Защо точно тя стана шефка там, където шумоли на купища пари? Защо този бизнес беше даден на маман? Как впоследствие стана истинският властелин на държавата? Защото е дъщеря на най-големият комунистически шеф някога във Врачанско? Някой ще каже какво от това, било е толкова отдавна. И ще сбърка. Отговора е много прост - БКП заедно с ДС са изключително силно организирана материя, която започна да се подготвя още 85-та за оставането си във властта след очевидно неизбежния разпад на соцлагера, знайки много добре, че който разполага с парите, той поръчва музиката. Организираността е сходна с тази на големите световни мафии, като италианската примерно, когато е подложена на натиск от страна на правосъдието. Изнася си бизнеса в чужбина. Особено в такива държави, при които корупцията е национален спорт и държавна политика. В Италия боклукчийския бизнес 100% се контлолира от мафията. В България началото на реорганизацията на БКП/ДС в очакване на новите условия започна с Указ 56, ако се не лъжа. Този указ даде възможност за началото на частен бизнес, но само за техни кадри. И до сега е така. Става въпрос за големия бизнес. С една малка особеност. Част от печалбата се прехвърля на сметки на организаторите, които ги реинвестират в политически проекти с цел контрол върху властта. Така най-оправните от тях, с най-гъвкавата съвест формираха паралелната власт. Мамата с качествата си, наследени от татенцето и с умението си да усвоява вагони с пари, лишена от морал и съвест, успя да окупира паралелният премиерски пост и остави на разпределителя на порции престижният паралелен президентски пост. По партизански. Чисто по майчински, в съчетание с усета си да владее положението, прегазвайки с придобитата си финансова мощ, всеки противник по гангстерски, маман реши, че може да направи синчето си пожизнен водач на стадото. Тук стадото трябва да си зададе въпроса (едва ли го интересува) каква е връзката между маман и едни други лица с врачански произход, като един, дето спинка с пистолет, защото знае, че някога е сгафил някъде в подземния свят и присъдата му е произнесена, една девойка с цветно име, на която и дадоха правото да управлява банка-пералня, денонощно охранявана като във филмите за някогашните американски гангстери с постоянно работещи двигатели на колите под прозорците и, натъпкани с охранители и още един врачанец - някакво си Пепи Еврото. На лицето му е написано, че е от класата на горепосочените - арогантна безскрупулност, уродлив гьонсуратлък. Очевидно става въпрос за добра организация от себеподобни. Характерното за всяка организация е йерархичната и подчиненост. В случая, корена на дървото е корена на злото, родило се непосредствено след 09.09.1944-та, когато криминални банди, криещи се в горите, изведнъж се появиха по площадите и от там направо във властта, представяйки се за партизани и комунисти. И така, до сега. Наследствеността си личи. Няма особена разлика между едните и другите. Характерна особеност е неспособността да прикрият криминалният характер на поведението си и начина, по който неистово се стремят към властта, както и начина, по който не изпускат властта - крадецът вика дръжте крадеца, размахвайки бухалката на превзетата от тях правосъдна система.

 48. 48 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":

  и аз отдвана казвам, че най накрая тук ще останат доган,
  любен гоцев, валентин златев и борисов и ще се чудят
  къде са хората. що няма хора. ми щото отдавна е избухнал
  съветския реактор на путин и заразява всичко.
  за това аз и много други сме с единия крак другаде.
  тук сме на инат.
  тея от работническо дело и доносниците са ясни.
  те другаде не могат.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Като министър на правосъдието що не направи така, че Еврото да бъде разкаран от съдебната система?!
  —цитат от коментар 25 на hamiltonf


  ти що не галсува за демократите.
  кво ми се правиш.
  след дъжд качулка.

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Весело

  Елементарно! Другаря Иванов(Бойкикев) го знаят само У "Дневник", "Дойчо Велев" и най-вече У "фейса". Пеевки защо да му прави безплатна реклама!?
  —цитат от коментар 32 на todor._89


  Ще те питам какви ще ги диплиш, когато утре Пеевски бъде отровен от руските му господари, просто защото е станал премного известен и не им върши работа!
  А на Гешев. Доган и Борисов дали им е идвало на ум, че утре те може да се окажат на мястото на Цветан Василев и Божков?...
  Всъщност на Борисов най-вероятно вече му е дошло на ума.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#39] от "K2":

  "Ма много другарестваш... Да не си повлиян от комунистическото минало на другаря Методиев? А Тудоресте?"

  Това, че ББ е комунист, прави ли Бойкикев не такъв? А? ( А вие защо си биете не....е?)


  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#39] от "K2":"Ма много другарестваш... Да не си повлиян от комунистическото минало на другаря Методиев? А Тудоресте?"Това, че ББ е комунист, прави ли Бойкикев не такъв? А? ( А вие защо си биете не....е?)
  —цитат от коментар 53 на todor._89


  Най-малкото не е член на БКП.

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":и аз отдвана казвам, че най накрая тук ще останат доган,любен гоцев, валентин златев и борисов и ще се чудяткъде са хората. що няма хора. ми щото отдавна е избухналсъветския реактор на путин и заразява всичко.за това аз и много други сме с единия крак другаде.тук сме на инат.тея от работническо дело и доносниците са ясни.те другаде не могат.
  —цитат от коментар 48 на mihail_p

  Тия това не ги вълнува грам. Това е апокалиптична переспектива за след 50 години, те крадат милиарди СЕГА. Обсебили са си територията и най-важната им задача е да се бетонират, да не може да ги мръдве никой и с цената на нищо!
  След петдесе години, ако трябва и матриал ще си внесат.
  Не очаквай обаче някой Каскет да се трогне от тия факти. Един кърлеж знае само да смуче кръв и не му дреме за донора.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 56. 56 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#54] от "K2":


  "Най-малкото не е член на БКП."

  Дишай спокойно, и аз не съм!!!:))))

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 57. 57 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  [quote#21:"K2"][/quote]

  Да оборваш циганката, която ти прави хороскоп си е чиста глупост!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Толкова много думи за нещо , което се знае от три десетилетия ......иначе , детайлите са работа на Гешев , освен , ако не проявява избирателност поради липса на време !

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Rodrigo
  Rodrigo
  Рейтинг: 240 Неутрално

  За умнокрасавците, абсолютно всеки, който си позволи да каже, че не симпатизира на понапълнялото им гуру, моментално става "герберски трол". Няма средно положение.

  А като им види човек основната електорална маса, мале, мале....Едни нахъсани очилати момченца с ризки и прилепнали дънки- навярно тъкмо завършили юристчета или икономисчета, дето се прескачат лятоска да вдигат ръчички на Св.Влас (че нали е модно последно време) или всичкознаещите и вечно компетентни БеГе мами, които от скука, че цял ден сменят памперси, просто искат да се направят на оборотни и по политическите въпроси, понеже форумът на БГ Мама вече им е отеснял...

  На един приятел най-редовно му намилам, че ако искаш да сваляш статуквото, това няма как да стане с 3-4%. Проста математика. За да имаш осезаемо участие във властта, това значи, че трябва да искараш на избори осезаеми проценти от вота, а последното трудно ще се случи, когато ти най-преднамерено се идентифицираш само с младото поколение от София (предимно). Налага се да зарибиш да ти повярват и простата бабичка на село, и кварталния пияница, и бачкатора от строежа и като цяло доста повече от само една конкретна прослойка.

  Тия сами си вкарват автоголовете, после някой друг им виновен.

 62. 62 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Да наречеш лицето с интелектуални затриднения вследствие лека форма на кретенизъм Пеевски "бос" на каквото и да е, е или сериозна липса на информация за групировките упражняващи/борещи се за власт над България или страх да посочиш истината.

 63. 63 Профил на Дневник защо търпите троловете
  Дневник защо търпите троловете
  Рейтинг: Неутрално

  .На един приятел най-редовно му намилам, че ако искаш да сваляш статуквото, това няма как да стане с 3-4%.
  —цитат от коментар 61 на Rodrigo


  А ти какъв си точно, че толкоз ги разбираш работите?

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Дневник защо търпите троловете
  Дневник защо търпите троловете
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#64] от "todor._89":

  Кажи де, що си с Недялко, с Любенчето, с Пепи Еврото?

  Сетне аз ще ти кажа що съм с Христо.

  Ма знам, че няма да смееш да кажеш нищо по темата.


 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#66] от "Дневник защо търпите троловете":

  Сам се чудя на себеси, защо контактувам с първосигнални индивиди за които: Който не е с мене е против мене.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 70. 70 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#61] от "Rodrigo":

  Нещо по същество имаш ли да кажеш? Нещо по твърденията на Иванов? Нещо не е такак , както го описва ли? Не? Нмяаш? Ами тогава , какво правиш тук, дойде да коментираш последните изиборни резултати за парламент ли?

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#58] от "Дневник защо търпите троловете":

  “Мисля, че разследването около "Осемте джуджета" много добре разкри кои всъщност са противниците на Христо.”

  Същите, които крепят властта на Боса.

  Мутри, криминални елементи, милиционерска “аристокрация”, клиентелисти, каратисти и Делтагардисти.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на Дневник защо търпите троловете
  Дневник защо търпите троловете
  Рейтинг: Неутрално

  [quote#65:"Дневник защо търпите троловете"]
  —цитат от коментар 68 на Rodrigo
  Понеже защото фламингото е розово и е птица, то всички птици са розови, нали така, кретенче? Абе в г*з ли ви правят вас бе, джанъм?![/quote]

  В смисъл, не смяташ, че човек, срещу когото мафията активизира платени протестъри съвсем целенасочено и води пропагандана кампания, заслужава някакво уважение ли? И не смяташ, че храчейки абсолютно неаргументирано (нищо, че си исзсипал три абзаца мисловна баластра иначе) не се съюзяваш по някакъв начин с мафията ли?

 73. 73 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Христо Иванов кога разбра, че ГЕРБ е мафия? Преди, или след като стана министър на правосъдието в правителството на ГЕРБ.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 74. 74 Профил на Rodrigo
  Rodrigo
  Рейтинг: 240 Неутрално

  До коментар [#69] от "todor._89":

  Игнор, човек! Няма смисъл. То й той се чуди по-горе що го банват всеки ден, при все че уж е на правилната (по догмите на сайта) страна. :))

 75. 75 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#47] от "Анти Шишковци":

  Само да отбележа, че поне от това, което се вижда пред къщата на Цветелина на Славянска няма паркирани коли с перманентно включени мотори. Пък нея самата поне два пъти съм я виждал в района-сама. И двата пъти с едно микро кученце. Веднъж пеша, явно го беше извела на разходка. Вторият път прегърнала го докато се прибираше с Кайена.
  Ясно, че са боклуци и гадове, но хиперболизацията и фантазията не помагат в случая.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#74] от "Rodrigo":

  Забавлявам се и се надявам да "вденат" колко са ... и красиви.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 78. 78 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#61] от "Rodrigo":


  До коментар [#73] от "Darcas":

  След , като си подаде оставката, като министър на правосъдието. Ако дотогава е имал, някакви илюзии, че Борисов има намерения да прави реформа в съдебната власт, акквато самият Борисов бе обещал, когато го бламираха, тези илюзии си отидоха.Направи единственото възможно достойно нещо. Подаде си оставката.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  др.Иванов, зад вас кой кръг стои!

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#73] от "Darcas":

  нещо бая си се объркал.
  правителството беше коалиционно.
  не е било на герб.

 85. 85 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#80] от "Rodrigo":

  Нервичките, спокойно тролче. Вземи си глогче, мента, валериан и дишай дълбоко. Недялко на следващия "контрапротест", ще те извика, ще ти даде 2 лв. и парче пица. Няма да бъдеш забравен.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#86] от "todor._89":

  Спокойно и тебе те забелязахме. И ти ще получиш 20лв. и парче пица на следващия "контрапротест", даже ако държиш плакат от типа "Гешев е радос", може да ти дадат и второ парче пица. Или кремвирш с хлебче и лютеница.

 88. 88 Профил на Дневник защо търпите троловете
  Дневник защо търпите троловете
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#79] от "Дневник защо търпите троловете":"Е как си обясняваш платените протести и очернящи кампании срещу Христо от страна на субекти като женат на Пепи Еврото, Недялко Недялков и Делян Пеевски, я кажи?"Обяснявам елементарно, като за тебе: По същия начин както очернящите кампании в Дончевите и Прокопиеви медии. И ако си мислиш, че тук не е така, то прочети първото изречение от коментара. :)))
  —цитат от коментар 86 на todor._89


  Тоест, да разбираме, че след като и двете страни са еднакво лоши, ходиш и в пеевските издания, където има форум, да плюеш против Пеевски, Гешев и сие, нали? Или, о чудо, само по едната страна си решил да храчиш. Що ли?

 89. 89 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#87] от "Doge":


  До коментар [#86] от "todor._89":Спокойно и тебе те забелязахме. И ти ще получиш 20лв. и парче пица на следващия "контрапротест", даже ако държиш плакат от типа "Гешев е радос", може да ти дадат и второ парче пица. Или кремвирш с хлебче и лютеница.
  —цитат от коментар 87 на Doge


  Омръзнаха ми теЗ пици вече! Ако ми дадеш координати моЕ си ги менкаме с кюфтаците от аФтентичните протести.:)

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1038 Разстроено

  Фактът, че 90 коментара по-късно няма нито един високо оценен, казва, че обществото е разделено необратимо... Това устройва управляващата шайка, за която Х. Иванов говори. Но ние българите обичаме да се делим на равни и по-равни...

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#89] от "todor._89":

  Обади се на Любена от "План Б". Там търсят такива, като теб. Плащат 20 л.в и парче пица, за нищо. Ей така, просто да киснеш 2-3 часа където ти кажат. И без това си безработен, ще изкараш пари за фитнес карта, да нацепваш. Ако прояваяваш инициатива, скандираш убедително или държиш плакат, може да има бонуси, като кренвирш с хлебче.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3180 Неутрално

  До коментар [#54] от "K2":

  И там не са го взели? Само на Борисов ли го пробутаха спонсорите?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK