Елена Йончева: Нинова подкрепя Борисов лично

Елена Йончева: Нинова подкрепя Борисов лично

© Юлия Лазарова"За да се отървем от този авторитарен модел на управление, ни е необходима силна опозиция. А такава в България няма", констатира в интервю за "Дойче веле" евродепутатката Елена Йончева.


Вежди Рашидов призова да БСП да ви "отзове от Брюксел" заради резолюцията, която Европейският парламент прие по адрес на България. Каква е тежестта на тази резолюция, как говорят Вашите колеги в Брюксел за България?


- Резолюцията казва, че премиерът последователно и систематично в последните десет години изважда страната ни от Европейския съюз. Това е резолюция за върховенството на закона, а не за конкретен случай на погазване на закона. Става въпрос за последователно нарушаване на върховенството на закона в държава-членка на Европейския съюз. Зад тази резолюция застанаха и левите, и либералните сили. ЕНП и крайната десница защитиха Борисов безпринципно и в името на властта. Но все пак да благодарим на тези 23 депутати от ЕНП, които се въздържаха, и седем, които гласуваха в полза на резолюцията.
Като член на комисията LIBE (Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП - б.р.) последователно информирах колегите за всичко, което става в България в последните месеци - нарушение на върховенството на закона, ситуацията с медиите, липсата на разделение на властите, превръщането на парламента в институция, която няма своята тежест.


Когато в началото на тази година говорех, че в България се изгражда един авторитарен режим, колегите ме гледаха с изненада, защото бяха свикнали да се говори само за Полша и Унгария. На България не се обръщаше много внимание, вероятно заради поведението на Борисов в Брюксел - т.нар. yes man, който винаги е съгласен.


В България обаче като отговор на резолюцията се развяха едни стари плашила, включително и от БСП. Какво толкова страшно има в Истанбулската конвенция?


- Истанбулската конвенция наистина е превърната в плашило. Тя е като някаква теория на големия заговор. В България тази тема е толкова дамгосана, че на практика вече не може да има дебат по нея. В България трудно се разбира големият проблем с неравенството спрямо положението на жените в обществото, с насилието над жените.


Няма ли вина и БСП за липсата на дебат по тези теми?


- Смятам, че ние тръгнахме по вълната на националистите. В българското общество нямаше никакъв смислен диалог, акцентът беше сложен върху атаката срещу българското семейство, българската идентичност и българските устои. България няма проблем с Истанбулската конвенция - България има проблем с крещящата липса на върховенство на закона, с все по-голямото разслояване в обществото, с лошото образование и здравеопазване.


Управляващите, националистите и един капан, в който волно или неволно попадна част от БСП начело с Нинова, изведоха като фокус на резолюцията Истанбулската конвенция, която е затворена тема в България, защото има решение на Конституционния съд. Не виждам защо се прави това, ако целта не е отклоняване на вниманието към несъществуващ проблем. Както и темата с македонското малцинство. В резолюцията не се говори за македонско малцинство.


Между Вас и ръководството на БСП в лицето на Корнелия Нинова има напрежение. Виждате ли общ път напред?


- Аз не се разграничавам от БСП. Аз съм ляв човек. За да се отървем от този авторитарен модел на управление, на нас ни е необходима силна опозиция. А такава в България няма. Когато ГЕРБ пада, социалистите не вдигат своя рейтинг.


Госпожа Нинова има същия рейтинг като господин Борисов. Ние не можем да победим този режим или бъдещи популистки формации, ако България няма силна опозиция - лява и дясна. Затова започнах този разговор за Нинова, който очаквах да се проведе от моите колеги по време на предизборната кампания в БСП, но такъв нямаше.


Тя казва, че е консолидирала подкрепа при вътрешните избори. Критикуващите я са малцинство.


- Каквито и да са битките вътре в партията, важно е какво излиза навън. Например Нинова продължава да е в българския парламент. По този начин се легитимира този парламент, който е напълно компрометиран и се отдалечава възможността за служебно правителство. Ако ГЕРБ организират следващите избори, вероятността този модел да остане в България е изключително голяма. Битката ми с Нинова е принципна. Вижте как половината парламентарна група на БСП гласува за господин Цацаров да стане шеф на антикорупционната комисия.


Смятам, че Нинова подкрепя господин Борисов лично. Тя е силен опозиционен лидер, но на думи. Когато говорим за конкретни дела, нея я няма. Не може три сигнала за разследване за злоупотреба с власт от страна на премиера да не са подписани от лидера на най-голямата опозиционна партия.


Както заяви председателката на парламента Цвета Караянчева миналата седмица - няма доказателства, че аудиозаписът, в който мъж с глас, подобен на този на премиера, изрича обидни думи срещу нея и заплахи срещу вас, е автентичен. Още през юли обаче Вие обявихте, че разполаге с такива доказателства. Защо не запознаете подробно госпожа Караянчева и българската общественост с тях?


- След като този аудиозапис излезе в медиите, в Европейския парламент се заинтересуваха от него. Председателката на групата на социалистите и демократите в Европарламента госпожа Ираче Гарсия Перес призова за независимо разследване. А след като запознах председателя на Европейския парламент Давид Сасоли със записа, той каза, че трябва да се предупредят служите за сигурност и да се информира българската полиция. Това са стъпки, които всеки евродепутат трябва да предприеме, когато името му попадне в подобен контекст.


В аудиозаписа гласът на господин Борисов заплашва както български бизнесмен, така и един негов опонент в мое лице. Аз дадох този запис на независима американска лаборатория, която работи с ФБР. Казва се Beryl Audio Forensics Laboratory, всеки може да я провери. Тя излезе с подробен анализ, че това е гласът на премиера Борисов и записът не е бил манипулиран.


Това означава - не е бил нито рязан, нито монтиран?


- Точно така. Това е анализът на тази лаборатория. Имаше и още един анализ, който излезе на "Биволъ", които са дали записа на друга лаборатория. Те стигат до сходно заключение. Смущаващо е, че в България все още няма резултат от разследването на този запис.


Вие предадохте ли експертизата на властите в България?


- Никой не ме е потърсил за този анализ. Разбира се, бих го предоставила. Но считам, че България има достатъчно добри специалисти и капацитет да направи анализ на този запис. За мен е непонятно защо това се бави четири месеца. Господин Борисов говореше основно за това дали записът е направен правомерно.


Но най-важното е дали гласът е автентичен и какво казва той - дали той нарушава разделението на властите, дали използва държавния ресурс, за да смазва бизнесмени и свои политически опоненти. Това е важното.


Прочели сте сериозните констатации за медийната ситуация в България в Доклада за върховенството на закона. Едни от най-тежките удари върху медиите в страната бяха нанесени по време на управлението на Пламен Орешарски и протестите, които го съпътстваха. Успя ли БСП да се откъсне от модела, станал известен като #КОЙ и свързван с името на Делян Пеевски?


- През 2006-2007-а година България беше на сходно място с Франция по свобода на медиите. Медийната свобода е битка, тя не е даденост. Никога в демократичната история на България не е имало такова мачкане на медиите както при правителството на ГЕРБ. Когато мачкаш медиите, ти мачкаш и цялото общество.


В Европейския парламент аз работя върху резолюция за свободата на медиите от страна на социалдемократите. Имам няколко предложения, които се надявам да бъдат приети. Едното е средствата, които правителството отделя за информационни кампании по европрограми, да не минават през съответните правителства, защото по този начин се създават послушни медии. Предлагаме да има и един фонд за разследваща журналистика, която е много скъпа.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Бесепарите започнаха да се самоизяждат!

  Направо им се кефя!

 2. 2 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 777 Весело

  Аха, Тиквуна след катарзис е ... Кормелия !
  или обратното ?!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 3. 3 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Така , така ....дръж за косата и скуби....по пролетарски.....

 4. 4 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5583 Весело

  "Мама работи кучка..."
  (детето на Йончева, тригодишният Тео)

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 5. 5 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Жена е председател на Парламента.
  Жена е лидер на най-голямата опозиционна партия.
  Жена държи под чехъл Президента .
  Хомосексуалисти са евродепутати и общински съветници.

  Не трябва ли Истанбулската конвенция да обърне внимание на положението в което сме ние - нормалните български мъже !?

 6. 6 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 985 Любопитно

  Тригодишно дете! Я не се занасяй!
  Тая бабичка е в менопауза поне от десетина години!
  Да не е внуче?

 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Илена ще се спука от злоба и завист! Такова злобно човече си е направо за Гинес!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  Да предадеш партията си, държавата си и народа си за малко повече известност. Журналистите нямат морални задръжки за да вдигнат рейтинга си.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 9. 9 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 15 Любопитно

  А Илена и Раданч подкрепят Барисов коствено!
  🙉😁🙉😁🙉😁🙉😁🙉😁🙉😁🙉😁🙉😁🙉

  Много съм прост
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Голяма женска надпревара се проявява,
  кой загиващата партия да управлява.

  И двете са проклети,
  на партията заклети.

 12. 12 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Йончева и Костов пак мислеха по един и същи начин, като получаваха пари от КТБ. Стари съмишленици са.

 13. 13 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Какви жени и мъже защита ИК, като там въобще няма пол.

 14. 14 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 319 Неутрално

  Иха, македонистката, гей шикалката, отцеругателката, майкопродавката... нещо врещи май?

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  "- Резолюцията казва, че премиерът последователно и систематично в последните десет години изважда страната ни от Европейския съюз. Това е резолюция за върховенството на закона, а не за конкретен случай на погазване на закона. Става въпрос за последователно нарушаване на върховенството на закона в държава-членка на Европейския съюз. Зад тази резолюция застанаха и левите, и либералните сили. ЕНП и крайната десница защитиха Борисов безпринципно и в името на властта. Но все пак да благодарим на тези 23 депутати от ЕНП, които се въздържаха, и седем, които гласуваха в полза на резолюцията."

  Напълно съм съгласен с тази констатация, но Йончева е именно част от този проблем, а не изход от същия..........

 16. 16 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Бой плюене скубане дращене ритане по кокалчетата идеални сте комунистчета просто перфектни

 17. 17 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 771 Весело

  Елена Кънева, вътрешна опозиция. Защо ли ми прилича на Радан Йончев!???

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 18. 18 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Нинова не подписва сигналите щото знае, че може и да са фейк. А може утре и нея така да я сготвят. Сега Елена убеждава, че няма значение как са правени, утре няма да има значение и какво има на записите. Ще е интересно тези двете до къде ще стигнат.

 19. 19 Профил на prinz
  prinz
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Познат съм , по-точно имам си лична приказка с Боян Балев БСП, Бяхме заедно в УНСС и оттогава като се видим сядаме на по кафе и цигарка. Той е от Белене и ми е разправял нечувани ужасии за острова, безработица, глад и мизерия.
  Но коет той още от студентските ми години е повтарял неизменно е, че БСП ще изчисти либерлаите. А той е стана член на младежкото движение на 16/17 и като се местят с техните в София, той *****започва!!!!!!!!!!!! работа в партията.
  И аз сега, се чудя, как хем са леви, хем са уктра консерватори, ма унас нали всичко ни е толкова подредено, че нищо чудно левицата да поеме консерваторското знаме, щото тая позиция е единствената ниша, която не е заета.
  А и командата на Нинов е ултраконсерве

  Не съм крал
 20. 20 Профил на prinz
  prinz
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#18] от "nema_labavo":

  За Серго и Йончева негей се притеснява. Тия са дипломатски чеда и знаят как да са опртюнисти и да цоцат до безкарй от институциите.

  Не съм крал
 21. 21 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Подобни интервюта са падение за някогашния флагман на демократичната преса. Пътят от вестник на консервативно мислещи десни хора до неомарксисти циклостил бе извървян успешно. Не е проблемът че се помества мнение на проруски настроени ултралевичари. Проблемът е че те се публикуват защото са осъзната и целенасочена политика на вестника.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 22. 22 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Странно е как се примиряваме със съдържанието на подобни записи и започваме да търсим друг контекст. За подобни думи политици в истинските ЕВРОПЕЙСКИ страни щяха да са си подали оставката на следващия ден... а ние му се радваме на ББ... доооооста сме ТЪПИ!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Странно е как се примиряваме със съдържанието на подобни записи и започваме да търсим друг контекст. За подобни думи политици в истинските ЕВРОПЕЙСКИ страни щяха да са си подали оставката на следващия ден... а ние му се радваме на ББ... доооооста сме ТЪПИ!
  —цитат от коментар 22 на bosev.asen


  Асене на тая тия думи знаеш ли кога ще и повярвам? Бокича е 100 пъти по стока от нея даже и когато не се е обръснал.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 25. 25 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  Елена Кънева и Радан Йончев са едно добро творение на българския политически живот. Да знаем като гласуваме, какво може да се случи.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Охо, двете стерви много ще си тичат в общ кафез - Крадлена Милиончева и Курнела Импексова, Сливен, втори етаж, северното крило накрая - при леля Ставра....

 28. 28 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  "Това е резолюция за върховенството на закона, а не за конкретен случай на погазване на закона"

  А Поморие и то ли не е конкретен случай? Още не сте докопали властта и вече почнахте с конфликтите на интереси. Ама иначе сте за върховенство.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 29. 29 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#26] от "kzj35678888":

  Гнусна, мръсна, но милионерка с паричките от КТБ, БНТ, Хохегер....

 30. 30 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#24] от "emil": тук не говорим кой е по-стока, а кой е сгазил лука и трябва да си ходи...

 31. 31 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Милите червени швестърки - да не очакваш, че стигнаха до взаимно скубене на перчеми. Само така, другарки - революцията първо убива враговете с партиен билет!

 32. 32 Профил на bosev.asen
  bosev.asen
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Ето пример за модерен ПОЛИТИК... много ми се иска и ние да имаме такъв... https://youtu.be/D20Agteh7U0

 33. 33 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Тая резолюция на Пърдан и Милиончева мяза на бартерна сделка с ПЕС и зелените. Ние ще ви дадем кирливите си ризи да ги сложите на показ, а вие в замяна ще ни ударите едно рамо за да се докопаме до властта. Ако кирливите ризи не стигат, тогава вкарайте си и Истанбулската конвенция, и ОМО-Илинден, та и Поморие, а ние ще се правим че гледаме на другата страна. Жалки плазмодии!

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 34. 34 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  тук не говорим кой е по-стока, а кой е сгазил лука и трябва да си ходи...
  —цитат от коментар 30 на bosev.asen


  Не, не. Според казаното от теб при "подобни думи" би трябвало всеки политик да си подадял оставката. Това което аз казвам обаче е, че нейните думи не струват и пукната копейка. Те са пълен боклук излят от жлъчния й сок. Ако такава като Йончева похвали някого, то бягай надалеч. Та поради това че тя толкова ненавижда Корнелия аз рефлекторно се замислих да не би пък Корнелия да не чак такъв боклук и тя.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 35. 35 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Жена е председател на Парламента.Жена е лидер на най-голямата опозиционна партия.Жена държи под чехъл Президента .Хомосексуалисти са евродепутати и общински съветници.Не трябва ли Истанбулската конвенция да обърне внимание на положението в което сме ние - нормалните български мъже !?
  —цитат от коментар 5 на Dankol


  Мъжете cме винaги disposable, нищо, че вcичко ценно, вaжно и знaчимо е нaпрaвено и cъгрaдено почти изцяло от мъже. Гaдно, нaли?

 36. 36 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5572 Неутрално

  Да говориш срещу този, който те е изпратил в Брюксел като водач на листа с петцифрена заплата в евро е признак на лошо възпитание, всичко това би могла да го каже на Нинова лично, не си ли говорят. Изобщо Нинова няма правилна преценка на кадрите, почти всичките спуснати от нея като парашутисти за водачи на листи, като се пренебрегваха местните кадри, се отказаха от нея, дори се борят против нея.

 37. 37 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1489 Гневно

  Корнелия Нинова: Елена Йончева съчетава качества на политик и журналист
  https://www.dnevnik.bg/politika/2019/03/17/3405759_korneliia_ninova_elena_ioncheva_suchetava_kachestva_na

  Корнелия Нинова с директни заплахи към социалистите след провала на Елена Йончева - отнема постовете, ако не гласуват за водачката
  https://pik.bg/скандали-в-бсп-корнелия-нинова-с-директни-заплахи-към-социалистите-след-провала-на-елена-й-news841033.html

  Змия сме крили в пазвата си, другари!

 38. 38 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4106 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Разбира се, че те кефи (небъдното).

  БСП е фиктивна опозиция на ГЕРБ или поне неефективна,
  и все пак официална.
  С депутати в НС, включая Нинова.
  БСП от години саботира НС чрез неприсъствие на депутати
  не подаващи оставки.

  Такива депутати има и от други партии,
  но преди две или три години именно БСП обяви най-гласно
  "опозиционно" неприсъствие в НС.

  Хим народни представители, хем не присъстват и не работят,
  заети в странични занимания.
  Наречете го саботаж против НС, наречете го паразитизъм,
  наречете...

  Чудесна за присъстващи "опозиция" на присъстващи.

  Присъстващи (номади) се възползваха.
  Плячкосаха килими и ценности от истинско Българско Народно събрание
  де "Съединението на Прави Силата" и се установиха в катун
  имитиращ парламент, в бивш комунистка централа.

  Говорим за остатъци от Герб и група номади обвързани привърженици.

  Ядрото на ГЕРБ се изниза своевременно в ПП незавими Републиканци за България.
  По-далновидните, по-рано.
  Доблестният министър за правосъдие Христо Иванов подаде оставка
  и за неколко години успе да основе ПП Да, България, Демокрация за България
  и Правосъдие за всеки (в Европейския съюз).
  И поведе многомесечно нестихващ граждански протест.
  Така презареди с демократична енергия целия ЕС.

  Герб се топи... а дали бесепари се самоизяждат.
  При пълно самоизяждане на БСП, къде ти е кефа?

  Би значело край на нелегитимния комунистическия катун
  симулиращ Национален Парламент на Евросъюзна държава.

  И сега не ти пречи.
  С чемодан... за вразийски необятности

  До коментар [#1] от "Dariya Koleva":

  Бесепарите започнаха да се самоизяждат!

  Направо им се кефя!

 39. 39 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  Малей, тая рускиня е много злобна!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Йончева, не те ли е срам да плюеш по този, който ти подаде ръка? И защо не кажеш за едни 200к, които дължиш на Сергейчо? Може би там се крие резкия завои на настроенията.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3234 Неутрално

  ,,Елена Йончева: Нинова подкрепя Борисов лично,,

  Корнелчее ного сбърка с Ленчето, хората ти го казваха

 44. 44 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2094 Любопитно

  Тази Йончева изглежда толкова долнопробна, че Нинова става симпатична на нейния фон. Не знам как е станала евродепутат, да се срамуват тези, които са я изпратили.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 45. 45 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 125 Весело

  Ленчеее...........,айде първо да върнеш завлечените кинти от КТБ!!!И тогава да го играеш борец за справедливост!!!
  Жалка картинка си!!!

 46. 46 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4106 Неутрално

  UNITED EU UNION

  "Поморие" е конкретни случаи пак във връзка с върховенството на закона:
  да се прилагат общоизвестни правила за справедливост,
  каквито има изрични в Закона.

  Частни недвижими имоти жилища (Конституционно неприкосновени)
  в общ комплекс:
  с централно-към-Частно снабдяване:
  електричество, вода, газ... каквото и да е.

  Понеже спорът е юридически/правен,
  Първо се изясняват Права на собствениците
  и на др. лица с "правен интерес" по казуса.

  Собствениците са Граждани физически лица.
  Индивидуални в смисъл едно или повече титулярни лица
  са собственици на отделен Индивидуален (Частен) имот
  (къща, апартамент или какъвто е).

  Следва: и отговорностите за заплщане на доставки
  Частни имоти са Ивдивидуални, отделно, срещу Всеки
  Собственик (като едно) на отделен Частен имот.

  Изводът произтича и от факт за Индивидуално фактуриране
  по доставки (отделно) срещу Всеки Собственик на Частен имот.

  Индивидуален Клиент за някакви периодични доставки от Индивидуален
  доставчик е Собственикът на отделен Частен имот.

  При условие, че страните са сключи писмен Договор:
  правоимащо лице с правоимащо лице, в такъв симисъл Индивидуален (договор).

  Нормално.
  Така се прави по изричен закон.
  Та се прави по общоизвестни добри нрави.

  Така работят добросъвестни доставчици.

  Изчислява се, доколкото е възможно индивидуално потребление,
  и на такава основа се начислява индивидуално парично задължение.

  Изчисляват се, също, общи разходи, каквито се делят/разпределят
  почастно, индивидулано, и добавят в индивидуални фактури.

  Всеки доставчик прави общи разходи, както и индивидуални,
  за индивидуални клиенти.
  Нищо необичайно в необходимостта, нито в правилния начин.

  Проблем е когато доставчик шмекерува, мързелува и не изпълнява
  законни задължения:

  да произвежда индивидуални Клиентки фактури по условия на предварително
  сключени индивидуални писмени Договори с индивидуални лица Собственици
  (или Наематели) на индивидуални Частни имоти.
  Фактури по действително потребление плюс част от общо или от общи разходи.

  Нищо твърде сложно.
  Нищо невъзможно.
  Така преобладаващо работят абонаментни доставчици на стоки/услуги
  електическа енергия, вода с хигиенно предназначение, телеком услуги (и стоки)
  и др.

  Случаят "Поморие" прилича на други подобни на некоректен доставчик
  и/или управление с посредник,
  когато доставчик или посредник свръхопростяват работата си,
  в своя изгода, като издават индивидуални "клиентски фактури"
  без да има подписани индивидуални договори с лицата "клиенти"

  Нарушавайки частни права на Граждани физически лица.
  В противоречие с куп законови норми общи местни,
  както и общи Европейски...

  Отговорността първо е в Централата на доставчика.
  Доставчикът "прогнозира", "фактурира" и по предположение доставя
  и друга стока, не само "услугата" производство на индивидуални "фактури".

  Договорите: първо.
  Индивидуални писмени договори.

  Иначе е незаконен доставчик

  До коментар [#28] от "emil":
  "Това е резолюция за върховенството на закона,
  а не за конкретен случай на погазване на закона"

  А Поморие и то ли не е конкретен случай?

 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3846 Неутрално

  Какво пише в статия най-големият румънски вестник "Romania Libera":
  " Радев и избягалият български олигарх от Дубай Васил Божков са сред организаторите на протестите в момента в България. Божков е обвинен от прокуратурата на страната за пране на пари и данъчни престъпления, припомня румънското издание.

  Целта е свалянето от власт на ГЕРБ – проевропейската и пронатовска дясна партия.

  Основна роля в този план изпълняват Елена Йончева и Иво Христов, които първоначално Радев взима в екипа си, а впоследствие станали депутати от европейската левица.

  Веднага след като встъпи в длъжност, Елена Йончева започна да пледира срещу санкциите, които ЕС наложи на Русия. Константинеску посочва и неговите маши – „проруските възпитаници“. Самата Елена Йончева е от руски произход – майка й Лариса е рускиня, а Елена е учила телевизионна журналистика по времето на комунизма в Москва. Руските тайни служби планират да компрометират България и Йончева е участник в плана на Кремъл за компрометиране на България чрез съдебни системи на ЕС."

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 48. 48 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Елена понесе страшно много удари на българските МУТРИ и МАФИЯ. За мен ТЯ е смела и правдива жена . Сега си вреди , и не защото неможе да критикува .. , а защото застава срещо 60 000 пряко гласували, не за красивата КОРНЕЛИЯ, а за боеца срещу мафиота Борисов .

 49. 49 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5302 Неутрално

  Ужас, то бива змийска отрова да бълва, ама това вече е цяла анаконда. Страшна е за гледане, ако срещне дете в тъмното, то ще се напикае от ужас.

 50. 50 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 948 Неутрално


  В аудиозаписа гласът на господин Борисов заплашва както български бизнесмен, така и един негов опонент в мое лице. Аз дадох този запис на независима американска лаборатория, която работи с ФБР. Казва се Beryl Audio Forensics Laboratory, всеки може да я провери. Тя излезе с подробен анализ, че това е гласът на премиера Борисов и записът не е бил манипулиран.

  Това означава - не е бил нито рязан, нито монтиран?

  - Точно така. Това е анализът на тази лаборатория. Имаше и още един анализ, който излезе на "Биволъ", които са дали записа на друга лаборатория. Те стигат до сходно заключение. Смущаващо е, че в България все още няма резултат от разследването на този запис.

  Вие предадохте ли експертизата на властите в България?

  - Никой не ме е потърсил за този анализ. Разбира се, бих го предоставила. Но считам, че България има достатъчно добри специалисти и капацитет да направи анализ на този запис. За мен е непонятно защо това се бави четири месеца. Господин Борисов говореше основно за това дали записът е направен правомерно.

  Но най-важното е дали гласът е автентичен и какво казва той - дали той нарушава разделението на властите, дали използва държавния ресурс, за да смазва бизнесмени и свои политически опоненти. Това е важното.
  —————————

  Ами , логични са съжденията й - не може да се отрече.И тогава отново идва на дневен ред въпросът — какво прави българската прокуратура? Какви действия е предприела и какво въобще се случва от тогава до сега?

  За мен това е още един ясен сигнал , за криминалната обвързаност във върховете на властта и за крещящата необходимост от радикална и бърза промяна на управлението.

 51. 51 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2021 Весело

  Жена е председател на Парламента.Жена е лидер на най-голямата опозиционна партия.Жена държи под чехъл Президента .Хомосексуалисти са евродепутати и общински съветници.Не трябва ли Истанбулската конвенция да обърне внимание на положението в което сме ние - нормалните български мъже !?
  —цитат от коментар 5 на Dankol


  Четох, няма шанс.
  В ИК за мъже не се говори.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 52. 52 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2021 Весело

  Тригодишно дете! Я не се занасяй! Тая бабичка е в менопауза поне от десетина години!Да не е внуче?
  —цитат от коментар 6 на nhh18551388


  Не е, и аз така мислех. Нейно си е Тя цял живот се е борила с класовия враг на задната седалка на мотора, но не случила на моторист. Сега намерила на кого да държи дръжките и работата накрая е станала.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 53. 53 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1495 Гневно

  Трябваше да се саморазпуснат още на 10,11.89-та ,а не да ни заблуждават десетилетия....

 54. 54 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2021 Весело

  Подобни интервюта са падение за някогашния флагман на демократичната преса. Пътят от вестник на консервативно мислещи десни хора до неомарксисти циклостил бе извървян успешно. Не е проблемът че се помества мнение на проруски настроени ултралевичари. Проблемът е че те се публикуват защото са осъзната и целенасочена политика на вестника.
  —цитат от коментар 21 на emil


  +++++++++++++++++++++++++

  но на по младите лилави папагали сигурно трябва да им се обяснява какво е циклостил.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 55. 55 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 478 Весело

  Уф,пак ли тая?!?
  Ех,*ДНЕВНИК*,*Дневник*,*дневник*,днев.....

 56. 56 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 265 Весело

  Когато Нинова редеше листата за евро-депутати, Ленчето правеше всичко възможно да се хареса на лидерката. Избраха я и тя си показа рогцата. Добре хързулна Нинова. Нека се самоизядат,по малко по добре.

 57. 57 Профил на wkz55633864
  wkz55633864
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нинова не подписва сигналите щото знае, че може и да са фейк. А може утре и нея така да я сготвят. Сега Елена убеждава, че няма значение как са правени, утре няма да има значение и какво има на записите. Ще е интересно тези двете до къде ще стигнат.
  —цитат от коментар 18 на nema_labavo

  Браво! Много точно изказване.

 58. 58 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 77 Весело

  И как се доказва на кого принадлежи нечии глас по запис? Можеш да докажеш автентичността на записа и толко.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 59. 59 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Много ме радва, когато виждам как 2 червени змии се хапят. На БЦП не им трябва опозиция. Колкото по-дълго Нинова остане на власт, толкова по-добре,

 60. 60 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Като гледам елена, корнаелия, радан.....
  Как да не гласувам за бойко?!

 61. 61 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Елена понесе страшно много удари на българските МУТРИ и МАФИЯ. За мен ТЯ е смела и правдива жена . Сега си вреди , и не защото неможе да критикува .. , а защото застава срещо 60 000 пряко гласували, не за красивата КОРНЕЛИЯ, а за боеца срещу мафиота Борисов .
  —цитат от коментар 48 на dejmos


  Леле, брат, пий ги тези хапчета по-редовно.

 62. 62 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  Йончева нападна Нинова и тутакси герберите инстинктивно защитиха Корнелия. Герберите и социалистите са скрити съюзници. Генезисът им е еднакъв. Произлизат от тоталитарната БКП.
  Права е Йончева като казва , че Нинова подкрепя Борисов лично. Това и аз го пиша във форума отдавна. Двамката са се разбрали по мъжки. Циркът който разиграват със взаимни нападки и критики е само за наивници.

 63. 63 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Йончева:Нинова подкрепя Борисов лично.

  Две, от които едната е барал мускула, другата нищо не е барала.
  И умре да го побара.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 64. 64 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Ех, Ленче... Истамбулската и Македония са две от малкото теми, по които в обществото има консенсус. Чудя се, какво искаш да направиш, като се опитваш да философстваш върху тях?

 65. 65 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Разбиването на БСП отвътре продължава с пълна сила! Елена и Курнелия ще я довършат!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 66. 66 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До 1:"Dariya Koleva"]Бесепарите започнаха да се самоизяждат! Направо им се кефя!.."

  А кефиш ли се, като говорят за любимия ти премиер, с прякор "тиквата"?

 67. 67 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2072 Неутрално

  Нинова вкара Йончева в играта с идеята да прецака "аристокрацията" в БКП и не и се получи, защото е дива селянка - какъвто и електоратът на столетницата - ослушна паплач с влажни говежди погледи! Курнелия рано или късно ще прецака старите комунисти, защото такава е социалната база на партията(не само на БСП).
  Въпросът е, че ще я челастрят още по-диви селяни от нея - такъв е кръговратът на живота. Серляните са адаптивни, точно като Covid - колкото по-късно си се натурализирал, толкова по-големи шансове имаш!

  I Want To Believe
 68. 68 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1650 Весело

  Йончева, бори корупцията... С филми правени с държавтни средства, афиширани като свои, филми фшинансирани от офшорни фирми ...

 69. 69 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Йончева трябва да се върне в България и да помогне за рестарта на партията си, ако иска да постигне някакви идеи. Като журналист беше смела и непримирима, затова мисля, че има потенциалът да го направи, според мен. Но тук говорим за пълен рестарт на партията им, с отричане от комунистическото минало и правешкия диктатор, с прогонването на всички кадри, стари и млади, които се страхуват да се откъснат от това наследство. Изглежда по-скоро непосилна задача.

  Що се отнася до Нинова, според мен отбоят от нейна страна е наложен от десетки провинциални велможи, които БСП има по места, и които са удобно настанени на гербавата софра, нищо че са БСП-ари. В провинцията това не е ненормално. Та тези хора диктуват на другарката да не атакува ГЕРБ толкова жестоко, поне по места.

 70. 70 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Поговорката „храни куче да те лае“ на живо и с любезното участие на Курнелия и Ленчето Милиончева.

 71. 71 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  Не съм фен на г-жа Нинова обаче...
  Г-жа Йончева стана евродепутат благодарение на г-жа Нинова и сега цоцка добра заплата.
  Тази дама първо продаде България с резолюцията на ЕС.
  Сега ПРОДАДЕ човекът и партията, които я пратиха в Брюксел.
  Смятам, че коментар за това същество е излишен.
  Уважаеми господин Детев, не е ли време българите да спрете да пишете в медия, която ни ПРЕДАВА по отношение на Македония. Все пак господине РОДИНАТА е по важна от няколко финикийски знака.?

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 72. 72 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Звучи нелогично, но в някакъв смисъл Елена Йончева помага на Корнелия Нинова. След грандиозния скандал с нейната и на Радан Кънев резолюция срещу България електоратът на БСП отново щеше да се разбяга. Корнелия панически се разграничи от въпросната резолюция и от флагмана на БСП за европейските избори Йончева. И засега удържа положението. Но хората са подозрителни и надушват игра. Защото на дело Корнелия е в плътен съюз с Да, България, изповядващи откровено всичко в резолюцията. На кого да вярват - на думите, че се отказва от Йончева и резолюцията й, или на единодействието с бледорозовите тук? Затова Елена Йончева идва да се доразграничи от нея, за да запази електората й. Не е нелогично? Нпротив, много логично е.

 73. 73 Профил на sashkavas
  sashkavas
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мильончева а сега на къде я ДаЙ България ли ще ходиш ? Там нищо няма да ти дадат щото и те са гладни ...

 74. 74 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Комуниста не се насища,
  краде и за още се натиска.

 75. 75 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#10] от "Stargate":

  Няма значение какво казва ДВ. Има значение само какво казва ПИК. Читателите на ПИК приличат на собственика му/си. Вижте се в огледалото.

 76. 76 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не съм фен на г-жа Нинова обаче... Г-жа Йончева стана евродепутат благодарение на г-жа Нинова и сега цоцка добра заплата.
  —цитат от коментар 71 на kvasimodo


  Усещате ли как герберастията почва да омекотява тона спрямо Нинова.

  Има нещо гнило, много гнило в БСП на Нинова.

 77. 77 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Разправия, завист и т.н. по женски за важни неща в нашия политически живот

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 78. 78 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Да, де "Стюпид американ" ли беше. Има нещо гнило в БСП-то на Корнелия, но ви спечелиха 7-8 районни кметства в София. На Демократична България, де. "Стюпид..." май бе от тях.

 79. 79 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да, де "Стюпид американ" ли беше. Има нещо гнило в БСП-то на Корнелия, но ви спечелиха 7-8 районни кметства в София. На Демократична България, де. "Стюпид..." май бе от тях.
  —цитат от коментар 78 на nik_77.


  Мандатите ги спечелиха гласуващите.

 80. 80 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#76] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  Скъпи другарю, първо не съм Гербер.
  Второ - човек трябва да има малко морал.
  Ако според Вас действията на г-жа Йончева са морални кажете го.
  Тя първо предаде България с резолюцията на ЕС. Сега предаде тези, които я пратиха в Европарламента. /не е пратена от г-жа Нинова , а от избиратели на БСП/
  Впрочем някъде в предните си постове пишехте че сте проевропейски настроен.
  Човек като попрегледа коментариите и езикът Ви ще остане с по-друго впечатление. Май гледкате по на Изток от Европа.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 81. 81 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1719 Весело

  До коментар [#69] от "Кошмарът на гербофашунгерите":

  Ехххх......
  Какъв рестарт. Заради това което натвори в Европарламента, ако тя оглави партията ви и 5% няма да вземете.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 82. 82 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Скъпи другарю, първо не съм Гербер.
  —цитат от коментар 80 на kvasimodo


  If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

 83. 83 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тя първо предаде България с резолюцията на ЕС.
  —цитат от коментар 80 на kvasimodo


  По-зле сте от пропагандаторите на БКП преди 10ти.

 84. 84 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2133 Любопитно

  "Вежди Рашидов призова БСП да ви "отзове от Брюксел" заради резолюцията, която Европейският парламент прие по адрес на България. Каква е тежестта на тази резолюция, как говорят Вашите колеги в Брюксел за България?"

  Мултакът Рашидов, който е при мутрите ли!
  Ами то и мутрите и мултаците вече са отзовани от народа!
  Между 60 и 70% от българите се произнесоха!
  Рашидов от Турция ли плещи или от Унгария?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 85. 85 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  Тя първо предаде България с резолюцията на ЕС..
  —цитат от коментар 80 на kvasimodo


  Глупости! Бъркате България с остатъците от партията на мутрите!
  Над 60% от българите казаха с категоричен глас - "МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ НЕ СА БЪЛГАРИЯ!
  Това са бандити, които десет години вече грабят страната ни и разпиляват европейски пари около обръчи на Деля Пеевски, Валентин Златев, Цветан Василев, Васил Божков и други подобни!
  Точно мутрите от герб са причина, България да е най-корумпираната и най-бедната страна в ЕС!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 86. 86 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#76] от "Кошмарът на гербофашунгерите":Скъпи другарю, първо не съм Гербер.Второ - човек трябва да има малко морал.Ако според Вас действията на г-жа Йончева са морални кажете го.Тя първо предаде България с резолюцията на ЕС. Сега предаде тези, които я пратиха в Европарламента. /не е пратена от г-жа Нинова , а от избиратели на БСП/Впрочем някъде в предните си постове пишехте че сте проевропейски настроен. Човек като попрегледа коментариите и езикът Ви ще остане с по-друго впечатление. Май гледкате по на Изток от Европа.
  —цитат от коментар 80 на kvasimodo


  Естествено за него морални са Йончева, сестра Галева, Рублен Радев, Корнелия Нинова и пр. Второ, разбира се, че този гледа на Изток от Европа. Има и трето, четвърто, пето и т.н. но вече много хора са го казвали, няма смисъл да повтаряме.

  Пазете се от доносника vesolr
 87. 87 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  Йончева: "Смятам, че Нинова подкрепя господин Борисов лично..."

  По отношение на кремълските проекти АЕЦ Белене и Турски поток, комунистите от герб и тези от бсп със сигурно се подкрепят!
  И двата проруски клана герб и бсп нямат нищо против, руското влияние в България да се засили! И двата клана се ръководят от комунисти.
  Единствената българска формация стояща срещу опитите на Москва да стъпи здраво на българска земя е Демократична България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 88. 88 Профил на Кошмарът на гербофашунгерите
  Кошмарът на гербофашунгерите
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#86] от "GreenEyes":

  Можеш ли изобщо някога да коментираш нещо по реалните неща, които аз или някой друг, когото недолюбваш, е казал? Направи си експеримент.

 89. 89 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Че Нинова работи за Борисов и кликата ,стояща зад нея е вече твърде очевадно.
  Първо ръсенето на глупашки фрази от рода "демокрацията ни отне всичко" ,които да отблъскват мнозинството избиратели.
  Второ, гробното и мълчание по отношение на действията на Гешев, и изборът с половината депутати от БСП на Цацаров за шеф на КОМПИ.
  Трето, видимото и объркване и закъсняла подкрепа на Радев, когато беше първият спонтанен митинг против Гешев.
  Нинова, играе същата роля, която играе Зюганов при режима на Путин. Целта е да има отблъскваща комуноидна опозиция, на фона на която Борисов да изглежда като по-малко зло и "десен демократ", в името на което гражданите да преглъщат всяка негова простотия, защото ще дойдат комунистите и Нинова. Събитията от последните месеци обаче разстроиха силно този механизъм, който изглеждаше като вечен източник на власт за кадесарската клика, стояща зад Борисов.

 90. 90 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#33] от "emil":

  Сделки от този род са характерни за кадесарската клика ,стояща зад Герб.

 91. 91 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#25] от "stedim":

  А Борисов , Пеевски и Доган какво са ?

 92. 92 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#10] от "Stargate":

  Че разкриха същността на гербаджийското крадливо мафиотско управление ли ?

 93. 93 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  Че Нинова работи за Борисов и кликата ,стояща зад нея е вече твърде очевадно.
  —цитат от коментар 89 на antonio_vivaldi


  Така е, както е очевадно, че ГЕРБ, БСП, Атака, ДПС, партията на чалгаджията и пр. образувания са опашка на червеноруската комета БКП. Въпросът е с какво и как да ги заменим? Не помня вече колко години Борисов е на власт, ама какво правиха десните през тези години така и не се разбра. Да не се окаже, че ешелоните на БКП само се сменят на гарите през няколко години, а през останалото време стотици хиляди българи емигрират всяка година.

  Пазете се от доносника vesolr
 94. 94 Профил на erg31570932
  erg31570932
  Рейтинг: 8 Весело

  Яко е, че Христо Иванов И Рада Кънев се покриха. Електоралният пик, който имаха преди 2 месеца изчезна и по-всяка вероятност ще си останат с 3%! Всички сме много доволни. Ще ги очакваме пак, с ново име с нов цвят. Кафявият цвят остана неизползван :)

 95. 95 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  "Антонио вивалди", може ли да се излага така. Значи БСП била видимо объркана и закъсняла с подкрепата си за Румен Радев!?!? "Вивалди", когато оня излезе с вдигнатия юмрук пред фонтана го посрещна лично Корнелия Нинова, най-близкия до нея Зарков, Таско Ерменков, Свиленски, шеф на предизборния щаб на БСП, Мая Манолова, също и пр., изобщо знакови фигури на БСП. А агитката, която свикаха набързо бе от техните избиратели. Само БСП може да мобилизира за кратко "спонтанен" митинг от доволно количество въстаници. Тук спор няма. Ето снимков материал от първия "спонтанен" митинг на БСП в подкрепа на Румен Радев и срещу прокуратурата, която изобличи съветниците му в търговия с влияние и шпионаж. И "Вивалди", друго ако не, да бъде точен, поне.:
  https://nova.bg/news/view/2020/07/09/293340/радев-оглави-протеста-в-своя-защита-с-мутри-вън-видеоснимки/

 96. 96 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3893 Весело

  До коментар [#6] от "nhh18551388":

  Ти пък от къде знаеш, че е в менопауза от 10 години!? Съмнявам се, че живееш с нея, че да ги знаеш тези неща.

  А, Елена е майка от 4 години вече. И само наистина много заблудени и глупави конспиратори могат да поставят този факт на съмнение! Чети и се ограмотявай:

  https://www.mila.bg/article/5380706

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Просто Нинова е по-хитра и знае какъв е електоратът на БСП. А там почти няма неолиберали и повечето гледат към евразийските полета... 95% са консервативно настроени болшевики с руска закалка. Нинова не иска да ги губи, за да гони михаля с по-младите неолиберални левичари, които по презумпция са глобалисти - меншевики. А Йончева действа като представител на ДБ, там повече може да има успех. Христо Иванов да я прибира.

 99. 99 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Според закона за защита на личните данни никой без писмено съгласие от негова страна няма право да бъде снимат и записван от когото и да било, освен ако не е предмет на разследване от полицията и правосъдната система на държавата. Дори, ако записите са направени след официално разпореждане, те не могат да бъдат публично оповестявани, както го направи Цветанов в случая с АГ отделението в Горна Оряховица. Очевидно законът в България "као врата у широко поле". Трябва да се потърси най- сурово наказание за всички онези, които накърняват честа и достойнството на хората чрез публично излагане на формални (с разрешение) или неформални (без разрешение) разговори. Клюкарското изнасяне в публичното пространство на ЖЪЛТИНИ от всякакъв характер е признак на отвратителна селяндурщина и пълно несъобразяване със закона за личната неприкосновеност. Изключително грозно беше изказването на българина от турски произход от ДПС-то, когато от трибуната на народното събрание се обърна към председателката на НАШЕТО БЪЛГАРСКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ С ДУМИТЕ "ТИ, КЪРДЖАЛИЙСКА МЪЧЕНИЦЕ!" Не остават по- далеч в тиражирането на подобни изказвания по повод "записи" и "снимки" Нинова, Йончева и, и, и и....

 100. 100 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  До коментар [#89] от "antonio_vivaldi":

  +++
  Много точно сравнение! Не знам дали това са мотивите, но винаги съм се смял на отчаяните вопли на гербаджиите бранещи Баце със заплахата "ще видите вие като дойде БСП". Сякаш има разлика между ГЕРБ и БСП, това са две крила на БКП симулиращи, че са противници.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK