Елисавета Панова: Брак по сметка свързва Борисов и Пеевски

Елисавета Панова

© Стопкадър от btv.bg

Елисавета ПановаЕлисавета Панова, издател на "Виртшафтсблат" и съпруга на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, даде интервю за "Дойче веле". Преди ден тя написа отворено писмо до премиера Бойко Борисов. Повод за него са запорът на банковата ѝ сметка и изказването на премиера, в което той отрича да е "ортак" с бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски.


Госпожо Панова, в писмото си до премиера Бойко Борисов заявявате, че искате да му "помогнете да излезе от света на алтернативната истина". Какво Ви провокира да го направите?


- Очевадно е, че г-н Борисов много се страхува да се раздели с този свят. Затова изказването му от "Фейсбук", целящо да ни разясни ортаклъка му с Пеевски, беше толкова кратко.
Освен това премиерът изпитва панически ужас да се появява в българския парламент. В продължение на година той не се е вясвал там - и то при положение, че в Народното събрание го очаква една ялова опозиция. Но поведението му е разбираемо с оглед на острите сблъсъци между света на "алтернативната истина" и обективната действителност през последната година.


Изглежда той все още продължава да вярва, че е в състояние "да раздуе", ако мога да използвам неговата стилистика, вече напълно спихналия си публичен образ. Спомнете си само как миналата година сам си се провъзгласи за "безукорно честен човек". През последните шест години по емпиричен път изучавам методите, с които той владее ситуациите в света на "алтернативната истина". И мога да кажа, че положението е: "При необходимост факти създаваме всякакви, с любезната подкрепа на медии и институции".


Светът, в който ни натикаха да живеем, е една антиутопия, а най-силно пострадала се оказа Нейно Величество Истината.


В писмото споменавате за среща с Борисов в парламента през 2014-а година. Какъв беше поводът за тази среща и какво дискутирахте на нея?


- Обикновено г-н Борисов не си губи времето с медии, които служат на читателите и зрителите си, а не на него. Но през юни 2014 г. той беше в опозиция и беше готов да дари цялото си внимание на читателите на "Виртшафтсблат", въпреки дългогодишните сложни отношения с вестника. Пропагандата никога не е била част от редакционната политика на изданието в неговата 28-годишна история, независимо кой е бил на власт. Още от неговия прощъпулник във властта, този факт никога не е бил приемлив за г-н Борисов с оглед на користните цели, които винаги е преследвал в отношенията си с Германия.


От действията му спрямо "Виртшафтсблат" в последно време разбирам, че след толкова много години в политиката той така и не разбра, че тези медии, които го венцеславят, първи ще хвърлят камъни по него, когато е в опозиция. Защото такъв е техният морал, те само това могат.


Как изглежда "добрата сделка" между Борисов и Пеевски? Кога е сключена тя и какви са нейните параметри?


- Погледнете декларациите на г-н Пеевски пред Сметната палата в началото на управлението на г-н Борисов и цифрите във всяка една от тях по време на управлението на ГЕРБ. В тях се съдържат и параметрите на сделката. Ако проследите също така в какви области той просперира, ще установите, че г-н Пеевски не е нито Илон Мъск, нито Джеф Безос, а бизнесът му винаги пряко или косвено е бил свързан с държавната хранилка.


Какво инкасира другият партньор в сделката? Смятате ли, че ако медиите на г-н Пеевски и държавните институции работеха в полза на гражданите, г-н Борисов би могъл да си позволи лукса най-редовно да унижава както нашите колеги журналисти, така и българския парламент? Затова основното и за двамата е да се печелят избори.


Г-н Пеевски с готовност поема голяма част от греховете на г-н Борисов в замяна на своята част от сделката. Добрата новина е, че връзката между двамата е "брак по сметка", а в тези бракове обикновено свършат ли парите, свършва и любовта. В момента ставаме свидетели как г-н Борисов се опитва подличко да се освободи от дългогодишния си партньор. Допускам обаче, че на следващата сватба на г-н Борисов отново ще кумува г-н Ахмед Доган.


Споделяте, че банковата Ви сметка е запорирана. Какво е основанието?


- Има нещо дълбоко перверзно във факта, че в деня, в който прокуратурата издаде индулгенция на премиера за пачките и кюлчетата в чекмеджето, аз станах "данъчен измамник", който има опасност да не плати "дълговете си". По тази причина НАП разпореди да бъде запорирана единствената ми банкова сметка и да се пристъпи към предварително изпълнение на невлязъл в сила ревизионен акт.


Ревизията продължи няколко години, а основанието тя да започне бе фактът, че за съпруга ми аd hoc бе създадено специално изискване да подава декларацията си за имуществото ни на две места. Въпреки че го беше направил съвестно и в срок, му вмениха задължението, че е трябвало да го направи на още едно място. Това изискване впоследствие отпадна, но към онзи момент то постигна целта си.


След няколко години системен административен тормоз върху семейството ми, в който всяка нова стъпка на администрацията на НАП удивително съвпадаше с важни събития в съдебната система, ревизията на физическото лице най-накрая приключи. Констатациите в ревизионния акт на НАП определено са "забележителен" принос в юриспруденцията на данъчното право. В преследване на поставена крайна цел, НАП не си е губил времето изобщо да чете представените писмени доказателства и така е достигнал до изводи, които, признавам, никога не съм възприемала насериозно. Затова и избрах да търся справедливост в съда.


Любопитен е фактът, че в НАП няколко пъти бяха сменяни началниците на ревизионния екип. Най-накрая все пак се намери човек, който да се подпише под документа, обслужващ света на "алтернативната истина". В съда също последваха няколко отвода, в които мотивите на съдиите бяха доста екзотични. След като на делото бе дадено ход, след три заседания НАП поиска отвод на съдията.


Ще вметна само, че на третото заседание се появи една германска телевизия, която прояви любопитство към битието на председателя на Върховния ни съд. Съдията по делото отказа да се отведе и последва блокирането на единствената банкова сметка, която притежавам. Представителката на НАП реагира доста бурно, когато видя телевизионната камера преди влизането ни в съдебна зала. Но ако администрацията на НАП е защитила интересите на фиска от един "недобросъвестен платец", не би ли трябвало да се гордее със свършеното?


За мен най-притеснителното в наказателните акции, за които се използва НАП, е ще успее ли да оцелее "Виртшафтсблат", защото това е моя отговорност пред неговите читатели. Вестникът има 28-годишна история и е преминал през много перипетии, но нямам никаква представа дали физически е по силите ми да удържа на натиска, който идва от толкова много места.


Ревизионният акт на издателството все още е в Дирекция "Обжалване и данъчно-осигурителна практика" на НАП. Съгласно констатации в него аз трябва да заплатя данък върху всички, подчертавам, всички приходи за шестте години на ревизията, без да отчитам разходите за дейността. Екипът не е признал възнаграждението на нито един сътрудник на вестника.


Проверка е направена на всеки един от колегите ми. Въпреки констатациите им, че няма нито един външен сътрудник, който да не е потвърдил, декларирал и платил данъците си за извършената дейност, проверяващият екип е стигнал до извода, че дейността не е извършена, възнаграждението не е изплатено, защото липсвали писмени договори. В този контекст не виждам друг изход, освен всички сътрудници на вестника с един колективен иск да поискат да им бъдат върнати обратно всички платени данъци заедно с лихвите.


Не вярвам да има по-изтощително занимание от това да доказваш отрицателни факти. В предишните три години прекарах в съдебна зала, за да разобличавам "алтернативни факти" от "криминалното ми минало", което властелините в света на паралелната реалност ми бяха сътворили. Все си мислех, че няма по-ужасен начин енергията ти да изтича в канала, но за съжаление успяха отново да ме опровергаят.


Вашият съпруг Лозан Панов е председател на Върховния касационен съд от 2015 година насам. Как изглежда животът Ви оттогава насам? Какво място заема страхът в ежедневието Ви?


- Винаги съм смятала, че да говоря за страховете си, означава да търся съчувствие и съжаление. Това поведение за мен е също вид манипулация и затова толкова дълго мълча. Дейността на Лозан е публична, вижда се достатъчно това, което се случва с него, и не мисля, че точно съпругата му е човекът, който трябва да дава гласност. Признавам, че в момента правя всичко това с голямо отвращение. Но ако оставя орките да довършат започнатото и погубят един уникален проект като "Виртшафтсблат", градил мостове между България и Германия в продължение на почти три десетилетия, те няма да се спрат.


Пътят, който избрахме с Лозан, е наш избор и си "носим кръста" за това. Нека премиерът бъде сигурен, че добре разбираме "посланията" му, които под различни форми в продължение на години наред ни изпраща. Наясно сме, че в света на "алтернативната истина" е можело да живуркаме много по-лесно. Виждам как се справя с тази задача голяма част от съдебния ни елит. Жал ми е за тях, че - обладани от страха и користта си - се сбогуваха с най-ценното, което човек притежава - достойнството. Аз обаче все пак не спирам да вярвам, че съвестта им все някога ще победи.


Как гледате на настоящата политическа ситуация в България след турбулентната 2020-а година? Какви надежди възлагате на следващите парламентарни избори?


- Времето през 2020 беше много особено. Но, за съжаление, болката от страданието на ближния не породи емпатия у политическия ни елит. Затова се опитах да припомня на премиера ни, че още с идването ни на този свят всички сме абонирани за края. Голи сме дошли и голи ще си тръгнем. Единственото, което ще вземем със себе си, е любовта на сърцата, които сме стоплили.


Не харесвам думичката надежда, защото казват, че тя обикновено умирала последна, тъй като убивала дори стопанина си. Но много харесвам думичката Вяра. Аз вярвам, че болката ще ни сплоти като общност и вкупом ще се отвърнем от примитивното, грозното и посредственото, което ограбва не само нашето бъдеще, но и това на децата ни. Майка съм на емигрант и съм обречена да вярвам, че той все някога ще се върне.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (200)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  "на следващата сватба на г-н Борисов отново ще кумува г-н Ахмед Доган"

  Какво повече да се каже за унизителната цена на властта и за хорото, от което Борисов няма да може да се пусне.

 3. 3 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  "Елисавета Панова: Брак по сметка свързва Борисов и Пеевски"

  Сега е редно лице с медицинско образование като министъра на здравеопазването да уточни коя е булката?

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Това известно и на най-т*пите герберастчета!

  Имало едно време ссср...
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1032 Весело

  ...Това за Прасето и Тиквата е ясно...
  —цитат от коментар 7 на nkk81


  Ето го първото герберастче, наясно е!

  Имало едно време ссср...
 9. 9 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално


  Кой казва, че тоталитарната държава е останала в миналото ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Черният лебед настоява, че всъщност е бял.
  Далтонистите са били в прокуратурата естествено.
  А Лозанъ е най-честният съдия в България и наемател на жилището си по принцип.
  И никога, ама никога, не е показвал политически пристрастия.
  И като пее лебедът, що не използва думата "ДПС", ами все Пеевски.
  Не иска да лети много нависоко май....

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  "Елисавета Панова: Брак по сметка свързва Борисов и Пеевски"Сега е редно лице с медицинско образование като министъра на здравеопазването да уточни коя е булката?
  —цитат от коментар 3 на telqk  Това много отдавна е известно на умните хора, а за мнението на простаците - да не ти пука .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Това за Прасето и Тиквата е ясно. Ама тази "светица" май беше купувала евтино от Артекс.Хич немога да съчувствам на такива като тая
  —цитат от коментар 7 на nkk81  Обратното е - « Артекс « купува от г-жа Панова .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 16. 16 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1789 Любопитно

  "Повод за него са запорът на банковата ѝ сметка"
  Г-н Детев, смятате ли , че на фона на написаното от Вас /което цитирам по горе/ дамата е обективна с това интервю.
  Смятате ли , че ни поднасяте с него вярна информация?
  Все пак уважение зае това, че не ни спестявате този факт.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 17. 17 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#1] от "Дисидент в ЕССР":

  Факт е че Прасето и Толупа са скачени съдове.
  Изпусне ли единия и другия е бегал.

 18. 18 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Е това ние много добре го знаеме

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#12] от "niksan1":

  Ако все пак има съмнения от страна на вдлъбнатите (те май не спадат към споменатата от вас категория), може да се привлече като вещо лице и симитлийския.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#4] от "bib45647808":Не знам какви са тези дето са Ви сложили минуси. Явно осакатяването на български деца ги радва.
  —цитат от коментар 13 на kvasimodo  Под тази тема не намерих нищо, което касае англо-американските бомбардировки ВЪВ ВРЕМЕ НА ВОЙНА, но твоят коментар за детските играчки, ме накара да се замисля за първомайската манифестация през 1986 година, когато В МИРНО ВРЕМЕ нашите деца развяваха байрачета към трибуната на др. Живков и ЦК на БКП и дишаха онова, което идваше от Чернобил и за което другарите « забравиха « да ни предупредят, а още по- добре и да отменят тази ПРЕСТЪПНА демонстрация на « народната власт « .
  Щом си се досетил за 1942 година, би ли коментирал и този факт от 1986 година и нямам нищо против, ако изнесеш статистика и за двата случая .

  PS.
  Извинявам се за отклонението от темата .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Интересно, от този "брак по сметка", за който говори госпожа Панова, какво ли ще се роди? :) Рзбира се, НИЩО :)
  Според мен НЯМА брак по сметка. В такъв брак винаги единият е прецакан. По скоро става въпрос за една олигархия, чийто представители разиграват всевъзможни сценарии и театри пред масите, така че последните да вземат някаква страна, или поне да имат илюзията, че има някаква политическа динамика.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Бракът между господин Пеевски и БСП не е ли по сметка? Някои може би ще опонират, че такъв брак няма. Нима? Къса памет? Едва ли. По-скоро опит за изказване и защита на тези. Включително и с цел манипулация. А бракът между БСП и ДПС? Здрав, траен. Вече повече от 30 години. При тези бракове много рядко се стига до развод. Защото са по сметка. Заради сметките. Господин Доган е назначен за кум на доста подобни бракове.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Това известно и на най-т*пите герберастчета!
  —цитат от коментар 5 на citoplast


  Но тяхната логика на гласуване е "Бате, ако требе, че си У-мрем у цопцвените лАйна, но поцмъртно неъ ъ глъцуъм дза некой като Емил Джасим!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 38. 38 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Една от многото прилики между прасенцата: не стъпват в парламента.

 39. 39 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Преди 32 години ....

  Вървят те двама, сплели ръцете си,
  тя - със кожух, той - със балтон.
  Влюбено вглеждат се във лицата си,
  един до друг - свиня и слон.
  Бутат, блъскат,
  и с лакти мушкат, мачкат,
  с юмруци удрят, ритат,
  с токове тъпчат, смазват
  - защото не е като тях!

  https://www.youtube.com/watch?v=vhvnpbjghwM

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 40. 40 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Интересно, от този "брак по сметка", за който говори госпожа Панова, какво ли ще се роди? :) Рзбира се, НИЩО :)Според мен НЯМА брак по сметка. В такъв брак винаги единият е прецакан. По скоро става въпрос за една олигархия, чийто представители разиграват всевъзможни сценарии и театри пред масите, така че последните да вземат някаква страна, или поне да имат илюзията, че има някаква политическа динамика.
  —цитат от коментар 32 на Боян Таксиров

  Напротив! Според мен почти винаги и двете страни печелят. Без значение дали се нарича брак, съдружие, джойнт венчър, консорциум и т.н. Двете страни се назначават. И ако изпълняват заложените задължения печелят. Печелят добре и осигуряват добри печалби за други назначени и най-вече за назначаващите.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Умнкрасавците не знаят ли , че вече Борисов има нов брак ? Пак е с ДП , ама не Делян , а Дейвид Петреъс. За тях остава само посланик Макаров.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#29] от "von_seeckt":


  « Напълно битова, банална случка, която се опитват да ни представят за някакъв вид мъченичество . «


  Ако за момент забравим г-жа Панова, направи се на мъж и коментирай милиардите изчезнали в дълбоката и бездънна пропаст на КТБ ( 4,3 милиарда ), на Путинския поток ( 4 милиарда ), на « Белене « ( около 9 милиарда ) и накрая едни нищо и никакви 700 милиона, изчезнали от държавната хазна .
  Я да те видя, как коментираш тези « битови « и доста « банални « случаи .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 45. 45 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ма тая си не плащала данъците и се оплаква.ох котьоооооо

 46. 46 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#40] от "zhivko6461":

  Ех, колко прозаична картина нарисува... То живее ли се така?? Ами идеалите, мечтите, истинската любов народна къде отива? :)))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 47. 47 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#12] от "niksan1":

  И ти не казваш коя е булката, та се чудя от кои си.

 48. 48 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 693 Весело

  Без съмнение съпругата на Лозан Панов разбира от бракове...
  —цитат от коментар 28 на palav_nik


  Не колкото жената до Гешев

  От пилона направо съпруга на гл.прокурор

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 49. 49 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Разстроено

  в една нормална държава,троловете ще трябва да доказват,че са платили данъците от хранилката на Шехерезада.Когато бандюгите,които обгрижвате си бият камшика или започнат дългото си гостуване при бай Ставри,оставате вие да се оправдавате,че сте издържали семейство и затова сте лизали,каквото ви поднесат.Смрад.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 50. 50 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Не е само по сметка, консумират си го. А когато Боко откаже, боли го глава или нещо не му е добре... Пеевската свинчуга ги клати Боко и ГЕРБолята толкова брутално, че кървят обилно, милите..обезкървиха се. А ДПС смуче и няма насита. Никога не съм вярвал, че ще стигнем толкова ниско, бидейки страна членка на ЕС. Мафиотска, долнопробна клоака!!!

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 693 Весело

  До коментар [#29] от "von_seeckt":« Напълно битова, банална случка, която се опитват да ни представят за някакъв вид мъченичество . « Ако за момент забравим г-жа Панова, направи се на мъж и коментирай милиардите изчезнали в дълбоката и бездънна пропаст на КТБ ( 4,3 милиарда ), на Путинския поток ( 4 милиарда ), на « Белене « ( около 9 милиарда ) и накрая едни нищо и никакви 700 милиона, изчезнали от държавната хазна . Я да те видя, как коментираш тези « битови « и доста « банални « случаи .
  —цитат от коментар 44 на niksan1


  Какво рабираме ние

  Дали са 7 или 700 млн няма значение за господин Инсект

  Това са само нули :)

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#50] от "cavenn":

  Само че от тази консумация нищо не се ражда, макар и Боко да изглежда бременен. Абе ялова работа. Славито не е следващият, който да обира народната любов, Христо Иванов също, просто НЯМА наследници...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 57. 57 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#6] от "Моа Преател Тайпи":

  Не е това истината....млад си вероятно и не ги знаеш нещата...не се сърди....
  След 1990 год със създаването на ДПС.....ДС (все пак там беше пълно с умни, мислещи хора, въпреки че си бяха гадняри....каквито са и досега до ден днешен)....с цел съхраняването на икономическата и политическата си власт създаде ДПС (заложи на етническата карта, което си е тънка струна и за българи, и за турци....особено няколко години след смяната на имената на турците)..
  ДС разгърна "ветрило"....и в БСП, и в СДС, и в ДПС беше пълно с дс-"служители"....и първото народно събрание беше пълно с техни хора....всичко вървеше по мед и масло....правеха се "банки"...те фалираха и се обираха се парите на хората....малко се поразсмърдяха работите при Виденов (но тогава се намесиха видни "сподвижници"....дарик радио, даже едни днес вечерта се възхищаваха сами на себе си (диловци и как му беше името на оня, дето си купи апартамент в Брюксел преди да е станал евродепутат - от бсп, разбира се.....курумбашев ли беше.....боже, боже...)
  После Костов....той уж техен (на ДС, но пък отказваше съдружие на ДПС - ДС), стабилизира нещата....но кривна от "правилната" линия....
  Тааа...се наложи да се "докара" симо ментата от Мадрид....и от тогава вече всичко е 6+....покрай добре свършената мръсна, тежка работа от Костов ни приеха в НАТО, ЕС....
  И така....пластовете в ДС се попромениха (хората не са вечни)....но нещата са под контрол.....боко е просто щрих от пейзажа, оказал се невероятно добър избор (на шайката ДС) след явната невъзможност на симо от Мадрид да изпълнява ролята....
  Поздрави на всички готини българи от Ещорил....))))

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Госпожа Панова отново разлая кучетата.А чекмеджето не е рожба на непорочно зачатие.

  SHADOWS of SOFIA
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#12] от "niksan1":И ти не казваш коя е булката, та се чудя от кои си.
  —цитат от коментар 47 на nema_labavo  Мисля, че няма нужда от уточнение и за това не задълбах, но трябваше да бъда по-изчерпателен, предвид умствените възможности на герберските тролове и синове на родители от БКП . Ако и сега не си разбрал, можеш да се обърнеш към кмета на Симитли .

  « ... та се чудя от кои си . «

  Не се чуди - просто не ме вълнуват обратните .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 62. 62 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 693 Неутрално

  хамалин, ти верно ли си мислиш дет некой бичи акаунти на ръчна?
  —цитат от коментар 36 на Моа Преател Тайпи


  Не, въобще не мисли .

  Но така е по-лесно да се обвини друг

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 373 Неутрално

  До коментар [#56] от "Боян Таксиров":

  Родиха се близнаци - главни прокурори. Цялата прокуратура-бухалка е под контрола на ДпС, а Боко няма никакъв избор, освен да продължава да ражда гешевчета, докато не се пръсне. Няма нито една политическа сила, която има силите да се справи с това. Трябва да сме много наивни, за да си мислим, че ДБ или някое друго пикливо обиденение има нужните ресурси и качества. "Явлението" Пеевски е като агент Смит от матрицата, то ще се възпроизвежда, докато в Бг не останат само роми и един обор преяли свине. България е в канала на историята.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#32] от "Боян Таксиров":

  "По скоро става въпрос за една олигархия"

  Колега Таксиров, бихте ли ми обяснил значението на думичката "олигархия"?

  Предварително благодаря!

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#54] от "todor._89":

  Сега не е момента за такива спомени. Има очакване за подкрепа от БСП за правителство. Може би следващата година ще може да се припомни тази дата.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Разстроено

  Плевнелиев пък ги вкара в Конституциония Съд
  —цитат от коментар 70 на Моа Преател Тайпи


  Плевнелиев лично го попитах (в неформален разговор) поради каква причина номинира Борис Велчев за член на Конституционния съд?! Отговорът му бе, че не разбирам от политика! От тогава (поне 10 години) не искам и да го чувам!

 77. 77 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  До коментар [#4] от "bib45647808":Не знам какви са тези дето са Ви сложили минуси. Явно осакатяването на български деца ги радва.
  —цитат от коментар 13 на kvasimodo


  Това за децата го разправяше червената пропаганда дълго след края на ВСВ!
  Познаваш ли такова дете или наследници на увредени тогава българчета?
  Щяха дя ни ги показват по кинопрегледите и със снимки по вестниците!
  Студената война не подбира средства.

 78. 78 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  "....проверяващият екип е стигнал до извода, че дейността не е извършена, възнаграждението не е изплатено, защото липсвали писмени договори...."

  Ами-и... Това не ми харесва. Има формално основание. Г-жа Панова не би трябвало да се оставя да бъде хваната в крачка.

  Но има и добра новина. И това е примерът за безкомпромисна принципност от страна на властите. Бойко Борисов никога не е декларирал имуществото си при встъпването в длъжност. Има формално основание КПКОНПИ и НАП да го изхвърлят по бели гащи от къщата му в Банкя, която също никога не е дакларирал. Добре, че месец май ще бъде вече топличко.

 79. 79 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Върху безхаберието и пасивността на българирите, расте нечувана наглост, безочие и арогантост!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 925 Разстроено

  Прасето... Барба Ганьос...
  Ама нека с ръка на сърцето признаем, че те си разиграват кончето със съдействието на мат'риала за гласуване!

  Славейков е напълно прав! "Не народ, а......".

 84. 84 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Леле ББ колко дълбоко в л...ната, а някой искат той да управлява

 85. 85 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Това далеч не е брак. ДпС ползва бойку срещу заплащане.
  Като му се наситят, ще го изхврълят на боклука, като разбира се му вземат златцата.
  Ако не вярва, нека пита черепа, мустака и некои други.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#61] от "niksan1":О това, че ти текат лигите по гусин Иванов, син на родители и функционери от БКП, не следва, че си хетеро. Но, няма лошо човек да има високо мнение за себе си. Лошото е, когато почне да се мисли за повече от другите.
  —цитат от коментар 68 на nema_labavo  Не знам за родителите на г-н Христо Иванов, но знам, че ти ЛИЧНО ми каза при един спор, че твоят тейко не е бил убеден комунист, а е станал член на БКП за да получи жилище .
  От горното заключавам, че и ти не си убеден член на Шайката, но и служиш заради някакви облаги, или стотинки ...
  Син на баща си ...

  « Кръвта на вода, не става «

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 88. 88 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2512 Любопитно

  Светът, в който ни натикаха да живеем, е една антиутопия, а най-силно пострадала се оказа Нейно Величество Истината.
  ___________________
  Ужас , как пък една българска медия не каза,че Баце и Пеевски са заедно в някои схеми?
  Немските либерални вувузели сега какво гракнааа а 10 години и траят а?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#40] от "zhivko6461":Ех, колко прозаична картина нарисува... То живее ли се така?? Ами идеалите, мечтите, истинската любов народна къде отива? :)))
  —цитат от коментар 46 на Боян Таксиров

  Реализмът ги потъпква.

 91. 91 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1698 Весело

  До коментар [#86] от "K2":

  Така е, щом казваш. Ти нали си от читавите тролове, не се коси.

 92. 92 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  А с мъжо и Лозанчо, дето не подава имотни декларации (че ще лъснат далаверките на него и на каката) независимо че е задължен по закон и осъждан и глобяван за това и държи на служба единствения признат корумпе от САЩ .,, та той с Прокопчо по сметка ли джиткат или се обичат с отвращение. Егати наглостта
  —цитат от коментар 89 на ika36699429


  А данък чекмедже кой не плаща?А

  SHADOWS of SOFIA
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Адмирации за тази смела жена. БУДА ВЪН

 95. 95 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 781 Весело

  До коментар [#86] от "K2":

  "Странни хора сте троловете на герб. сакън прах да не падне върху Бац€. Ама като разкрият като тролове бързате да оплачете на областния координатор на герб."

  Въх, разкри мЪ! Да ме докладваш където трябва за не спазване на "правата линия на Партията". Виноват! Ще си понеса последствията.

  "Ристю, обяви категоричен отказ от коалиция с едното крило на БКП(ГЕРБ),"


  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 96. 96 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1926 Весело

  По това, кой най-истерично плюе по ГЕРБ, Борисов и Гешев може да се разбере, кои са невинните агънца в България, чиято ангелска непорочност и чистота са грубо потъпкани от злодея Гешев.
  Който, след като се е заел с ангелите, по някаква причина, продиктувана му от друг злодей-Борисов, започва именно от тях, а не от някой друг...ангел.

 97. 97 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#87] от "niksan1":

  Истина е, от историята не мога да избягам. Само пропусна факта, че е бил принуден да стане член, за да има жилище. Такъв беше моя тейко, мислеше за семейството си, за твоя не знам и не коментирам. И не се интересувай от родителите на гусин Иванов, че или ще се почувстваш прелъстен и изоставен, или като обикновен п@мияр.

 98. 98 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Прасето... Барба Ганьос...Ама нека с ръка на сърцето признаем, че те си разиграват кончето със съдействието на мат'риала за гласуване!Славейков е напълно прав! "Не народ, а......".
  —цитат от коментар 83 на Tzar Vova Josei-ki

  Славейков казал нещо. Трябва ли да се гордеем? Един друг, съвременен политик изказа сентенция за материала. Славейков и съвременният политик не са ли представители на този народ, част от този материал? Ако Славейков е виждал част от народа като мърша и може би се е смятал за мърша с какво основание е нарекъл целия народ мърша?

 99. 99 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#86] от "K2":Така е, щом казваш. Ти нали си от читавите тролове, не се коси.
  —цитат от коментар 91 на nema_labavo


  Добре де. Търпиш морални щети. Разбираш , че сме ограбени за тръба платена от и без това изтъняващия държавен джоб. И трябва да мълчиш заради партийни емоции. Та даже да атакуваш критиците на това безобразие. Действително не го разбирам

  SHADOWS of SOFIA
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK