"От една кола - кран с четири моторчета": Кирил Петков отговаря на Макс Фриш

Кирил Петков като служебен министър на икономиката

© Юлия Лазарова

Кирил Петков като служебен министър на икономикатаМакс Фриш (1911-1991) има необикновена творческа съдба - през годините работи като архитект, журналист, автор на критически студии и сценарии за филми. Като част от своите "Дневници" (1966 - 1971), Фриш публикува поредица въпроси, групирани в няколко части. Всяка от тях полемизира определена тема - човешкия род, брака, надеждата, хумора, парите, приятелството, родината, собствеността и смъртта.


Кирил Петков е икономист, предприемач и министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев. Завършва финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет. Развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност. Фирмата му "ПроВиотик" притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ. Женен, с три деца.


Разговарям с Кирил Петков между две негови работни срещи. Прави впечатление на човек, който някак успява да бърза, без да е припрян. Обмисля отговорите си. Отклонява прекалено личните въпроси.
Казват, че до един момент човек прави неща, които се надява да бъдат споменати в CV-то му, а след това - неща, които да споменат в надгробното му слово. Вие на какъв етап се чувствате в това отношение?


- За мен това е лесен въпрос. Ще Ви отговоря с абсолютна точност колко ме интересува какво пише в CV-то ми. Нула - нито повече, нито по-малко. Така е от момента, в който завърших магистратурата си и започнах моя си бизнес. Но и това, какво ще пише в надгробното ми слово, също не ме вълнува особено в момента. Някак твърде суетно ми се струва да го мисля още отсега. Нямам я тази грижа, че трябва приживе да си правя паметник. Това, което ми е важно, е да правя избори и да върша неща, които са творчески, интересни, помагат на други хора и за които впоследствие няма да съжалявам.


Кой човек, вече починал, бихте искали да видите?


- Може би звучи банално, но бих искал да видя отново дядо ми (от страната на майка ми) и баба ми (от страната на баща ми). Ще ми се да си поговоря с двамата - да споделя опита и нещата, които ми се случиха през последните 8 седмици. Дядо ми бе учител по професия и истински просвещенец по дух. Всичките ми разговори с него в детството бяха за това колко далеч би могла да стигне България, но как все се спъва по пътя. А баба ми бе удивително смел човек, опълчила се срещу ДС и преживяла Белене. Чувството й за справедливост бе пословично.


Много ми се иска да им разкажа за това какво става в България днес. Мисля, че истински биха се зарадвали. Защото знам, че цял живот са чакали нещо хубаво да започне да се случва и тук. Да запретнем най-после ръкави и да използваме потенциала, който имаме като нация. Може да прозвучи гръмко, но аз вярвам, че възможностите пред нас са огромни.


Кой човешки недостатък бихте простили най-лесно?


- При този въпрос човек неизбежно се замисля първо за себе си и за собствените си недостатъци с надеждата те да са простими. Бих простил кипването, твърде емоционалните реакции. Но само, когато става въпрос за истинска емоция, а не за театър и манипулативност.


Какво според Вас другите не харесват у Вас и какво Вие самият?


- Аз не харесвам това, че закъснявам. Повечето пъти не съм навреме, защото вярвам, че мога да свърша още нещо в малкия промеждутък между два ангажимента. Или просто си мисля, че графикът ми, поне на теория, е перфектен, а това в реалния живот почти никога не е така.


Другите не харесват това, че работата с мен винаги предполага някаква ентропия. Няма пълна структурираност. Проблемът обаче е, че аз гледам на този факт като на елемент от креативността ми. За мен това не е недостатък, който искам да преодолея. И всъщност точно това мое усещане е проблем за другите. Но поне не им е скучно!


Фриш казва, че неговият най-голям страх е повторението. Кой е Вашият най-голям страх?


- Дълго време опасението ми бе, че имам късмета да разполагам с добро здраве, добро образование, семейство, среда и финансова стабилност, а би могло да се случи така, че един ден след години да седя на плаж Корал, например, и да си дам сметка, че не съм оползотворил всичко това, за да променя нещо около мен към по-добро. Че ще погледна назад и няма да видя онази важна положителна промяна, която се е случила на базата на моите усилия. Че съм приоритизирал спокойствието, комфорта и сигурността и не съм се престрашил да скоча в дълбокото.


Две неща, които ми се случиха в последните 3 години, ме успокоиха в това отношение. Първото бе спасителна операция за Боян Петров, когато с моя баща летях с вертолет над зъберите на връх Шишапангма, на 8000 метра височина, без кислород, рискувайки много само с една цел: да помогнем на приятел. Другото е сега, когато оставих бизнеса си и реално не виждам семейството си в опит да сменим посоката на развитие на тази страна. То също ми носи удовлетвореност и спокойствие.


Как си представяте да се случи тази промяна? Какъв искахте да станете като дете и какъв искате да станете сега? Коя е работата - мечта?


- Като дете не мечтаех за конкретна професия. Но когато ми купеха играчка, най-голямото ми удоволствие бе да я разглобя на части и от тях да сглобя нещо друго, нещо различно. Все изобретявах разни мои неща. Веднъж ми подариха електрическа количка. На следващия ден нея вече я нямаше, а от елементите бях измайсторил някакъв кран с четири моторчета.


В известен смисъл и днес правя това. При мен хубавото е, че аз много си харесвам живота извън министерството. Той е свързан най-вече с иновации и креативност. И нямам никаква потребност да седя в министерския кабинет, за да нахраня собственото си его.


Радвам се, че тези дни вършим според мен смислени неща в администрацията, но нямам никакъв страх, че утре това свършва. Просто искам да не съм загубил и минутка от времето си на тази позиция и да съм използвал целия си потенциал, за да променя нещата към по-добро. Изпитвам страхотно удовлетворение, когато свършим нещо, за което съм си мечтал и настоявал, докато ходех на протести. Например, промяната в Българската банка за развитие (ББР) много ме радва. Особено сега, когато тя наистина започна да работи за малките бизнеси вместо за избраните няколко човека, близки до властта.


Мразите ли парите?


- Аз съм възпитан, че парите не са важно нещо. Моите родители ме отгледаха с това "хипи" отношение към живота, според което парите нямат съществена стойност и те не определят човека. Но впоследствие разбрах, че парите реално са важен инструмент за постигане на нематериални цели. Ще дам пример. Спасяването на плаж Корал е моя лична кауза. В нея няма нищо комерсиално или материално. Тя е изцяло насочена към опазването на едно райско парче природа. И ако разполагах с много повече пари, бих го откупил от италианската фирма и бих го направил резерват. Не като инвестиция за финансова печалба, а като инвестиция за щастие, ако щете - за лично щастие.


Ако на Корал срещнете човек, облечен само с бански костюм, за когото не знаете нищо, по какво бихте разбрали след няколко разменени думи (не за пари), че той е богат човек?


- Вероятно по спокойствието. Срещал съм много богати хора, които са успели в бизнеса по честен начин. Те излъчват спокойствието на човек, който се е фокусирал върху по-важните неща от живота. Това дава някакво спокойствие на духа. То не е арогантно, но то се усеща. То ги издава.


Има ли нещо, което не харесвате у новобогаташите?


- Показността. Инвестирането на средства и усилия в някакъв фалшив блясък, който да компенсира липсата на традиция. Желанието да си купят аристократизъм по възможно най-бързия и евтин начин.


Представете си, че си купите участък земя. Мислите ли, че имате моралното право да отсечете дърветата в него?


- Няма нужда да си го представям. На мен вече ми се наложи да се изправя съвсем реално пред тази дилема. Купих едно място, където няколко малки борчета, не повече от метър високи, ми пречеха да подготвя терена за строеж. И тогава започнах да се чудя - от една страна, трябва да ги махна. От друга - нали уж се боря за опазване на природата. Как да ги отсека, а после да отида на протест и да скандирам срещу изсичането на Пирин?


Тогава си казах: Добре, де. Като опре конкретно до личния ми интерес, готов ли съм да се откажа от принципите и каузите, в които вярвам? Много мислих и накрая реших все пак да ги махна, но за всяко едно от тях да посадя други четири. Не знам дали е правилно, но някак ми олекна.


Считате ли, че сте добър приятел?


- Да, много добър приятел съм. На мен винаги може да се разчита в тежки моменти. Достатъчно е да ми звъннат и дори посред нощ ще тръгна без да се налага да ми обясняват нищо. Когато разбрахме с баща ми, че Боян (Петров) има проблем, 24 часа по-късно бяхме в хеликоптера.

Кирил Петков като служебен министър на икономиката

© Юлия Лазарова

Кирил Петков като служебен министър на икономиката


Приятелството често се крепи на споделено чувство за хумор. Според Вас сходното чувство за хумор е свидетелство за това, че двама души имат сходен интелект, сходен тип въображение или сходно чувство за неудобство и срам?


- Вероятно и трите неща са важни, но според мен, за да споделяте с някого сходно чувство за хумор, трябва преди всичко да имате общо разбиране за правилата в живота. Защото хуморът прави точно това - той чупи правилата на общоприетото. И ти ако нямаш споделени ценности и правила с другия човек, няма как да разбереш и оцениш хумора му.


Как бихте дефинирали понятието "мъжественост"?


- Импулсивно бих отговорил, че мъжественост е липсата на страх в решаващи моменти. Но това би било грешка. Защото аз познавам много жени, които точно в такива моменти са по-смели от мъжете. Така, че това е въпрос на човек, а не на пол. Ето, аз имам три дъщери и бих се радвал да ги видя по-силни, по-смели и по-успешни от всички момчета около тях.


При това положение бихте ли могли да кажете що е то "женственост"?


- Бих могъл да опитам. За мен женствеността е нежност, но не слабост. Грижовност, но не саможертва. Чувствителност, но не сантименталност. Кокетност, но не лицемерие.


Има ли място, което Ви изпълва с ужас при мисълта, че би могло да бъде Вашето родно място?


- Да - Сейнт Луис, щата Мисури, на брега на р. Мисисипи. В миналото това е било второто по големина речно пристанище на САЩ - богат търговски град с великолепна монументална архитектура. Но днес е най-голямото гето в Щатите и градът с най-много престъпления на глава от населението. Там си дадох сметка, че това е най-ужасното място, което някога съм виждал през живота си.


Аз познавам много бедни места, особено в Латинска Америка, но във всяко едно от тях тлее надеждата, че един ден нещата ще се оправят. А Сейнт Луис е просмукан от безнадеждност. Когато видиш миналото величие на катедралите, а около тях - сенките на хора, които се движат като зомби и палят огньове сред руините на къщи без стъкла, започваш да се чувстваш като в апокалиптичен филм. Няма полицейски коли, няма отворени магазини. Никой не смее да слезе от колата си. Навсякъде стоят табели, поставени от единствената НПО, която се опитва да се бори с престъпността в града - Let's stop killing each other ("Нека спрем да се убиваме един друг").


От коя надежда се отказахте вече?


- Отказах се от надеждата да влезна в топ 10 на най-добрите кайт сърфисти в света. (смее се) Тук ще поясня, че човек трябва да има лекотата да погледне на себе си с насмешка и самоирония.


Когато се замислите за някой починал човек, кои от неговите надежди и амбиции Ви се струват по-суетни и безсмислени - осъществените или неосъществените?


- Неосъществените. Защото това, че не си успял да реализираш плановете си, вероятно се дължи и на това, че не си преценил добре силите, характера и възможностите си. Че си надценил таланта си. Че си затворил очи за слабостите си. С една дума - че си се подвел от суетата си.


Надявате ли се да има някаква форма на отвъден живот?


- Вероятно просто ставаме част от енергията на Вселената.


Какво бихте предпочели - да умрете или да продължите да живеете като здраво животно?


- Аз мисля, че животът е нещо много хубаво. А едни от най-щастливите ми моменти, в които се чувствам истински жив, са когато карам кайт в компанията на чайките. Тогава се чувствам като едно с тях. Затова си мисля, че да продължа да се рея като птица над морето при южен вятър, е за предпочитане.


Знаете ли къде бихте искали да бъдете погребан?


- Имам известни колебания. От една страна, моето семейство има родословен гроб, в който почиват костите на всичките ми близки. От друга страна много бих се радвал бризът да разпилее праха ми над Корал. Духът ми ще е свободен там.


И накрая - кой въпрос не бихте искали никога да Ви зададат?


- Не бих искал някой ден да изпадна в ситуация, когато някой ще ме попита: "Защо не Ви стигна смелостта да го направите?" Надявам се никога да не ми се наложи да отговоря на този въпрос.


2018г. - Центърът за научни изследвания и иновации

© Георги Кожухаров

2018г. - Центърът за научни изследвания и иновации


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 411 Неутрално
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5240 Неутрално

  Много силно интервю. Не познавам гербер с подобно мислене.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 885 Неутрално

  И такива българи има!
  —цитат от коментар 1 на elena_pipilota


  Хубавото е, че този българин бързо-бързо напуснаха ДБ,
  а Ивайло Мирчев каза, че И сега няма нищо общо с тях!

  До коментар [#1] от "elena_pipilota":

 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  Беше истинско удоволствие да прочета това интервю и да усетя ... контраста!!

  Значи можело да ни управляват и стойностни хора, а не само диваци.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Мене ме кефи

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 6. 6 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Гледах наскоро една TED лекция на Кирил Петков за това как можем да подобрим стандарта на живот в България, по спомени от 2017 или 2018 година. Преди това не знаех на практика нищо за него, но сега съм страшно впечатлен що за човек е той.

 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Което пък поставя по интересен въпрос. Защо човек с подобно мислене напуска една друга партия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  Образован и позитивен човек, пълен контраст с неграмотната и престъпна тиква от СИК.

 9. 9 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Имаш едно голямо ДА от мен.

 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Любопитно

  "Достатъчно е да ми звъннат и дори посред нощ ще тръгна без да се налага да ми обясняват нищо"

  И за мен това е основното измерение за приятелство. Всичко друго е познанства. Аз не мога да се "похваля" със стотици или дори десетки "приятели", но тези които мога да нареча така всичките до един/една влизат точно в това определение.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#7] от "дерибеев":

  “Защо човек с подобно мислене напуска една друга партия...”

  Да не е преминал в твоята?

  От 10 години така и не разбрахме коя е тя всъщност.

  Не че има някакво значение, както и ти нямаш.

  ...

  На по-важната тема: Аз лично бих се чувствал спокоен, ако сегашният икономически екип запази постовете си и в следващото правителство. За два месеца те доказаха, че знаят какво искат да постигнат, знаят и как. Неистовата, породена от страх омраза на “засегнатите лица”, които стигнаха дотам, да се подиграват на Харвардските им дипломи, доказва, че от престоя им във властта има смисъл и полза.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  Нали плажовете у нас са държавни,тоест на всички българи? Как така италианска частна фирма е купила плажа "Корал"?

 13. 13 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6249 Неутрално

  Харвард vs. Симеоново

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":Да не е преминал в твоята?

  Ами очевидно е преминал в партията на непонасящите пребоядисани комунисти/синчета за партийни лидери. Тоест да, в моята партия е. За останалото си прав, което пък поставя въпроса защо "лидерите" на които се кланяш не наложат ултимативно на ИТН сегашния икономически екип.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  Харесва ми, много. Дано се опази от суетата и рутината!

 16. 16 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Кирил Петков вдигна много високо летвата,дори само атмосверата която е създал в министерството ще е сериозно прередизвикателство пред следващия.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#16] от "Чърчил":

  Проблемът е именно, че ще има следващ министър.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Даам, великолепен, земен човек, пълен с енергия и позитивизъм. Жалко, че ще го изпуснем. Точно такива хора ни трябват, за да задвижат мотора.❤️

 19. 19 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Даам, великолепен, земен човек, пълен с енергия и позитивизъм. Жалко, че ще го изпуснем. Точно такива хора ни трябват, за да задвижат мотора.❤️

 20. 20 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1021 Весело

  Нали знаете, който не го приели в Симеоново, отишъл в Харвард ..😂😂😂

 21. 21 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  До коментар [#20] от "Sevdelina Boikova":

  Въпросът е Петков къде е завършил бакалавър? Щото не е в "Харвард".

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на bizarre_infit
  bizarre_infit
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#21] от "deaf":

  И какво искаш да издълбаеш след като не е споменато къде е взел бакълавърска а си степен? Какво е значение въобще може да има при положение че си разбрал дълбочината на отговорите му?

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 24. 24 Профил на gqj021061267
  gqj021061267
  Рейтинг: 67 Неутрално
 25. 25 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Грънци, колко малко трябва за да ви излъже човек!
  Една фалшива диплома.
  И веднага почваме далаверите.
  Албански измамник с евро вредни емисии, в ролята на „крупен германски инвеститор“ .

 26. 26 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 433 Неутрално

  75год след като комунистите ликвидираха интелигенцията на нацията се заражда лидерско ядро. През последните 30год ни управляваха откровени мерзавци. Хитреци без никаква ценностна система, склонни да продадат майка си за власт и пари.

  Желая успех на министър Петков. Надявам се партиите на промяната да направят необходимото за остане на поста си, заедно с Василев, Комитова и Кацаров.

 27. 27 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  До коментар [#26] от "negodnik":

  През почти целият Преход България беше управлявана от интелектуалци.

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#25] от "crq18506084":

  "Една фалшива диплома."

  Коя - тази по "право" на Иван Гешев ли?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Много добре изглежда портретът на Кирчо в тази рамка. Чудесно се представя. С това положително мислене положително няма преживява тежко неуспехите. А България хем го е закъсала, хем е закъсняла, хем не може да се забърза.

 30. 30 Профил на tienshi
  tienshi
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  Малка поправка, той не ни управлява, той ни служи.
  България истински ще се промени, когато хората осъзнаят, че правителството е слуга на народа и започне да им търси сметка когато забравят това.

 31. 31 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3101 Весело

  До коментар [#21] от "deaf":


  До коментар [#20] от "Sevdelina Boikova":Въпросът е Петков къде е завършил бакалавър? Щото не е в "Харвард".
  —цитат от коментар 21 на deaf


  Чукча не читател , чучкà -писател . Научете се да четете преди да коментирате. Опорките са ви тъпи

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#30] от "tienshi":

  "Малка поправка, той не ни управлява, той ни служи."

  Управлява държавните дела по силата на обществен договор.

  Все пак, затова се нарича government.

  Това не предполага да ходи сред "народа" и да раздава по "пеесе уева" от прозореца на държавния джип.

  Нито да праща КФН да "размаже физиономията" на чуждестранен инвеститор, пропуснал да се отчете в чекмеджето.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  “При това положение бихте ли могли да кажете що е то "женственост"?

  - Бих могъл да опитам. За мен женствеността е нежност, но не слабост. Грижовност, но не саможертва. Чувствителност, но не сантименталност. Кокетност, но не лицемерие.”

  ——
  Умен мъж!

  Любовта ще спаси света!!!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Впечатляващо интервю!
  Жалко, че трябваше да търпим 12 години Тиквата и слугите му, за да разберем, че има българи като Кирил Петков готови да работят за държавата и народа си.

 36. 36 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 252 Неутрално
 37. 37 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  До коментар [#25] от "crq18506084":

  Като казахте фалшива диплома, за Гешев ли иде реч? Неговата ще я разследвате ли с охотата, с която ровите по дипломите на Киро? За едни гербери, питам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  Момчето очевидно има интелект за бизнес, но защо всички жълтопаветници са правени като по калъп? Това секта ли е, субкултура ли е? Задължително да се протестира за див плаж, за Пирин, сигурно подкрепя и легализацията на канабиса, членувал е в поне едно НПО и пр. и пр. Ако има 100 маркера за жълтопаветничество, всеки от тях отговаря поне на 98. Нещо като метъл културата, скинхедс и пр. - като ги видиш и чуеш всички са като един. Очевидно като попаднеш в такъв затворен кръг и ставаш като другите. Къде им е личната свобода, интерпретацията? Ако се освободи от тая псевдолиберална идеология ще постигне много повече и в бизнеса, и в политиката.
  —цитат от коментар 34 на spc55648511  ———

  За съжаление “градската десница” се оказа прекалено либерална. Дори в икономически план - приемане на евтина молдовска работна ръка, преждевременното отказване от лева, марихуаната.
  Има две точки,по която ЕНП ще ударят на камък в България:
  - ИК
  - мултикултурния европейски модел


  Любовта ще спаси света!!!
 40. 40 Профил на oolit
  oolit
  Рейтинг: 61 Неутрално

  Видно образован и интелигентен човек. Само че това интервю потвърждава първоначалното ми впечатление за човек, които говори през куп за грош, малко въздухар според мен. Едва ли и той си вярва на всичко. И едва ли имаше смисъл от толкова въпроси за смъртта в интервюто.

 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#37] от "Sevdelina Boikova":

  "Като казахте фалшива диплома, за Гешев ли иде реч? Неговата ще я разследвате ли с охотата, с която ровите по дипломите на Киро?"

  Очаквам Ивето Николова - съвестта на нацията - да му я поиска в жив ефир, както направи с Кихо Харварда и той й я показа.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#38] от "crq18506084":

  "...от Симеоново фалшиво няма.
  От Харвард бол. "

  В тези две кратки изречения е дестилиран психопортретът на гербавия милицай.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на tienshi
  tienshi
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#32] от "Norman Granz":

  Така де, управлява държавните дела в интерес на народа, което е вид служба. Това не е едно и също с управление на народа, един вид да им казват какво да мислят и правят.
  Моята забележка е, че твърде много хора под "управляващи" разбират второто.

 44. 44 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#30] от "tienshi":"Малка поправка, той не ни управлява, той ни служи."Управлява държавните дела по силата на обществен договор.Все пак, затова се нарича government.Това не предполага да ходи сред "народа" и да раздава по "пеесе уева" от прозореца на държавния джип.Нито да праща КФН да "размаже физиономията" на чуждестранен инвеститор, пропуснал да се отчете в чекмеджето.
  —цитат от коментар 32 на Norman Granz


  Грънци, явно не си от симеоновските ченгета, поне не и от най-горния факултет-ДС , там повечето бяха от езикови гимназии. Ти си от рабфака.
  Та министър е служител, идва от глагола minister - служа.

 45. 45 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#21] от "deaf":
  Прочетете втори път текста и ще ви се изясни.

 46. 46 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  “През 2017 г. Кирил Петков и други 13 души – в това число Христо Иванов, Иво Мирчев, Мануела Малеева и Антоанета Цонева, бяха избрани в Изпълнителния съвет на прясната към онзи момент „Демократична България“. На сайта на формацията и към този момент стои новината за Петков и снимката му, както и обяснението, че е икономист..”

  ——

  Какво е станало по-късно и защо е напуснал ДеБъ, не можах да разбера.

  Любовта ще спаси света!!!
 47. 47 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  До коментар [#32] от "Norman Granz":Така де, управлява държавните дела в интерес на народа, което е вид служба. Това не е едно и също с управление на народа, един вид да им казват какво да мислят и правят.Моята забележка е, че твърде много хора под "управляващи" разбират второто.
  —цитат от коментар 43 на tienshi  До коментар [#43] от "tienshi":

  Силните и свободни държави се управляват от институциите,а другите - от Вожд. Сега май стана по-ясно?

 48. 48 Профил на tienshi
  tienshi
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#47] от "deaf":

  Институциите са механизма за упражняване власт. Самата власт се упражнява от хора в името на народа. Тоест е важно какви хора придават смисъл на тези институции както всички се убедихме в последните месеци.

 49. 49 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  До коментар [#47] от "deaf":Институциите са механизма за упражняване власт. Самата власт се упражнява от хора в името на народа. Тоест е важно какви хора придават смисъл на тези институции както всички се убедихме в последните месеци.
  —цитат от коментар 48 на tienshi  До коментар [#48] от "tienshi":

  Това е вярно за свободните държави. Тук системата е все още "Каквото Вожда каже". Нищо не се е променило засега.

 50. 50 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Опитвам се да си представя интервю с Бойко Борисов или някой от министрите му със същите въпроси и начина, по който биха отговорили, но не ми достига въображението. В сравнение с тях Кирил Петков е от друга вселена.

 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4235 Неутрално

  До коментар [#50] от "Форд Префект":

  "Опитвам се да си представя интервю с Бойко Борисов ... със същите въпроси ..."

  Едно е сигурно: журналистката ще изгори още същия ден след едно телефонно обаждане от Шехерезада до собственика на изданието/телевизията.

  По обвинение, че е задавала съзнателно провокативни въпроси, за да постави премиера в неудобна ситуация и така да разклати устоите на официалната власт.

  Може и в тероризъм да я обвинят.

  На него му задаваха въпроси от рода на: Господин премиер, само огромната Ви заетост с изграждане на нова, просперираща България ли е причината да сте емоционално необвързан, при положение, че сте мечтаният мъж за всяка жена?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  И кое точно го прави Кирил Петков, подходящ за министърче? Това че пробиотик от кокиче е пил или се е мазал ли..... не се разбира точно ?...... или тея от: Харвардски клуб на България УниКредит Булбанк АД
  IBAN: BG05UNCR76301076288094
  BIC: UNCRBGSF
  Сдружение “Български Харвард Клуб”
  Булстат: 131103889
  Адрес на управление:
  България, София 1784
  бул. Цариградско шосе 111Б .................. някой е казал, че стават за всичко ли?.......... ами не стават за всичко , и са още много млади и зелени ..... и в нормални държави, тази банка от кадри обикновенно се използва за низши и средни управленски нива и то на федерално ниво..... и никой не ги плющи за министри......

 53. 53 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  До коментар [#52] от "MPetr":

  Би било добре да напишеш кой министър през годините е ставал за тази работа. И кой ти се вижда подходящ за такъв в бъдеще. И по какви качества би ги избрал.Човекът е на 40 г. Нито е твърде млад, нито възрастен. А именно това са активните му години.
  Примери в Европа висши политици на тези години бол.

 54. 54 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#50] от "Форд Префект":

  Мечтая за България, в която няма да е нужно да си представяме подобни страхотии. Засега само мечти.

 55. 55 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 869 Любопитно

  До коментар [#26] от "negodnik":През почти целият Преход България беше управлявана от интелектуалци.
  —цитат от коментар 27 на deaf

  СИК-аджийския тиквоч?
  'Интелектуалец'?😀😀😀

 56. 56 Профил на rzr55679677
  rzr55679677
  Рейтинг: 26 Любопитно

  Ама защо има толкова въпроси за умиране?
  Иначе интервюто и отговорите ми харесаха. :-)

 57. 57 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 633 Неутрално

  баси.
  тоя е от мойта партия:)
  само че аз карам уиндсърф.

 58. 58 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#26] от "negodnik":

  аз предпочитам рашков.
  нищо, че енякакъв камуняга.
  работи за общестовото в момента
  и се вижда, че преследва
  мафиотските отрепки борисов и сие.

 59. 59 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#56] от "rzr55679677":

  Въпросите са по дневниците на Макс Фриш, затова толкова въпроси за смъртта (за всички, които се чудят). Забележете, че актуални и политически въпроси няма.
  Фриш като писател и философ няма как да не се е вълнувал от такива теми.
  Интервюто е супер. Жалко, че Петков и Василев скоро ще сдадат постовете си Бог знае на кого...

 60. 60 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 134 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  извинявам се, но такова слабо интервю, в Дневник !? защо така Денвник, защо така Роси - толкова префърцунено, излишно псевдо-интелектуално !? "чешете" си някакви собствени амбиции ? Дневник, нямате ли редактори, малко да казжат: "посмали манго" !? да, платените медии, в опитите си да промотират до безкрай уж собствените си интереси, стигат до крайности. Това тук не е обвинение срещу Кирил П, а срещу журналистката. Какъв Макс Фриш , какви паметници !? тъжно. И защо лъже журналистката, че уж среща с него като е ясно от текста, че това е писано интервю, с писани и подготвени въпроси и отговори... Жалко . А вие Кирил сте симпатичен, но внимавайте, не се поддавайте толкоз лесно на псевдо-славата в мъничкото българско блатце !

 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  Все по-симпатичен ми става този млад човек. Умен, интелигентен и неподправен. С удоволствие четох интервюто му.

 62. 62 Профил на iri45702208
  iri45702208
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Дайте ни го бе този човек! Дайте ни го!

 63. 63 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Гневно

  От монитора ми потече лепква смес от мед и масло! Такива напудрени измислици отдавна не бях срещал в Дневник! Изпечен финансов мошеник! Преди години така превъзнасяха Максуел, Марк Рич, ..... Защо не каже как "продаде" фирмата си? Защо се пъчи с биографията на друг българин, който наистина притежава патенти за биотехнологии? Аман от нагласени манипулации!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 64. 64 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#53] от "filofob":

  Веднага ви отговарям с принципното си становище.......... примерно ,,,, не Ива Митева, новото "напечатано" докторче на нЕуките трябва да е в парламента, на тази позиция, а хората които са и писали становища и рецензии и т.н на доктората и....... или хора като тях, със знания и опит ..... А относно "харвардците", съм писал вече няколко пъти , да не се повтарям защо според мен тези младежи са сламени куклички....... ако се запознаете с учебната им програма, дори и продължителността на семестрите им ще се обедите, че са абсолютни Мики-Маус герой като теоретични познания, а липсата на всякаква практика в реалният български бизнес ги прави тотално неподходящи........ да не говорим че до скоро даже не знаеха колко е ДДС то в България и кои са основните източници на приходи в бюджета ....... тотално неадекватни са и двамата харвардци в правителството........ Всяка втора реплика от тях го издава...... 65. 65 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  малко като от космо се е получил фалца на интервюто, но е свежо. притеснява ме, че и леко dark side трябва да има, ама...

  няма ли някой негов конкурент?

 66. 66 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  сега видях и снимката. като мерна някой с толкова папки и се изприщвам. един iPad и молескин и туй то

 67. 67 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  До коментар [#66] от "karatista":

  а и официален mail адрес на депутат @gmail.com, бррр

 68. 68 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#3] от "hrx16647690":

  Няма как да не се изтропаш в собствените си гащи от пъривя пост просто... :)

  България, къде е нашия change we can believe in?
 69. 69 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  Нормане, грамотен си не се излагай! Дипломата от Харвард е формат А-2 изглед "пейзаж"!!!! Кирето показа едно натруфено
  листче А-4 изглед "портрет"!!! Това се дава за изкарани задочни курсове в асоциираните към Харвард платени школи. За образованието му във Ванкувър не коментирам. Но тези листчета с надписи Харвард са много популярни!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 70. 70 Профил на frantotti
  frantotti
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Нивото на този човек е чисто и просто друго…

  Беше удоволствие, макар за кратко.

 71. 71 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#70] от "frantotti":

  Ама много им е високо нивото ва.......... гУлямо ниво ши да е ...... единият щял от ББР, банка за стартъпи да прави с държавни пари на данъкоплатеца...... дето от 100 стартъпа по света едва 3 оцеляват след втората година .....а пък другото оцъклено същество Асенчо Василев ни разправя глупости как бюджета се пълнил от големите фирми със плоският данък и как Лукойл щял от утре сабалян да почвал да плаща ........ама гУлямо им е нивото ва оууууу......гУлямо....... ама тва че Лукойл поне още 10 години ще е на счетоводна загуба, както и 86% от топ 100 на българските фирми......тва заеби.....те харвардците ги разбират....... да и малоумниците даже не могат с разбиране да прочетат докладите които им пишат......... гУлямо ниво са........ https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2021/01/25/4166604_lukoil_neftohim_shte_investira_339_mln_lv_v_nov/

 72. 72 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 716 Неутрално

  вече сме с перфектното CV за да станем крупен български бизнесмен ... а ла Милен Велчев , малкия Мук и редица "харвардски" юпита минали през МС и Парламента ... а и нали го готвим пак за министър, нищо че уж се дърпа ...
  Не казвам че е лошо момче , но начина по който лъскаме образа на един , а окалваме друг, само защото Боса е бил "обиден" от старата власт е жалка патетика

 73. 73 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#49] от "deaf":

  системата е такава, каквито да участниците в нея. Ти какво искаш - масата от тъмни балкански субекти да има западен стандарт по доходи и пещерен по поведение и всичко да е тип топ... Западния свят за да стигне до днешния си вид през колко века борби е минал, а?🤔

 74. 74 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2206 Весело

  До коментар [#71] от "MPetr":

  Освен Харвардците.... голямата работа са цялата хунта на Ррадев. Виж това Комитова, Кацаров, "модерния петобой", Военния с черната кутия, Образоватерния със закона си тип Маккарти, за Минеков да не споменавам...... сите са голема работа!
  И спрете да се ваксинирате! Тошко днес каза че всички ваксинирани умират от инсулт! Отивам да си поръчвам ковчега, защото и аз се ваксинирах!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 75. 75 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  До коментар [#49] от "deaf":системата е такава, каквито да участниците в нея. Ти какво искаш - масата от тъмни балкански субекти да има западен стандарт по доходи и пещерен по поведение и всичко да е тип топ... Западния свят за да стигне до днешния си вид през колко века борби е минал, а?🤔
  —цитат от коментар 73 на George Pantev  До коментар [#73] от "George Pantev":

  Царска България е живеела по западен стандарт.
  Това че за напредък са нужни векове (!) са простоти на комунисти като теб.

 76. 76 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#74] от "chichka":

  Мани-мани.......специално на Харвардците съм почнал да им вадя цитати от бръщолевиците стигнах до 210 ....... тея са за учебник направо ! ....... глупост след глупост неземна..... И даже теоретична подготовка им липсва......... съмнявам се, че и от кокичета и пробиотици разбират честно..... ала-бала...... пълна трагедия.....

 77. 77 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Мразите ли парите?
  - Аз съм възпитан, че парите не са важно нещо.
  Защо се срамуваме от успеха си и си кривим душата?
  Парите са нещо, което интересува всеки човек от съвременния свят, без значение дали това му харесва или не. Мога да си позволя да не мисля за пари, само ако имам достатъчно количество от тях.
  Тогава и Северомакедонски космонавт мога да поканя и 2 млрд. да подаря на NASA

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 78. 78 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#36] от "az_medikyt":

  "Егоцентрик"!?!?!?

  Ама вие верно ли?!?!
  Умеете ли да четете с разбиране написан текст? Всъщност не беше въпрос.
  Ако Петков е "егоцентрик", тогава БХ какъв е? "Сентъра на селената ли? То бива бясна злоба, бива, ама шайката верно вече сте минали отвъд.

 79. 79 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 786 Неутрално

  “При това положение бихте ли могли да кажете що е то "женственост"?- Бих могъл да опитам. За мен женствеността е нежност, но не слабост. Грижовност, но не саможертва. Чувствителност, но не сантименталност. Кокетност, но не лицемерие.”——Умен мъж!
  —цитат от коментар 33 на hope


  А ти се кланяш на Копейкин и глупостите ,които ви спуска за дъвка за бальончета!

 80. 80 Профил на P Petkov
  P Petkov
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Aз пък преди време питах шефа на икономическия екип на ДБ Кирил Петков дали наистина нобеловият лауреат и откривател на Х пилори Бари Маршъл наистина се е самозаразил с хеликобактер, за да тества сокчето от кокиче с пробиотик, както самият Петков твърдеше, но въпросът ми беше изтрит… И все очаквам някой ден да получа отговор на него, щото тия горните са леко непричом… Но иначе смятам, че като министър се справя добре и съм склонен да му простя феиволната му измишльотина

 81. 81 Профил на P Petkov
  P Petkov
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Aз пък преди време питах шефа на икономическия екип на ДБ Кирил Петков дали наистина нобеловият лауреат и откривател на Х пилори Бари Маршъл наистина се е самозаразил с хеликобактер, за да тества сокчето от кокиче с пробиотик, както самият Петков твърдеше, но въпросът ми беше изтрит… И все очаквам някой ден да получа отговор на него, щото тия горните са леко непричом… Но иначе смятам, че като министър се справя добре и съм склонен да му простя феиволната му измишльотина

 82. 82 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  До коментар [#64] от "MPetr":

  Тоест нищо конкретно. Хората, които.....безименни. И не стана ясно също кои в тия 30 г. са били достойни за министри?
  Защо се обсъжда този Харвард. Човекът е бакалавър по финанси от Ванкувърския университет. Което със сигурност е на вселена разстояние като качество от всеки наш ВУЗ.
  И защо да няма опит в бизнеса? Има своя компания тук и свой продукт, който изнася

 83. 83 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  До коментар [#82] от "filofob":

  Направих си труда да проверя. Понтоящем в канадския ранкинг университет на Британска Колумбия е на второ място. А в световния е на 34 Та ако ще мерим тежест на дипломата, майната му на Харвард. На мен и това ми стига.

 84. 84 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Страшен е в PR-а. Това не е критика, а похвала. За другото времето ще покаже. Много отрано му строите паметник. Един успешен мандат и ще е най-великият министър в нашата история. Сега е на няколко месеца и не става да го оценяваме като министър на икономиката. Като мъж на думи е супер.

 85. 85 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  Кирил Петков споменавал ли е някъде как е учил на запад, с какви пари, кой го е спонсорирал?
  Той е набор 1980, значи през 1989 е бил само на 9.
  А когато е станал на 18 вероятно тогава е заминал за Харвард.
  това прави коя година, 1998 !
  В най-голямата криза, инфлации, банки, мутри и т.н.
  Кой и как го финансира, баща му ли, а той от къде е имал тогава пари, да не е продал наследство от баба си ?

  кратък
 86. 86 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Весело

  До коментар [#82] от "filofob":
  .....=====бакалавър по финанси от Ванкувърския университет====
  Да да точно в Британска Колумбия във Ванкувър .......

 87. 87 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Весело

  До коментар [#82] от "filofob":
  =======.Има своя компания тук и свой продукт, който изнася======
  Абе не ме предизвиквай да си отварям устата ......нито пък за Цъклюто с Everbread.... имам представа от първо лице и твърдя, че са Мики-Маус герои и сламени авторитети ......

 88. 88 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#82] от "filofob": да ти разкажа ако искаш с подробности, ако не можеш сам да се справиш с Гуглето а?..........======== Служебният финансов министър Асен Василев е създател на компанията Everbread, която преди години приключва с фалит и дългове от почти 9 млн. британски паунда! Това показва публикация от 2013 г., появила се няколко месеца след като Асен Василев е назначен от Росен Плевнелиев за служебен министър на икономиката в правителството на Марин Райков.======

 89. 89 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  До коментар [#88] от "MPetr":

  При положение, че статията е за служебния министър на икономиката. А и твоето мнение, което репликирах беше за него коментираш финансовия......
  И пак във връзка с така и не отговорения въпрос кои са читави министри, в нашия случай масово нямат реален досег с реалния свят. А икономическите свой бизнес започват след получаване на поста.

 90. 90 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  До коментар [#87] от "MPetr":

  Ако имаш нещо с кажеш за Кирил Петков и бизнеса му давай. А университетът от статията си е точно на Британска Колумбия, базиран във Ванкувър. Аз не се изразих достатъчно коректно горе. Но това нищо не проеня

 91. 91 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Хубаво интервю, обещаващи отговори. Остава да прочете Макс Фриш.

 92. 92 Профил на erh41648180
  erh41648180
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Ако Петков е "егоцентрик"
  —цитат от коментар 78 на the_librarian

  Не знам егоцентрик ли е, нарцис ли е - психолозите ще кажат, но за последните 2 месеца сигурно удари световен рекорд по най-много участия в ТВ и пр. студия. Чак и до Беновска опря да обяснява колко е велик и преуспял, колко е благороден и скромен, как потрошил стотици хиляди долара за да спаси еди кой си с риск за собствения си живот и т.н. Очевидно изпитва остър глад за самоизтъкване и обществено признание.
  Разбирам, че постига успехи в бизнеса, което е хубаво, но това вече бие на мания за величие.

 93. 93 Профил на frantotti
  frantotti
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#81] от "P Petkov":

  Отговорът на въпрос ти е “да”. Има къде да се прочете.

 94. 94 Профил на frantotti
  frantotti
  Рейтинг: 527 Неутрално

  До коментар [#81] от "P Petkov":

  Отговорът на въпрос ти е “да”. Има къде да се прочете.

 95. 95 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Страхотен човек.. и ако въпросите бяха по-смислени щеше да е полезно четиво. 5 въпроса кога и как ще умира, извънземни, въпроси за медия като Блиц и пик, а не сериозна медия като капитал. И все пак,такива хора трябват и ще е грешка,ако не остане.. напук наБойко

 96. 96 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Много ясно,че няма да го интерисова надгробното слово,защото той така и няма да може да го чуе

 97. 97 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#12] от "deaf":

  Ами никак, разбира се че не е купила плажа, купила е голям парцел ЗАД плажа, който е в регулация и се канят да го застрояват.

 98. 98 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#85] от "Мариана Кълвачева":

  Ех какви въпроси, вие сякаш не знаете кои хора имаха възможности и пари тогава. Х.Иванов как е спечелил стипендия Фулбрайт, Дайнов как е учил в щатите? Глада и мизерията бяха за обикновените българи, за наследниците на едрата червена номенклатура живота беше друг.

 99. 99 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  До коментар [#98] от "m17":

  Затова и попитах, защото има едни съмнения, че май няма никаква разлика между Кирил Петков, красив млад бизнесмен, и примерно един Милен Велчев, също млад през 2001 г, също бизнесмен и също юпи.
  И докога синчетата на едни хора, ходили и учили на запад, няма лошо, но с чии пари, се връщат да ни управляват.
  Равен старт, а ?
  За кого равен старт, за тези със сребърни лъжички в уста.
  Мерси.

  кратък
 100. 100 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  До коментар [#12] от "deaf":Ами никак, разбира се че не е купила плажа, купила е голям парцел ЗАД плажа, който е в регулация и се канят да го застрояват.
  —цитат от коментар 97 на m17  До коментар [#97] от "m17":

  Тогава защо е това зяене?! Какво значи в регулация? И откъде знаете,че се канят да го застроят? Четете мислите на хората?
  Едно се знае със сигурност - на нашето Черноморие няма сграда,която да е построена в забранена за това зона.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK