Силвия Великова, журналист: Хората, които искат да задават въпроси, станаха демоде

Силвия Великова

© Надежда Чипева, Капитал

Силвия ВеликоваПреди близо една година - на 12 септември 2019 година, в разгара на кампанията за избор на нов главен прокурор с единствен кандидат Иван Гешев дългогодишният съдебен репортер в БНР Силвия Великова написа статус във Фейсбук, че няма да е повече водеща в "Хоризонт". Било й е обяснено, че има натиск за нейното сваляне. Няколко часа по-късно стана известно, че тя е върната на работа, но на следващия ден "Хоризонт" няма да излъчва, като официалната причина, съобщена на сайта на БНР беше профилактика на предавателите. По случая беше формирана анкетна комисия в парламента, а прокуратурата започна проверка. "Дневник" разговаря с Великова за това какво се промени година по-късно.


Преди една година на тази пейка ви беше обяснено, че има натиск да не бъдете водеща. Стана ли известно кой не искаше да чува въпросите ви в ефир?


- Разбира се, че не. Защото и институциите, които трябваше да дадат този отговор към този момент, не съобщават какво са установили. Единственият реален ефект след случилото се почти преди една година, защото точно на 12-и септември беше тази история, беше, че генералният ни директор, тогава Светослав Костов, вече не е генерален директор и имаше директор след нова процедура.
Що се отнася до прокуратурата, до парламентарната комисия, която се занимаваше с този случай, одит, който трябваше да преценява какво е финансовото състояние на радиото, отговорът е нула. Но аз като съдебен репортер не съм изненадана, че прокуратурата една година по-късно не е казала какво се случи, включително и с досъдебното производство, което беше образувано за спирането на "Хоризонт".


Очаквате ли, че ще има отговор?


- Не очаквам, защото логиката, по която следват решенията на прокуратурата, очевидно не е по Наказателно-процесуалния кодекс, тъй като сроковете отдавна са изтекли. По-скоро очаквам, ако в един момент се окаже, че е конюнктурно интересно и важно да съобщят какво се е случило на тези проверки и разследвания. Дали са прекратени, дали има разследване, което да води към повдигане на обвинение, това също е важно. Ясно е, че от известно време насам какво казва прокуратурата решава наблюдаващият прокурор. Очевидно този наблюдаващ прокурор няма интерес да има яснота какво се случи точно с този много скандален казус, който е скандален не толкова заради свалянето ми от ефира, а заради спирането на програма "Хоризонт".


Вашият личен отговор какъв е - защо това се случи?


- Не искам да спекулирам. Възможностите очевидно сочат към някой извън премиера. Защото премиерът се обади, за да ме върнат на работа. Разбира се, може да се предполага, че ако той ме е свалил от ефира, е могъл и да ме върне, но се съмнявам. Мисля, че в разговора с Бойко Борисов, който придоби такава публичност, стана ясно, че той е бил изненадан и по-скоро се е почувствал набеден несправедливо.


Иначе, да, имаше всякакви имена, които подочувах, нищо официално. Имаше откровено негативно отношение към моя казус от представителите на ДПС, които бяха в парламентарната комисия. Може би това да подсказва, че някой оттам е оказвал този натиск. Факт е, че парламентарната комисия приключи с данни, че има някакъв натиск, но не успя да го идентифицира.


СЕМ се задоволи да се произнесе само по спирането на "Хоризонт", проверката, която беше разпоредена в Районната прокуратура за опит за оказване на натиск, се провали, защото се разследваше дали някой е оказвал натиск върху Светослав Костов, пък той отричаше някой да му е оказвал натиск. Оставаме да гадаем само кой е имал интерес преди една година да не се чува нищо критично по националното радио за избора на Иван Гешев за главен прокурор.


Какво е чувството ви от тази случка?


- Доста го преживях. Беше драматично в тези часове, в които ми се случи нещо, което вярвах, че никога няма да се случи по този начин и то в "Хоризонт". Не случайно този случай придоби такава подкрепа, защото "Хоризонт" е свободолюбива медия.


Там е имало прояви на цензура през годините, но това, което се случи миналия септември, беше даже не класическа проява на цензура, това беше размахване на пръст. Понеже аз продължавам да твърдя, че на тази пейка съм се видяла с бившия генерален директор Светослав Костов, продължавам да твърдя, че неговата реплика беше: "Дразниш ги бе, просто не искат да те слушат".


На моя въпрос: ама защо, ние сме толкова незначителна медия, всички се интересуват от телевизията, защо са се вторачили в радиото, той каза: ми просто ги дразниш. Така че фактът, че някой може да си поръча някой да не говори по радиото само защото го дразни, сам по себе си е притеснителен.


Затова и случаят освен подкрепа тук имаше голям интерес и навън, защото става дума за обществена медия. То за такава, която е известно и признато от всички властимащи през последните години, че е откровено опозиционна. Каквато според мен е работата на медията - не е да обслужва, а да коригира.


Как оценявате медийната ситуация в България?


- Такава, каквато всъщност я описват и онези, които прилагат различни показатели, за да я оценяват. Много малко критични медии, които биват неутрализирани със ситуирането им при един олигарх и медиен собственик или при един бизнесмен. Много медии станаха жълти, въпреки че са с национално покритие. Много снижен дебат и език вероятно защото някой смята, че така трябва да се говори с хората, за да ги разбират. Това, което всъщност за мен е най-тъжното, е, че хората, които искат да задават въпроси, се превърнаха в изключение, в малцинство и в демоде.


Пък тези, които подават удобните въпроси, поднасят микрофоните или просто транслират едни послания безкритично, са тези, които получават достъп до силните на деня, за да им уж задават въпроси, но по-скоро за да им пиарстват. Защото аз друго в това да слушаш някой да ти говори откровени неистини и да се държи като току-що появил се на този свят, нямащ нищо общо със случващо се, за мен е абсолютно слугинско.


Как може да се промени това?


- Нямам отговор. Трябва да се увеличи, да се умножи критичната група от журналисти. Но при положение че си видял колко удобно и лесно е, как не си създаваш проблеми с работодатели и институциите, не знам как ще стане. Може би някаква промяна поколенческа трябва да дойде, с млади хора, които да имат от кого да се учат и разбират, че това е журналистика. Много е хубаво да си пожелаем, да се самоиздърпаме, но как да стане това, като сме малко и така сме лесно заглушавани.


Виждате какъв е дебатът навън, какво се случва, какво говорят управляващите, каква е тяхната представа за нормално, силно се съмнявам, че имаме сили сами да го направим. Може би трябва да се надяваме наистина да си отиде едно малко ничие поколение журналисти и да дойдат новите. Аз все пак съм доста време в тази професия и когато дойдох в радиото преди толкова години, въпреки че тогава имаше най-тежката политическа цензура, видях хора, които не ги беше страх да казват какво мислят и да питат. Може би ще дойде пак това време, но трябва много да преживеем преди това.


Сега е повече страхът или повече...?


- Повече е удобството според мен. Да не си създаваш неприятности, да не трябва да отговаряш на въпроси на работодателите си. Защото аз трябва понякога да отговарям защо Иван Гешев не дава интервю за "Хоризонт", защо представителите на управляващото мнозинство не дават интервюта за нас. Защото тези хора няма нужда да отговарят на тези въпроси, защото имат този достъп. Но после, като им слушам интервютата, само се ядосвам, защото не са се възползвали от позицията да зададат въпросите, които всички ние си задаваме.


Кой е най-големият проблем на медийната среда?


- Това, че обществото не разпознава този проблем и предпочита да си отвори един трибуквен сайт, в който откровено се лее език на омраза и в който пишат откровени неистини, и да кажат - да, това е вярно, без да се замисли, че това не е вярно и това не е журналистика. Това, докъдето ние сами се докарахме и много от най-добрите журналисти се наложи да сменят професията или да водят интернет платформи, защото нямат достъп до национален ефир, плюс обществото, което ни нарича журналя и ни определя: тези са като другите, е комбинацията от фактори, за да сме тук.


Ако поне в една посока тръгнем да се разкачваме, може би имаме шанс.


Властта как може да участва в този процес?


- По един единствен начин - като не се меси в работата на медиите, не привиква собственици и работодатели, за да им казва какво трябва да чува, като не си позволява да коментира пред ресорните репортери какви въпроси задават или да праща есемеси, в които да казват: толкова сте критични, че човек от нас няма да видите, че това е единственото, което се очаква от властта, нищо повече.


И да е готова да отговаря на всички въпроси, които й задаваме, дори да не й харесват. Има хора във властта, които го правят, така че мисля, че има шанс и за властта.


Как се промени съдебният ресор след назначаването на Иван Гешев за главен прокурор?


- Съдебен ресор има, но той е доста подменен като хора. Всяка медия решава кого и как да изпраща да отразява определено събитие. Проблемът е, че няма събития - главният прокурор Иван Гешев се наложи в периода на своята номинация да си общува с нас, видя, че колкото и да са малко съдебните репортери, които го питат, има такива, което го изважда извън зоната му на комфорт. Затова той избра да пътешества из страната, да се справя с битовата престъпност, да говори с колегите в страната, които много често задават много точни въпроси, но понякога не могат да хванат някои нюанси, които тук ресорните репортери знаят.


Коронавирусът, дистанционните съдебни заседания превърнаха съдебния ресор в малко кабинетен, на бюро. Но още имаме възможност да коментираме и да разговаряме със събеседници, на които да поставяме въпроси, проблемите в съдебната система и по подходящ начин да поднасяме на нашата аудитория информация. Когато виждаме, че има известна доза манипулация в прессъобщенията на прокуратурата или поне са поднесени по начин, че да правят едни внушения, така че е хубаво така да се припомнят някои неща, за да се ориентира аудиторията за какво става дума.


Всъщност споменатите прессъобщения са по-голямата част от нашата работа, откакто Иван Гешев влезе в позицията на главен прокурор. Има снимки, има ютюб, което ни дава възможност, ако сме пропуснали събитието, защото не сме поканени, да ползваме звук. Много е удобно, почти като в джипката, но не е работа на политиците да си правят пиар.


Работа на политиците е да се появяват на публични събития и да отговарят на въпроси за събитията, на които се намират. И когато казваш, давам произволен пример, че някой може би забравя, че не сме в 90-те, е добре някой да попита господин Гешев: вие къде бяхте през последните 20 години, когато Дупница е била превзета от мутрите?


Някак си се разграничава от времето, в което е бил редови прокурор, следовател, шеф на специализираната прокуратура, заместник главен прокурор. Сякаш сега е дошъл и е констатирал колко несправедливост има, пък същата несправедливост съвпада с мандата на настоящето управление, вече 10 години е на власт и той нищо не казва по този въпрос. Има някои въпроси, които е хубаво поне да му бъдат задавани, дори с риск отговорът му да бъде: пратете много поздрави на господин Прокопиев (бел. ред. - съиздател на "Дневник" и "Капитал", често атакуван персонално от главния прокурор заради критичната позиция на медиите).


Как се работи в такава среда, в която главният прокурор използва лични нападки, показва лично отношение?


- Не е приятно да трябва да се защитаваш. Особено когато си във враждебна среда и трябва да се защитаваш и от хората, които държат микрофони с нас, които задаваме неудобни въпроси на Гешев, на практика са враждебни към нас. Имало е случаи, които те не са давали да питам неудобни въпроси. Свикнах вече, това е неговият избор така да общува и така в 20-25 минутни изявления да казва това, което има да казва, и на конкретни въпроси да отговаря това, което е решил.


Ясно е, че изпреварваща или неофициална информация няма как аз специално да получавам от тази институция, приела съм нещата и когато я нямам, цитирам медиите, които я имат. И уточнявам неща, които е важно да бъдат дадени в контекста на конкретното събитие.


След толкова време като съдебен журналист чувствате ли умора?


- Не, защото то е динамичен ресор. Сменяш ВСС, сменяш главни прокурори, шефове на ВКС, делата са различни. Дори и процесите не са това, което бяха. Помня колко беше интересно на "Наглите", имаше история, беше си събитие. Сега всичко е - слушаш нещо, записваш някакви хора, транслираш противоположни неща, правиш материал. Не ми е омръзнало.


Каква е надеждата оттук нататък?


- Нямам отговор на въпроса - и за политиката, и за медиите, и за съдебния ресор. Виждате покрай новата конституция, новите промени, възникнаха въпроси. Нямам обяснение защо 30 години след демократичните промени ние сме тук, всички останали, които се промениха с нас, са на друго място. Но това ни е била орисията, тук да се родим, тук да живеем и да се опитваме да променим нещо от мястото, на което се намираме.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Не е до мода, Силвия. През последните 10 години послушковците бяха избутвани нагоре по принципа на отрицателния подбор - антипода на меритокрацията. Всичко некадърно, безхарактерно, злобно, комплексирано, затънано вс пороци като хазарт, алкохол, упойващи вещества, беше събирано зрънце по зрънце в кадровата банка на ГЕРБДПС и промотирано нагоре в държавната йерархия, структури и бордове. Същото се прилага и в контролираните медии.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 2. 2 Профил на marianaivanova76
  marianaivanova76
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":

  Това е доста просто обяснение.Не знам на колко години сте, но послушковците са били нагоре във всички управления.

 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3338 Неутрално

  Така е другарко Великова

  Това да не ви е ИВАН КОСТОВ да ви се лигави когато го оплювахте

  С другаря ти Петър Волгин направихте ВСИЧКО ПО СИЛИТЕ СИ

  за да ИЗГОНИТЕ СДС и ИВАН КОСТОВ които тъкмо бяха започнали

  ДА ЕВРОПЕИЗИРАТ БЪЛГАРИЯ

  Това че сега ви НЕМА В НОВАТА СХЕМА си е ВАШ ПРОБЛЕМ

  МИСИРКИ като ВАС винаги са били на мода

  Само дето имената и персоните ви се сменят

 4. 4 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2259 Весело

  За какво въпроси и къде да ги задават , когато на вас ви плащат за тази ви дейност , а за тези "Хората " - на тях общо-взето отдавна им е ясно по съществото на въпросите им , какъв е отговора.....

 5. 5 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не е до желание да задаваш въпроси. Да умееш да зададеш точните въпроси и да се пребориш за отговор! Това малцина го могат, по-малко искат да го правят и почти никой от тях няма достъп до по-широка аудитория. Ако нечия глава стърчи над останалите знаете какво става.

  без подпис!
 6. 6 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  Това е доста просто обяснение.Не знам на колко години сте, но послушковците са били нагоре във всички управления.
  —цитат от коментар 2 на marianaivanova76


  Послушковците - да, но това не ги прави по-популярни и симпатични, напротив - превръщат се в символи на пошлостта, пригаждането и личните интереси - все неща, с които "превърналите се в демоде" хора не желаят и не понасят да бъдат обградени.
  Заради това всички партии, при приемане на нови свои членове трябва да се съобразяват с нагласите им, това разбира се, след като направят един реален и наистина желан катарзис.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 7. 7 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Журналистиката в България не е свободна. Видно е. Но не се контролира от държавната власт. И това е видно. Всеки може да вика ‘Оставка’. Свободно.

 8. 8 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  Кои въпроси не дават мира на Силвето ???? Кога ще подаде оставка Главният прокурор или на първо място - кога ще падне правителството на Борисов ?

 9. 9 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#2] от "marianaivanova76":

  Когато една негативна тенденция продължава и се задълбочава, това не е повод за успокоение, а за тревога и противодействия.
  Това се случва сега и затова са протестите.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 10. 10 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  Така е другарко ВеликоваТова да не ви е ИВАН КОСТОВ да ви се лигави когато го оплювахтеС другаря ти Петър Волгин направихте ВСИЧКО ПО СИЛИТЕ СИза да ИЗГОНИТЕ СДС и ИВАН КОСТОВ които тъкмо бяха започналиДА ЕВРОПЕИЗИРАТ БЪЛГАРИЯТова че сега ви НЕМА В НОВАТА СХЕМА си е ВАШ ПРОБЛЕММИСИРКИ като ВАС винаги са били на модаСамо дето имената и персоните ви се сменят
  —цитат от коментар 3 на Hawaii


  ++++++++++++++++Поздравление за поста!
  Силвия Великова беше една от най-активните в оплюването на СДС и управлението на Костов по ефира на радио Хоризонт.
  Българската журналистика винаги е обслужвала ретроградните сили в обществото. Тя е виновна за мафиотизирането на страната. Гротескно е сега да се опитват да представят Великова като "честен" и "обективен" журналист , каквато тя никога не е била.

 11. 11 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 683 Неутрално

  То журналисти има, ама не им се занимава, все едно и те са се отказали от каузата. Последните 10г Бойко ти казва какво да пишеш

 12. 12 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело

  "...След толкова време като съдебен журналист чувствате ли умора?
  - Не, защото то е динамичен ресор. Сменяш ВСС, сменяш главни прокурори, шефове на ВКС..."

  Ахахахах! Едно време така ви научиха, Великова, и още не сте се отучили! Мислите си,че сте "четвърта" власт. Пуснаха ви на масата, вие се качихте върху нея и почнахте да чупите китки и да ритате кокалчета. От четвърта направо на първа искате да превключите. Де да ставаше така, Великова, де да ставаше така!


  "Как се промени съдебният ресор след назначаването на Иван Гешев за главен прокурор?
  - Съдебен ресор има, но той е доста подменен като хора. Всяка медия решава кого и как да изпраща да отразява определено събитие. Проблемът е, че няма събития - главният прокурор Иван Гешев се наложи в периода на своята номинация да си общува с нас, видя, че колкото и да са малко съдебните репортери, които го питат, има такива, което го изважда извън зоната му на комфорт..."

  Какво излиза? Всяка медия решавала, ръйш ли, кого и как да изпраща да отразява определено събитие! Къде е намесата в работата ви тогава? Да не се окаже, че си носите цензурата като верижка на шията? Кучешка верижка! Имало репортери, но пък нямало "събития". Какво е "събитие", Великова? Някое скандално дело, пуснато да се "нахраните"? Някой пошъл запис на тоалетно казанче и чужди омачкани чаршафи? Някой, който ви казва кой кого е "избрал", та да имате какво да предъвквате десетилетия напред, ако нямате "събития" или ако шефът ви е вдигнал пръст за "новина", която не му изнася.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 13. 13 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hawaii":

  ДА ЕВРОПЕИЗИРАТ
  =======
  Едно време кооперирахте.....и социализирахте.....
  После комунизирахте.....
  След като падна стената.....започнахте да интегрирате.....
  Сега....това......

  Каква е следващата лабораторна процедура.....?
  Ще чипизирате ли....?

  Bukalemun
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":Това е доста просто обяснение.Не знам на колко години сте, но послушковците са били нагоре във всички управления.
  —цитат от коментар 2 на marianaivanova76


  Като всяко обобщение и вашето не е 100% вярно. Разбира се послушковците по лесно се провират и ги галят по главата, но винаги има необходимот от хора, които да свършат работа, живота го налага.
  И това, че има такова явление, всички знаем, въпроса е в размера - по-малко некомпетентност, по-добре за всички.
  Безспорно Силвия е добър репортер, задава ясни въпроси и има доър език.
  А защо тогава с лицето Волгин се правеха на герои и жертви на Костов, само тя трбва да отговори.

 16. 16 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#13] от "eti mehter":

  Ще "динамизират", хехех...
  Четеш ли колко "динамично" сменят главни прокурори, шефове на ВКС? "Динамичен" ресор било... има няма през седем години.
  От друга страна, правителство и НС за 4 години им се види много. Току решат да динамизират процеса. Казваме "избираме" за времето, което се дава по закон, а те - "тц, няма да стане по вашата, а по нашата". Ние "що", те - "щото тоя не можем да го понасяме, той е прост като вас", ние - "добре", те - "ето видяхте ли, че сте прости и страхливи", ние - "добре" и т.н. и т.н.
  Динамизират, анпошират, после почват отначало. И ние "простите" им се връзваме на динамизацията... Е, край с това! Крайно време е да се погледнат в огледалото!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 17. 17 Профил на Кайзер Созе
  Кайзер Созе
  Рейтинг: 8 Весело

  Харесвах г-жа Великова навремето

  Мислех да й предложа брак

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  Сигурно единствената обективна медия в страната е "Хоризонт".

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#18] от "hamiltonf":

  Не си слушал Волгин, как води, какви са му събеседниците, особено на дни като 9. 09 или 9.05?

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  До коментар [#19] от "kipe":

  Този е изключение.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#14] от "Иван Донев":

  Първо, това, което се случва по площадите не се извършва от организация на гражданите( регистрирана по ЗЮЛНЦ,какъвто е смисълът). Имаме граждани, които не са формално обединение от организация. Схващаш ли разликата. Второ, реално всеки протест в новата българска история довел до властови промени вкл. свалянето на Жан Виденов и Орешарски е бил абсолютно същия като сега. Като не съм сигурен, че при Орешарски са отговаряли на изискванията на Закона за митингите манифестациите и събиранията. Демек нямали са разрешение. За свалянето на Виденов със сигурност. Покрай протестите срещу Орешарски се нароиха НПО, които имаха за цел точно политически искания. Викаш не са били прави?
  Забавното е, че си позволявяш да наричаш Радев невеж фелдфебел. Това на фона на преливащия интелект или може би " мазнинка" на г-н шЪ шчупят държавата ? Чиято последна длъжност в лелеяното МВР е завеждащ физическата подготовка в Симеоново. Това преди да хване бухалката. При условие, че Радев е завършил ВВВУ, което е маалце по-сложно от пожарникарския факултет. Завършил е военна академия тук, военновъздушен колеж в щатите и е архитектът на преобразуването на българските ВВС. За езиците има ли смисъл да говорим, при условие , че Борисов и на родния си се изразява на ниво квартален гамен.

 22. 22 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  До коментар [#21] от "Filofob":

  Толкоз много слова, за да се обясниш в любов на един предател на народа си. Пропуснал си решетников. А статията е за фрустрацията на една неумятна журналистка. Пардон, всъщност цял роман се е получил. Жълт.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 23. 23 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Хоризонт е лява медия!

 24. 24 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#21] от "Filofob":Толкоз много слова, за да се обясниш в любов на един предател на народа си. Пропуснал си решетников. А статията е за фрустрацията на една неумятна журналистка. Пардон, всъщност цял роман се е получил. Жълт.
  —цитат от коментар 22 на Vivian Apostolov


  Съжалявам, но репликата ми е по конкретен пост. В който се спекулира избирателно с конституцията и се правят обидни подмятания спрямо човек, който е интелектуален Еверест в сравнение с мъртвото море от тикви, барнита, тъпи кърджалийски п...(по лидера), шехерезади и прочие калинки.
  А що се отнася до предателство , да напомним ли кой се хвалеше, че е спрял три руски проекта, говореше за гьола в Белене, а сега лобира за български(уж) поток и достояване на АЕЦ Белене. Същият този, който не направи нищо за събиране на данъците на Лукойл и копче не е казал срещу Русия.

 25. 25 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#23] от "balkantourist":

  Хоризонт в момента е единствената държавна независима медия. Изненадвам се как успяха. БНТ мърмориха, но се примириха, а БНРвинаги протестирт.

 26. 26 Профил на marianaivanova76
  marianaivanova76
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#15:"tsvetko_51"][/quote]

  Вижте , Костов се държеше безобразно с БНР. Големият протест в радиото с уволнения на журналисти , най-голямата криза беше по неговото време. Пряка намеса. Може и да не ви харесва това , но е факт. Не коментирам какъв беше като пилитик и аз съм гласувала за него навремето.

 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  "хората, които искат да задават въпроси, се превърнаха в изключение, в малцинство и в демоде."
  А тези, които имат желание да отговарят, съвсем свършиха.

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  "хората, които искат да задават въпроси, се превърнаха в изключение, в малцинство и в демоде."
  А тези, които имат желание да отговарят, съвсем свършиха.

 29. 29 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Коментар #14 беше изключително точен и интересен. Може би затова е изтрит?

  Аз бях до тук с тази медия дневник.

 30. 30 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Коментар #14 беше изключително точен и интересен. Може би затова е изтрит?

  Аз бях до тук с тази медия дневник.

 31. 31 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  Великова е умна , интелигентно но поръчкова журналистка.

 32. 32 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 733 Весело

  Силвето,така се окопало в БНТ,като като агент на ЦК БКП,че и уж новият независим началник не може да я бутне.Хоризонт по БНР е най Антибългарската програма. Незнам защо СЕМ се правят на щрауси,/скрили главите си между краката си-поради липса на пясък/

  Ръй! Ръй!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK