Лютви Местан: ДПС и ГЕРБ са бизнес съдружници

В ДПС има политическо крило и бизнес крило. Истинската тежест, властта, е в бизнес кръга, разказва бившият лидер на Движението за права и свободи.

© Анелия Николова

В ДПС има политическо крило и бизнес крило. Истинската тежест, властта, е в бизнес кръга, разказва бившият лидер на Движението за права и свободи."Дневник" препубликува от "Дойче веле" интервю с бившия лидер на ДПС.


Колко ползи и вреди донесе на България ДПС от създаването си досега? Питам, защото доскоро бяхте част от тази партия, а и неин лидер?


- Отговорът на този въпрос предполага най-сетне да бъде направен анализ на ДПС. Защото ДПС е не просто партия с две лица, тя е откровено двулична партия. Първото лице е лустрото - лустрото "Права и свободи" и после лустрото "партия на евроатлантизма" в България. Зад това лустро обаче се крие реалното, грозно лице на ДПС: руски зависимости и корупционни интереси, организирани в олигархична мрежа. През 90-те години ДПС беше надежда на над 1 милион турци и мюсюлмани, пострадали от "Възродителния процес" , които спонтанно дадоха подкрепа за тази партия заради лустрото, заради името "Права и свободи". Само че много бързо този политически субект се изроди от политическа партия в откровена корупционно-корпоративна структура. Този процес бе завършен през последните 4-5 години.
Още в зародиша си тази партия, вън от заблудата, в която бяха въведени стотици хиляди избиратели, е била замислена точно като корупционно-корпоративен субект, чрез който да се контролират политическите процеси в страната от страна на Кремъл и от структурите на бившата комунистическа държава. След падането на Берлинската стена беше ясно, че и другите страни от бившия социалистически блок и Варшавския договор ще тръгнат по пътя на демократичните промени.


Тогава анализаторите от Кремъл са си давали ясна сметка, че предвид редица дадености, дори и само културологични и исторически, трудно ще могат да задържат в сферата на руско влияние страни като Чехия, Полша и Унгария. Но България представлява изключителен геополитически интерес заради своето географско разположение и съседството си с Турция. За Кремъл е бил от изключително важно значение контролът на процесите в условия на демокрация именно в България.


Вие на какво бяхте свидетел тогава?


- Аз съм в ДПС от 1993 г., знаете биографията ми. Но тогава Кремъл си е дал сметка, че единствено в България е проведена асимилаторска политика, дадени са човешки жертви и е бил наясно, че над 1 млн. турци няма да подкрепят неговите хора от БСП като наследница на компартията. И тогава на принципа - ако турците няма да гласуват за нашите, как да направим така, че да не гласуват и за враговете ни от СДС, защото при консолидирана подкрепа от турците и мюсюлманите СДС биха спечелили първите избори за Велико Народно събрание, въпреки манипулациите и тогава би се изпуснал контролът върху целия процес на прехода.


Тогава на този принцип се създава контролиран от Кремъл политически субект и неслучайно Доган е изведен от затвора месеци преди реалните политзатворници, които са били освободени едва през лятото на 1990 г. А на него му казват: "Сега ти ще основеш една партия, за да отклониш турските гласове, като ги прибереш при себе си, но ти поставяме няколко условия. Ти от тази партия може да станеш милионер, а и милиардер. Ние ще ти позволим това, но имаме няколко условия: първо, в критични ситуации ще правиш това, което ти наредим". Потвърждение - ДПС свали кабинета на Филип Димитров.


"Второ - забранена е темата за възмездие за престъплението на "Възродителния процес". Тази партия, вместо да иска съд, заговори за етнически мир, няма лошо. Но няма нито един наказан. Вместо да иска съд за диктатора Тодор Живков, Доган отиде да пие кафе при него в Бояна и да му каже "спокойно, косъм няма да падне от главата ти".


Тогава Ахмед Доган разгърна митологемата за етническия мир, обеща гаранции за гражданския мир, но с условието да го оставят да прави, каквото си иска. Корупционни пари срещу граждански мир.


И заграбена държавна граница с незаконен сарай. Как стана така, че страната де факто се управлява от Сараите и те са незаобиколим фактор?


- Именно заради монопола върху етнорелигиозния вот на турците и мюсюлманите в България ДПС придоби служебно огромна политическа тежест, с която става незаобиколим фактор в почти всички издания на Народното събрание. Но тази тежест по-късно се трансформира в корупционен ресурс по формулата "монополизиран етнически вот - политическа власт; политическа власт - корупционни пари". Тези пари създават условия за увеличаване на политическата тежест и чрез купуване на гласове. Те пораждат политическа власт, от която следват още повече пари. Това е развитието на ДПС.


Но ДПС разшири географията на влиянието си. Само с пари ли ставаше това?


- Това е митологема, която и аз съм използвал, преди да видя някои горчиви истини. Вижте, на първите избори през 1990 година, на следващите 1991, после 1994, 1997, дори и 2001 г. гласовете за ДПС в определени области на Северозападна България са символични - в Монтана са няколко десетки гласа, често клонят към нула, във Враца са константа от около 300-350, до един от изселници и тютюнопроизводители от община Кирково (Кърджалийско).


Същата е картината в Кюстендил, София област, Видин има няколко гласа, знам ги поименно. В тези райони не живеят традиционно избиратели на ДПС. Но след 8 години участие на ДПС в управлението на страната гласовете във Враца от няколкостотин до 2001 г., когато вече ДПС влезе пряко във властта, достигат грандиозните 12 600. В Монтана от няколко гласа до последните парламентарни избори станаха близо 8 500. Ако някой ви каже, че това е политически ръст


Това е само илюстрация на опасната тенденция на трансформирането на една политическа партия, каквато тя никога не е била като замисъл, в откровено корпоративен субект. За да поддържа този субект политическа тежест, без която няма как да се разгърнат и схемите за корупционно забогатяване, се стига и до закупуване на гласове. С този монопол върху етновота ДПС обективно придобива огромна, несъразмерна сила, поради което редица български правителства и министър-председатели изпадат в обективна тежка зависимост от ДПС.


За да се прекрати тази зависимост, няма по-важна политическа задача от това да се разбие монополcj на ДПС. С проекта ДОСТ ние направихме първия радикален, успешен опит за разбиването на този монопол, но не бяхме разбрани. Образува се антидемократичен съюз между ДПС, крайни националисти, премиер и президент с участието на силовите структури, които изградиха образа на Местан като национален предател.


Изтърван е исторически шанс монополът на ДПС да бъде сринат. Докато този въпрос не се реши, дори протестите да бъдат успешни и да успеят да свалят кабинета на Борисов с абсолютно справедливия упрек за зависимостта му от Сарайския кръг, и следващите правителства ще бъдат зависими от него. Борисов не заслужава нито снизхождение, нито смекчаващи отговорността му изречения, защото дойде на власт с категоричното обещание, че ще разгради системата на Сараите, но излъга избирателите си и вместо да я разгради, стана част от нея. Той допусна Сараите да станат част от системата на властта му.


Това е предупреждение към опозиционните сили?


- И към протестиращите, и към партиите, които се изграждат като алтернатива на Борисов. Политическата им стойност и реформаторската им концепция няма да се реализират и разгърнат, докато не се реши проблемът с монопола на ДПС върху гласовете на 1 милион турци български граждани у нас и в чужбина. Отправям това предупреждение, за да призова към национално съгласие за решаването на този фундаментален проблем за демокрацията.


А лицето Делян Пеевски в контекста на демокрацията? Кой го избра за лидер на империя? Проект на Доган ли е той, Доган ли начерта пътя му в големия бизнес?


- Нормалното е, един председател на партия, който е имал достатъчно широки правомощия и компетенции, да е бил информиран за всичко. Обаче, когато говорим за ДПС, това въобще не е задължително, именно защото тази партия е двустепенна. Освен две лица - лустро и реална същност, организацията има и две крила в структурата си. Вие сте първият журналист, пред когото казвам това.


Едното е политическото - с местните структури, общински, областни, национално ръководство, върхът на което е председателят, говоря за периода след Доган. Но има и бизнес крило. Крайно време е да се разбере, че политическото крило - дори на ниво председател на партията - не е част от бизнес кръга, дори няма стъпка там. Но тези крила дори не са равнопоставени, те са в йерархическа зависимост.


Истинската тежест, властта, е в бизнес кръга. Естествено, че връхната точка и на двете крила е почетният председател Ахмед Доган. Вождът. И това е една съвършена система, при която политическото крило става изпълнител на бизнес волята, без да е част от нея. И точно затова е разбираемо, че дори онзи, който е председател на партията, не знае всичко. Но е вън от всякакво съмнение, че разговорът за бизнес крилото не е разговор за конкретните персони. Разговорът е за системата ДПС, за Доган. Защо? Защото, ако не е Пеевски, ще е някой друг. Важна е системата.


Т.е. Пеевски е изпълнител на системата, създадена от Ахмед Доган, така ли?


- Да речем, че подборът на бизнес кръга все пак се подчинява на определени критерии, явно това са хора, които могат да движат бизнес делата, имат съответните дадености за това. Не казвам качества, защото това е дума, натоварена с положителен знак. Но разговорът не е за Пеевски, а за системата, изградена от Доган.


Аз съм огорчен, че очевадни публични факти още не са систематизирани, а за ДПС и за корупцията в България се говори абсолютно абстрактно. България е уникална държава, за която в последния доклад на Държавния департамент се казва, че е страна с ендемична корупция, а Европейският парламент ни обсъжда като държава без върховенство на закона. Уникалното е, че е ясно, че има корупция, но няма корумпирани. А трябва само да се проследи пътят на парите.


За 10 години власт на Бойко Борисов общините, управлявани от ГЕРБ и ДПС, са изразходвали милиарди по обществени поръчки. Ако ДПС е опозиционна партия, как е възможно фирмите да консумират чувствителен дял от този публичен ресурс в размер на 40-50 милиарда? За да се разгърне една корупционна схема, трябва първо да се овладее политическата власт, после с подходящи политически назначения и всички регулатори - КЗК, съдебният орган, а ако някой си позволи да се жалва на прокуратурата, трябва и тя да е в играта


Затова са толкова тежки съмненията за независимостта на българската прокуратура, че е част от политиката. И когато Борисов казва, че не знае имената на членовете на ВСС, може би не лъже, защото е отстъпил това на Сараите. От тази гледна точка ДПС въобще не е опозиция на управлението на Борисов. Митът, че ДПС е опозиция, устройва и самия Борисов, иначе властта му би била вече директно дискредитирана. Това устройва и ДПС, защото ще трябва да отговорят как са част от управлението заедно с крайните им врагове -националистите. Много е важно да се проследи позицията на ДПС, когато става дума за съдебната реформа.


Да разбираме, че ДПС и ГЕРБ са коалиционни и бизнес партньори зад кулисите?


- В името на бизнеса те са съдружници, категорично. Интересно обаче какво става с прословутия инстинкт на Борисов. Той много добре знае, че част от мотивацията на протеста е точно зависимостта му от Сараите. В такива ситуации той има устойчив рефлекс - освобождава се от зависимости, маха министри, областни управители, в това число и дясната си ръка Цветан Цветанов.


Но в случая, независимо че инстинктът му подсказва, че политическото му оцеляване минава през ритуалното скъсване със зависимостите му от Сараите, той няма волята. И да иска, не може да скъса със Сараите и точно затова вече е политик от миналото. През 2009 г. дойде на власт с позициите си срещу Доган, 2020-та, най-късно 2021 г. ще си отиде от политиката заради зависимостта си от Доган.


Политическото време на корпоративния тип партии изтича. Но този процес ще бъде доста тягостен и непоносимо дълъг за гражданското общество, ако не се реши основният въпрос за честността на изборите. Аз съм твърдо за безалтернативно машинно и дистанционно гласуване, за да се елиминира контролираният вот.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 686 Неутрално

  "Лютви Местан: ДПС и ГЕРБ са бизнес съдружници"

  Когато употребиш словосъèтанието "бизнес съдружници", подтекста му говори за нещо почтено. ДПС и ГЕРБ не са бизнес съдружници. Те са две банди мошеници-далавераджии и престъпници с мафиотски взаимоотношения.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Това което казва Местан, е обществено известно. Като за екземпляр от кухнята, очаквам подробности, с трите имена ЕГН-тата и фирмите.

 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3084 Весело

  Този текст е за осмисляне най-вече от привържениците на ГЕРБ, които имат останали някакви илюзии. Не е като Местан да не е информиран.

 4. 4 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ей, няма доносник да не изпълзи на страниците на Дневник. Тези хора са политическа мърша...

 5. 5 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Този не беше ли агент на ДС? Друг интересен въпрос защо се скри в турското посолство? Другото ни е известно на всички, дори и той докато беше председател на ДПС бизнеса с ГЕРБ процъфтяваше.

 6. 6 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Има нещо общо между Местан и Цветанов.
  Докато бяха в ръководствата на мафиотско-партийните кланове лъгаха електорат, мачкаха неудобни и крадяха на корем.
  Има ли наивници да повярват, че изритани от властта са минали през чистилището а партиите им израстъци са от членове чисти, като сълза?

 7. 7 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3084 Весело

  До коментар [#6] от "Enter_K":

  Точно това правеха, което не означава автоматично, че написаното в текста е лъжа.
  Но явно тук е така - преди да те изхвърлят от трапезата, слушкаш и папкаш, след това изведнъж получаваш катарзис.

 8. 8 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  DW прави PR на агент Павел...

 9. 9 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2736 Неутрално

  "Тогава на този принцип се създава контролиран от Кремъл политически субект и неслучайно Доган е изведен от затвора месеци преди реалните политзатворници, които са били освободени едва през лятото на 1990 г. А на него му казват: "Сега ти ще основеш една партия, за да отклониш турските гласове, като ги прибереш при себе си, но ти поставяме няколко условия. Ти от тази партия може да станеш милионер, а и милиардер. Ние ще ти позволим това, но имаме няколко условия: първо, в критични ситуации ще правиш това, което ти наредим". Потвърждение - ДПС свали кабинета на Филип Димитров."

  Ами неслучайно беше пуснат защото в края на 1989г ви върнаха имената и това ли е било по заповед от Кремъл ? А иначе по това време на полотически катаклизими в разадащия се СССР на Кремъл ми е било през оная работа за България ама нали трябва да прокарва турската прапаганда!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 10. 10 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  Мисля, че това интервю е лъжа още от самото начало. ДпС беше създадена от ДС и обслужваше и все още обслужва интересите на ДС. На учредителното събрание всичко беше един цирк и просто се предлагаше някой за определен пост и беше избиран. Всичко беше по сценарий и беше изпълнено. ДпС и ОКЗНИ се създадоха по едно и също време в рамките на два дена, което е невъзможно. ОКЗНИ за 2 дена осигури автобуси от Кърджали за София, осигури хора, които да протестират в София против създаването на ДпС. Това просто няма как да стане. Едно време, когато се създадоха двете партии в началото на демокрацията все още всичко беше държавно, да се осигурят автобуси и то много, които да докарат хора за цял един митинг в София не беше лесна работа. Но и двете партии и ДпС и ОКЗНИ бяха създадени от ДС и затова, понеже всичко е било предварително обмислено, се намериха веднага и автобуси, защото те са били по сценарий.
  ДС създаде ДпС, за да може да "хване" под свое управление българските турци, и за да "хване" недоволството на българите създаде и ОКЗНИ. Така и турци и националисти бяха "хванати" от ДС. Като този модел си съществува и до днес. Българските националистически партии се сменяха, но всички те бяха на ДС. След ОКЗНИ дойде БНРП, после други. Лично на митинг в Кърджали съм чувал как тогавашният лидер на БНРП каза, че всеки работещ турчин е един безработен българин (което е фашизъм), и после понеже се усети и каза, че разбира, че това е фашизъм, но това е истината.
  При ДпС беше интересно, че реално движението тръгна от Кърджали, където са най-многото етнически турци в България като концентрация и въобще като усещане за етнос. Но ДпС беше оглавено, и до днес се оглавява само от турци от северна България. ДС знае какви са разликите между турците на юг и турците на север. На север са по-начетени, четат повече, но са и по-гадни и по продажни. Турците на юг са по простички, но са по-честни и не се продават толкова лесно, възмущават се от неправдата, по емоционални са и реагират по съвсем различен начин. Турците на юг приличат повече на турците от Турция. И затова ДС избра северняците. Не казвам, че на север няма и честни и добри турци, и там има, но ДС си избра точно едни нищожества да управляват ДпС.

  ДБ=БКП
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2770 Весело

  Голям яд , че не трансформира ДПС в про турска партия - което щеше да е далеч по опасно и вредно за страната !!!

 13. 13 Профил на Не на бездарната модерация
  Не на бездарната модерация
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Уау, доста изобличаващо интервю. Не мисля, че сме чели много такива.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Кучето е заровено някъде там 1944г., окупираната държава от хазарите, с помощта на козарите избиха цвета на нацията.....повече от 70г. отрицателен подбор, територията е това което е -> 80% инфантилни дебили!!!!
  =============
  89г. БКП декларира че има 1 мил. комунисти, а по-късно се разбра че има и 400 хил. доносници....реално БСП и ГЕРБ имат 1.5 мил. избиратели, случайно ли е, на мисля (по Кисельов)!!!

 16. 16 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  До коментар [#14] от "Не на бездарната модерация":

  На така зададен въпрос няма как да получите отговор. И вие го знаете. Ако възпитанието ви не ви позволява да комуникирате, не комуникирайте.

  ДБ=БКП
 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  Тоест Местан е готов за пришиване към ДБ .....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Ай чИститу. И защо трябва да стоят откровени политически измамници?

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 19. 19 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#7] от "boevbisser":

  Въпросът е за какво точно си ползва истината в случая този помияр.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#17] от "дерибеев":

  //Тоест Местан е готов за пришиване към ДБ .....//
  ===========
  Местан е водещ офицер на такива като Буда, може да повиши Боцко, в личен пазач на Доган.

 22. 22 Профил на uuy59391985
  uuy59391985
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Защото, ако не е Пеевски, ще е някой друг. Важна е системата."
  Това е най красноречивото изречение в цялото интервю. Въпреки че протестите са срещу системата, в момета герб, дпс, бсп и т.н. ще направят всичко въвможно тя да остане. Така системата ще работи отново и отново в следващите парламенти независимо кой управлява.

 23. 23 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#22] от "uuy59391985":

  //Въпреки че протестите са срещу системата, в момета герб, дпс, бсп и т.н. ще направят всичко въвможно тя да остане. //
  ================
  Така е, само че кочината е разръчкана, и някои свинИе, ще отидат курбан за Коледа (каквото и да означава това), а на други ще бъде дръпната копанята...белите якички ще извадят гранатометите от гардероба, и ще настане празник!!!

 24. 24 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 910 Неутрално

  ДПС и ГЕРБ не са бизнес съдружници. Те са две банди мошеници-далавераджии и престъпници с мафиотски взаимоотношения.
  —цитат от коментар 1 на simval


  Истината е, че БСП и ДПС са бизнес съдружници! 20 години те определяха политиката в България.

  Борисов им разчупи бизнес модела, затова сега искат да го свалят! За да са цалват както Станишеф и Местан се мляскаха на един митинг или сте забравили?

 25. 25 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#3] от "boevbisser":

  Те, ако можеха да осмислят, нямаше да са привърженици на ГЕРБ.

 26. 26 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  Впечатляващо интервю, явно писмен отговор на зададени въпроси след разговор, езикът е изчистен и на добро интелектуално ниво, анализът презицен. Катп цяло хората "поназнайват", но тук се излага конкретика по причините за настастналия брой гласуващи за ДПС в райони в които те нямат етничен електорат. За подчинеността на ръководството на ГЕРБ на "бизнес крилото" на ДПС е жестоко разголване на реалността на политическото състояние на партиите в България.

 27. 27 Профил на goofy
  goofy
  Рейтинг: 340 Неутрално

  От една страна признава, че ДПС е създадена, за де не гласуват турците за СДС, а от друга: сам създава ДОСТ. Ако си вярва в думите, защо не работи за въпросната "консилидирана подкрепа на турците и мюсюлманите" от някоя извънпарламентарна партия, с реални шансове срещу ГЕРБ? Като цяло през годините ми е било безкрайно подозрително, как останалите мейнстрийм партии изобщо не се ангажират да агитират и търся подкрепа сред мюсюламнското ни малцинство. Бизнес-партньорството съвсем не се изчерпва с ГЕРБ и по този въпрос Местан може да каже много по-конкретни факти!

 28. 28 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 904 Весело


  "Колко ползи и вреди донесе на България ДПС от създаването си досега? Питам, защото доскоро бяхте част от тази партия, а и неин лидер?


  - Отговорът на този въпрос предполага най-сетне да бъде направен анализ на ДПС. Защото ДПС е не просто партия с две лица, тя е откровено двулична партия."

  Ага Лютви, Вие 25 години бяхте в тази партия и едва сега прозряхте това!? Защо чак сега? Зная, че сте умен човек, затова приемам, че сте двуличен като партията на която толкова години бяхте член и даже председател. Защо ли изпитвам гнус!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 29. 29 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#27] от "goofy":

  //От една страна признава, че ДПС е създадена, за де не гласуват турците за СДС//
  =================
  Да бе, (С)ДС_1 срещу Д(П)С_2, беше ясно че като се разбере че СДС е продукт на ДС подкрепата ще падне, както и стана и се превърна в маргинална партия от сътрудници.....ДПС е друга бира, като местни феодали, обикновеният мюсюлманин не може без ЗИЛ_а на феодала да си прибере картофите.
  =================
  ДПС винаги е била ракета носител за отпаднали "величия", като Ментата, Митьо Риформата, Каракчанов (генералски) и много други.....Мадритското недоразумение преди да се приготви за абордаж беше на конгреса на ДПС.

 30. 30 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Кажи нещо ново, мръсно кучешко л@йн0.

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  До коментар [#26] от "daskal1":

  А смяташ ли, че партньорските служби не знаят това? Или защо въпреки това знание Рубин отиде на крака при Доган?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хигиената изисква да се стои по-далечко от такова нещо като агент "Павел" !

 33. 33 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#24] от "Dariya Koleva":

  //Борисов им разчупи бизнес модела, затова сега искат да го свалят! За да са цалват както Станишеф и Местан се мляскаха на един митинг или сте забравили?//
  ================
  Диярия, много ти е стара опорката, ако ДПС излязат от парламента, на другият ден, тиквите ще станете на тиквеник....Боцко е отстрелян вече, ще прави свирки всякакви на Доганя с надежда да оцелее (физически), ама едва ли....КГБ_то за платена а не свършена работа на време не прощава.
  ==============
  Амин!!!

 34. 34 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3673 Неутрално

  До коментар [#24] от "Dariya Koleva":

  ДПС беше с Филип Димитров, с Иван Костов (макар и ограничено), с крадлив дедо, със Станишев, а сега и с Бойко. Нищо чудно. Агент до агента, мила моя майно льо.

 35. 35 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#31] от "дерибеев":

  Американски посланици се срещат и с талибаните, просто една такава среща е оценка за реалното състояние на политическата ситуация и, за съжаление, ролята на Ахмед Доганов в българската политика. Рубин явно е бил много добре информиран и подготвен за срещата, пък и не би я направил без одобрение от Вашингтон.

 36. 36 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Бай Местан като не е в парламента с какво ли се занимава. Как ли е купил Каена

 37. 37 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  Това дрОгаря далие не го знаеше по времето, когато беше председател на мазната политическа корпорация и се целуваше на Орлов мост с комунистите, които ги направиха на г..?!?!?!?!

 38. 38 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Не знаех че сме били част от такъв грандиозен проект на Кремъл. Направо съм изпълнен с гордост , сабахлен рано рано.......мда Ашколсун, машалах.

 39. 39 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Тоя защо още не е в затвора, след тази катастрофа, която причини.
  Не че няма и за какво друго да влезе...

 40. 40 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Бизнес крилото и политическото крило в ДПС, образно казано представляват паралелната власт в България или модела #КОЙ. Премиер е майката на ШИШИ. Президент е разпределителят на порциите или проклятието на България. Мултигруп трябваше да е икономическата основа на модела. Един от инженерите на този модел беше Любен Гоцев. Инженерният екип премахна първо Андрей Луканов, после и боса на Мултигруп, които бяха преценени в един момент като заплаха за модела. Бяха премахнати и много други, на които беше дадено правото да участват в модела, при поставени условия, но заиграха собствена игра. Иван Костов искаше да разруши икономическите устои на модела, но беше наказан. Постепенно бизнес крилото се срастна с италианската мафия, поради съвместни бизнес отношения още от времето на социализма и гарантираха властта си като постепенно поставиха под техен контрол съд, следствие, прокуратура и медии. Всичко това стана под невиждащият поглед на Европа.

 41. 41 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  трябва само да се проследи пътят на парите. За 10 години власт на Бойко Борисов общините, управлявани от ГЕРБ и ДПС, са изразходвали милиарди по обществени поръчки. Ако ДПС е опозиционна партия, как е възможно фирмите да консумират чувствителен дял от този публичен ресурс в размер на 40-50 милиарда? Затова са толкова тежки съмненията за независимостта на българската прокуратура, че е част от политиката. И когато Борисов казва, че не знае имената на членовете на ВСС, може би не лъже, защото е отстъпил това на Сараите. От тази гледна точка ДПС въобще не е опозиция на управлението на Борисов. Митът, че ДПС е опозиция, устройва и самия Борисов...
  —цитат от коментар 0 на статия


  Колко по-ясно да се каже?
  Борисов има идеалните качества за тази взаимноизгодна система: пъзлив, лукав, и най-вече: алчен за власт. С една дума: Борисов е поредният политик, който продава националния интерес на мафията ДПС. Уникалното е само в артистизма му да го прикрива.

 42. 42 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Хигиената изисква да се стои по-далечко от такова нещо като агент "Павел" !
  —цитат от коментар 32 на Запорожец


  ===========
  Не се коси, никой не може да измести от сърцето тиквено агент Буда!!!

 43. 43 Профил на Boriana Gecheva
  Boriana Gecheva
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#7] от "boevbisser":

  Да, но Местан "знае" от дълги години, знае и как Доган стана хидроинженер, а това не беше при управлението на ГЕРБ, а при Тройната коалиция, когато същия този Местан се целуваше и прегръщаше със Станишев, кълнейки се във "вечна дружба". Вероятно е вярно, че е бил вербуван кадър на ДС. В ръководството на ДПС май всички бяха от тази служба и това нито е тайна, нито е необяснимо. Но е твърде неморално! След това млъкна като риба, защото участва в зловеща катастрофа. Какво стана там, така и не се разбра, но го оправдаха. И ето го, изскочи отново с плювни, не съзря знака на съдбата за смирение и покаяние. Дойче Веле, както и Дневник, бъдете по-чистоплътни в подбора на статиите си! Не всеки враг на вашия враг заслужава уважение! Ратувате уж за законност и морал!

 44. 44 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 858 Неутрално

  "Лютви Местан: ДПС и ГЕРБ са бизнес съдружници
  —цитат от коментар 0 на статия


  Благодаря, Кептън Обвиъс.

 45. 45 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  До коментар [#6] от "Enter_K":

  "Има нещо общо между Местан и Цветанов.
  Докато бяха в ръководствата на мафиотско-партийните кланове лъгаха електорат, мачкаха неудобни и крадяха на корем.
  Има ли наивници да повярват, че изритани от властта са минали през чистилището а партиите им израстъци са от членове чисти, като сълза?"

  Това е общото между всички, които са се устремили към келепира, към това те да са добре за сметка на другите : докато са на софрата никога няма да тръгнат срещу ръката, която ги храни ! След това, обаче, ще станат най - ревностните и опоненти, макар че какъв е смисъла от всичко това ? Какво ни казва Местан, което някой тук не знае ? Че ДПС била свързана с Кремъл ? Това ли е новината ?

 46. 46 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 749 Неутрално

  MIT
  Milli Istihbrat Tesilati
  Един голям провал. За „награда” Гьокче бе отзован и изпратен в Гватемала.

 47. 47 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  И ДОСТ Местане и ДОСТ!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Местан и Цветан, Доган и Мутран ... все "герои" на нашето време

 50. 50 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#34] от "Vlado Nikolov":

  Това, че ДПС са били заедно с Филип Димитров (или СДС) беше мит, на който много хора се доверяваха, но истината е малко по-различна.

  1990 - избори за Велико Народно Събрание. ДПС уж бяха обявили, че са против бившата БКП и нейното отроче БСП. Ако си спомняте, на тези избори бюлетините бяха цветни и се гласуваше едновременно пропорционално и мажоритарно. На входа на секцията на едно планинско село, където живееха почти изцяло българи с турско самосъзнание (така им се викаше тогава) стои бившата партийна секретарка в селото (туркиня, вече член на ДПС) и на всеки влизащ повтаряше една единствена дума: Кармазъ. Това се отнасяше за мажоритарния вот. Не можех да повярвам на ушите си.
  1992 - вотът на доверие на Филип Димитров; ДПС гласува против правителството на СДС. Правителството на Филип Димитров беше започнало да прави първите ДЕЙСТВИТЕЛНИ опити да се преструктурира икономиката. Което не беше по плана на другарите.

  Толкова за връзките между СДС и ДПС. (Тогава СДС все още беше съюз, а не партия) Сто процента определени хора от тогавашните лидери в СДС са знаели за истинските зависимости на ДПС, но са си траели, защото те са имали същите зависимости.

  И да, ДПС твърдо са на верижката на Русия. Затова и Местан рипна да се спасява в турското посолство, а не в руското. Щото се преориентира към друг господар.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 51. 51 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2736 Любопитно

  До коментар [#10] от "anonim440":

  Стига вече с тази ДС и Кремъл който Местан споменава поне 10 пъти но и двамата за Турция не обелвате и дума! През цялото това време Турция която се изживяваше като победителка в Студената война над СССР и България сигурно спеше и не превербувашуе агентите на ДС сред турското малцинство да работят за МИТ?????

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 52. 52 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2736 Любопитно

  До коментар [#50] от "mitkaloto_":

  Поредният гений! А кажи какъв руски интерес са са защитили ДПС защото аз мога да ти изредя дузина турски! Това сигурно е било за прикритие?!!! И как така агентът на ДС и КГБ занесе в турското посолство списъка с българските агенти в Турция а не отида в руското посолство да занесе списъка на турските агенти в Русия и България??????

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 53. 53 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2407 Неутрално

  Както съм казвал нееднократно, всеки гласоподавател на ГЕРБ е един малък самурай на Доган

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 54. 54 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Същата журналисдтка с въпрос към премиера в религиозен храм: "Г.н Борисов, имате ли незаконно дете?"

 55. 55 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2407 Неутрално

  Този текст е за осмисляне най-вече от привържениците на ГЕРБ, които имат останали някакви илюзии. Не е като Местан да не е информиран.
  —цитат от коментар 3 на boevbisser


  Привържениците на ГЕРБ са все повече клуб по интереси (назначения, държавни поръчки, лица на заем, тролове + членовете на техните семейства). Но доста задружен и сплотен клуб, с оглед на материалния интерес.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 56. 56 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Такива екзактни анализи ще ги прави от затвора !!!

 57. 57 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#52] от "Julian Mall":

  Защо да носи в руското посолство нещо, което те вече така или иначе те имат?
  А защо Доган е занесъл списъка в турското посолство (даден му от Стоян Ганев, който тогава беше част от СДС, по-късно от НДСВ) - ами ще питаш въпросните служби. Руснаците и турците понякога играят заедно, понякога поотделно, както се случи. Не съм им пърдял под юргана, че да знам.
  Иначе, като се върне човек назад, връзките ДС (която твърдо е свързана с бившото КГБ, едва ли би го отрекъл) - ДПС са явни. Най-паче пък с връщането на Симеон обратно в България. Там нещата са ачик-ачик.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 58. 58 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#51] от "Julian Mall":

  И последно, забравих - що се отнася до зависимостта на ДПС с Русия - хубаво е да видиш как гласува ДПС по енергийните проекти (т.н. голям шлем на Първанов), как гласуват за санкциите на Русия и всякакви такива чувствителни въпроси, свързани с Русия. Някак си все гласуват про-руснаците. Може би с отвращение - ама за тях. (Като в оня руски виц за алкохола)

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 59. 59 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Отдавна се знае, че ДПС е корпоративно-корупционна структура с обръча си от фирми. Лютви Местан обаче доста време бе начело на тази партия. Сега разкрива някои схеми, но не предоставя конкретни доказателства. Това би било интересно за нас, а може би и за прокуратурата. С това изявление Лютви Местан иска да привлече гласове за собствената си партия, като не казва кой знае какво.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тоя защо още не е в затвора, след тази катастрофа, която причини.Не че няма и за какво друго да влезе...
  —цитат от коментар 39 на НеКой


  Защото съдиите чакат да видят как ще изпълни поръчките , които са му зададени! И тогава ще видим 2г. условно.....

 62. 62 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В контеста на горното е хубаво да се припомни че Вежди Рашидов ни напсува на нация и си остана министър.
  Помните ли?
  А помните ли кога Иван Костов нарече ДПС и Ахмед Доган проклятие за България?
  Ха сега се сетете защо докараха Симеон Борисов СКГ!
  Наистина е прав Вежди Рашидов да ни псува на нация.

 63. 63 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#60] от "Лидия Кралова":

  Знаете къда да слагате членовете!

 64. 64 Профил на Лидия Кралова
  Лидия Кралова
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В контеста
  —цитат от коментар 62 на The Rock


  Какво е "контест"?

 65. 65 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  "Лютви Местан: ДПС и ГЕРБ са бизнес съдружници"

  Ти ли сключи договорите ага? Двете най-смешни фигури в днешния политически живот са Местан и Цветанов. И двамата ги е прихванал катарзис, но за чужда сметка.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 66. 66 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#58] от "mitkaloto_":

  И как гласуват?
  Изобщо този мит , че ДПС е проруска партия ...как не ви омръзна?
  Дпс е най българската партия, и го казвам без грам ирония.
  Кое от решенията на ДПС е било вредно за България?
  А.Доган е може би най-българският политик от всички.
  Другата басня - Пеевски фалира КТБ !!!
  Толкоз плитко скроена лъжа няма в пресата досега.
  Местан се опита да се хване с БСП , ама после му се случи случка .
  А за КТБ - след 50 години , който е жив . ще научи истината, ама и сега мога да ви кажа - ако не беше фалирала КТБ, то България щеше да е собственост на Русия.
  Или поне целия енергиен комплекс.
  Мисля ,че обясних достатъчно, ама ако нещо има неразбрали, питайте, ще ви се отговори!
  Пеевски бутнал КТБ....смех в залата :)

 67. 67 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2736 Любопитно

  До коментар [#51] от "Julian Mall":И последно, забравих - що се отнася до зависимостта на ДПС с Русия - хубаво е да видиш как гласува ДПС по енергийните проекти (т.н. голям шлем на Първанов), как гласуват за санкциите на Русия и всякакви такива чувствителни въпроси, свързани с Русия. Някак си все гласуват про-руснаците. Може би с отвращение - ама за тях. (Като в оня руски виц за алкохола)
  —цитат от коментар 58 на mitkaloto_


  Да бе защото ДПС защитаваше руските проекти затова руските проекти станаха турски! Защо не стана петролопровода Бургас-Александуполис ами стана Баку-Джейхан! Защо Южен поток трябваше да се потурчи че да получи подкрепата на ДПС??? Сега ДПС е против Белене за да зависим от турските АЕЦ което се строят!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 68. 68 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#64] от "Лидия Кралова":

  Затова ли намерихте да се хванете, защото не желаете или не можете да коментирате по същество.
  Иначе знаете за кои членове да се хванете.

 69. 69 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да ви опресня паметта:
  „По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 години, да ви е…а циганската нация! Това го напишете, ама няма да посмеете! Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари“, казва Вежди Рашидов.

  „Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е…а пу…та май..на! Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост?! Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват?“, пита Рашидов, забравил, че той самият и неговият бос Борисов са робували на същия грозен милионер 4 години, за да си осигурят медиен комфорт.

  „Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в „Стандарт“ на Славка (Бозукова – гл. редактор на „Стандарт“), нарочно го правя… Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха „Дневник“, „Капитал“, в. „Сега“ – така останаха независими, но те ще ги задушат. На Сашо Дончев (собственик на в „Сега“) не му пука, защото вестникът му е бутиков“, продължава Рашидов.
  http://www.vestnikataka.bg/2013/08/вежди-рашидов -„да-ви-е-а-нацията-циган/

 70. 70 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да ви опресня паметта:„По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 години, да ви е…а циганската нация! Това го напишете, ама няма да посмеете! Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари“, казва Вежди Рашидов.„Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е…а пу…та май..на! Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост?! Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват?“, пита Рашидов, забравил, че той самият и неговият бос Борисов са робували на същия грозен милионер 4 години, за да си осигурят медиен комфорт.„Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в „Стандарт“ на Славка (Бозукова – гл. редактор на „Стандарт“), нарочно го правя… Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха „Дневник“, „Капитал“, в. „Сега“ – така останаха независими, но те ще ги задушат. На Сашо Дончев (собственик на в „Сега“) не му пука, защото вестникът му е бутиков“, продължава Рашидов.http://www.vestnikataka.bg/2013/08/вежди-рашидов -„да-ви-е-а-нацията-циган/
  —цитат от коментар 69 на The Rock


  .........
  Истинските "българи" слагат (-)

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  В това никой не се съмнява.

 72. 72 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Места, както винаги колоритен.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Турците са в Турция, Местан.В България турци няма!

  Sic transit gloria mundi
 75. 75 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3867 Весело

  Интересно как всички 'проглеждат' едва след като ги изритат от копанята?!
  Как никой не прогледна по време на голямото плюскане?

  klimentm
 76. 76 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2506 Весело

  Много добре го е казал Местан - вместо да плюете по сламения човек, а пък да ближете сладоледа на Доган, по-добре разберете, че никой няма да ви прости политическото късогледство. Самите вие ще се усетите в капана на ДпС, който щракна в момента, в който поискахте "честно" разпределение на баницата от баш тартора на шайката, хаха...
  Костов беше част от играта на ДС-КГБ-ГРУ, докато не стана твърде лаком. Затова неговите бивши съратници отидоха при Доган, а Командира беше изхвърлен от бизнес играта на руснаците. Е, оставиха го с десетина души в парламента за цвят и "пръски" от казана. Той се хвана да съветва ченгето Василев и да облизва тук таме, докато накрая не се навря в казана до кръста. Точно заради това го изхвърлиха като парцал от политиката, но пък му подариха лаборатория, да не е капо.
  Същото ще стане с кученцата му - Радан, Бойкикев, Панов, Атанасов и прислуга, които лаят с глас назаем, мислейки си, че пагоните на фигуранта значат нещо в паралелната държава, за която говори Местан.
  Съдебната власт е изцяло на Доган, а там се установява кой кум, кой сват и кой на булката брат. Спомнете си Бисеров! Вие няма да имате неговата съдба, защото просто не крадете с благословията на Сараите! А и да крадете няма да можете като хората, хаха... На две магарета сеното ви затруднява, лакоми сте сте, завистливи и откровено... как да го кажа... семпли. Никакъв шанс да стигнете по-високо от опашката на коня, нда.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 77. 77 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Този не беше ли агент на ДС? Друг интересен въпрос защо се скри в турското посолство? Другото ни е известно на всички, дори и той докато беше председател на ДПС бизнеса с ГЕРБ процъфтяваше.
  —цитат от коментар 5 на nwj49315903


  Доган не беше ли агент на ДС? Каракачанов не беше ли агент на ДС? Учредителят на ГЕРБ, Божидар Димитров , не беше ли агент на ДС? Депутатът от ГЕРБ, Георги Марков не беше ли доносник на ДПС?

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 78. 78 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 692 Неутрално

  местане, фес гнусен, много ме радва, че дпс и герб са съдружници,но още повече ме радва, че ти вече не си сред тях. и никога няма да бъдеш. боклук екзактен!

 79. 79 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1853 Весело

  Mdaа също като БКП и ДСиБ нали? Бизнес съдружници. А защо ДПС иска да свали "съдружника си" и да се върне обратно към "врага си"?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 80. 80 Профил на gazolinerabp
  gazolinerabp
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Този като беше в ДеПеСе-ту не рива

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK