Лаура Кьовеши: Всички прокурори да бъдат независими и смели

Лаура Кьовеши

© Анелия Николова

Лаура Кьовеши"Дневник" препубликува от БНР интервюто с главния прокурор на Европейския съюз Лаура Кьовеши. Тя съобщи, че ще могат да се възобновяват приключени дела със злоупотреба с европейски средства, че европейската прокуратура ще може да бъде сезирана от граждани, частни фирми и институции, и подчертава, че нейна цел остава прокуратурата да заработи до края на тази година.


Госпожо Кьовеши, да започнем с основния въпрос - може ли да очакваме европейската прокуратура наистина да заработи през ноември, както беше предвидено?


- Когато говорим за старт на европейската прокуратура, трябва да имаме предвид три основни проблема. Първият е свързан с назначаването на европейските прокурори. Те ще съставляват колегиума на европейската прокуратура, който пък трябва да приеме ключови документи като вътрешни процедурни правила и да взема ключови решения, като например за политиката на европейската прокуратура.
Така че без колегиума не можем да започнем. Европейските прокурори трябваше да бъдат назначени през декември миналата година, но Малта не предложи достатъчно избираеми кандидати. Решение обаче бе намерено при германското председателство и се надявам, че те ще бъдат назначени скоро.


Вторият въпрос се отнася до европейските делегирани прокурори. Те ще работят по случаите в участващите в прокуратурата страни членки и е ясно, че не можем да започнем без тях. Страните членки трябва да предложат кандидати, които колегиумът да назначи.


Надявам се да приключим споразуменията с всяка страна членка за броя на европейските делегирани прокурори през юли, така че те да могат да изберат подходящия брой кандидати възможно най-бързо. В този смисъл разбирам, че участващите страни членки са на различно ниво на подготовка, но моята цел остава европейската прокуратура да е готова до края на тази година.


Третият въпрос, разбира се, е свързан с бюджета, защото без необходимите парични и човешки ресурси не можем да започнем, а все още сме в процес на преговори.


Дали предвидените средства в европейския бюджет за следващите 7 години ще бъдат достатъчни за тази цел?


- Когато говорим за бюджета на европейската прокуратура, първоначално бе предвидено да ни бъдат отпуснати 13.2 млн. евро за 2021 г. След това информирах Комисията и Европейския парламент, че този бюджет очевидно е занижен. Тогава Комисията се съгласи да предложи 37.7 млн. евро.


Представете си, че са ви подготвили дълго и трудно пътуване на мисия от огромно значение, дали са ви ключовете от колата и изведнъж откривате, че тя няма двигател и колела. Вие посочвате този проблем и ви осигуряват мотор и три колела. Изглежда страхотно, можете да кажете, че вашият потенциал за мобилност е утроен. Но това означава ли, че можете да изпълните мисията си?


Използвам този пример, за да покажа, че имаме нужда от още подобрения за 2021 г. и по-нататък. Освен това все още ни липсва персонал в централния офис, което смятам за нещо основно.


Така че, за да осигури истинска добавена стойност в сложните трансгранични разследвания, европейската прокуратура ще се нуждае от свой аналитичен капацитет. Затова в момента преговаряме, за да извоюваме по-голям персонал на централно ниво тук, в Люксембург.


Преди повече от месец главният прокурор Иван Гешев съобщи, че е провел разговор с вас за разширяване на компетентността на европейската прокуратура. Ще кажете ли повече?


- Мога да потвърдя, че проведох разговор онлайн с главния прокурор на България. Разговаряхме за старта на европейската прокуратура и свързаните с това проблеми, по-точно европейските делегирани прокурори. Но в този момент всичко е конфиденциално и не мога да оповестя никакви подробности.


Надявам се накрая да постигнем споразумение, след като приключим консултациите с всички страни членки. Това беше първата стъпка - срещнахме се, обсъдихме различни въпроси, но не мога да съобщя нещо, което не е окончателно.


Важно е обаче да се каже, че според началните оценки европейската прокуратура трябваше да започне с 32-ма делегирани прокурори. Аз обаче казах, че не е възможно тя да стартира, ако нямаме повече делегирани европейски прокурори. Сега имаме пари за 140 европейски делегирани прокурори в 22 страни членки. Това означава, че минимумът, който се дава от регламента, е по двама делегирани прокурори за всяка участваща страна членка.


Смятате ли, че механизмът за сътрудничество и проверка изигра предвидената си роля за България и Румъния?


- Не мога да коментирам за България, защото не знам подробности. Мога обаче да кажа, че за Румъния беше полезен инструмент за реформа в правосъдната система, за приемането на ново законодателство, както и за постигането на повече ефективност в борбата срещу корупцията. Не мога да коментирам за България, защото нямам достъп до официалните документи.


Главният прокурор Гешев обаче е заявявал много пъти, че прилага в България модела, който вие прилагате в Румъния. Съгласна ли сте?


- Не съм чула това изявление, не съм наясно какво точно е казал и затова е много трудно да коментирам в този момент.


Но сигурно сте наясно с протестите в България с искане за неговата оставка, както и тази на премиера и на правителството. Част от тях са именно във връзка с корупцията и злоупотреби с европейски фондове.


- Това са граждански движения и по принцип не коментирам никакви събития, които не са директно свързани с моята позиция.


Дали приключени дела за злоупотреба с еврофондовете могат да бъдат отворени отново? В България такъв пример е делото по програмата САПАРД.


- Европейската прокуратура е прокурорски офис. По принцип всеки прокурорски офис може отново да отвори дело, което е било затворено от друг. След като едно разследване е приключило, ако има нови факти и ситуация, обикновено прокуратурата може да го възобнови. Така е с европейската прокуратура - дори и да е прекратила някакво разследване, тя може да го възобнови.


Бихте ли казали повече за механизма, по който европейската прокуратура ще може да преразглежда вече приключени дела?


- Много е трудно това да се коментира, защото ние ще работим с 22 различни страни членки. Това означава 22 различни криминални съдилища и 22 различни криминални процедури. Например в страната, която познавам най-добре - Румъния, ако прокурорът прекрати дадено дело, този, който е заинтересован от този случай, може да изпрати жалба в съда. Съдът трябва да реши дали делото да не се прекратява и ако реши, че не може, решението е окончателно. След това всичко зависи от случая, новите факти, дали са се появили още замесени или нови престъпления, свързани с него, така че е много трудно да се коментира.


Важно е да се каже, че нашата дейност ще се базира върху регулации и във всяка страна членка европейският делегиран прокурор трябва да взема предвид националното законодателство. Така че ще видим къде ще бъде възможно да се възобновят отново дела и къде не на базата на вътрешното законодателство.


Европейска прокуратура
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете
Европейската прокуратура и българското наказателно и наказателнопроцесуално право
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Може ли хора, които не са в законодателната сфера, т.е. обикновени граждани, да ви сезират за повторно отваряне на дела?


- Ние имаме задължителна юрисдикция. Това означава, че винаги, когато имаме важна следа и солидна информация, трябва да започнем разследване.


Как да очакваме това да стане на практика? Има основно две възможности. Първо граждани, частни фирми, обществена администрация, всяка институция може да изпраща информация чрез обичайните канали - към местната полиция или който и да било прокурор. Ако обаче се окаже, че случаят попада в правомощията на европейската прокуратура, те имат правното задължение да ни го изпратят без никаква отсрочка.


Втората възможност е всеки - било гражданин, било частна фирма или институция, да изпрати информация директно до европейската прокуратура - или до нея в Люксембург, или до делегирания европейски прокурор.


В момента в България е в ход разследване по случай, известен като "къщи за тъщи", свързан със злоупотреба по програмите за развитие на селските райони. Имате ли поглед върху него?


- Нямам достъп до тази информация и затова ще мога да коментирам чак когато европейската прокуратура заработи и получим делата от България. Сега във всички страни членки разследванията са конфиденциални и затова не мога да кажа нищо.


Какво бихте искали да кажете на колегите си от страните членки и на европейските институции?


- На колегите си от страните членки бих искала да кажа, че трябва да си вършат работата, да бъдат независими и смели и се надявам да работим заедно, с част от тях - в европейската прокуратура. Надявам се, че в крайна сметка ще разрешим всички проблеми, свързани с престъпността в нашите страни членки или поне да осигурим по-добра превенция и разследване.


Колкото до европейските институции, убедена съм, че те са много заети с това, което трябва да свършат. Всички послания, които имах да отправя към Европарламента, вече съм ги отправила в комисията по граждански свободи и бюджетен контрол и в момента нямам нещо специално, което да искам да им кажа.


Интервюто можете да чуете в звуковия файл.

Ключови думи към статията:

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Не и в България. Тук искат главният прокурор да бъде фигурант, избиран от парламента, а не от други прокурори.

 2. 2 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Значи всяка страна предлага минимум по двама делегирани прокурори.
  Аз се чудех за какъв пост готвят Франтишек, този проверен кадър, пък то какво било.

 3. 3 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  Трябва ни човек като нея! Тази жена има по-голями топки от всички наши прокурори взети аедно.

 4. 4 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  Ааа, па на нашия искат да му ограничат правата :)

  Нещо умно-красивата логика ми бяга :)

 5. 5 Профил на четири
  четири
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Г-н Гешев, не се подавайте на натиска на мутренския капитал! След толкова години беззъби, страхливи и подкупни прокурори, България има шанс да се промени! Успех!!!

 6. 6 Профил на Glock
  Glock
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Ааа, па на нашия искат да му ограничат правата :)Нещо умно-красивата логика ми бяга :)
  —цитат от коментар 4 на realguru


  ти чакай , да не се заеме точно с него , че тогава ще си му идвате на Гешев на свиждане един път в месеца. Тъй като нямаме разделение на 3те власти и Гешев е тежко зависим, е необходимо към момента да бъде подчинен на парламента. Когато Лаура Кьовеши стане наш главен прокурор, тогава можем да ѝ дадем и повече правомощия. Но не и на мафията.

  “In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.” ― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure: The Book of the Samurai
 7. 7 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#4] от "realguru":

  Да му ограничат правата да контролира останалите, а не да разследва

  Не ме търсете преди обяд
 8. 8 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  До коментар [#6] от "Glock":

  Аз не можем да разберем начи.

  Кьовеши прави нещо - хубаво.
  Гешев прави същото - лошо.

  Едно министерство на истината си требе да казва кое е хубаво и кое лошо, че ние по простите хора да не се бъркаме. :)

 9. 9 Профил на shakez
  shakez
  Рейтинг: 430 Весело

  До коментар [#4] от "realguru":

  Логиката е, че като блажиш, могат да проверят от коя каца си взел, колко, защо и как така държавата е останала гладна.

 10. 10 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Трябва ни човек като нея! Тази жена има по-голями топки от всички наши прокурори взети аедно.
  —цитат от коментар 3 на Толерантофил Еманципатков


  То ако наистина ви трябваше, нямаше да скачате срещу Гешев, цялата комунистическа мафия!

 11. 11 Профил на Lorak
  Lorak
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#6] от "Glock":Аз не можем да разберем начи.Кьовеши прави нещо - хубаво.Гешев прави същото - лошо.Едно министерство на истината си требе да казва кое е хубаво и кое лошо, че ние по простите хора да не се бъркаме. :)
  —цитат от коментар 8 на realguru


  Има една особеност и тя е, че на Гешев всичките "хубави неща" са му просто формалност там за пред камерите с ефект 0.
  Прокуратурата на Кьовеши беше вкарала цял кабинет в затвора. На Гешев хората не можеха да изпълнят събиране и изваждане.

 12. 12 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Има една особеност и тя е, че на Гешев всичките "хубави неща" са му просто формалност
  —цитат от коментар 11 на Lorak


  Затова ли оня със смартфона ви управлява като тамагочита от Дубай? А половината затвори са пълни с олигарси?

 13. 13 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Извинете, може ли някой да ми обясни какво точно казва в това интервю г-жа Кьовеши? Всяка втора фраза е "не знам", не мога да коментирам" ?!?
  Или опита с интервюто се оказа неуспешен, защото не каза "Веднага Гешев да подава оставка!" "Сега идвам да арестувам Бойко", "Протестрайте до дупка" ............

 14. 14 Профил на Веселяк У
  Веселяк У
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Това за наш каскет отнася ли се?

 15. 15 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Поредната централна структура, която да прави животът ни по-добър. Срещу още малко данъци, разбира се.

 16. 16 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Всички знаят моето мнение!
  Мачкай Гешев,всички "дяволи"на съд!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 17. 17 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 744 Весело

  И задължително да носят каскети!

  master
 18. 18 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5210 Неутрално

  " Всеки гражданин или търговец ще може да я сезира, казва главният прокурор на ЕС."

  Не че няма да се злоупотребява с европейски пари, но ще става по-трудно

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ааа, па на нашия искат да му ограничат правата :)Нещо умно-красивата логика ми бяга :)
  —цитат от коментар 4 на realguru


  Щото си функционално неграмотен. Едно е като в съда всеки съдия да е независим и да взима решеня според закона и вътрешната си убеденост, съвсем друго е като в ОПГ Прокуратура - началника да може да ти казва КАК да ги решаваш нещата, да може да те наказва, ако не спазиш указанията и т.н.
  Мафийката ви е скъпа, ама се вижда финала й и голям рев пада, пооомооощ взимат ми кацата с медаааа, повечеее няма да мога да крадаааа 😪😥

  No Pain No Gain
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  Тя остава последната ни надежда.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 349 Весело

  До коментар [#10] от "Reporter US":

  Младите хора на улицата са комунистическа мафия? Тази омраза ви блокира мозъците и сърцата, но проблемът си е ваш.

 25. 25 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар 8 от "realguru":

  "..Кьовеши прави нещо - хубаво.
  Гешев прави същото - лошо...."

  ГешеФ нищо не прави, а само разхожда каскета си. И отвреме - навреме дига пушилка, оклепва някого, а след това данъкоплатците плащат обезщетение.

 26. 26 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  Едно е като в съда всеки съдия да е независим и да взима решеня според закона и вътрешната си убеденост, съвсем друго е като в ОПГ Прокуратура....
  —цитат от коментар 20 на Умнокрасив


  Само дето съдията не проследява цялата биография на обвиняемия, а само по темата на обвинението. Затова е важно кой подготвя обвинението - дали то е по същество, или цели да се дигне пушилка, и да отпадне в съда като несъстоятелно.

 27. 27 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#26] от "historama":

  И да невкърваме вълка в кошарата (или мутрите в МС), а след това да чакаме на Орлов мост някой пак да ни спасява!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  ". . . ще могат да се възобновяват приключени дела със злоупотреба с европейски средства, че европейската прокуратура ще може да бъде сезирана от граждани, частни фирми и институции . . ."

  Гешев, подавай си бързо оставката, че гледай какво те чака! Все пак за теб е по-добре да си поне неосъждан. Послушай ме и я депозирай! И както казва една "не много учена жена от Кърджали" - входирай я! Тая, цитираната, има "съществен принос" в "обогатяването" на българския език, както и за географията като наука!

 30. 30 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#12] от "Reporter US":
  "А половината затвори са пълни с олигарси? "

  Дали има някаква мааааааалка разлика между затвор и арест? Вие от Карлуково на какво мнение сте?

 31. 31 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 269 Любопитно

  До коментар [#12] от "Reporter US":"А половината затвори са пълни с олигарси? "Дали има някаква мааааааалка разлика между затвор и арест? Вие от Карлуково на какво мнение сте?
  —цитат от коментар 30 на Косьо Генчев


  А дали има някаква маааааалка разлика между това да защитаваш законността (както твърдите вие) и това да защитаваш мафията и олигархията (както де факто правите)?

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4474 Неутрално

  Май не е много наясно с материята у нас.....напр. как се става прокурор и за колко време ?!

 35. 35 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#6] от "Glock":Аз не можем да разберем начи.Кьовеши прави нещо - хубаво.Гешев прави същото - лошо.Едно министерство на истината си требе да казва кое е хубаво и кое лошо, че ние по простите хора да не се бъркаме. :)
  —цитат от коментар 8 на realguru


  Гешо поръчката ще направи същото когато вкара министри за един футболен отбор в затвора.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 372 Неутрално

  " Гешев обаче е заявявал много пъти, че прилага в България модела, който вие прилагате в Румъния"
  В Румъния има вкарани в затворите хиляди политици, а тук има повдигнати обвинения срещу 3-ма крадци на кокошки в старопланинско село. Май има малка разлика между това какво правят главните прокурори на двете страни.
  Ама радостта на народа трябва да се изказва пред неможещите да четат избиратели и читателите на ПИК.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3419 Неутрално

  За България не важи. Тъй рече Боко и си избра Гешев (е радост).

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на block
  block
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Г-н Гешев, не се подавайте на натиска на мутренския капитал! След толкова години беззъби, страхливи и подкупни прокурори, България има шанс да се промени! Успех!!!
  —цитат от коментар 5 на ne_Prokop_sanik


  моля ви, моля ви господин гешеф, ни съ угъвъйти :)

 47. 47 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Наистина ли има някой, който си мисли, че Гешев работи в интерес на обществото, а не е бухалка? Ама честно? Защото атакува Божков ли?
  Абсолютно съм на мнението, че Божков е от най-тегавите мутри на прехода и е заличил не един или двама души. Начинът обаче, по който му посегнаха е яка репресия с цел разчистване на сметки и отнемане на бизнес. По сходен начин (по-добър) избучиха и Банев, Арабаджиев и Стайков. Между другото всичките са финансирали главно БСП.
  За Божков прекалиха - напляскаха му 18 обвинения за една седмица по показанията на Найденов. След като обаче Божков ПУБЛИЧНО обвини Горанов и Борисов, че са го рекетирали - нито едно обвинение. Нито разследване. Ето само от тук може да се види как действа Гешев. Та на всичкото отгоре каскета отговаря с - "нямам време да чета смс-и".

 48. 48 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  успех на Лаура Кьовеши - една от сериозните надежди за измитане на мафиотските режими в Европа и захранването им с парите на всички европейски данъкоплатци

  ОСТАВКА КАСКЕТ,

  ОСТАВКА ГЕРБ

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 49. 49 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  жената говори за Европа и нормални държави

  тук мутрите, които назначават главният прокурор, пардон Каскет, изпращат криминалният контингент да охранява избора му и блокира половин София да целта все едно е дошъл папата на посещение

  освен няколко трола, кой очаква подобен главен прокурор да се бори с каквато и да е било престъпност, демек да се бори с тия дето са го пазили докато го назначават ?!?

  ОСТАВКА БЕ КАСКЕТ, ОСТАВКА БОРИСОВ

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  Не и в България. Тук искат главният прокурор да бъде фигурант, избиран от парламента, а не от други прокурори.
  —цитат от коментар 1 на Stoyan Kostov  В САЩ министърът на правосъдието е и главен прокурор, това значи ли, че е фигурант ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на Enter_K
  Enter_K
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Казва "прокурори"!
  Не "главни прокурори".
  Тоест ако има такива, на които да им стиска и да не им пука от опротивелия зависим от обръчи каскет да дават смело напред и според законите на страната си.
  Другото е "ала-бала, не ви знам банкянските простотии, докато не пристигне нещо депозирано на бюрото ми"

 52. 52 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  UNITED THE UNION

  Да, България, вижте са!
  Още един провокатор :)

  "Лаура Кьовеши:
  Всички прокурори да бъдат независими и смели"

 53. 53 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  ЭВМ имени В.И.Лелина

  Лаура?
  На Шипка всичко е спокойно.

  В триъгълника на БНТ Шейново, Тулово и Сан Стефано малки размирици.
  Неориентирани скандираха за и против др. Корнелия.
  Др. се добра до такси и отпраши в нощта.
  Всичко е спокойно.

  До коментар [#13] от "silverman":

  Извинете, може ли някой да ми обясни какво точно казва в това интервю
  г-жа Кьовеши? Всяка втора фраза е "не знам", не мога да коментирам" ?!?

  Или опита с интервюто се оказа неуспешен, защото не каза
  "Веднага Гешев да подава оставка!" "Сега идвам да арестувам Бойко",
  "Протестрайте до дупка" ............

 54. 54 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  UNITED EU UNION

  тролик,
  Парламентът е единствен законодателен орган.
  Не плювай "фигурант" срещу главен избран от Законодател с авторитет
  Парламент.

  Апропо, прокурори Не са съсловие организирано против Закона.
  Ако са против и над би значело вънка (ОПГ).

  Главният Европрокурор Лаура даде стрикно методическо указание
  на колегите си от прованса, напомнящо задълженията им:

  1. Превенциия против нарушения на Закона и Върховенство му.
  2. Веднага щом установят нарушение: Превенция срещу нарушителя/ите.

  До коментар [#1] от "Stoyan Kostov":

  Не и в България.
  Тук искат главният прокурор да бъде фигурант,
  избиран от парламента,
  а не от други прокурори.

 55. 55 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  UNITED THE UNION

  Там сочат уликите ;)

  1. Шкафче Лично Нощно
  2. в маригинален квартал
  3. с тъщна къща в центъра на Барселона.

  До коментар [#9] от "shakez":
  До коментар [#4] от "realguru":

  Логиката е, че като блажиш, могат да проверят
  от коя каца си взел, колко, защо и как така

  държавата е останала гладна.

 56. 56 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#13] от "silverman": - Въобще не си наясно с функцията, която е възложена да изпълнява г-жа Кьовеши, но поне си се научил да пишеш.

 57. 57 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#24] от "Krasimir Stoyanov": "Младите хора на улицата са комунистическа мафия? Тази омраза ви блокира мозъците и сърцата, но проблемът си е ваш."
  - Проблемът е, че по някое време, на някакво място, се е срещнал с група манафи, които имали засилено чувство за хумор и са му внушили, че всички до един имат комунистически произход. От тогава все комунисти му се привиждат.

 58. 58 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#4] от "realguru":
  Патков кой ти каза че онова нещо с каскета е прокурор ? Той е чиста проба буфосинхронист избягал от 4 ти километър и явно докторите още се правят че го търсят.... Ако беше проскурор отдавна на е накарал Доган да започне с верните му охранители сам да си събаря всичко построено с крадени пари и да му помага онуй дебелото момче дето му викат паяка..... Нал са съратници да му помага в събарянето ама не с техника а с кирка и лопата. Гешев е срам за майка си камо ли за българското правосъдие....

 59. 59 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Кьовеши е пръв учител на Гешев!

  Да кажем не на педерастията!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK