Атанас Бобоков пред "Дневник": Българската ламя има три глави - Борисов, Пеевски и Гешев

Атанас Бобоков пред "Дневник": Българската ламя има три глави - Борисов, Пеевски и Гешев

© Георги КожухаровАтанас Бобоков е по-големият от братя Бобокови, както са известни в бизнес средите. Двамата с Пламен са основатели и основни съакционери в компанията "Приста ойл" (производител на моторни и индустриални масла) и в "Монбат" АД (производител на стартерни и индустриални батерии, 4-ия по обем на производството в Европа). Преди година (на 28 май 2020 г.) Бобокови бяха арестувани и им бяха повдигнати серия от обвинения. Делото срещу тях все още не е започнало в съдебна фаза. "Дневник" разговаря с Атанас Бобоков за атаката и разследването за отпадъците, как се прави бизнес в България и какво е влиянието на политиците върху него.


Точно година мина от акцията срещу вас и арестите. Каква е вашата равносметка, как си обяснявате случилото се и имало ли е индикации преди акцията за това, което ще последва - някой притискал ли ви е и предлагал ли е да купи бизнеса?


- Никой не ни е контактвал преди ареста и не е имало опити да се свържат с нас по този въпрос. Но аз си го обяснявам по друг начин - знаейки кои са братя Бобокови и имайки някакви впечатления от нас, те са изключили възможността, че ще се поддадем на натиск, и трябва да бъде наистина много сериозен, за да му обърнем внимание.
Много умно, г-н Борисов е организирал този удар със специализираните съд и прокуратура, за да може вътре в ареста, омекнали след 6-8 месеца, в условия, близки до абсурдните, да се водят вече преговори. През това време, търсейки в компютри, офиси, изслушвайки свидетели, са искали да намерят нещо реално - да не е италианският боклук, защото него го няма. Да не е и тази история с уж създадени фирми за складиране на отпадъци, а нещо, което наистина да могат да документират и докажат. Търсенето продължава 6 месеца след ареста ми, въпреки че преди това е имало още 5 месеца пълни следствени действия - изземвали са частично документи през МОСВ през ДАНС и Агенция "Митници".


Но за да видите колко некомпетентни са българските служби, ще ви дам само едно число. Прокуратурата съобщи, че ние сме внесли 165 хил. тона отпадъци за 5 години. Да, обаче числото е 44 хил.! Формира се от внос от Италия и от съседни държави, от наши заводи и касае единствено олово съдържащи материали. Изнесеното и тиражирано пълно несъответствие говори за тотална некомпетентност или пък тенденциозна зловредност. Именно то обаче се показва в съда. Съдът го приема за чиста монета и така стига до заключението за огромното екологично влияние, което депонирането оказва върху неизброимо количество български граждани. След това се разбра, че складираното в Лом и в Плевен е в сухи помещения и няма как да окаже каквото и да било въздействие върху околната среда, но какво от това - експертът стъпва върху хлъзгавата формулировка, че този отпадък оказвал "немаловажно въздействие" върху околната среда. Какво е това - малко, средно, много? За първи път чувам подобно нещо! Някаква скала ли има? Смешно.


Какви контакти сте имали с бившия зам.-министър Красимир Живков, който също е обвиняем заедно с вас? Каква е връзката с него?


- Нямаме връзка с този човек. Аз съм го виждал два пъти. На телефона ми откриха, че съм го поздравил за Нова година - 2019 г. с sms. Последно се видяхме служебно 20 дни преди да ме арестуват заради забавените нотификации (разрешителни - бел. ред.).


В интервю пред "Дневник" през миналата година Пламен Бобоков разказа, че първоначално сте депонирали отпадъци в Германия, но след това сте се отказали и сте прехвърлили тази дейност в България. Защо взехте това решение?


- Като член на борда на "Монбат рисайклинг" аз, освен да упражнявам общ контрол, не съм част от оперативните решения на фирмата. Да, информиран съм, но не вземам решенията къде да се депонира отпадъкът, стига това да е направено според законите - европейски и български. Това е проблемът в момента на специализираната прокуратура и на специализирания съд. Няма нито един документ, който да показва нарушение на вносно-износния режим за опасни товари, включително отпадъци от производство - сепаратор и шлака, както няма и никакво нарушение на Закона за управление на отпадъците, който е изцяло заимстван европейски закон. Това е проблемът на прокуратурата - няма доказателство за противозаконни действия.


Направените 7-8 проверки от МОСВ и местните РИОСВ показват само, че си водим добре всички необходими документи по транспорт, предаване и теглене на отпадъците. Даже в повече сме поискали от фирмата, която трябва да третира тези отпадъци - да ни даде документ, че е третирала отпадъците, които сме й предоставили. Ние нямаме нарушения на законите и това ги вбесява.


Разбирам, но все пак каква е причината да преместите депонирането в България?


- Когато българското министерство е лицензирало фирми, които да складират и преработват определен отпадък - логично е. Вместо да караме нещо в Германия, при положение че транспортът на опасни товари е с усложнения, много по-скъп е, вместо да плащаме на немската мина, която да го приеме, ние го предаваме на оторизирана от МОСВ българска компания.


Министерството има интернет страница, на която можете да видите коя българска фирма за кой отпадък е получила лиценз - дали е за съхранение, дали е за съхранение и преработка и т.н. Тоест не е нужно да търсите хаотично в интернет - министерството ви го дава готово, то ви улеснява. И сега, сигурно няма да повярвате, но тези фирми, които са уличени, че на практика не са преработвали или че е имало измами и са нарушавали закона, все още фигурират официално на тази страница. Всеки може да отиде и да се излъже, ако не е чел в детайли всичко, което се случи на нас. Такова чудо няма никъде.


Атанас Бобоков

© Георги Кожухаров

Атанас Бобоков


Прокуратурата вече внесе в съда делото срещу вас, насрочено е и заседание на 5 юли, но по-любопитно е, че междувременно трима от обвиняемите се споразумяха с прокуратурата - бившият шеф на регионалната екоинспекция в Плевен Габриел Савов, бизнесменът Айгюл Еминов и бившият директор на "Монбат рисайклинг" Васил Богданов. Какъв е вашият коментар?


- Хората нямат финансова възможност, защото дела като това в специализирания съд изискват сериозен адвокат, а това не е никак евтино. Тези хора от момента, в който биват арестувани, поставени под домашен арест или са с наложена друга мярка за неотклонение, остават без доходи. Те не са като мен. Аз мога да водя тази война до безкрай, но не и тези хорица, които са на една, бих казал, малка заплата.


Не говоря обаче за основния свидетел - Васил Богданов, който дори не е бил в ареста. Той беше обвинен за данъчна измама в размер на 800 хил. лв. Понеже слушка и казва точно каквото му подскажат специализираните прокурори, на него след 8 месеца му бе свалено обвинението, за да може да сключи споразумение с прокуратурата и да получи условна присъда от 1 г. Тоест ти, ако имаш задължение от 800 хил. лв., първо трябва да ги платиш и тогава да направиш споразумение, но в някои случаи специализираната прокуратура е много услужлива и казва: "Тези 800 хил. лв. ще ги сложим на Атанас Бобоков." И сега, през декември, аз се озовавам в ситуация, в която са ми пришили и тези чужди 800 хил. лв. данъчни измами, към които нямам абсолютно никакво отношение.


А как от ваш служител Богданов се превърна в основен свидетел на прокуратурата?


- Той беше изпълнителен директор на "Монбат рисайклинг", но беше отстранен една година преди арестите. Представен е от прокуратурата като "сламен човек", който само приема нареждания по телефона от Атанас Бобоков, подписва и изпълнява. А защо тогава е получавал 250 хил. лв. заплата чисто на година? Негова беше пълната отговорност за контрол на инвестициите и да следи за това имаме ли проблеми с набиране на хора и увеличение на заплати и т.н. Той все пак е трябвало да пита борда за важните решения, но наред с това е имал пълната отговорност в работата си. Аз, ако ще го напътствам, защо ще му давам 250 хил. лв.?! Той беше директор 15 години. Помолих го да си подаде молбата за напускане заради назрели междуличностни проблеми с колектива и задълбочаваща се невъзможност да се справя с работата.


Прокуратурата е трябвало някак да притисне този наш бивш директор. И тя го прави с нещо, сътворено от експертна счетоводна фирма, която в петък (28 май), когато ни арестуват, получава задача и в понеделник вече е спретнала анализ, в който посочва конкретна сума за данъчна измама, даже със стотинките. Разбира се, въпросните "високоефективни" експерти са от приятелските кръгове на прокуратурата. Същото бяха написали и на мен - 500 хил. лв. данъчни измами на "Монбат", но мина данъчната ревизия и се оказа, че измами няма. Това обаче, разбира се, потули от прокуратурата, защото там, където тя удари на камък, нищо не се чува - какъвто е случаят с изключително мащабната проверка на колекциите ни в Нумизматичен музей - Русе, извършена под давление на прокуратурата от Министерството на културата, където се оказа, че нарушение няма и всичките над 28 хиляди антични монети са надлежно заявени, описани, регистрирани и съхранени.


Също и личните ни финансови ревизии като физически лица от НАП показаха, че доходите ни са законни. Прокуратурата обаче не информира обществото, че ние нямаме сметки и имоти зад граница, нямаме яхти и самолети, и майбах нямаме... Но иначе пък беше подготвила специален "филм" с главния прокурор - изтъпанен най-отпред, издържащ на радиация и на опасни отпадъци, на фона на прокурор Дончева в скафандър и самотен багер, който копае за съспенс - "Боливуд продакшън"! Всичко това, толкова "професионално" заснето, толкова смешно, но в крайна сметка в този си нелеп вид се появява ударно по всички медии в деня, в който ми гледат мярка за неотклонение. И всеки път когато предстои мярка, прокуратурата прави малко "хорър сериалче".


А защо имаше забавяне в нотификациите?


- Бившият министър Емил Димитров-Ревизоро спря нотификациите и не можехме да внасяме материали от Италия. Неслучайно имаме завод там - за да ни подава олово съдържащи материали. И когато прекъснеш тази връзка, а това беше направено умишлено, ние вече не можем да внасяме основната за нашето производство суровина, каквото е оловото. А на "Монбат" са необходими 50 хил. тона олово годишно и нямаме ли го, не успяваме да продадем това, което можем да продадем. По този начин спирането или драстичното забавяне на нотификациите директно ощетява "Монбат", което може би е било целта.


Разбира се, бившият екоминистър едва ли го е направил самостоятелно. Всички рапортуваха на Борисов - министри, главен прокурор, специализирана прокуратура, специализиран съд. Отдавна няма разделение на властите в тази държава, както трябва да е в една истинска демокрация.


Очаквате ли това да се промени сега?


- Гласувахме и се надявам да има промени наистина. Не знам доколко в рамките на това служебно правителство, но в рамките на следващия парламент се надявам това да се случи. Надявам се също да бъде изметен Борисов и всички тези продажни прокурори, съдии, офицери от службите, управители, подуправители. ГЕРБ е една много добре организирана структура, в която част от членовете дори не знаят какви пари се крадат от началниците й, но в крайна сметка всички рано или късно ще трябва да си понесат заслуженото.


Само в ГЕРБ ли е така?


- Не, но когато си управляваща партия, всички са се вторачили в теб - ти разполагаш с ресурсите, с държавния механизъм за оказване на натиск, а ако имаш в ръцете си специализиран съд и специализирана прокуратура, вече си Господ.

Неслучайно главният прокурор Иван Гешев казва, че над него е само Господ. Не поясни само, че Господ е от Банкя.Казвате, че са чакали да омекнете след 6 месеца. "Омекнахте" ли и имаше ли тогава разговори за бизнеса ви? Изобщо след всичко, което се случи, обмисляте ли да продадете бизнеса си в България и да се оттеглите?


- Аз имах идеята да се местя от България още преди 2 години, но имаше забавяне и заради пандемията съвсем се забавиха нещата.


Бизнесменът Атанас Бобоков смята, че в България няма нелегален внос на отпадък и няма логика да има, но е възможно да се внася един вид отпадък, прикрит с друг код. Това обаче може да става само с "благословията" на държавата

© Георги Кожухаров

Бизнесменът Атанас Бобоков смята, че в България няма нелегален внос на отпадък и няма логика да има, но е възможно да се внася един вид отпадък, прикрит с друг код. Това обаче може да става само с "благословията" на държавата


Къде бяхте избрали да живеете?


- В Италия, при моите "приятели от мафията". Казвам го с ирония. Между другото ДАНС е направила официално запитване до италианските служби, както и до румънските. Отговорът и от двете места е, че братя Бобокови нямат противозаконна дейност на територията на други държави. Всичко това до момента не е официално оповестено и си остава потулено в ДАНС, ние обаче ще изискаме въпросната информация да бъде приобщена към делото.


Вие направихте ли собствено проучване - кой стои зад нелегалния внос и заравянето на боклуци и внасянето на опасен отпадък от Италия?


- Тук няма никаква тайна. Можете да отидете в МОСВ и да видите кои са фирмите, получили нотификации за внос на битови отпадъци от Италия - сортирани пластмаси. Би трябвало това да е кодът и да не бъдат опасни, само че италианците смесват тези отпадъци с боклуци и излиза, че едва ли не това е един мръсен бизнес. Не, не е мръсен бизнес. При наличие на съоръжения в циментовите заводи и тецовете, които наистина са сертифицирани, те могат да изгарят такъв отпадък и го правят къде ли не в Европа. В България го правят в циментовите заводи и няма нищо престъпно в това.


Въпросът е, че прокуратурата едва през юли 2020 г. разбра, че всъщност няма нелегален внос на италиански боклук. Всичко е легално, защото без нотификация няма как да прекараш боклук през Словения, Хърватия и Сърбия, за да стигнеш в България. Няма как да стане това нещо. Министерството дава нотификация и разрешение и единствено на база тях митницата ще пусне въпросните камиони или контейнери. Едва когато извършиш вноса и дадеш на италианците документ, че си го утилизирал, получаваш пари от същия този италиански доставчик, защото той от своя страна показва на италианската държава, че въпросният боклук е изнесен, и то съгласно закона със всички нотификации, специален транспорт и застраховки. Само след всичко това може да си получиш парите.

В България няма нелегален внос на отпадък и няма логика да има. Възможно е обаче да се внася един вид отпадък, но прикрит с друг код. Въпросът е, че ако министерството и митниците си вършат работата по контрола, това не е възможно. Ако се внасят такива неща, то е с благословията на държавата.Най-големият заявил такъв внос е Ковачки, след това Стенли - приятелят на Борисов (Стоян Сарийски - бел. ред.) и количествата са ужасяващо големи. Но интересното е как министерството дава разрешение. То дава разрешение на фирма на Ковачки да внесе 500 хил. тона годишно отпадък от Италия, но за експериментално изгаряне в тецовете. Наехме фирма "Волф Тайс" (докладът е показан от Пламен Бобоков в интервюто пред "Дневник" от 30 септември 2020 г. - бел. ред.) и за 3 месеца направиха одит на нашата система, като не намериха никакви сериозни пропуски и нарушения.


Но арестуваха мен, брат ми, който няма нищо общо с "Монбат". Трябваше да се удари и "Приста ойл". Спиране на банковото финансиране - ето това е в сърцевината на превземането. Като нападнеш фирма като нашата, която е на борсата, ти всъщност имаш множество ефекти.


Какви бяха ефектите върху бизнеса ви?


- Вкарал си братя Бобокови в ареста. Единият е изпълнителен директор на публично дружество и акциите падат веднага с 50%. Това е нещо, при което всички акционери в "Монбат" са преживели шок. Банките също преживяват шок, защото те са ни заели значителни суми и се чудят какво ще стане и дали ще ликвидират компанията ни. Защото те знаят как действа Борисов и неговото правителство - грубо, нагло и безкомпромисно.

Идеята е била банките да се дръпнат от "Монбат", без финансиране да изпаднем в тежко финансово състояние и тогава да дойде предложението да ни купят почти без пари.А финансирането - през държавата?


- Именно! Или "приятелски банки".


През цялото време твърдите, че атаката идва от Борисов, но откъде сте толкова убеден? Как го доказвате?


- В нашия случай единственото сигурно нещо е, че Борисов стои зад цялата тази атака - от няколко места получихме информация, че бившият премиер е зад опитите да бъде потопен "Монбат" и въобще групата "Приста ойл". Всичко в България допреди месец се случваше или по нареждане, или с одобрението на Борисов.


Вие посочвате Борисов, а брат ви посочи Пеевски като човека, който стои зад атаката срещу вас. Откъде все пак смятате, че идва ударът, или Борисов и Пеевски са едно общо?


- Всъщност Борисов, Пеевски и Гешев са едно и също нещо - просто са си разпределили функциите. Скоро по безспорен начин ще се докаже всичко това. Нашата българска ламя си има три глави.


"Монбат" отчита силно първо тримесечие. На какво се дължи и какви са очакванията ви до края на годината?


- "Монбат" започна една изключително успешна година с повишение на всички ключови индикатори, свързани с дейността. Консолидираните данни за първите три месеца на 2021 г. сочат печалба преди облагане с данъци в размер на 8207 хил. лева, което е увеличение на печалбата от 159,10 % в сравнение със същия период на 2020 г. Добрият финансов резултат ни дава възможност да се върнем към нашата традиционна политика за разпределяне на годишен дивидент на акционерите. При това тази година ще разпределим както нетната печалба на дружеството за 2020 г. в размер на над 5,3 млн. лева, но и част от неразпределената печалба от 2019 г. в размер на над 1,6 млн., лева или общо около 7 млн. лева. Това прави около 18 стотинки брутен дивидент на акция.


На фона на решенията на много от основните компании на БФБ - София, да не разпределят дивидент през 2021 г., това е знак към акционерите, че компанията се възстановява от някои обективни (и не дотам обективни) проблеми, които изпита през 2020 г. Така се стремим да запазим и надградим доверието, което имаме.


Атанас Бобоков е роден през 1959 г. в с. Пиргово, област Русе. Заедно с брат си Пламен са основатели и основни съакционери в компанията "Приста ойл" (производител на моторни и индустриални масла) и в "Монбат" АД (производител на стартерни и индустриални батерии, 4-ия по обем на производството в Европа). Атанас Бобоков е мажоритарен акционер в "Монбат" АД. Съоснователи са и на Фондация "Братя Бобокови", която създава първия частен нумизматичен музей в Русе. Завършил e Английската езикова гимназия в Русе и Международни икономически отношения в София. Владее английски, руски, италиански и немски език.

Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 433 Неутрално

  И един търбух - агент Сава

 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2595 Неутрално

  ГешеФФ не е постигнал ни една осъдителна присъда. Той е по споразуменията.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на archangel
  archangel
  Рейтинг: 0 Неутрално

  След това интервю ми липсват само такива с уважавани бизнесмени като господин Маджо, Пабло Ескобар, Пригожин и господин Ал Капоне. Те също имат какво да кажат за зверове и изверги като Бойко, Гешев и тн. Като приключите с черепи, бобоци и прочие, може да минете спокойно и кварталния наркодилър или на шефа на заложната къща на другото кьоше. Те пък какви мисли ще ви споделят за полицията и прокуратурата - ум да ти зайде.

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2595 Неутрално

  "ГЕРБ е една много добре организирана структура, в която част от членовете дори не знаят какви пари се крадат от началниците й"

  То като ДПС-то.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  ОК!
  Триумвиратът "Борисов, Пеевски и Гешев" е ясен!
  Но...
  Бобокови не реват ли "оти свърши'а кифтетата"?
  Домуса кога ще ревне и той?

  Кой е виновен че Борисов, Пеевски и Гешев си развяваха байряците?
  Кой гласува за Боко? Къде е Цацата в картинката?

 6. 6 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  “ Българската ламя има три глави - Борисов, Пеевски и Гешев“
  ——
  Глупости на търкалета. Ако Гешеф беше нещо повече от нескопосано гущерче, ти щеше да го даваш интервюто от Дубай… в отбрана компания бивши олигарси

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 7. 7 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2416 Неутрално

  Натискайте да се разтурят спец съд и прокуратура, Бобокови!

  После пей сърце, няма кой да ви контролира за кривите ви гешефти!

 8. 8 Профил на Едмон Дантес
  Едмон Дантес
  Рейтинг: 17 Неутрално

  Нека някой ме убеди, че мръсната пластмаса и остатъчни шлаки при рециклиране на акумулаторите не се заравя нелегално тук-там. Договорите с еко фирми са само за да е всичко законно.

 9. 9 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Неутрално

  До коментар [#2] от "Николай Колев":

  И по замитането на следи. Макар и не много успешно.

 10. 10 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  И понеже за всеки има по нещо.

 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  "Делото срещу тях все още не е започнало в съдебна фаза" - е, днес са "годиняци", което е нищо в сравнение с други БГ бизнесмени, инвестирали, но без да знаят точно къде, и на кого. Дали БГ ламя се е уморила, дали е заситена или просто са късметлии, но е добре, че освен да работят са превъзмогнали всичкото дебнене. Явно е, че ще се разкрие всичко, но е важно да е по-скоро, защото Бобокови имат ресурс, име навън, но други отдавна са склонили да дават поне някоя и друга златна ябълка. Каква държавност има в страна от ЕС, с власт, претендираща, че е правила нещо добро за всички? Грозните БГ мисирчета във властта така и не откриха начин да се приспособят към правилата на съвременния бизнес защото за мътилото им продължават да се грижат едни ДС квачки, захранвани в соца.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Очевидно това го очаква българският народ. Утре голямо интервю със банкера във Сърбия. Браво на "Дневник"!

 13. 13 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 294 Неутрално

  А дали няма повече глави? Бобокови, Баневи, Арабаджиеви, Стайкови, Божков, Василев и още десетки подобни, които сега се бранят със зъби и нокти.

 14. 14 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  Натискайте да се разтурят спец съд и прокуратура, Бобокови!После пей сърце, няма кой да ви контролира за кривите ви гешефти!
  —цитат от коментар 7 на Дария Колев


  Така е, за 10 години специализирания съд и прокуратура се скъсаха да вкарват корумпирани политици и бизнесмени в затвора. Само ще те помоля да ги изброиш, че аз нещо съм ги забравил, за да покажем колко много работа са свършили!

 15. 15 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Натискайте да се разтурят спец съд и прокуратура, Бобокови!После пей сърце, няма кой да ви контролира за кривите ви гешефти!
  —цитат от коментар 7 на Дария Колев


  Като че ли няма други съдилища. Но на някои им е нужна ЧК- https://bg.wikipedia.org/wiki/Чека

 16. 16 Профил на mlmirow
  mlmirow
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Сега очаквам интервю от Баневи и от оня малоумник Ветко дето изскуба японските вишни пред Японския да посади банани :)))

 17. 17 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  Пропуска Цацаров, в качеството му на регент на България по руска линия, вербуван от господин почетния консул Георги Гергов - Джоре Бърдоквата (със 120 милиона кредит от ББР) в най-голямата явочна квартира на ГРУ у нас, маскирала дейността си като "Пловдивска масонска ложа".

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 18. 18 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#13] от "Червен дисибар":

  Барба Ганьос (оригиналния, а не копието му от Банкя), го е казал много просто!
  И едните, и другите са маскари!

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#2] от "Николай Колев":

  “ГешеФФ не е постигнал ни една осъдителна присъда. Той е по споразуменията.”

  И по ритоните. ☕️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  А дали няма повече глави? Бобокови, Баневи, Арабаджиеви, Стайкови, Божков, Василев и още десетки подобни, които сега се бранят със зъби и нокти.
  —цитат от коментар 13 на Червен дисибар


  Доста поувехнали "олигарси". Нито един от изброените няма кредит от КТБ и нейния правоприемник ББР, нито получава държавни поръчки, европроекти, евросубсидии и концесии да не плаща с години ДДС, акцизи и други данъци

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 21. 21 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Организираната Престъпна Група Борисов-Пеевски-Гешев-Цацаров

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 22. 22 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#16] от "mlmirow":

  Има много голяма разлика между Банев, Ветко и братя Бобокови. За първите 2ма и без достъп до специална информация мога да изброя поне 2-3 престъпни бизнеса и грабежи в които са участвали.

  За Бобокови мога да кажа само, че извадиха на БФБ едно от малкото публични дружества, което спазва правилата.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 23. 23 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Този много нагъл бе! Нямам нищо против бизнеса му, но като гледам злобата в очите и жестовете, много го боли, че са го спипали ! Нека си работи, никой не му пречи, но когато те хванат в крачка си плащаш гяволъка!

  agent
 24. 24 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3004 Любопитно

  А дали няма повече глави? Бобокови, Баневи, Арабаджиеви, Стайкови, Божков, Василев и още десетки подобни, които сега се бранят със зъби и нокти.
  —цитат от коментар 13 на Червен дисибар


  Бобокови бяха последни в този списък неслучайно защото нямаха годни доказателства срещу тях. Другите така или иначе вече си имаха имидж на мафиоти и ареста им трябваше да създаде ореол на Геша като борец с мафията. Иначе не вярвам Баце по собствена воля да е участвал в тази акция срещу Бобокови. Бил е убеден от близките му аркадаши свързани с ДПС.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 25. 25 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1171 Весело

  Натискайте да се разтурят спец съд и прокуратура, Бобокови!После пей сърце, няма кой да ви контролира за кривите ви гешефти!
  —цитат от коментар 7 на Дария Колев

  Дрогарке гербава, какво само я дъвчите тая спциализирана прокуратура? И защо изобщо трябва да има нещо такова? Да не би да искате да намекнете, че традиционната гешефтура, опа, прокуратура, начело с дрогаря каскетов не става за нищо? Абе откъде ви намират такива гениални калинки гербави? 😂🤣

 26. 26 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 886 Неутрално

  А пък Атанас Бобоков с мед да го намажеш.Чист ,като моминска пазва.

 27. 27 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1811 Весело

  Хахаха!
  Бобоков ги разби.
  Баце пак ще вдигне кръвното.

 28. 28 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  А пък Атанас Бобоков с мед да го намажеш.Чист ,като моминска пазва.
  —цитат от коментар 26 на kwy38371721


  тезата "ти па да не си ноо убаф?" е много хубаво обобщение на всичките севдини шукаритет-човечета тук.

 29. 29 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Тази триглава ламя може да бъде победена само с изтръгване на сърцето!

 30. 30 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Заривачи на боклуци в земята, за тровене на поколения. И черепни ортаци.

  Хубав бизнес, президентски.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 31. 31 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  До коментар [#7] от "Дария Колев":

  Дай да видим резултатите на спец съда и прокуратурата след 10 години работа, работа, работа. Присъди има ли?

 32. 32 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 822 Неутрално

  мафията/гербиджа си има институции и вече не се мотае по улиците както едно време. напълно подкрепям искането спец. съда/прокуратура да се затворят веднага, а в прокуратурата да започне дълбока реформа и на първо место каскета да бъде изпратен в затвора за злоупотреба с власт.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 33. 33 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Весело

  Брееей! Активизираха се герберските тролове, праскат минуси за страх. Ама да кажат истината - йок. Мълчат, като комунист на разпит! 😀

 34. 34 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  В нашия случай единственото сигурно нещо е, че Борисов стои зад цялата тази атака - от няколко места получихме информация, че бившият премиер е зад опитите да бъде потопен "Монбат" и въобще групата "Приста ойл

  И дубайски доказателства.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  Е, едната главя на ламята още стои......

 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  До коментар [#34] от "diq55699032":

  Ако не е така то значи бойко ти съвсем е изтървал юздите на каруцата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Е, може да има и доста повече глави ламята. Освен това ламята ще сменя главите си в зависимост от това кой доминира в момента.

 38. 38 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Е, може да има и доста повече глави ламята. Освен това ламята ще сменя главите си в зависимост от това кой доминира в момента.

 39. 39 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1668 Весело

  " Глави " и черепи са за пред хората, друго си го знаят с голяма вероятност......

 40. 40 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Какво да каже вносителят на боклук? Той е напълно компрометиран и подобни изказвания само доказват, кой е плътно зад Фигурант, разчитайки, че със заявената си сервилност ще ù се разминат всички престъпления. Да-ам... пъзелът около жадуваната "промяна" вече се нареди.

 41. 41 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Еазбирам реакцията на феновете на баце, но човека го е казал доста точно.
  Що се отнася до това, той самия чист ли е или не, питайте Гешев, спецпрокуратурата и съда - след като го държаха сума време в ареста и даваха интервюта, каква я свършиха, какво стана с обвинението и присъдите.

 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Любопитно

  До коментар [#29] от "petrapetra":

  Петра, гледам не си сложил кавички, наистина ли искаш да им изтръгнеш сърцата!? Масов убиец ли си?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 43. 43 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2816 Весело

  До коментар [#13] от "Червен дисибар":

  Тез глави са на другото ламя.

  Бобоков ако бе много честен, досега от ЕС да са ни осъдили.

 44. 44 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2816 Весело

  До коментар [#20] от "cinik":

  Стайков колко акцизи плаща върху нелегалното производство на алкохол?

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 443 Любопитно

  Не знам Бобоков дали е винове, тази материя е сложна за мен и не мога да преценя.
  Това което мога да преценя е, че този е на светлинни години пред бизнесмена "Илчовски" и бизнесмена "Градус". И все още се чудя как на такива простаци са дали толкова много паричен ресурс

 47. 47 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 723 Неутрално

  До коментар [#16] от "mlmirow":

  Не може да сравнявате Баневи и Арабаджиев с Бобокови.

 48. 48 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1286 Весело

  а ти зарина с боклук страната
  и ша обличаш райето

 49. 49 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Разбран тип.
  Диалогичен ;)

  Кой не се споразумел... нещо му има

  До коментар [#2] от "Николай Колев":

  ГешеФФ не е постигнал ни една осъдителна присъда.
  Той е по споразуменията.

 50. 50 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 723 Неутрално

  До коментар [#46] от "nehaen":

  Оххх, не може да сравнявате Илчовски с Пилето.
  Илчовски може да ви се струва просто момче, но е по- умен от голяма част от пишещата тук аудитория.
  И знам как е почнал - с два трактора.

 51. 51 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  А-ха! Значи човекът внася отпадъци от Европа и ги изгаря в тецове и циментови заводи.
  Интересно защо в Европа не си ги изгарят в техните тецове и заводи, а трябва да ги трянспортират чак до България?

 52. 52 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2816 Весело

  До коментар [#50] от "dokoro":

  По-добре от Рокфелер, който е почнал с една подарена ябълка.

 53. 53 Профил на fanfar
  fanfar
  Рейтинг: 250 Неутрално

  А Доган ?
  Или с него се разбирате добре .

 54. 54 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2816 Неутрално

  До коментар [#51] от "pamela":

  Защото ги изгарят частично, а останалото закопават или балират в депата.

 55. 55 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  Бобоков май си мисли, че му се е разминало?

  Конюктурно погледнато може би, понеже сега е на власт закрилникът му пРезидент Радев!

  Но утре?

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4581 Любопитно

  UNITED EU UNION

  Едно нещо не е ясно.
  Произходът на първия милион.

  Две... на втория.
  Три...

  "Атанас Бобоков е роден през 1959 г. в с. Пиргово, област Русе.
  Заедно с брат си Пламен са основатели и основни съакционери в компанията "Приста ойл" (производител на моторни и индустриални масла) и в "Монбат" АД (производител на стартерни и индустриални батерии, 4-ия по обем на производството в Европа).
  Атанас Бобоков е мажоритарен акционер в "Монбат" АД.
  Съоснователи са и на Фондация "Братя Бобокови",
  която създава първия частен нумизматичен музей в Русе.
  Завършил e Английската езикова гимназия в Русе и
  Международни икономически отношения в София.
  Владее английски, руски, италиански и немски език."

 57. 57 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2396 Любопитно

  Нека някой ме убеди, че мръсната пластмаса и остатъчни шлаки при рециклиране на акумулаторите не се заравя нелегално тук-там. Договорите с еко фирми са само за да е всичко законно.
  —цитат от коментар 8 на Едмон Дантес


  Да не си видял брат Бобоков на лунна светлина да заравя с багера?

  Сам съм, други няма...
 58. 58 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2396 Любопитно

  А-ха! Значи човекът внася отпадъци от Европа и ги изгаря в тецове и циментови заводи.Интересно защо в Европа не си ги изгарят в техните тецове и заводи, а трябва да ги трянспортират чак до България?
  —цитат от коментар 51 на pamela


  В Европа не останаха циментови заводи. Директен внос от Китай и Турция. Та затова...

  Сам съм, други няма...
 59. 59 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1286 Любопитно

  как е посланика къде си го назначи?
  заработва ли платата?

 60. 60 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2396 Любопитно

  Заривачи на боклуци в земята, за тровене на поколения. И черепни ортаци.Хубав бизнес, президентски.
  —цитат от коментар 30 на diq55699032


  С багер видяхме само Гешев. Ама дали заравяше или отряваше?

  Сам съм, други няма...
 61. 61 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 934 Неутрално

  ... и този ли е юнакът открил ламята, вече готов да я пребори?! Да видиш през лятото, да гледаш днес и да не повярваш.

 62. 62 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  До коментар [#56] от "dnevnikar":

  По една случайност са племенници на последният секретар на окръжният комитет на БКП в Русе,, големият ориятел на др. Тодор живков.взривирелят на църква в Русе, също от Жасарбово другарят Ангел Бобоков.
  Въвоадение майна. По принцип браря бобокови стават местни русенски феодали заради изобретенията и рационализациите си в закопаването на електрически батерии. Те са българските Илин Мъск и той с електрически батерии се занимава. И богатството им няма нищо повтарям нищо общо с произхода им от висшата комунистическа аристокрация. Скромни честни изибретатели и бизнесмени..

 63. 63 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1101 Любопитно

  Интересно как през главата на триглавата ламя има хора, които трупат богатство с цената на всичко и ухажват властта, каквато и да е тя; но ако същата тази власт/ламя ги настъпи за престъпване на закона оплюват довчера хвалените от тях властимащи?

 64. 64 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 724 Разстроено

  Атанас Бобоков пред "Дневник": "Българската ламя има три глави - Борисов, Пеевски и Гешев"!

  Прокуратурата вече внесе в съда делото срещу вас и е насрочено заседание на 5 юли, но по-любопитно е, че междувременно трима от обвиняемите се споразумяха с прокуратурата! (това обаче не е толкова важно!)

  Тук не говоря обаче за основния свидетел - Васил Богданов, който дори не е бил в ареста! Той беше обвинен за данъчна измама в размер на 800 хил. лв., но понеже "слушка!" и казва точно каквото му подскажат специализираните прокурори, на него след 8 месеца му бе свалено обвинението, за да може да сключи споразумение с прокуратурата и да получи условна присъда от 1 г!

  Но ако имаш задължение от 800 хил. лв., първо трябва да ги платиш и тогава да направиш споразумение, но в някои случаи специализираната прокуратура е много услужлива и казва: "Тези 800 хил. лв. ще ги сложим на Атанас Бобоков!"

  В рамките на следващия парламент се надявам да се възстанови правдата и да бъде изметен Борисов и всички тези продажни прокурори, съдии, офицери от службите, управители, подуправители!

  ГЕРБ е една много добре организирана структура (ОПГ!), в която част от членовете дори не знаят какви пари се крадат от началниците й, но в крайна сметка всички рано или късно ще трябва да си понесат заслуженото!

  Само в ГЕРБ ли е така?
  Не, но когато си управляваща партия в продължение на 12 г. и всички са се вторачили в теб, и ти разполагаш с ресурсите, с държавния механизъм за оказване на натиск, а ако имаш в ръцете си специализиран съд и специализирана прокуратура, вече си Господ!

  Неслучайно главният прокурор Иван Гешев казва, че над него е само Господ!
  Не поясни само, че Господ е от Банкя!

 65. 65 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Безплотен обяд няма, както и без вредна индустрия. Затова, не бива да се преяжда.

 66. 66 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  "Българската ламя има три глави - Борисов, Пеевски и Гешев"

  А Радев е куйрукът.

  Наслушахме се на глупости относно Пеевски. Млад, тъп и с единствена вина, че Мая Манолова го пробутваше за шеф на ДАНС.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 67. 67 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Това ще го кажат и другарите Арабаджиеви, Баневи, Стайкови!

 68. 68 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4333 Неутрално

  Дано не се наложи да плащаме неустойки за претърпени морални вреди на братя Бобокови. Не ми са симпатични. Този път пожелавам на прокуратурата да защити с успех обвиненита си срещу тях пред съда.

 69. 69 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  Естествено обвинените в престъпления ще виждат "ламя", ще бягат и ще се крият от нея през девет земи в десета. Миню Стайков, който изпращаше наказателни бригади в Южна България да прибират гроздето на хората за жълти стотинки, трошеше им краката, когато не ми го даваха, произвеждаше фалшив алкохол и т. н., ще каже същото като Бобоков, Божков, Василев. Само му дайте думата и ще видите какъв "честен, чист и бял бизнесмен" е.

 70. 70 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Да ама над Борисов, Гешев, Пеевски стои Доган, а над него Ердоган ...

 71. 71 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 624 Неутрално

  И много олигарси , зейнали да изядат всичко в тази държава

  BG e мини империя на злото.
 72. 72 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Толкова вълнуващо. Сега чакам Баневи да ни просълзят.

 73. 73 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1954 Неутрално
 74. 74 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Щом синчетата на комунистически гаулайтер на Русе, закопали в най-плодородните български земи 50 000 тона токсични отпадъци и подкрепени от Радев и неговото мекере Узунов ни казват, че Борисов и Гешев са им душмани МОЖЕ ДА ИМ ВЯРВАТЕ! Да, точно при Борисов подгониха двамата негодници и разкриха топлата им връзка с продажния Узунов, който е получавал по 5 бона на месец от Бобокови да им снася секретна информация! Не помните ли че тези комунистически приплоди определяха дори посланиците на България? Радев скоро ще бъде изчегъртан, така че да не се радват на уюта на луксозните си кабинети. Идва Видовден за отровителите на България.

 75. 75 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Смешник! Когато ТОЙ, Бобоков, е бил една от стоте глави на ламята, Борисов и Гешев още го е нямало.

 76. 76 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 136 Неутрално

  Калинката Гешеф няма нито една присъда, нито като следовател, нито като прокурор. Той е по споразуменията под масата. Каквото му кажат, иначе избива комплекси правейки се на българския Фалконе. Още чакаме докога Шиши и Стоян Мавродиев ще се правят на девици невинни

 77. 77 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Атаката срещу Бобокови имаше и една друга причина, която те премълчават:
  много се разшумя и изкочиха разкрития за итал. боклук който се гори в ТЕЦ Бобов дол, а там коли и беси близкия до управляващата шайка Ковачки. Няма как това да се случва без знание от най-високо ниво в ГЕРБавия курник.
  Та, опитаха да отклонят вниманието, като обвиняват Бобокови. Едновременно с това и да го изнудят в ареста, като 'поомекне'(както и самият той споменава).
  ----
  Рекет, рекет, рекет.

 78. 78 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  какво друго да каже един подсъдим.

 79. 79 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  Истински верен син на народО и Партията!

 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  А зад тези три глави има още сто.

 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  До коментар [#13] от "Червен дисибар":

  Остава да ни обясните, защо тези толкова опасни престъпници са в ареста, без още да им е повдигнато обвинение от великия Гешев. И защо хора, които той е нарочил, но за които не може да представи пред съда читави доказателства излежават по една присъда и после всички им плащаме обещетения, заради некадърния Гешев.

 82. 82 Профил на tobleron
  tobleron
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#4] от "Николай Колев":

  А ти знаеш,и от къде знаеш,престанете с глупостите,ставате смешни

 83. 83 Профил на tobleron
  tobleron
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#14] от "У Чен":

  Ако е толкова лесно защо ти не ги вкараш,нали си разбирач,или в България няма Мафия а?

 84. 84 Профил на tobleron
  tobleron
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#25] от "Птеродактиль Северномонгольский":

  Защото така се прави в цял свят и нормален съдия няма да осъди и кокошкаря на село или мислиш че нормален съдия ще се изправи срещу милиардер .

 85. 86 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Очевидно това го очаква българският народ. Утре голямо интервю със банкера във Сърбия. Браво на "Дневник"!
  —цитат от коментар 12 на geometar


  Да, с нетърпение чакам да прочета и това с най-честния бизнесмен от Дубай. Едно време когато тоалетната хартия беше дефицит Работническо дело се използваше по това предназначение, сега обаче Дневник и за това не става.

 86. 87 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2157 Неутрално

  Хахаха!
  Българския “бизнес” чака да му дойде “ред” да е на власт за да “просперира”!
  Мутро-бизнес във връзка с мутро-партийки.
  Да дойдем на власт та да си правим врътките!
  Като паднем от власт се снишаваме.
  После пак на власт пак врътки.
  Жалки връткаджии.

 87. 88 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Абе тоя олигарх е много сладкодумен, само дето не казва откъде е първия милиард, с който е завъртял бизнеса. Иначе е остроумен, ама не изяснява, как тъй баш на него дали 200 млн да ги " развърти ". Този филм го знаем. И сме го гледали.

 88. 89 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Не е нормално мафиоти да се изявяват по сериозни медии.

 89. 90 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  До коментар [#70] от "Daria ":

  А над Ердоган стои руския император ,от къде почнахме ,от Пиргово ,па докъде стигаме ,общото между всички е ,че са все комунисти и другари ......

 90. 91 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  До коментар [#88] от "Светозар Христов":

  Е как от къде ,от народа , къде са парите за пенсии ,къде са парите на преуспялата социалистическа България , в тях бе ,в другарите и другарките червени милионери ,които са честни ,руси ,със сини очи , дори всичко вече им е на запад , те само се борят за червената идея ,братството и равенството ,но като понатрупат малко парички ,ги изнасят в загниващия империалистически свят .

 91. 92 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2109 Весело

  "Неслучайно главният прокурор Иван Гешев казва, че над него е само Господ. Не поясни само, че Господ е от Банкя."

  Неграмотник! И този няма да може да гласува с машина, като Радев.

  Думите, че над него е само Господ, са на Иван Татарчев- любимия прокурор на Костов, който при неговото управление си пиеше ракията на публично място с кръстника на мафията- Иво Карамански.

 92. 93 Профил на just
  just
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Като за начало този Журналистически пасквил е редно да се обозначи като

  ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ.

  Горкият честен бизнесмен Бобоков, ми той чист ангел като Джордж Фройд,
  я да проверят дали са му поникнали ангелски крила.
  Значи ТОКСИЧНИТЕ шлаки с олово които беше заровил безразборно където му падне
  не са негови/ на монбат? Хм, интересно сигурно домакинствата са обработвали
  и консумирали олово в ПРОМИШЛЕНИ размери?
  Само за това престъпление този мушморок трябва да е за дълго в затвора, отровил е
  плодородни земи а токсините се прослушва във водите и от там чрез растенията/ плодове зеленчуци попадат в хората и ги ТРОВЯТ.
  Очаквайте статии за репресираните честни бизнесмени Арабаджиев, Баневи, Миню, Маджо
  Божков и други спонсори на БКП.

 93. 94 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  До коментар [#42] от "hamiltonf":

  "Петра, гледам не си сложил кавички, наистина ли искаш да им изтръгнеш сърцата!? Масов убиец ли си?!"
  =============
  Геймър!
  Геймърите убиват дракони/ в български лами/.

  Еретик
 94. 95 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  До коментар [#85] от "Минувач":

  Пише: "Страницата не е намерена".

  Еретик
 95. 96 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Крадлив, червен селянин. Класика.

 96. 97 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Всичко в България допреди месец се случваше или по нареждане, или с одобрението на Борисов.
  ++++
  Ахахахахахахаах

 97. 98 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Българската ламя има много глави. Като отсечеш една, пониква друга. А самата ламя е родена от номенклатурата на бкп и дс, с акушерството на кремълската ламя.

 98. 99 Профил на ivailo igov
  ivailo igov
  Рейтинг: 524 Весело

  л
  Лапай на БОИКО ДОЛНАТА ''ГЛАвА''.МАРЛЯ4 . ПФУ !

 99. 100 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1859 Любопитно

  Не знам но този човек -Бобоков , говори напомпано и изглежда фалшиво...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK