Адвокат Емил Писков за случая "Денков": Тези хиляди евро ги казвам като хонорар, за да откажа клиенти

Емил Писков

© Антикорупционен фонд

Емил Писков"Антикорупционният фонд" публикува днес първата част на разследването си "Списък за бързо реагиране: историята на Веселин Денков". В него бяха излъчени записи на разговори, които Ивайла Бакалова - жената, която живее с ресторантьора Денков на семейни начала, е направила с адвокати и консултанти, докато той е бил в ареста след задържането му през септември 2020 г. В тях се коментират суми, които са необходими, за да бъде пуснат арестуваният - най-малко 100 000 евро.


Един от споменатите в разследването е адвокат Емил Писков. С Бакалова го свързва колегата му консултант Мартин Божанов. Според това, което се чува от излъчения запис, Писков се среща с Бакалова и от разговора се разбира, че за да пуснат от ареста Денков, ще са необходими поне 100 хиляди евро. Адвокатът обяснява, че няма нужда Денков да обжалва определението на първоинстанционния съд, защото в Апелативния специализиран съд "са извъртяни всички състави, никой не го е пуснал и няма да го пуснат". Ето публикуваната част от разговора им:


- Значи, в замяна това, което ние ще свършиме, е да му измениме мярката, нали това се иска, това е задачата. Няма да е 20, няма да е 30, няма да е 40, повече ще са. Просто да знаеш,че... За да не си губим времето. Сигурно ще е над 100. Разбираш ли ме?
- Няма смисъл тогава да говорим... 100 хиляди - какво - лева?
- Евро.
- Вие сте сигурни, че можете да го свършите?
- Да. Детайли и подробности няма да ти кажем...
- А вие си говорите лично с...?
- Ние не познаваме никой. Говориме си с Господ. Отиваме в църквата, палим свещичка, молим се.
- Така, кой с кого говори това теб не те интересува, това си е наша работа. Ти искаш резултат.


Писков дава интервю на Николай Стайков от "Антикорупционния фонд". "Дневник" препубликува интервюто от страницата на организацията едно към едно.


Значи това е Специализираният съд. Обявих ви го възможно най-общо. Истината е, че така нашата тема е така - по какъв начин се уреждат нещата в Специализирания съд.


- Да. В предварителния разговор...


Сега, длъжен съм да ви кажа, за да сме максимално коректни, че имаме едни снимки и запис, в които вие или ваш, ваш брат близнак, който много прилича на вас, на практика, вие предлагате услугите си за такова нещо.


- В предварителният разговор аз, нали, ви казах, че не мога да ви бъда полезен за и да разговарям по темата със Специализирания съд, тъй като, аз дела в Специализирания съд нямам. Никога не съм се явявал, като адвокат в Специализирания съд, значи от близо година и половина съм адвокат, дори не съм, мисля, че дори не съм стъпвал в сградата. (по-надолу си противоречи с това твърдение - бел. авт.)


Вие бяхте работили, казахте преди малко в предварителния разговор.


- Преди това съм работил в ГДБОП, в ДАНС.


А за какво отговаряхте в ДАНС, ако не е тайна?


- В ДАНС съм отговарял...


И в ГДБОП, разбира се.


- В ГДБОП съм бил разследващ полицай, в ДАНС съм бил в икономическа и финансова сигурност в дирекцията. Главна дирекция "Икономическа и финансова сигурност", сигурно вече, не знам как..


Сега трябва да ви кажа, че тук не става дума за явяване, като...


- И затова не мога да ви бъда полезен.


Тук става дума за така неформална помощ и от съдия, и от вас. Определяне и така влияние върху определение и решения на съда.


- Ами, предполагам за... Не мога да ви кажа нищо по тази тема. Кажете вие конкретно за какво, за какъв разговор става въпрос и ще коментираме.


Става дума за разговор, в който вие директно си казвате за помощ при уреждане на определени решения на Специализирания съд.


- Пак ви казвам, аз няма как да...


... и за тяхната цена.


- Значи по принцип аз умишлено, нали, не желая да работя със Специализирания съд.


А защо?


- И когато дойде клиент или някой клиент иска да работя аз със Специализирания съд, да ме наеме, да ме ангажира, аз, нали, казвам, поради това, че в Специализирания съд делата са с изключителна сложност, много обемни и много голям материал за работа, има множество обвиняеми, свидетели и вещи лица, експертизи и така нататък. И дори, нали, и при разговори с клиенти, просто тактично, за да им откажа, за да не ги обидя и като клиенти и като хора, които примерно може да са ги изпратили тези клиенти, са ме препоръчали, казвам баснословни хонорари. От рода на стотици хиляди. Само и единствено, за да не се ангажирам и да ги откажа тактично. Това е. Друго няма какво да ви кажа.


Нека да ви покажа нещо.


- Ако има някаква информация и данни. Да.


Имате ли спомен за някакъв такъв разговор? За такава обстановка? Да сте участвали в такъв разговор?


- Да, да, това е в къщата на госпожа, на семейство *********. Да, участвал съм в такъв разговор с... не знам кой присъства на този разговор, това е в къщата. Мисля, че госпожа. Не знам, кажете ми вие.


И аз не знам всички хора, които са били около масата, но очевидно, очевидно, снимката е от някой от един от тях. И аз не знам всички хора, които са били около масата. Но аз имам само един въпрос. На този разговор, ставало ли е дума за вашата услуга и помощ срещу сума от пари да се помогне по отношение на определено съдебно решение?


- Къде? В Специализирания съд?


Да.


- Не. Не е ставало дума. Значи аз ви казвам, аз може и като, нали, кога, може в адвокатската професия, може да използваме различни прийоми, различни похвати само и само, да откажем някой човек, за да не се занимавам с него, да не го обидя, тактично - да, да му откажа.


За да съм максимално открит, тъй като, така или иначе, това нещо ще стане ясно, има аудио запис, от който не става дума за такова нещо.


- Да, знам за този аудио запис. Този аудио запис е с госпожа Ивайла Бакалова. В този аудио запис и тази среща беше инициирана от Ивайла Бакалова и семейство ******. Нали, аз съм адвокат на ************* и на семейство *********** съм адвокат и консултант. Те ме помолиха, тя понеже искаше да проведе една консултация, адвокатска консултация. И този разговор, в този разговор, просто бях многократно провокиран от нейна страна за какви ли не неща. И вие ако чуете целия разговор, не знам дали го имате целия разговор, щом го имате записан. Имате ли го целият разговор? Или от части.


Около 45 минути.


- Да. Около толкова, мисля че. В този разговор аз постоянно от нейна страна съм провокиран. И се опитвах тактично, тактично да не обидя нея и да не обидя моите клиенти.


А те са ви клиенти по някакъв друг въпрос?


- Да, да. Те са ми клиенти по други казуси. Те са ми клиенти по други дела.


Но те не са в Специализирания съд, ако разбирам правилно?


- Не, не. Не са. Аз дела в Специализирания съд нямам.


Добре. Участвали ли сте в, така не формална помощ, по отношение на други хора, по дела в Специализирания съд по други казуси?


- Не. Не никога не съм участвал в никаква помощ в никакви казуси.


В самото видео, един от присъстващите казва, че сте доверени хора, изпробвани.


- Ами, това може да го каже за да ме представи.. Сега кой какво казва, аз не мога да коментирам други.


Добре.


- Изпробвани, проверени, аз съм техен адвокат, консултант и работя по за това може би, не знам.


Бихте ли ми дали един съвет? Аз едно разбирам от...


- А аз. Добре, вие като кажете, че аз съм предлагал, нали, вие като ми кажете, че аз съм предлагал тази услуга, нали, или това нещо да оправя или там за определено решение на съда. Аз, съм споменал ли съм някакви лица? Коментирал ли съм аз някакви лица, по какъв начин ще стане това предлагане, какъв е механизмът, кога ще станат факти, събития? Нали вие сте слушали разговора?


Да, да, слушал съм го.


- Има ли такова нещо? Има ли такова нещо, аз да съм поискал конкретна сума, за да предложа, за да дам или някой да свърши определено нещо? Има ли го това нещо в разговора?


Това, което съм чул - не. Няма такова нещо, но има цена.


- Цената, аз ви казах, това е хонорар за моята работа, за да откажа госпожа Бакалова и повече да не се занимавам с нея, да не ме търси. Аз никога не съм я търсил. Никога не съм я виждал преди това. Отишъл съм на тази среща, защото съм, нали, извикан и по предложение на моите клиенти. Аз не мога моите клиенти да ги пренебрегна. Те са ми много важни клиенти и по този начин аз ще ги загубя. На тази среща бях, това беше едно безумие от нейна страна. Цялата среща, всичко. За да мога за да не я обидя нея, тъй като преди това ми беше казано, че тя, нали е разстроена, приятелят и е много време в ареста и да бъда по-така, каквото, нали, да бъда по, каквото мога да и помогна. Да ѝ дам адвокатски съвет какъвто мога.


Но то нейната цел, не беше да й дам аз, каквато и аз адвокатска консултация да направя. Нейната цел беше тотална провокация. И през цялото време тя ме провокира и искаше да чуе суми, вещите лица, дела, пари и какво ли не. И аз още един път ви питам, аз казал ли съм на някой, поискал ли съм определена сума пари, за да предам на някой, лице, съдия, прокурор, вещо лице, адвокат, или който ще да е, за да свърши определена дейност?


В това, което съм чул аз от записа, няма такова нещо, но има сума и като цяло в този разговор е, че се предлагат услуги по неформална помщ.


- Да, сумата е по мой хонорар, сумата е сто хиляди евро, защото аз първо не исках да й казвам никакви суми и никакви, просто не исках да коментирам с нея никакви суми и цени, пари и така нататък. През цялото време бях провокиран от нея. Кажи ми 20, 30, 50, 100 и в един момент вече, за да прекратя това нещо, това безумие, казах и този хонорар от 100 хиляди евро, само и само да приключи разговора и да се откаже.


Преди малко ви попитах да ми дадете един съвет - дали да вярвам на това, което чувам от разговора като внушение и като заключение, като външен наблюдател, или да вярвам сега на вашите думи? На кое да повярвам всъщност?


- Ами ще вярвате на това, което... на моята дума ще повярвате, защото вие сам казахте, че не сте чули. Да, вие сам казвате, че сега, нали в интервюто, казахте, че не сте чули и че няма такова нещо в разговора, че аз искам сума, определена сума пари, за да дам на някой, за да свърши някаква работа. Нали така? Е на кое да вярвате тогава? Вярвате на провокациите на госпожа Бакалова, защото в този разговор наистина имаше безумни неща. Как ще коментирате вие, понеже вие сте слушали разговора, че прокуратурата плаща пари на съда, за да държат приятелят и в ареста? Коментирайте го вие това нещо.


Няма такова нещо.


- Е не, има го в записа.


Че е имало натиск - да, но...


- Не, не, не...


... но за финансова част - не мисля.


- Не, тя каза, че се плаща, че някой, че се плаща, за това, че мъжът да стои, да бъде в ареста. Това го има в разговора, слушайте го внимателно. И аз я питам кой да плаща, прокуратурата ли да плаща?


Да ви питам нещо..


- И тя вика: прокуратурата плаща. Е това нормално ли ви звучи на вас? И аз вече, как да водя разговор с този човек като се говорят такива безумия, че прокуратурата плаща на съда държи хора в ареста. А, вие сте слушали разговора, за съдията, който е по делото на нейния мъж или приятел, или какъв е, не знам. Аз какво казвам за този съдия?


Не си спомням, напомнете ми.


- Не го познавам този човек. Не мога да кажа нищо за него. А от нейната страна провокацията беше, той е много корумпиран. И аз й казвам: не мога да кажа нищо за човека, не го познавам, знам, че е бил съдия в районен съд, в градския съд и че човекът е специалист. Това е, което знам. Това има ли го в разговора?


Ами, имаше нещо такова, ще трябва да погледна, разбира се. Да ви питам нещо друго важно, там в разговора става дума за един колега Мартин.


- Да.


Кой е колегата Мартин всъщност?


- Колегата Мартин е консултант, има консултантски дружества, занимава се с консултация, с консултантска дейност. Нали, намира клиенти и това е. Той използва също този офис.


Адвокат, нотариус или просто...?


- Не, не, не. Не е адвокат, не е нотариус, той има дружества, управител на дружества.


Припомнете ми фамилията, че не се сещам в момента.


- Ми Божанов. Мартин Божанов.


Има ли материали в медиите за него, с едно наименование - Нотариуса?


- Ами, не мога да ви кажа.


Не коментирам в момента изобщо дали са верни или не, но има публикации, в които се говори за Мартин Нотариуса.


- Не мога да ви кажа. Щом, вие, значи вие знаете, аз какво да ви коментирам, какви материали има в медиите? Проверете, не знам, не съм гледал медии, не съм, нали, не съм гледал медиите, нали, не съм се интересувал за него по медиите. Какво има по медиите не мога да коментирам. Но нека да коментираме госпожа Бакалова, нейният разговори и нейното безумие.


А всъщност вашият разговор не е ли, не е ли, така, резултат от един, преди това проведен разговор с Мартин.


- Да, преди това. Да, точно така. Да, преди това имаше проведен разговор, аз съм присъствал на този разговор. Този разговор беше проведен по телефона и не мога да ви кажа точно, не си спомням детайли от разговора, но ако има нещо питайте ме. Нали там пак се коментираше, че случая на нейния приятел. Приятел ли и е, мъж ли и е - аз не знам.


Да, това са неща които не са от значение за този разговор сега. Проблем ли е да говорим с Мартин Божанов?


- Ами..


Да ни дадете контакти примерно..


- Аз ще му се обадя и ако той вече има желание ще му дам негови контакти и щи говорите. Нали, вече с него ще се разберете, аз, това е което мога да ви кажа. Но нека коментираме..


Аз не се сещам друго.


- Не, не, искам да коментираме, да, да искам да коментираме разговора на


Пак ви казвам, че в момента разговорът е на масата.


- Да, да. Искам да коментираме разговора. И в началото на разговора аз...


И какво в момента ми казвате? Че това е било театър от ваша страна?


- Не.


И аз трябва да повярвам на


- ... как да помогна срещу пари, аз съм адвокат и взимам хонорари, нали, получавам за моята работа. Нали трябва да...


Не става ясно...


- ... не, точно става ясно. Нали, сега няколко пъти ви питах, дали аз искам..


Добре, това не е ли някакъв начин в момента да се измъкнете от цялата ситуация?


- Не, няма за какво да се измъквам от тази ситуация. Аз съм адвокат, това е моята работа. Аз се срещам с клиенти, тази среща е за разговор с клиенти и адвокатска консултация. Как аз ще говоря с.., как ще го проверя...


Ако отидете в църквата и палите свещ, не става въпрос за никакви адвокатски услуги...


- Да, това казвам. Аз не познавам никой, не говоря с никой, набожен съм, християнин съм, отивам в църквата и паля. паля свещ. Да, това е. Това съм казал в разговора.


Значи вие сте поискали 100 хил. евро, за да отидете в църквата и да запалите свещ?


- Значи, за какво съм поискал аз 100 хил. евро, това си е, аз не съм, моята идея за тази сума и за този хонорар, който, нали съм казал 100 хил. евро, единствената ми цел, нали, е, за да прекратя този разговор. Аз не съм ги искал тези пари с идеята да правя нещо..


Не е това впечатлението, което оставяте...


- Не е това впечатлението, защото всичко това е провокация на госпожа Бакалова. Целия разговор, за да не обидя нея, за да не обидя семейство ******* и за да мога да ги запазя тях като клиенти, аз тактично, по всякакъв начин се опитвах, нали да отбивам нейните въпроси, разговори и нейната провокация. Но в един момент, казах, този хонорар или тази сума как съм казал точно не знам, нали, не си спомням в разговора, хонорар ли е, това ли искам, не знам просто, наистина не си спомням, за да мога да преустановя цялото, целия този разговор. И тя да се откаже и повече да не се занимавам. Аз ви казах, дела в Специализирания съд нямам. Не съм се явявал по дела, нямам клиенти...


Да ви питам пак, участвали ли сте в такива схеми за неформално влияние в досъдебни решения в Специализираният съд.


- Не, не съм участвал по никакъв начин. В Специализирания съд не съм ходил повече от година и половина. (за това противоречие става дума - бел. авт.)


А познавате ли магистрати, вие сте работили в ГДБОП, в ДАНС...


- Да, познавам.


- ... имате ли вашата приятелска среда, кръг и така нататък? Магистрати някакви, съдии, прокурори и така нататък?


- Да, да. Естествено, че познавам магистрати, аз в работата си, като разследващ и естествено, че познавам. Работил съм с магистрати, работил съм с прокурори.


Искам да кажа, че нали, всичко това, това придава една допълнителна достоверност на всичко това, което се говори.


- Защо да придава, аз ви казах, не крия нищо, казах ви къде съм работил, какво съм работил, естествено, че познавам много магистрати, в моята работа, като, в моята професионална кариера. Аз съм работил съвместно с тях. Защо да придава това нещо някаква тежест или някаква достоверност. Това няма нищо общо с...


Добре. Мисля, че повтаряме нещата..


- Да. Повтаряме нещата и искам още един път все пак, нали, правят се някакви внушения, искам още един път вие да го кажете това нещо. Аз конкретна сума, за конкретно нещо, по отношение на конкретен човек, искал ли съм, искал ли съм сума?


Конкретна сума има, конкретна услуга няма, в записа в който аз съм слушал.


- Да. Сума съм искал, заради хонорар. Заради работа.


Вие това, което обещавате е да направите, да отидете в църквата и да запалите свещ, което предполагам е или шега или метафора.


- Ами, естествено, аз, така започва разговора с шега, защото аз много пъти казах, че не искам да се занимавам с, по принцип не искам да се занимавам с дела в Специализирания съд, но няма как, но нямаше как да откажа на семейство ******. И за да започна, просто да, започнах така разговора, за да стане ясно, че просто всичкото това нещо е на, всичкото това нещо е несериозно.


Останах с впечатлението, но едва ли ще успея да ви убедя в това нещо.


- Не мен няма за какво да ме убеждавате, аз много добре знам какво съм казал, какво съм говорил, значи вие може, нали да..


Мога ли да ви помоля за някакъв контакт на Мартин Божанов?


- Да, да ще ви дам. Няма проблеми. Аз само искам да ви помоля, цялото интервю да бъде излъчено, да бъде и разговорът естествено, ако може да бъде излъчен целия, който е запис, нали. Тя първо, това е незаконен запис, което е направила, нали и ние ще си търсим, аз ще си търся специално, аз, правата по съдебен ред. Защото няма как, така, да се правят незаконни записи и да се провокират хора и да се говорят.


Добре, мисля че с това може да приключим тогава и ще ви помоля само...


- Да и още един път, нали, ако искате ще направя и второ интервю. Добре да прослушате записа и да кажете, нали, да потвърдите какво аз съм казал за съдията, който е в


Мисля, че това е в интерес на всички, така че...


- че аз този човек не го познавам и не, нещо от сорта, да.


Добре. Ок. Мисля, че може да приключваме вече. Добре. Благодаря ви за отделеното време и за това, че се явихте, че се, че имате готовност да говорите..


- Да, добре, в какво ще, какво ще излъчите от записа на Ивайла Бакалова?


Между другото това, което е излъчено, всичко е едно към едно, е най-добрият вариант всеки да си направи изводите. Така че аз съм абсолютно съгласен с това, което предлагате, и това е начинът, по който мисля. Така, че трябва да бъде публикувана едно към едно.

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Адвокатски иширети !!!

 2. 2 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 681 Неутрално
 3. 3 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Неутрално
 4. 4 Профил на goshe55
  goshe55
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Много жалък.

  "Русия е бензиностанция маскирана като държава!"
 5. 5 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Ми какво може да се каже?
  Ми нищо
  Това е положението за съжаление.
  Но ние искаме да е така нас това ни устройва и промяна не желаем.
  На всички избори го доказваме.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 6. 6 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Знам за съдия изпълнител ........а този от снимката има физиономия на "адвокат - изпълнител".............

 7. 7 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 136 Неутрално

  Тоя как сам се издава. В една нормална държава от контекста на разговора (за записа става въпрос) този веднага го вкарват в затвора.
  Но България не е нормална държава.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 8. 8 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 120 Разстроено

  "Дневник" не Ви ли омръзна да давате трибуна на всякакви измислени герои като почнеш от Илия асансьораджията обещал голям процент на мутрите за помощ, а после ревящ като динозавър, минеш през Бизнесмена с 18 повдигнати обвинения, после през "достоверния свидетел" Илчовски сменил "важните си" факти още на следващия ден и стигнеш сега до Фалшивата Мис България, за чийто избор на конкурса плати покойния Илия Павлов. Ставате вече за смях стегнете се!

  В спора се ражда истината!
 9. 9 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Има два вида адвокати: едните познават много добре закона, другите познават съдията...

 10. 10 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  До коментар [#2] от "Георги Христов":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Посредник в една мръсна сделка!

 11. 11 Профил на никола николов
  никола николов
  Рейтинг: 119 Неутрално

  Държава? Прокуратура? Общество?

 12. 12 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2416 Весело

  Тоя как сам се издава.
  —цитат от коментар 7 на justauser


  Да бе да, при това точно в началото на предизборната кампания!

  Бил адвокат от година и половина и вече е "спец" по дела в спец съда?

 13. 13 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  [quote#12:"Дария Колев"][/quote]

  Наистина ли не ти е ясно, че става дума за подкуп, от поне 100 000 евро? А не за адвокатски хонорар.

 14. 14 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2416 Весело

  "Дневник" не Ви ли омръзна да давате трибуна на всякакви измислени герои като почнеш от Илия асансьораджията обещал голям процент на мутрите за помощ, а после ревящ като динозавър, минеш през Бизнесмена с 18 повдигнати обвинения, после през "достоверния свидетел" Илчовски сменил "важните си" факти още на следващия ден и стигнеш сега до Фалшивата Мис България, за чийто избор на конкурса плати покойния Илия Павлов. Ставате вече за смях стегнете се!
  —цитат от коментар 8 на kakva_e_istinata


  Предизборна борба е, така ще е до 11 юли!

 15. 15 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2416 Весело

  [quote#12:"Дария Колев"]
  —цитат от коментар 13 на Vesselin Velkov
  Наистина ли не ти е ясно, че става дума за подкуп, от поне 100 000 евро? А не за адвокатски хонорар. [/quote]

  След компромата с пачките евро и златни кюлета в едно чекмедже вече знам, че някои са много креативни!

 16. 16 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#13] от "Vesselin Velkov":

  Веско , като говориш за подкуп, който на теб ти е ясен, би ли пояснил, кой е подкупвания? Щото от разговорът не става ясно, но ти явно имаш повече информация.

 17. 17 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  [quote#15:"Дария Колев"][/quote]

  Компромати? Е, ще дойде ден, когато ще се разбере, че са истина. В обект, охраняван от НСО? Нали е ясно кой и кога е влизал. Това Гешев можеше да установи веднага. При добро желание. Както и коя е Мата Хари. Или и това е компромат?

 18. 18 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 802 Неутрално
 19. 19 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#13] от "Vesselin Velkov":Веско , като говориш за подкуп, който на теб ти е ясен, би ли пояснил, кой е подкупвания? Щото от разговорът не става ясно, но ти явно имаш повече информация.
  —цитат от коментар 16 на uvtest


  Прав си. От записа не става ясно. О очевидно човек, от който зависи решение на специализирания съд. Споменава се Господ.

 20. 20 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  егати увъртането!

  става за чудесен сценарий за хумореска

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 21. 21 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  Начи кметиците св. Иванчева и колежката и мъченица ги хванаха с пачките, светнали като коледни елхи, демократите се съсаха да ги оправдават, сега тук има един провокиран разговор от миска, няма даване на пари, няма подкуп, но демократите са на точно обратното мненние.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 22. 22 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#19] от "Vesselin Velkov":

  Значи не става ясно кой ще бъде подкупван, не е ясно той дали ще приеме подкупа, не става ясно адвокатът въобще кани ли се да дава пари на някого, но ти убедено говориш , че има подкуп. Умно.

 23. 23 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Весело

  До коментар [#16] от "uvtest":

  Ха ха!
  Не ставало ясно кой е подкупвания?! Ти сериозно ли мислиш така?!

  klimentm
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#19] от "Vesselin Velkov":Значи не става ясно кой ще бъде подкупван, не е ясно той дали ще приеме подкупа, не става ясно адвокатът въобще кани ли се да дава пари на някого, но ти убедено говориш , че има подкуп. Умно.
  —цитат от коментар 22 на uvtest


  Писах, че става дума за подкуп. Тоест обсъжда се. Никъде не съм писал , че е осъществен. И ти ли смяташ, че се говори за адвокатски хонорар?

 26. 26 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Весело

  До коментар [#22] от "uvtest":

  Адвоката иска едни пари за да се реши делото в полза на клиента му, още ли не се вижда кой е подкупвания?
  Познай от три пъти:
  1 Мики Маус
  2 Розовата пантера
  3 Адвокатът

  klimentm
 27. 27 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#26] от "klimentm":

  Добре бе, гений, вместо да се правиш на остроумен, кажи името на подкупвания.

 28. 28 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4473 Весело

  До коментар [#26] от "klimentm":

  Чисто като имидж този остриган и брадясал младеж за мен е много далеч от образа на сериозне и достоен адвокат. Нарко-полицай или агент под прикритие сред бандити - да. Но, знам ли аз...

 29. 29 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  Писах, че става дума за подкуп. Тоест обсъжда се.
  —цитат от коментар 25 на Vesselin Velkov


  От коя част на разговорът се разбира, че става дума за подкуп?

 30. 30 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 120 Разстроено

  Публикувате измамни схеми на нечистоплътни индивиди, но не публикувате Истинските Схеми на Пезидента/Фигурант, чрез неговия Антикорупционен секретар Пламен Узунов

  https://afera.bg/ексклузивно-видео-антикорупционния/

  В спора се ражда истината!
 31. 31 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  [quote#29:"uvtest"][/quote]

  От целия. Нь 100 000 евро адвокатски хонорар ще завидят и американски адвокати. Не се прави на неразбиращ. Защо гербаджиите винаги казват на черното бяло?

 32. 32 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#29] от "uvtest":

  Ти верноо си много обратното на остър. Значи според тебе, той иска 100 000 евра за да пали свещ в църква и това е някаква шега? Майтап си праи с Ивайла Бакалова пред клиенти, които той счита за важни? И много добре знае, кой е Весо Брадата. Верно гербиджа "много умело се прваите на тъпи". Или може би сте?

 33. 33 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5706 Весело

  Котка по гръб не пада

 34. 34 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#26] от "klimentm":Добре бе, гений, вместо да се правиш на остроумен, кажи името на подкупвания.
  —цитат от коментар 27 на uvtest


  Името на магистрата трябва да го направи следствието и прокаратурата. Ама на бас , че =няма да си го причини, докато носи каскет. Все пак евала на Ивайла и АКФ, че ги вадят ан показ мръсните корумпирани свини. С нетърпение чакам следващия евпизод.

 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  "Адвокат Емил Писков за случая "Денков": Тези хиляди евро ги казвам като хонорар, за да откажа клиенти"

  А те, ако настояват да ти ги дадат, ти вземаш ли ги ? Те може да са наистина хонорар, но нали в него се включват и разноските по операция освобждаване от ареста ! А как го прави това един адвокат ? С прекрасни адвокатски пледоарии ? С убедителни писмени молби пред спец съда ? Или с разговори с ...." Бога" ? Е, за Бог не знам, ама у нас си имаме негов инструмент, с множество сътрудници навсякъде, те винаги вършат работа ! Особено в институцията спец. съд ! Верно, не за 30, нито за 40, а за 100 ! Е, не лева, евра ! 😂😂😆

 36. 36 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално  До коментар [#35] от "samoedin":

  Бе ти не чу ли? Човека пали свещ за 100 000 евра. Според гербидж матросовците, точно така се случвали, той си правел майтап, шегувал се при това пред клиенти, които сперед неговите думи му били "много важни". Питай УВТЕСТ дали плува корабче.

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  До коментар [#36] от "Doge":

  " Бе ти не чу ли? Човека пали свещ за 100 000 евра. ...."

  Ами Божият инструмент пали свещ/и за много милиарди, какви ти само 100 хилки в евро ? ! И пак не му оценяват жеста ! Тия, умнокрасавците, де ! И корупция няма, има само усещане а такава ! Е, аз съм спокоен с подобни уверения ! Лека вечер !

 38. 38 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Весело

  До коментар [#27] от "uvtest":

  Уф, не знам вече какво да кажа?!
  Написах го ясно и точно, името е написано в заглавието и статията, повече от туй не мога да ти помогна

  klimentm
 39. 39 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  Името на магистрата трябва да го направи следствието и прокаратурата
  —цитат от коментар 34 на Doge


  Ти наистина си най умното кученце в страната. Къде в разговорът се споменава магистрат, къде се казва, че парите са за подкуп или за нещо друго незаконно, та да се намесва следствие и прокуратура? Или защото вие лилавите ПРЕДПОЛАГАТЕ, органите трябва да се самосезират?

 40. 40 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#39] от "uvtest":

  Той май само ти повярва , че парите са за палене на свещ. Наитина много умело се "праим на луд", както казва любимия ви каскет.

 41. 41 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#27] от "uvtest":Уф, не знам вече какво да кажа?!Написах го ясно и точно, името е написано в заглавието и статията, повече от туй не мога да ти помогна
  —цитат от коментар 38 на klimentm


  Уважавам твоите мнения , но в случая не си прав. Според теб излиза, че всеки адвокатски хонорар е подкуп.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  До коментар [#15] от "Дария Колев":

  За вас компромати, за всички останали, истина.

 43. 43 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  ==========Адвокат Емил Писков за случая "Денков": Тези хиляди евро ги казвам като хонорар, за да откажа клиенти....=========== Склонен съм да повярвам в тоя случай , ако той не е бил инициатора на разговора .........

 44. 44 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#43] от "MPetr":

  Да бе верно? И после казва, палим свещ и се молим на господ. След като му дадат 100 000. Майтап си праи а? Пред клиенти, които са го поканили на вечеря и както той казва са му "важни"? Бъзика се, с Ивайла Бакалов аи Весо Брадата. Чакай да те питам, корабче плува ли в окото ми?

 45. 45 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  ..и тук в окото ми плува корабче.

 46. 46 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Тоя келеш ,макар и да дрънка глупости все пак е решил да си покаже мутрата и да говори публично.
  Докато митичният Пепи Еврото си остана митичен..

 47. 47 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Хммм,оказва се,че ГДБОП и ДАНС не са нищо друго освен школа за изнудвачи...
  Как ,по дяволите се прави подборът за да работиш там,ве??
  То един свестен и нормален няма там...

 48. 48 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1509 Любопитно

  До коментар [#29] от "uvtest":Ти верноо си много обратното на остър. Значи според тебе, той иска 100 000 евра за да пали свещ в църква и това е някаква шега? Майтап си праи с Ивайла Бакалова пред клиенти, които той счита за важни? И много добре знае, кой е Весо Брадата. Верно гербиджа "много умело се прваите на тъпи". Или може би сте?
  —цитат от коментар 32 на Doge


  и кой е Весо Брадата?

 49. 49 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1509 Любопитно

  Публикувате измамни схеми на нечистоплътни индивиди, но не публикувате Истинските Схеми на Пезидента/Фигурант, чрез неговия Антикорупционен секретар Пламен Узуновhttps://afera.bg/ексклузивно-видео-антикорупционния/
  —цитат от коментар 30 на kakva_e_istinata


  Някой директор на дирекция в ДАНС ще изгори за това, щом толкоз си е повярвал Узунов д авзима кинти по този начин

 50. 50 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Те си мислят че "pro bono".
  Казвам им: дране ще е.

  Те нехаят и се връщат с торба пачки.

  Казвам им: не е добре.
  Точните торби са две

  "Адвокат Емил Писков за случая "Денков":

  Тези хиляди евро ги казвам като хонорар,
  за да откажа клиенти"

 51. 51 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Поредният бандит в униформа сега сложил бяла якичка, но мутромилиционерщината му прозира изпод ризата и е изписана на челото гранирана с елементарен изказ.

 52. 52 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  UNITED EU UNION

  В случая, адвокатът е рекетьор изнудвач.

  Посредник над Държавна Съдебна власт.
  Средник и над Други суверенни държави.
  Мутрата (вън!) щела да привика под отговорност и Посланици
  на други държави, ако схемата взисква.

  Бай Ставри, бай Ставри, озапти рекетьора!

  До коментар [#41] от "kaiser":
  До коментар [#27] от "uvtest":Уф, не знам вече какво да кажа?!Написах го ясно и точно, името е написано в заглавието и статията, повече от туй не мога да ти помогна
  —цитат от коментар 38 на klimentm

  Уважавам твоите мнения ,
  но в случая не си прав.

  Според теб излиза, че
  всеки адвокатски хонорар е подкуп.

 53. 53 Профил на
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Няма нужда клиент да се отказва с голям хонорар. Достатъчно е адвокатът да каже: "Не мога да помогна". Никой не може да го застава да работи по някой казус.

  При проверка може да се окаже, че версията покрива състава на опит за измама в квалифицирания случай на "особено големи размери". Опитът е наказуем - чл. 18 от НК.

  Защо ли му трябва на "адвоката" да ползва точно тази версия? С нея рискува най-малкото дисциплинарно производство.

  Адвокатурата, както и съдът, са представителна извадка на обществото - има ги всякакви, но все пак се прави някаква преценка и подбор.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  "- Значи, в замяна това, което ние ще свършиме, е да му измениме мярката, нали това се иска, това е задачата. Няма да е 20, няма да е 30, няма да е 40, повече ще са. Просто да знаеш,че... За да не си губим времето. Сигурно ще е над 100. Разбираш ли ме?
  - Няма смисъл тогава да говорим... 100 хиляди - какво - лева?
  - Евро.
  - Вие сте сигурни, че можете да го свършите?
  -Да."

  Това е всичко, което трябва да се знае от този разговор за да се види цялата абсурдност на тезата за опит за избягване на услугата.
  Предлага се и то с непоискани детайли.
  Това, че не казва кой точно и как точно ще извърши услугата е без значение.
  От значение е, че не само, че не избягва темата, а отговаря утвърдително на въпроса може ли да предостави услугата, какво точно влючва тя и на каква цена.

  А журнакиста, който води разговора е очевидно гола вода.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 527 Неутрално

  За пръв път виждам адвокат, който да не може да вэрже едно логическо смислено изречение, но пък иначе работи за сериозни хонорари. Явно е много добър адвокат, но как точно пледира в съда не мога да си го представя

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Да, да, то пък някой ти вярва, че искаш да откажеш клиенти ... Жалък адвокат, уронващ престижа на професията ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 60. 60 Профил на Джони Пенкофф
  Джони Пенкофф
  Рейтинг: 182 Неутрално

  САЩ заклаха Божков и така спасиха Борисов завинаги от най ясното му огромно престъпление. Сорос не се отказва от Бойко, все още, и цялата атлантическа империя – нато, цру, мвф, свет. банка.. А той се надяваше на честни съдии в САЩ, които да са против Сорос който люби Бойко и режимът му. И така идиотско отложи и изостави да атакува с компромати Бойко и Гешев, навреме. Не трябва да се заблуждаваме, че Бойко не е най-ефективното и единствено оръжие на САЩ-олигархията срещу БКП-структурите и БКП-олигархията. Макар БКП да смени Москва с Вашингтон и Ленин с Айн Ранд. Те дадоха 30 години на БКП да проституира с тях, и вече е време да си ходят като оставят всичко само на американците и администрацията им в България - соросите и сдс-арите. Чрез Божков и Делян, те удариха БКП-олигархия и структури. ДПС като структура на БКП-олигархията, веднага притича към Турция и Ердоган, за помощ и съвет, подкрепа.

 61. 61 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3303 Неутрално

  До коментар [#8] от "kakva_e_istinata":

  Парите не миришат за Гъзетата!Няма пари,които да не вземат,било от Бонокови,Прокопиев,Стайков,Баневи,Божков.....Или перач на божкови пари и негова съпруга,танцувлаа на Павлов навремето.

 62. 62 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2090 Весело

  Адвокат Емил Писков за случая "Денков": Тези хиляди евро ги казвам като хонорар, за да откажа клиенти
  *************************************

  Това прозвуча като "подпорна стена"....

  Мараба, С-ДС доносници!
 63. 63 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2090 Весело

  Бихте ли ми дали един съвет? Аз едно разбирам от...


  - А аз. Добре, вие като кажете, че аз съм предлагал, нали, вие като ми кажете, че аз съм предлагал тази услуга, нали, или това нещо да оправя или там за определено решение на съда. Аз, съм споменал ли съм някакви лица? Коментирал ли съм аз някакви лица, по какъв начин ще стане това предлагане, какъв е механизмът, кога ще станат факти, събития? Нали вие сте слушали разговора?
  ***************************************************

  Хахахахахахахахахххахххххахххххххххххххххх!........................

  Мараба, С-ДС доносници!
 64. 64 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 22 Неутрално

  От коя част на разговорът се разбира, че става дума за подкуп?
  —цитат от коментар 29 на uvtest


  Още като четях статията, нещо ми подсказваше, че медузата ще е отдолу и ще пледира, че всичко е ок. С какво ли го държат този плужек? Вероятно с някаква скромна лепта от 1200 лв на месец, която инак щеше да е 800, колкото е заплатата за редови провинциален чиновник. Трябва да има такива гнусари, за да съществува ГЕРБ. Но до 4-5 години ГЕРБ няма да има, а гнусния плужек сам ще осъзнае, че при ГЕРБ, или при БСП, или при очертаващото се управление на демократичните сили, животът му е еднакво безсмислен и той е еднакво глупав и неграмотен.

 65. 65 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Най-слабите адвокати са тези, които излизат от МВР, ДАНС, и клиентите им винаги са от организираната или неорганизираната престъпност.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 66. 66 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Като махленските клюкарки! А стига вече!

 67. 67 Профил на _pataran_
  _pataran_
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Ми какво може да се каже?Ми нищо Това е положението за съжаление.Но ние искаме да е така нас това ни устройва и промяна не желаем.На всички избори го доказваме.
  —цитат от коментар 5 на dedoliben

  Това, дедо Либене, нема да се промени в резултат на каквито и да било избори и какъвто и да било резултат от такива - това си ни е материала, политиците, адвокатите, журналистите, интелектуалците и т.н.
  Това ни е ‘чипа’, за който Симо горския говореше и беше прав. Промяна няма да има в обозримо бъдеще, за съжаление.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK