Пламен Бобоков: Посочени сме от Пеевски, защото е решил да си открадне "Монбат"

Пламен Бобоков: Посочени сме от Пеевски, защото е решил да си открадне "Монбат"

© Надежда Чипева, КапиталПрез юни съветът на директорите на "Монбат" АД избира международната адвокатска кантора "Волф Тайс" да проведе независима проверка на съответствието на "Монбат" и "Монбат Рисайклинг" ЕАД с изискванията по опазване на околната среда при рециклирането на оловно-киселинни акумулаторни батерии, както и да направи общ преглед на данъчните рискове, свързани с дейностите по управление на отпадъците. След като докладът на кантората бе разпространен публично, "Дневник" потърси за коментар Пламен Бобоков. Той е обвиняем заедно с брат си Атанас и още няколко души, сред които и бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, за участие в организирана престъпна група за незаконен внос на отпадъци. Атанас Бобоков все още е в ареста. Отделно срещу Пламен Бобоков тече и друго разследване - за търговия с влияние, по което бе обвинен и секретарят на президента Пламен Узунов. "Дневник" разговаря с него преди седмица и в интервюто не е коментирано съобщението на прокуратурата от 29 септември за нови открити отпадъци, които тя свързва с това дело.


Какво показват заключенията от доклада на "Волф Тайс"?


- "Волф Тайс" разследват вътрешнокорпоративни процедури и правят независими проверки дали са изпълнени изискванията на закона, дали процедурите са спазени и дали са налице всички необходими документи. Решението за одита бе взето по инициатива на миноритарнните акционери (бел.ред. - в "Монбат" делът на Бобокови е около 50%, имат чужди и местни партньори - над 20% дял има дружество на ЕБВР и CEECAT Capital, а от българските - пенсионни фондове като "Доверие" и "Алианц"). Целта беше да се види дали "Монбат" има нещо общо с всички разпространени фалшиви новини за връзка с вноса на отпадъци от Италия и дали се спазват изискванията на закона по утилизация на оловната скрап. Одитът продължи 3 месеца и излезе с ясно заключение - всички европейски и национални закони, регламенти, директиви и т.н. са спазени. Всички необходими лицензи и разрешителни се притежават от "Монбат" и "Монбат Рисайклинг". Всички документи по процедури за внос, транзит, преработка и по предаване на отпадъците са налични. Регистрирани са някакви незначителни отклонения в порядъка на под процент.
В какво се изразяват тези отклонения?


- Например не е 2000 тона, а 1995 тона. Но няма лоши новини. Лошите новини са само за прокуратурата и скоро това ще се докаже. "Монбат" е сериозна публична компания, която няма нищо общо с общоприетото в България разбиране за едноличен търговец. Брат ми беше изпълнителен директор през последните 5 години, но решенията не се вземат самостоятелно или еднолично.


От 14 години аз не съм се занимавал с нищо в "Монбат". Това, разбира се, прокуратурата отказва да признае, макар че всички точно това казват, а и документите несъмнено го доказват. Откакто излязох от "Г. М. Димитров" (следственият арест се намира на този адрес - бел. ред.), реших да направя проверка, защото всичко случващо се с нас беше шокиращо, изненадващо и абсолютно нереално.


Освен за акционерите и партньорите за какво ще използвате информацията от доклада?


- Ще има нови процедури, които ще въведем. Например за контролиране на окончателното утилизиране на отпадъците, ако говорим за трети дружества. Според Закона за управление на отпадъците трябва третото лице, получаващо отпадъка за крайно оползотворяване или депониране, да притежава необходимите лицензи и да има договор между дружествата, тоест между "Монбат" и "Монбат Рисайклинг" и това трето дружество. Никъде в закона не е казано, че "Монбат" трябва да проверява какво оборудване има другата компания. Това е работа на министерството и на държавните органи.


Като социално отговорна компания "Монбат" е твърдо решена всички нейни обеми, които са предадени и не са били оползотворени от третите страни, да бъдат обратно иззети и за сметка на "Монбат" да бъдат оползотворени по начин, удовлетворяващ изискванията на закона. Работим по няколко варианта как това да стане. Всякакви внушения, че ние сме извършили някакви нарушения или престъпления, са долна лъжа. За три месеца тази разследваща адвокатска компания е установила това, което прокуратурата би трябвало да е установила отдавна. Най вероятно прокуратурата знае всичко това, но не й изнася, защото знае, че сме поръчани и се преследват съвсем други цели.


Едно от категоричните заключения е, че преработката на RDF или битов отпадък е несъвместимо с технологичните мощности на "Монбат" и "Монбат Рисайклинг" и те никога не са имали нищо общо с този сегмент на управление на отпадъците. Така че първият мит за вноса на отпадъци от Италия и всички тези широко разгласявани от прокуратурата твърдения, снимки и филмчета с контейнери и как Бобокови са в основата на внос на боклуци и отпадъци от Италия са откровена лъжа.


Ако искате, аз мога да ви кажа кой внася боклуци в България.


Искаме. Интересува ни дали сте открили някаква друга връзка и други хора, извън публичните регистри?


- По моя информация, всички, които внасят боклуци за изгаряне, имат директна връзка с управляващите. Няма нито един случаен, който да внася боклуци в България, да ги гори и да прибира пари за тази работа. Такъв няма.


В тази малка държава нищо не може да се скрие. Колкото и да си мислиш, че можеш да се скриеш, дали ще се криеш в бункерите на хотел "Берлин", в "Банкя" или в "Бояна", няма скриване. Всичко излиза наяве рано или късно.


А какви отпадъци внася "Монбат" и какви са обемите?


- "Монбат" внася отпадъци, а не боклуци. Хубаво е хората да го запомнят. За производството на акумулатори "Монбат" има нужда от внос на олово и оловни сплави, поради това внася скрап и оловни отпадъци за преработка. Това е единственото, което внасяме, и то струва много скъпо - цената е между 1000 и 1500 евро на тон, в зависимост от цената на борсата в Лондон. Важно е да обясня, че не само не получаваме пари, а плащаме за това. Общо взето, трябва да обясняваме, че е ден, а не нощ. Внасяли сме по два списъка - зелен (неопасните отпадъци) и жълт (за опасните). Внесените обеми за 5 години по двата списъка са 48 000 тона вместо посочените от прокуратурата 186 000 тона (по обвинението на прокуратурата - бел. ред.).


Но това е част от механизма за масово втълпяване. Всички знаят, че прокуратурата работи тясно с медиите на Пеевски. Те са нейните официози и се започва едно гръмогласно разпространяване на лъжи.


Ние сме посочени като мишена. Казали са: "Ей, тия Бобокови ги смачкайте" и се
започва да се рови. "За Италия имат някакво предприятие..." Ами да, всъщност имаме лицензирано предприятие за събиране и преработка на отпадъци. Такива имаме в Сърбия, в Румъния и в България. Две са основни мантри на прокуратурата срещу нас - замърсяване на околната среда и извършването на финансови престъпления.


По повод на втората хората донякъде са склонни да вярват, защото са свикнали, че богатите хора у нас забогатяват единствено по нечестен начин. За щастие мога да ги оборя и им докажа, че в България има немалко хора, които са забогатели, защото са смели, интелигентни и могат да ръководят бизнеса си, защото са работливи и работят от сутрин до вечер, не спят и виждат децата си два, три пъти в месеца. Това е зад завесата и никой не го вижда. Стане ли дума за богати хора, някак си или трябва някой да му е помогнал, нещо да му е дал, или задължително е свързано с някаква голяма измама.


Ако се върнем година назад и някой ми беше казал, че прокуратурата ще постъпи така - абсурд да повярвам. Аз даже не съм подозирал до каква степен е превзета държавата. Все съм си мислел, че нещата не са чак толкова страшни. Защото в България обикновено всички обичат да преувеличават. Но истината се оказа брутална.


Пламен Бобоков


За съжаление наистина по-голямата част от бизнеса в България е въз основа на измама - като започнеш от кръговете на бай Ахмед и стигнеш до кръговете на бате Бойко. И, разбира се, двамата са като невръстни дечица в сравнение с хиперолигарха Пеевски. Като стана дума за олигархия и масовата й употреба за щяло и нещяло от главния прокурор, единственият човек в България, който изцяло се вписва в модерното определение за олигарх, е Делян Пеевски - той е абсолютен рекордьор.


Но прокуратурата ви разследва и за преработването на отпадъци в България?


- Ако се върнем на мантрата за големите финансови измами на Бобокови. Всички разбраха, че има два вида отпадък - полиетиленов сепаратор и оловна шлака. За оловната шлака няма нито дума, защото се утилизира както трябва и няма никакви проблеми. Основното, за което се рови в Червен бряг и на други места, е полиетиленов сепаратор. Годишно полиетиленовият сепаратор, който ние генерираме, е 350 тона при средна цена 120 евро. Това са 44 000 евро годишно. Той се дава на трети лица за преработка на т.нар. лицензирани компании. Проблемът идва оттам, че тези лицензирани компании не са го преработили по предвидения в закона начин. Нито "Монбат", нито аз и брат ми сме имали някакъв финансов интерес. "Монбат" е с 330 млн. приходи от продажби и около 60 млн. брутна печалба. На фона на това 44 000 евро годишен разход за утилизация е пренебрежимо малко.


Прокуратурата заля информационно хората с това какви страшни икономии сме направили заради разликите с цената в Германия. Общо разликата от 280 долара прави нетна разлика на година около 100 000 евро. Това е разликата - ако го преработим в Германия, ще платим с толкова повече. Този размер е в пъти под материалните прагове на същественост и не представлява структурно разходно предимство, което да има съществено отражение върху печалбата на групата и, меко казано, е смехотворно. Има дребни, пренебрежимо малки нарушения, които в никакъв случай не са престъпления и нямат нищо общо с умисъл и престъпни групи.


Случващото се спрямо нас обаче категорично е заговор. Ние сме посочени и организираната държавна машина за терор, насилие заедно с организираната медийна група за масово втълпяване работят в пълен синхрон.


А от кого сте посочени и защо?


- Моята информация е, че сме посочени от Пеевски, защото е решил да си открадне "Монбат". Той вече е превзел "Елбат" - основният конкурент на "Монбат" в преработката на оловна скрап. (бел. ред. - предприятие в Долна баня). Дори знам датата, на която сме поръчани. Разследването за внос на италиански боклуци е започнало през ноември 2019-та, ние сме поръчани на 4 февруари, а на 28 май 2020 година вече сме арестувани.


Защо тогава? Свързвате ли го с нещо?


- Не, с нищо. Просто знам датата, на която сме поръчани. След като можеш да унищожиш една банка и публично да я окрадеш, какъв е проблемът да окрадеш едно публично предприятие? Никакъв!


Чисто егоистично погледнато, като инвеститори и основни акционери нямаме какъвто и да било интерес от нередности в работата на компанията. Защото целта на един реален бизнес, какъвто е нашият, е той да се разраства и в даден момент да бъде продаден, слят или друго - има различни сценарии. Затова компанията трябва да е абсолютно перфектна и сме я поддържали именно такава през годините. Нашата цел и идея е просто да вземем повече. Защото, когато си чист, имаш добри практики и безупречна репутация, вземаш повече за създаденото от теб. Тоест тук имаме не само морална, но и добра материална мотивация. Ние сме индустриалци, като в мината - работиш от сутрин до вечер, имаш кредити и разширяваш бизнеса, напук на средата откриваш нови заводи, нови работни места, искаш да го направиш така, както се прави по света. Нямаме нищо общо с олигархия, която жадуват да ни пришият.


Пламен Бобоков: Посочени сме от Пеевски, защото е решил да си открадне "Монбат"

© Надежда Чипева, Капитал

Може ли 28 години да създаваш бизнес и работни места и да имаш присъствие в 74 държави на 4 континента и накрая да те приберат в "Г. М. Димитров" по нечий сценарий, за да лежиш вече 120 дни, какъвто в момента е случаят с брат ми. Знаете ли защо ги задържат там? За да бъдат извършени с тях процесуално-следствени действия. С брат ми за тези 120 дни са извършени едва две такива, като второто е корекция на първото - и присъединяване на още един член към т.нар. банда - Васил Коцев, срещу когото има разследване от 2017 г. и всичко се знае, всичко е описано и няма какво да се правят на откриватели в спецпрокуратурата.


А защо сте спрели да депонирате отпадъци в Германия?


- Не знам. Този въпрос трябва да зададете на брат ми, защото аз просто съм бил член на борда и като такъв само съм се радвал на успехите на компанията. Със сигурност не е било поради финансов интерес, както се опитват да втълпят. Прокуратурата придава най-голяма тежест на свидетелските показания. От около стотина свидетелски показания обаче приблизително 95% твърдят, че мен не ме познават и никога не са ме виждали, а 5% заявяват, че ме познават, но нямам нищо общо с този бизнес.


Когато става дума за братя Бобокови, трябва да изясним, че това е обществено наложен израз, защото винаги сме вървели заедно, но все пак братя Бобокови са отделни хора, нали. Този механизъм на автоматизиране, доста примитивен и елементарен, е всъщност удобно ползван от спецпрокуратурата по отношение на действията им спрямо нас. В показанията няма такова нещо като братя Бобокови.


А смятате ли, че атаката срещу вас има нещо общо с разследването срещу Васил Божков?


- Хмм... добър въпрос. Имаше опити да се внуши и такова нещо. Имаше и една идея, която се въртеше в главите на някои хора. Чувал съм за нея - за някакви заговори, за някакви сваляния на правителства и т.н. Истината е, че атаката е срещу нашия бизнес.


Имало ли е опит за предложение да продадете бизнеса си, преди да бъдете арестувани?


- Имаше контакт след атаката срещу нас, но източникът беше твърде несериозен и не мога да твърдя, че е било реално. Смятам, че организаторът на всичко това е размислил още на първата седмица. Опитът на всяка цена, още два пъти, да бъда вкаран обратно в ареста показва, че са размислили и че няма никакъв смисъл да разговарят с нас.


Механизмът на превземане на публична компания е чрез цената на акциите. Колкото по-големи скандали има, толкова по-ниска става цената на акциите и толкова по-лесно може да се купи компанията. Категорично сме били поръчани, и то заради компанията. Първо си мислех, че е някаква грешка. Продължавах съвсем наивно да вярвам, че това не може да бъде истина.


Другото, което тези бандити и престъпници правят, е, че когато тръгнат да организират нещо подобно, те гледат от собствената си камбанария. Бруталното влетяване, всички тези неспирни обиски, целеше намиране на допълнителни доказателства, защото всичко, което тиражират в общественото пространство като обвинение, впоследствие може да претърпи много промени, както и се случи. А самите те много добре знаят, че всичко, което твърдят и прокламират, е пълна лъжа, защото сигналите от италианските служби до България и разследването, което тече в Италия, нямат и не са имали нищо общо с "Монбат".


Всъщност знаете ли, че тихомълком прокуратурата промени първоначалното обвинение към нас и вече това за незаконен внос на отпадъци отпадна? Убеден съм, че не. Защото за разлика от шумния ни арест и набедяване за това удобно и упорито се мълчи.


А с кого има връзка? Какво се разследва в Италия?


- Знам, но не искам да споделя - нека и нашата уважаема прокуратура да свърши нещо реално. А не знаейки, че нямаме нищо общо с казуса, да е впрегнала целия си ресурс в търсене на всякакви начини да ни компрометира и набеди - ако може търговия с влияние, ако може с археологически обекти, ако може с каквото се сетите въобще.


Възможно ли е да са попаднали на ваши контакти с Пламен Узунов, преди прокуратурата да действа?


- Е, всичко е възможно. Не го изключвам. Би трябвало да бъдат разпитани членовете на тези специални три-четирибуквени организации, които се занимават с наблюдение, разузнаване и т.н.


Вие казахте, че сам сте предал телефоните си. Със сигурност ли комуникацията е вадена от това, което има в телефона?


- Да. С изключение на едно съобщение до президента, което не е от този телефон. И те се усетиха и млъкнаха. В този телефон аз нямам координати на президента. Казах го ясно и точно. Разбира се, това впоследствие ще се докаже. Информацията се вади избирателно услужливо - вадят това, което им трябва, и се мъчат да втълпят линия, която ги обслужва в стъкмистиката. Нито тогава, нито днес каквото и да е от информацията в този телефон не ме притеснява.


Но колко съм бил наивен. Аз не можех да допусна, че прокуратурата е в служба на поръчки.


Имало ли е други разговори и комуникации, които ви притеснява, че може да бъдат извадени срещу вас?


- Ако съм имал, щях ли да си дам кодовете? Аз реших, че е станала грешка. Ако знаех, че има такова желание за злоупотреба със закон от органите, които би трябвало най-много да го съблюдават, а вместо това брутално го нарушават и погазват, никога не бих дал нищо - нито телефони, нито кодове.


Повече нищо на държавни органи с такива ръководители по никакъв начин не бих предал. Адски много съжалявам. Съжалявам, че съм бил съвестен гражданин.


Вие показахте един есемес с Борисов. Имате ли и други, които прокуратурата или пък вие можете да покажете в някакъв момент?


- Ами да покажат, ако искат. Нямам спомен. Това са записи от бекъп или iCloud. Не си мислете, че си пазя всички записи и разговори, които съм водил.


В случаите на общуване с Пламен Узунов от откъслечните разговори, които бяха публикувани, според вас има ли все пак нещо, което е близко до търговия с влияние?


- Категорично не. Ти даваш мнение за някого, който те е впечатлил с качества, знаейки, че във външно министерство има огромен проблем с кадри. Минават процедури, отива за одобрение в Министерския съвет, оттам в президентството и т.н. Това, че си споделил своето мнение за качествата на някого, означава само, че насочваш вниманието им към него, воден от идеята, че този човек може да представи държавата достойно. Един посланик не може да решава нито сделки, нито да влиза в някакви по-задълбочени взаимоотношения.


И да се върнем на Пламен Узунов - общуването с държавни служители забранено ли е? Приемете го като общуване с интелигентен и информиран човек. Президентската институция няма чак толкова много правомощия, както знаете. Това, което Пламен Узунов ми е изпратил за Либия, всъщност го знам много по-добре от него. Ако искам да разбера нещо за Либия, ще ми докладват директно от там.


Сега общувате ли с Пламен Узунов?


- А това престъпление ли е, не мога да разбера?!


А с Красимир Живков говорили ли сте и каква е неговата роля?


- Красимир Живков съм го виждал преди 4 или 5 години при официално посещение в Узбекистан. Никога не съм говорил с него и не съм го познавал. Не познавам Айгюл Еминов. Засякохме се в съда. Не познавам и шефа на РИОСВ в Плевен. И той не ме познава, никога не сме се виждали. Дори не знаех как се казва. И това е престъпна група!? Този, който последно са присъединили, Васил Коцев, също не го познавам. Познавам Миховски, защото е син на един от моите добри приятели. Познавам също и Васил Богданов - неколкократно съм препоръчвал на брат ми да го уволни през годините. Богданов беше изключително груб и арогантен със служителите - нещо, което аз не понасям и не толерирам. Разбира се, сега брат ми съжалява, че не ме е послушал, но това, че си оставил някого на работа, вместо да го уволниш, не означава, че трябва да лежиш на "Г. М. Димитров".


Познавате ли Делян Пеевски?


- Не, този човечец не го познавам.


Виждайки какво се случи с Божков и бизнеса му, какво прогнозирате за себе си и за "Монбат"?


- Истината е, че ни хванаха абсолютно неподготвени, но въпреки това не намериха нищо, защото при нас всичко е прозрачно. Няма пачки, няма пистолети, няма яхти и самолети. Но пък, както вече разбрах, мога да очаквам всичко. Безгранична е човешката алчност, фантазия, комплекси, чувство за безнаказаност и самозабрава.


Защо да не направят и държавна акумулаторна компания, после ще си я приватизират? Да има държавна компания за увеселение, министерство на удоволствието... всичко мога да очаквам.


Какви са следващите ви стъпки?


- Ще защитим правата си във всички институции във и извън България, неограничено. Защото щетите, които са ни нанесени, са страшни. Излязохме от борда на директорите на "Монбат". Можете ли да си представите?! От дружеството, което сами сме създали от някакви 200 000 акумулатора годишно до 3 млн. броя. С толкова много усилия. И вместо да гледаме с чест и удоволствие на всичко, което сме свършили за тези почти 30 години, изведнъж трябва да се крием. Трябва да се скрием, за да опазим дружеството си, понеже сме обвиняеми. Това е много тежко и всяка финансова институция се притеснява, чисто репутационно. Финансовият свят си има правила и те са много консервативни. Дори не става въпрос за това дали някой вярва или не на обвиненията.


Всички са наясно, че нашата държава се ръководи от мафията. Целият свят го разбра - че мафията контролира прокуратура, изпълнителна власт и част от съдебната власт. Много хора ни подкрепят.


Но ако се върнем година назад и някой ми беше казал, че прокуратурата ще постъпи така - абсурд да повярвам. Аз даже не съм подозирал до каква степен е превзета държавата. Все съм си мислел, че нещата не са чак толкова страшни. Защото в България обикновено всички обичат да преувеличават. Но истината се оказа брутална.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Абе, защо изчезнаха от протестите плакатите серещу Пеевски. Някак си това съвпадна с личното пожелание на Ахмед Доган към протестиращите. Някакво логично обяснение, другар?

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 3. 3 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 877 Гневно

  Всички знаем, че това е самата истина. Сигнализирайте всички европейски институции.
  Пеевски е пират, а Гешев е неговата легална подлога.
  От това дело срещу Бобо няма да излезе нищо, в момента прокурватурата е в режим на фабрикуване на доказателства.
  Ако имаха нещо реално минаващо в съда, щяха да са го показали. Но нямат.
  ГЕШЕВ Е ПОЗОР!

 4. 4 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Ковачки внася и гори боклуци. На него уважаемият Каскет му отваря вратата на колата като пиколо.

 5. 5 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  Звучи искрено и отговаря на много въпроси, нещо което повечето свикнали на пълен медиен комфорт български политици не правят.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 6. 6 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Ковачки внася и гори боклуци. На него уважаемият Каскет му отваря вратата на колата като пиколо.
  —цитат от коментар 4 на еспресо


  Ами сигурно си плаща за "съпорт".

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Guero
  Guero
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#1] от "konservator.bg":

  Братята са от малкото едри бизнесмени в БГ, които но са омазанив л@йна и сега обаче се опитват да унищожат затова по всякакъв грозен начин.

  Рециклирането на отпадъци не е престъпление, дори е положително ако го правиш както трябва.

  Според теб как да си захранват производството с олово ако не внасят отпадъци за преработка?
  Пишеш някакви обвинения на общи основания в стил прокуратурата.

 9. До коментар [#3] от "#ОСТАВКА":

  И боклуците се заравят сами и този нема нищо общо?
  Откъде ви намерат, бе?


  Жалка история.

  Wornoxmaniak
 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  Взехте ли по 50лв ? Добре ли е ? Кажете добре е.
  —цитат от коментар 7 на оuzo


  То и Христо Иванов ще обвини Пеевски, че иска да му вземе ДБ и поради тази причина не може да прескочи 4-те процента.

 11. 11 Профил на koftimastia
  koftimastia
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#1] от "konservator.bg":

  Бай х., нека ти го обЯсним като за гербаджия. Ти като си фърляш боклука у кофата, питаш ли фирмата, дето го извозва дали има лиценз и къде го кара тоо боклук?

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4096 Неутрално

  " Всички са наясно, че нашата държава се ръководи от мафията. Целият свят го разбра - че мафията контролира прокуратура, изпълнителна власт и част от съдебната власт. Много хора ни подкрепят."

  Тъжно ми е да гледам как бизнесмени като тези двамата разбират азбучните истини за това, което хората протестираха още при назначението на Гешев от ОПГ - то за главна бухалка в държавата едва когато го усетят лично по гърба си ! Все си спомням старата максима : когато запушваш ушите си за страданията на другите, ще дойде време да викнеш и ти, но няма да има кой да те чуе ! Тази позиция трябваше да се изрази преди години, не сега, когато са ти настъпели бизнесинтересите .....Колко са много хората, които ги подкрепят не знам, но със сигурност ако има такава подкрепа то е и заради цялостната протестна дейност на обществото, вдигнало се срещу организираната престъпна групировка, която е превзела всичко в тази държава.....

 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3074 Любопитно

  Като прочете тази статия Геша ще се самосезира и ще започне с най-малкият олигарх Баце след което ако му стигне времето на мандата ще разследва бай Ахмед и внучето му Шиши!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  От 14 години аз не съм се занимавал с нищо в "Монбат". Това, разбира се, прокуратурата отказва да признае,
  ________________
  Все едно Баце когато падне като метеорит да го вкарат в панделата за бухалките на Ипон в която е напуснал управлението.
  !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 612 Неутрално

  За този определено няма да плача... Ти като крадеше Момбат от българският народ що не рева!?

 16. 16 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2292 Гневно

  А бе този Шиши бил голяма работа , цяла държава върти на пръст , даже ЕС и прочие други , дребни като прокурори и съдии , служби и електорати.......а , не..... завистта няма почивен ден.....така е тук у нас ! Колкото до държавата , хайде да оставим коментариите за следващите " подозрения " !

 17. 17 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 51 Гневно

  Ти внасяш боклуци, но друг ти е виновен и основния ти аргумент за "невинност" е "и други го правят." НАХАЛНО И ЦИНИЧНО!А Пеевски, че е боклук № 1 е ясно на всеки българин, НО ЗАЩО НЕ ГОВОРЕШЕ ЗА НЕГО ПРЕДИ ДА ТИ ХВАНАТ СХЕМИТЕ И БОКЛУЦИТЕ!
  —цитат от коментар 1 на konservator.bg


  Не можеш ли да схванеш какво е боклук и какво е отпадък!?

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  Още едни, които ще ни осъдят в Страсбург и ще плащаме огромни обещетения, заради тъпотията на прокуратурата.

 19. 19 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 858 Любопитно

  Когато каскетурата нападна Бобокови бях изненадан. Моята прогноза беше, че свинята ще тръгне след други братя - Красен и Жечко Кюркчиеви (Фикосота и Теси).
  Обърках, но още мисля, че те ще са следващите жертви на лакомото прасе от Берлин. Дано да греша...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 20. 20 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6283 Любопитно

  Още ли се правят оловни акумулатори???.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 21. 21 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#13] от "Julian Mall":

  Надай се, Калино моме, бачо ти Кольо да дойде! Баба ми обичаше да казва: "на кьорава овца от окото кръв капе ли?" та и вие така, няма стане такова нещо, ако г-н Гешев беше почтен човек, щеше да се е самосезирал отдавна или по-точно - нямаше да завежда такива дела.

 22. 22 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 889 Неутрално

  А когато Луканов ви раздаваше куфарчетата и Виденов , и Костов ви продаваха за жълти стотинки заводите , тогава нямаше мафия !?

 23. 23 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#22] от "Dankol":

  Без Костов, моля! Ако го нямаше Костов сега щяхме да сме Беларус, Армения...!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 24. 24 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#1] от "konservator.bg":

  Може ли един с минусите да ми каже защо е сложил минус и после да ми сложи още 5 минуса, но да каже защо!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 25. 25 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 474 Разстроено

  Когато каскетурата нападна Бобокови бях изненадан. Моята прогноза беше, че свинята ще тръгне след други братя - Красен и Жечко Кюркчиеви (Фикосота и Теси).Обърках, но още мисля, че те ще са следващите жертви на лакомото прасе от Берлин. Дано да греша...
  —цитат от коментар 19 на CINZANO - оправете си сайта!


  Той е доста първосигнален - виж че чуват за асансьори - търси да крадне фирма, която да покрие тази поръчка.

  Сигурно е чул нещо за батерии и че ще има яко фондове (за зелен транспорт) и е хванал първия резултат, когато е написал "български акумулатори".

  Светлю Шишков и TESY да му мислят ако от ЕС пуснат средства за бойлери.
  По-скоро Шишков, че излиза първи като резултат

 26. 26 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#22] от "Dankol":

  То генезисът на парите ясно, че е мътен. Няма как през 90-те да се пръкнат бизнесмени от нищото. Само че въпросът е какво се случва след това с тези предприятия. Щото едно са Баневи и още много други по-неизвестни, които източваха и разпродаваха. Друго са Бобокови или дори неприятният тип Велев, който по принцип си е за затвора, но предприятията му се развиват чудесно и дават добри заплати.
  Завода за акумулатори в Михайловград. Който беше приватизиран в късните години на прехода 1998 г. И от едно западнало предприятие беше превърнат в най-големият производител в Източна Европа. А и един от малкото случаи в България, когато се извършва развойна дейност и се вкарва някаква наука-фирмата си сътрудничи с института по Електрохимия към БАН. Отделно хората не мислят как да се напечелят сега и да си ходят в Барселона или Дубай. А знаейки, че оловните акумулатори си отиват, закупиха модерни предприятия за литиеви в Германия. Опитват се да стъпят активно н африканския пазар, където пък да пласират занапред продукцията на монтанския завод. Мислят за развитие

 27. 27 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  Пророних една сълза за този мафиот, който трови българите.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 28. 28 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4999 Любопитно

  От това дело срещу Бобо няма да излезе нищо, !
  —цитат от коментар 3 на #ОСТАВКА


  Бобо? А на Черепа как казваш на галено? Може би Чери?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 29. 29 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Очакваме по-енергични действия от прокуратурата срещу обвиняемите и в най-скоро време да намерят ритона на Божков в имението на Бобокови.

 30. 30 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 342 Неутрално

  До коментар [#27] от "Alarmstufe: Rot":

  щи дам един леген за пеевски.
  ма кат стане верме.
  сега се праи на ного отворен.

 31. 31 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Ако не бяха от колегите наклеветени,
  щяха далаверите им, да са продължени.

 32. 32 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#27] от "Alarmstufe: Rot"
  Явно не си съгласен с прокуратурата и се съмняваш в нейната компетентност! Както си пише в статията, обвинението за внос на отпадъци е отпаднало. Та ще трябва да се закачиш за някоя друга опорка. Или да кажеш,че Ковачки трови българите. Но него Гешев не иска да си го причини.

 33. 33 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Сламеният човек Борисов ще коментира ли това? След 10 години държавата е разграден двор отвсякъде!

 34. 34 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Още ли се правят оловни акумулатори???.
  —цитат от коментар 20 на Незнайко в Слънчевия град


  Най-много акумулатори на Земята са оловни ..

 35. 35 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Дори в момента на пристанище Лом има радиоактивни отпадъци на Монбат, разбира се през други фирми за да не ги свържат директно. Целта на прокуратурата трябва да е да се платят щетите на България.

  Много хитър
 36. 36 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Пророних една сълза за този мафиот, който трови българите.
  —цитат от коментар 27 на Alarmstufe: Rot


  Все пак от всички видове акумулатори, при оловните се рециклира 95% от суровината.
  Литиево-кобалт се рециклирани , до сега по-малко от 8% от произведените на Земята - от 1991 , когато "Блек&Декер" си направиха акумулаторни винтоверти, а "Сони" сложи литиево-кобалтови във фотоапаратите ,та до сега - и се тровят хората с литий и кобалт , никелово-кадмиевите тровят, трови се с живак, трови се от никел-металхидридните и с кво ли не..
  Жизненият цикъл на повечето батерии е следният - ползва се, ползва .. после се изхвърля и металите полека-лека стигат до водния хоризонт..

  Оловните са по-скоро изключение. В света действа система за изкупуване и рециклиране.
  Тоест - фирмите за оловни акумулатори, най-малко тровят.

 37. 37 Профил на Vladi Dim
  Vladi Dim
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Толкова ли е наивен? Още от самото начало беше ясно , че са хвърлили око на Монбат и то на предприятието,. произвеждащо акъумулатори за електрически мотопеди и акумулатори за домашни фотоволтаични инсталации. За които Монбат има лиценз за производство. Там са милиардите от ЕС , ама свинска му работа на Пеев.....

 38. 38 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#35] от "Кум Лисан":


  Ами айде де, блюстителят на справедливостта и законността, пазителят на стрииптизьорките къде спи. Няма ли в ломско казани за проверка, че пътьом да си причини една проверка и на пристанището. Не е толкова важно като кравата на баба Пена, заради която може да се блокира цяло село. Но все пак нали били радиоактивни, може да отдели 10 минути от височайшото си внимание.

 39. 39 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Брат Бобоков, защо не изкара работниците си, както свинята(преди да унищожи Булгартабак) и ковачки биха направили ?

 40. 40 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  В Блгария казваш Пеевси ,Гешев и Борисов са лоши и си правиш кавото искаш.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 41. 41 Профил на Smart Bulgarian
  Smart Bulgarian
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази статия има обидно малко коментари. Може би защото не е удобна на про-правителствените тролове, налазили този форум като тумор. Но ето това е положението в Бългаия.

 42. 42 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 289 Весело

  Тази статия има обидно малко коментари. Може би защото не е удобна на про-правителствените тролове, налазили този форум като тумор. Но ето това е положението в Бългаия.
  —цитат от коментар 41 на hxf53675840


  Допълнително и Севдето Шехерезадова не е спуснала достатъчно опорки - тъпи, не толкова тъпи, пак са си опорки и трябва да се спазват и съблюдават, но явно и троловете са на толкова ниско интелектуално ниво, че не могат и да ги повторят като папагали ... :):):)
  А иначе по темата - в момента голям бизнес да рейдват/откраднат имат възможност само Киро Амфетатата и Дидо Шишов - и тези двамцата, с помощта на Барба Ганьос, Каскета, Далавери Релсата, Менда Стоянова и други заслужили членове на ДПС и с помощта на прокуратурата и държавния апарат, могат да превземат всеки бизнес - примери за по-глупавите гербидж-фенове - Булгартабак, одържавяването на Националната лотария, Изамет, сега и Монбат ...:):)

 43. 43 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 860 Неутрално

  [quote#25:"Boris Gaganelov"][/quote]

  Добре е да държите партийната линия, ама вземете се образовайте малко. Вечна памет на Светьо, но в резултат на нелеп инцидент вече не е между живите. И четете, защото утре това ще се стовари срещу вас, вашите деца или вашите внуци. България просто няма да я има, ще има Свинландия.
  п.п. Чест и слава на Пламен Бобоков, че назовава нещата с истинските им имена.

 44. 44 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#38] от "Filofob":

  Проверка тече вече, но е през други фирми с един лев капитал и почти е сигурно, че няма да намерят косвени доказателства. Въпроса е защо позволяват на кухи фирми да се занимават с това.

  Много хитър
 45. 45 Профил на nik_grigorov
  nik_grigorov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да ви осветля:
  Най-качествените и надеждни акумулатори са Бош и Варта. Българските Монбат и Искра Пазарджик са боклуци.

 46. 46 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Определено има доста науки хора тук, които дори не са се научили да попитат Чичко Гугъл как точно се случва жизнения цикъл на един акумулатор. За сведение от години прозводителите на акумулатори като VARTA например (които са собственост вече на един голям инвестиционен фонд, а преди бяха част от огромна американска корпорация) изкупуват оловни акумулатори именно заради възможността да се рециклира ВСИЧКО от тях. От оловото се отливат нови плочи, пластмасата се рециклира и използва за нови корпуси, а киселината се рециклира и по химичен път се преработва в препарати за бита (обезмаслители например)... Остават под 2% от един акумулатор, които не подлежат на рециклиране и то при положение, че се преработват стари акумулатори използващи по-стари технологии... Бобоков е прав, че те си КУПУВАТ скрап, защото от него произвеждат нови продукти и не виждам как ще КУПУВАШ СКРАП и после ще я заравяш... По-лесно би било да си хвърлиш парите през прозореца...
  Резултата от тази скалъпена акция на пОркУратурата ще е като с ЕВН делото срещу Трайчо... Съдията ще се сконфузи да признае, че обвинението не знае да смята (ниво 3-ти клас) и всичко ще приключи, а после ще дойдат исковете за обезщетения и ще ги платим НИЕ!!!

 47. 47 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 412 Неутрално

  За този определено няма да плача... Ти като крадеше Момбат от българският народ що не рева!?
  —цитат от коментар 15 на Шоршо


  Какво и от кого точно е откраднал? Дружеството е публично - търгува се на борсата и ако искаш да станеш собственик си купуваш акции. А какво е било дружеството преди да го поемат те - ами поразрови се малко и ще разбереш... ако има с какво де.

 48. 48 Профил на nik_grigorov
  nik_grigorov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#37] от "Vladi Dim":

  Vladi запомни: най-качествените акумулатори са Бош и Варта. Но ти вероятно като много други си се заблудил и за по-евтино си купил Монбат или някакъв друг боклук - например италианските Fiam. И посред зима си закъсал някъде.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Абе Бобок, Пеевски ли заравя опасни отпадъци из страната? Пеевски ли направи кухи фирми през които уж ще третирате и утилизирате опасните остатъци от преработката? Я кажи защо швейцарците отказаха да ви дават за рециклиране стари акумулатори? Защото дори те разбраха, че само взимате оловото, а опасните отпадъци ги заравяте.
  Давай още няколко милиона на ХаджиБабикянМинеков да свалят Гешев! Ама те парите ги изпапаха, а Гешев си е на поста!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 51. 51 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#8] от "Guero":

  Благодаря ти за отговора! И аз бих се чувствал така, ако харесвам някой и го видя омаскарен и охулен, но наистина ли мислиш, че тези хора са "вода ненапита"! Ако не си от кръга жена, съдружник и деца над 30 години, мисля, че е несериозно да им адвокатстваш! Знам, че не е добре да обвиняваш някой без да имаш доказателства, но ОПИТА МИ (не го казвам случайно) ми показа, че от началото на прехода не съм видял "честен" бизнесмен! Работехме като поддоставчици на едно голямо производство, а собственика плати 4000 лв. печалба за годината – той е от най-честните големи бизнесмени в България! Всички, които не се занимават с наркотици, източване на ДДС и 100 %-ви далавери, у нас са възприемани като честни бизнесмени – Божков се смята за най-честния бизнесмен! Аз бих се обзаложил, че 99 % от бизнеса в България крие данъци, дава рушвети, купува си влияние и т.н. и то колкото е на на по-високо ниво, умножавай по десет! Сигурно го знаеш тоя виц за катаджията, който мисля, че казва много и за бизнеса у нас!

  Един катаджия спира една кола и казва на шофьора "ще те глобявам", а шофьора отвърнал учудено "ама, защо, нищо не съм направил"! "Ти откъде пътуваш" попитал катаджията. И водача му отговорил "от Варна"! "Е, може ли да идваш от Варна и до тук да не си направил нито едно нарушение! – казал контролния орган самодоволно!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 52. 52 Профил на Guero
  Guero
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Ти внасяш боклуци (обръщение нъм Бобокоб), но друг ти е виновен и основния ти аргумент за "невинност" е "и други го правят." НАХАЛНО И ЦИНИЧНО!А Пеевски, че е боклук № 1 е ясно на всеки българин, НО ЗАЩО НЕ ГОВОРЕШЕ ЗА НЕГО ПРЕДИ ДА ТИ ХВАНАТ СХЕМИТЕ И БОКЛУЦИТЕ!"Коментара горе е изтрит и класифициран като: "обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица."Тези от "Дневник" съвсем ги е отнесъл вятъра...
  —цитат от коментар 49 на konservator.bg


  Вярно че си писал глупости, но е тъпо от страна на Дневник да те трият.
  Това си е вид цензура, срещу която все си мислех, че се борят.

 53. 53 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ,,Всички са наясно, че нашата държава се ръководи от мафията.''Трябва уточнение на мафията, че някой може да си помисли че сме в Италия.Става дума за ,червената мафия ''бкп 'която премина в нелегалност след като член 1 изчезна от конституцията.Всички или почти всички участници са с дълбоки корени в комунистическата власт.В България ревем само когато лично ни настъпят, но тогава е твърде късно, гилотината е задействана.Ако има конституционен ред и разделение на властите и елит, (необходим е, сега това да е поскоро априорно изискване отколкото реалност)всеки може да е сигурен за бъдещето си.Сега щом богатия не може да се защити нещата са ужасно сбъркани, но не и необясними.Сегашното положение е просто позабравеното старо.

 54. 54 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 397 Неутрално

  ЧЕРВЕНИЯТ БОКЛУК СИ Е ЧЕРВЕН БОКЛУК!! Ех, Костов....................защо не направи ЛУСТРАЦИЯ! Сега нямаше да се занимаваме с приплодите на Георги БОКОВ, Ангел БОБОКОВ и Сава ДЪЛБОКОВ! И още куп други недоразумение, които клечат на площада! НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ НЯКОКА И НЕЩО ЗА ДЕЦАТА НА ЧАУШЕСКУ И ПРИБЛИЖЕНИТЕ МУ??? НЕ?!?Защо ли?

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Шъ Шчупат държавата на Пеевски
  Шъ Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Другара ГешеФ сам си създава все повече доказателства, за да бъде освободен в най-скоро време като главен прокурор поради липса на професионалните качества (за нравствените е ясно), които са задължително законово изискване за заемане на тази длъжност!

  ОСТАВКА!

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 57. 57 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Понякога свинята пеевска посочва и престъпници, не може да му се отрече....

 58. 58 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#8] от "Guero":

  Сериозно, "честни бизнесмени" които ходят на семейни почивки с яхтата на Черепа, жените им ходят на шопинг по чужбина?!?

 59. 59 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#48] от "nik_grigorov":

  От една кола, която вече нямам изхвърлих Искра на 7 години. Боша и Вартата да не би да изкарат 20 години, та са три пъти по-скъпи? Напротив, виждал съм маркови акумулатори сдали още в гаранционния срок. Имаме доста традиции в производството на акумулатори и 50 години опит. В сегашната имам Монбат на повече от три години.

  Много хитър
 60. 60 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#54] от "victor_victim":

  Ведъж една жена, която живее в САЩ, много добре охарактеризира Иван Костов. "Той беше добър професионалист и много амбициран да изведе България от кризата и да я заведе на по-добро място, НО НЕ БЕШЕ АНТИКОМУНИСТ (не е бил достатъчно радикален срещо тази напаст)!
  Но е ключово това, което казваш, защо се разбира, че не е имало нито един освен него и преди и след управлението му, който да е бил способен и да е искал да свърши тази най-важна задача – лустрацията!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 61. 61 Профил на Guero
  Guero
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#58] от "m17":

  И затова според теб е за затвора?!?
  Има ли го в наказателния кодекс някъде.

 62. 62 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Ако някой се съмнява че Бобоков е кукла на глобалистите, да види какво има зад гърба му - карта на глобуса! Глобалистите сами си казват че са глобалисти!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 63. 63 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Всички знаем, че БКП се прекръсти в БСП, като наследи всичко от комунизма и не се отрече от нищо и не се извини за нищо на народа си, за това, което му причини в продължение на тоталитарното управление!
  Също така всички знаем, че тази партия, съсвем по съветски и болшевишки модел въведе стила на диктатурата с премахване на най-основните чобешки права – свободата на словото и мисълта, премахване на частната собственост и въведе привилегийте за малък кръг номенклатура и безкрайни ограничения и репресии върху народа, като е запазила досиета за всеки и може да дърпа конците на всеки, който ѝ стане неудобен!
  Също така всички знаем, че днес същата тази партия, коят се изписваше с главно "П" и имаше последната дума за всяко нещо, което ставаше в България не е мръднала в убежденията си, нито на йота, не се покая за греховете си, не си призна нито една грешка и не се извини на българския народ за нейното пагубно управление и тоталитарния режим, та същата тази партия е на площада, в парламента, по радиото и телевизията и отсякъде ни "поучава" какво е демеокрация, какво е свобода на словото, каква е икономическата свобода и политика, каква да ние външната политика, за мигранти, за взаимооотношенията в обществото, за църквата, за вярата... за всичко! Е, ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е – вълка да учи агнето на морал и етика!
  Всичко обърбаха и лъжата стана истина и добро – зло и бялото – черно, ...всичко!

  Сонет 66
  Зова смъртта. На този свят съм сит:
  достойнства – родено лицемерие,
  нищожества – придаващи си вид
  и гаврата с човешкото доверие,
  и с чест – удостоени подлеци,
  и с девственост търгуваща нечестност,
  и силата – в ръцете на скопци,
  и съвършенство – в мрак и неизвестност,
  и с вид на вещ, на сведущ – глупостта,
  и в глупост обвинена прямотата,
  и творчеството – с вързана уста,
  и истината – в служба на лъжата.

  Отдавана бих напуснал тази кал,
  но, друже мой за тебе ми е жал.

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 64. 64 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#61] от "Guero":

  Разбира се че не, всеки може да си лежи на която яхта прецени. В затвора ще влезе заради далаверите със загробени боклуци.

 65. 65 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#60] от "konservator.bg":

  Подписвам се под това, което си написал. Съвременник съм на промените и съм изчел съм почти всичко, написано за него пост фактум - всички гледни точки. Накрая стигнах до този извод - комунистическата зараза не беше унищожена, когато това беше възможно /дали е било, всъщност. Ето днес - доносите срещу България в ЕК са подписани от Йончева и Кънев. Повръща ми се дори, когато го пиша. Това е някакво кръвосмешение, от което може да се роди само урод!

 66. 66 Профил на Momchil Cholakov
  Momchil Cholakov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "chichka":

  Гешеффф, ти ли си бе радост народна?

 67. 67 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#50] от "chichka":Гешеффф, ти ли си бе радост народна?
  —цитат от коментар 66 на Momchil Cholakov


  Еееее, не ме ласкайте!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 68. 68 Профил на Momchil Cholakov
  Momchil Cholakov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако имаше акъл, нямаше да се ласкаеш:)) Извода е очевиден.

 69. 69 Профил на Quest
  Quest
  Рейтинг: 257 Неутрално

  А га краднахте държавното не рувахте. И вие като Чери си въобразихте, че сте се изпрали и сте вече на светло. Не преценихте обаче, че територията е още на тъмно и едрите хищници разкъсват по-слабите. Чери отдавна трябваше да си е направил застраховките - собствена малка партия в парламента, няколко медийни бухалки, прокурори и следователи на хранилка при него. Така и изненади не се получават а и имаш с какво да реагираш превантивно. А сега - беж в Дубай. Добре че поне успя да побегне, а тия ще търкат скамейките в ареста до дупка. Беззаконието им помогна да забогатеят сега обаче работи срещу тях.

 70. 70 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  и ти и той сте гнусни смрадливи отретки.

 71. 71 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#47] от "BlueBoss":

  frontalno.com

  ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА: Сигурно помните знаменателната реплика на един бивш кмет на Русе: „Двайсет милиона евро неустойка, как си ги представяте, че се вземат тия 20 милиона евро от Бобокови?“
  След многобройните реверанси на толкова много общински и държавни високопоставени властници към техните "бизнес начинания" в годините назад, днес братята вече не са фактор и са в немилост. Десетки милиони на данъкоплатците, за да се плати сметката от неудачните мегаломански амбиции на Бобокови, отидоха на вятъра.
  Наследството за Русе:
  - една изначално фалирала и доста грозновата на външен вид спортна зала;
  - една дупка между стадиона и залата, която няма никакви изгледи някога да бъде смислено запълнена;
  - една изтърбушена сграда на бившата музикална гимназия, която, уж, трябваше да стане частен музей - музеят на Бобокови;
  - и много, адски много пари, с които можеше да бъдат направени много неща за Русе, вместо да отиват за плащането на необмислени частни начинания - на какво отгоре данъкоплатците трябваше да плащат един частен фалит?
  Днес Пламен Бобоков е тръгнал да рони крокодилски сълзи по Свободна Европа и Дневник, защото се чувствал ощетен. Несправедливо обвинен бил. И сигурно е вярно, като се има предвид кой го обвинява. Но, всичко това трябва да се приеме и като възмездие за стореното по описаните по-горе направления.
  Вижте графиката с котировките на акциите от основния бизнес на братята. Минус 50% за няма и 6 месеца. Борсите не прощават. Ето как се взимат не само 20 милиона, а много повече милиони евро от братя Бобокови. Въпросът е в чий интерес.
  #Фронтално

 72. 72 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Весело

  Абе, защо изчезнаха от протестите плакатите серещу Пеевски. Някак си това съвпадна с личното пожелание на Ахмед Доган към протестиращите. Някакво логично обяснение, другар?
  —цитат от коментар 2 на Мизийски


  Фалшив въпрос. Никакви плакати не са изчезнали.
  Мутрата Борисов върви в пакет с турците и с Делян Пеевски.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 73. 73 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  ЧЕРВЕНИЯТ БОКЛУК СИ Е ЧЕРВЕН БОКЛУК!! Ех, Костов....................защо не направи ЛУСТРАЦИЯ! Сега нямаше да се занимаваме с приплодите на Георги БОКОВ, Ангел БОБОКОВ и Сава ДЪЛБОКОВ! И още куп други недоразумение, които клечат на площада! НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ НЯКОКА И НЕЩО ЗА ДЕЦАТА НА ЧАУШЕСКУ И ПРИБЛИЖЕНИТЕ МУ??? НЕ?!?Защо ли?
  —цитат от коментар 54 на victor_victim


  Ами защото Конституционния съд спря лустрацята. Съветникът на мутрата Борисов - нациста Георги Марков е пряко отговорен за това!
  В мутренската партия герб са събрани много такива печални аутсайдери...
  За това, държавата ни се влачи на опашката на ЕС, години наред...!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 74. 74 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Ако не Ви посочват, ще продължавате,
  този изтощен народ да го ограбвате.

 75. 75 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2727 Любопитно

  До коментар [#27] от "Alarmstufe: Rot":

  "Пророних една сълза за този мафиот, който трови българите."

  За Пеевски или за Гешев?

 76. 76 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2727 Весело

  До коментар [#36] от "simChо":

  "Тоест - фирмите за оловни акумулатори, най-малко тровят."

  Зависи кой какво пие и как кара.
  От изброените метали оловото и живакът са най-токсични (при поглъщане), но пък за сметка на това най-лесно се извличат от всякакъв боклук по електрохимичен път. За лития, никела, кадмия няма такава опция.
  Отделно, че икономически е по-изгодно да извлечеш олово (да го пречистиш) отколкото да го добиваш от руда. На всичко отгоре има вековна утвърдената технология на рециклиране на оловни акумулатори, включително сярната киселина. И Варта прави оловни акумулатори, ама баламите не знаят:
  "1914: VARTA® Leads the Way

  VARTA® lead-acid batteries become an increasingly popular choice for quick, reliable automotive starting.
  https://www.varta-automotive.com/en-gb/why-varta/varta-brand-history/1910-1939
  Самото име VARTA означава Дистрибуция, зареждане и ремонт (възстановяване) на преносими акумулатори (AFA subbrand VARTA® is established, initially to manufacture small, portable lead accumulators used for engine ignition, making hand-cranking a thing of the past. The name VARTA® is an acronym for Vertrieb, Aufladung, Reparatur Transportabler Akkumulatoren, which stands for Distribution, Recharging and Repair of Portable Accumulators).

 77. 77 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  Какви ли изненади не поднася животът. Три години дългокраката госпожа спохожда леглото на Мутрата, а накрая съсипват бизнеса на рогоносеца. Това плаче за сценарист, 12 епизода, сезон първи.

 78. 78 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#36] от "simChо":"Тоест - фирмите за оловни акумулатори, най-малко тровят."Зависи кой какво пие и как кара.От изброените метали оловото и живакът са най-токсични (при поглъщане), но пък за сметка на това най-лесно се извличат от всякакъв боклук по електрохимичен път. За лития, никела, кадмия няма такава опция.Отделно, че икономически е по-изгодно да извлечеш олово (да го пречистиш) отколкото да го добиваш от руда. На всичко отгоре има вековна утвърдената технология на рециклиране на оловни акумулатори, включително сярната киселина. И Варта прави оловни акумулатори, ама баламите не знаят:"1914: VARTA® Leads the WayVARTA® lead-acid batteries become an increasingly popular choice for quick, reliable automotive starting. https://www.varta-automotive.com/en-gb/why-varta/varta-brand-history/1910-1939 Самото име VARTA означава Дистрибуция, зареждане и ремонт (възстановяване) на преносими акумулатори (AFA subbrand VARTA® is established, initially to manufacture small, portable lead accumulators used for engine ignition, making hand-cranking a thing of the past. The name VARTA® is an acronym for Vertrieb, Aufladung, Reparatur Transportabler Akkumulatoren, which stands for Distribution, Recharging and Repair of Portable Accumulators).
  —цитат от коментар 76 на wanderer


  Най-рециклираното нещо на Земята - са оловните акумулатори..
  И освен това за Човечеството , сред всички видове разни акумулатори, все още преоблаващ дял имат оловните ..

  Реално при тях вредата за околната среда е най-малка, именно благодарение на рециклирането.

  Иначе да, вредни са и те ..

 79. 79 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2179 Любопитно

  Масово се "пропуска" една подробност, ако личността на обвиняващия е укорима, това не оневинява обвинения. От дългите и мислени отговори на мен ми е ясно, че тези Бобокови са внасяли токсични отпадъци, че имат какво да губят и имат пари за отлични адвокати. Тези, които им "адвокатстват" в Интернет безвъзмездно, окей ли са да тровят почвата и въздуха ни?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 80. 80 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#8] от "Guero":Благодаря ти за отговора! И аз бих се чувствал така, ако харесвам някой и го видя омаскарен и охулен, но наистина ли мислиш, че тези хора са "вода ненапита"! Ако не си от кръга жена, съдружник и деца над 30 години, мисля, че е несериозно да им адвокатстваш! Знам, че не е добре да обвиняваш някой без да имаш доказателства, но ОПИТА МИ (не го казвам случайно) ми показа, че от началото на прехода не съм видял "честен" бизнесмен!
  —цитат от коментар 51 на konservator.bg


  Емилиян Гебрев се сещам, на прима виста ..

  "Вакъл Гебрев курбан не даваме. Та отй е приятел на Малофеев" - бесняха доскоро моите приятели Норман Ганцовците на форума ...

 81. 81 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#22] от "Dankol":То генезисът на парите ясно, че е мътен. Няма как през 90-те да се пръкнат бизнесмени от нищото.
  —цитат от коментар 26 на Filofob


  Единствено ми иде та ум Гебрев!

  Бивш офицер, дал десетилетия служба в "Кинтекс" , на благото на обществото..
  Съвсем нормално е, да си има фабрики ..
  "Вакъл Гебрев курбан не даваме"! .. такъв умно-красивски възглас се носи навред.

  Истината днес е само тази!

  А повечето останали бизнесмени са съмнителни .. Ясни зключеният са две - Росен Плевнелиев и Гебрев!

 82. 82 Профил на stefan stoyanov
  stefan stoyanov
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Определено има доста науки хора тук, които дори не са се научили да попитат Чичко Гугъл как точно се случва жизнения цикъл на един акумулатор. За сведение от години прозводителите на акумулатори като VARTA например (които са собственост вече на един голям инвестиционен фонд, а преди бяха част от огромна американска корпорация) изкупуват оловни акумулатори именно заради възможността да се рециклира ВСИЧКО от тях. От оловото се отливат нови плочи, пластмасата се рециклира и използва за нови корпуси, а киселината се рециклира и по химичен път се преработва в препарати за бита (обезмаслители например)... Остават под 2% от един акумулатор, които не подлежат на рециклиране и то при положение, че се преработват стари акумулатори използващи по-стари технологии... Бобоков е прав, че те си КУПУВАТ скрап, защото от него произвеждат нови продукти и не виждам как ще КУПУВАШ СКРАП и после ще я заравяш... По-лесно би било да си хвърлиш парите през прозореца... Резултата от тази скалъпена акция на пОркУратурата ще е като с ЕВН делото срещу Трайчо... Съдията ще се сконфузи да признае, че обвинението не знае да смята (ниво 3-ти клас) и всичко ще приключи, а после ще дойдат исковете за обезщетения и ще ги платим НИЕ!!!
  —цитат от коментар 46 на BlueBoss


  Според вас КОЙ заравя отпадъците, които бяха открити?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK