Иван Костов: Подкрепям протеста

Иван Костов

© Юлия Лазарова

Иван Костов"Дневник" препубликува от "Свободна Европа" интервюто с бившия министър-председател (1997 - 2001) Иван Костов, който е и бивш лидер на партията, насочила България към ЕС и НАТО в първото десетилетие на прехода, СДС, и изказа подкрепа за протестите. "Свободна Европа" го потърси след участието му в БНР по-рано през седмицата и появилите се спорове дали е подкрепил протеста за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, или пък е разкритикувал демонстрациите.


В интервю за БНР заявихте, че е възможна политическа криза - и преди, и след изборите. Може ли да кажете точно какво имате предвид и тази политическа криза изолирана ли е от здравната и икономическата, за които също говорите?


- Напротив. Здравната и икономическата кризи могат да предизвикат политическа, ако правителството не успее, с подкрепата, която има, да вземе мерки, за да облекчи последиците от тия две кризи. Тъй като то е загубило значителна част от доверието си, поне така казват социолозите, възможността му да реагира на двете кризи - особено на здравната и особено по отношение на мерките, които трябва да се спазват от населението, е много ограничена. И заради това може да се стигне до излизане на много повече протестиращи и съответно много по-голямо напрежение. Това пък прави вероятна една политическа криза преди изборите.
След изборите пък ще бъде много трудно да се вземат нужните решения да се управляват тия двете кризи. Причината е, че здравната и икономическата криза очевидно ще продължат и след месец март. Казвам това защото, ако се вярва на социолозите - след изборите ще има един много шарен парламент, където и излъчването на правителство, и предприемането на действия няма да бъде никак лесно. А за политическа криза след изборите не смея да говоря, защото това ще означава, че няма да може да се направи правителство и ще трябва да се върви към нови избори.


Вие говорите обаче за комбинация от фактори. Това означава ли, че не виждате заряд в протестите, които не са нито с икономически искания, нито се занимават със здравните политики на страната? Или смятате, че протестите с искания за оставка на правителството и главния прокурор самостоятелно могат да доведат до политическа криза?


- Считам, че имат заряд и, да, могат да доведат до политическа криза. Те имат своите искания за промяна на политическата и съдебната система. Искат реформа. И могат да постигнат исканията си.


Хора, които подкрепят управлението, в това число и депутати от ГЕРБ, експлоатираха вашите думи, че за пръв път виждате толкова нагло и очевидно да бъде обсебен един протест от хора от олигархията. Говорите за "дубайския емигрант". Отбелязвате, че е жалко да се прави на политик един олигарх, и предупреждавате хората да внимават. Това означава ли, че вие подозирате мотивировка зад протеста от страна на Васил Божков? Смятате ли, че протестът е купен или неавтентичен?


- Категорично не може да се смята така. Да ви кажа така: аз съм сред мнозинството български граждани, а това рядко ми се случва - да съм в мнозинството, което подкрепя протеста. Но това, че подкрепям протеста, не означава, че не виждам какъв опит се прави, и затова предупреждавам хората да внимават. Прави се опит за обсебване на протеста. При това жалък опит. Защото наистина е жалко това някой, който е правил стотици милиони от слабостите на хората, защото хазартът е това, да се обръща и да прави партия, да отправя политически послания. Бих използвал много силни думи, ако продължа, всички те биха били твърде негативни и не ми се ще да го правя.


Смятате ли, че заявката на Васил Божков за партия е автентична?


- Не. Дори да допуснем, че от негова гледна точка е истинска заявка, това е абсурдно да се случи. Казвам го от политическия опит, който имам. Просто няма как да стане.


А как гледате на мнението, което се чува в обществото, че "само лошите могат да победят лошите"?


- Точно в това се измерва демокрацията - да не се използват средствата на лошите, на недемократите. В едно демократично общество не могат да се използват средствата на онези, които саботират демокрацията. Няма как да се бориш за демократичност с недемократични средства. Битката за нормалност, за демократичност трябва да се извършва само със средствата, които имаме като граждани. Не е редно гражданите да подкрепят недемократи срещу недемократи. Това е азбучна истина, но явно нашето общество учи бавно.


Вие казахте, че сте солидарен с протеста. За какво говорят според вас исканията на протеста? Какво е състоянието на прокуратурата, щом гражданите искат оставката на главния прокурор? Щом съдебната власт стана политически проблем?


- Това означава само едно. Има нужда от радикална съдебна реформа.


В каква посока трябва да бъде тя?


- Посоката е дадена. И то не сега, а отдавна. Посоката е тази, за която настояват Венецианската комисия, Европейската комисия, Европейският съд. Давате ли си сметка колко много документи има в тази посока, ясно разписани? И давате ли си сметка, че те така си стоят никога непрочетени? А в тях е ясно казано какво е необходимо, за да се реформира прокуратурата.


В редица документи на европейските институции например се казва, че е необходим механизъм за разследване на главния прокурор в България. Конституционният съд обаче наскоро каза, че и при сега действащото законодателство това е възможно. Как се излиза от тази патова ситуация?


- Ето това е работа на политиците. В следващото Народно събрание трябва да се намери политическо решение на подобни усложнени казуси. Това е политическа работа, пак казвам. Хората на площада не могат, а и не им е работа, да изработват тези решения. Протестът дава посоката, работата на политиците е да намерят решенията.


Споменахте в началото на разговора ни социологическото изследване на "Алфа рисърч" и прогнозата на агенцията за това кои партии биха влезли в следващ парламент. Смятате ли, че тези формации - ГЕРБ, БСП, партия на Слави Трифонов, "Демократична България" и прочие, могат да конструират мнозинство, което да прокара политически реформата, за която говорите?


- Аз съм човек, който носи много от раните на миналото. Ето защо не съм в състояние да кажа кой какво може да постигне, каква подкрепа може да ползва от останалите, какви компромиси може да направи. Изисква се смелост и решителност, но те трябва да бъдат изисквани от тези политици, които ще влязат в следващия парламент.


През 2014 г. Бойко Борисов каза в свое интервю, че Ахмед Доган пръв е разбрал, че който управлява медиите и съда, той управлява държавата. Вие сте били премиер. Това ли е формулата за управление в България?


- Това е зловещо. Ако от политически позиции манипулираш третата и четвъртата власт, медии и съд, за да управляваш, това е наистина зловещо и не се нарича демокрация. Не знам чий образец е Доган за правене на политика, но тези думи издават много дълбоко антидемократично мислене.


Казвате, че сте излезли от реалната политика. Като наблюдател виждате ли в България свободна съдебна система и свободни медии?


- Медиите очевидно не са, щом класации за свободата на словото ни посочват на 111-то място. Съдебната власт се нуждае от реформа. В този смисъл - да, и съдебната власт не функционира добре.


От това, което казвате, може ли да се направи извод, че Борисов е усвоил този модел на управление, който приписваше на Ахмед Доган?


- Трябва да попитате него - усвоил ли е модела на Доган. Иначе преценката за подобен начин на управление си я казах. Явно е нужно непрестанно да се връщаме към А-то и Б-то на демокрацията. Демокрацията са три независими власти: изпълнителна, законодателна и съдебна. Към тях много хора добавят четвъртата власт - медиите. Трябва да е ясно: всеки, който се опита от позицията на една от тези власти да подчини другите власти, е опасен за демокрацията. Всеки такъв човек е опасен, без значение как се казва.


Ако се стигне до оставка от страна на кабинета, трябва да се назначи служебно правителство на президента Румен Радев. Какви проблеми или опасности виждате в такъв сценарий?


- Служебното правителство е като всяко едно обикновено правителство, само не може да има законодателна инициатива. Не може да променя закони и бюджет. Но и на служебно правителство, както на всяко друго, може да се наложи да решава тежки проблеми, каквито се задават на хоризонта. Един такъв кабинет следва да проведе бързо и честно избори и после да остави всичко на едни окомплектовани законодателна и изпълнителна власт.


Аргументите на ГЕРБ срещу подаването на оставката от страна на Борисов в този момент са, че едно служебно правителство всичко ще блокира. Реално ли ви се вижда при служебно правителство да блокира цялата държава?


- Защо да блокира, след като едно служебно правителство има всички възможности да проведе всички планирани действия, да реализира програми, стига те да са осигурени финансово. Не разбирам такава логика, тя няма как да бъде аргументирана. Това правителство е редовно, има всички инструменти, просто не може да тегли заеми и не може да увеличава бюджетните разходи. Но иначе може да прави всичко останало.


В интервюто си за БНР казахте, че не вярвате на президента Радев. Защо?


- По много причини. Моето недоверие към него започва още от разкритията за начина на неговото номиниране, които той никога не опроверга. Говоря за намесата на бившия руски разузнавач Решетников. Недоверието ми минава и през позицията на Румен Радев по време на кампанията за президентски избори, когато той възприемаше 90% от тезите на Кремъл по всички спорни за страната ни въпроси с ЕС и НАТО. Недоверието ми се базира също и на унизителното му поведение пред президента на Русия Владимир Путин. След всичко това можем да стигнем и до вдигнатия юмрук пред президентството (когато Радев слезе при протестиращите - б.а.). Това е партизанският поздрав, който помним от читанките.


Очертахте здравна криза, икономическа криза, криза на доверието. Каква е рецептата, как се излиза от това?


- И криза на съдебната власт. Не бива да я пропускаме. Та в момента Висшият съдебен съвет е във ваканция до 23 септември. Как в тази ситуация тези хора си почиват? Започвам да се питам ВСС дали е сериозен орган или място за почивка на избрани хора. Трябва да добавим и криза на съдебната власт към всичко останало.


Но рецепта не мога да дам. Защото аз съм притеснен. Рецепта трябва да се даде от човек и от хора, които имат смелостта да гледат положително в бъдещето. Рецептата не трябва да се дава от хора, които виждат тревоги.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (130)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5866 Весело

  Чакам снимки на бай Иван със синя лента на Орлов мост :)

  [email protected]
 2. 2 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Браво, Г-н Костов !
  Това е правилният път! Хубава новина от днес!

  Калинките са ги събрали за да консолидират планктона! Да не стъпи някой накриво, че ше си търси истинска работа!

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 3. 3 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Това беше ясно, но на мутромилиционерските тролове трябва да им се повтаря непрекъснато, че Баце се оттече в канала. #ОСТАВКА!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  "В интервюто си за БНР казахте, че не вярвате на президента Радев. Защо?
  - По много причини. Моето недоверие към него започва още от разкритията за начина на неговото номиниране, които той никога не опроверга. Говоря за намесата на бившия руски разузнавач Решетников. Недоверието ми минава и през позицията на Румен Радев по време на кампанията за президентски избори, когато той възприемаше 90% от тезите на Кремъл по всички спорни за страната ни въпроси с ЕС и НАТО. Недоверието ми се базира също и на унизителното му поведение пред президента на Русия Владимир Путин. След всичко това можем да стигнем и до вдигнатия юмрук пред президентството (когато Радев слезе при протестиращите - б.а.). Това е партизанския поздрав, който помним от читанките."


  Браво! Някой трябваше да го каже това в прав текст.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1584 Разстроено

  .......аааааа.......!!!!!????!!!!!.......не сме ДЪРЖАВА щом ТОЯ не е у ЗАТВОРА за ДЪЛГООО........!!!!!........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 6. 6 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Намери се кой да го каже - човекът, който има големи заслуги за създаването на олигарси.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2433 Любопитно

  "Те имат своите искания за промяна на политическата и съдебната система." - е, да си дойдем на ДУМАТА - щом и Иван Костов проумя (какво му пречеше по-рано да подкрепи?!), значи и Баш Боса днес ще клекне. Важно е пред "структурите", нЕли ТЕ и само ТЕ му казаха кои са хората със съмнения за други, не ГРЕБ, работи!? Няма да е новина, но ще се изкара пак онеправдан, неразбран, поне за тези, на които не успя да раздаде пари. Партньорите, новите и старите, доста го търпяха докато измудри приемлив начин за бялото знаме.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 10. 10 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1509 Разстроено

  Сега ГЕРБ и Костов ли ще обяви за комунист и агент на Москва? Да започне замерянето с политическа кал!

 11. 11 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Умерен , интелигентно формулиран изказ. Няма псувни. На Байко ще му е труден за разбиране!

 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  До коментар [#3] от "BG Territory":

  Мутренските тролове са функционално неграмотни,Не могат да четат с разбиране ,а Костов е голяма лъжица за тяхната уста

 13. 13 Профил на frankie...says
  frankie...says
  Рейтинг: 320 Неутрално

  ДПС-то беха по негово време извън власта, а Славчо излъчваше от една маза май тогава ... или ме лъже паметта. Докато сме живи горните две + участие на футболен мундиал може и да не видим отново.

 14. 14 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 711 Неутрално

  И да подкрепяш и да не подкрепяш все тая. Политическата ти тежест е нулева.

 15. 15 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 381 Неутрално

  И да ревете герберляка, човекът казва много истини. Това че не искате да ги чуете е ясно, не ви е изгодно.

 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  До коментар [#7] от "samarianin":

  Ако беше казал нещо за дупарата ,щеше да разбереш

 17. 17 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  "Прави се опит за обсебване на протеста. При това жалък опит. Защото наистина е жалко това някой, който е правил стотици милиони от слабостите на хората, защото хазартът е това, да се обръща и да прави партия, да отправя политически послания. Бих използвал много силни думи, ако продължа, всички те биха били твърде негативни и не ми се ще да го правя."
  ..........
  Много е деликатен Костов!!!
  Протестът вече е обсебен!!!
  Радев заяви, че е готов със служебния кабинет преди няколко дни. Кукловодите са го подредили.

 18. 18 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2266 Весело

  И кой каза, че ББ е разединител на България?
  Той е нейният първи обединител.
  Уникална партия и нейният вожд - обединява всички срещу себе си.

  "Чуждестранен агент"
 19. 19 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Полит икономия на социализЪма! Какво да го правиш- кой даде най-много, он ще е!

 20. 20 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 252 Неутрално

  И да подкрепяш и да не подкрепяш все тая. Политическата ти тежест е нулева.
  —цитат от коментар 14 на von_seeckt


  Не съм чул да изисква да има такава.....

  Ама умствената......
  Той и Боко няма как да проведат ДИАЛОГ, а само МОНОЛОГ !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 21. 21 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Чета отговорите на Костов и си припомням празнодумните цинизми на Борисов и си давам сметка за какво отвесно падане става дума последните 20 години. Къде можеше да бъдем, ако хора като Костов работиха за България тези години.

 22. 22 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Това е позиция с особено важно значение, защото Костов е единственият министър-председател за целия 30-годишен период след падането на тоталитаризма, който беше компетентен за този пост и държавнически мислещ,

 23. 23 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Това не е модела на Борисов, Доган или някой друг. Това е модела на ДС, който
  се следва от началото на "демокрацията" досега.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 24. 24 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Костов и той се нареди да проси индулгенция от гражданкия протест. Не харесвал Радев заради измислиени истории за Рештников и "унизително" държание пред Путин. Самият той е главният виновник за престъпната приватизация. Самият той продаде Лукойл на руснаците на унизително смешна сума от 80 млн. $. Продаде на еврейски мошенници националният ни превозвач и т.н. С покойният Добрев се разбраха през зимата на 97 да не търси на хора в БСП сметка за краха през 96-97.
  Сега има наглостта да хули и клевети хора като президента, че бил руски продажник.
  Бази наглеца.

 25. 25 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#5] от "kesh":
  Смотаняк си ти !

  VD
 26. 26 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 484 Неутрално

  ИВАН КОСТОВ ПРЕМИЕР!!!

 27. 27 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  "Това е зловещо. Ако от политически позиции манипулираш третата и четвъртата власт, медии и съд, за да управляваш, това е наистина зловещо и не се нарича демокрация."

  Съжалявам моите приятели, които са против протеста и подкрепят управлението на Борисов и бецконтролната власт на главния прокурор, защото си мислят, че са по-малкото зло. Те подкрепят наистина нещо зловещо.

 28. 28 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  приятно е човек да прочете нещо малко по-смислено!

 29. 29 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Разстроено

  И като си помисля, че преди години заради идеите, които си мислех, че споделя този човек бях на мястото на днешните младежи и девойки ми става тъжно като виждам как ги поглъщат и храносмилант в момента онези, срещу, които протестират...

 30. 30 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Много е важно какво мисли един политически труп. Особено е важно защо не бил вярвал на Радев и странната му логика, според която има значение какво плямпа някакъв си пенсиониран руски агент. Цъщо така сигур може би трябва много да се вярва на Гешев, който пък съвсем официално бе санкциониран от американските братя за наследник на Цацаров на посещение му през океана малко преди избобора му за главен инквизитор.

  over the under
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Който може да мисли, ще оцени казаното. От останалите – само бълвоч.

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Весело

  Е, най-после ще си дойдем на думата:
  Костов ще е виновен и туй то!

 34. 34
  kesh
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Костов и той се нареди да проси индулгенция от гражданкия протест. Не харесвал Радев заради измислиени истории за Рештников и "унизително" държание пред Путин. Самият той е главният виновник за престъпната приватизация. Самият той продаде Лукойл на руснаците на унизително смешна сума от 80 млн. $. Продаде на еврейски мошенници националният ни превозвач и т.н. С покойният Добрев се разбраха през зимата на 97 да не търси на хора в БСП сметка за краха през 96-97. Сега има наглостта да хули и клевети хора като президента, че бил руски продажник.Бази наглеца.
  —цитат от коментар 24 на Perry_Mason


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 35. 35 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 252 Неутрално

  И като си помисля, че преди години заради идеите, които си мислех, че споделя този човек бях на мястото на днешните младежи и девойки ми става тъжно като виждам как ги поглъщат и храносмилант в момента онези, срещу, които протестират...
  —цитат от коментар 29 на selqnin


  Оууу, ти си от оня планктон, дето му е сърдит, че ти е малка пенсията!

  Ами имам една новина за теб- ДЕМОКРАЦИЯТА не е само удобна !
  Не може да те държат в завода цЕл живот да крадеш болтчета бракми и да искаш сега и пенсия да имаш !
  ПАРИ нема
  Само да ти кажа, че месечно плащам данъци преки и коствени колкото 2 милиционерски пенсии !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 36. 36 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 578 Неутрално

  ВСЕКИ СРЕЩУ ТИКВАТА Е ДОБРЕ ДОШЪЛ , ДРУГОТО ПОСЛЕ

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#12] от "hodounski":

  ХАХАХАХАХАХА, не миличък, наистина е удивително как в записа на глас на незвестен мъж който пролича на премиела борисов с мъж който се нарича томислав има много повече политика и за разбиране, въпреки нецензурния език от това официално интервю на този анализатор във сериозна медия...

  истината е, че начело на партията на този анализатор е атанас атанасов, не е представена в парламента, депутат в европарламента е радан, който гласуваа като ... "всякакъв", това е и диагноза и оценка за анализатора...

  а се видя че и няма какво да каже - защото ... няма решение

  толкоз

  Je suis дани кирилов
 39. 39 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#12] от "hodounski":

  ХАХАХАХАХАХА, не миличък, наистина е удивително как в записа на глас на незвестен мъж който пролича на премиела борисов с мъж който се нарича томислав има много повече политика и за разбиране, въпреки нецензурния език от това официално интервю на този анализатор във сериозна медия...

  истината е, че начело на партията на този анализатор е атанас атанасов, не е представена в парламента, депутат в европарламента е радан, който гласуваа като ... "всякакъв", това е и диагноза и оценка за анализатора...

  а се видя че и няма какво да каже - защото ... няма решение

  толкоз

  Je suis дани кирилов
 40. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Умерен , интелигентно формулиран изказ. Няма псувни. На Байко ще му е труден за разбиране!
  —цитат от коментар 11 на liz31552545


  А я си представи дебат между Борисов и Костов?
  Тема на дебата: излизане от кризата! И Баце ще говори с дрезгав глас, мъжкарски, и през минута ще казва "сиреч".
  Ако има какво да каже.

 41. 41 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1584 Весело

  .......аааааа.......!!!!!????!!!!!.......не сме ДЪРЖАВА щом ТОЯ не е у ЗАТВОРА за ДЪЛГООО........!!!!!........
  —цитат от коментар 5 на kesh


  .........единична КИЛИЯ с ЮЖНО изложение до ЖИВОТТТ.......!!!!!!.....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 42. 42 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Разстроено

  До коментар [#22] от "spiegel":

  Единственият , който каза на глас :"ДПС е проклятие за Отечеството"!!!
  Колко хора подскочиха тогава и се възмутиха.
  Дано сега И ТЕ да са разбрали...въпреки, че "едва ли"...

 43. 43 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Каква разлика в говоренето само!Не е като да чуваш едни псувни, закани, пиянско заваляне и как щял да набива и еве с 200!
  Ако не беше Костов, днес нямаше да сме в ЕС!А ако не беше Симеон, който доведе Пеевски и Борисов, днес щяхме да сме наравно със Словения, Полша, Естония!

 44. 44 Профил на Истината
  Истината
  Рейтинг: Неутрално

  Сега ГЕРБ и Костов ли ще обяви за комунист и агент на Москва? Да започне замерянето с политическа кал!
  —цитат от коментар 10 на plamen_b


  Че той си е и винаги си е бил. Не знам някой друг да е подарявал обект от националната ни сигурност - единствената ни рафинерия - на Москва! Дори Живков не го е правил!

 45. 45 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Командиря, фактически погледнато, е най неуспешният български политик. Докара партията си т пълно парламентарно мнозинство до 2%. Аферим!

 46. 46 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сега ГЕРБ и Костов ли ще обяви за комунист и агент на Москва? Да започне замерянето с политическа кал!
  —цитат от коментар 10 на plamen_b


  Костов ВИНАГИ е БИЛ с червено потекло. Няма никаква кой знае каква разлика между него и останалите упрвляващи. Той е част от разграбването на България. Резулатите му не са по-добри, въпреки, че е по умен от царя, Станишев и Тиквата. Всякакви опити да му се приписват измислени заслуги през управлението му са меко казано смехотворни.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Командиря, фактически погледнато, е най неуспешният български политик. Докара партията си т пълно парламентарно мнозинство до 2%. Аферим!
  —цитат от коментар 45 на von_seeckt


  ++++++++........христоматиен пример , НАРИЦАТЕЛНО как НЕ ТРЯБВА да се УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА.......!!!!!.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Каква разлика в говоренето само!Не е като да чуваш едни псувни, закани, пиянско заваляне и как щял да набива и еве с 200! Ако не беше Костов, днес нямаше да сме в ЕС!А ако не беше Симеон, който доведе Пеевски и Борисов, днес щяхме да сме наравно със Словения, Полша, Естония!
  —цитат от коментар 43 на Капабланка


  Ако ОДС бяха продължили започнатото през 1997г. щяхме да сем в ЕС заедно с Вишеградската четворка - през 2004г. Всъщност НДСВ отложи приемането ни в ЕС, а впоследствие и приемането ни в ЕЗ.

 51. 51 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Плеснали са заглавие по техен вкус. Аз бих сложил: "Аз знам как се управлява държава в криза, те умеят само да раздават пари".

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 52. 52 Профил на K. Konstantinov
  K. Konstantinov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "von_seeckt":


  И да подкрепяш и да не подкрепяш все тая. Политическата ти тежест е нулева.
  —цитат от коментар 14 на von_seeckt


  Политическата му тежест е нулева за промитите мозъци, а историческата му тежест е равна на тая на Стамболов, Историята гледа как си вземал държавата и как си я оставил, а не писаното по вестниците с парите на Доган и Илия Павлов.

 53. 53 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Уж подкрепя протеста , пък критикува и се разграничава от двата (от общо трите) основни стълба на протеста - Черепа и Радев !

 54. 54 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  "Иван Костов: Подкрепям протеста"Едва ли драгалевският радикален комунист можеше да направи по-добра услуга на ГЕРБ - да заяви Костов, че подкрепя нещо е равносилно на това 99,9% от българите категорично да застанат СРЕЩУ него! Най-големият крадец и престъпник на прехода, създал всички мафии в България, е несъмнен гарант за това, че всяка негова теза се приема с обратен знак от цялото общество!
  —цитат от коментар 48 на Истината


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++.......!!!!!.....АДМИРАЦИИИ.....!!!!!.....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 55. 55 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  "Но това, че подкрепям протеста, не означава, че не виждам какъв опит се прави, и затова предупреждавам хората да внимават. Прави се опит за обсебване на протеста. При това жалък опит."
  Това е основен ПРОБЛЕМ на този протест.
  как да им вярваш след като периодично зърваш физиономиите на г-н Радев, г-жа Манолова, г-н Копейкин, г-н Учиндолски.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 56. 56 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#3] от "BG Territory":Мутренските тролове са функционално неграмотни,Не могат да четат с разбиране ,а Костов е голяма лъжица за тяхната уста
  —цитат от коментар 12 на hodounski


  На тях им плащат за писане, не за четене.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 57. 57 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  ###########################################
  Това е зловещо. Ако от политически позиции манипулираш третата и четвъртата власт, медии и съд, за да управляваш, това е наистина зловещо и не се нарича демокрация. Не знам чий образец е Доган за правене на политика, но тези думи издават много дълбоко антидемократично мислене.
  ###########################################

  Как чий образец е Доган. Естествено на Ленин, Сталин, Хитлер, Мао, Ким Чен Ир и тям подобни ....

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 58. 58 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  [quote#8:"Matrix"][/quote]

  Що -- той най-искрено ни дава поглед върху състоянието си. . . горкият. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 59. 59 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Ванката си заработи почивка на Буджака . Няма да харчи от парите от КТБ за хотел .

 60. 60 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#14] от "von_seeckt":
  —цитат от коментар 52 на K. Konstantinov


  Да, да!

 61. 61 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Не знам защо, но все повече ми се струва, че България все повече заприличва на Франция от края на 50-те години.
  Политическата криза от 1956-1957г- хаос по улиците, опасност от военен метеж и последвалият закономерен край на злополучната 4 та Република. И завръщането на Де Гол в голямата политика...

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 62 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  И да подкрепяш и да не подкрепяш все тая. Политическата ти тежест е нулева.
  —цитат от коментар 14 на von_seeckt


  А това добре ли е за България? (За Русия не питам).

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 64. 64 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 728 Весело

  До коментар [#10] от "plamen_b":

  Разбира се, че няма да е комунист щом другаря Луканов го е назначил за антикомунист.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 65. 65 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#17] от "4ort":

  "Протестът вече е обсебен!!!
  Радев заяви, че е готов със служебния кабинет преди няколко дни. Кукловодите са го подредили."
  Черепа си го каза:
  Ще пратя пари
  Ще организираме Щаб на протеста
  Ще направим Протестно лято
  Ще съветваме РРадев за служебното правителство!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Аз лично чета три медии : Дневник на Иво , ДИР на Моника и клуб Z (не го знам на кого е ) . Ако това че медиите в България не били свободни е вярно , то значи ли че и тези трите са под контрола на олигарсите !?

 68. 68 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 711 Неутрално

  [quote#62:"Един вампир броди из Европа"][/quote]

  Каква Русия? Ами питай Командиря ти, какво е правил в Кременчуг.

 69. 69 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1731 Неутрално

  Иван Костов остана единственият държавник - министър председател. И показа на всички политици коллко е важно навреме и изцяло да излезеш от политиката. Задължително с достойнство.
  И да, много неща не направи, с много негови виждания не съм съгласен, направи и грешки. Но останан достоен човек. Така правят политиците. За съжаление днес политиците са мразени, осмивани и пренебрегвани.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 70. 70 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#24] от "Perry_Mason":

  " Самият той продаде Лукойл на руснаците на унизително смешна сума от 80 млн. $."
  Това не е истина!!! Костов подари НХК на Златев, защото дивидента за 1998-9 г който прибра Златев бе повече от "платената" цена. Отделно Костов даде на НХК 30 млн$ за отстраняване на "стари екологични щети" Отделно НХК притежаваше 50% от Росбулнефт в който имаше "спестени" около 500 млн$!!!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 71. 71 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Всякакви опити да му се приписват измислени заслуги през управлението му са меко казано смехотворни.
  —цитат от коментар 46 на Perry_Mason


  Написани в днешно време, тези глупости могат да ти донесат 50 стотинки или два лева. Преди 20 години беше различно.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 72. 72 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Командиря, фактически погледнато, е най неуспешният български политик. Докара партията си т пълно парламентарно мнозинство до 2%. Аферим!
  —цитат от коментар 45 на von_seeckt  До коментар [#45] от "von_seeckt":

  Опорна точка! Втората е няма леви, няма десни - всичките сме бесни! Хитлер е социалист! не Хитлер а Рьом е бил социалист, но Адолф го ликвидира, понеже Рьом е бил шеф на Sturmabteilung (SA).

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 73. 73 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 728 Весело

  До коментар [#36] от "reply":

  Малиий ! Какво доживяхме!?
  Иван Костов в ролята на "полезен идиот" !

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1163 Весело

  Браво, Г-н Костов !Това е правилният път! Хубава новина от днес!Калинките са ги събрали за да консолидират планктона! Да не стъпи някой накриво, че ше си търси истинска работа!
  —цитат от коментар 2 на Matrix


  Хехехе,тръгнах да прескачам мъдрите мисли на гуруто и се хвърлих на Вашия коментар...Е,сега ще взема да се върна и прочета мъдростите..няма как!

 76. 76 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Иван Костов остана единственият държавник - министър председател. И показа на всички политици коллко е важно навреме и изцяло да излезеш от политиката. Задължително с достойнство. И да, много неща не направи, с много негови виждания не съм съгласен, направи и грешки. Но останан достоен човек. Така правят политиците. За съжаление днес политиците са мразени, осмивани и пренебрегвани.
  —цитат от коментар 69 на Gopeто


  Ахахахахахахаха - излязал на време от политката. Ахахахахахаха! Помня когато загуби изборите от онзи комарджия, че се нацупи на целият народ и не говори няколко години. Разцепи и закопа СДС с достойнсво. Има за какво да бъде не по малко мразен от останалите упрвлявали.

 77. 77 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  плашипутарниккато не можеш да даваш рецепти, за какво даваш интервютачух го - и нищо не разбрах - хем сърбеж, хем болеж, туй ако е анализ, бай спиридон у хоремага е академик
  —цитат от коментар 7 на samarianin


  Имаш голям проблем с разбирането на обикновен текст!
  Върни се в началното училище.
  Текста не е труден за разбиране. Дори и усилие не трябва.
  Костов постави диагноза на управлението на Борисов 3!
  България е тежко болна!
  ОСТАВКА!

 78. 78 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  приятно е човек да прочете нещо малко по-смислено!
  —цитат от коментар 28 на historama


  И каква полза? Колкото да плюят руските тролове от всичките бекапета. Смислено било. Ний сме вече почти рушняци -- смисъл не търсим, умом не панят. Останалите -- кой умрял, кой във външна или вътрешна емиграция.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 79. 79 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#24] от "Perry_Mason":" Самият той продаде Лукойл на руснаците на унизително смешна сума от 80 млн. $." Това не е истина!!! Костов подари НХК на Златев, защото дивидента за 1998-9 г който прибра Златев бе повече от "платената" цена. Отделно Костов даде на НХК 30 млн$ за отстраняване на "стари екологични щети" Отделно НХК притежаваше 50% от Росбулнефт в който имаше "спестени" около 500 млн$!!!!!
  —цитат от коментар 70 на chichka


  Така е, но това са само сухи факти. Тукашните лилави комсомолци не се интересуват от фактите, те се възторгват от думите на Командиря им, защото много хубаво говорел.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#24] от "Perry_Mason":" Самият той продаде Лукойл на руснаците на унизително смешна сума от 80 млн. $." Това не е истина!!! Костов подари НХК на Златев, защото дивидента за 1998-9 г който прибра Златев бе повече от "платената" цена. Отделно Костов даде на НХК 30 млн$ за отстраняване на "стари екологични щети" Отделно НХК притежаваше 50% от Росбулнефт в който имаше "спестени" около 500 млн$!!!!!
  —цитат от коментар 70 на chichka


  Спести ми измислиците си. Подобна рафинерия в Литва беше продадена за 2 млрд $ и то след голям пожар. Хич не ми приказвай глупости.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  И каква полза? Колкото да плюят руските тролове от всичките бекапета. Смислено било. Ний сме вече почти рушняци -- смисъл не търсим, умом не панят. Останалите -- кой умрял, кой във външна или вътрешна емиграция.
  —цитат от коментар 78 на Един вампир броди из Европа


  Три трола и нула слушатели, това е.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 84. 84 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Костов и той се нареди да проси индулгенция от гражданкия протест. Не харесвал Радев заради измислиени истории за Рештников и "унизително" държание пред Путин. Самият той е главният виновник за престъпната приватизация. Самият той продаде Лукойл на руснаците на унизително смешна сума от 80 млн. $. Продаде на еврейски мошенници националният ни превозвач и т.н. С покойният Добрев се разбраха през зимата на 97 да не търси на хора в БСП сметка за краха през 96-97. Сега има наглостта да хули и клевети хора като президента, че бил руски продажник.Бази наглеца.
  —цитат от коментар 24 на Perry_Mason


  тролче Нефтохима никога не е продаван, продадени са акции на Нефтохима от избран след конкурс инвестиционен посредник, Артур Андерсен, които може да закупи всеки които предложи най-добра оферта.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 85. 85 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Иван Костов демонстрира прекомерна власт при своето управление и това не се харесва, логично изгуби следващите избори. Продължи да греши като се забави с оттеглянето си.

 86. 86 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  надявам се след това интервю с ИК десните да преосмислят ролята на и отношението си към резидента

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Костов е на светлинни години от Борисов- не обижда, не вика, не псува като каруцар,, не спи с всяка срещната, няма скандални записи. Като интелект, като изказ, изразни средства-няма какво да коментираме.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5713 Весело

  "Иване, кажи си!!!"
  Покрай излъскването на стари лица, като Румен Гечев, не е лошо да излязат и другите фигури от онези бурни времена от 1996-1997 г., покрай които, сегашните размирици изглеждат като весел фестивал на уличната суб-култура.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 91. 91 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5713 Весело

  До коментар [#50] от "historama":

  В историята няма "ако", а само "когато".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 92. 92 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 487 Весело

  А,тъкмо се сетихме за още едно малко въпросче!
  Ванка,я кажи кой ти пусна мухата да правиш партия?
  Само питаме кой и кога почна да подготвя погребението на онази,*синята вълна*?
  *Ямас* и не се коси!

 93. 93 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Както и да го демонизират, каквито и лъжи да употребяват, колкото ида пънат жили политическите импотенти и техните медийни ибрици, Иван Костов ще остане в новата ни история. Лъжите, клеветите, инсинуациите ще избледнеят от времето, но фактите за ролята му в потушаването на двете най-голями икономическо-политически кризи през деведесете години ще бъдат оценени българите. Жалко е, че днес демократичната общност не разполага с подобни политици.

 94. 94 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 487 Весело

  До коментар [#54] от "kesh":

  Я,и този бил привърженик на Костов?!?

 95. 95 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Господин Иван Костов, първо да каже за аферата Сапио, после как остави българските медици в ръцете на либийските главорези и накрая за БГА Балкан.
  И чак тогава да дава акъл, кадъра на ВИИ „Карл Маркс“.
  Лошото на Историята е, че помни.

 96. 96 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4280 Неутрално

  В частта за Льотчика съм съгласен 100% с казаното от Костов.

 97. 97 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Господин Иван Костов, първо да каже за аферата Сапио, после как остави българските медици в ръцете на либийските главорези и накрая за БГА Балкан. И чак тогава да дава акъл, кадъра на ВИИ „Карл Маркс“.Лошото на Историята е, че помни.
  —цитат от коментар 95 на Светозар Христов


  за Сапио прокурорите казаха каквото имаше да казват, т.е. нищо, а за АК Балкан нека те аз те попитам тавариш. колко струва една фирма с дългове от над 100 млн. долара, оборот - под 100 млн. лева и десетина налични стари руски самолети с изтичащ ресурс?

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 98. 98 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 729 Весело

  До коментар [#45] от "von_seeckt":

  За да издраскоти някой подобни щуротии може да има две причини. Или е ментално импотентен или ''копа'' за стотинки. В твоят случай май е втория вариант, но не изключвам и да греша.

 99. 99 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 729 Весело

  До коментар [#2] от "Matrix":

  ++++++++++++++!

 100. 100 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Да оставим настрана името на интервюирания, щото в този форум е традиция да се плюе по автора, а не да се коментира казаното от него...
  Има ли несъгласни с тази теза:

  "...Демокрацията са три независими власти: изпълнителна, законодателна и съдебна. Към тях много хора добавят четвъртата власт - медиите. Трябва да е ясно: всеки, който се опита от позицията на една от тези власти да подчини другите власти, е опасен за демокрацията..."

  Несъгласни -
  Съгласни +
  Ще помоля несъгласните да се аргументират.

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK