Алексей Пампоров: Успехът на проект на Кирил Петков зависи от хората, които ще застанат зад него

Алексей Пампоров: Успехът на проект на Кирил Петков зависи от хората, които ще застанат зад него

© Юлия ЛазароваВсички вече говорят и публично за евентуален политически проект около служебния министър на икономиката Кирил Петков (от какво зависи той - четете в темата на "Дневник" тук). Официални отговори предстоят през следващите седмици. "Дневник" потърси мнението на анализатори по темата. Представяме ви коментара на доц. Алексей Пампоров от Института по философия и социология към БАН. Разговорът е с размяна на въпроси и отговори по имейл през миналата седмица.


Ако разглеждаме настоящия момент - пред втори предсрочни парламентарни избори - има ли потенциал за нов политически проект и за какъв тип?


- Всички парламантарни избори в България до сега са свързвани с появата на нов политически проект: СДС, Бизнес блока, Евролевицата, ДСБ, НДСВ, "Атака", ГЕРБ, Реформаторски блок, НФСБ, "Да, България", "Има такъв народ" - всяка от тези формации в някакъв момент е била "нов" проект, макар и с променлив успех.
Появата на нова партия от тази гледна точка не може да се разглежда като изненада, а като нещо нормално. И това се случва не само в България, а навсякъде в Европа.


Иначе е очевидна нуждата от нови политически формации в целия политически спектър, доколкото старите отдавна не са това, което претендират че са.


БСП, например, не е социалистическа партия - ако погледнем предизборната ѝ програма. Напълно подкрепям казаното от г-жа Нинова, че идеите им с "Демократична България" се припокриват, защото БСП предлагаха десни политики. По същия начин ДПС не е либерална партия, макар че има "права и свободи" в името си. ДПС не гарантира прозрачност на управлението, независимост от религиозните институции, а вместо "свобода на печата" техен депутат в някакъв момент придоби половината медиен пазар.


ДСБ и съответно "Демократична България" са "десни" на ниво примитивен антикоунизъм, в същия момент обаче техните последователи са предимно образовани, прогресивни и либерални жители на големите градове - което е нелепо, поради фактическата християн-демократическата ориентация и ретроградните ценности на лидерите, които ясно проличаха в дебата около "Истанбулската конвенция".


Има ли шанс политически проект да направи "фурор" и да успее да влезе в парламента, ако се "появи" месец-два преди изборите? И ако да, защо?


- Ами... много зависи кои са хората, които ще застанат зад такъв политически проект. Иначе на фурори сме се нагледали: СДС, НДСВ, ГЕРБ, "Има такъв народ" - всяка една от тези партии възникна като "фурор". 30 години след началото на т.нар. "преход" сякаш все още търсим онзи, който да намери баланса между интересите на пазара и защитата на социалните права.


Как оценявате потенциала на проект около служебния министър на икономиката Кирил Петков, за какъвто вече се говори?


- В България бяхме свикнали, когато чуем "службено правителство" да се представим едни кротушковци, които 3 месеца взимат заплата и си "кютат" кротко, за да си впишат после позицията "министър" в автобиографията.


Кабинетът на Стефан Янев показа, че за 3 месеца могат да се вземат мерки както за икономиката, така и за социално-уязвимите групи. Да, работата на Кирил Петков е много видима, защото извади на показ "мръсното бельо" на ГЕРБ и корупционните схеми. И обществената подкрепа към работата му е огромна, т.е. има огромен потенциал за успех.


Сега ли е моментът за негов проект? Ако не се опита на тези предсрочни избори - няма ли да премине най-силният му момент?


- Моментът сега е много подходящ, защото очевидно тече пренареждане и преструктуриране на обществените нагласи. Хората в момента са много склонни да гласуват за нещо "ново". Разибра се, ако остане и в следващия служебен кабинет, той би имал шанс да увеличи подкрепата си. Но пък и не са знае, ако през ноември или декември бъде с формирано редовно правителство, дали след четири години напр. ще е все така популярен.


Кои избиратели би привлякъл Петков? И това как би повлияло на другите политически играчи, особено на "Демократична България"?


- Ако погледнем профила на хората, които го подкрепят във "Фейсбук" (има група от над 100 000 потребители), можем да кажем, че подобен проект би взел значително от всички парламентарни партии, без ГЕРБ. Най-сериозно вероятно ще пострада "Има такъв народ", защото имаше очакване, че именно те ще го задържат, за да "изчегърта" и "изрие". А те открито се противопоставиха. "Има такъв народ" може да загуби половината или дори повече от гласовете си. "Демократична България" ще се свие до 100-150 000 гласа, колкото е твърдият електорат на ДСБ. Всички онези прогресивни и либерални хора, които гласуват за тях, вероятно ще гласуват за негова формация. "Изправи се" - може съвсем да изчезне, защото те предлагат именно онова, което той прави, т.е. те са в една и съща ниша.


Какво би повлияло върху проекта му и представянето на близки избори?


- Сам човек не може да направи партия. А за два-три месеца трябва много бързо да успее да създаде структури. Т.е. нужни са му хора, мрежи от хора. А в този случай има риск да влязат сульо, пульо и г-н Плагиат, както се случи с "Има такъв народ" през април.


По-лесно ли би било такъв кандидат да влезе успешно в президентската кампания?


- О, разбира се. Мажоритарният вот е подчинен на съвсем друга логика. Но в този случай ще изглежда като липса на морален интегритет, ако реши да се изправи срещу президента Радев. Все пак беше номиниран от кръгове близки до президента, а и към момента няма конфликт между двамата, който да легитимира едно евентуално противопоставяне. Ако продължи да бъде успешен министър обаче, след 5 години ще има огромен потенциал.


Каква ще е ролята на служебното правителство за новите предсрочни парламентарни избори ?


- Службеното правителство се справи добре с организирането на предходните избори. Видяхме, че успяха да осигурят машини дори с един нестандартен ход на пряко договаряне с производителя. Предполагам, че ще се справят и сега.


Как ще влияе работата на служебния кабинет на кампанията на Румен Радев? Какви са плюсовете и какви рисковете?


- Служебният кабинет вдигна много високо легвата за всяко следващо правителство. От времето на първата година на управлението на Костов не сме имали толкова висока обществена подокрепа за правителство. Румен Радев показа, че умее да подбира и да работи с хора. Това несъмнено ще се отрази добре на кампанията му.


Какво каза президентът за проект на Петков на 6 септември - тук


Кой печели и кой губи от избори две в едно?


- В този случай изглежда ще загубят онези, които не подкрепят президента Радев. Големият страх на формации като ДСБ, ВМРО и ГЕРБ, че те сякаш са длъжни да издигнат своя кандидатура, за да препотвърдят политическата си идентичност.


Кой ще спечели не е ясно, защото Радев сам издигна кандидатурата си за втория мандат, така че подкрепата от БСП, "Има такъв народ" и "Изправи се! Ние идваме" засега изглежда сякаш се опитват да го използват като ракета носител. Ако си представим обаче нов политически проект около министри от службения кабинет - тогава е възможно да има значително взаимно усилване: президентът Радев да спечели на първи тур, а новата формация да вземе 40% от гласовете, например (убивайки подкрепата за "партиите на протеста").


Как ще коментирате пасивността на политическите партии за президентските избори?


- До изборите има много време. А в момента подкрепата за президента Радев е около две трети от избирателите. Нормално е да има "страх" у опонентите. Всеки, който се изправи срещу него и загуби, има риск да жертва политическата си кариера. Никой от лидерите на формациите, които открито не го харесват - Бойко Борисов, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Красимир Каракачанов - не може да го победи при маждоритарен вот, така че в момента явно се търси "ново лице с неопетнено минало", което да хвърлят на амбразурата.


Още по темата за проекта на Кирил Петков - тук
Коментарът на Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" - тук
Коментар на Добромир Живков от "Маркет линкс" - тук.

Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  Циркове.

  С истински клоуни.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 2. 2 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  Кирил Петков е парашутист!
  Няма значение кой ще застане зад него.
  Той не е лидер,

 3. 3 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2286 Весело

  Трета статия за денес за въздухаря, нероден Петко.
  Къде е Бойкикев?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 4. 4 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  Дааа... Всички говорят за нероден Петко, а той ще вземе да се окаже някой джендър, пък ще видите тогава катър леща яде ли...🦓

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 5. 5 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5640 Неутрално

  Поредният задкулисен проект за отнемане на гласове от други партии

 6. 6 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1216 Весело

  С аФтентично десен либерал като Радев и неговите КДС-ари зад гърба си, са обречени на успех :-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 7. 7 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3576 Разстроено

  Аман от глупости!!!Кирил Петков е поредното мюре от колодата на куловодите....Залагалка за простолюдието!!!И нов проект ИТН!!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 8. 8 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1216 Весело

  До коментар [#3] от "zz_s":

  На борсата за гуми втора употреба, зад пазара Трайчо Костов :-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 9. 9 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#1] от "diq55699032":

  Не обиждай клоуните. Не е лесна работа да разсмиваш хората. Тия от групата на иска им се да са политици, са само лешояди някакви. Не им се удава дори летенето. Само пълзенето.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 10. 10 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  И философите не са това което бяха?
  От тоя щял да вземе, на оня да даде гласове “новият проект”?
  И нито дума за инфалтилния български избирател който е движеща сила на подобни популистични проекти в последните години?
  До един оказали се шайка айдуци!
  А философията уж беше фундаментална наука? Обясняваща процесите в обществото с причинно-следствена логика?
  Е някоя и друга рубла може и да е поогънала причинната логика на другаря философ?

 11. 11 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2065 Неутрално

  За толкова кратко време партия не може да се създаде.

  Проект за крадене обаче, може.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Трета статия за денес за въздухаря, нероден Петко.Къде е Бойкикев?
  —цитат от коментар 3 на zz_s


  Той се, .....ааа,просто пътник!Прокопито му отряза квитанциите!Сирак е Ичко!
  Сейчас,тук се налива основата,Кире и другите анонимни герои,им трябва як маркетинг,НО българина е наивен,лековерен,малко "перде",ама винаги има просветление,може да не е на мига,ама си идват нещата в края на краищата,на МЯСТОТО!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 14. 14 Профил на peb11648502
  peb11648502
  Рейтинг: 122 Неутрално

  Ако ще са Румен Спецовци, зарежи ...

 15. 15 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1216 Весело

  За толкова кратко време партия не може да се създаде.Проект за крадене обаче, може.
  —цитат от коментар 11 на kaiser


  Те толкова си могат с и без партия, за това не им трябва... Важното е куфарчетата от ББР-то да се раздават като в златните години на другаря Луканов и да се назначават външни експертки за 140 Евро на час ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 16. 16 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Пак ли за тоя проект ве :)

  То стана смешно вече.

 17. 17 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Трета статия за денес за въздухаря, нероден Петко.Къде е Бойкикев?
  —цитат от коментар 3 на zz_s


  Той и Мая Манолова не харесват това

  Ако Манолова и Дончева останат извън парламента поне нещо смислено ще е свършил тоя проект. :)

 18. 18 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2433 Весело

  Айде пак - ако някой е пропуснал заради празника. Не ми се мисли утре какво ще е - не 3 а 30 статии. Поне едно е ясно де - Ристю е пътник. Според мен е трябвало по план да се разбере със Славейката, ама не успяха и сега ще има наказания. При оптимално разпределение, Кире Канадецо ще вземе достатъчно гласове от ДеБъ, че те да не влязат в Народното събрание, но недостатъчно, че да влезе той. Макар че е малко вероятно де - по-скоро ще вземе 2-3% и те ще се сринат до нивото на Маяма, но ще са вътре. Освен ако няма висока избирателна активност - тогава може и да издухат.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 19. 19 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1384 Весело
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Боряна Димитрова е по-интересна. В това интервю - нищо, общо-взето.

 22. 22 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Да не е станало кръгъл час , че се пуска статия за Канадеца!? А за Христо нищо!

 23. 23 Профил на adh54646483
  adh54646483
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Ама как ще ви го вкарат с една коалиция Да България , Мутрите , Кирчо и Президента , че всичките над мен така ще квичите така ще ме забавлявате кеф ........

 24. 24 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Киро е калинка трябваха му 3 месеца като министър да лъсне истината.
  Никой не може да излъже освен електората на ДаБГ.
  ДаБГ 5%
  Партията на Киро Канадеца 5%

 25. 25 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Христо и Атанас май ще се окажат свестни и са се отдръпнали от опита за налагането на президентска диктатура на руската расяедка! А розовобузестия залага всичко ва банк!

 26. 26 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Поредните чучела за булстана.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Неутрално

  Това важи за всеки политически проект!

 29. 29 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Глупости на търкалета. Успехът в парламентарни избори зависи от партиите. Едно е да се яви от сициалистическа партия, друго е от либерална, трето от консервативна и т.н.. Друг е въпроса, коя партия би издигнала човек, който е ИЗЛЪГЪЛ, ЧЕ НЕ Е ГРАЖДАНИН НА ДРУГА ДЪРЖАВА, за да докопа министерство. Но сигурно има и такива партии…

 30. 30 Профил на praseta_mezeta
  praseta_mezeta
  Рейтинг: 856 Неутрално


  Лелеее трета статия за деня на тема Кирил Петков и неродения му задкулисен политически проект.

  Другари, леко, от толкова надуване ще спукате балона!!!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на xta58510204
  xta58510204
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Държавата се скапва ,но пък настана златно време за репортери ,журналисти ,анализатори и политолози - всичките дипломирани лешояди в знайни и незнайни университети и НПО-та. То не са схеми ,изчисления ,внушения и прогнози - от Оксфорд до НБУ. И накрая изненада : прехода продължава............................

  Не отговарям на хейтъри.
 33. 33 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1238 Любопитно

  Кирил Петков демонстрира решителност и постоянство в битката срещу клиентелистката държава, която създаде Борисов. Успех му пожелавам, а някои хора пак ще бъдат безработни политици, а други затвора ги зове.

 34. 34 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2954 Неутрално

  А-а-а-а-а...! Социолог на държавна заплата. От БАН...! М-да-а-а-а...!

  Бивш tww09306483.
 35. 35 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2617 Весело

  До коментар [#12] от "Hristov":

  Путинистите групово плюят Кирчо и Асен и то с най-големия компромат който могат да измислят - завършили били Харвард безсрамниците! Де да бяха завършили Симеоново или Пазарджишката школа, тогава щяха да са им идоли.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 36. 36 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2617 Любопитно

  До коментар [#31] от "Hristov":

  Я кажи ти за кого си? За СлавчУ ли?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2954 Неутрално

  До коментар [#31] от "Hristov":

  Ами да...! Търсят се лаладжии и продавачи на светло бъдеще. В ГЕРБ да не се притеснихте, че някой предлага по-светло бъдеще от Борисов? Разбирам... Но Борисов няма нищо ново на сергията от 10 години. Само с приказки за Иван Костов не става...! ;)

  Бивш tww09306483.
 39. 39 Профил на Сенсей НАНАЙ Еж НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Еж НАНАЙ
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Айде пак - ако някой е пропуснал заради празника. Не ми се мисли утре какво ще е - не 3 а 30 статии. Поне едно е ясно де - Ристю е пътник.
  —цитат от коментар 18 на Тюфлекчия


  Я обясни какво точно значи да е "пътник"?

  Нека позная: няма да обясниш, че по-лесно, нали?

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Очаквам Петков да впечатли мнозина, още повече, че новите партии се изложиха. Към момента прави много добро впечатление, най-вероятно партията ще се окаже президентската, каквато напоследък предвиждаме да се пръкне. И за Радев ще е по-удобно да не е официален титуляр на партия и разваля дослука с БСП.

 42. 42 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "..... зависи кои са хората, които ще застанат зад такъв политически проект."

  Не кои са, а какви са? Който търси намира и намира такива каквито иска и каквито му трябват. Главатарят си търси шайка, Гуруто си търси религиозни последователи, сериозен, почтен, достоен, компетентен лидер ще търси такива като него.
  Иначе след кастинг-кастриране видяхме какво се появява. Дребни, страхливи, негодни послушковци, за нищо непотребни, освен да лижат гъза на Боса.

 43. 43 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  Думите на президента са притеснителни - да следват по-широка философия. Опасявам се, какви кариеристи, които са обиколили всички партии, ще попаднат в една нова партия.Особено, когато се очаква, че тя ще събере много гласове.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2051 Весело

  Достигнах до "фактическата християн-демократическата ориентация и ретроградните ценности на лидерите". И не мога повече! ДеБъ с десни ценности? Боже, дай му хапчетата на този политолог!

 46. 46 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 118 Неутрално

  интересно, че журналистите НЕ искат да интервюират икономисти или финансисти, които далеч по-добре биха преценли работата на Кирил П. и на Асен В. Попитайте някои опитни наши икономисти какво всъюн9ост дотук са свършили младите господа в областта, в която са назначени !? освен да работят върху политическия си имдиж, май друго няма. Е, и за собственото си финансово бъдеще - сложиха си свои хора в ББР, правят си фондове, кудето си назначават приятели. Това е истината, Ралица, това са фактите, Дневник. АКо искате, питайте да ви дам детайли...

 47. 47 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2006 Весело

  До коментар [#35] от "vesolr":

  Нямам никакъв проблем с това къде са завършили..Да не говорим че бизнес скул в Харвард за година е далеч от "завършил Харвард".. Говорим обаче за един льольо, който за времето като министър освен да изпоназначи родата, приятелите и кандидат депутат от ДБ на държавна хранилка, друго не е свършил..А , да и да обещае 35 млн на веднъж фалирала компания за ел автомобил , който струва 25 к евра и минава 100км с едно зареждане.. Еваларка..Другият измамник и доказан крадец пък веднага назначи по-голям измамник и ит него, за шеф на НАП..Бе изобщо, идилия..Ко става с Байдън?! Рейтинга под водата, бяга от пресконференции, лъже като дрът циганин и сътвори най-позорният момент в американската история.. Щатите станаха за присмех на света..Жалка , дементирала история..А догодина има важни избори.. Ха-ха!

  Sic transit gloria mundi
 48. 48 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 715 Неутрално

  А-а-а-а-а...! Социолог на държавна заплата. От БАН...! М-да-а-а-а...!
  —цитат от коментар 34 на Petleshev


  За тоя пост Евалла.
  +++++

 49. 49 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  плитък апологет на едно нищожество

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 50. 50 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 382 Любопитно

  Доган още не е ли застанал зад него?!
  Само гледайте при койщ ще кацне пиленцето т.нар. фонд за възстановяване и милиардите грантове и кредити ако не вярвате :-)))

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Зелен чорап е издал заповед по гарнизона и буджак-медиите послушно плякат по 5 матрялчета възхвала на гелосания мошеини. Еваларката на свободното слово! Наздраве!

 53. 53 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  ".. може да влезе сульо, пульо и г-н Плагиат, както стана при ИТН..."
  евала. В БАН нямат съмнение Барбароса какъв е

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2954 Неутрално

  До коментар [#39] от "Сенсей НАНАЙ Еж НАНАЙ":

  Нали знаеш, защо Баба Меца си мислела, че тази година ще има много круши? Та и с Ристю така. На някои хора много им се иска да го няма. ГЕРБ и ДПС никога няма да му простят, че разбута Сараите в Росенец.

  Бивш tww09306483.
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  Думите на президента са притеснителни - да следват по-широка философия. Опасявам се, какви кариеристи, които са обиколили всички партии, ще попаднат в една нова партия.Особено, когато се очаква, че тя ще събере много гласове.
  —цитат от коментар 43 на Роси


  Пък аз очаквам да се съберат компетентни, почтени и достойни професионалисти за ръководене на държавата. Дали защото съм наивен, или само си мечтая. Ма що пък да не си помечтаем, не се плаща за това.

 58. 58 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4511 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Тотатално кух и празен (засега) проект пълен с вакуум.

  Полезно нищоказване.
  Так держать!

  "Алексей Пампоров:
  Успехът на проект на Кирил Петков зависи
  от хората, които ще застанат зад него"

 59. 59 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  [quote#57:"Judjuk"][/quote]

  Почтените хора си остават в Канада, а не се връщата в БГ, за да точат фондове и да правят далавери със земя.
  За Асен крадецът и мутрата шеф на НАП няма какво да коментирам, те са олицетвторение на модела, който чегъртат ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 60. 60 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  Браво, Севде! Успя да мобилизираш герберските тролове да се изакат първи под тази статия и да отвратят нормалните читатели! Много успешна стратегия!

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  До коментар [#50] от "cnu40695109":

  Доган застава зад Борисов! Води го за носа!

 62. 62 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4511 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Свободните хора решават какво да правят...
  Не ти, рублофилчо.

  Притеснен нещо, в место тесно?

  До коментар [#59] от "100 Рублей за Доллар":
  [quote#57:"Judjuk"][/quote]

  Почтените хора си остават в Канада, а не се връщата в БГ

 63. 63 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2433 Весело

  Я обясни какво точно значи да е "пътник"?

  Нека позная: няма да обясниш, че по-лесно, нали?
  —цитат от коментар 39 на Сенсей НАНАЙ Еж НАНАЙ


  Това сигурно е стотния път, в който пишеш "ааа, Тифлек, нека позная - няма да кажеш, аааа, буааа, ъъъъ, няяяяя..." и аз след това "казвам". Имаше един лаф какво е да правиш едно и също и да очакваш различен резултат. Споко бе - не те мисля за луд, просто си много нискоинтелигентен, необразован, злобен и недо...н.

  Та на въпроса ти. Под "Ристю е пътник" разбирам две неща:

  1. Спира безпрекословната медийна подкрепа за него и партийката му от кръжецът медии на издръжка на АзБ и други "филантропи". Вместо него започват да ни пишат само за Киро Канадецо. Това вече се забелязва като тенденция.
  2. Спират паричките от Прокопи, АзБ и други "филантропи" за партийката му, щото отиват за тази на Киро Канадецо и Асенча Очите. Това ще се усети след време, особено като загубят и огромна част от държавната субсидия, след като Канадецо и Очите им откраднат гласовете на най-семплите умнокрасавци ("най-семпли", защото честно казано мога да намеря причини да гласуваш за Ристю, даже аз ако бях по-млад и глупав бих го направил, както гласувах за Раданча навремето, ама за тоя да гласуваш е смешно).

  Разбра ли сега какво имам предвид, или имаш още въпроси?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 64. 64 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2954 Неутрално

  До коментар [#56] от "Сенсей НАНАЙ Еж НАНАЙ":

  На Кирето Петков му е бедна фантазията, какви червени милиционерски подводници ще му внедрят в проекта. Ще има да се чуди откъде му е дошло...! Няма време за да прави партия и структури. И много ще сбърка, ако реши да действа сам.

  Бивш tww09306483.
 65. 65 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5284 Весело

  До коментар [#31] от "Hristov":

  Я кажи какви са последните новини от Учиндол! Един или цели двама астронавти от Македония ще пращаме в космоса? :-)

 66. 66 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1216 Весело

  До коментар [#62] от "dnevnikar":

  ХА-ХА :-)

  Чакайте да ви оправи някой минла през Харвард, същите сте като тези, дето чакаха да ги оправи някой от МГУ....
  Изключени прави само Христо Иванов, който същета в семейната си история слугина на 2-те посолства.
  Всъщност къде е Ицо.... Да, няма го вече упоревен като роло тоалетна хартия. Поздрав за него и другите комунета:

  Борбата е безмилостно жестока.

  Борбата както казват, е епична.

  Аз паднах. Друг ще ме смени и...

  толкоз.

  Какво тук значи някаква си личност?!

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 67. 67 Профил на adh54646483
  adh54646483
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Ама как ви бърка в здравето Кирчо не е истина . Коалицията Да България , Мутрите и Президента вече се реди ..... квичете .... квичете....

 68. 68 Профил на adh54646483
  adh54646483
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Ама как ви бърка в здравето Кирчо не е истина . Коалицията Да България , Мутрите и Президента вече се реди ..... квичете .... квичете....

 69. 69 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  До коментар [#68] от "adh54646483":

  Това нова мисия 121 ли е?

  :-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 70. 70 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6052 Неутрално

  Проектът Петков е пропрезидентски, успее ли, за добро или лошо се превръщаме в президентска република.

 71. 71 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Проектът Петков е пропрезидентски, успее ли, за добро или лошо се превръщаме в президентска република.
  —цитат от коментар 70 на Тsonkooo


  Не, проектът е на едно посолство и си оставаме бананова република ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 72. 72 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6052 Неутрално

  До коментар [#71] от "100 Рублей за Доллар":

  Петков не се връзва с руснаците, остава американското. Американците бяха единствените, които официално подкрепиха протестите срещу Борисов.

 73. 73 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  “ Успехът на проект на Кирил Петков зависи от хората, които ще застанат зад него”
  ——
  И ко сега? Ша държите г-н Прокопиев лично отговорен за успеха на Кирчо? Я, моля ви са! Да не би той да е виновен за изцепките на Ицето? Да не мислите, че му е лесно да работи с толкоз негоден матрял?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 74. 74 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2006 Весело

  До коментар [#65] от "vassilun":

  Астронавтите ги праща Капитал, на един колаж..И гледам ще познаят частично, щот на Ристю май вече му сложиха скафандъра..

  Sic transit gloria mundi
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Проф. Андрей Пантев
  "" Тези хора в парламента, които иронизираме, не идват от Сатурн или Марс – това сме ние! ""

 77. 77 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Успехът на проект на Кирил Петков зависи от хората, които ще застанат зад него....
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Какъв успех чака този проект, ще видим...
  Сигурно обаче е едно: тази партия няма да има нищо общо нито с герп, нито с дпс! Тя ще стои съвсем близо до ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
  Т.е. партията на Борисов и дпс ще бъдат заковани трайно извън властта, което означава, стоп на корупцията и стабилизиране на страната!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 78. 78 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Тиквари и чалгари маршируват в единен строй, разбира се че маймуните на Тиквоча и идиотите на Учиндолеца, са двете страни на една монета!!!

 79. 79 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  "Успехът на проект на Кирил Петков зависи от хората, които ще застанат зад него"
  _______________
  Да и това не бива да са стари и изхабени политици, в т.ч. Румен Радев.

 80. 80 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  До коментар [#64] от "Petleshev":
  "На Кирето Петков му е бедна фантазията, какви червени милиционерски подводници ще му внедрят в проекта."
  ______________
  За целта има много проста рецепта - в партията, особено в ръководството й, не се приемат хора, родени преди 1971 г. (били са са най-много 18-годишни през 1989 г.).

 81. 81 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 561 Неутрално

  да пожелаем успех на г-н Петков, защото, ако той успее, всички ще носим бели панталони и ще одим в Рио Де Жанейро!

 82. 82 Профил на Петък Вучев
  Петък Вучев
  Рейтинг: 34 Неутрално

  До коментар [#3] от "zz_s":

  Подмяната на Пинокио

 83. 83 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#3] от "zz_s":Подмяната на Пинокио
  —цитат от коментар 82 на Петък Вучев


  ++
  Много точно

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 84. 84 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  Ок.
  Началното число е 40% за новия проект.
  Следващо залагане?
  Що пък не 60?

 85. 85 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2018 Весело

  "Успехът на проект на Кирил Петков зависи от хората, които ще застанат зад него"

  Това изречение е като дисекция на морала на умнокресливите и всички, които гравитирлат около "Дневник".
  Те вече безогледно вещаят "успех" на някой, който започва кариерата си на министър с безсрамна лъжа, която със съдействието на "хората зад него" се превръща в нарушение на Конституцията- твърдение, което още не е опровергано от Конституционния съд.
  А "хората зад него" пълнят гащите от страх да не им падне имунинетът, защото тогава ще ги захапе не следващият, а още сегашният прокурор.
  И то за държавна измяна...

 86. 86 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 241 Гневно

  Пак ли в позиция "Партер"?
  Пак търсене на новият Годо?

 87. 87 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6052 Неутрално

  До коментар [#84] от "k_":

  Ако изборите са две в едно, толкова колкото за президента. Но, това ще бъде отново лидерска формация, която няма да се задържи дълго, ще нанесе поражения предимно на БСП, но Нинова с нейните ренегати нанесе много повече, БСП трайно върви надолу.

 88. 88 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Бабуването е в пълен ход. И все по-ясна става една интересна линия - няма значение чий проект са Петков и Василев, но по-добре да не правят нов политически субект, а да се присъединят към вече съществуващ такъв. Линия, която се лансира все по-често от анализатори, медии, политици. Ха, към кого? Е, как към кого - разбира се към добрите, най-добрите, умните, най-умните, нормалните, най-нормалните, единствените, неповторими и неподправени демократи, най-демократи - ДБ! А аз мисля, че ако въпросните лица го направят, язък им за дипломите!

 89. 89 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Управление чрез полит. проекти е специалитета на олигархията.

 90. 90 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2617 Весело

  До коментар [#47] от "Hristov":

  Много си набрал след фиаското с прогнозите миналата година. 2 години МВА в Харвард бизнес скул не било завършил Харвард? Копаеш вече под дъното, така и не каза на кои честни люде симпатизираш щом Кирил и Асен не те устройват. Асен е завършил бакалавър, със стипендия. Неговото брои ли се за Харвард?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 91. 91 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Фигуранта е пуснал опорките.
  А матросовците вече са на амбразурата с голи гърди.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3246 Любопитно

  До коментар [#34] от "Petleshev":

  Патрашеф,отрече ли е от Ицката и Танас?!Покръсти ли се като Харвардист??

 94. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3246 Любопитно

  До коментар [#55] от "Petleshev":

  Не е до това,че на няко му се ще Ристю да го няма.В Гъзетата Ристю го няма...Пък ,той тук спеше до преди 2 седмици!

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3246 Любопитно

  До коментар [#60] от "vassilun":

  Гъзетата а_а.По 10 статии за Другара Кире...

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3246 Любопитно

  До коментар [#78] от "LudLustrator":

  Е,кой в би да слагате Учиндолец до Бойкик в Мисия 121?!

 98. 98 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Възможно ли е някаква нова партия да ни притеснява, след като един чалгар за няколко месеца стана първа политическа сила ?!?! В тази държава всичко е възможно , защото ИТНенормалници

 99. 99 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#63] от "Тюфлекчия":

  И този оток на мислата, с който си ни облял гнойно - трябва да го приемем като действителност?

  Ти си бетер недялкуту, бре.

 100. 100 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "Почтените хора си остават в Канада...."
  До коментар [#59] от "100 Рублей за Доллар":

  То ясно че почтени хора има само в Канада, но за кво са ни?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK