Даниел Вълчев: Не ме слагайте в ролята на морален съдник по казуса с Петър Илиев

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  Какво се учудвате? Така са научени от вожда им Тодор Живков - да плагиатстват. Той "написа" и издаде,(а всъщност други му написаха),десетки томове съчинения,за които впрочем получи доколкото си спомням над сто хиляди лева хонорари! Много пара за онова време.

 2. 2 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Дайте думата на баба Гицка, баста теа паркетни субекти.

 3. 3 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Дълго излияние, с което се опитва, като плужек да излезе от ситуацията.
  Всички знаели, само добрите декани НЕ!!!
  Петър Илиев е момче на мафията, а всички от ЮФ на СУ са превили гръб, барабар с Вълчев.
  Защо е момче на мафията ... ми защото през кантората му се управляват пари в офшорки от Барбадос... що за кантопа е това с 6 счетоводители ...
  И даже той не е возъка в схемата, а е бушон ...
  Мозъкът е почетния ни консул на Антигуа и Барбуда ... проф Иван Тодоров. През него вече се стига до онези с многото мръсни пари.

  Това е !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 4. 4 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  Интересно е каква ли е причината авторът преди няколко месеце да изкупи от търговската мрежа всички екземпляри от произведението си

 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2384 Весело

  До коментар [#3] от "ironhorse":

  Един път да се съглася с теб.

 6. 6 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  "колегите ми ще кажат, че откакто съм декан от 2 г. не е имало случай някой да повдигне въпрос, а аз да се направя, че не чувам."

  За аматьор в нечуването се справя забележително добре, като гледам интервюто. Не бива да скромничи.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3196 Весело

  " Аз съм бил в публичния живот и в някаква степен продължавам, макар и в друга битност, да бъда в публичния живот на страната. За тези години съм научил едно нещо - че хората, които публично излизат и гласовито защитават крайни морални позиции най-накрая се оказва, че не са много морални. Винаги съм се въздържал от това да давам крайни морални оценки на хората."

  А хората, които не заемат ясна позиция срещу кресльовци и агресивни типове, които лъснаха пред цялото ни общество, имат също силен дефицит на нравственост, породен от страха да не навредят на репутацията и кариерното си развитие в някое топло местенце, в случая в академичните среди на СУ........

 8. 8 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Майната му на Даниел Вълчев. Едно амбициозно влечуго повече, едно по-малко - какво толкова.
  За Софийския университет ме е яд. Имах някакви илюзии.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 9. 9 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  До коментар [#3] от "ironhorse":

  Даааа, така е. И като си представим за кои постове беше гласен
  - мин на правосъдието
  - мин председател
  - мин на ВР и вицепремиер по сигурността
  Това си е все едно Делян Пеевски шеф на ДАНС

 10. 10 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#6] от "еспресо":

  Какъв аматьор? Та той е политик от класа. Би бил чудесен министър-председател

  Сам съм, други няма...
 11. 11 Профил на vkiril
  vkiril
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Човекът-тефлон - нищо не се лепи по него.
  Всички са прави, той нищо не е чувал. И да е чувал - то е били в лично качество - значи нищо не е чувал...
  Абе давай да раздигаме седянката!

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  “Когато се установява плагиатство, трябва да се установи идентичност на текстовете или поне доста голяма близост между тях. Това без съмнение ще бъде направено.”

  А може да е просто съвпадение. Да кажем, че мислите на доц. Киселова и на напористото младо масонче са текли в една и съща посока и съвсем случайно са облечени в едни и същи думи, и така ... на няколко десетки страници... Толкова ли и невъзможно?!

  Чел съм някъде, че през времената на Наполеон III френските стражари са имали един безспорен начин за установяване на прелюбодейство: като хванат двамата - гол мъж и гола жена - един върху друг, прекарват палката между телата им и ако се закачи накъде по средата, налице е immisio penis in vaginae, т.е. актът е консумиран. Ако мине свободно, може да се предположи, че мъжът просто е полегнал върху жената, щото е бил уморен и е решил да си почине...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  С мекошавия си коментар, Вълчев е готов да изкара крадеца герой!

 14. 14 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  Дълго излияние, с което се опитва, като плужек да излезе от ситуацията.Всички знаели, само добрите декани НЕ!!!Петър Илиев е момче на мафията, а всички от ЮФ на СУ са превили гръб, барабар с Вълчев.Защо е момче на мафията ... ми защото през кантората му се управляват пари в офшорки от Барбадос... що за кантопа е това с 6 счетоводители ...И даже той не е возъка в схемата, а е бушон ...Мозъкът е почетния ни консул на Антигуа и Барбуда ... проф Иван Тодоров. През него вече се стига до онези с многото мръсни пари.Това е !!!
  —цитат от коментар 3 на ironhorse


  ++++

  Може и да си преувеличил, но не много. Отдавна се опитват да ни пробутат Петър Илиев на висок пост. Може и да са си повярвали, че щом успяха една Мутра да ни пробутат за премиер, защо не и друга, даже малко по-образована?
  Само че що за нация сме, членове на елитен клуб като ЕС, щом успяват да ни пробутват подобни кримита за лидери? По-различни ли сме от афганците, на които им подариха супер армия, да ги прегазят банда от полудиви талибан-козари?

 15. 15 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Всички знаят, че огромната част от така наречените докторати са абсолютно безмислени и само про форма, колкото някой да се обяви за "доктор" и "хабилитиран", за да прави "кариера". Тоя наглец със голвм гръб не е нищо по-различно. Фактите, че ръководството на факултета само гледа да замаже тази позорна история, показва че те само искат да продължат с установената практика. Ще има още десетки, стотици, хиляди "петър илиевци". Те са основата на висшето образовани и на цялата "държава".
  На боце докторската степен да не е по-хубава?!?

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3196 Весело

  " Второто, което трябва да се установи, е дали въпросът е за пресъздаване на текст, който е авторски, или за текст, който се отнася до факти. Например, ако вие напишете, че Народното събрание се състои от 240 депутати, и аз кажа същото, това очевидно не е плагиатство. "

  Очевидно ! Само дето в този случай никой няма да се оплаква от плагиатство, защото не смята, че той е родил пръв идеята, че НС се състои от 240 депутати у нас, нито че слънцето изгрява от изток, например ! Когато, обаче, дословно копираш чужд авторски труд, говорим именно за плагиатство, но Вълчев нещо не иска да си го причини - това да заеме ясна позиция срещу момчето, което помага на едни кръгове у нас да инвестират едни пари в едни офшорни зони с благотворителна цел, напълно безкористно......

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  До коментар [#14] от "pontius_glarus":

  "Отдавна се опитват да ни пробутат Петър Илиев на висок пост. Може и да са си повярвали, че щом успяха една Мутра да ни пробутат за премиер, защо не и друга..."

  Мутра (шофьор-гавазин на Румен Николов-Пашата) за премиер и мутра (шофьор-гавазин на Мето Илиенски) за министър на вътрешните работи.

  Тя тука някакъв си преписвач и "почетен консул" на офшорна зона, за когото властите във въпросната офшорна зона не са и чували...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Даниел Вълчев: Не ме слагайте в ролята на морален съдник по казуса с Петър Илиев.
  Щото съм хлъзгав,мазен и хитър червей.
  И тоя ни възпитава младежта.
  Уффф...
  Алоооу,СУ ,къде ги копаете все такива червеи???

 19. 19 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  "колегите ми ще кажат, че откакто съм декан от 2 г. не е имало случай някой да повдигне въпрос, а аз да се направя, че не чувам."За аматьор в нечуването се справя забележително добре, като гледам интервюто. Не бива да скромничи.
  —цитат от коментар 6 на еспресо


  Не е аматьор в нечуването, а висок професионалист.
  Той изреди университети с проблем, стигна до Бургас, а ловко прескочи най-големия скандал – Ректорът на ВарненскияТех Университет!
  Този Ректор бе порицан, доказан плагиат, но той реши, че е достоен да продължи И ректорската, И преподавателската си работа!
  Не съм проверявал как завърши този гьонсуратлък нататък!
  Ни чул, ни видял Дани "Вълчето"!

 20. 20 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Първото падение на ЮФ беше отказът да именуват зала на името на най-четения си колега - покойния Кристиян Таков. Второто - с поръчковите изказвания по адрес на конвенцията срещу домашното насилие, известна като Истанбулска конвенция. Тогава Вълчев и други познати академични лица от ЮФ станаха част от хибридната акция на ГРУ.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 21. 21 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 615 Неутрално

  "По принцип се вижда, че е преписвано. "
  Що за израз използува т.н. "професор" Вълчев??
  Перверзно Извърта нещата до степен на непонятност.
  Сякаш не може да каже естественото:
  "Вижда се,че е преписвано".
  В сравнение с тоя лигльо-професоре Янаки Стоилов е титан....
  А за Янаки имах най-долно мнение.

 22. 22 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Първото падение на ЮФ беше отказът да именуват зала на името на най-четения си колега - покойния Кристиян Таков. Второто - с поръчковите изказвания по адрес на конвенцията срещу домашното насилие, известна като Истанбулска конвенция. Тогава Вълчев и други познати академични лица от ЮФ станаха част от хибридната акция на ГРУ.
  —цитат от коментар 20 на cinik


  +++++++++++++++
  Таков спасяваше честта на ЮФ.
  Очевидно тя е била погребана заедно с него.😭😭😭😭😭😭

 23. 23 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ако още малко биваме обляни от интелигентни хора с обтекаеми морални ценности, има риск да си припомним какво доведе фактически Бойко навремето - не простонародният му език, ами обещанието за някаква морална позиция, макар и еднокнижна. Такава разбрахме че няма, но пред тази хлъзгавост на Вълчев, някак си предпочитам Бойко...

 24. 24 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 426 Неутрално


  До коментар [#20] от "cinik":

  За Кристиян Таков - да, за конвенцията - не в този си вид, понеже е също толкова обтекаема като въпросният Вълчев. Стига да сте чел пояснителният и документ, разбира се.

 25. 25 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5251 Неутрално

  До коментар [#1] от "deaf":

  Точно! Но това не е патент на бай Тошо.
  Преди време някой цитира в Парламента Монтескьо, а някакви чугуни около Корнелия репликираха, че това го бил казал Ленин...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 26. 26 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  Прав е дрОгаря вълчев - няма как с тази биография да е морален съдник на когото и да било!

 27. 27 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2988 Неутрално

  Петър Илиев бил плагиат. Може и така да е. Петър Илиев в момента е никой. В същото време, Кирил Петков нагло излъга и продължава да лъже. Кирил Петков, в нарушение на Конституцията продължава да е министър. И към днешна дата, лилавите носители на нов морал, продължават да клеймят първия и самоотвержено да защитават втория. Всеки да си прави изводите.

 28. 28 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Странно....
  На снимката професоре Вълчев е целият в бяло,при положение,че напълно се е овъргалял в лайната...
  .

 29. 29 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#16] от "samoedin":

  нещо повече, позицията на Вълчев е направо защитна за Илиев - човек остава с впечатлението, че Киселова е също толкова виновна, колкото Илиев затова, че е написала труда си. Все едно някой да ти каже - “ никой не може да знае твоите златни накити, дали наистина са били твои, преди да бъдат откраднати; “ Един вид, всички са маскари.

 30. 30 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Вълчев говори като адвокат на Илиев - не яросно но все пак го защитава, преиначава, опитва да оправдае, обеснява...
  Малко ме хваща гнус.

 31. 31 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#27] от "uvtest":

  Действащ почетен Консул на офшорен рай не е никой, струва ми се.

 32. 32 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  Промъква се мнение на Вълчев:
  -Ами ако Киселова е плагиатствала?????
  Трябва и нея да проверим!
  Ами ако е изяла децата си?
  Много нагло Вълчев!
  Толкова ли Ви е страх от онзи?

 33. 33 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Промъква се мнение на Вълчев:-Ами ако Киселова е плагиатствала?????Трябва и нея да проверим!Ами ако е изяла децата си?Много нагло Вълчев!Толкова ли Ви е страх от онзи?
  —цитат от коментар 32 на Alexander97


  Ами ако Вълчев е плагиатствал някога и затова не иска да се раздухва скандалът, да не вземе Илиев да отговори?

  Професорът нали знае, че ако продължава да си прави оглушки, ще се появят и такива въпроси.

  "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Румен Радев, 24.02.2022
 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6650 Неутрално

  Много добре лавира. Не се знае утре , какво ще се случи, трябва да внимава.

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  До коментар [#32] от "Alexander97":

  "Промъква се мнение на Вълчев:
  -Ами ако Киселова е плагиатствала?????"

  Нищо не е изключено.

  Може по някакъв начин да е разбрала какво смята да напише след време и подло да го е написала преди него, за да го злепостави.

  Дума по дума.

  Не й е чист косъмът на тази Киселова.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Самият факт, че Даниел Вълчев е декан обяснява всичко.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 37. 37 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2298 Весело

  До коментар [#13] от "Рим":

  Само накрая не каза ,,Хайде да разтуряме седянката "

 38. 38 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  Илиев все пак е добър адвокат и ще ни разкрие, че всъщност той не е авторът на книгата, а секретарката му, която я е издала под псевдоним - случайно съвпадащ с неговото име.
  Едва тази година той е открил това съвпадение и е оценил, че би могло да го злепостави.

  И ето на, враговете му го оправдаха и с най-гнусни инсинуации му попречиха да раздаде познанията и опита си за благото на Родината.

 39. 39 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Ехааа, Вълчев винаги излиза сух от водата.

  А Илиев преписва и издава книга - т.е. целта е и печалба. А не само надуване на биографията.

 40. 40 Профил на orchis
  orchis
  Рейтинг: 226 Неутрално

  А има ли вече резултати от "процедурата". Тази теза, че щом няма официална жалба, значи нищо не се е случило, е точно в стилистиката на 80те. Всички административни органи могат, а отскоро са и длъжни, да се самосезират. Университетът би следвало да брани със зъби и нокти научните трудове, иначе е точно една седянка.

 41. 41 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  За Илиев и историята с плагиатството няма много какво да се коментира - в интервюто всичко се видя. Даже е странно, че уж добър адвокат, така си изпусна нервите - но това е за негова сетка.
  Интересното е около Вълчев, който наистина адвокатски се опитва да мине през проблема. Иначе, той определено не е глупав човек и останалата част от думите по отношение на СУ и особено за ЮФ имат място и е редно да се вземат предвид.
  Иначе дали си Пеевски и Данчо ментата или уважаван юрист все тази - законите по които НИЕ ще живеем, ще ги 'коват' първите двама - не знам на някой харесва ли му подобна ситуация.

 42. 42 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 770 Любопитно

  Ще обясня защо това не е толкова просто, колкото може би изглежда на пръв поглед. По принцип се вижда, че е преписвано. Когато се установява плагиатство, трябва да се установи идентичност на текстовете или поне доста голяма близост между тях.
  --------------------

  Ами на мен това ми изглежда просто. Началните учителки могат да хванат кога е преписвано на контролно, но доценти, доктори и професори -не?! Даже трябвало комисия да правят, та да преценят - съвпадат ли двата текста или не!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 43. 43 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#39] от "Nelumbo":

  "Към онзи момент не мога да направя точна снимка на законодателството, което е третирало този въпрос"

  Декан на ЮФ към СУ го казва това. Няма по голямо светило в държавата. Това е върхът на върхът на юридическата наука у нас. Това ли е сух?
  А намеците, че трябвало да се установи дали това са нейни мисли или и тя ги е преписала отнякъде? Един от малкото смислени хора в управлението от последните години се изкъка на физиономията си по най безсрамен начин. Като Филип Димитров преди година две (вече не помня и по какъв повод беше). Докога ще се излагате, бе хора?

 44. 44 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#15] от "1107":

  Неслучайно образование от бяла държава тежи повече от диплома от СУ.

 45. 45 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#24] от "conservamus":

  "Стига да сте чел пояснителният и документ, разбира се."

  Какъв пояснителен документ, достатъчно е да прочетеш глава първа чл. 1 т. б :

  "... и да насърчава действителна равнопоставеност между жените и мъжете, включително чрез овластяване на жените;"

  Насърчаване на равнопоставеност чрез неравнопоставеност....... добре ли е? И не в някой пояснителен документ а в самата сърцевина - цели и задачи на конвенцията.

 46. 46 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 396 Неутрално

  До коментар [#1] от "deaf":

  2015 г. министър на образованието е Тодор Танев от квотата на Реформаторския блок и негови заместници са Денков и Кастрева.

 47. 47 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Като се прочете казаното от този морално деградирал тип, човек може да се замисли - А бе какво им е на дипломите на тези от ЮЗУ или милиионерското в Симеоново? Не е ли редно да се издават дипломи за висше образование и от сержантското в Стрелча?

 48. 48 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 396 Неутрално

  "Ще обясня защо това не е толкова просто, колкото може би изглежда на пръв поглед. По принцип се вижда, че е преписвано. Когато се установява плагиатство, трябва да се установи идентичност на текстовете или поне доста голяма близост между тях. Това без съмнение ще бъде направено."

  Още не са наясно, дали това са текстове написани от Киселова или и тя е преписвала от някъде и после от същата книга и Илиев

 49. 49 Профил на 67
  67
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Уважаемият декан говори гладко, но как може да не знае, че по света отдавна има компютърни програми, които автоматично преглеждат текстовете и установяват наличието или не на плагиат? Всички университети, по-уважавани от СУ, разполагат с тях. Тези програми се ползват и от самите автори, защото човек може неволно да повтори дословно фраза или пасаж, които са го впечатлили. Да не говорим за това, как се пишат текстове в епохата на копи-пейст, в която живеем. Когато компютърната програма установи, че текстът е копиран и залепен от друго място - за всеки става ясно, че има плагиат. Това - отделно от етичните комисии, наказателния кодекс и прочее. В цивилизованите държави уличените в плагиат подават оставка, без да чакат решение от етичната комисия или съда. До съдебни решения се стига, само когато плагиатът носи парични доходи от авторски и лицензионни възнаграждения.

 50. 50 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 396 Неутрално

  До коментар [#49] от "67":

  А ако някой се разрови в книгите на членовете от етичната комисия, какво ли ще открие? Затова ще мълчат, докато не видят резултатите от следващите избори

 51. 51 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#43] от "George Svinarov":

  На едно мнение сме. Хайде, ще го кажа по друг начин - Вълчев си измива ръцете по пилатовски в ситуацията.
  Колкото до дипломите на СУ - преди 12-13 години се озовах на работа в една югоизточна азиатска държава. Там се признаваха без проблем само дипломите на СУ и на моето висше училище!

 52. 52 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 891 Неутрално

  2021
  Първа стъпка , комисията ще поиска книгата ,Безспорния няма да я предостави, комисията няма да я намери ..
  2022
  Втора стъпка....
  2023
  Трета стъпка...
  2024
  Четвърта стъпка.... комисията ще намери пропуск и ще се върне на стъпка 2

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#46] от "ggot":

  Кво общо има министъра на образованието бе?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#51] от "Nelumbo":

  "На едно мнение сме. Хайде, ще го кажа по друг начин - Вълчев си измива ръцете по пилатовски в ситуацията."

  Мисълта ми беше, че само се опитва да "излезе сух от водата" и да си "измие ръцете по пилатовски".
  Толкова е прозрачен в тези си опити, че и стринга Гюрга вижда за какво става дума.
  Да, дипломата от СУ е най добрата..... измежду българските дипломи. В момента в който я наредиш до някоя от "бяла" държава и олеква. Някой спомена в коментарите за софтуерно следене за преписване. Това там е практика от доста години (поне 15 по мои данни). СУ е някак в каменната ера и затова дипломата му няма тази стойност която би трябвало. Знаеш ли например какво е завършул Карадайъ? ФМИ към СУ. След като си учил в СУ, би трябвало да си наясно какво значи това. Дали с учене го е завършил или със знания според теб? И после стойността на диплома от ФМИ рязко спада.

 55. 55 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#53] от "Darth Plagueis":

  "Кво общо има министъра на образованието бе?"

  Явява се шеф на шефа (ректора на СУ) на шефа (декана) на ЮФ.

 56. 56 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Не е хич зле да се проверят плащанията на фирмата на преписвача, наемани ли са на граждански договори членове на катедрата, факултета или техни близки.

 57. 57 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  И тоя е в кюпа. Балканско тарикатче с титла

 58. 58 Профил на Виктор Флоров
  Виктор Флоров
  Рейтинг: 938 Весело

  Ами проф. Вълчев ясно артикулира целия срив в 'Университета',защо Киселова си е замълчала и защо 80 % от всички в обичания наш СУ ще си траят.ЗАЩОТО масово се пишат без идейни докторати,реферати и всякакви защити.Рядко се произвежда интелектуаленпродукт камо ли значима идея и гарантирано темата се ПОДАВА от ръководителя,тя никога не излиза от желанието да кажеш нешо свое.
  Но като се настървиш титла...-Целта оправдава средствата/ето и тази мислъл използваме до половина,за да ни ползва когато трябва./

 59. 59 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Новината е, че доцент Киселова може да е потенциален плагият и затова нека да си ... Прилича на шантаж ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 60. 60 Профил на hik131059121
  hik131059121
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Този мазньоч само дето не каза че Киселова е преписала от Илиев. Какво да очакваме за българската правна система при такива декани? Повече като Илиев, разбира се.

 61. 61 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 631 Весело

  Даниел Вълчев: Не ме слагайте в ролята на морален съдник по казуса с Петър Илиев.......... Къв морален съдник , ти си безгръбначно същество.......

 62. 62 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3883 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Авторът Кумчо Вълчев сега се задвижи да реагира ;) без видима причина.

  А авторът с палат в Барбадос набеждаван от ИЖК за плагиат...

  По принцип, умен инвеститорски акшън, легален.
  Купуваш обратно акции, сток или стока, каквито пуснал си на пазаря.
  Така държиш цената висока.
  Пазаря гледа "купуват!" и мисли: ценна е стока.

  Защо точно тогава...
  Получил хонорарче за барбадосване в Карибски морета.
  Той си знае

  До коментар [#4] от "doctor.no":

  Интересно е каква ли е причината
  авторът преди няколко месеце
  да изкупи от търговската мрежа всички екземпляри
  от произведението си

 63. 63 Профил на Vladislav Sotirov
  Vladislav Sotirov
  Рейтинг: 53 Неутрално

  До коментар [#51] от "Nelumbo":

  Е, те това е! В ЮГОИЗТОЧНА азиатска държава се признават дипломите пр СУ. Това че не се признават от работодатели в Париж и Берлин, не е важно.

 64. 64 Профил на whyman
  whyman
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Да позная ли сега - всичко ще се замръчка и потъне в дън земя?

 65. 65 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3883 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Не.
  Вълчо изрично се закле, че ни лук ял, ни мирисал е.
  Не познава случая отбилзо.

  Само косвено, заобиколно

  До коментар [#59] от "Сатана Ликующий":

  Новината е, че доцент Киселова може да е потенциален плагият и затова нека да си ... Прилича на шантаж ...

 66. 66 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3883 Неутрално

  UNITED EU UNION

  "Не ме слагайте в ролята на морален съдник"

  Май сам се бута... от роля неволя ;)
  # транслейшан:
  Не ми бутайте на декана стола!

 67. 67 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#8] от "еспресо":

  Щях да пиша ,че Дани В.е просто един хитър лисан,но след този ясен ,точен и искрен коментар,предпочетох да Ви поздравя.

 68. 68 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#27] от "uvtest":

  Тебе ,за какво те е излъгал К.Петков?Да не си искал да теглиш милионен кредит от ББР срещу апартамент в Шумен?

 69. 69 Профил на kimaf
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 70. 70 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#63] от "Vladislav Sotirov":

  Държавата е Сингапур.
  И никъде не твърдя ,, че не се признават от работодатели в Париж и Берлин, не е важно"

 71. 71 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Колеги, ми влезте в НАЦИД, де. Дисертацията на Илиев (2012) и книгата му (2015) са с едно и също заглавие. Дисертацията е 601 стр. и 667 литерарутни източника. Според мен това е тежка графомания, без да съм специалист по право. Остава да видим дали е успял да си прибере дисертацията от библиотеките. Ако да, то - евалла. И какво толкова се чудят, дали е плагиатствано? Да качат в интернет всички документи и да пускат плагиат-чекъра.

  Иначе ще е жалко, ако се окаже, че всички в този факултет са уязвими по някакви причини. Овъртолени в разни черва, имам предвид. Дано не съм прав!

  Ваксинирайте се и не плагиатствайте!

 72. 72 Профил на v.surovina
  v.surovina
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Не бихме те сложили в ролята на морален съдник, драги, успокой се.

  Видно е че ти липсва морал, липсва ти и чувство за справедливост, тъй че няма как да отсъдиш нищо правилно.

  Впрочем, ясен си още от 2007, когато каза, че е време да раздигаме седянката.

  Единственото, което не става ясно е, какво още правиш като преподавател и декан на ЮФ.

  Подай си оставката и заминавай за Барбадос.

 73. 73 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Затова Петър Илиев е там където е , и няма дори да помирище власт!

 74. 74 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  Някой да е очаквал Даниел Вълчев да изрази мнение по този казус? Той знае как да говори дълго, без да казва нищо. Още от НДСВ, през ДБГ... сега партиен член ли е или се изказва така по навик, профилактично?

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, Д-р
 75. 75 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  Тоя професор всеки път когато говори от 100 думи 90 са плява. Мисълта му е празна така както и речта му.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 76. 76 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 642 Неутрално

  факта, че СУ не предприемат действие доказва че и те са преписвачи и нямат морал
  това мекушаво слагаческо изказване потвърждава факта на ОПГ-преписвачи-прикривачи

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 77. 77 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 814 Любопитно

  До коментар [#27] от "uvtest":

  Това коментар по темата ли беше или много ти се пръцкаще? По-добре ли ти е на коремчето сега?

  Кирил Петков стана баща на ГЕРБ. Щото ви такова май'гата.
  А от това как квичите, на нормалния човек му става още по-драго.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 78. 78 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 661 Весело

  До коментар [#71] от "m.konstantinov":

  Бря, впечатляващ обем научни мисли е написал Илиев. С 601 стр. на дисертацията направо плаче за ,,голям доктор".

 79. 79 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 814 Неутрално

  LOL.
  Първо изречение: "Нека отделим спорното от безспорното."
  Второ изречение: ... (бля бля бля) ...
  Трето изреченое: "Мои колеги споделиха, че това е точно така."

  Кое е безспорното на последното? Кои колеги и кое е "точно така"?

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 80. 80 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 814 Весело

  До коментар [#78] от "Nelumbo":

  Допускам, че дори не си е чел докторантурата. Поне не всичките 601 страници.
  Няколко напористи студентчета с мерак да станат асистенти сигурно са сбирали от където им падне.

  Може би затова я е изкупил - решил я да я прочете, но да чете по-бързо е купил всички екземпляри.

  Абе аз му гледах интервюто на това момче. Преди да си отвори устата, само от стойката и погледа му си личеше, че се нуждае от психиатрична помощ.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 81. 81 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3417 Весело

  Мнозина се възмущават от меко казано "уклончивите" отговори на проф. Вълчев. Честно казано, разглеждайки сложната му позиция като декан на Юридическия Факултет, и аз бих бил така уклончив. Все пак, работи се с една колекция от индивидуалисти с високо самочувствие, защитени от закона за академичните степени и звания, както и от процеса на управлението на кадрите, ако може така да се нарече. Веднъж одобрен, един асистент е вече част от защитените и периодичните атестации са илюзия. На Академичен Съвет или Комисия по Етиката винаги ще се формират коалиции и клики, това е реалността на поведение в този занаят. Не напразно моите американски колеги са кръстили управлението на преподавателското тяло "да пасеш котки". :-)

 82. 82 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  Дани, ти не можеш да бъдеш морален съдник, защото постът вече е зает от Данчо Ментата от дупасъ. По този и по всички други казуси.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 83. 83 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3417 Любопитно

  До коментар [#3] от "ironhorse":

  Дали става въпрос за Иван Тодоров, доцент в Благоеврградския и професор в Библиотекарския или друг такъв? Май само той е почетен консул на караибски държави от типа на Антигуа, че и почетен гражданин на град Колумбия в Южна Каролина (дарил човекът) като специализант.
  https://georg-tod.com/bg/team/иван-тодоров/

 84. 84 Профил на army
  army
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Дали ще е морален съдник или не той си знае. Важното в случая е, че има плагиатсване в писане на дипломна работа за придобиване на дадена степен. Следвали от това да се отнемат на Петър Илиев всички придобити степени на база тази работа и дали изобщо ще помислят да направят нещо такова?

 85. 85 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Потулили са историята. И този мазник също го прави.

 86. 86 Профил на gg2
  gg2
  Рейтинг: 193 Неутрално

  Трябва да си много изперкал да защитаваш очевидното плагиатство в този случай. Дървеният филосов Вълчев реално погледното казва на студентите си че е ок да копират като първолаци "факти" от колегите си. Вълчев, като ще ми се правите на много умни с измислени титли не е ли редно да си напишете документчетата със свои думи?

 87. 87 Профил на Johnnie Glupavia
  Johnnie Glupavia
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Много по-срамно е, че царския ибрик е декан, отколкото, че някакъв арогантен дебил е преписвал...

  Слава на Украйна! Слава на героите!
 88. 88 Профил на mengo
  mengo
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Какво псувате, оставка веднага за тоя подлизурко.

 89. 89 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Второто, което трябва да се установи, е дали въпросът е за пресъздаване на текст, който е авторски, или за текст, който се отнася до факти."

  Не може да се делят "текст, който е авторски" и "текст, който се отнася до факти". Ако професор по медицина напише учебник за устройството на кръвоносната система, неговият текст ще се състои от поднасяне на факти - факти за артериите, факти за вените, факти за кръвообращението. Това, че един автор поднася общоизвестни факти, не означава, че текстът му не е авторски, и не означава, че всеки може да копира цели пасажи и цели страници от този текст, да ги сложи в своя книга, и да ги представи за свои текстове.

  Същото важи за противопоставянето "предаване на чужди тези" и "излагане на оригинални тези". Аз мога да напиша книга за теорията на Маркс за принадената стойност, и цялата книга може да се състои от предъвкване и смилане на определена част от "Капиталът", без нито една моя оригинална теза. Това не означава, че текстът ми няма да се третира като авторски текст. Не може друг автор да представи в своя книга абсолютно идентично изложение на теорията на Маркс, с абсолютно същите думи, и да мине с номера "пишем еднакво, защото и двамата представяме една и съща теория и четем едно и също произведение".

  Това дали Киселова също е плагиат (ако това се намеква) няма връзка с въпроса дали Илиев е плагиат. Ако и Киселова е плагиат, имаме два отделни случая на плагиатство, а не смекчаване на вината на Илиев.

  "Твърденията на колегата Илиев, че по въпроса има давност, могат да се окажат верни" И какво ако се окажат верни? Един декан на ЮФ не може да се държи като адвокат, който следи дали клиентът му може да се измъкне поради давност. Деканът трябва да си чете правилника на СУ и да се интересува от давността в правилника на СУ. А там давност няма. Установи ли се плагиатство, плагиатът моментално изхвърча от СУ на основание чл. 58, ал. 1, т. 4 от Закона за висшето образование - "Членовете на академичния състав се освобождават от длъжност със заповед на ректора (...) при доказано по установения ред плагиатство в научните трудове".

 90. 90 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#81] от "daskal1":

  Добре де, даскале, ако е наистина толкова трудно на котките, пасяни от този толкова мъдър по твоите думи декан, защо да е по-лесно в началното училище? Преписваш - единица и толкова. Толкова ли са затормозени от интелекта си тез пасящи котки, че са неспособни на едно просто действие? Ако да - по-добре да назначават начални учителки за декани, а пък деканите - за начални учители. Да им уври главата, сред малчуганите, да видим как ще трябва да им обяснят с думи прости защо Петърчо може да краде близалката на Марийка, и да накажат за това... Иванчо.

 91. 91 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Отговорите на плужъкът Вълчев потвърждават за всеки, който може да чете подтекста, че П. Илиев е плагиат. Но те казват и едно от двете (1) плагиатството в ЮФ широко разпространено или (2) по-добре да изкараме всички преподаватели в ЮФ потенциални пхлагиати, за да защитим П. Илиев.
  И в двата случая, плужъкът Вълчев хоказва готовност да прежали реномето на своя факултет и дори на СУ, но да спаси Петър Илиев. Никаква сянка от морал в интелектуалния хоризонт на "проф." Вълчев. Неслучайно той купуваше вили на Лазурния бряг и Нова Зеландия тогава, когато НДСВ Симеон каканижеше за нов морал в политиката и нулева толерантност към корупцията.

 92. 92 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3417 Неутрално

  До коментар [#90] от "conservamus":

  Трудно е на "пастира" защото котките имат доста голяма независимост и са защитени от закона, не можеш да ги уволниш така лесно както някои предлагат. После, в българската система си декан за 4 години, най-много два мандата ако те изберат именно "котките". Ако не те изберат, ставаш и ти "котка" и започва един интересен живот. Да не мислите че от други съображения доц. Киселова си е замълчала? Останалите "котки" могат да и стъжнят живота и в катедрата, и във факултета, а и за доходни консултантски договори навън...

 93. 93 Профил на the.accordionist
  the.accordionist
  Рейтинг: 12 Гневно

  "А ако доц. Киселова е преписала от колега?"

  А защо тя да не е военен престъпник също? Срам е да се правят такива инсинуации за когото и да е, а най-малко за вероятната жертва в случая.

 94. 94 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  До коментар [#71] от "m.konstantinov":

  "Остава да видим дали е успял да си прибере дисертацията от библиотеките."

  Според групата "Правна лудост" "Компетенцията на Народното събрание” на Петър Илиев е изтеглена от пазара, липсва дори един екземпляр в изд-во "Нова звезда", а в Нар. библиотека няма нито едно нейно физическо копие, въпреки разпоредбите на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения.
  Много ми допадна изказването на Тошко Йорданов в парламента" "Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не може да бъде български министър." Не може да бъде и университетски преподавател, не ли.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, Д-р
 95. 95 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  До коментар [#89] от "Sioux":

  "Твърденията на колегата Илиев, че по въпроса има давност, могат да се окажат верни"

  Специалността ми е далеко от правото, но има ли закон, по който кражбата се покрива от давност? Плагиатството си е кражба на чужд труд.

  Освен герберските, но не коментираме това в момента!

 96. 96 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Заради такива като въпросният господин нивото на СУ отиде в канала.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 97. 97 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Специалността ми е далеко от правото, но има ли закон, по който кражбата се покрива от давност? Плагиатството си е кражба на чужд труд.Освен герберските, но не коментираме това в момента!
  —цитат от коментар 95 на Alexander97


  Надявам се, че е ясно, че за давността аз цитирам Вълчев. Предполагам, че той има предвид давността за предявяване на граждански иск от засегнатото лице. Все едно, в случая Вълчев говори в качеството на декан на ЮФ, и в това си качество трябва да го интересуват правилата на институцията, в която работи, а според тези правила давност за плагиатство няма и плагиатът подлежи на санкция - освобождаване от длъжност.

 98. 98 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 76 Разстроено

  Прегледах форума, колкото по-хейтърски постове има, толкова по-голяма подръжка са получили. Към проф. Даниел Вълчев изпитвам уважение като съчетание от ерудиция, интелигентност, толерантност и чувство за хумор. Отвартен си мисля за удоволствието, с което сънародниците ни цапат малкото цености, които имаме. Това е пътят да се превърнем в нация от простаци.

 99. 99 Профил на Johnnie Glupavia
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Този е от онези, които ни оправяха за 800 дни и след това свика "седянката" с Орешарски – поредния морален съдник от новите лица, които не са от СТАТУКВОТО!

  Caps Lock Error! Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK