Доц. Наталия Киселова: Въпросът за плагиатството беше замразен от катедрата в СУ през 2015 г.

Доц. д-р Наталия Киселова

© БНР

Доц. д-р Наталия КиселоваПред БНР доц. д-р Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" даде интервю за Силвия Великова по казуса плагиатствал ли е от неин научен труд кандидатът за министър в правителството на "Има такъв народ" Петър Илиев, чието име беше спрягано и за премиерския пост. "Дневник" направи разследване по случая и установи множество съответствия между книга на Илиев и доктората на доц. Киселова. Вчера в СУ започна проверка по три сигнала за плагиатство на Илиев.


Имаше задочно предупреждение, че който публично обвини Петър Илиев в плагиатство, ще се срещне с него в съда. Вие дълго време мълчахте, вчера излезе нещо като разговор с вас. В крайна сметка вие смятате, че наистина той е плагиатствал от вашия труд?


- Изминалите седем дни повдигат три въпроса. Първият беше политически и аз си мислех, че миналата седмица този въпрос някак си ще отшуми. Във вторник обаче бях поименно спомената и почти заплашена със съд - или да изляза, или да замълча завинаги. И всъщност въпросът вече стана персонален. И, на трето място, беше засегната академичната етика.
Този трети въпрос е най-важният и ако един куп журналисти ми звъняха как ще коментирам и как ще се защитя - всъщност най-лесният начин за защита е да бъде направена проверка от етичната комисия.


Държа да кажа, че от сайтовете, които пуснаха разследвания ми звъняха, но аз тогава отказвах да коментирам, защото все още си мислех, че въпросът не е персонален, а политически. Но в момента, в който вече поименно започнаха да ме споменават, неофициално говорих с ваши колеги, както и с вас по процедурата, а не с моята личност да се занимаваме. Исках да изчакат до момента, в който има сигнали и аз се запозная с тях.


Въпросът обаче много бързо набира като лавина негативна популярност, а аз не мога да си позволя алма матер да бъде замесвана в неприятни случки, че прикрива нещо. И поради тази причина се съгласих да говорим. На мен ще ми бъде за урок, че и Четвъртата власт използва незаконно специални разузнавателни средства.


Да кажем сега - има ли буквално преписани пасажи от вашата книга?


- Този въпрос аз съм го поставила пред членове на катедрата и така да се каже, въпросът беше замразен, "вдигнат на трупчета" 2015 и отново сега се повдига, но вече, тъй като е обществен, ще трябва да бъде размразен. И той е най-важният в цялата тази амалгама от проблеми. Защото на Изток Тюркменбаши може да си позволи да си препише някои народни творчества, но на Запад, когато заемаш публична длъжност, носиш доста по-голяма отговорност при зачитане на академичната етика.


Не е ли трябвало да се вземе решение още когато сте поставили въпроса? Да се направи проверка? Защото какво значи това - ако Петър Илиев не беше се появил като потенциален кандидат, дори за министър-председател, това можеше да му бъде простено ли, ако е вярно?


- Дали думата е простено или не... Аз съм имала два разговора с колегата тогава и нещата не се развиха по начина, по който поставих въпроса. Впоследствие всеки от нас пое по свой си път. Аз написах друга книга, сега съм издала и тази, за да се вижда кой с какви публикации влиза в темата. Когато се явявам пред медии, предпочитам да се придържам по-скоро към нормативната уредба и процедури, а не да изразявам личното си мнение. Личното си мнение го изразявам в книги.


Вие казахте на Петър Илиев, че има проблем, а той не пожела да се съгласи с вас, отрече - какво се случи?


- Да кажем, каза, че това не е толкова важно. И аз се учудих, когато във вторник и в сряда народни представители с имунитет си позволиха да излизат доста остро срещу един научен работник и да казват: Излез, излез. Излизам и казвам, че има проблем и този проблем трябва да бъда решен по правилата на Закона за развитие на академичния състав.


Това е процедурата в университета. Но ние в момента имаме и политическа плоскост. Според вас, докато се изяснява този въпрос, има ли проблем, чисто етично, този човек да става министър?


- Аз се учудих, че се предлагат хора, за които се казва, че са експерти с високи морални качества. Сигурно си спомняте, че ви казах: Всеки говори с трудовете си. И сега поддържам това и ако бъда поканена от етичната комисия да представя моята теза и да дам доказателства, ще го направя.


Но вие твърдите, че такъв процент е взет от вашия труд, че можем да говорим за плагиатство?


Политически права на българските граждани
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

- Има най-различни начини, по които да се установи плагиатството. Аз няма да кажа колко процента, колко страници, но ваши колеги от един сайт са чели в НАЦИД текста ми от 2007 г. и са установили доста сходства. Аз също и за тях отказах коментар, защото трябва да се сравняват книга с книга.


Вярвате ли, че етичната комисия може да направи тази преценка и да излезе с категорично решение, без да се влияе от политически и между личностни отношения?


- Тъй като процедурата надхвърля срока, в който трябва да се състави правителство и то да бъде гласувано, мисля, че няма да има политически елементи и колегите ще изпълнят обективно ангажимента, който са поели, след като са сезирани.


Какво означава това - че Илиев няма да е министър ли?


- Ще е отминала процедурата. Дали колегата ще стане министър...


... ще разберем в парламента следващата седмица.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Хайде подлепвай го в съда и да върви и той да си подава оставката като онова недоразумение "правосъдният кандидат"

 2. 2 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Интересно е - Имал е як гръб - КОЙ ли му е бил гръб?

 3. 3 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 841 Неутрално
 4. 4 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Хайде, Петре - до 17 ч. няма време!

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 5. 5 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 970 Гневно

  "Въпросът за плагиатството беше замразен от катедрата в СУ през 2015 г."

  Тъжно е да гледаш правото така грозно наритано в ъгъла от ...прависти.

  И тези хора учат младите? Шокиращо!

 6. 6 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Тошко, бате, какво стана? Кой ще се смее силно сега?

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 7. 7 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#2] от "doctor.no":

  обикновено е достатъчно да си нагъл и безпардонен, няма нужда от особена подкрепа - хората на искат да си развалят рахата...

 8. 8 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Срам и позор за Алма Матер! Но не се учудвам, там е пълно с ДС агенти. Сещам се за двама мои преподаватели, които цъфнаха....и двамата мастити ръководители на катедри :Д

 9. 9 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 800 Неутрално

  учиндолските проксите от високоморални остават само високи.

 10. 10 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Интересно е - Имал е як гръб - КОЙ ли му е бил гръб?
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  Червеняков му е тъст.

 11. 11 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Журналистите на Дневник дадоха убедителни доказателство за плагиатство.
  Тошко заплашва Киселова, Илиев се смее искрено.

  Как ще управляват държавата тези хора?

  А СУ се е превърнал в откровена кочина.

 12. 12 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  май още в първи курс ги учат да говорят усукано, да се измъкват от преки отговори - и който не усвои този маниер, не продължава обучение

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 13. 13 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Хайде, Петре - до 17 ч. няма време!
  —цитат от коментар 4 на gun


  Едва ли, струва ми се, този човек да е свръхамбициозен и безпардонен. Няма да се откаже :Д

 14. 14 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Баси, наглеца! И този ще ни управлява. Престъпници, крадци, продавачи и безочливи създания ще са властимащите на реформата. Боже, пази България!

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 15. 15 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Като гледам г-н Илиев, Бюрото за защита на свидетели трябва да изпрати някой да пази доц. Киселова.
  И то да свърши някаква работа за разнообразие, пък и заседанията в СУ ще станат по-раздвижени. Представям си как ще се наредят Даниел Вълчев, брадат охранител, проф. Близнашки, охранител и т.н.
  Мутра, милиционер, мутра,милиционер, както при Тошко Колев. И една кротка доцентка.

 16. 16 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Интересно е , че доцент Киселова дава интервюта на всички медии с изключение на тези от обръча на умнокрасавците!

 17. 17 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Интересно е - Имал е як гръб - КОЙ ли му е бил гръб?
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  Близнашки, може би?

 18. 18 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#11] от "regular_observer":

  точно такива хора управляват държавите откакто тоя тумор "държава" го има

  вкопчването в собствените илюзии "ама трябва да е другояче" не прави илюзиите реалност (пък и държавата усилено поддържа тези илюзии, за да не бъде съборена като манталитет, теория и практика)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 19. 19 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  Един факт е повече от показателен и дава отговори на всички спорни въпроси: фактът, че Петър Илиев САМ си е изкупил всички екземпляри от собствения си научен труд - потвърждават го от издателството "Нова звезда". Какво да коментираме повече?

 20. 20 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Тошко, бате, какво стана? Кой ще се смее силно сега?
  —цитат от коментар 6 на gun


  Тошко по-добре да се заключи вкъщи и да изгледа изцепките на Цвък в парламента. Може и да се научи какво не трябва да се прави.

 21. 21 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Кой ли е бил министър на образованието по време на случката през 2015 г. !? Нещо ми излиза някой си Тодор Танев от реформаторския блок! Също и правосъдният министър е бил някой много известен в момента!

 22. 22 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Герб бяха и са отмъстителната прислуга на номенклатурата БКП, а тия са отмъстителен плебс към гербавата номенклатура.
  Все се въртим в кръга на отмъщението, вместо да погледнем как и кои могат да ни водят напред, ама наистина напред.

 23. 23 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lilith":

  правото също не е красиво нещо
  и е напълно естествено да бъде ритано от прависти - самото право ги учи на това

  ей, хора!
  "правото" е просто инструмент за властване!
  комбиниран инструмент, съчетава тоягата (често във вида на полицейска палка) и моркова така, че когато ви бият, да ви се струва, че има защо, или направо халюцинирате, че рупате морковчето, а не ви превръщат бъбреците в пихтия просто защото ченгето, прокурорът, съдията, друг чиновник са станали с г-за нагоре сутринта

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 24. 24 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Мале, мале...
  Дори и след като доцентката се изразява толкова обрано и внимателно, си личи какъв "капацитет" и безскрупуле тип ни се пробутва за министър

 25. 25 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  А отговор "да" или "не" няма в цялото интервю. Та въпросът остава - отново на трупчета.

  "Да кажем сега - има ли буквално преписани пасажи от Вашата книга?

  - Този въпрос аз съм го поставила пред членове на катедрата и така да се каже, въпросът беше замразен, "вдигнат на трупчета" 2015-а и отново сега се повдига, но вече, тъй като е обществен, ще трябва да бъде размразен."

 26. 26 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#3] от "alg57373608":

  поне от 40 години е така
  а разправят, че и преди това

  винаги е голяма драма, когато се изясни, че дядо Коледа е измислен

  така че разбирам и съчувствам

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 27. 27 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Смятай щом най-големите престъпници станаха “прависти”.
  Някой дори са кандидати я за Правосъдни министри я за Министри на МВР

 28. 28 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Интересно е - Имал е як гръб - КОЙ ли му е бил гръб?
  —цитат от коментар 2 на doctor.no


  Две са имената в тази катедра, които могат да бъдат гръб в подобни ситуации. Близнашки и Киров. За Близнашки знаем, че е бил председател на научната комисия, която открила "приносен характер" на труда.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#24] от "debruckere":

  пак питам - а какъв друг министър е подходящ за МВР?
  той ТРЯБВА да е мръсник
  защото задачите на МВР са гадни и антиобществени - преди всичко да пазят управляващите психопати от любовта народна;
  на второ място - да КОНТРОЛИРАТ (което включва и орталък) престъпността;
  когато се случи МВР наистина да удря престъпността (не завалии с данъчни измами, кражби на кокошки, а актове на насилие срещу граждани), то се случва само ако активността на криминалните елементи (между другото - наситени със полицейски доносници дотолкова, че доста от деянията са на практика при сътрудничество на полицията, било като отделни кадри, било чак като институция - например разпасването на побойници-агиткаджии за справяне с протести - не умнокрасиви, а истинско гражданско недоволство) заплашва рахатуването на управляващите!
  и ако остане време - "поддържане на реда" (при все че често появата на полиция внася хаос)...

  да не би да си фантазирате други цели и задачи на подобна институция?
  (съжалявам - добрите феи съществуват само на кино)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 31. 31 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 638 Неутрално

  колко дребни душици живеят в България, не е истина ... Това че се петни името на СУ , най авторитетния университет в България, какво му пука на кандидат министърчето ... нали е гонел своите лични амбиции ...По отвратително е поведението на онези , облечени с властта да пазят авторитета на университета, които са си затворили очите ... Те са огромния проблем .Опити за измами е имало и ще има винаги , важното е поведението на контролните и управляващи органи ,И тук е разликата между цивилизованите държави и такива като България... И когато се преборим с подобни отвратителни прояви , ще се влеем в потока на цивилизационния живот... Всичко останало е следствие

 32. 32 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#14] от "1908":

  и на теб ще го кажа: ТОВА са управниците
  други - в ненаучната фантастика или в тяхната, на управниците, пропаганда

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 33. 33 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#31] от "George Pantev":

  наивно, толкова наивно, че чак опасно глупаво

  съжалявам, не целя да ви обидя, колега Пантев

  мислите за властниците хилядократно по-добри неща, отколкото заслужават

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 34. 34 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 970 Любопитно

  До коментар [#23] от "Николай Теллалов":

  Учила съм тази дисциплина достатъчно дълго време, за да съм категорично несъгласна с Вашето мнение.

  Освен това тук визираме огромна несправедливост, прикривана от хора, които имат претенцията да са достатъчно квалифицирани и притежаващи не само изключителни професионални качества, но и безукорен морал, в противен случай нямаше да преподават материята.
  Очевидно е обаче, че положителните черти, които твърдят, че притежават, или са закърнели в тях, или никога не са съществували, за да допуснат подобно нещо.

 35. 35 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#27] от "МиГ-29":

  винаги е било така

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 36. 36 Профил на sow29372525
  sow29372525
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#18] от "Николай Теллалов":

  Я, мислех, че анрхистите сте измрели някъде пре 30-те на миналия век.

 37. 37 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#30] от "Николай Теллалов":

  мръсник на дребно ли? :Д

  трябва да е силен характер, който се е доказал в такива битки...който познава системата отвътре. Достатъчно умел да не се забърква в такива аматьорски калабалъци :Д

  Ма, това е аматьорско ниво.

 38. 38 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ето това наричам коректно , възпитано и напълно в духа на етиката говорене ...Ако нацията се научим така да говорим помежду си , а не като фудболни хулигани , съм убеден че за много кратко време ще станем богата нация ... и в материален и в духовен план ...
  Надявам се . Както се казва ... докато съм жив ще вярвам , че това може да се случи

 39. 39 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#34] от "Lilith":

  искате да кажете, че правото е... какво?
  технология за постигане на справедливост?
  олеле
  начин всички да са щастливи?
  ох
  разбирам ви, и мен ме беше яд, че съм учил неща, които се оказаха лъжи, но ако човек не се осмели да признае истината, тогава наистина си е пропилял живота
  (е, не всичко учено беше нахалост, от химията не съм разочарован)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 40. 40 Профил на George Pantev
  George Pantev
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#34] от "Lilith":

  когато човек е лаик , при това очевидно и дълбоко безпросветен, му е простено да мисли като Телалов , НО не му е простено да говори публично ... За съжаление в България, най много говорят , обесняват , сочат с пръст онези с различно мнение , точно такова като него... И това е огромен проблем за всички .

 41. 41 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2466 Любопитно

  Интересно, че нито един от възмущаващите се, гневящите се и плюещи, не иска да чуе категорично "да" или "не" от интервюираната госпожа.

  Има ли плагиатство? Да или не?

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Това, че въпросът е "замразен" от 2015 г., на мен ми говори едно: въпросният тип е оглеждан, одобряван и готвен за политическа кариера много преди проекта "Слави Трифонов - лидер на партия".

  Т.е. вероятно не той се е явил на кастинг при Слави, а Слави при него.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#34] от "Lilith":

  между другото, безукорен морал имат и талибаните
  просто моралът им е такъв

  моралът е просто свод предписания и забрани, система традиции, породила феномена "право"

  затова предпочитам да говоря за нравственост или етика;
  а с етиката е пределно ясно и просто: тя цялата се съдържа в Категоричния императив на Кант (без Лаплас; кажа ли си "Кант", тутакси се сещам и за Лаплас, защото "съвместната" им хипотеза за образуване на звездо-планетни системи, след известни корекции, се е оказала в сърцевината си вярна);

  и този Императив е в състояние да замести ЦЯЛОТО ПРАВО, което се занимава ЕДИНСТВЕНО с "въвеждане на ред" по въпросите на това кой какви привилегии да има, както и да оправдае някои държавни монополи като все едно "от Б-га дадени", а това не е така.
  Законът е измислен от господари за робове, а на свободния човек му е достатъчна съвестта (чувството за етика, а то произхожда от най-важния животински инстинкт у стадните, от които сме произлезли - инстинкта за взаимно погаждане и взаимна подкрепа; обратно на този инстинкт работи в много случаи законът, като се мъчи да ни превърне в социопани, т.е. същества, лишени от съвест)

  та, нямам какво повече да добавя

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#41] от "Галя Станчева":

  какво значение има?

  в случая е "да" - само така се превежда шикалкавенето от правен език на човешки

  ако беше "не", нямаше толкова да увърта, дори не би си дала труда да приказва пред журналисти

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 45. 45 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  До коментар [#39] от "Николай Теллалов":

  До коментар [#34] от "Lilith":искате да кажете, че правото е... какво?технология за постигане на справедливост?олеле
  начин всички да са щастливи?ох разбирам ви, и мен ме беше яд, че съм учил неща, които се оказаха лъжи, но ако човек не се осмели да признае истината, тогава наистина си е пропилял живота (е, не всичко учено беше нахалост, от химията не съм разочарован)
  —цитат от коментар 39 на Николай Теллалов


  Разбира се, че и правото (което май си учил) и то няма да е нахалост: правиш велико откритие в областта на химията и сам си регистрираш патента. Немой си блъскаш главата с такива проблеми като "технология за постигане на справедливост?олеле
  начин всички да са щастливи?", че няма да ти остане акъл за химията.

 46. 46 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 970 Любопитно

  До коментар [#39] от "Николай Теллалов":

  Правото никога не е било технология, още по-малко е начин да се угоди на всички.

  Правото е оня кремък, от който може да се добие искрата, която да възроди пламъка на цивилизоваността, ако някога този огън загасне.

  То не търси и не предлага комфорт в нечия изгода, не служи на ничий частен интерес и не робува на политики. То е свободата, която ни позволява да градим нашето си честно съществуване, съобразявайки се с факта, че и останалите хора в обществото, в което живеем, имат същата такава свобода. То е и много други неща.
  И то определено не е несретничето, което може да бъде подиграно и презряно от група хора, които се мислят за вездесъщи. И е срамно да търпим ние, като общество, подобна гавра с него.


  До коментар [#40] от "George Pantev":

  Все още не губя надежда, че някой ден нещата рязко ще си дойдат по местата.

 47. 47 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#40] от "George Pantev":

  о, аз се нуждая от вашата прошка, че изразявам аргументирано (колкото мога като прост химик, покрай всичко друго интересувал се от туй-онуй, та примерно посещавал разни курсове за кандидат-студенти, ей така, за да съм наясно с някои материи, така че като ги плюя, да улучвам по-болезнено апологетите на тези идеи) мнение?

  господине!
  сбърках!
  не сте наивен
  съвсем съзнателно оправдавате мерзавци
  а като гледам, сте и вярващ, така че Оня там да ви съди
  на мен ми станахте абсолютно безинтересен

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 48. 48 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Още през 2015 г.!!!!!!
  А някои ни убеждават,че дългата ръка на Държавна Сигурност е мит...
  Прави се всичко за да се пробите протежето
  на ДС по академичната стълба нагоре.
  Подобно на случая с дръндарското селянче Доган.И от СУ отговарят: "Слушам!!".
  Академична независимост????
  К'ВО е това???

 49. 49 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#37] от "cavenn":

  ами може и на дребно

  после израства

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 50. 50 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#36] от "sow29372525":

  Може да сме малко, /защо ли?/ но още шаваме тук там.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 51. 51 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 324 Весело

  Интересно, че нито един от възмущаващите се, гневящите се и плюещи, не иска да чуе категорично "да" или "не" от интервюираната госпожа. Има ли плагиатство? Да или не?
  —цитат от коментар 41 на Галя Станчева


  Не е тя инстанцията, която да даде такъв категоричен отговор :) Но от интервюто и става ясно, че дори е разговаряла с проекто-министъра по тази тема и нещата са ясни ... :):) Въпросът е кой е бил "гърба" Илиев - Близнашки или Киров? Въпреки че не е достатъчно здрав, за да е гръб, тъй като е нещо като плужек и безгръбначно, смятам че това е точно Лизашки - бащата на Конституцията :):):)

 52. 52 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#36] от "sow29372525":

  не сме

  например в Белене бяхме по-малко само от безенесарите

  анархизмът е естествено човешко мислене и поведение
  властничеството паразитира върху него, просто защото 60-75% от хората са примиренчески настроени, защото е еволюционно закрепено това - да се примиряват, да се приспособяват... оттук и властниците през повечето време внимават да не прекалят с праговете на търпение и приспособимост

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 53. 53 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Строго секретно!!
  До :Стоян Денчев
  Копие: Митьо Иванов-Гестапото

  Трифонов се осра резонансно.
  Пускайте следващия.

  От:Меди Доганов/Сопола/

 54. 54 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  До коментар [#2] от "doctor.no":

  Кой командва целия парад от сараите?

  мурзилка
 55. 55 Профил на Evgeni Georgiev
  Evgeni Georgiev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Точно срещу такива номенклатурни издънки трябва да се води битка!
  Такива мекерета , които от самото си раждане са посочени/избрани мътят водата навсякъде!
  Тяхното неутрализиране ще подобри нормалния поток на нещата в България!

 56. 56 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 970 Любопитно

  До коментар [#43] от "Николай Теллалов":

  Благодаря, но няма нужда да ми преразказвате какво пише в лекциите от първи курс в две дисциплини. Запозната съм.
  Имате правото на Ваша гледна точка, а аз имам правото категорично да не съм съгласна с нея, какво толкова. За Ваше успокоение си признавам без бой, че представите ми за "Що е това "Право"?" са доста романтични и държа да си ги запазя, така че ще се въздържа от по-нататъчна дискусия именно поради тази причина.

 57. 57 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#46] от "Lilith":

  освен патос какво друго имате в защита на тезата си, че правото не е просто оправдание на мръсотиите на привилегированите малцинства във всяко едно общество?

  но преди това, моля, да уточним понятията:
  - що е според вас СВОБОДА
  - що е според вас СПРАВЕДЛИВОСТ

  едва тогава можем да продължим

  ако смеете

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 58. 58 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  До коментар [#11] от "regular_observer":

  "Как ще управляват държавата тези хора?"

  Не обиждай човешкият вид! Може и да са се родили хора, ама капитализЪма ги е мутирал.

  мурзилка
 59. 59 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2466 Любопитно

  До коментар [#41] от "Галя Станчева":какво значение има?в случая е "да" - само така се превежда шикалкавенето от правен език на човешкиако беше "не", нямаше толкова да увърта, дори не би си дала труда да приказва пред журналисти
  —цитат от коментар 44 на Николай Теллалов


  И защо увърта според теб? Още повече, че би могла да представи доказателства пред съда.
  Не е симпатизантка на чалга партията, била е член на Националния съвет на Българска социалистическа младеж БСМ - младежката организация на БСП. Тогава? Кой ѝ затваря устата и защо?

 60. 60 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Това, че въпросът е "замразен" от 2015 г., на мен ми говори едно: въпросният тип е оглеждан, одобряван и готвен за политическа кариера много преди проекта "Слави Трифонов - лидер на партия".Т.е. вероятно не той се е явил на кастинг при Слави, а Слави при него.
  —цитат от коментар 42 на Norman Granz


  Не. Касае се за порочна практика, която няма общо с политиèските амбиции. От нея не са застраховани много катедри и факултети. Но когато нещата се пресекат с политиката, която неминуемо те праща на голяма сцена с много прожектори , такива неща, които са покривани в малката общност, излизат наяве. Скандали с плагиатство имаше - при това десетилетия след събитието - и в Германия, и във Великобритания.
  Но неудобното за ИТН е, чè те самите поставиха проблема за "интелектуалната собственост" на преден план, когато атакуваха Василев, та сега това се връща като бумеранг към тях.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 61. 61 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#45] от "inn":

  патентите са вредни

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 62. 62 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  ми на това прилича
  следователно е така - патронче от резервния пълнител

  ама се оказа малце дефектно
  почти експлодира в цевта (а трябваше да гръмне като стане министър, за да закопае и правителството и ИТН, ама лош късмет)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 63. 63 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#41] от "Галя Станчева":

  Очевидно има плагиатство. Но да наречеш някой "плагиат" в лично качество, КОГАТО КОМПЕТЕНТНИТЕ по този въпрос са ОТКАЗАЛИ да се произнесат, това наистина е ненужно и опасно. Наталия Киселова това се опитва да обясни неведнъж в това интервю.

 64. 64 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Всякакви нефелни хора, но с дипломи са избрани от Трифонов за неговото правителство - много непрофесионално, когато искаш да си несистемен и оригинален срещу утвърдени анти-корупционни и демократични партии, като ДПС-то. Слави Трифонов в защита на ДПС-то е май.

 65. 65 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 970 Весело

  До коментар [#63] от "nocomnet":

  :)

  Не се хабете, концепцията е откровено сложна за неспециалист, който демонстрира, че не може да чете между редовете. Пък и всички трябва да признаем, че юристите от класа умеят да се изразяват така, че хората, които не са запознати със спецификите на тяхната професия, трудно биха ги разбрали.

 66. 66 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#20] от "taratanki":

  То хубаво, ама как ще се трогне Тошко от Цвъки? Кво му е на Цвък - и той лъга, маза, подслушва и обвинява без доказателства, а сега зле ли му е? Ни съд, ни затвор, уреди се с евтини апартаменти, ходи да бере рози... И Тошето така ще се уреди, и Илиев така ще се уреди. Някой наглец да е разбрал какво е "правосъдие" в тая пробита държава?

 67. 67 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#64] от "ck":
  Всякакви нефелни хора, но с дипломи са избрани от Трифонов за неговото правителство - много непрофесионално, когато искаш да си несистемен и оригинален срещу утвърдени анти-корупционни и демократични партии. Слави Трифонов в защита на ДПС-то е май.

 68. 68 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#59] от "Галя Станчева":

  защото така са обучени

  защото все пак имат правило да не се портят един друг пред неюристи (и ще кажа нещо, от което ще се възмутят онези, които са учили или даже бачкат в тоя бранш: неюристите за ПОВЕЧЕТО юристи са низш сорт хора; себе си те смятат за незаменими и за важна мерудия във всичко; съвсем сериозно мислят, че без тях светът ще пропадне, слънце не изгрява, вода не тече. Не го вярвах. Фактите ме убедиха)

  защото АКО ВСЕ ПАК лекето стане шеф на МВР, г-жата не иска да го е ядосала прекалено силно, за да може да разчита, че отмъщението му ще е неприятно, но не пълна съсипия

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 69. 69 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#58] от "Маршалов":

  именно

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 70. 70 Профил на ixi56919316
  ixi56919316
  Рейтинг: 92 Весело

  Да свържа няколко точки (човека) в цялата история:
  Пламен Червеняков (БКП/БСП тъст на Петър Илиев) -> Георги Близнашки (БКП/БСП научен ръководител на Петър Илиев) -> Петър Илиев (адвокат по конституционни казуси за БСП и за ИТН)

  Излиза че и Пацо, Жоро и Пешо са обединени от БСП/БКП. Пламен Червеняков и Петър Илиев са членове на пловдивската масонска ложа (т.е тъстът е въвел зет си), а тази ложа е инкубаторът на ГРУ за кадри на ръководни държавни постове (Сотир Цацаров идва от там).

  Ако ИТН работи с адвокатите на БСП можем ли да спекулираме, че ИТН едно най-обикновенно БСП(к) както иронизираха едни "ку-ку" хора преди години. Оттогава минаха години някои станаха шоумени, други продуценти, трети депутати в евро парламента.

  Алеко Константинов толкова добре е проникнал в негативните черти на българския манталитет, че дори 160 години по-късно нещата все още са в сила. Тук трябва да подчертаем, че българският манталитет има и много силни позитивни черти. Евала на хората, които остават непримирими към неправдата и говорят за проблема, хора със съвест подават оплаквания и създават невъзможно потулването на проблема. Може би заради тези черти дори и след 500 години робство не сме били "изкоренени" като народ и нация.

 71. 71 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  До коментар [#61] от "Николай Теллалов":

  "патентите са вредни" - цитат от коментар [#61] на Николай Теллалов.

  Ти първо направи откритието.

 72. 72 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3107 Весело

  До коментар [#19] от "inn":

  Ами за да остане цялата печалба от тиража в него

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 73. 73 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#59] от "Галя Станчева":

  БСМ ли?

  не се ли казваха БДМ с шеф Росен незнамсикой?

  неприятни същества

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 74. 74 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#59] от "Галя Станчева":

  Доцентката говори като юрист, готов да се яви в съда.
  Ако каже "плагиат" и комисията в СУ обяви, че не е съвсем плагиат, ами нещо така, попреписвано малко, но какво толкова, даже е проявил уважение, като е избрал да препише точно от нея - тогава може да бъде обвинена, че е набедила Илиев в престъпление.
  За мен тъжното в интервюто е, че май доцентката не вярва особено на контролните инстанции в СУ.

 75. 75 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2466 Любопитно

  До коментар [#59] от "Галя Станчева":защото така са обученизащото все пак имат правило да не се портят един друг пред неюристи (и ще кажа нещо, от което ще се възмутят онези, които са учили или даже бачкат в тоя бранш: неюристите за ПОВЕЧЕТО юристи са низш сорт хора; себе си те смятат за незаменими и за важна мерудия във всичко; съвсем сериозно мислят, че без тях светът ще пропадне, слънце не изгрява, вода не тече. Не го вярвах. Фактите ме убедиха)защото АКО ВСЕ ПАК лекето стане шеф на МВР, г-жата не иска да го е ядосала прекалено силно, за да може да разчита, че отмъщението му ще е неприятно, но не пълна съсипия
  —цитат от коментар 68 на Николай Теллалов


  "Отмъщението" е в сферата на конспирациите. Всеки юрист, станал жертва на плагиатство - разпознал си текстове в нечия дисертация има сигурни шансове да се защити в съда и всякакви идиотщини с "трупчета" звучат меко казано смешно. Освен ако доказателствата на госпожата са нефелни.

  Не мога да коментирам същината на спора, защото не съм чела нито нейния труд, нито дисертацията му. Затова правя изводи само от нейното изказване. Неубедиително е.

 76. 76 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Петърчо, пак да те питам, Петърчо.
  И к'во пра'им сега? Ще те дундурикат като плужече ли "сценаристите", или ще си навираш голата главица на майка си . . . . . . .?
  Хайде малко по-мъжки, а? Има още почти 6 (шест) часа до мандалото, което вече е паднало, ако ме разбираш!

 77. 77 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#68] от "Николай Теллалов":

  Колкото повече пишеш, толкова по-цялостна картинка НА САМИЯ СЕБЕ СИ рисуваш. В това няма нищо лошо разбира се.

 78. 78 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#75] от "Галя Станчева":

  Хаха "не прочетох не доразбрах но мнение си имам".

  Нали знаеш, мненията са като дупката на г**а, всеки си има.

 79. 79 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#71] от "inn":

  всяко откритие е достояние на цялото човечество

  не съм направил откритие, но пряко участвах в едно: механизма на електропроводимост на полианилина, в ЛССП към ИП при БАН, началник лаборатория Левон Терлемезян, научен сътрудник Наталия Господинова - те предложиха механизма, но нямахме база за инструментално потвърждаване, това го направиха с модерната си техника през 1990-те англичанинът Макдърмит и японецът Ширакава, които бяха "чужди партньори на Института по полимери и специално Лабораторията полимери със съпрежение. И накрая, през 2005-а, ингилизинът и самураят взеха Нобелова награда за това, което нашата лаборатория откри.
  (и малко след като се зарадвахме, че сме намерили обяснение на всички наблюдавани факти, настъпи голямото съкращение в БАН; дадоха ми обезщетение... от което удържаха данък; стигна ми за персонален компютър втора ръка)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 80. 80 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2466 Любопитно

  До коментар [#59] от "Галя Станчева":Доцентката говори като юрист, готов да се яви в съда. Ако каже "плагиат" и комисията в СУ обяви, че не е съвсем плагиат, ами нещо така, попреписвано малко, но какво толкова, даже е проявил уважение, като е избрал да препише точно от нея - тогава може да бъде обвинена, че е набедила Илиев в престъпление. За мен тъжното в интервюто е, че май доцентката не вярва особено на контролните инстанции в СУ.
  —цитат от коментар 74 на еспресо


  Да вярва в себе си тогава.

  Без да правя никаква аналогия - наскоро, след като публикувах тук, във форума, свое мнение, минута преди мен друг потребител беше написал същото - буквално с едни и същи думи сме се изказал и двамата. Изглеждаше така, че съм преписала от него. А не бях го прочела преди това, защото не беше публикувано - писали сме почти заедно. Човекът би могъл да ме обвини, че съм го преписала и няма да е прав.

 81. 81 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#18] от "Николай Теллалов":
  "точно такива хора управляват държавите откакто тоя тумор "държава" го има"

  Пак анархо-комунизъм, а? Прочете ли какво ти написах вчера? Написах, че такива като теб, в една картонена лодка и в язовир "Копринка".
  Защо "Копринка" ли? Защото там се събират всички русофили!

 82. 82 Профил на wpa33573870
  wpa33573870
  Рейтинг: 38 Неутрално

  Тази докторка го върти и суче и като правист не казва думата ”лъже”, защото е подсъдно. Измъква се като мокра връв от конкретните отговори. Мирише на постановка в която на нея, като главен герой, не е платено обещаното възнаграждение.
  Ако има нещо такова казваш и стоиш зад думите си. Или те е страх, че правната система, която ти лично преподаваш, не е достатъчно силна и справедлива да те защити? Е, тогава до къде сме я докарали? То е ясно, че Трифонов нищо ново няма да доведе и, че излъга народа може би без да е искал, но по принуда, но все пак Римското право не е от вчера и хайде да си стоим на местата като хората и според това, което се очаква от нас, пък да видим какво ще стане.

 83. 83 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#75] от "Галя Станчева":

  добре, щом смяташ, че вишестоящ чиновник никому не отмъщава, че това е "само на филм", няма да споря

  някои хора проумяват истината чак когато тя ги прегази с танкови вериги

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 84. 84 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  До коментар [#75] от "Галя Станчева":Хаха "не прочетох не доразбрах но мнение си имам".Нали знаеш, мненията са като дупката на г**а, всеки си има.
  —цитат от коментар 78 на nocomnet


  А ти чел ли си двата предмета на спора, та вземаш страна. Или плюеш по инерция, колкото да имаш и ти "мнение".
  Не доизмисляй - разбрала съм доста повече от теб.

 85. 85 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#62] от "Николай Теллалов":

  'Ма много си "активен" днес бе, Николайчо! С какво толкова се напуши от сутринта. Поне не се качвай на кола днес, че отиде някой невинен.
  Или си на "химикали"? Разбрах, че си добър по химия, защото днес всичко ти изчетох.
  И след изчетеното препоръчвам най-малкото сеанси при психоаналитик!

 86. 86 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Много обрано изказване, което ме навежда на мисълта, че колегата Киселова е наясно с това, което се е получило.

  Плагиатството няма давност. Това е неморално, неакадимично и се наказва. Не се определя през закони и правилници, а чрез колеги.

  В момента имам двама докторанти. Първото, което ги уча е да цитират. Елементарно е!

  Научната публикация е като пръстов отпечатък.

  Чудесно разследване от екипа на Дневник!

 87. 87 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#84] от "Галя Станчева":

  Това е безмислен разговор. Кой колко е разбрал е въпрос на дискусия и е неважен. Преди няколко дни тук в Дневник имаше статия с достатъчно доказателства черно на бяло (буквално!) че цели пасажи са преписани, без цитиране.

  Тези доказателства са били представени от Наталия Киселова (прочети интервюто).

  Всичко до този момент написано от теб под тази статия показва неволно или нарочно неразбиране, подплатено с необосновани твърдения преоблечени като "мнения". Пишеш грамотно, затова подозирам, че действително си разбрала достатъчно, и затова и го пиша този коментар, защото предполагам, че ще разбереш.

 88. 88 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1448 Разстроено

  "Въпросът за плагиатството беше замразен от катедрата в СУ през 2015 г."Тъжно е да гледаш правото така грозно наритано в ъгъла от ...прависти.И тези хора учат младите? Шокиращо!
  —цитат от коментар 5 на Lilith


  И това е в СУ... Тъжно ми е за състоянието на българската наука!

 89. 89 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 945 Весело

  бе да не се окаже че киселова също е преписвала /плагиатствала

 90. 90 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#88] от "plamen_b":

  СУ не е българската наука
  БАН също не е докрай наука, но все нещо

  в СУ се "коват кадри" за българската наука
  поне в областта на химията хич не бяха лоши... през 1990-те
  сега не знам какво е положението, отдавна не съм се отбивал в Института по полимери, но "старите кучета" държат фронта, значи младото попълнение е поне задоволително

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 91. 91 Профил на Кирил Койчев
  Кирил Койчев
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#75] от "Галя Станчева":

  Да се защата в съда.) В кой съд ако смея да попитам?)

 92. 92 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Мнооого показателно:
  ГЕРБ-авите трольове и ПИК-ливите пасквили се хвърлиха самоотвержено да бранят недоразуменията от ИТН.
  -----
  За мен вече няма съмнение на КОЙ е "проекта ИТН". Дали е пробит или си е бил дългосрочен замисъл за подмяна - все тая.

 93. 93 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Дисертацията на Илиев (със същото заглавие като книгата с плагиатите) е от 2012 г., съдържа 601 страници и 667 заглавия библиография. Части от нея са публикувани като статии, десетки на брой. Няма научен ръководите. Проф. Близнашки е бил шеф на научното жури и рецензент (тогава можеше). Понеже тук има хора от академичните среди, нека коментират. А бе, прегледайте НАЦИД за Петър Радославов Илиев.

  Така че вече говорим не само за една книга с евентуални плагиати, но и за дисертация със същите съмнения. А пък студентите вече са опънали Илиев и за част от статиите, където децата също са намерили плагиати.

  Работата е ясна и има психиатричен отенък. Що за глупост е да плагиатстваш така (ако е вярно!), като е очевидно, че ще те хванат? Какво ще обясняваш на децата си? Тъпо племе сме!

  Ваксинирайте се, че третата вълна на ковида иде (трета е, не четвърта).

 94. 94 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 872 Неутрално

  ПП Има Такива Глупаци

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 95. 95 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  До коментар [#11] от "regular_observer":
  "А СУ се е превърнал в откровена кочина."

  Там още живеят с времената от преди 10 ноември 1989г. Нищо не се е променило особено с хуманитарните науки. Преподавателите по Научен Комунизъм се преквалифицираха в политолози и соцолози и продължават да мътят главите на младите българи.

 96. 96 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Удри, како Наталия!
  Удри, тоя гущер-плагиат с козя брадичка.

 97. 97 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 970 Разстроено

  До коментар [#88] от "plamen_b":

  Тя, науката, отдавна бере душа. Обаче ми е странно какво се очаква от съдебната система, щом СУ обучава прависти, способни да крадат...

 98. 98 Профил на Vasil Petkov
  Vasil Petkov
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Като си помисля, че точно в този факултет се подготвят бъдещите пазители на "правото". Същите преподаватели захранват кадрово КС, Върховни съдилища и т.н. Доколкото разбирам, основното качество което притежават е да се снишават и нагаждат . Та те собствените си "научни трудове" не могат да защитят, а ние разчитаме да са в основите на правовата държава.

 99. 99 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Сложете един Turnitin в тоя университет бе!Да видим кой ще може да плагиатства.

 100. 100 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Преписвал, не преписвал, Пепи си остава много неприятен човечец. Най-малкото мълчи като комуниста Антон...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK