Венелина Попова: Регионалната журналистика е беззъба, защото се е продала за по-малко от 30 сребърника

Венелина Попова

Венелина ПоповаВенелина Попова е дългогодишен журналист, кореспондент на Българското национално радио в Стара Загора, в момента е автор в "За истината" и "Тоест" . В началото на декември тя беше отличена в първите награди на Антикорупционния фонд - "Червена линия: Журналисти срещу корупцията", за поредицата й от материали, разкриващи произхода на дарения, направени от депутата Делян Пеевски. На въпроса какво означава за нея тази награда тя отговори: "Малко се изненадах, но няма да бъде честно, ако кажа, че не съм се зарадвала. Всеки човек, независимо от това в каква сфера се реализира професионално, е щастлив, когато получи признание за своята работа. Обратното - да останеш абсолютно безразличен е по-скоро изключение, аномалия или поза."


Какво се случва с един журналист, когато се изправи срещу корупцията в България?


- Различни неща. Зависи срещу кого се изправяш, защото корупцията е събирателно понятие. Обаче едно разследване винаги се фокусира върху определена личност или група хора - политици, олигарси, бизнесмени, магистрати и пр. Колкото и да е странно, ми се струва, че съдебното преследване е най-добрата форма на отговор от страна на засегнатия, който търси начин да изчисти името си. И ако журналистът се е постарал да не даде повод да бъде обвинен в клевета или в друго деяние, наказуемо от закона, той няма от какво да се притеснява. Казвам го от опит. Защото съм преживяла и други неща - като това да ти разбият жилището, да не откраднат нищо ценно, само да разпилеят бельото ти по земята и да те оставят да мислиш какъв знак ти дават с тези действия. Слава Богу, не съм била физически малтретирана, но са ме преследвали нощем с автомобил и са ми предлагали подкуп.
Вие бяхте обект на жестока негативна кампания заради материалите за даренията на депутата Делян Пеевски? Как се справихте с това? Има ли рецепта, съвет към други журналисти?


- Аз съм експанзивна по природа и обикновено, когато ме нападат без причина, реагирам остро. Но този път се учудих на себе си, защото приех публикациите срещу мен, тиражирани от всички издания на олигарха, напълно безразлично, това е точната дума, отстранено - все едно не става дума за мен. Не мога да обясня реакцията си, може би ако бях нападната по един интелигентен начин, емоционалният ми отговор щеше да бъде друг. Освен това с тези нападки изданията на Пеевски сами фокусираха още по-голям обществен интерес към публикациите ми. Ако бяха журналисти с опит, интелект и интуиция, щяха да предвидят този ефект.


Рецепта и съвети не бих си позволила да давам, защото, както казах в отговор на предишния Ви въпрос, всяка ситуация е различна. Затова на практика разследващите журналисти в България са малко, но който се страхува, не се хваща на хорото.


Какво се случи с медиите през 2020 година?


- Този въпрос ме затруднява. Нямам претенцията да съм следила цялата медийна среда в България, за да знам какви процеси са се развили и с какво тя се е променила в сравнение с предишни години. Като цяло
конформизмът и съобразяването със силните на деня доминира тази среда, а влиянието върху редакционната политика на една медия от страна на нейния собственик много ясно пролича, след като Кирил Домусчиев придоби "Нова телевизия". През 2020 година едни от най-добрите и разпознаваеми журналисти на телевизията или бяха освободени, или напуснаха сами. Няма да ги изброявам, защото не са един и двама и се притеснявам да не пропусна някого. Но самият факт е достатъчно показателен.


Да забележиш промените и тенденциите в обществените медии е трудно, особено ако не си експерт. За обикновения зрител или слушател те остават скрити, но най-добре ги усещат журналистите в тези медии, понякога буквално на гърба си. Относителното спокойствие обаче не бива да заблуждава, че всичко там е ОК. Но това е тема за друг разговор.


Медиите, които продължават да следват линията на критичност и несъобразяване с конюнктурата, заслужават адмирации, защото, както всички знаем, и търговската реклама може да бъде контролирана или насочвана от властта. Затова въпреки ужасното място, което заемаме в класацията за свобода на медиите, не бива да гледаме с черни очила това, което се случва в тази среда.


Кой е най-големият проблем на медийната среда в България?


- На първо място - собствениците на медиите, които диктуват редакционната политика. Сред тях се нарежда и държавата като собственик на тъй наречените обществени медии, които докато се издържат от републиканския бюджет, ще продължат да бъдат просто държавни. Но държавата няма как да защитава добре обществения интерес, защото най-често той не съвпада с нейния.


На второ място - ограничената по обем търговска реклама не може да издържа огромния медиен пазар, което принуждава собствениците на медии, особено на регионални, да се продават на властта под формата на договори за информационно и рекламно обслужване. Да, наистина става дума за обслужване и слугинаж от най-ниска проба.


На трето, но не на последно място са тежненията на властите да упражняват политически контрол и цензура върху медиите.


На четвърто - липсата на достатъчна солидарност в гилдията, която, обединена, би могла да се противопостави на амбициите на управляващите да диктуват и подреждат новините.


Как се прави и какво изисква да се прави журналистика извън София?


- Нищо кой знае какво по-специално. Най-вече кураж да се изправиш срещу местния политически и бизнес "елит", които са със съзнание на феодали, мимикрират поведенчески, но се страхуват от осветяване на корупционните им практики. И ресурс, който малко регионални медии имат, за да направят едно разследване и да го представят на обществото.


Регионалната журналистика и медии са вече "застрашен вид" - защо?


- Голяма част от регионалната журналистика е беззъба, защото се е продала на управляващите за по-малко от 30 сребърника. Няма как едновременно да целуваш и да хапеш ръката, която ти дава милостиня. Чуват се отделни самотни гласове, които идват от средите на регионални поделения на национални медии, каквито са районните радиостанции на БНР. Но те са наистина самотни, при това често биват бързо заглушавани, и то не от властта, а отвътре - от собствените им шефове.


Какво ви мотивира да продължите да работите като журналист? Как се справяте с умората и може би отчаянието, че журналистическата работа трудно променя действителността в България?


- Най-напред, защото не знам какво да сторя със себе си, ако спра да се занимавам с това, което съм правила през последните 30 години. Нямам хоби, на което да се отдам, при това ми се струва прекалено егоистичен лукс да се зарея в нещо, което ще ми носи радост на сетивата, но няма да ми даде душевното спокойствие в един неспокоен свят. Просто такава е природата ми, нещо отвътре ме кара да продължа да се занимавам с журналистика - аналитична или разследваща, все едно. А иначе се уморявам, да, определено. С възрастта умората идва по-бързо, рефлексите отслабват, важното е да се запази жив умът и да не се губи хъс.


Разследването на Венелина Попова за даренията четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2993 Разстроено

  "държавата няма как да защитава добре обществения интерес, защото най-често той не съвпада с нейния." - дет съ вика - "Егати и държавата", щом има различен интерес от този на народонаселението!?! После нека НИ дават пример за демокрация и нейната победа в родината. Трудна работа е да има гражданско общество, та какво ли пък да е развито. Т`ва да не ни е светлото минало с едно добро и Развито Соц Общество?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 2. 2 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3067 Неутрално

  "Регионалната журналистика е беззъба, защото се е продала за по-малко от 30 сребърника"
  ===========
  Ами няма начин нещо регионално да се продаде по-скъпо от нещо национално.

  Еретик
 3. 3 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1153 Весело

  Абе друго си е столичната журналистика - за 30 сребърника даже няма и да те погледне.
  За 3000 - може. А за 300000 ще ти танцува на пилон само по анализ...

  Знанието е сила, информацията - власт
 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Регионалната журналистика е лесна плячка. Местните журналисти нямат зад гърба си силна институция,или влиятелен "бизнесмен". Попова е кореспондент на БНР, което не е същото.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Е не всички могат да са като дневникЪ, колко взехте вие от Америка (демократи) за България? 1 милион? Ако тях ги интересуваше седмичният вестник на Полски Тръмбеш, вие с нищо нямаше да сте по-различни от тях.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3067 Неутрално

  Много точно и ясно казано, най-големият проблем на българската журналистика е: "...На първо място - собствениците на медиите, които диктуват редакционната политика..." край на цитата. И това се отнася с пълна сила освен за свинските медии, така и за уж опозиционните. Като Дневник например.
  —цитат от коментар 7 на ply53697030


  Нормално. Като искаш да си независим, правиш си медия и си я издържаш.
  Никой не храни куче да го лае.

  Еретик
 9. 9 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#8] от "Костадин Иванов":

  Нормално?
  Не знам колко е нормално, но е ненормално ние читателите да вярваме на медиите на олигарсите.

 10. 10 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1153 Любопитно

  [quote#8:"Костадин Иванов"][/quote]

  Айде бе - я виж БНР (примерно), пълно с опозиционери и опозиционерки с червени прелести.
  На две минути новини се падат по два часа "анализи" с червена и путинофилска пропаганда.

  Знанието е сила, информацията - власт
 11. 11 Профил на ButtHead
  ButtHead
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#8] от "Костадин Иванов":

  Изобщо не е нормално. Ако имаш претенции да си журналист трябва да търсиш истината, не това което е угодно на шефа. Но именно мнения, като твоето, според което е нормално в България да няма независими журналисти, са в основата на прословутото 115 място.

 12. 12 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  България е раздадена на феодали и кланове, над които стои номиналният сюзерен Баце и фактическите Делян и Ахмед. В тази среда журналисти като Венелина Попова са надежда за хората, които не могат да се примирят с това.

 13. 13 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  А към проблемите на медийната среда бих прибавил и това, че вместо Фалконе и Борсалино като в Италия, ние си имаме Цаца и Каскет и затова разследвания като това за Осемте джуджета са откровено пренебрегвани и остават без последствия. При такова държавно разложение трудът на журналистите изглежда обречен.

 14. 14 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Българското обество не притежава същата демократична култура както например обществата във Франция, Великобритания САЩ. Това не е вина на българите, защото нямаме същия исторически опит. Всяка професионална гилдия, без изключение, залита към корупционни практики. Не са само журналистите. Какво става с магистратите? Нали си имат Висш съдебен съвет. Какво става с лекарите. Нали си имат свой съюз.

  подпис
 15. 15 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#3] от "pag":
  "А за 300000 ще ти танцува на пилон само по анализ..."

  Ама оная на Гешев толкова ли скъпо му е струвала? А аз си мислех, че си е било любов някаква. Магнаурска любов. И какво означава "ще ти танцува на пилон само по анализ..."? Т'ва нещо анално ли е . . . не го разбирам.

 16. 16 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 951 Любопитно

  До коментар [#7] от "ply53697030":

  Предполагам,че това обяснява и 111 място по свобода на медиите?

 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Абе друго си е столичната журналистика - за 30 сребърника даже няма и да те погледне.За 3000 - може. А за 300000 ще ти танцува на пилон само по анализ...
  —цитат от коментар 3 на pag


  Хахахаха-голи мисирки на пилон! Световно! А мисирите без пилончета ко ги праим?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#7] от "ply53697030":Предполагам,че това обяснява и 111 място по свобода на медиите?
  —цитат от коментар 16 на gobay


  Свободата на медиите е ограничена от олигарсите-собственици, и от морала на самите журналисти. Не от държавата. И 111 място им малко.

 19. 19 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3067 Весело

  До коментар [#8] от "Костадин Иванов":Нормално? Не знам колко е нормално, но е ненормално ние читателите да вярваме на медиите на олигарсите.
  —цитат от коментар 9 на Емил Добрев


  Кой казва, че вярваме? През 90-те работих последователно за три местни вестника, двата напуснах заради редакционната политика, на единия бях коректор. Никога не вярвам на нещо, което не съм проверил на няколко места и не съм си задал въпросите: "Кой има полза от такава информация с такова тълкуване? Защо точно сега се оповестява нещо, което се знае от години?".
  Виж ми подписа. Той означава, че обикновено не вярвам на нещо общоприето.
  В коментар 8 само казвам, че и ти да направиш медия, ще искаш да пише това, което ти изнася. Който не слуша - мисирки, вън!

  Еретик
 20. 20 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  111-то място напълно заслужено. Има ли журналист у нас, който да вади кирливите ризи САМО на конкурентите на олигарха му? Риторичен въпрос.

 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4512 Весело

  Регионалните се били продали за някакви "сребърници"!? А интересно, националните за колко "жълтици" се продадоха?!
  Жалка история...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 22. 22 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#19] от "Костадин Иванов":

  Аз и ти не вярваме, но маса народ им вярва. Това е лошото.

 23. 23 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3067 Весело

  До коментар [#11] от "ButtHead":

  "Изобщо не е нормално. Ако имаш претенции да си журналист трябва да търсиш истината, не това което е угодно на шефа"
  ============
  Ами стани журналист от този тип, ние ще ръкопляскаме. Твоето мнение няма да излезе, освен ако не съвпада с политиката на медията. Нито статия ще ти пуснат, нито репортаж. Местиш се в друга медия, ако не ти харесва или напускаш занаята. Да не си мислеш, че другаде е различно. Просто нашите се самозаляха с помия, защото им изнасяше чрез прословутото 111 място да обвиняват властта.
  "Дневник" като е атниправителствен, да не са арестували някого?
  След като лъгаха за русенската журналистка, покаяха ли се? Някой направи ли им нещо?
  А онази, дето си измисля навините, когато ги няма?

  Еретик
 24. 24 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#17] от "lz2":
  "Хахахаха-голи мисирки на пилон! Световно! А мисирите без пилончета ко ги праим?"

  Добро утро, малки поцинковани кофички! Как сте? Как спахте? Поне един няма ли да каже, че не е могъл да спи добре и иска да се извини? Поне един няма ли да се извини за записите, за загубата на време, за съсипването на институциите, за нивото на смъртност? Поне един? Поне за едно нещо? Поне за един запис на един простак?
  Любомир Аламанов
  19.12.2020

 25. 25 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3067 Неутрално

  До коментар [#22] от "Емил Добрев":

  "Аз и ти не вярваме, но маса народ им вярва. Това е лошото."
  =============
  И е непроменимо. Хората вярват на това, което искат да чуят/ прочетат.

  Еретик
 26. 26 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Хората вярват на това, което искат да чуят/ прочетат.
  —цитат от коментар 25 на Костадин Иванов

  ...Което не говори много добре за тези хора.

 27. 27 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Като почнат да ни представят журналистите като нещо повече от отстаналите... Нали и те са работници (служители) и като такива изпълняват безропотно заръките на шефовете си (мнозина от тях със съмнителна репутация, а други откровени престъпници).

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 28. 28 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Като чета материала, често се среща: управляващите, властта, управляващите, властта... Олигарсите и журналистическата гилдия едва са отбелязани.
  А да знае госпожата колко често "журналисти" от обществената БНР списват по сайтовете с критики към управляващите? (Което не е лошо.) Някой да ги е санкционирал или спрял?

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  " Няма как едновременно да целуваш и да хапеш ръката, която ти дава милостиня. Чуват се отделни самотни гласове, които идват от средите на регионални поделения на национални медии, каквито са районните радиостанции на БНР. Но те са наистина самотни, при това често биват бързо заглушавани, и то не от властта, а отвътре - от собствените им шефове."

  По - тъжното е, че у нас мнозинството е склонно да оправдава престъпния манталитет на силните на деня, самото то да участва в схемите на мафията, а търсенето на истината.....каква истина, всъщност, казват мнозина ? Важното е аз да съм добре в тоя си живот.....И така живеем с подобна власт, нейните " успели млади мъже" и прислужни медии.......

 31. 31 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1153 Весело

  До коментар [#3] от "pag":"А за 300000 ще ти танцува на пилон само по анализ..."Ама оная на Гешев толкова ли скъпо му е струвала? А аз си мислех, че си е било любов някаква. Магнаурска любов. И какво означава "ще ти танцува на пилон само по анализ..."? Т'ва нещо анално ли е . . . не го разбирам.
  —цитат от коментар 15 на Косьо Генчев


  Папагалчо, не ти се отдава остроумниченето.
  Мъчиш и себе си, и нас...

  Знанието е сила, информацията - власт
 32. 32 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1120 Любопитно

  До коментар [#31] от "pag":
  "Папагалчо, не ти се отдава остроумниченето. Мъчиш и себе си, и нас..."

  'Що, бе? Кое точно не ти харесва? Вие в ПИК по-остроумни работи ли пишете? И като си ти харесват ваш'те "остроумия", к'во си се наврял тук?

 33. 33 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#3] от "pag":

  САРКАСТИЧНО:

  Друго си е да напишеш "коментар", който ти е спуснала като задача Шехерезада (Арнаудова) от ПиАр центъра на ГЕРБ. Важното е да си в първите десет коментиращи след статията, а и да не ти пука, че гащите ти са оцапани в кафяво. И ето – част от надницата вече е заработена.

 34. 34 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#5] от "hasmokar":

  Ти на това "бабе" не можеш да му стъпиш на малкия пръст, мой човек. Хайде, отивай да четеш любимия си ПИК, или "Монитор"... Не цапай форума на "Дневник".

 35. 35 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5696 Неутрално

  Кой е най-големият проблем на медийната среда в България?

  - На първо място - собствениците на медиите, които диктуват редакционната политика.
  _________________________________________________________

  В България няма нито един свободно пишеш журналист. Всеки журналист е в някаква медия и собственикът и му диктува какводапише, затова сме на 111 място в някаква класация!

 36. 36 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 76 Неутрално

  - На първо място - собствениците на медиите, които диктуват редакционната политика.
  —цитат от коментар 8 на От статията


  Не виждам смисъл в казаното. Това си е дефиниция: във всяка структура подчинените са отражение на лидера. В този контекст не виждам кой ще си купува медия и няма да окаже никакво влияние върху нея.

  Предполагам г-жа Попова е искала да каже, че собствениците на медии в България са на едно ниско духовно ниво, което може да е вярно. Това е част от процес, който може да върви възходящо или низходящо. В този смисъл имайки впредвид, че за България: "В началото бе Пеевски", то би трябвало да сме във неудържим възход.

 37. 37 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5696 Неутрално

  Просто нашите се самозаляха с помия, защото им изнасяше чрез прословутото 111 място да обвиняват властта.

  "Дневник" като е антиправителствен, да не са арестували някого?
  —цитат от коментар 23 на Костадин Иванов


  Нма предследвани опозиционни журналисти в България! Но явно опозиционните медии доста са лъгали онези, дето раздават местата в класацията!

 38. 38 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 534 Неутрално

  А какво ще каже авторката по въпроса със скандала в "най-престижните" американски вестници със сина на Байдън - корупция от висш порядък, а публикациите спрени? Ха сега да ги сравни с нашите регионални проблеми - те ще се окажат невинна закачка. Т.е. нашата регионална журналистика си е на мястото!

 39. 39 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#9] от "Емил Добрев":

  Някой насила ли ви кара да четете Дневник?

  Не ме търсете преди обяд
 40. 40 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  "На първо място - собствениците на медиите...."

  Така е, така е! Борихме се за частна собственост и демокрация. Сега сме набълбукани с демокрация и я повръщаме, а тя смърди на лошо. И се продаваме на работодателя, ми как няма, иначе умираме от глад. Не просто се продаваме, а го правим в жестока конкуренция. Да се продадеш на чорбаджията е не просто въпрос на достойнство и чест, въпрос на оцеляване е. Половината население в страната няма постоянна работа и стабилни доходи. И се продаваме не за 30 сребърника, това са много пари, а за жълти стотинки. Да не мислите, че само журналисти се продават, всички се продават. Най-вече общинския башибозук и служителите във ведомствата и особено политици и висши чиновници. И магистратите, и полицаите, и докторите, и......т. н.

 41. 41 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Добре ни е показала интервюираната какво е дереджето в случая с провинциалните медии, но според мен няма разлика и с националните такива.
  Според мен основна и при това далеч не само за България причина е, че този бизнес или е директно губещ или носи твърде скромни доходи и затова медийни магнати стават хора чиито доходи не са от най-чистите и респективно служат на властта, за да си осигурят някакъв чадър.
  Това е дерджето и у нас, вероятно по-силно в регионите, но е подбно и в столицата.
  Най-простото доказателство е медийната група на шиши - когато баце беше извън властта, те го ругаеха така както сега ругаят опозицията. Върна се баце във властта - по-добър от него няма, ще следват джипката като верни кученца, въпреки че той също ги обижда и прави на маймуни, пардон мисирки.

 42. 42 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#9] от "Емил Добрев":Някой насила ли ви кара да четете Дневник?
  —цитат от коментар 39 на tulup


  Забавно е.

 43. 43 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#9] от "Емил Добрев":Някой насила ли ви кара да четете Дневник?
  —цитат от коментар 39 на tulup


  Някъде да съм споменал Дневник?
  (Гузен негонен бяга.)

 44. 44 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Лора Филева е позор за журналистиката!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7641 Неутрално

  Страхливи хора не са за тази професия.

 47. 47 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  Безкрайно съм учуден че може да има все още някой не уплашен журналист в България,
  Поздравления!

 48. 48 Профил на koevip
  koevip
  Рейтинг: 40 Неутрално

  "Регионалната журналистика е беззъба, защото се е продала за по-малко от 30 сребърника".
  Националната журналистика е беззъба, защото се е продала за 33 сребърника!!!

 49. 49 Профил на kit10680791
  kit10680791
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Не може едновременно да цулуваш ръка и да хапеш - в."РОДОПИ" - Кърджали

 50. 50 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#45] от "razgrad.belgrad":

  Лора Филева е точният човек за тебе, дете на номенкатура, готово да изпълни и най-гнусните поръчки за да се издигне в йерархията.

 51. 51 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3067 Весело

  До коментар [#39] от "tulup":

  "Някой насила ли ви кара да четете Дневник?"
  =============
  Това не е фенклуб. Чуваме какво мислят други, коментираме...
  Плурализъм, майна! Или не ти харесва, само защото не скандираме същото като теб?
  А уж вие бяхте плуралисти...

  Еретик
 52. 52 Профил на реалист
  реалист
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Дъра, бъра, два чадъра, и глупости на търкалета, казваше баба ми. Тази дама или ни прави на глупаци или няма никаква представа от медии и тяхната власт, в което не вярвам, като гледам как е либерално обгрижвана. Целият плач е, не за независими медии, а от кого да бъдат зависими. Защо от Пеевски, а не например, от Сорос, "Америка за България", Свободна Европа или Прокопиев, които са едно и също. Няма независими медии! Както и няма независима политика и политици! Справка, скорошните избори в САЩ. В момента, когато някъде се появи независима медия, то тя или фалира или я купуват.

 53. 53 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#51] от "Костадин Иванов":

  Да четете различно мнение и друга гледна точка - да, но ако мислите, че просто спускат опорките на олигарсите, би било странно да го правите. Аз не чета ПИК например.

  До коментар [#43] от "Емил Добрев":

  Засичал съм ви мненията и преди и се досещам какво имате предвид :)

  Не ме търсете преди обяд
 54. 54 Профил на реалист
  реалист
  Рейтинг: 293 Весело

  До коментар [#11] от "ButtHead":
  Хъм, д-а-а. Та, започваш да търсиш истината, и хоп, шефа ти казва, виж там по- внимателно и кротко, че не искам да се занимавам със Съда. Тръгваш и почваш да ровиш, пишеш бришеш и шефа те вика в кабинета си и ти казва: Младежо (Девойко), казах ти по- кротко и внимателно, но ти давай, та давай. Последствия: 1-ви вариант- Шефа взима материала, слага го в касата и казва: Виж там, има конкурс за красота, напиши нещо хубаво за плеймейтката X-Y-Z с големите очи. Е, парите са малко, но все пак... 2-ри вариант- Шефа взима материала, слага го в касата и казва: Обади ми се баш Главния и ме разпъна и смрази кръвчицата. Е, сега си талантлив разследващ творец на свободна практика, можеш да предложиш услугите си другаде! 3-ти вариант: Материалът е отпечатан, скандалът пълен, душата ти щастлива, но получаваш призовка от Съда за хиляди левове обезщетение, със сигурност губиш делото, а получаваш и вариант 2. Та, така.

 55. 55 Профил на реалист
  реалист
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#54] от "реалист": Продължение от № 54
  Реален вариант №4: Тръгваш и почваш да ровиш, пишеш, бришеш и изводи: " За всичко са виновни Мутрите във Властта, Б.Борисов, ГЕРБ и Пеевски и т.н. и т.н.". На другия ден шефът ти казва : Браво, знаех си аз, че ти си печен(а), така трябва. Виж, довечера правим "тиймбилдинг" в ресторанта на Шеф АБВ, ела на всяка цена. Главният ти е приготвил грамота за Най-добър разследващ журналист, а и към заплатата ще има нещо, малко, но от сърце. Та така!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK