Доц. Христо Христев: Маневрите на премиера ще нагнетят допълнително напрежение

Христо Христев

© Анелия Николова

Христо ХристевДоц. д-р Христо Христев е адвокат и преподавател по право на Европейския съюз в СУ "Св. Климент Охридски", доктор по публичноправни науки и право на ЕС от Университета на Нанси, Франция. "Дневник" препубликува интервюто му за "Дойче веле".


Премиерът Борисов обяви, че е време за "рестарт на държавата" и анонсира предложение за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. Чухте ли Вие в изредените от него предложения за промени възможности за "рестарт"?


- Не мисля, че анонсираните основни идеи за нова конституционна уредба разкриват цялостна и кардинална промяна на установения конституционен модел. Като полезно бих определил предложението за въвеждане на механизъм на индивидуална конституционна жалба, което би позволило постигането на много по-високо равнище и обхват на защита на основните права на гражданите от тези, които имаме понастоящем. Съществуващият в момента механизъм за непряка защита на основните права, според мен, е може би най-сериозният дефицит на действащата конституция, заедно с уредбата на прокуратурата.
Измежду анонсираните от премиера намерения, единственото, което касае пряко политическия живот и в този смисъл вероятно е израз на някаква идея за "рестарт на държавата", е намаляването на броя на народните представители от 240 на 120. Отвъд популисткия привкус, който носи тази идея, при запазване на сегашната формула на властови функции и съотношение на правомощията на основните държавни институции, в нея едва ли можем да видим "рестарт на държавата". Това безспорно би било съществена промяна, но в друга посока - стабилизиране на зависимостта на политическите процеси и управлението от вече придобилите съществена тежест неграждански фактори на влияние.


Едно значително намаляване на броя на парламентаристите, би ограничило съществено демократичното представителство, доколкото институционално затваря политическия процес между много по-малък кръг лица и стеснява институционалните канали за изразяване на различните интереси, идеи, нагласи в обществото. При съществуването на олигархични и други скрити зависимости във функционирането на публичната власт и политиката у нас подобно намаляване на броя на народните представители не може по никакъв начин да бъде разглеждано като здравословно решение за развитието ни като европейска демокрация.


Създаване на два отделни съдебни съвета на мястото на ВСС, намаляване на мандата на тримата големи, въвеждане на индивидуална конституционна жалба, изслушване на главния прокурор от Народното събрание - ще реши ли това проблемите в съдебната система? Отговарят ли тези предложения на препоръките на Венецианската комисия например?


- Въвеждането на индивидуална конституционна жалба би позволило гражданите, а в по-широк план и частноправните субекти да търсят пряко гарантираните им в конституцията права. Ако бъде адекватно уреден като конкретни елементи, подобен механизъм носи потенциал за съществена еволюция на правната система, правоотношенията, правосъзнанието в България, а практиката по широк кръг от случаи на конкретно прилагане и защита на основните права, несъмнено би имала положителен ефект и върху цялостното функциониране на правораздавателната система.


Що се отнася до предложенията, които пряко касаят правораздавателната система, те очевидно са насочени към два съществени дефицита, които има конституционната уредба понастоящем - гарантиране на ефективната независимост на съда и гарантиране на нормалната работа на прокуратурата. Не мисля, че това, което се предлага обаче, представлява адекватен отговор на проблемите.


От една страна, да, извеждането на прокуратурата от управлението на съдилищата, е необходима и логична стъпка. Но ако търсим как да гарантираме ефективната независимост на съда предвид на практиката, натрупана през изминалите години, трябва да мислим и за съществено намаляване на парламентарната квота във ВСС или поне за такъв ред на излъчването ѝ, който да не позволява там да се пращат обикновени политически или олигархични емисари.


От друга страна, сегашният модел на държавното обвинение, основано на централизация и единоначалие, съчетан с уредбата на наказателното правораздаване, крие много сериозни рискове за правовата държава в България, които впрочем вече ясно се материализираха. И според мен предлаганите промени не дават разумен отговор на този проблем.


В частност, не виждам как обявените от г-н Борисов нормотворчески намерения гарантират отчетността и отговорността на главния прокурор, как гарантират, че няма да бъдем повече свидетели на произволно и репресивно прилагане на наказателното законодателство. Изслушването на главния прокурор в Народното събрание, още повече по конкретни производства, не е ефективна форма на отчетност.


Според съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов свикване на ВНС не е необходимо, защото промените в основния закон могат да бъдат приети и с квалифицирано мнозинство в обикновено Народно събрание. Нужно ли е свикване на ВНС?


- Единственото от анонсираните предложения, което предполага свикване на Велико народно събрание, е това за намаляването на броя на народните представители. Според мен, подобна мярка не е необходима. Всички останали предложения, могат да бъдат разглеждани от обикновено Народно събрание.


Какво тогава цели Борисов?


- С оглед на това ми се струва, че зад искането за свикване на Велико народно събрание всъщност се крият други, тяснополитически цели, а не действителен стремеж да бъдат преодолени дефицитите на действащата конституционна уредба. Ако прегледате конкретните правила, на които се подчинява свикването на ВНС и приемането на нова конституция, ще видите, че, ако се тръгне по пътя на тази инициатива, най-малкото провеждането на избори остава за пролетта на следващата година.


Второ, очевидната цел на тази маневра на г-н Борисов, според мен, е да изземе инициативата на протестиращите и опозицията, да промени фокуса на обществения дебат, който се доминира от протеста вече повече от месец, и като цел максимум, да се опита да пренареди картите на политическата игра в перспективата на предстоящите избори, когато и да са те.


Виждате ли в този ход на премиера ефективен отговор на протестите и политическата криза? Ще събере ли ГЕРБ необходимите гласове в парламента за свикване на ВНС?


- Не мисля, че маневрата, която предприема г-н Борисов, е пълноценен отговор на протестите. Нито, че тя отваря път за полезен изход от политическата и институционална криза, в която се намираме. Протестът, колкото и да е шарен, иска оставката на г-н Борисов и на главния прокурор. И провеждането на нови избори. Протестът не иска г-н Борисов да "рестартира държавата", за да остане начело на управлението, или за да се съхрани властовата парадигма на ГЕРБ.


Това, което предприема премиерът, според мен, ще нагнети допълнително напрежение и антагонизъм в обществото и ще задълбочи кризата. Ако г-н Борисов наистина би търсил разумен изход, той по-скоро е по посока на подаване на оставка при ясни условия от страна на ГЕРБ за състава на служебното правителство и за основните стъпки на управлението до провеждането на нови избори.


Ще видим как ще се развие и завърши предприетата маневра, но, ако се окаже, че в Народното събрание могат да се съберат необходимите 2/3 гласове на народни представители за свикване на Велико народно събрание, според мен, ще поемем по един много рискован и потенциално опасен път, който може окончателно да ни отведе в групата нови "демокрации на несвободата", както пророчески Виктор Орбан нарече своя режим и този на Качински и "Право и справедливост" в Полша.

Ключови думи към статията:

Коментари (245)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Протестът може да иска всичко, но това не означава, че следва да го получи, при положение, че колкото и да е шумен е рехав.

 2. 2 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Разбира се, че това което предприема премиерът, ще нагнети допълнително напрежение, защото изпускайки инициативата кукловодите на протеста ще станат още по-кресливи, а от другата страна нормалните граждани ще се настроят допълнително срещу егоистите блокиращи кръстовища и хвърлящи яйца и домати по герба на Република България.

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Намаляването на депутатите, ако не друго, ще излезе по-евтино на матряла. То и сега нищо човешко не им е чуждо. А за да им е по-спокойно, решенията им може да се потвърждават на референдуми.

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Неутрално

  Кукловодите на протеста от Дубай и Белград е добре да се приберат в пандиза !

  k[email protected]
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Любопитно

  Във Варна останаха 20 платени лумпена , които - колкото и да са кресливи , едва ли си струват големите политически амбиции на кукловодите на протеста...............
  До коментар [#2] от "bpcorp":

  [email protected]
 6. 6 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 955 Весело

  ХАХАХАХАХАХАХА

  уникално - "момчето със списъците" -алоу - "новия морал"

  не мога да разбера дали тези първо правят списъци на несъгласните и после дават акъл, или първо дават акъл и после правят списъци

  да публикуваш интервю на този - в деня след като сам призна че прави списъци е просто "най-новия нов морал"
  забележително е - че долната новина я няма в дневник - до горното интервю е публикувано

  https://www.24chasa.bg/novini/article/8911281

  инак няма изненада - момъкът бивш зам.председател на млади европейски социалисти, после сметнал че бсп трябва да я изключат от пес защото била "неофашистка партия" - може би защото като "нео" не прави "списъци с "несъгласни" за разлика от "доцента"...

  Je suis дани кирилов
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Неутрално

  До коментар [#4] от "karabastun":

  А кукловодите на мафията и правителството ? Какво да се правят ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Гневно

  До коментар [#2] от "bpcorp":

  Ако тези 10-тина протестаре не бяха пазени от две патрулни коли и 20 полицая - аз и комшията щяхме да ги разтикаме от кръстовището за 5 минути !

  [email protected]
 10. 10 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  До коментар [#4] от "karabastun":

  И Радев плюс шпионите му също.

 11. 11 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1932 Весело

  тоз болшевика със списъцие ли е?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Весело

  Явно много бърка на ГЕРБ този истински юрист. Я как дружно и по тревога се юрнаха вкупом на амбразурата да бранят светиня му !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Неутрално

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не можем да бараме Вашингтон и Берлин !
  И Москва - също!

  [email protected]
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Весело

  Сладури , чаках ви да се съберете та да ви попитам -
  ОТ КОЯ ЗЕМЛЯНКА ИЗЛЪЧИХТЕ СЛОВОТО С ТЕЖКИТЕ РЕШЕНИЯ ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 616 Неутрално

  От пунта мара Борисов пунтастарт на системата. Мутрокомунстите, гербоцефалите и платените тролове ликуват, а България продължава да дълбае дъното на дъното и все повече се отдалечава от европейското си развитие. Този път няма да ви се получи мутроченгенца и милиционери. Оставка, ревизия, съд и затвор. Избори с опция за електронно и дистанционно гласуване. Това е пътя за да се ограничи дълбоката държава на Доган и Пеевски и техните марионетни структури Борисов и Гешев и Цацаров. Това е пътя да се избяга от руските зависимости та гореизброените кремълски проксита.
  #Оставка

 16. 16 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Как може да публикувате мнение на човек, който изготвя списъци със симпатизанти на ГЕРБ и мечтата му вероятно е да ги разстреля, както сториха неговите кумири след 09 септември?

 17. 17 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Любопитно

  До коментар [#10] от "Да вярваме на истината":

  За Радев ще почакаме - а хората му , гледам че ги защитават усърдно от ''Бабикяните'' !
  Тях поне що не ги приберат ?

  [email protected]
 18. 18 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  До коментар [#17] от "karabastun":

  Аз не знам Милушев пуснаха ли го не съм чел.
  Иначе то няма никакво напрежение Христев казва, че щяло да се увеличи.
  Въобще червените у ДСБ шаманите си отписаха страстни пропагандни материали за протест и революция ама никой не им се върза.

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Неутрално

  До коментар [#13] от "karabastun":

  Нали сте големи радетели на върховенството на Закона !?!?!?
  Затова хората са по улиците и блокадите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Весело

  До коментар [#18] от "Да вярваме на истината":

  Миличък, Габрово все още не е столица. почЕкай малце !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3875 Любопитно

  Човекът изглежда приличен юрист, но всъщност не казва нищо по-различно от Христо Иванов в интервюто. Безсмислено ми изглежда Дневник да го пускат.
  А това със списъците леко ми намирисва на поредния Ало, Маджо комплот. Ако пък наистина го е казал, отново няма място в Дневник.

 22. 22 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Какво общо има това?!
  И може да не е столица но за съжаление даже ти си некачествен, но продукт на Габровската Просветителска и Възрожденска философия:)

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Неутрално

  До коментар [#21] от "boevbisser":

  Ако протестите не успеят ще станем свидетели на невиждани репресии и нова фаза в мутризацията и овладяването на държавата. Нямаш представа каква мракобесна милиционерщина се подготвя.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Гневно

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  За закона не знам ?
  НО
  първо - тези, кой хвърлят яйца по националния герб и си бършат телесата и телесните мазнини с националния флаг
  второ - тези , кой прави хаос и тероризира гражданите по възловите кръстовища и пътища
  със закон, без закон ...
  са за тухларните и каменоломните !!!!
  Ти как мислиш?

  [email protected]
 25. 25 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  До коментар [#23] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ами сподели де.
  Връщането на заграбеното от Приватизациите и кражбите от бюджета не се нарича мракобесие, а Справедливост. Давай да видим следващото мракобесие.

 26. 26 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  Ще се лее помия от конституционни заврънгулки. За заблуда на недоволните и словесна еквилибристика на помазаните. И за удавяне на обществената енергия. Хората нямат нито политически, нито икономически искания. Знаят че е безмислено да отправят такива към нефел субект. Искат Боко и бухалката му да се махнат по чисто морални подбуди. Защото е крадец, мошеник, лъжец...., защото е нагъл нагаждач и подмазвач!
  Изглежда че доста е разпределил и подарил, доста хора приеха рефрена и запяха в хор конституционни мелодии. Като че ли само това са чакали.
  Защо трябва всичко това да е гадно, като може да е отвратително!?
  И кого за таз прокоба да виним? Боко или мат,рияла?

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Неутрално

  До коментар [#22] от "Да вярваме на истината":

  Общото е,че се криете и не смеете да протестирате. Срам сте за славните габровци от времето на Цанко Дюстабанов.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Неутрално

  До коментар [#24] от "karabastun":

  Каквото мисля съм го написал а ти си тоя дето НЕ ЗНАЕ !!!
  Както и Вожда ти - вие всичките никога нищо НЕ ЗНАЕТЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3875 Весело

  До коментар [#23] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не ми се вярва, честно казано. За мен протестът показа уродливите нива, до които е стигнала държавата и най-вече очевадните договаряния и сделки между ДПС и Герб.
  И на следващите избори това ще си проличи, независимо дали са предсрочни или редовни.
  А това, че протестът, който в никакъв случай не е масов, изкара от кожата премиера и го накара да плещи глупости за ВНС е още едно доказателство, че нещата вече няма да са същите. Да се надяваме.

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Неутрално

  До коментар [#29] от "boevbisser":

  Аз желая успех на младите. А ти само забележи и оцени по-внимателно писанията на твоя съученик от Немската фон смекта, който е парашутист в гимназията и незнайно как и къде учил недоучил за юрист.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Значи смятай щом в Габрово не протестираме колко нефелен, антибългарски и безмислен е метежът. Защото това не е протест, а метеж. Протестът има ясни тези в исканията си, а тука имаме юмручето на Радев. Кога имаме юмручето. Когато му хванаха шпионина и ни приеха в Чакалнята на еврото. Какъвто и даже Борисов това е удар срещу влиянието на Русия и креатурите й. Да не говорим, че така наречените ни олигарси да станали такива с благословията на Русия. Бобокови, Божков с Георги Попов Цветан Василев с ВТБ. Кого ще излъжеш.
  Освен това няма революционна обстановка. Никое съсловие не подкрепя Радев. Даже мантрата че Борисов строял газопровод за Русия е невярна. Напротив за пръв път газопровода е българска собственост, а не на Газпром. Или вместо 7 лева за 1000 кубика Русия ще плаща 30 лева за 1000 кубика транзит.

 32. 32 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  Ако не е ДОЦ.Д-Р, не мой да изскаже "експертно" мнение на махленска клюка?!

 33. 33 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  всеки ден излизат нови и нови безмислени анализи в Дневник. не знам от ДБ защо подценяват толкова ГЕРБ и Борисов. За да успеят трябват ясни послания, нови лица и пълно разграничаване от комунистите и идиотите на протеста.

 34. 34 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Весело

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз желая успех на младите.
  ----------
  На кои ''младите'', бе ?
  Във Варна 10 -те протестара са на средна възраст 55 +.......:)
  / няколко алкохолни петна и няколко парясани були /
  На тях какъв УСПЕХ, да им пожелаем ???:)

  [email protected]
 35. 35 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  Зачетох се, позамириса ми написаното, върнах се на автора и под името Дойче Веле...... дотук!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 36. 36 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Любопитно

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":

  За тези, кой хвърлят яйца по националния герб и си бършат телесата и телесните мазнини с националния флаг
  и тези, кой прави хаос и тероризира гражданите по възловите кръстовища и пътища
  ПИТАХ !?

  [email protected]
 37. 37 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Любопитно

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":

  тЯХ ЛИ ПОДЪРЖАШ?

  [email protected]
 38. 38 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3875 Весело

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Със сигурност го познавам, но все още не се сещам кой е. И, поне според мен, той играе някаква роля на заядливец във форума. То тук с малки изключения всеки се представя за някой, който не е, така че няма да се изненадам.

 39. 39 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  "Маневрите на премиера ще нагнетят допълнително напрежение"
  ...........
  Ама те го нагнетиха! Изгониха Сестра Галева от Орлов мост. Тримата свързочници се оплакват от кишата. фигурантът не каза нищо на така очакваното обръщение. Лодкарят още не е получил отговорите от Фигуранта. В Партията се бият КОЙ да ни води към Евразия.

 40. 40 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3875 Весело

  До коментар [#36] от "karabastun":

  Много си се разпалил на ранина, ходи пий една хладка вода.
  Маргинали по подобни събития е имало, има и ще има.
  А ти поддържаш ли юнаците, дето по собствени признания изпуснаха 700 млн.лв. от бюджета и подариха на Доган студен резерв и пристанище?
  Аз поддържам напълно протеста, но смятам, че изборите са времето и мястото, на което трябва да се реши кой да управлява държавата, така че ще изчакаме и ще видим.

 41. 41 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 611 Любопитно

  Респект за протеституиращите и момчето с гумената лодка!🐵🐵🐵

  Много съм прост
 42. 42 Профил на Николай С
  Николай С
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Ето това е казал г—н доцента в своят фейсбук

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4248169805224046&set=a.136510409723360&type=3

  “За протокола ... си водя списък на всички гербави подлизурковци ... Драги люде, няма да ви забравим.”

  Срам за Дневник да дава трибуна на този човек. И да го представя като “експерт”.

 43. 43 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  Протестът може да иска всичко, но това не означава, че следва да го получи, при положение, че колкото и да е шумен е рехав.
  —цитат от коментар 1 на bpcorp


  Прав си ! И че "дицентите " подкрепящи протеста си позволяват явно да заплашват студентите си :
  "Христо Христев Снимка: Фейсбук

  "За протокола искам само да кажа, че си водя списък на всички гербави подлизурковци, които подпляскват на всички безумия на Борисов и се подиграват на хората, които реагират на войнстващото тържество на баналната простащина, което управлението на този човек представлява. Драги люде, няма да ви забравим."
  Явна заплаха , а ла създателите на " развития социализъм ".
  Приказки на духовно възвисен "интелектуалец " 1

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Чета различни мнения за това какво може и какво не може да се прокара без ВНС. Имаме анализи на публични фигури, които уважавам и които отхвърлят необходимостта от ВНС.
  Помня също, че през 2014/2015 г. Висшият съдебен съвет настояваше, че разделянето на прокурори и следователи/съдии е противоконституционно и се позоваваше на решение на КС от началото на века.
  Лично за мен ще е много полезно да прочета някакво интервю от съдии в КС за тяхното мнение, все пак в крайна сметка те ще решавати каквото отсъдят - това ще е. Дневник/Икономедия не биха ли могли?

 46. 46 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Весело

  До коментар [#40] от "boevbisser":

  Пия си ракийка от сабяхлям и се ядосвам, че не мога да изляза за риба с лодката, че духа много гадно от морето към Траката...:)
  Мани ги тея протестаре!
  Докато не монат изборите и не се настани Бял Баща у Вашингтон - ще е хаос !!!
  Отивам да си режа домати....:)

  [email protected]
 47. 47 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  До коментар [#42] от "Николай С":

  Тоя пъшльо ли прави списъци на несъгласните с терора над софиянци?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 48. 48 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  До коментар [#40] от "boevbisser":

  Бре! Глас на разума виждам! Съгласен съм с теб - изборите са мястото за даване на мандат. Не поддържам обаче блокирането на каквото и да е, а на голям град, мисля, че се нарича тероризъм.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 49. 49 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3875 Весело

  До коментар [#46] от "karabastun":

  А така, наздраве! И на мен ми се ходи за риба, но вали.
  Следващите седмици ще са много интересни.

 50. 50 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  "Значи смятай щом в Габрово не протестираме колко нефелен, антибългарски и безмислен е метежът."
  До коментар [#31] от "Да вярваме на истината":

  Ми да, в Габрово не протестират! Боко им подари тунелче. И още едно ще им подари, ако слушкат. А на софиянчетата сега ще подари 4-5 метростанции. Боко умее да "разговаря" с хората.
  А защо протестират, няма как да разбереш. Щото не виждаш по-далеч от носа си. Но не е голяма загубата. Тя мършата и без това обслужва само лешоядите.

 51. 51 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3875 Любопитно

  До коментар [#48] от "Чимиджимичамиджоми":

  Протестите точно това правят - създават проблеми, за да бъдат чути, не сме измислили топлата вода. Нашите са направо ущипване по бузата в сравнение с тези в Гърция и Франция примерно, да не отварям дума за Щатите.
  Има за какво да се протестира, да не се лъжем, нещата не са както трябва.
  Чак пък терористи....

 52. 52 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  До коментар [#22] от "Да вярваме на истината":Общото е,че се криете и не смеете да протестирате. Срам сте за славните габровци от времето на Цанко Дюстабанов.
  —цитат от коментар 27 на КМЕТ В СЯНКА


  И на Митко Палаузов, Бай Тотьо.

 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#24] от "karabastun":Каквото мисля съм го написал а ти си тоя дето НЕ ЗНАЕ !!!Както и Вожда ти - вие всичките никога нищо НЕ ЗНАЕТЕ !!!
  —цитат от коментар 28 на КМЕТ В СЯНКА


  Той Бастуна не беше ли наш човек? Кво му стана? Да не го е ударил вируса?

 54. 54 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  А! Оф, днес нещо съм албански реотан...
  Този ли беше оня със списъците? Демократа? Шимпанзето с картечницата?
  Леле! Безмълвен останах пред тази медийна изява! Поклон, о, Либерална медио! Респект, Прокопиев!
  Време е Абу Бакр ал-Багдади да каже как да оправим държавата! След този, това е естественият ход на изявите!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 55. 55 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Любопитно

  До коментар [#49] от "boevbisser":

  Чудни домати станаха тая година.... с олийце, с магданозче, солчица - и пускат сокче..:)
  Таман да мезим и да гледаме как набъбва гроздето за следващата ракийка...
  Къде вали ?
  А протестите , според мен ще се точат не седмици, ами поне докато не мине ноември.............

  [email protected]
 56. 56 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не по думите, а по делата започнаха ги разпознават храта. Искаха нещо, но като го получиха дадоха назад. Изведнъж неутралният зрител разбра, че протестиращите не искат промяна, а подмяна. Точно за това вчера имаше 247 души на протеста. Лично ходих да ги преброя.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 57. 57 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Любопитно

  До коментар [#53] от "Judjuk":

  "Judjuk" понеже си отдавна тука - да питам,
  ЩО не знаеш как, да си пратиш въпроса на Кмето, а ми го пращаш на мен?
  ---------------
  Аз съм писал :
  първо - тези, кой хвърлят яйца по националния герб и си бършат телесата и телесните мазнини с националния флаг
  второ - тези , кой прави хаос и тероризира гражданите по възловите кръстовища и пътища
  със закон, без закон ...
  са за тухларните и каменоломните !!!!
  ------Наш - ваш ..?
  Ти к;во мислиш ?

  [email protected]
 58. 58 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  До коментар [#50] от "Judjuk":

  Ние тунел можем и сами да си направим:) Ще съберем 267 милиона като стой та гледай:)
  Каузата ви е сбъркана. Значи искаш да защитаваме Божков, Цветан Василев, който е от Габрово, Бобокови и Милушев и Узунов. Много голяма кауза.
  Всъщност имаше четири дни протести. Събраха утайките на града. Не знам как. С пари ли с нещо друго ли. Имаха обаче фланелки със знамето на България. Даже първи блокираха кръстовище. Но Кметицата отиде мигновено, гражданите поговориха и след 10 минути кръстовището си работеше.
  А най първо излязоха на протест БСП. Бяха трима депутатката Сидорова, областният Григоров и градският забравих му името. Трима. Получиха оплюване отвред. ДСБ тука въобще няма как да подкрепят проруски метеж не се появиха.
  Аз затова казвам, че Христо Иванов унищожи ДСБ. А в Габрово имаме много Костовисти. Сега ми е интересно те какво ще предприемат.

 59. 59 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8266 Весело

  До коментар [#43] от "doroteus":

  И му плащат за такива списъци ли на Христев ?
  Или е самодейно , самородно ''дясно'' ЧУДО ? :)

  [email protected]
 60. 60 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  До коментар [#48] от "Чимиджимичамиджоми":Протестите точно това правят - създават проблеми, за да бъдат чути, не сме измислили топлата вода. Нашите са направо ущипване по бузата в сравнение с тези в Гърция и Франция примерно, да не отварям дума за Щатите. Има за какво да се протестира, да не се лъжем, нещата не са както трябва.Чак пък терористи....
  —цитат от коментар 51 на boevbisser


  Не знам как да ти отговоря на това! Червените бригади също създаваха проблеми, за да ги забележат. Ислямска държава - и тя! Ако искаш да те чуят има два варианта:
  1. Създаваш идеология и намираш лидер, който създава организация и политическа структура. Ако лидерът и идеологията станат популярни, стават част от управлението - като опозиция или директно като управляващи.
  2. Ако ти липсва едно от горните две(в случая и двете) ги заместваш с оглушителен шум, после със създаване на проблеми, които ескалират, докато не бъде убит някой (някои, много, хиляди). После е ясно.
  Ако не можеш да разбереш, че това, което виждаме е зачатък на тероризма в най-чист вид, значи имаме проблем и някой ще трябва да умре. Би ли искал да си ти? А децата ти (ако имаш)?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 61. 61 Профил на bsa22555059
  bsa22555059
  Рейтинг: 85 Неутрално

  (Не по думите, а по делата започнаха ги разпознават храта. Искаха нещо, но като го получиха дадоха назад. Изведнъж неутралният зрител разбра, че протестиращите не искат промяна, а подмяна. Точно за това вчера имаше 247 души на протеста. Лично ходих да ги преброя.Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 326
  08:07, 16 авг 20
  Неутрално);сега стана ли ти ясно другарю,защо сме имали бай Тошо ,а днес "Баце" ("бааатеНИбойку") и защо никога няма да бъдемЕ швейцарски селяни на балканите.станали ти ясно другарю,че тия твойте двамца опустошиха десетки години на нормалните българи .бг я управлява глупак и психично болен човек. има един велик българин и той се казва Мунчо,всичко останало като Вас другарю е в рубриката 80%.на вашия идол желая да управлява до дето хвърли топа и Вие неръкотворен паметник да му издигнете,за да има къде внуците Ви да храчат.всеки ден,не-всеки час с Вашия Баце в бг е чиста шизофриния начело с Вас -феновете и клакьорите му. (от мен,вървете на майната му:тепервъ поколенията ще ви гледат сеира от чужбина)

 62. 62 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 901 Неутрално

  На приказките, че протестите са малобройни и платени, вярва само Борисов! И не от наивност, а от необходимост да оправдаят вкопчването във властта.

 63. 63 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар [#31] от "Да вярваме на истината":

  Много ме учудвате това герберите и троловете на които плаща прасчо да пишат тук.
  Бойко яко ги бил изненадал протестърите, вкарал им го с 200, направил им шах и т.н.

  Но давате ли си сметка, че баце има подкрепата на 20% (към момента) от избирателите и при едни избори за ВНС да не се окаже само 20-30% от депутатите. Как ще прокара иделите си, нали ще му трябват поне 67% за да станат?

  А той е "токсичен" и както казват децата НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СИ ИГРАЕ С НЕГО. Повярвайте ми, нито доган, нито нинова няма да посмеят открито или скрито да се коалират с вас - това означава смърт за тях, а пАтреотите са бита карта - може и да не влязат изобщо.

  Защо се радвате?
  Искате баце да остане на влст, да крадат с шиши, а конституцията вълците са я яли. И България също!!!!

  Какво правите???

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 64. 64 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4256 Неутрално

  Намаляване броя на депутатите върви логично с децентрализация, и местни регионални парламенти. В София не щат и да чуят за нещо подобно!

 65. 65 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  До коментар [#63] от "Чарли Мишкин":

  Вярно е! Баце има подкрепа на между 20 и 30% от избирателите. Вие - на между 3 и 6%.
  Искаме на власт този, който събере най-много гласове на изборите. Това се нарича ДЕМОКРАЦИЯ. На който не му изнася - Северна Корея, Русия, Беларус... не е като да няма къде!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 66. 66 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  ХАХАХАХАХАХАХАуникално - "момчето със списъците" -алоу - "новия морал"не мога да разбера дали тези първо правят списъци на несъгласните и после дават акъл, или първо дават акъл и после правят списъцида публикуваш интервю на този - в деня след като сам призна че прави списъци е просто "най-новия нов морал"забележително е - че долната новина я няма в дневник - до горното интервю е публикуваноhttps://www.24chasa.bg/novini/article/8911281 инак няма изненада - момъкът бивш зам.председател на млади европейски социалисти, после сметнал че бсп трябва да я изключат от пес защото била "неофашистка партия" - може би защото като "нео" не прави "списъци с "несъгласни" за разлика от "доцента"...
  —цитат от коментар 6 на samarianin


  Имам усещането, че тоя анархолиберал директно участва във форума. Тук има няколко души използващи точно тази лексика, а с един от тях има точно съвпадение на думите.

  Потвърдават ми мнението, че трябва с всички демократични средства ДБ/пРезидента/маяма/копейкин ...... да не бъдат допуснати до власта.

  Революционерчета, анархолибералчета,
  Накрая се оказа, че от участниците в сегашните събития Боко е най големия демократ.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 67. 67 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3875 Весело

  До коментар [#60] от "Чимиджимичамиджоми":

  И ти много си се разпалил рано сутринта, какви Червени бригади, Ал Кайда и пр.
  Протестът е част от демократичния процес, но има преди всичко разрушителна сила и показва несъгласие със статуквото, не е като да няма основания в България.
  За другото си прав обаче - идеология, политическа сила, лидер, организация, избори, парламент, управление.
  С протест нещата могат да почнат, но не могат с него да свършат, свършват пред урните и в управлението на държавата, където по цивилизован начин исканията на протеста евентуално стават промени.
  Та така, да видим.
  Но не бива да си учуден, че има протести, има защо, по-важното е обаче до какво ще доведат, дай боже да е до по-добро управление.

 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4090 Неутрално

  До коментар [#63] от "Чарли Мишкин":

  "А той е "токсичен" и както казват децата НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СИ ИГРАЕ С НЕГО. Повярвайте ми, нито доган, нито нинова няма да посмеят открито или скрито да се коалират с вас - това означава смърт за тях, а пАтреотите са бита карта - може и да не влязат изобщо."

  Това е така, ако приемем, че Барба Ганьос има изобщо намерение да влиза където и да било.

  Всъщност целта на занятието е да се откраднат още осем-десет месеца време (изборите може да бъдат поотложени по "здравни" съображения - иде зима, коронавирус, бла-бла) до април-май-юни, предостатъчно, за да бъдат разпределени между свои хора милиардите на европейските будали, да се подпише разобващата сделка за Белене, да се довърши Путински поток и още много други приятни изненади (като сделката с БТК), за които ние дори не подозираме.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Неутрално

  До коментар [#34] от "karabastun":

  Не ми БЕкай. тоя език на жена ти ако смееш, в което дълбоко се съмнявам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4090 Неутрално

  До коментар [#68] от "Norman Granz":

  "разобващата " >> заробващата

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5672 Неутрално

  До коментар [#53] от "Judjuk":

  Маските падат. ГЕРБ се нуждаят от всеки на барикадата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  До коментар [#60] от "Чимиджимичамиджоми":И ти много си се разпалил рано сутринта...

  Та така, да видим.Но не бива да си учуден, че има протести, има защо, по-важното е обаче до какво ще доведат, дай боже да е до по-добро управление.
  —цитат от коментар 67 на boevbisser


  Ма не се заяждай, аз заяждам ли се с теб? Мога да се паля колкото искам по форуми - не преча на никого, не блокирам нищо!
  А за второто мога да кажа само АМИН! Дай Боже да доведат до нещо по-добро!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 73. 73 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4256 Неутрално

  До 36:"karabastun"...:За тези, кой хвърлят яйца по националния герб и си бършат телесата и телесните мазнини с националния флаги тези, кой прави хаос и тероризира гражданите по възловите кръстовища и пътища ПИТАХ !?..."

  За ОСТАВКА съм на оня с мазнинките, но съм съгласен да се освободят възловите кръстовища, поне за да не дразнят гражданите. Но това май устройва Боко Тиквата.

 74. 74 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  Не бе, ама вие съвсем сериозно ли точно ТОЗИ СПИСЪЧНИЯ ни показвате.

  https://ibb.co/D18Lnn9

  🤮

 75. 75 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4256 Неутрално

  "...:Вярно е! Баце има подкрепа на между 20 и 30% от избирателите. Вие - на между 3 и 6%. Искаме на власт този, който събере най-много гласове на изборите. Това се нарича ДЕМОКРАЦИЯ. На който не му изнася - Северна Корея, Русия, Беларус... не е като да няма къде!
  —цитат от коментар 65 на Чимиджимичамиджоми


  Така е, и е съвсем логично. Но кого виждаме по телевизиите? хората на Борисов, а Слави и Валерката си имат лични телевизии. Даже и Радан Кънев, който е евродепутат не го виждаме. А в ДСБ има много повече идеи за държавност от угоените прасета на ГЕРБ, които мислят само за присвояване от 50% нагоре!

  Защо никой не пита ГЕРБ: Какво РЕФОРМИРАХА за 11 години?
  Дори и реформата за новото административно деление на страната заметоха!
  11 години НИЩОПРАВЕНЕ!
  А, крадене, да не забравя. И пачки по 500 евро.

 76. 76 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  Щом гербавите са активирали габровския Пинокио,
  значи автора е прав. 😂😂

 77. 77 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3875 Весело

  До коментар [#72] от "Чимиджимичамиджоми":

  Не се заяждам, няма за какво, имаш си становище, защитаваш го, няма лошо, казвам само да си по-умерен. Просто обменяме мнения, има какво да чуеш и научиш даже от някой, с който не си съгласен. Уважението към чуждото мнение поне за мен е главното.
  Иначе - весел ден!

 78. 78 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  До коментар [#75] от "historama":

  Гледай сега, демокрацията е такава, каквато е! Никой не е измислил нищо по-добро. При демокрацията има много доволни от изборите и много недоволни. Такава и е същността. Виждал съм и други системи, но при тях всички са недоволни! Не съм видял система, при която бсички да са доволни - твърдят, че такава е Царството Божие, но не съм го виждал!
  Демокрацията има неудобства, особено ако си от страната на недоволните. Тогава правиш промени, създаваш партия и т.н. (прочети пост 60).
  Само искам да ти кажа да не рушиш устоите на демокрацията, защото резултатът няма да ти хареса. Иначе протестирай колкото искаш, но не пречи на другите нормални хора!
  НАМЕРИ НАЧИН ДА ПРЕЧИШ НА БАЦЕ БЕЗ ДА ПРЕЧИШ НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА И ЩЕ БЪДЕШ ИСТИНСКИ ЛИДЕР!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 79. 79 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4234 Весело

  Държавата е болна , а защо е болна е въпрос на който следва да се замислят всички и точно тук протестиращите са прави и ако тези , които не одобряват протестите поради загриженост за " свободата на придвижването си " , по-добре за държавата ще е да се направи " обществена поръчка " и да се даде на концесия , продаде или друго актуално от бизнес точка предложение , за някой(И...) , който (Ито...) ще се погрижат като добри стопани за придобивката си......

 80. 80 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4090 Неутрално

  А междувременно се разиграва пародийната сценка с писането на нова консти... бе там каквото му се викаше:
  https://segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/comix/08-15-2020.jpg?itok=s9F-mhqb

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 81. 81 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3875 Любопитно

  До коментар [#80] от "Norman Granz":

  Не ми се вярва тази глупост с конституцията да мине, няма да имат достатъчно дупетати, но че може да отложи евентуални предсрочни избори - може, и още как.
  А вероятно това е и целта.

 82. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4256 Неутрално

  До коментар [#6] от "samarianin":

  Да разбирам ли, че гербавите се притесняват от наближаващия Видовден? Ако познаваш някой от тях посъветвай ги да се въздържат малко с подигравките, особено личните!

 83. 83 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4090 Неутрално

  До коментар [#81] от "boevbisser":

  "Не ми се вярва тази глупост с конституцията да мине, няма да имат достатъчно дупетати, но че може да отложи евентуални предсрочни избори - може, и още как."

  Колега, тази глупост с конституцията не е замислена да минава, а да залъже масовата публика, че Бойко е финтирал "протестърите", като същевременно му помогне да спечели време за ... виж по-горе.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 84. 84 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 510 Весело

  И хубавец нашият малък хитлерчо!

  👹👹👹

 85. 85 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  Ето това е казал г—н доцента в своят фейсбукhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=4248169805224046&set=a.136510409723360&type=3 “За протокола ... си водя списък на всички гербави подлизурковци ... Драги люде, няма да ви забравим.”Срам за Дневник да дава трибуна на този човек. И да го представя като “експерт”.
  —цитат от коментар 42 на Николай С


  Ми те всичките им 'експерти' на дневник са такива, во главе с Христо Иванов.
  Така, че дневник, няма как да ги е срам. Те не са такива хора.
  Само си спомни 'русенската журналистка' и кампанията за осигуряване България на '111'тото място по свобода на словото'. После забравят какво са писали и говорили.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  До коментар [#77] от "boevbisser":

  Прочети ми постовете мненията за тях (с плюсове и минуси) и ще разбереш защо се паля. Тези радикални същества (не визирам теб) НЕ ХАРЕСВАТ ДЕМОКРАЦИЯТА КАТО СИСТЕМА. Това ме тревожи много, дори в неделя сутринта :) .

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4090 Неутрално

  До коментар [#86] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  "Изобщо целта да Тиквата е ясна - метна димката и се надява това да го задържи на власт. За това и всякакъв сериозен дебат е влизане в милиционерския му сценарий."

  Ей на това му се вика мъжка приказка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1700 Весело

  До коментар [#88] от "Norman Granz":

  Нормане, вчера се появи твой двойник, пършив герберастки трол.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 90. 90 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#86] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  За мен съдебната реформа остава най-важното. Не трябва заради текуща конюнктура и конкретни индивиди да се изпуска основната цел.

  Струва ми се, че най-добре би било ДБ да каже нещо от типа на "прекрасно, да свикваме ВНС, а междувременно ББ да подаде оставка и в консултации между парламента, президента и широк кръг политически сили да се договори експертно правителство, което да организира изборите за ВНС, като така му се осигури максимална легитимност".

  Иначе, честно казано, не виждам кога през този живот ДБ биха могли да съберат мнозинство да свикват ВНС или да гласуват промени с 2/3 или колко там беше в НС.

 91. 91 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4256 Неутрално

  До коментар [#78] от "Чимиджимичамиджоми":

  "НАМЕРИ НАЧИН ДА ПРЕЧИШ НА БАЦЕ БЕЗ ДА ПРЕЧИШ НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА И ЩЕ БЪДЕШ ИСТИНСКИ ЛИДЕР!"

  Съгласен съм, не одобрявам палатките по кръстовищата.
  Да застанат на тротоара на Дондуков 1.

  Само че не е логично всяко ново правителство да обръща нещата ако не на 180 градуса, на 120.
  къде са европейските проекти на ГЕРБ? Интерконекторът с Гърция се строи от 2009г. насам, а само за 6 месеца 3 руски фирми усвоиха почти 2 млрд лв за някакви газопроводи от Турция към Сърбия? Това ли е новата линия на България след 2007г?

 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4090 Неутрално

  До коментар [#89] от "tsyrvulan":

  "Нормане, вчера се появи твой двойник, пършив герберастки трол."

  Видях го. Както и на колегата George Svinarov. Безсилие и простотия - отличителните черти на гербавия трол.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Гербавата мъгла е заляла форумчето. Ясно е целта. Всяка мъгла замазва очертанията и снишава видимостта. При дискусия означава, разводняване до невъзможност да се обсъждат идеи и води диспут.

  Така, сега малко по темата. Предлаганите от Бойка промени в частта им за съдебна реформа, не представляват реална реформа. ПроМурватурвата остава в съдебната власт. Длъжността на Главен ПроМурватур се запазва. Изслушването в Парламента не е никаква отчетност. Няма никакви предвидени механизми за преценка дали ПроМурватурвата е ефективна и никакви предвидени санкции ако не е. Единствения нов момент - възможността на конституционна жалба на граждани или юридически лица.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 95. 95 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  До коментар [#91] от "historama":

  Ма ние за това говорим вече 15 дена!!! Но маргиналите тук нахейтиха своите и ги превърнаха във врагове. После обвързаха сляпата подкрепа за палаткаджиите с подкрепа за Борисов. И излезе, че ако не подкрепям маргиналчетата в катуните, значи подкрепям Борисов!!! Ми така да бъде, ако това е алтернативата, категорично подкрепям премиера. Не искам катунарите, не ги харесвам органически... Но това значело, че съм гербер. Ми... кой каквото сам си направи и Господ не може да му га направи.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 96. 96 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 0 Неутрално
  До коментар [#87] от "Чимиджимичамиджоми":

  Аз като те чета, единствено стигам до извода, че има да четеш още, преди да дискутираш демокрацията, конструкцията на Обществения договор, трансфера на власт и правото на Суверена да я дава и отнема.

  Няма нищо по-демократично от избори - това май го беше казал Плевню 2013, а сега гледам "поумнел" и станал подпорна стена. Не че съм учуден.

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4090 Неутрално

  До коментар [#96] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  "Няма нищо по-демократично от избори - това май го беше казал Плевню 2013, а сега гледам "поумнел" и станал подпорна стена. Не че съм учуден."

  Най-вероятно е сплашен. Плевнелиев е заможен бизнесмен, има мащабни проекти, а му демонстрираха нагледно колко лесно се отнема просперираща фирма - осем джуджета, една наперена буля с патлак на кръста, и готово.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Нищо случайно в Дойче веле. Дават думата на млад фашист, готвещ списъци за разстрелване, когато пучът победи. А преди време изгониха двама журналисти, май Бедров и Татяна Ваксберг, защото засегнали интересите на КТБ и босът й Цветан Василев.

 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  До коментар [#2] от "bpcorp":Ако тези 10-тина протестаре не бяха пазени от две патрулни коли и 20 полицая - аз и комшията щяхме да ги разтикаме от кръстовището за 5 минути !
  —цитат от коментар 9 на karabastun  Я да видим дали си прав .

  1) Ако протестиращите са наистина 10-на, на теб и комшията ви се падат по 5 човека . Вероятно ти си Рамбо, а комшията ти е хибрид от Жан-Клод ван Дам и Стивън Сегал . От друга страна протестиращите са млади и надъхани хора, а ти и комшията ти в тази възраст, вероятно си пикаете в гащите, или ползвате памперси за по-сигурно ...

  2) Видя се, че Боко иска да сблъска директно протестиращите и непротестиращите и нарочно изтегли полицията . Защо ти и твоят комшия не се възползвахте от тази ситуация и не « разтикахте « протеста ?
  Дали пък не ви попречиха катетрите ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  До коментар [#87] от "Чимиджимичамиджоми":Аз като те чета, единствено стигам до извода, че има да четеш още...
  —цитат от коментар 96 на Ша Шчупат държавата на Пеевски


  Глупакът винаги отговаря "малко ти е образованието, чети"! Умният човек дава мнение какво мисли, после синтез на това, което трябва да се чете с авторите му. Сори, пич, много ниска топка си! Ако ти си представител на протестиращите, разбирам много добре защо сте 30 човека по улиците.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK