Христо Иванов пред "Дневник": Изборите ще решат дали пак губим бъдещето си заради Сарайския модел

Христо Иванов пред "Дневник": Изборите ще решат дали пак губим бъдещето си заради Сарайския модел

© Велко АнгеловВъвеждане на електронно управление, план за ударна модернизация на страната и никакви коалиции с ГЕРБ и ДПС - това са предизборните послания на "Демократична България", които съпредседателят й Христо Иванов обяви в интервю за "Дневник". Според Иванов основна цел на изборите е да се прекрати съществуването на държавата-мутра. Цялото интервю гледайте във видеото надолу в текста.


- Коронавирусът направи краткосрочните прогнози още по-трудни. Каква година предвиждате, че ще бъде 2021 г. за България?


- Тя ще бъде година на изпитание, защото отвъд трудностите, свързани с коронавируса, и непосредствените икономически трудности, тази криза подейства като фактор, който ускори и други процеси. Ясно е, че светът няма да е същият; ясно е, че ще има нова структура на глобалната икономика; кризата е катализатор за адаптиране към новите технологични реалности и това не са гумени абстракции.
България трябва бързо и ударно да се модернизира и това е големият политически въпрос на тези избори - накъде ще тръгне страната; дали ще стагнира в корупция и безвремие; дали ще губим бъдещето си, за да могат няколко души от Сарайския модел да продължат да източват соковете на страната, или ще отприщим потенциала на страната и ще тръгнем по пътя на модернизация.


- Какво трябва да е следващото управление тогава? Върху какво да се фокусира?


- Върху един много ясен план за ударна, бърза модернизация на страната. Това означава много бързо пресъграждане на институциите на страната; това означава да се затворят дупките, през които се краде; човекът от джипката трябва да бъде уволнен. И тук нямам предвид Бойко Борисов, който със сигурност трябва да бъде уволнен, а целия този модел на концентрация на цялата власт в един, който раздава; който е безалтернативен не защото няма, а защото не трябва да има алтернатива. На нас не ни трябва да сменим шофьора на джипката, на нас ни трябва модерна демокрация, в която институциите работят, а не една Тиква, която раздава, получава, маха с пръст, всички решения взема тя и точно заради това може да краде, разпределя порции и т.н.


Този модел трябва да бъде счупен и ние от "Демократична България" имаме точна представа как това трябва да се случи; как да рестартираме институциите една по една, не просто правосъдието; как да направим революция в администрацията, защото това е ключово. Ние трябва да прекратим съществуването на държавата-мутра; административният тормоз върху гражданите и бизнеса трябва да бъде прекратен. И начинът е един - чрез въвеждането на електронно управление. Ние трябва да реформираме една плеяда сектори, които в момента са черни дупки, от които публичният ресурс се краде.


Ние трябва да използваме технологичните революции, които се случват в енергетиката например - аз бях на станция "Расово" от Турски поток, който всъщност е руски, макар че Борисов иска да го нарича Балкански. Това е пример не просто за това как се открадват едни 3 млрд. наши пари, а за това как България се закотви в един технологично остарял, геополитически безнадежден енергиен модел, от който ние поколения наред няма да можем да излезем.


- Има критики към "Демократична България", че се фокусира прекалено много върху проблемите в съдебната власт и липсата на ефективен контрол върху главния прокурор, а настъпва икономическа криза, здравната система е в колапс, образованието дава лоши резултати. Как ще решите тези проблеми?


- Ако трябва да избера една област, в която да се фокусираме, това ще бъде въвеждането на електронно управление. Защото въвеждането на електронно управление е онази мярка, която ни позволява да взривим отвътре целия командно-административен модел, който обслужва корупцията в България.


Ние имаме съвършено ясен план как точно да се използва въвеждането на електронно управление...По наши планове можем да намалим административното бреме с до 70 процента в рамките на един мандат; до 70 процента по-малко тормоз от държавата...


- След изборите в какво управление бихте участвали или какво управление бихте подкрепяли?


- Ние имаме амбицията да представим предизборна програма, която да е визия за това как България - на този кръстопът, който представлява 2021 г. - дали ще поеме по пътя на бърза модернизация, или изпускайки следващия глобален преход, много бързо ще почне да обеднява дори спрямо сегашните нива...


Искаме да предложим много конкретна идея как по сектори да се модернизира страната и да потърсим с тази програма мандат за "Демократична България" за управление за този огромен завой, който страна трябва да вземе. Това е изключително амбициозно, но ние смятаме, че трябва да сме много амбициозни - не просто ние като политическа формация, страната трябва да е прекалено амбициозна, ако иска наистина да не изпусне поредния преход. Ние загубихме вече един преход - регионален преход в Източна Европа, и всички знаем каква огромна цена платихме. Технологичният геополитически преход започва пред нас. Ако България го изпусне него, тежко ни и горко. И тази година трябва да вземем тези решения - затова моят акцент ще бъде, че ние търсим мандат именно за такава програма.


"Демократична България" публикува един списък от 12 приоритета, на които гледаме като програма-минимум, върху която да работим в парламента като тематични коалиции. Те са свързани не само със съдебната реформа, но и на регулаторите - ако не ги реформираме, не можем по сектори да модернизираме, да освободим бизнеса, да вкараме законност в тези сектори. Комисията за защита на конкуренцията - в този й корупционен състав, приближен на Борисов, е тръгнала да си затваря очите за най-големите изкривявания на пазара, подмяна на пазарната логика с корупционна шуробаджанашка логика.


- Да ви разбирам, че искате управленски мандат след изборите с премиер от "Демократична България"? Вие ли ще бъдете кандидат-премиер?


- Както е сериозно, ние имаме различни варианти, в които бихме могли да формираме кабинет и да излъчим лидер на този кабинет; някои от тях са с повече експертен профил, някои - с повече политически. Това са неща, които ще обявяваме, когато е политически целесъобразно.


В този смисъл "Демократична България" е готова да поеме отговорността за съставяне на кабинет и за излъчване на премиер, който е способен да мобилизира волята - политическа и обществена - за модернизация - с програма, с лидерство. И има различни варианти как това може да се случи в зависимост от вота, който избирателите ще направят.


- Ще успее ли мандатът да стигне до вас? Според последното проучване на "Алфа Рисърч" ще сте пета политическа сила от шест партии в парламента. Вие какъв парламент прогнозирате?


- Парламентът ще бъде труден и очевидно ще бъде по-скоро преходен. Освен ако не се случи някаква конюнктурна всеядна коалиция на оцеляването на всяка цена; освен ако следващите месеци в кампанията, която предстои, общественото мнение не мине от отрицание, към осъзнаване на това, че ние имаме много съдбовна година пред себе си, в която трябва да се мобилизираме за визия за модернизация.


В момента всички са недоволни по различни причини, но осъзнаването, че страната трябва да избере път - не просто да знае какво не иска, а да се мобилизира за много сериозен преход - институционален, технологичен, политически преход... Надявам се в рамките на тази кампания това нещо да бъде чуто. Ние се отнасяме към тази кампания сериозно - това за нас не е един момент, в който се харчат пари за билбордове и който трябва да мине, за да прикрием различни форми на контролиран вот, който се упражнява. Ние се надяваме, че в рамките на тази кампания ще можем да направим оферта за бъдещето към нашите избиратели и че това ще ни даде сериозно разрастване.


Колкото до социологията - при цялото ми уважение тя винаги е подценявала сериозно "Демократична България".


- Към колко гласа се стремите на парламентарните избори?


- Стремим се към ситуация, в която можем да формираме мнозинство.- Колко депутати прави това?


- По Конституция мнозинството в парламента е 120 депутати. Дали това ще бъдат само наши депутати, дали ще можем да убедим други политически сили да ни подкрепят - всичко зависи от това как ще се развие кампанията.


- Имате ли червени линии...


- И от нашата способност да наложим теми и дневен ред. "Демократична България" е доказала, че дори и извън парламента, ние можем да налагаме дневен ред. Отивайки на "Росенец", ние не просто направихме някаква неочаквана поява на това място, а наложихме темата за срамната коалиция между ГЕРБ и ДПС и това принуди Борисов, опитвайки се да се разграничи от близостта с ДПС, да уволни четирима министри. И пак не му се получи.


Червената линия, първата ни задача е тази коалиция - корупционна коалиция на Сарая, на зависимостите, да бъде отстранена от лостовете на властта в България.


- Значи ли това, че ГЕРБ и ДПС не са допустими партньори...


- Нито ще направим коалиция с Бойко Борисов, нито ще направим коалиция с ГЕРБ без Бойко Борисов, нито ще приемем да изтикат на преден план някой с хубаво костюмче, докаран от международната сцена, който да бъде използван като сламен човек за Бойко Борисов и неговото оцеляване.- Николай Младенов ли визирате?


- Говоря за профил. Защото такива възможни ходове имат много варианти. Ние няма да приемем под никаква форма оцеляване на това статукво. И затова между другото темата за главния прокурор е много важна, защото смяната на главния прокурор означава не просто да махнем Гешев, а да създадем условия в прокуратурата - институционални и персонални, въпросите "Каква е отговорността за Турски поток, каква е отговорността за кюлчетата и шкафчетата" да бъдат зададени сериозно, а не - както сега - да бъдат замитани под килима.


Това прави абсолютно невъзможно да си партнираме с Борисов или с ГЕРБ. Аз лично съм подавал сигнали по тези теми - нещо, което нито един политик не е правил в България. И това прави абсурдни всякакви спекулации, които в момента се ширят, че "Демократична България" се готви да бъде в управление с Бойко Борисов или пък с ДПС.


- Те не останаха други партньори освен Слави Трифонов и Мая Манолова.


- Ние не разглеждаме властта като самоцел; не изхождаме от това, че не можем да си представим свят, в който да бъдем опозиция. Но ако в следващия парламент ние сме опозиция, това ще бъде един изключително тъжен парламент, който много бързо ще приключи. Защото няма друга посока, в която страната да поеме - тя или ще поеме по пътя на модернизацията - тема, която искаме да поставим като конкретни мерки и политики, или ако бъде избрано мнозинство, което не може да тласне страната в тази посока, въпрос на месеци ще бъде българското общество да осъзнае, че не може да си позволи безвремие; че не можем да си позволим държавата да продължава да краде бъдещето на нашите деца. Този парламент много бързо трябва да произведе визия и воля за реален план за възстановяване и устойчивост - това, което Томислав Дончев снесе, е една подигравка.


- ДПС предлага програма за ускорено развитие...


- Чието лице е Данчо Цонев, който има нещо общо със зелените теми и това е неговият прякор Ментата, но нищо повече. Това е подигравка с българското общество. И именно заради това отидохме на "Росенец", защото тези хора смятат да откраднат тази инвестиция. Нашата генерация има шанс една голяма сума пари да бъдат инвестирани в страната ударно и ако това сега го изпуснем, ако позволим тези хора да откраднат тези пари, защото те се готвят за това, слагайки за лице Данчо Цонев; това означава генерации напред да бъдат лишени от шанса за различно бъдеще.


- Акцията ви на "Росенец" вдъхнови протеста, но "Демократична България" сякаш не успя да се превърне в алтернатива за голяма част от протестиращите. Сгрешихте ли някъде?


- Сигурно сме сгрешили на много места, но ние не сме изхождали от идеята, че "Демократична България" трябва да представлява всички протестиращи. Ние се явихме на този протест, ние не се опитахме да се маскираме - да кажем, че ние сме политици, но ще се направим тука на граждани. Ние участвахме в тези протести като политическа формация, която има ясно позициониране по много теми...В момента много други политически формации, които се маскират на какво ли не, не могат да отговорят на този въпрос - от какво се състоят, кой взема решенията в тях.


- Кой взема решенията при вас и кой ви финансира?


- При нас решенията се вземат по изключително ясен начин - ние сме коалиция от три партии, те имат публично известни органи, които работят прозрачно, и имаме председателски съвет.


"Да, България" специално има 7 хил. дарители и това за нас е много важно. Това е начинът, по който сме оцелявали през тези четири години, в които сме извън парламента и нямаме субсидия. Ние нямаме собственик, нямаме господар, нямаме човек с куфарче, който да ни се обади и да ни каже какво да правим...Това е съвършено различно политическо поведение от масата в политически живот. Платформата ни за дарения е donation.dabulgaria.bg, скоро ще направим и за "Демократична България".


- Имате ли кандидат за президент?


- Имаме и ще го обявим, като му дойде времето. Имаме кандидати за всички възможни позиции, които трябва да се попълнят, в т.ч. и за регулатори, защото това е много важно. Българите много добре разбраха връзката между правосъдие, корупция и благосъстояние. Парите, които се крадат, тези 3 милиарда, които подарихме на Путин с руски поток, не отидоха за детска болница, за медицински вертолет, за пенсии, за заплати на лекари, санитари, медицински сестри, за учителите. Парите, които се крадат, се изчисляват на 10 млрд. годишно.


Ние трябва да си поставим една цел и тя е проста - България да стане най-доброто място за отглеждане на деца поне в Източна Европа. Това са парите, с които можем да финансираме и социална политика, и тази национална цел, защото без нея ние не можем да решим демографския проблем на страната. Това нещо може да се финансира с парите, които сега се крадат - няма нужда да откриваме нефт или газ, няма нужда за забогатяваме рязко, има нужда да се спре краденето. Това без правосъдна реформа не може да се случи. Това го разбра последния български гражданин, на последното селце, в последната му къща.

Коментари (199)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 385 Неутрално

  „една Тиква, която раздава, получава, маха с пръст, всички решения взема“ - Христо Иванов
  *****************************************************************
  Г-н Бойко Борисов трябва да осъди Христо Иванов за обида!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  Пак дигаме нивото и ще останем неразбрани за съжаление.
  Няма да успеем срещу 50 лева и метър Суджук.
  Българинът преди избори трябва да се лъже и маже.
  Той харесва това така снема отговорност от себе си за своят живот и съдба.
  Излъгаха ме доверих им се и айде наново към поредният оправяч.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 4. 4 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  "Демократична България" е готова да поеме отговорността за съставяне на кабинет и за излъчване на премиер"
  "Стремим се към ситуация, в която можем да формираме мнозинство."
  Ристю не спира да се надява на гласовете на извънземните.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  "Има критики към "Демократична България", че се фокусира прекалено много върху проблемите в съдебната власт и липсата на ефективен контрол върху главни прокурор"
  Основният проблем на съдебната система е, че няма ефективен контрол върху съдиите.

 7. 7 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  "не останаха други партньори освен Слави Трифонов и Мая Манолова"
  Майките от "Системата ни убива" вчера са казали, че не подкрепят Мая и триото и никоя друга партия.
  Тези обединения само им намаляват още повече гласовете.
  Не, че някои може да разчита за нещо на пияниците от палатките. Но каквито са партиите, такива са им и поддръжниците.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  "България трябва бързо и ударно да се модернизира и това е големият политически въпрос на тези избори" - това едва ли го разбира мат`риала, който от сега е подложен на най-блудкави цели, датата например, от старите "кадри", пасващи и ОПравляващи всяка институция, старите отношения на връзките, брат`чедите, ползите. Колкото повече хора разберат, че живеем вече в XXI век, колкото повече разберат, че не само "електронните устройства" са модернизиране, толкова повече трябва да отстояват промяна във всяка една област. Иначе България ще си затъва безметежно в блатото, което сега ни "предоставят" ГРЕБ и сие.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 10. 10 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  "Да, България" специално има 7 хил. дарители и това за нас е много важно"

  Като почнат да оцеляват от членски внос, а не от дарители, особено няколко по-крупни, тогава да се надяват за влизане в НС. И купуването на гласовете няма да ги спаси. Колко пари се дадоха за протести, ако се бяха дали за гласуване....

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  До коментар [#8] от "sbaleev":

  Лидерът който е готов да поеме отговорност за държавата, пък било то и от борда на гумена лодка.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 627 Неутрално

  "От българска гледна точка моделът “Тръмп” - като комбинация от неограничено партизанство, некоректност и липса на експертност - е трайно установен. През последното десетилетие ГЕРБ и ДПС създадоха управленски формат, който е изграден изцяло на три принципа:
  1. Неограничено партизанство: Овладяването на съдебната власт в БIългария е голямата разлика със САЩ: там съдилищата в крайна сметка останаха неутрален арбитър. И затова вероятно Тръмп ще понесе и наказателна отговорност за злоупотребата с власт (обажданията на служители в Джорджия да му “намерят” 12 000 гласа), а сигурно и за подстрекателството към метеж. Освен това Тръмп беше обект на множество разследвания по време на президентството си. В България прокуратурата е партиен чадър върху властта и страда от хронична неспособност да намира доказателства за нейни нарушения, дори когато тези доказателства са обществено достояние. И до днес не се знае например дали записите с премиера са автентични или не. А историята с кюлчетата и пачките в шкафчето сигурно изчервява и самите прокурори. Заради този срам те пуснаха някакво съобщение в края на роботния ден точно преди Коледа, “че не са намерени доказателства за престъпление”. Фарсът има почва и у нас.
  2. Некоректност: В България политическата некоректност се утвърди като някаква политическа ценност. Стана прието хомосексуалните например официално да бъдат подигравани като “джендъри”. Документи като Истанбулската конвенция станаха жертва на истерични мнозинства, които ги използваха за раздухване на страхове. А комплексите за исторически супремасизъм избиха във всенародна подкрепа за блокирането на Северна Македония по пътя ѝ към ЕС - при положение, че приобщаването на тази страна към Европа ще е от полза за всички на Балканите. Съпротивителните сили на обществото и на политическите партии се оказаха слаби: повечето политици станаха рупори на масовите предразсъдъци.
  3. Неекспертност: България стана територия на фалшивите новини и конспиративните теории. Новини от рода на “Бил Гейтс чипира българите с ваксина” се възприемат от мнозина като истина. В такава среда не е трудно да убедиш хората, че министър-председателят и финансовият министър не са знаели нищо за изчезването на 700 милиона от държавния бюджет и че това се е случило без тяхната благословия. Комбинацията от неограничено партизанство и склонност към медийна манипулация е особено токсично."

 13. 13 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#3] от "dedoliben":


  Пак дигаме нивото и ще останем неразбрани за съжаление.Няма да успеем срещу 50 лева и метър Суджук.Българинът преди избори трябва да се лъже и маже.Той харесва това така снема отговорност от себе си за своят живот и съдба.Излъгаха ме доверих им се и айде наново към поредният оправяч.
  —цитат от коментар 3 на dedoliben


  Кое ниво вдигате?!? Нивото на марксистката пропаганда ли?!? Стига сте пустосвали българина, защото той е избирателя! Продължавате да ръсите глупости, от "висотата" на богоизбрани и да принизявате "ганьо" и се мислите за нещо изключително. Еми другари, НЕ СТЕ! Осъзнайте го. Никакво ниво не сте вдигнали. Същите умнокрасавци с голямо его сте с всяко изречение продължавате упорито да го доказвате!

 14. 14 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#9] от "ЗаНиЗа":


  "България трябва бързо и ударно да се модернизира и това е големият политически въпрос на тези избори" - това едва ли го разбира мат`риала,.
  —цитат от коментар 9 на ЗаНиЗа


  Така казано от другарите марксисти от ДБ, то ми звучи като да строим пак индустриалния социализъм. :-)

  Пак ли материлана е просссс и не ви разбира "възвишниете" умнокрасиви мисли?!? :-) ц. ц. тоз материал, не ще и не ще да възприеме светлите марксистки идеи!

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  До коментар [#13] от "Stargate":

  Може би това ниво :"а не една Тиква, която раздава, получава, маха с пръст, всички решения взема тя и точно заради това може да краде, разпределя порции и т.н."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1171 Весело

  уж един файтон,уж 2% а гербавия тролетрият като по команда налазва и започва да плюе..що така другари милиционере???

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 18. 18 Профил на nim35648730
  nim35648730
  Рейтинг: 32 Любопитно

  Как да сме сигурни, че Бойкикев и раданкъневчетата нема пак да пристанат на ГЕРБ, като в Борисов 2? Пък било то и без Борисов-премиер. Те са си по триковете малко.

 19. 19 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  Кой беше Христо Иванов?Само питам..
  —цитат от коментар 8 на sbaleev


  За да си направиш труда да коментираш, явно е някой.

 20. 20 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1171 Весело

  До коментар [#18] от "nim35648730":

  хвърлии ези-тура...или питай някой на някое кръстовище..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 21. 21 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  Как да сме сигурни, че Бойкикев и раданкъневчетата нема пак да пристанат на ГЕРБ, като в Борисов 2? Пък било то и без Борисов-премиер. Те са си по триковете малко.
  —цитат от коментар 18 на nim35648730


  И тъй като не си сигурен, си гласуваш за герб за да не си прекаран.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Сарайското мнозинство се формира от ГЕРБ+ДПС+ОП и сборният резултат на тези 3 партии не бива да надхвърля 35-40% от депутатските места, ако не искаме агонията да се удължи с още 4 години. Колкото до БСП, има доста внедрени агенти на Сараите, но Нинова ги разчисти. Показаелно е, че ГЕРБ прибегна до услугите на агента на ГРУ, почетния консул на Русия в Пловдив Джоре Бърдоквата, за да разцепи БСП. Тепърва ще научаваме какви национални интереси е изтъргувала с руснаците за тази дребна услуга, без да броим 44 милиона за Варненската дупка.

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 25. 25 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Голямо тролско скърцане със зъби! Като ви пречат България и българите, вземете си безценния с джипката, Шиши и компания, и заедно се телепортирайте на някое по-добро място.

  master
 26. 26 Профил на nim35648730
  nim35648730
  Рейтинг: 32 Весело

  Единствената възможна, неопетнена алтернатива, е Да, България.
  —цитат от коментар 22 на Dark

  Толкова са неопетнени, че даже беха и министри в Борисов 2, а некои и в Борисов 1.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на hyperano
  hyperano
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Истината е, че колкото и да му се иска на Ицето е 5та политическа сила. Слави ще влезе 3-4та сила от воле. Коалицията пак ще е с ГЕРБ. За Борисов каквото и да говорят, той си знае неговата стратегия- строй пък нека отричат. Познавах експертите на БКП преди 2009г и мутренския едноличен модел на ГЕРБ след 2009г. Май се спирам на еднолично мутрието- поне се свършва нещо. Между другото ме само аз виждам нещо съградено щом вече 11 години е на власт :)

 29. 29 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4688 Любопитно

  Ицето Бойкикев ще влезе ли този път в Парламента или пак с 2% ще го гледа отвън?

 30. 30 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#22] от "Dark":


  Единствената възможна, неопетнена алтернатива, е Да, България. Партия на само 4 години, успя да разклати сериозно модела ГРОБ с десант с гумена лодка. Представете си ако имат истински шанс.
  —цитат от коментар 22 на Dark


  Първо ДБ са КОАЛИЦИЯ от 3 партии. Едната партия са някакви зелени. Ще ме извинявате, ама няма как нормална дясна партия да се сдуши със зелените, та другарите от ДСБ НЕ са дясна партия, а ляво либерална /без значение е какви ги говорят, важното е какво правят/. Цялата коалиция е център ляво и НЕ Е никаква алтернатива за дясно и свободно мислещите хора. Може да е алтернатива за избирателите на БСП!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  Ицето Бойкикев ще влезе ли този път в Парламента или пак с 2% ще го гледа отвън?
  —цитат от коментар 29 на Dariya Koleva


  Спокойно, ще го гледа отвън, така че не знам защо се напъвате да коментирате под всяка статия където му се споменава името. Или се лъжа нещо?

 33. 33 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#26] от "nim35648730":

  Твърдиш, че правителствата на Борисов са така оклепани, че всеки негов министър е с петно завинаги? Недей така! Такива успехи има еднокнижникът, че дълги години ще се помни името му! По села и паланки ще висят негови снимки.

 34. 33 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4688 Весело

  Слушах му интервюто до кюлчетата и шкафчетата, този наистина ли вярва на компроматите или така му е изгодно?

  Христо Иванов е неизбираем като Цецка Цачева!!!

 35. 35 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  Единствената възможна, неопетнена алтернатива, е Да, България.
  —цитат от коментар 22 на Dark


  Грешиш, вече е достатъчно опетнена и с Герб, и с ДСБ, и с БСП, и със съдииската мафия. Тази партия се докопва до властта главно чрез другите партии и няма никаква идентичност.

 36. 36 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 648 Неутрално

  От интервюто излиза , че ДБ ще се коалират с БСП и Славчо! Нямам повече въпроси.....

 37. 37 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#15] от "дерибеев":


  До коментар [#13] от "Stargate":Може би това ниво :"а не една Тиква, която раздава, получава, маха с пръст, всички решения взема тя и точно заради това може да краде, разпределя порции и т.н."
  —цитат от коментар 15 на дерибеев


  Като гледам предложението е "да сменим" тиквата и да преправим държавата по модела на нашата тиква, за да може ние да правим, каквото правим... Не вижда особена разлика, освен в това, че тези са по-видни другари от настоящите другари. Демек, нещата ще станат още по-зле!

 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  „една Тиква, която раздава, получава, маха с пръст, всички решения взема“ - Христо Иванов*****************************************************************Г-н Бойко Борисов трябва да осъди Христо Иванов за обида!
  —цитат от коментар 1 на hrx16647690


  Гражданинът Борисов трябва да си събира багажа и да стяга куфарчето за пред бай Ставри!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Жалко че няма визия за това как да се извърши промяната. Именно как да се извърши, какво да се прави, причината е в липсата на кадърни хора около Христо, а и самият той е политически неграмотен. А ДБ са единствената алтернатива, за жалост без никакъв потенциал, с една дума- не са алтернатива на ГЕРБ, защото са импотентни откъм визия и политически интелект

 40. 40 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4688 Весело

  До коментар [#22] от "Dark": Ще ме извинявате, ама няма как нормална дясна партия да се сдуши със зелените, та другарите от ДСБ НЕ са дясна партия, а ляво либерална /без значение е какви ги говорят, важното е какво правят/. Цялата коалиция е център ляво и НЕ Е никаква алтернатива за дясно и свободно мислещите хора.
  —цитат от коментар 30 на Stargate


  ДСБ са подводници на БСП, генезисът на Бойкикев и Радан са бекепарски родове, а първата любов ръжда не хваща!

  Христо и за кмет на град от селски тип не става! Не е харизматичен, не е фотогенетичен ...

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на nim35648730
  nim35648730
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Твърдиш, че правителствата на Борисов са така оклепани
  —цитат от коментар 33 на truly

  Не знам, така казват бившите му министри и коалиционни партньори бойкикевци, раданкъневци, трайчовци и пр.

 43. 43 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  Двете теми ( модернизация и електронно правителство) да се развият в дълбочина е много добре! Добра бариера към ГЕРБ и ДПС . Заобикалянето на фактора БСП не е от полза на никого . Няколко трола ще почната да говорят за дясното ,за Путин ,за Решетников ...това е ясно .
  За кого не е ясно ,че светът ОЛЕВЯВА !!!! Това не думи , а роля на държавата..!!
  Невидимата ръка да се оправи в черноморието , Банско ...и тн .
  Нима си мислим ,че построяването на цял град в Банско за 40 000 не ни касае !?? Не сте толкова наивни ,че тези строежи ...не са ОБЛАГАНЕ , с много голям допълнителен данък. СТИХИЯТА на пазара , трябва да бъде обуздана в някаква разумност , банките както се видя не рискуват нищо , а тропосват всичко за сметка на ОБЩЕСТВОТО...Не може безкрайно държавата да дава пари..., а да задължава колко от тези обществени продукти са разумни и полезни ..не за сарай ,кочина и тн

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4688 Неутрално

  Христо Иванов се е провалил професионално, адвокат с отнети адвокатски права! Сега се е вкопчил в политиката като единствен шанс да се реализира в живота си, ама и тук удтя на камък.

  Подобен екземпляр на запад ще има шанс само като редови член на някоя партия!

 46. 46 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1171 Весело

  До коментар [#37] от "Stargate":

  всички са маскари нали

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  ДСБ са подводници на БСП, генезисът на Бойкикев и Радан са бекепарски родове, а първата любов ръжда не хваща!
  —цитат от коментар 40 на Dariya Koleva

  Предполагам и двамата са били членове на БКП и не са искали да я напуснат, за това са напуснали работа но са си запазили членските книжки?

 49. 49 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4688 Неутрално

  До коментар [#15] от "дерибеев": Като гледам предложението е "да сменим" тиквата и да преправим държавата по модела на нашата тиква, за да може ние да правим, каквото правим... Не вижда особена разлика, освен в това, че тези са по-видни другари от настоящите другари. Демек, нещата ще станат още по-зле!
  —цитат от коментар 37 на Stargate


  Да станат ГЕРБ че ние да се наредим на държавната софра, Бойкикев е ясен като бял ден.

  Не мога да му гласувам доверие, на провален професионално да му поверя управлението на България!

 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Гневно

  Кое ниво вдигате?!? Нивото на марксистката пропаганда ли?!? Стига сте пустосвали българина, защото той е избирателя! Продължавате да ръсите глупости, от "висотата" на богоизбрани и да принизявате "ганьо" и се мислите за нещо изключително. Еми другари, НЕ СТЕ! Осъзнайте го. Никакво ниво не сте вдигнали. Същите умнокрасавци с голямо его сте с всяко изречение продължавате упорито да го доказвате!:
  —цитат от коментар 13 на Stargate


  А ти от кое ниво се обаждаш?
  С какво можеш да докажеш всичките епитети и заклинания на дребния сметкаджия, които използваш.
  Ти, лично с какво си допринесъл за благоденствието на това общество, та си тръгнал да раздаваш на ляво и дясно заключения и присъди?
  С кое право и от чие име преценяваш кой какво е?
  Само за миналата година, независимо че са извънпарламентарна опозиция Демократична България и Христо Иванов повлияха върху цялата политическа ориентация на българите с много по-голяма сила от всичките патии и партийки които присъстваха в парламента. Те бяха там само като безгласни прислужници на статуквото, на Тиквата и нейната банда.
  Така че недраги ми многознайко дори и не смей да се явяваш тук от позицията на съдник и познавач. Ти си един платен манипулатор който се опитва да попречи на знаещите и имащите желанието да обновят обществения живот, така че да се подобри живота на хората. Да се почувстват те като личности полезни за себе си и за страната.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6142 Неутрално

  Първата ви задача е, да пратите ваш човек във всяка избирателна секция, за да имате очи навсякъде при броенето на гласовете на 28 март. И да разберете резултатите от първа ръка. За да няма Костинброд, или клипове в интернет, както сега е модерно, които да внушават, че победата ви е открадната.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 53. 53 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4688 Весело

  Не мога да му гласувам доверие, на провален професионално да му поверя управлението на България!
  —цитат от коментар 49 на Dariya Koleva


  Не случайно около 3% от българите гласуват за партийката на Христо Иванов! Сменете си лидера, намерете някой по-продаваем, иначе вечно сте осъдени да не сте в Парламента!

 54. 54 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  Сарайският модел използва изключителната си приспособимост към всякаква форма на управление, а вие не можете да направите правителство. Сиреч отсега да си знаете, че моделът ще остане, а вие ще влезете в парламент - говорилня и разправялня.

 55. 55 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1558 Весело

  До коментар [#53] от "Dariya Koleva":

  Не е просто лидерът, а лидираните. Те не могат да се сменят.

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  Истината е, че колкото и да му се иска на Ицето е 5та политическа сила. Слави ще влезе 3-4та сила от воле. Коалицията пак ще е с ГЕРБ. За Борисов каквото и да говорят, той си знае неговата стратегия- строй пък нека отричат. Познавах експертите на БКП преди 2009г и мутренския едноличен модел на ГЕРБ след 2009г. Май се спирам на еднолично мутрието- поне се свършва нещо. Между другото ме само аз виждам нещо съградено щом вече 11 години е на власт :)
  —цитат от коментар 28 на hyperano


  Та ти дори не знаеш пред какво предпочиташ мутрата и мутренските му мурафети.
  Сравняваш мутрата с червените олигарси, които по своему пак са мутри.
  Какви идеи и цели ти е представил Трифонов, та да го използваш за пример?
  До момента единственото което е показал той е, че може да се прави на шут пред хората.
  Да!
  Изразява недоволство, но това не е достатъчно, това го прави всеки редовен, обикновен българин.
  За да се изкачи и да управлява такава сложна система, като държавното управление той и тези които са около него (та ние дори не знаем кои са тези около него), трябва да покажат и докажат някакви способности, идеи, качества да ръководят живота ни.
  До сега ни българския избирател избира да ни ръководят, цар, мутра-пожарникар, пропаднали отдавна слуги на БКП/ДС/ДПС и не е дал шанс на тези които могат и искат да променят условията за живот в страната.
  И като промяна ти ни предлагаш един чалгар.
  Е колкото и да иска обикновения българин, няма да му се получи ако продължава да разсъждава като онзи чирак на шивача, който все се оплаквал - "Майсторе три пъти го режа и то все е късо".
  ОчеизвАдно е необходима промяна, коренна промяна в мисленето и най-вече в избора!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Ние нямаме собственик, нямаме господар, нямаме човек с куфарче, който да ни се обади и да ни каже какво да правим..."

  Ристьо е звездата на вечно недоволните неудачници и мрънкачи. Нямали били собственик...айде бе. Имат си и той не спира да повтаря "Я не сакам на България да е добре, а на Русия да е зле". Надуха ни главите как тоя газопровод ще е губещ и нам си кво. Естествено това въобще не е вярно. Газ ще се ползва все повече и даже капацитетът му е недостатъчен.

 58. 58 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 868 Неутрално

  "ако позволим тези хора да откраднат тези пари, защото те се готвят за това, слагайки за лице Данчо Цонев; това означава генерации напред да бъдат лишени от шанса за различно бъдеще."

  ---------------------------------------------------------

  Това е - ясно и просто казано, въпреки всички глупости написани от герберските тролове по-горе....

 59. 59 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Дали ще се намерят 4% от българите да гласуват за този, да го уредят в парламента, за този който ни обещава "бъдеще", защото иначе, представяте ли си ЩЕ СМЕ ЩЕЛИ ДА ОСТАНЕМ БЕЗ БЪДЕЩЕ! Как можем да вярваме на някого, който не спазва елементарните правила за закон и ред да кове нови закони и следи за реда в държавата! Преди да станеш генерал, трябва да докажеш, че си бил абсолютно дисциплиниран, изряден редник, сержант, капитан и т.н.. Не му вярвам! Не ща го!

 60. 60 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#32] от "Nick F":

  и аз не знам що коментирате. нали сте анти комунисти на теория, борете се с комунистите. тези хем не могат да печелят избори според вас, хем сте се мобилизирали със страшна сила. нещо не ми се връзва логиаката, ама то къде да търсиш логика у гербаджиите.

 61. 61 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1170 Неутрално
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  "Ние нямаме собственик, нямаме господар, нямаме човек с куфарче, който да ни се обади и да ни каже какво да правим."
  "Искам абсолютно откровено и честно да кажа: "Ако искате политическо представителство", особено на бизнеса, сега е моментът да се ангажирате политически. Сега е моментът да си говорим за програма конкретно... С какви пари заедно ще направим тази кампания и ще се явим на избори?"
  Кое от двете е вярно?

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  Като гледам предложението е "да сменим" тиквата и да преправим държавата по модела на нашата тиква, за да може ние да правим, каквото правим... Не вижда особена разлика, освен в това, че тези са по-видни другари от настоящите другари. Демек, нещата ще станат още по-зле!:
  —цитат от коментар 37 на Stargate


  Не виждаш, защото не ти се ще да видиш.
  Жалкия ти опит да направиш и Хр. И. и ДБ на тикви предизвиква само присмех, зашото е глупав и доказва за кой ли път колко сте посредствени защитниците на статуквото.
  Толкова посредствени, че даже един фиктивен образ пред обществото не можете да изградите, а вземате от вече съществуващите.
  Нямате дори елементарно въображение, а сте тръгнали да съдите.
  Смешни и жалки сте!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 647 Неутрално

  "Христо Иванов пред "Дневник": Изборите ще решат дали пак губим бъдещето си заради Сарайския модел"
  Здравка Андонова

  Тази джурналистка е голям фен на маджовия "политик". Мине не мине ден и вземе да го "интервюира". Да се вземат гълъбчетата най-накрая (освен ако любовта не е платена).
  В помощ на модераторите:
  1. коментара е по темата
  2. коментара не съдържа обиди (на никаква основа), нецензурни квалификации и подстрекаване към насилие
  3. в коментара няма реклама или спам

  И в морето ми е до колене .....................
 66. 66 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3626 Неутрално

  Ако пак станете патерица на баце, със сигурност.

 67. 67 Профил на Deantonio Banderas
  Deantonio Banderas
  Рейтинг: 133 Неутрално

  До коментар [#45] от "Dariya Koleva":такива като вас на запад и за чистачи на тоалетни няма да ги вземат. боклуци такива
  —цитат от коментар 62 на owen


  Ристе Моджото не беше ли от тия срешу които сега скача не го харесвам.

 68. 68 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1800 Неутрално

  До коментар [#56] от "Храбър":

  Е как.
  Българският народ даде огромно доверие на Иван Костов и СДС. И какво получи?!
  Ограбване на 30 милиарда чрез РМД, никакъв демонтаж на ДС. Напротив. Получи Лукойл, Денис Ершов, Чьорнш.

 69. 69 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3498 Неутрално

  До коментар [#1] от "hrx16647690":
  " Г-н Бойко Борисов трябва да осъди Христо Иванов за обида! "

  Посоченото от вас лице вече е осъждано самото то за клевета ! При реформа в прокуратурата, може да бъде осъдено за търговия с влияние, прикриване на множество престъпления, куп други състави по НК.....

 70. 70 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4688 Весело

  "Ние нямаме собственик, нямаме господар, нямаме човек с куфарче, който да ни се обади и да ни каже какво да правим..."Ристьо е звездата на вечно недоволните неудачници и мрънкачи. Нямали били собственик...айде бе.
  —цитат от коментар 57 на z_axis


  Знаем кой го поддържа през всичките години официално, но по време на протеста лъснаха и други подръжници, като Маджо например,
  така че Ристьо да не си мисли, че ние пасам трева или ядем доматите с коловете!

 71. 71 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  Изобщо не виждам причина да споря с привържениците на ГЕРБ и ДСП. Просто взимаме и гласуваме по същия начин, както и на изборите в София.
  Електоратът на ГЕРБ и Пеевци са непоправими и да живеят в робска зависимост, това е тяхното призвание. Ние просто гласуваме и печелим на изборите, а герберистите и пеевците заминават за щастлив и проспериращ Путенланд:))) И заедно с бойковки джипки:)

  "Чуждестранен агент"
 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  "Ние нямаме собственик, нямаме господар, нямаме човек с куфарче, който да ни се обади и да ни каже какво да правим..."Ристьо е звездата на вечно недоволните неудачници и мрънкачи. Нямали били собственик...айде бе. Имат си и той не спира да повтаря "Я не сакам на България да е добре, а на Русия да е зле". Надуха ни главите как тоя газопровод ще е губещ и нам си кво. Естествено това въобще не е вярно. Газ ще се ползва все повече и даже капацитетът му е недостатъчен.
  —цитат от коментар 57 на z_axis


  Искаш да кажеш, че газ ще ползват сърбите и унгарците, но не и ние, защото независимо че тръбата се построи за наша сметка тя отива директно, без отклонения до сръбската граница!
  Не случайно Христо Иванов попита Боко-Тиквата каква ни е сметката от нея?

  Христо Иванов: Борисов го е срам да открие Турски поток, защото той го изобличава като лъжец

  Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/hristo-ivanov-borisov-go-e-sram-da-otkrie-turski-potok-zashtoto-toj-go-izoblichava-kato-lyjec-news_1544540.html
  © Actualno.com

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  Коалиция от 3 /три / партии,която няма 10 000 активни членове , да ги прати за наблюдатели ,та търси такива с обяви във вестниците,е малко претенциозно да претендира да е управляваща.

 74. 74 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3626 Весело

  До коментар [#33] от "truly":

  На таблата за дартс ли? 😁

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  Не случайно около 3% от българите гласуват за партийката на Христо Иванов! Сменете си лидера, намерете някой по-продаваем, иначе вечно сте осъдени да не сте в Парламента!
  —цитат от коментар 53 на Dariya Koleva


  Не случайно от ДБ ви биха като маче у дирек в толкова общини на местните избори в София!
  Не бой се!
  Това е само началото.
  Тепърва ще има да ревете с кървави сълзи!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3626 Любопитно

  До коментар [#40] от "Dariya Koleva":

  Ръководството на ГЕРБ - също. Ама с него нямаш проблеми.

 77. 77 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#46] от "не на безразличието":

  До коментар [#37] от "Stargate":всички са маскари нали
  —цитат от коментар 46 на не на безразличието


  Защо не са ли? Да не мислите, че го правят заради някакви патриотични чувства?!? Уважаеми, тези дори не са патриоти, а защитават чужди интереси. Правят го за себе си и за хората, които ги финансират. :-)

 78. 78 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 1182 Весело

  Това момче нещо не е в час. В момента единствения въпрос е дали ДеБъ въобще ще мине 4% и евентуално ще има 7-8 депутати, а той говори за мнозинства и премиери....Горкия Бойко, така и не случи на опозиция

 79. 79 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#8] от "sbaleev":
  Този който разкри измамите с теца на Доган и Росенец. Само да кажа.

 80. 80 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 6109 Неутрално

  Ние сме обречени Иванов, даже да изпратим човек на Луната.

 81. 81 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#64] от "Храбър":

  Не виждаш, защото не ти се ще да видиш.
  Жалкия ти опит да направиш и Хр. И. и ДБ на тикви предизвиква само присмех, зашото е глупав и доказва за кой ли път колко сте посредствени защитниците на статуквото.
  Толкова посредствени, че даже един фиктивен образ пред обществото не можете да изградите, а вземате от вече съществуващите.
  Нямате дори елементарно въображение, а сте тръгнали да съдите.
  Смешни и жалки сте!
  —цитат от коментар 64 на Храбър


  Доообре! Нещо умнокрасивата мисъл се е развълнувала гледам. :-)

 82. 82 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  „една Тиква, която раздава, получава, маха с пръст, всички решения взема“ - Христо Иванов*****************************************************************Г-н Бойко Борисов трябва да осъди Христо Иванов за обида!
  —цитат от коментар 1 на hrx16647690


  Ами ако съдът прецени, че това не е обида, а самата истина?! Струва ми се, че рискът за Бойко Борисов е много голям....

 83. 83 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 826 Неутрално

  ...Така казано от другарите марксисти от ДБ, то ми звучи като да строим пак индустриалния социализъм. :-)
  ...
  —цитат от коментар 14 на Stargate


  Петилетката ще я вземаме за 2 години, по стар ком-обичай

  'progressives' is the politically correct word for communists
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Освен автор на разкази, обаче, Христо Иванов е повече известен като вицепремиер и министър на правосъдието в правителството на Бойко Борисов, отговарящ за съдебната реформа. Странно звучи сега. Между друго, като правят лустрацията, ще отчитат ли бил ли е някой в управлението на Борисов, примерно?

 86. 86 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4688 Весело

  Това момче нещо не е в час. В момента единствения въпрос е дали ДеБъ въобще ще мине 4% и евентуално ще има 7-8 депутати, а той говори за мнозинства и премиери....Горкия Бойко, така и не случи на опозиция
  —цитат от коментар 78 на Moni


  Нямал да се коалира с тези, нямало и с онези, останаха само БСП!

  Христо е грандоман, имам чувството, че изборите са минали, а Ицко е спечелил 35% от гласовете, а то рибата в морето, а Ицко вече слага тиганя!

 87. 87 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#8] от "sbaleev":Този който разкри измамите с теца на Доган и Росенец. Само да кажа.
  —цитат от коментар 79 на wqc45512416


  Нищо вярно.

  Схемите са отдавна известни. Росенец е разследван от Бивол още от 2015, а лодкаря подаде оставка 12/2015

  'progressives' is the politically correct word for communists
 88. 88 Профил на Deantonio Banderas
  Deantonio Banderas
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Христо Иванов се е провалил професионално, адвокат с отнети адвокатски права! Сега се е вкопчил в политиката като единствен шанс да се реализира в живота си, ама и тук удтя на камък. Подобен екземпляр на запад ще има шанс само като редови член на някоя партия!
  —цитат от коментар 45 на Dariya Koleva


  Като например партията на чистачите на тоалетни

 89. 89 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4688 Весело

  - Към колко гласа се стремите на парламентарните избори?

  - Стремим се към ситуация, в която можем да формираме мнозинство.
  ________________________________________________________

  Направо нереалистични бълнувания! Мнозинство? Тези дали изобщо ще влязат в парламента, особено с позицията си по македонския въпрос!

 90. 90 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  До коментар [#18] от "nim35648730":

  Може само да си сигурен в коалицията между ДПС и ГЕРБ. Това успокоява ли те?

  Бивш tww09306483.
 91. 91 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  До коментар [#47] от "nim35648730":

  Това интервю също ще се брои за публикация и ето още един доктор по лаладжийство! Да вземе пример от Деса .... за една година изкара вишу, магистратура и сега защитава докторска степен. Докато РРадев излезе от президентството може и академик да я направят!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 92. 92 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 108 Неутрално

  "модернизация" и "една голяма сума".

  Ами няма да го бъде, г-н иванов, просто няма да го бъде.
  Гласът ще отиде или наказателно при чалгаря или при ПП Възраждане и бсп.

  Нещем вече нито фондове, нито модернизация, нито ЕС.

 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3717 Неутрално

  До коментар [#56] от "Храбър":Е как.Българският народ даде огромно доверие на Иван Костов и СДС. И какво получи?! Ограбване на 30 милиарда чрез РМД, никакъв демонтаж на ДС. Напротив. Получи Лукойл, Денис Ершов, Чьорнш.
  —цитат от коментар 68 на Да вярваме на истината


  Ако не беше правителството на Костов, Борисов нямаше да има с какво да се хвали и бие като маймуна у гърдите, а ние обикновените българи щяхме да гледаме ЕС през крив макарон.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  Основната слабост на ДБ и Христо е ,че не познават българина,не говорят на неговия език,не казват това,което той иска да чуе.Когато от една страна на избирателя се казва :ще ти повишим пенсиите и заплатите,ще ремонтираме пътя,ще ти санираме блока ,от друга :ще разбием модела на Сарая,ще реформираме регулаторните органи,ще сменим Главния прокурор....Не трябва да си академик,за да се сетиш към коя бюлетина ще посегне .

 95. 95 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  До коментар [#68] от "Да вярваме на истината":

  Върни се назад във времето, тоест в 1997-ма година и си помисли, на кого друг можеха да дадат доверието си хората? Защо не го дадоха пак на БСП, а? Е, в 2001-ва година го дадоха на царските червени юпита и много им провървя с тях, нали? После твърдо върнаха пак БСП и ДПС. Ама Костов, та Костов...

  Бивш tww09306483.
 96. 96 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2845 Весело

  "Въвеждане на електронно управление, план за ударна модернизация на страната и никакви коалиции с ГЕРБ и ДПС"

  Тоест, коалиция с БСП, сестра Галева, чалгаджията.
  Нормално, някой да е очаквал друго?
  Партията -майка си прибира чедата...
  Щото е права, когато съгреши дори.
  Не ни остава нищо друго, освен да кажем "Честито" на завърналите се блудни синове!

 97. 97 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Дали ще гласувам за ДБ зависи от позицията им по Македонския въпрос. След изцепките на Тафров и Радан ... след витиеватата (да не кажа йезуитска) позиция на Хр.Иванов - по-скоро не !!!

 98. 98 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 648 Неутрално

  много крадат, затова да обичаме си олигархията и трохите от нея и не ни дреме за другите

  BG e мини империя на злото.
 99. 99 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  До коментар [#2] от "zidar":

  Всеки народ си заслужава управляващите: американците - Тръмп, руснаците - Путин. Българите Бай Ганьо. Японците отмениха цяла олимпиада, българите не могат да отменят едно хоро. Срам.

 100. 100 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3101 Неутрално

  До коментар [#94] от "uvtest":

  "... Когато от една страна на избирателя се казва :ще ти повишим пенсиите и заплатите,ще ремонтираме пътя,ще ти санираме блока..."!

  И накрая, нито пенсиите повишени, нито заплатите. За ремонтите да не говорим, че ГЕРБ ще останат в историята с калпавото си строителство. Иначе ГЕРБ са десни, обаче потрошиха 2 милиарда за стиропор, а? Хората искали...! Голям майтап...! :)))

  Бивш tww09306483.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK