Консултантът Мартин Божанов: Ивайла Бакалова цели да дискредитира съдебната система

Мартин Божанов

© Антикорупционен фонд

Мартин Божанов"Антикорупционният фонд" публикува днес първата част на разследването си "Списък за бързо реагиране: историята на Веселин Денков". В него бяха излъчени записи на разговори, които Ивайла Бакалова - жената, която живее с ресторантьора Денков на семейни начала, е направила с адвокати и консултанти, докато той е бил в ареста след задържането му през септември 2020 г. В тях се коментират суми, които са необходими, за да бъде пуснат арестуваният - най-малко 100 000 евро. (Вижте видеото в края на текста)


Един от споменатите в разследването е Мартин Божанов. Той е човекът, който свързва Бакалова с адвокат Емил Писков. (Интервю с Писков - четете тук)


В първа част на излъченото разследване, Божанов е записан по телефон. В разговора се чува, че той казва: "Всичко знам по това производство, знам показанията на свидетели, всичко ми е ясно по него. Но има хора, които лежаха по две години и половина в ареста и твърдяха, че са невинни. Идеята е да видим дали може да помогнем. Ако се лутате само, че той е много невинен, а съдът е много натиснат, тогава ще се въртите в този омагьосан кръг и той ще си стои вътре...", казва Мартин Божанов.
Обяснява и колко могъщ е Специализираният съд, след като Бакайлова казва, че е говорила и с посолства: "Искам да знаете, че този съд изобщо не го интересуват посолствата, но може да събере и посолствата при него и да им гледа мярка и на тях. Много е сложна ситуацията. Този съд е държавата. Никой не може да се меси във вътрешните работи на държавата и на съда. Съдът утре може да вземе и посланика и да му гледа мярка и на него".


Божанов дава интервю на Николай Стайков от "Антикорупционния фонд" , като се представя като консултант по всякакви въпроси - от градинарство до това към кой адвокат да се обърнеш. "Дневник" препубликува интервюто от страницата на организацията. (Още за разследването четете тук)


Да започваме тогава. Няма много публикации за вас, така че ако искате представете се с няколко думи.


- Казвам се Мартин Божанов. Занимавам се с търговска дейност и консултантска. Консултирам множество юридически и физически лица по всякакви въпроси. От това как да аранжират градината си или дома си до това към кой евентуално адвокат да се обърнеш и така нататък.


Добре. Не е тайна причината поради, която сме тук, тъй като бяхме тук и миналата седмица, за да си говорим с вашия колега Емил Писков, нали така?


- Емил Писков, точно така.


Знаете и темата, за която си говорихме, това са, бяха едни, бяха ни дадени, предоставени едни записи, записи на разговори, в които вие предлагате помощ в един случай. В случая на Веселин Денков и си говорите в тях за оказване на помощ в съдебната система..


- Говорим си...


Да. Това е впечатлението от разговора, който аз имах възможността да чуя.


- Помощ в съдебната система, сега да разделим малко нещата. Помощ..


Ако трябва да бъдем по-ясни.


- Помощ или ангажиране с конкретен случай и казус?


Да тръгнем по правилния път е най-краткият цитат, който и най-добрият цитат който помня от този разговор. "Да помогнем, да тръгнем по правилния път." Какво имахте предвид всъщност?


- С кого съм разговарял?


С Ивайла Бакалова, която живее заедно с Веселин Денков, който е обвинен в Специализирания съд.


- Разговарям с множество хора, с множество. Разговарям, провеждам множество телефонни разговори, да вметна само, с моя телефон ли се е провел разговорът? Моят личен телефон или лично съм говорил с нея? Как се е случило? За да мога да си спомня просто, да бъда полезен на вашето разследване.


Не знам кой кого е набрал и по кой телефон, но разговорът е по телефон.


- Лицето, което твърди, че се е свързало с мен по някакъв начин, нека да ви покаже, дали аз съм набрал нея, тя ли е набрала или да ви каже къде е било мястото и срещата с нея. Защото аз, да ви кажа честно, провеждам множество срещи, не познавам Ивайла Бакалова, не мога да потвърдя 100% кога и как съм контактувал с нея. Не съм длъжен да помня.


Не си спомняте, това че сте казали, въпросът е нещо от рода на - цитирам по памет, но по добра памет : "Да ви помогнем, ако искате вижте с колегата да ви помогнем да тръгнете по правилния път"


- Както в самото начало ви казах, аз съм управител на няколко консултантски дружества и ако евентуално съм предложил на някой да го свържа с господин Писков, това е било, понеже човекът е търсил добър наказателен адвокат. Поради големия ми житейски опит това, че познавам множество юристи, е нормално, ако някой сподели с мен, че има някакъв проблем, по гражданско, търговско или наказателно дело, аз да го насоча към някой. Вие сигурно ще попитате какъв интерес имам?


Интересът ми е следният: ако този човек се съгласи, аз ще сключа договор като консултант с него, а адвокатът, който ще препоръчам, ще работи с него изцяло по делото. Защо? В много от случаите клиентите искат адвокатът да бъде и счетоводител и одитор - всичко, да бъде всичко на това дело, това отнема множество от времето на адвоката и вместо той да се съсредоточи, да работи по дадения казус, той трябва да провежда множество празни срещи. За това моята роля, когато аз препоръчам някой адвокат, е да бъда този, който ще отговаря за срещите относно финансирането. Нали ме разбирате?


Много ли такива клиенти имате?


- Имам, да.


Т.е бизнесът върви. Разбирам. В началото на разговора казах, че има малко публикации за вас, но все пак има. Да ви питам за две от тях, които ми направиха впечатление. Едната от тях е във вестник "Сега" от 2005 г., в което свързват вашето име с


- Има ли моя снимка, има ли моя снимка?


Мартин Божанов, вие ли сте? Става дума, да ви кажа за какво става дума.


- Единственият Мартин Божанов ли съм, кажете?


Да ви питам, дали сте вие? Става дума за Бойко Божанов, споменати са имената и на Бойко Божанов, че ви е роднина и на вас във връзка с едно изчезнало дело във ВКС през 2004 г. За вас ли става дума?


- Вижте, ще ви отговоря по следния начин, без да влизам в казуса. Аз съм неосъждан и без висящи производства. Дотук.


Без висящи производства?


- Без висящи производства. Дотук.


Т.е. искате да кажете, че публикациите, които ви свързват с имотни измами, с изчезнали дела, бихте ли коментирали верни ли са, не са ли верни?


- Естествено, че не са верни. Това не е сериозно. Колкото е сериозно, че ние сме искали от някой пари с колегата, за да ги предаваме на някой друг. Сега аз мога ли да задам един въпрос?


Да, и аз мисля, че имам един последен въпрос.


- Вие слушахте ли разговора, който...


Един последен въпрос имам.


- Ок, добре. Слушахте ли разговора, който е проведен между лицето Бакалова и господин Писков?


Да, изслушах го, да. Около 30-минутен разговор.


- Аз, надълго и нашироко... 35 сте казали... Аз надълго и нашироко разговарях с г-н Писков, събуди голям интерес в мене, когато той ми разказа за какво сте си говорили. В този разговор два пъти е ставало въпрос, да не кажа 3 пъти, за корупционна практика. И то от Ивайла Бакалова. Самата тя е признала, че е дала средства сума пари за двама докладчици по делото на Веселин Денков. Чули ли сте такова нещо?


Не, нямам такъв спомен.


- Нямате такъв спомен? Това значи, че записът е манипулиран, евентуално, защото има свидетели, които са присъствали на разговора. Ако сте чули или знаете, защо не сте сигнализирали надлежните органи? Това е престъпление. Този, който затаи или прикрива престъпление, е в съучастие с този, който извършва престъпление.


Искате да кажете, че аз затаявам и не... Да, това ли казвате?


- Искам да ви питам, без нищо да е лично: Антикорупционен фонд ли сте, или сте корупционен? Не се обиждайте. Защото, ако вие сте взели...


А според вас, публикувайки информацията, подготвяйки за публикуване информацията, какво правим?


- Нали може да се изкажа. Защото, ако вие сте чули такова нещо, че съществува в този запис, и не сте го споделили с когото трябва, това значи, че вие участвате в нейния сценарий. Дълбоко се надявам вие да не участвате в нейния сценарий. Това е един лошо скроен сценарий. Това е един лошо скроен сериал. Не е този начинът, госпожа Бакалова, да скопи чрез изнудване, да постигне положителен резултат, защото ако до тук е имало предаване на подкуп и го е получил някой магистрат, то той е трябвало да бъде задържан.


И аз отговарям по следния начин - че тя ходи, провокира хора, които да получат пари от нея и да ги предадат на други лица, от които зависи изхода на делото или на мярка за неотклонение, и когато не намира такива хора, тя се обръща към вас, за да получи ефекта по един съвсем друг начин. Тоест нейната цел е дискредитирането на съдебната система. Това е моето субективно мнение. Като по този начин застрашава националната сигурност.


Добре. Един въпрос, основателен въпрос, който да я питаме. Аз имам един последен въпрос между другото. Във въпросния телефонен разговор, който аз няколко пъти чух, вие твърдите, че познавате, вие или някой който много прилича на вашия глас, познава изключително добре делото и току що миналото заседание на Специализирания съд, по гледане на мярката на Веселин Денков. Включително непубликувани протоколи, вие познавате изключително, добре това, което се е случило ден по-рано на делото.


- Вижте, ще ви отговоря на въпроса така. Ако е имало такъв разговор и ако е съществувал. Възможно е, пак казвам, с много хора съм говорил. Тъй като казах, че познавам много юристи, множество адвокати.


Познавате ли съдии от Специализирания съд?


- Не мога да кажа, защото може някой мой съученик, може да е станал съдия в Специализирания съд и някой не го познават. Възможно е и ако сега кажа, че не го познавам, и утре някой, като Ивайла Бакалова, някъде съм разговарял с човека и тръгна да кажа, да направя една снимка, вие ще кажете, че лъжа. Прав ли съм, нали?


Ами, не мога да преценя дали сте прав, преди да сте...


- Не мога да ви отговоря така. Може и да познавам. Престъпление ли е, че познавам, те престъпници ли са? Прокажени ли са? Аз не съм престъпник, защо да не се познаваме? Извършваме престъпления? Не. Не се срамувам, дори да познавам някой от тях.


Но познавате добре делото и това си личи по все още не публикуваните доклади.


- Вижте, не познавам добре делото. Прекъснахте ме отново. Исках да кажа, че тъй като познавам много юристи, е нормално, когато седнем да говорим някъде, при нас така става. Вие сте журналист, аз също съм бивш собственик на медия, доскоро имах медия.


На коя медия, ако не е тайна.


- Продал съм я вече и не знам дали искат хората да се коментира.


Любопитно ми е.


- Може би някой ден ще научите. Обективна медия, никога не съм писал за никой нищо, което не е истина. Абсолютно никога не съм взимал страна.


Така, и да се върнем обратно на делото. Случвало се е, случвало се е наистина, да го коментирам с адвокат това дело. Да, не мога да го скрия. Не е на Веселин Денков, случвало се е и той ми е разказвал, ставало ми е интересно, лошо ли е? Не мога да му спомена името, защото не знам дали човекът е съгласен да му се споменава името. Дали няма да има нещо против, дали иска изобщо да бъде известен в медиите. Разбирате ли ме? Само заради това не го правя.


Но да, разговарял съм и съм питал, интересувало ме е, интересувам се от всякакви дела, за да бъда добър консултант. Иначе ще бъда един лош консултант. Интересувам се от изхода на търговски дела, които, примерно да кажем, че са известни, наказателни дела, интересувам се.


А това, това интересуване включва ли входиране на информация директно от съдебните заседания, преди публикуването на...


- Какво значи публикуване, какво значи публикуване, ако вие познавате...


Впечатлението от този разговор е, че има някакви начини, въпросният човек, чийто глас много прилича на вашия, очевидно познава добре делото, преди да е излязъл протокола по него.


- На кого?


Това е изключително любопитно.


- На кого, какъв протокол? Мисля, че преди малко бях изчерпателен относно този отговор и ви казах, че познавам адвокат, който се явява по това дело, не за Веселин Денков, той ми е приятел, много близък приятел и ви казвам, че е нормално да съм коментирал с него. Ако нещо е направило фрапиращо впечатление в него, не е нужно протоколът да е излязъл. Той го е чул. Той го е чул вътре в залата и след това го е прочел. То не е тайна, че тези протоколи ги има по делото.


В моя въпрос преди малко изрично ви казах, че става преди публикуването на протокола.


- Това го твърдите вие.


Мисля, че има начини да се уточнят записите откога са, аз знам деня, в който съм ги получил, и не беше излязъл протокола.


- Вижте, уточнете ги, за кой проткол говорим. Сега, хайде да се върнем за кой протокол говорим.


Заседанието беше в петък, аз го бях намерил между другото и записът също идва тогава.


- Същият адвокат, така стана, вижте сега, за да си говорим истината. Същият адвокат беше възмутен от това нещо.


От кое?


- От това, че Ивайла Бакалова си позволява да записва съдебни заседания. Възмутен е. Това беше причината да говорим с него по този въпрос. Аз също съм възмутен, как може едно лице да си позволи да ме записва. Възмутен съм. Разбирате ли? Възмутен съм, това е, което мога да ви кажа. Мисля, че бях изчерпателен.


Добре, ако има още нещо важно, което мислите, че трябва да се знае.


- Не. Няма нищо, което трябва да се знае. Аз мисля, че казах всичко, плюс това утре някой от нас може да бъде страна по някое дело и да има качество, така че ще спрем дотук, това е, което можех да кажа. Много ви благодаря за отделеното време.


И аз благодаря за същото.


Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Мамин сладък. вЕрваме Ти. Ивайла е крива, ама бих искал за чуя, каква е причината да няма нито един осъден от тези дето са обществено известни с поразиите си ???

 2. 2 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Може ли някой да дискредитира съдебната система повече от този толкова одухотворен консултант?

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 3. 3 Профил на riy15648635
  riy15648635
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Аз пък мисля че нищо не може да дискредитира съдебната система повече от мутрата на въпросния консултант/ може би с изключение на мутрата на другаря Пееф/

 4. 4 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 408 Любопитно

  Божанковъ е прав,ако и да мяза на джебчия в Лондонското метро!
  Самият факт,че защитава съдебната система го издига в очите ми ,като смел гей опълчил се на група ретроградни скинари!🥳👍

  Много съм прост
 5. 5 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  Аз пък мисля че нищо не може да дискредитира съдебната система повече от мутрата на въпросния консултант/ може би с изключение на мутрата на другаря Пееф/
  —цитат от коментар 3 на riy15648635


  Този какво общо има със съдебната система, та да може да я дискредитира?

 6. 6 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 408 Любопитно

  От къде се навъди толкова измет ,толкова биологичен отпадък в България само за 30 години!?Въпросът е риторичен.🙉🐞🙉🐞🙉

  Много съм прост
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Янките да ни принудят да изискаме всеки магистрат да мине през детектор на лъжата и да отговаря на "само" три въпроса, неиздържалите - вън, без съдебно преследване, без "Магнитски". Тогава идва въпросът - колко читави, непробити, ще останат? Може би броят им ще е равен на пръстите на двете ръце? Или на едната ръка?! И как ще продължи да съществува тази разядена, ръждясала система?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Единствените, които могат да дескридетират съдебната система са нейните ръководители и служители, които имат контакти с нечистоплътни субекти като този.

 9. 9 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 799 Весело

  Консултант с богат житеjски опит. От снимката си личи че някой му е чупил черепа, сигурно за да стигне до мозъка му и скритото в него know-how.

 10. 10 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 813 Весело

  Дневник, от "Антикорупционният фонд" публикувате с охота! Нещо за антикорупционният секретар да напишете или това е тема табу за официоза на новата власт. Корупцията е корупция само когато "другите" я правят! 112-то място.........

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  Човек като чуе "тоя е гербаджия" и веднага си предствя нещо като Мартин Божанов

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 12. 12 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Този Антикорупционен фонд е финансиран по същата програма по която е този на Навални ли? От американското правителство? За очерняне и дискредитиране на всичко национално? И за налагане на страх, че всичко се дебне от американците и техните копои?

  Свободата, Санчо...
 13. 13 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 681 Неутрално

  "Консултирам множество юридически и физически лица по всякакви въпроси. От това как да аранжират градината си или дома си до това към кой евентуално адвокат да се обърнеш и така нататък"

  'Бах ти универсалния консултант, майна!!! Тоя от СПИН лекува ли?

 14. 14 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  Аз пък помислих, че такива "консултанти" като теб, вече са я дискредитирали достатъчно и няма нужда други да се опитват.

  Sic transit gloria mundi
 15. 15 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Според Елисавета Панова, г-н Бойко Борисов й казва в парламента:

  „Без Пеевски нищо не можеш да правиш в тази държава,
  знаеш кой владее съдебната система.“, 08.01.2021 г.
  segabg.com/hot/category-bulgaria/zhenata-na-lozan-panov-borisov-peevski-vi-e-samo-smokinovo-listo

 16. 16 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 337 Неутрално

  ама разбира се. Сектата на ДБ ще защитава и Ивайла Бакалова и Божков и всичкото мутри. Такива са си те. И пак стана сексида си русофил. Ей го радев колко е светен, умен...
  изчегъртахме ги!

  Изправи се (и козирувай!) - Мутри, Номенклатура!

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 17. 17 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Адвокати, съдии и най-вече прокурори - всички долу на дъното на морето!
  Няма един свестен! Толкова години слушам, че имало свестни, а не съм видял един!

 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3101 Весело

  Консултант ,който посредничи на адвокати ? Такава професия за пръв път чувам. Само не разбрах каква му е тарифата 100 000 евро?

 19. 19 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  Тва звучи като "Евреите се опитват да дискредитират концлагерите"...

  Sic transit gloria mundi
 20. 20 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Както казваше в близкото минало един виден член на съдебната система: "Оферирай!"
  Как може хубавицата Бакалова да се стиска за някакви си 100к? Срамота!

  master
 21. 21 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 337 Неутрално

  цъкат минусчета, мълчат и сменят темата.

  Хайде да си го кажем открито - сдружението безработни, което иска да изчепка скандали, поради своята фрапантна некомпетентност реши, че като не може да види нищо явно, ще си го продуцира....

  такива като мая манолова и нейните мутре-свидетели, среда като на ивайла бакалова, размахвани твърдения за подслушване - ето това е вашето отражение, избиратели! Толкова сте и вие компетентни!!!

  за да няма анти-герберски обиди - аз казвам, че не е това начинът! В момента номенклатурата пркрива операциите на Държавна сигурност, като бовинява шайка клиентелисти, които се възползваха от коината, за да се обогатят - герб.
  Но герб ли създаде соц-средата, корумпираната прокуратура И СЪД, мафията, собствеността на държавна сигурност?

  Просто винаги сте били изключително повърхностни, неинтелигентни и семпли, замъглиха ви съзнанието с някой си пеевски (несъществуащ образ), ДС си смени клоуните на власт, и вие, избиратели, коментари, недостойни хорица, цъкащи минуси тука (но нямащи какво да кажете) изпаднахте в дълбоко еснафски щастие - БЕЗ ДА СЕ Е СВЪРШИЛА НИКАКВА РАБОТА.

  Ами разбира се, че си я заслужавате кочината - това сте самите вие!

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 22. 22 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Консултант по всичко! Ще рече човека който събира парите

 23. 23 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 22 Неутрално

  На тоя някой освен медузата и медузо-подобните вярва ли му?

 24. 24 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Весело

  След Буля Цеца и Дани Кучешкия Поглед, след Цацаров и Каскетов, след Красю Черничкия и Каките не виждам кое може да дискредитире съдебната система повече?

  klimentm
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2090 Весело

  "Консултирам множество юридически и физически лица по всякакви въпроси. От това как да аранжират градината си или дома си до това към кой евентуално адвокат да се обърнеш и така нататък"'Бах ти универсалния консултант, майна!!! Тоя от СПИН лекува ли?
  —цитат от коментар 13 на sow29372525


  Не, но отлично лее куршум!

  Мараба, С-ДС доносници!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Тоя консултирал всичко... Е'гати всестранно развития! От това как да си свариш компотите и ракията, като минем през правни консултации и стигнем до научно-развойна дейност и инвестиции на капиталови пазари.
  Ей такива нагли и безпарднонни смешници са инсталирали герберастите навсякъде да са посредници при корупционните "сделки". Нека си припомним и за Пепи Еврото.
  А и ако случайно някой такъв отнесе пешкира, няма да е голяма загуба - добре са го измислили герберастите.

 31. 31 Профил на Разумен Октопод
  Разумен Октопод
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#21] от "Октавиан":

  Първо тролиш с малоумщини, които нито имат общо с истината, нито се доближават до някаква дискусия. После ревеш като малко дете, че никой не му се занимава да спори с кръгъл идиот. Голяма жертва герберунгелска се изкара :D

 32. 32 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Тоя е по-гнусен и от Петьо Еврото. Любена би се влюбила на момента !

 33. 33 Профил на Разумен Октопод
  Разумен Октопод
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#26] от "Mike Crazy":

  Пак ли те активираха бе Унуфри? Никой не ти бръсне тъпите опити под Турбофен жалкото акаунтче, и мина пак на стария ник. Не помниш ли, че и с този беше същото? Постваш дебилщини под всяка статия, в началото хващаш някой нов шаран, но за около месец вече целия форум те игнорира. Дори не си правят труда да ти кажат колко си тъп. Как е усещането? :)

 34. 34 Профил на okli
  okli
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Маминката им "консултанти" и лъжлива измет!

 35. 35 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#23] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Рожбичко златна, слънчице ясно, защо реши, че му вярвам? За разлика от членовете на една секта, които вярват като на Господ на своите гурута-Черепа, Галева, Рашков..., аз гълъбче, вярвам само на доказателства.

 36. 36 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Весело

  До коментар [#13] от "sow29372525":

  При нужда дава консултации.

 37. 37 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#23] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":Рожбичко златна, слънчице ясно, защо реши, че му вярвам? .
  —цитат от коментар 35 на uvtest


  Щото те видах да ачкаш и под другата статия с пяна на уста, макар, честно казано, да не се задълбочих в писанията ти, вече знаейки твърде добре, че в тях няма да намеря нищо умно.

  Всъщност, ти си абсолютно прав: при теб е напълно възможно да не му вярваш, но да се пенявиш тука и да спориш с хората, които много добре знаем за какво иде реч. Гербавите мерзавци сте точно такива.

 38. 38 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2170 Весело

  До коментар [#35] от "uvtest":

  Ъхъ! Даже знаем и на какви доказателства вярваш..Кога Божков каже , че е финансирал протеста, това е доказателство, кога каже , че е корумпирал Борисов, вече е престъпник и не може да му се вярва..Мдам, така е..

  Sic transit gloria mundi
 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Весело

  "Да ви питам, дали сте вие? Става дума за Бойко Божанов, споменати са имената и на Бойко Божанов, че ви е роднина и на вас във връзка с едно изчезнало дело във ВКС през 2004 г. За вас ли става дума?"

  Как всичко си идва на мястото !😂😂👍

 40. 40 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Тоя консултирал всичко... Е'гати всестранно развития! От това как да си свариш компотите и ракията, като минем през правни консултации и стигнем до научно-развойна дейност и инвестиции на капиталови пазари. Ей такива нагли и безпарднонни смешници са инсталирали герберастите навсякъде да са посредници при корупционните "сделки".
  —цитат от коментар 30 на antikonti


  Те самите са такива. Почва се от главата - безпардонния лъжец Бойко Борисов. Чудя се дали на влизане в тая отиваща си вече секта ги препитват дали лъженето не им е проблем, и тогава да ги приемат. Медузо, тъй лий, ма? 😁😁😁

 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#37] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Къде, драги мой, видя тук да споря или да се "пенява"? Или си караш със заучени фрази, че така е по лесно?

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 337 Неутрално

  харесва ми как мижитурките не отговярят за сектата на партия на живковски чекист от възродителния процес и внук на руски генерал, мълчат като македонци и говорят за герб, за да си защитят недостойната и скапана позиция под страниците на весник, създаден за да манипулира от друг комунистки син.

  Какво ли ви в душицата?? Ами нищо, същото каквото и на предците лакеи от ссср периода....

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  МАйко мила , как ще излезем от това тресавище?

 46. 46 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5706 Неутрално

  До коментар [#2] от "Птоломей Едно":

  +++++++++++++++++++++

 47. 47 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Любопитно

  "Консултантът Мартин Божанов: Ивайла Бакалова цели да дискредитира съдебната система"

  "Консултанте, консултанте" тази съдебна система у нас е тотално опорочена!И то от такива индивиди като тебе , които активно участват с гнусни и вонящи на корупция деяния!!!

 48. 48 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Любопитно

  До коментар [#1] от "442":


  До коментар [#2] от "Птоломей Едно":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Такива като този по-горе на снимката са "еманация" на "превзетата държава"

 49. 49 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Това , което никой не коментира е , че тук става дума за корумпирани съдии.
  Този е посредник между обвиняеми и съдии , ако не сте разбрали още.
  И после идват въпросите - как стана така???
  Ами как:
  "Ние ги хващаме те ги пускат!"
  "как една социално слаба дъщеря на съдия си купи хотел на преферинциални цени, като за малоимотни?"
  Как доказани престъпници се изсулиха без присъди?
  Как престъпници създадоха партия и "български съд" я узакони???
  как престъпници с по 7-8 висящи дела станаха кандидати за НС???
  Ми не се учудвам, та "Кметицата" си имаше партия и се кандидатиря за нам си кво.
  После забременя непорочно...
  Та не Гешев е проблема, ами съдиите и воглаве с Панов са в кюпа, щото не от прокурорите зависи присъдата , а от съдът !!!
  И колкото и да плюете, то е като вола - рие си по гърба.
  Тоя от "антикорупционен фонд" са се усетили че почвата е лъзгава и топката ще отскочи право в Съда, та са намерили изтривалка в лицето на някакъв "консултант" когото да представят за "Дявола", та да отмине бурята в Съда.
  Е, не се получава, овсите мое да кълват на огъната карфица, ама ....
  Ако не разбирате , прави сте, кво ви пука !

 50. 50 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Тоя Роршах съм го виждал на живо в центъра. Самочувствието му е до небесата. Чудил съм се какво работи. Явно бил "консултант" човека :)

 51. 51 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Съдебната система отдавна е дискредитирана и проядена от боклуци като този. Не че бакалова е свестна, ама както и да е

 52. 52 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Тоя "Роршах" работи това , което работеше "Черничкият" - посредничи между съд и обвиняеми.
  Само че, че е според закона , както в САШ се явяват модераторите, за облекчавяане на процеса или за избягването му, а тук е за обогатяване на съдии.
  Ако още не сте го разбрали, жалко че се именувате умнокрасиви. Или някой ви нарече така, ама явно е в дълбока грешка - почти като израза "блондинка" е и вашето :)

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 979 Неутрално

  ....Само че, че е според закона ....
  ______________________________

  ...само че, не е според закона....
  Сори за грешката!

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Тоя "Роршах" работи това , което работеше "Черничкият" - посредничи между съд и обвиняеми.Само че, че е според закона
  —цитат от коментар 52 на amanotwas


  😁😁😁

  Какви ли още бисери ще чуем от гербавите, докато пропадат в киреча... Хубаво е, че вече служат единствено за забавление.

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  "Занимавам се с търговска дейност и консултантска. Консултирам множество юридически и физически лица по всякакви въпроси. От това как да аранжират градината си или дома си до това към кой евентуално адвокат да се обърнеш и така нататък."
  За такива консултанти не бях чувала. Направо е специалист по всичко.

 58. 58 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Работещ "консултант-сводник" в сивата зона между корумпираните и корумпираните...Такива не живеят дълго..

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#53] от "Mike Crazy":

  Майки, ти сега ли разбра за преврата???
  То хората отдавна говорят за това, ама никой не чува :(
  Някой спомня ли си думите на Решетников, когато цитира Нинова(дали е говорил с нея, а тя отричаше)?

  Ще цитирам по памет, щото не ми се търси оригинала, ама е горе -долу следното:
  К.Н - Сега е момента да вземем властта.
  Р- Не , не е сага, когато дойде, ще разберете.
  ____
  И тогава ще се наложи ""зачистване" на неудибните,...

  "Зачистване" на руски значи унищожаване, дори физически, приема се като заповед за убийство.
  Разбирате ли къде в момента сме, в интервюто на Решетников ,за избора на Радев за президент???

 61. 61 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Май не съм запомнил всичко точно, но все пак е нещо такова :(

  "Не отдавна ми се отдаде възможност да разговарям с лидера на Социалистическата партия на България. Тогава тя ми каза, че ще ще издигнат кандидатурата на генерал Радев. Попитах я какви лозунги ще издигнат, сред тях ще има ли такъв, че България трябва да стане неутрална, самостоятелна страна? Тя ми каза – „още е рано“. Така или иначе победата на Радев е знак, че в България е дошло време за смяна на елита. Разговорът се проведе през лятото на 2016 г. Трябва да имаме предвид, че генерал Радев не може да излезе и да каже, дори и много да му се иска, че желае България да излезе от НАТО. Той не може да направи това, защото е издигнат, макара и да не е неин член, от Социалистическата партия. 40% от гласовете за него, които бяха общо 60% са гласове на социалистите. Соцпартията не е издигала лозунг за излизане на България от НАТО и той като човек издигнат от тази партия не може да издигне на тези избори лозунг за излизане от НАТО“, разказва ген.-лейтенант Леонид Решетников. "  ______________  https://tribune.bg/bg/mrezhata/reshetnikov-prez-2016-g-ninova-ne-izkliuchi-vazmozhnostta-balgariya-da-se-razgranichi-ot-nato/

 62. 62 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Май не съм запомнил всичко точно, но все пак е нещо такова :(

  "Не отдавна ми се отдаде възможност да разговарям с лидера на Социалистическата партия на България. Тогава тя ми каза, че ще ще издигнат кандидатурата на генерал Радев. Попитах я какви лозунги ще издигнат, сред тях ще има ли такъв, че България трябва да стане неутрална, самостоятелна страна? Тя ми каза – „още е рано“. Така или иначе победата на Радев е знак, че в България е дошло време за смяна на елита. Разговорът се проведе през лятото на 2016 г. Трябва да имаме предвид, че генерал Радев не може да излезе и да каже, дори и много да му се иска, че желае България да излезе от НАТО. Той не може да направи това, защото е издигнат, макара и да не е неин член, от Социалистическата партия. 40% от гласовете за него, които бяха общо 60% са гласове на социалистите. Соцпартията не е издигала лозунг за излизане на България от НАТО и той като човек издигнат от тази партия не може да издигне на тези избори лозунг за излизане от НАТО“, разказва ген.-лейтенант Леонид Решетников. "  ______________  https://tribune.bg/bg/mrezhata/reshetnikov-prez-2016-g-ninova-ne-izkliuchi-vazmozhnostta-balgariya-da-se-razgranichi-ot-nato/

 63. 63 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Това със "зачистването" е от друго интервю и не променя казаното по-горе от мен.
  То е много скандално и за 2-3 минути не успях да го намеря, но разговорът е за това как БСП ще превземе властта и кога е ъдобния момент за това.
  Е, отговорът е - Сега! И те действат яко!
  И вие си стоите, и си си гледате сеира..
  Що било после лошо.....

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 633 Неутрално

  тоя нищо не каза.
  то това му беше целта.
  чнгесарски похвати тип
  симеоново и десе.

 66. 66 Профил на xkz38522096
  xkz38522096
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Само не разбирам какво ви ядосва!
  Във всяка демократична система/държава има подобни хора, консултанти и т.н.
  Някъде са фирми другаде са адвокатски къщи и т.н
  ТОВА им е работата да са навътре със всички неща които се случват, да знаят всеки слух, кой с кой се ебе и т.н.
  ТОВА им е работата!!!! И да могат да изкарат кинти, а може и да не изкарат!!!!
  А тука смотаняците словоблюдстват и се правят на умници!!!!

 67. 67 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 750 Весело

  Консултантът Мартин Божанов:
  Ивайла Бакалова цели да дискредитира съдебната система
  ******************************************************************************

  Ха!
  Че то , ИМА ли накъде повече да се дискредитира съдебната система?!?!
  Тя ,самата се само-дискредитира ежечасно ,и повече от успешно.
  Всъсщост ,като се замисля....
  Имаме ли въобще съдебна система?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 68. 68 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 750 Неутрално

  До коментар [#67] от "onemanband":

  За пример...КАКВО ново по аферата ''Осемте джуджета'' ?
  Ня'кво развитие ?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 69. 69 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 136 Неутрално

  На този нивото му е много високо. Интересно как като стане въпрос за мафия и измами България е на едно много високо ниво, а когато стане въпрос за друго, България е все на последните места?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 70. 70 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Не е ясно какво цели Ивайла Бакалова. Но ако действително така стават нещата с освобождаването от ареста ще са необходими отговори. А ако пък друг си го причини ще стане интересно.

  SHADOWS of SOFIA
 71. 71 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 136 Неутрално

  До коментар [#64] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Без да обиждате не можете. Комплексите трябва да се избиват.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 72. 72 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#66] от "xkz38522096":

  ядосва ме това , че тези вирми , или единични субекти , се движат според законодателството в страната - в случая САЩ.
  там съдебния процес струва много кинти и затова е прието за неразумни спорове да се приеме модератор, който да изглади споровете и да се стигне до извън съдебно споразумения , което спастява освен пари на фирмите , които спорят, то и много пари на данъкоплатците.
  В случая , съсвсем не е така - тука става дума за споразумения м/у обвиняем и съдия.
  За мярка за неотклонение .
  Значи ше лежи в ареста, ама, ако кихнете 200 бона , може и в къщи да лежи.
  Нали се сещате, че тия, Бакалова и "Антикорупционен фонд" и всичките експерти по темата паднаха в голяма дупка и таа дупка е Съдът с голямо "С".
  Демек посочиха корупцията и мястото и в съдебната система и то е ясно още от "гнилите ябълки" - Съдът в РБ е корумпиран и работи по поръчка!
  Това е дами и господа, ледът се пука!

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 979 Неутрално

  ще ви разкажа една приказка от времето на соца. За корупция в съдебната система.
  Много проста врътка - делата се гледат по подредените папки - наи горната е настоящата, а другите си чакат реда.
  И познайте кой - май цар Киро реши ребуса - на деловодителките , които подреждат папките им се плаща(не без знанието на ония отгоре, нали не мислите,че една секретарка има власт да заобиколи законите) та определени папки да стоят най-отдолу и да не видят бял свят с години.
  Имаше голям процес и си отнесоха стореното деловодителките(секретарките) даже със осъдителни присъди по 5 и повече години, ама никой от шефовете им не отнесе калая.
  И това е случка от 1984-5 година за борба с корупцията в съдебната система.
  Тогава прокуратурата нямаше нищо общо,
  Там крадяха и се корумпираха по друг начин - представени пред съда доказателства .
  Имах познат, брат му стана окръжен прокурор на областен град.
  като ми показваше снимки от вилата на брат му(преди това обикновен прокурор в областен град) се замислих(ония години след 90 -та се се замисляхме, а после спряхме )
  как един прокурор е изкарал от заплата (барабар с жена му и родата му) около 1 милион (сегашни пари ), та да построи тоя дом по тошово време???
  Е не немерих отговора , докато не се сблъскай с "оная прокуратъра" Живковската. тогава ми станаха много неща ясни.

 75. 75 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 1066 Весело

  До коментар [#4] от "Тошо Кочев":

  На полфрийман го определяш ти:)))

 76. 76 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#73] от "Mike Crazy":

  Майки , това никой не може да го докаже!
  да аз вярвам , че пликът е бил пълен с Евро, и то в банкноти поне по 100 или 200. Не знам колко са копюрите на еврото и дали има 200 , ама нали 500(има такива) са за мафиотите, та не вярвам да са се разплащали с 500 евро, още повече , че е било спряно от 2014 за производство., ама едва ли е било с по 5 евро банкноти. ако не са и монети...
  А , да , в плика е имало интимно бельо , подарък за любимата жена на Човека, а митничаря му е оказал дружеска помощ, да го внесе от Франция без мито, нали, щото тук не се намирало подобно.
  А нали се сещаш , че човека, който коли и беси в МВР не е Рашков, а човека , получател хартиени пликове , да доста тежки, ама...
  И после той определя и шефове на митници и на МВР и на ДАНС и на ....и оня клоун рашков е само пале в стадото Му!
  Ако разбираш какво говоря , по добре си мълчи, щото и за нас ще доде Рашков!

 77. 77 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Весело

  Партенката на Бакалова беш ясна.... но тук се раздаваха вече присъди!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 78. 78 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Тук в САЩ във финансовия свят е много актуално едно движение на малките инвеститори или по-редно би био да ги нарека комарджии. които се борят срещу големите хедж фондове и успяха да постигнат резултати.
  Та те наричат себе си "маймуни" ("apes").
  Моето предложение е Мартин Божанов да се кандидатира за маскот.
  Аз ще гласувам за.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 79. 79 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  А в националните телевизии по темата ни дума, ни вопъл, ни стон.

 80. 80 Профил на hik131059121
  hik131059121
  Рейтинг: 189 Неутрално

  Първо не знаел коя е Ивайла Бакалова и за кое дело става дума, после се възмущавал заедно с адвоката че правила записи. Колко "компетентен" трябва да е "консултант", за да си противоречи коренно в рамките на няколкоминутно интервю? Така става, когато безмозъчни мутри влезнат в обяснителен режим: една обида за интелекта на будните граждани.

 81. 81 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 194 Неутрално
 82. 82 Профил на gir301052374
  gir301052374
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#43] от "Октавиан":


  ОКТАВИАН!

  пак не ви се разбира? въпреки положеното писмено усилие - личи си от текста! иззад емоционално пренебрегнатите речеви правила на етичния словоред, наднича естетическият корсет на вехт класово-патиен подход. да, форма без тегло? а освен формата, важно е и… естествено, сам се досещате. знаете го! тогава защо липсва?

  всъщност, съдържателните белези във вашите текстове до известна степен остават разпознаваеми, макар да са изключително повърхностни, неинтелигентни и семпли, като спомен от… замъглен, несъществуващ образ. виж, описанието на непосредственото ви обкръжение, вече е по-осезаемо: недостойни хорица, цъкащи минуси, безмълвни, рахатясали в дълбок еснафски кеф, безделници, мижитурки, сектанти… даже и македонци, лакеи от ссср?! ма, с какви само лица общувате бе, човек! дали не ви манипулират?

  ми, има всякакви “други”, потърсете тяхната компания! общуането ще ви помогне да се изразите. щом се справите и с осмислянето, тогава ще ви чуят!

 83. 83 Профил на cfs34668776
  cfs34668776
  Рейтинг: 122 Неутрално

  Не не е Ивайла, вие я компрометирате.
  С искания за подкупи.

 84. 84 Профил на герб е мафия
  герб е мафия
  Рейтинг: 931 Весело

  Цял свят ви казва че съда в България е МАФИЯ, тоя вика една бивша манекенка иска да го дискиридитира... за много тъпи ни взима мафията, тоя е платена уста на мафията

 85. 85 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1883 Неутрално

  Този "набожен човек", който се моли на Господ и пали свещи, се явява наследник на Черничкия. Помните ли онзи печален "съдебен лобист", известен с прякора "Черния"? Преди години имаше скандал около него. Оказа се, че въпросният герой ходатайства за назначаването на съдии. Но го осветлиха и неговите господали от Хотел Берлин бързо го скриха.

  Божанов е следващият осветлен. Както и Писков. Не знам мотивите на Бакалова да вдигне този скандал, но не би следвало да я правим героиня, защото тя се опитва да спаси от затвор своя мъж, известен бандит. Стигнахме дотам, че приятелката на подсъдим за тежки престъпления да изобличава недъзите на съдебната система.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Весело

  До коментар [#64] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Не, не пиша повече от теб, сигурно сме 1/30 в твоя полза, а докато пиша само един коментар, между 300 и 500 лв. ми влизат в "джоба", средно 75 000 на месец, "включи ли"?!
  Пенсионерче?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 93. 93 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  същите тея тъпотии са публикувани още на 31 май... консултант-градинарят все пак се е сетил коя му е медията... май, хахах

  ИВАЙЛА БАКАЛОВА СЪС СТРАННИ МАНЕВРИ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ВЕСО БРАДАТА!
  https://politikata.net/503014/

 94. 94 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Нямам съмнение, че световният рекорд по наглост и дебелоочие е притежание на българин, подобен на горния екземпляр.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 95. 95 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Приятелството наистина не е престъпление,но неоторизираното вмешателството по делата,включително и за лобиране за адвокатска кантора
  би следвало да е престъпно деяние,особено тежко,когато е свързано и с изнудване на една от страните или заплахи,включително и от адвоката или към него.В съдебната зала по време на процеса трябва да седопускат само оторизирани да присъстват на делото,като се легитимират със служебна карта и легитимни журналисти .легитимирали се по същия начин ,чрез служебна карта.

 96. 96 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#88] от "ory45812732":
  Никакви консултанти и разни посредници(консултанти па били и вещи лица) без назначение от съдия не трябва да се допускат до делата и никакво изнасяне от съда на документи по делото,без разрешение от съдията по делото.Записи в залата,по време на делото, само от журналисти с разрешение на съдията по делото.Достъп до делото само от адвокатите на страните,прокурор,и самите странинпонспора само след легитимация с лична карта.

 97. 97 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 337 Неутрално

  Милото растение.
  Аз мисля, че другите, поне интуитивно разбират добре какво казвам.
  Ама било толене и кръгъл идиот, кое, това, че гласуваш за нагла и некадърна комунистическа номенклатура или това, че го посочвам? Сектата дб последователите сте това, за което пишеш, не друго. И жалката форма на cancel culture, която проявявате, как като цъкнеш мениус щото не било верно, значи атанас атанасов не е бил прокурор от възродителния процес, без нито един полезен работен ден през последващите години, освен да пуска слухове, или другия полуидиот, все едно като си решиш че не е, значи не е формиран във върло комунистическо семейство сс контюнюитет на комунуидния си манталитет....не е така, защо ти, някой си човечец така сси сси решил, и който каже нещо друго - троли. И така, България обсебена от скалалци + други насекоми, които бодро гласуват и отрицават каквато и да е критика, това просто няма бъдеще. Според мен не ти е мястото изобщо да се обаждаш, но - имаш това право...по някакви причини.


  До коментар [#21] от "Октавиан":Първо тролиш с малоумщини, които нито имат общо с истината, нито се доближават до някаква дискусия. После ревеш като малко дете, че никой не му се занимава да спори с кръгъл идиот. Голяма жертва герберунгелска се изкара :D
  —цитат от коментар 31 на Разумен Октопод


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 98. 98 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 337 Неутрално

  До коментар [#82] от "gir301052374":

  дб е сбирщина номенклатура и безработни, каквото и да напишеш за непознат за теб човек - едното е факт защото е видимо от всяко интервю или други форми на изява, а другото - просто много те е яд, че на ОФто ти някой коментира и ти затруднява живота да се обясняваш, че не си един обикновен комунистически човечец.

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 99. 99 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Този беше осветлен. Дотук беше консултантството му. Вероятно си представяте колко му е гадно :)

 100. 100 Профил на Iordanka Strauss
  Iordanka Strauss
  Рейтинг: 249 Любопитно

  До коментар [#6] от "Тошо Кочев":

  Ами и аз това се чудех, само че преди 30 г.
  Офисът ми беше на Славянска, и като минех по Раковска, все се чудех... Изведнъж се появиха, по-рано въобще не бях виждала такива "лица" (вкл. и на "господина" от снимката).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK