"Човешките отношения са над всичко": Лозан Панов отговаря на Макс Фриш

Лозан Панов

© Юлия Лазарова

Лозан ПановВ предстоящата предизборна кампания "Дневник" реши да представи основните кандидати за президент и извън само политическите и обществени теми. И отправи към тях покани с избрани въпроси от книгата "Въпросник" на Макс Фриш. Публикуваме отговорите на г-н Лозан Панов, който първи прие поканата за разговор. Разговора води Роси Михова.


Макс Фриш (1911-1991) има необикновена творческа съдба - през годините работи като архитект, журналист, автор на критически студии и сценарии за филми. Като част от своите "Дневници" (1966 - 1971), Фриш публикува поредица въпроси, групирани в няколко части. Всяка от тях полемизира определена тема - човешкия род, брака, надеждата, хумора, парите, приятелството, родината, собствеността и смъртта.


Лозан Панов (р. 1971 г.) е юрист по образование и съдия с дългогодишен опит. Професионалният му път преминава през различни съдилища - Софийски районен съд, Софийски градски съд, Административен съд София-град и Върховен административен съд. През януари 2015 г. е избран за председател на Върховния касационен съд. Седем години по-късно, в края на неговия мандат, "Правосъдие за всеки", подкрепени от инициативен комитет, издигат кандидатурата му за президент на България.
В този разговор няма нищо политическо. От друга страна - тези дни всичко е политическо. Така или иначе, и тези избори ще отминат. Страстите ще утихнат. Споровете ни ще са вече за нещо друго. Споделените думи обаче ще останат с човека, който ги е казал. И времето няма да има значение.


"Времето не ни променя. То само ни разкрива" - казва Фриш. Мислите ли, че е прав?


- Мисля си, че е ялова тази илюзия, че някой би могъл да надхитри времето. Моето разбиране е, че човек не може да промени другите. А и не бива. Но в замяна на това може да избере какъв човек да бъде самият той. И след това упорито да работи за своята лична промяна към по-добро. Това е волево решение.


Моят избор през изминалите години бе от камъните, хвърлени по мен, да положа основите на независимостта на ВКС. Парадоксално това означаваше независимо от натиска на събитията, които следваха едно след друго, аз да отстоявам решението си да не се променям. Да бъда непоколебим в отстояването на истината, независимо от всички опити да ме дестабилизират - с проверки от различните държавни агенции, с атаки в медиите и дори чисто физическа бруталност. Моята борба бе да не губя центъра си. Да съм непоклатим. В този смисъл - времето да не ме промени.


Ако имате силата и властта да направите нещо, което смятате за правилно, бихте ли го сторили въпреки различното мнение на мнозинството?


- Мисля, че Платон бе казал, че никой не е по-мразен от този, който изрича истина. Но Платон също казва, че не бива хората да са на по-голяма почит от истината. Затова за истината винаги съм бил готов да се изправя и срещу мнозинството. Истината не се нуждае от мнозинство. Тя не е непременно в това, което мнозинството смята за вярно. Напротив, ние днес живеем при остра липса на коректност към фактите. Действителността ни се представя като обърнато огледало, в което всичко е с краката нагоре. Ако успеем да обърнем огледалото, аз нямам съмнение, че всичко ще си дойде на място.


За съжаление обаче по всеки един въпрос се разделяме на "Левски" и ЦСКА и истината като че ли не ни вълнува, макар че както пееха "Атлас" - тя все пак "нейде съществува". В стремежа си техният "отбор" да спечели, хората си позволяват да огъват истината. А тя е такава, каквато е, и не подлежи на интерпретации, убеден съм. Това, от което имаме нужда, е някой да я изказва. В противен случай резултатите ги виждаме в качествата на политическия ни елит.


У нас удивително лесно се става елит - излизаш пред хората, казваш им каквото искат да чуят и им продаваш малко надежда в тяхното отчаяние. Българите сме някак склонни да привиждаме грижовен баща, там където стои пресметлив пастрок. След това обаче се случва челният ни сблъсък с действителността.Според Вас чувството на омраза и неприязън се насочва по-лесно към отделен човек или към цяла група хора?


- Аз дълбоко вярвам, че хората в своята същност са добри - и взети заедно, и поотделно. Да, всеки от тях може в някаква своя постъпка да е недобросъвестен, но това не го характеризира като цяло. Абсолютно всеки от нас носи онова зрънце, онази малка искра, която го свързва с възвишеното. Моята неприязън е изцяло фокусирана към конкретни човешки действия. Може би просто съдията в мен е склонен да осъди конкретното действие, а не човека. Защото иначе Жан Валжан би останал за вечни времена омразният каторжник, а не благородникът по душа, който цял живот търси изкуплението.


Лозан Панов при представяне на номинацията му за президент

© Юлия Лазарова

Лозан Панов при представяне на номинацията му за президент

Въобще - прошката не бива да бъде поставяна под въпрос, защото тя е тази, която повдига човека. И да излъжеш и да те излъжат, и да откраднеш и да ти откраднат - все е лошо. Но човек трябва да се научи да прощава, защото прошката е по-важна за самия него, отколкото за съгрешилия.


Кое човешко качество харесвате и кое не харесвате в себе си?


- Най-краткият отговор е, че харесвам упоритостта си да говоря истината, несъгласието си да мълча, нежеланието да съм конформист. Но не харесвам това, че все още ненужно се засягам и чисто човешки ме боли, когато по този повод някои хора се отдръпват от мен, а други се опитват да уязвят мен и семейството ми.


"Ако някой има съвест, то това обикновено е виновна съвест"- казва Макс Фриш. В този смисъл, ако сте човек със съвест, коя своя вина сте склонен да признаете публично?


- Егото обикновено е по-кресливо от съвестта. Затова Съвестта е виновна всеки път, когато отстъпи пред Егото. Разкаянието обаче е интимна работа и в него не бива да има публичност. Но тук ще си призная нещо. То се отнася до Кристиан Таков. Този човек ми даде вдъхновение, но аз имам грях към него. Кристиан се включи в основаването на "Да България" в момент, когато бях непрекъснато атакуван, че правя публични изявления, които са политически по своя характер и несъвместими с работата ми на съдия. Затова взех решение да се отдръпна настрана. Не исках тази нова политическа формация да се пришива тенденциозно към името и работата ми. Сега обаче знам, че това бе грешка. Защото хората са само временно на тази земя. Хората си отиват. И утре може вече да не сте заедно. А човешките отношения стоят над всичко друго.


Кристиан бе човек, с когото всеки миг контакт ти даваше нещо. Може да не го разбереш на момента, но след време ще го преосмислиш. И когато срещнеш човек, който е запалил свещ в тъмното, трябва да имаш времето да си с него и до него. Съжалявам, че не прецених правилно ситуацията тогава. Защото Кристиан Таков не бе човек, който принадлежи на една партия. Той бе на всички. Бе непобедим в оптимизма си. Ако имаше повече хора като него, които да увлекат другите, вълната би се обърнала много по-лесно и бързо.


Какво точно разбирате под "добродетелност"?


- Колкото може по-малко виновна съвест.


Как според Вас се чувства бедният човек?


- Вече се знае къде прекарвам обикновено свободното си време. В Северозападна България. Това е не просто най-бедният край на България. Това е най-бедният регион в целия ЕС. Също така според изнесените данни това е районът, в който търговията с гласове по време на избори процъфтява най-много. Цената на един глас е цинично ниска. По този край има толкова бедни хора, че единственото, което им е останало за продан, е тяхното достойнство. Обикновено човек цени чуждото достойнство толкова, колкото и собственото си. И това ви говори колко значи думата достойнство за политиците ни и техните купувачи на гласове.


"Честно казано, всеки гражданин над определено ниво на доходи е виновен в нещо" - казва Фриш. Съгласен ли сте?


- Хайде да приемем, че някой е богат и става все по-богат. Какво значение има това, когато съседът му става все по-беден? По буквата на закона богатият може да е абсолютно невинен, но моралният упрек остава. Защото всяко мое решение се съотнася и засяга не само мен лично, но и човека до мен. В някакъв смисъл, моя е отговорността за това как живее той. Не знам дали знаете, но по индекса Gini България е страната в Европа с най-голямо икономическо неравенство. С други думи - у нас е най-голяма разлика между приходите на бедните и на богатите. Тук не говорим само за ЕС, а за цяла Европа. Това трябва да се промени.


Без кое бихте преживели най-лесно - без дом, без родина или без да сте видели някога чужда страна?


- Има нещо особено при нас, българите. Например, един англичанин, чиято родина някога е била империя, над която слънцето никога не залязва, може да усети родината си навсякъде по света. Един шотландец може да се почувства като у дома си дори в Кения. Тези хора могат да съберат дом на всяко място.


Българинът обаче по природа изглежда е по-привързан към земята си. Той трудно се отдалечава от нея. Трудно вирее другаде. Дали защото сме малка страна, дали защото сме обременени с комплекси и чувство за несигурност пред непознатото, но част от сърцето ни винаги си остава в България. Дори само споменът за мекичките на баба може да ни разнежи до болка.


Кое е любимото Ви българско ястие? Любимата българска дума?


- О, аз обичам страшно много български манджи. И не знам, например, мъж, който да не обича боб. Или таратор. Харесвам много и "бел муж", приготвен от хубаво прясно овче сирене и мляко. За него казвам, че това е фондюто на Северозапада.


Колкото до думите - понятия като любов, истина, красота си остават едни и същи, независимо на какъв език ги произнесем. Но ето, аз откривам хубост и в българската дума "недоимък". Макар че може би има някаква многозначителна ирония в това, че нямаме дума "доимък". Все е недоимък.При този вечен недоимък, кое е това, което Ви изпълва с надежда?


- Надеждата за мен носи някакво чувство на обреченост - тя е последното убежище на отчаяния. Затова Гео Милев говори за "вопли и скърби, и гняв и надежда безспир." Нали знаете онова клише, за надеждата, която умирала последна? Аз бих добавил - тя умира последна, защото преди това е убила дори стопанина си. За мен лично са важни нещата, които ме изпълват не с надежда, а с вяра. Науката, изкуството и цялата човешка история е пълна с вдъхновяващи примери за величието на човешката мисъл. И те крепят вярата ми, че доброто у човека винаги побеждава.


Бихте ли могли да се отнасяте с чувство на хумор към личности и социални групи, към които изпитвате неприязън, например по политически причини?


- В трудни ситуации хуморът е спасителна жилетка. Той ни предпазва от крайни решения и връща махалото на емоциите по средата, макар по нашите ширини ние силно да любим и силно да мразим. Аз все пак упорито се опитвам да не влизам в нито една от тези две категории. И затова реагирах на подигравките по повод очилата ми по моя си начин. Тъжно е, че хората избират с очите, а не с ушите си, но гледам на всичко това с хумор. Не със сарказъм.


Има нещо обаче в нашия български хумор. Някак все се върти "от кръста надолу". Това не е непременно лошо, ако човек може да му придаде острота. Това го умееше по неподражаем начин Доктора (Тони Филипов, Д-р) от "Редута" - човекът, който се бе зарекъл да умре "като пич" и в крайна сметка го направи. Ако използвам неговия речник - той имаше топки да каже нещата директно - и за Пеевски, и за Борисов, и за цялата корумпирана политическа клика. Неговото чувство за хумор можеше да те накара да се разплачеш - първо от смях, а след това от мъка. Малко като в онзи филм на Бенини за нацизма - "Животът е прекрасен." Мисля си, че този хумор много трудно може да бъде преведен на чужд език. Той е разбираем най-вече за нас, българите. Той е нашата си спасителна жилетка.


Колко истински близки приятели имате?


- За стойността на приятелството обикновено тежката дума има времето. Аз прекарах трудни периоди, в които много хора се опитваха да ме поставят "по корем". Тогава доста приятели започнаха да отпадат един по един. Но пък поради изключително затворения живот, който водех през последните седем години, аз самият не бях в собствените си представи достатъчно добър приятел. Там е работата, че ние хората обикновено измерваме значимостта на приятелството според подкрепата и помощта, която сме получили от другите. Повече мислим за това какво са ни дали, а не за това какво още ние можем да дадем.


Това, което ни руши като общност, е всъщност собственият ни егоизъм. Именно той е в основата на гнева и страха ни, на алчността за власт и пари, на завистта и горделивостта ни. Затова всеки ден е ден за битка със самите себе си - иначе много лесно ще бъдем повлечени от мисъл единствено за личната изгода.След като заговорихте за битки, как бихте дефинирали понятието "мъжественост"?


- Мъжеството никога не е в опаковката. То се крие в силата на духа и там полът не е от особено значение.


Ето Ви тогава един подвеждащ въпрос - смятате ли, че има професии, за които жените са особено подходящи - по-подходящи от мъжете?


- Смятам, че жените имат много по-трудна и важна задача, идвайки на този свят. Мъжът идва с идеята да побеждава, а жената със своята дарба - да изгради този победител.


За какво се възхищавате на жените?


- За прочутата им женска интуиция.


Бихте ли добавили нещо към традиционната брачна клетва?


- Живеем във време, в което думите ужасно се обезцениха. Ние си служим с тях по безобразен начин, до степен на злоупотреба. Когато хората се кълнат в любов, то е всъщност заради това, че очакват да бъдат обичани. Само че любовта е онова, което си дал, а не това, което си получил. Всяка постъпка, в която има себеотрицание, е победа за любовта.


Тогава ако обичате някого, бихте ли искали той да почине преди Вас, за да поемете Вие болката от загубата, вместо той да страда след Вас?


- Не сме ние, които решаваме кой кога да си тръгне от този свят. Но когато си намерил половинката си, някак ти се иска да си тръгнете заедно. За да бъдете заедно отново. И отново.


Коя е първата мисъл, която Ви спохожда, след като се събудите?


- Много малко сън ми се събира тези дни. Но всяка сутрин, отваряйки очи, благодаря на съдбата за човека, който имам до себе си.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (146)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Весело

  Мисля си, че е ялова тази илюзия, че някой би могъл да надхитри времето.
  ____________
  Който е ходил с часовник за 25000 евро и взимал държавна заплатка, определено може да дава акъл за времето или как!? Може да коментара и конституцията- как
  мъжеството никога не е в опаковката.  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на diy16648649
  diy16648649
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Какви са тия чикибойства с някакъв си Макс Фриш ? Толкова ли нямат акъл българските журналисти да да си измислят собствени въпроси ами само копипействат ?

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  "Човешките отношения са над всичко"

  ?!

 6. 6 Профил на keu00648738
  keu00648738
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Това същият кандидат ли беше, дето в един ден обвиняваше Радев за обвързаност с ДПС, а на другия го упрекваше, че не бил направил достатъчно за сформиране на кабинет с тях? Нещо като във вица за заека - защо си с шапка, защо си без шапка и т.н. Като нема за какво да се хване, а гори от желание да наклепа опонента си, стига до подобни куриози. Определено се показа като дребно човече и си сра на репутацията.

 7. 7 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Др. Панов - обреченият кандидат!

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  "Истината не се нуждае от мнозинство."

  "Любовта е онова, което си дал, а не това, което си получил."

  "Има толкова бедни хора, че единственото, което им е останало за продан, е тяхното достойнство. Обикновено човек цени чуждото достойнство толкова, колкото и собственото си. И това ви говори колко значи думата достойнство за политиците ни и техните купувачи на гласове."

  Тези три цитата най-точно отразяват личността на Лозан Панов - един благородник сред море от диваци. A dying breed.

  Стискам ти ръка, Лозане. На първи тур убедено ще гласувам за теб, а ако не отидеш на втори - няма да гласувам.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Какви са тия чикибойства с някакъв си Макс Фриш ? Толкова ли нямат акъл българските журналисти да да си измислят собствени въпроси ами само копипействат ?
  —цитат от коментар 2 на diy16648649

  +++
  Аз искрено се надявам САЩ да дадат нов транш с по-голям грант за да може тази медия пак да вдигне нивото,че скуката с тези нискобюджетни копирайтери е голяма!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Весело

  "Човешките отношения са над всичко"?!
  —цитат от коментар 5 на deaf


  B2B схема! Даваш и ти дават или ти дават и даваш - викат му още "върховенство на закона"

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 12 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1418 Разстроено

  повечето коментари са като лай на бесни селски кучета, що сте толкова зли и отчаяни бг тролове?

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Над всичко е само Бог!

 15. 15 Профил на diy16648649
  diy16648649
  Рейтинг: 227 Неутрално

  [quote#13:"von_seeckt"][/quote]

  Старшина, тук си говорим за категории като истина и човешко достойнство . Не си слагай мазните ръкави на масата, ако обичаш.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Лозан Панов допусна грешка, като наблягаше най-вече на правосъдната система. Тя е част от цялото, но в момента дори не е най-важната.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  "Човешките отношения са над всичко"

  Даже и над това, че Лозан плаща наем на жена си, че живее в нейния апартамент. Подарен ѝ от Артекс.

 21. 21 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  [quote#13:"von_seeckt"]
  —цитат от коментар 15 на diy16648649
  Старшина, тук си говорим за категории като истина и човешко достойнство . Не си слагай мазните ръкави на масата, ако обичаш. [/quote]

  И къде е достойнството на Лозан, като плаща наем на жена си, че да живее в апартамента ѝ?

 22. 22 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Лозан Панов - един благородник сред море от диваци.
  —цитат от коментар 9 на Norman Granz


  Затова ми е чудно писаното в „Капитал“ (т.е. мнението на Спонсора на ДаБГ), че „Лобито на ДПС и Цацаров избра Лозан Панов за председател на ВКС“
  https://www.capital.bg/blogove/pravo/2015/01/29/2462594_lobito_na_dps_i_cacarov_izbra_lozan_panov_za/


  До коментар [#9] от "Norman Granz":

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Гневно

  Впрочем, с подобни нескопосани и псевдоинтелектуални платени публикации няма дори теоретична вероятност петте процента на господина да станат шест!
  Просто взе тези проценти от Герджиков!!!
  Жалка история!!!

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Радвам се, че прочетох това интервю. Панов го знаех само по име.

  Човекът е качествен.
  Но Дай българистите не могат да оценят това.

  Да говориш на комунисти за "човешко достойнство и за "човешки отношениа", за това "какво е мъжество", значи да говориш на стената.

  Няма ли аванта и нещо за крадене не ги закачай.
  Ще гласувам за Герджиков.
  Но ако се случи Панов да отиде на балотаж с друг ще гласувам за Панов.

 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  Действително бързо трябваше да се замаже сутрешното му/им фиаско по Нова. Панов като грамофон повтаря ДПС, Радев, АЗ правих реформа, Моасе дразнещо фамилиарчене (ние с Лозан, аз и Лозан) и страшно умното "аз кандидатствам за този пост"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#25] от "cpl40723722":

  Човека може да отиде на балотаж само в сънищата Ви и то само ако са продуцирани от забранени химически субстанции....
  Иначе почетно 4-5 място изглежда логично!
  Жалко, че ще попречи за още по-убедителен резултат на Герджиков на първи тур!

 28. 28 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Селянино, ти не си селянин, а селендур.
  Баща ти да не е бил председател и партиен секретар на ТКЗСто?

  Немате грешка Дай българистите - земи единия удари другия.

 29. 29 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#14] от "selqnin":

  Селянино, бог няма

 30. 30 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Любопитно

  Лозанчо, щом се упражняваш да говориш за достойнство, що не ни обясниш като как точно ти избраха мадам Фрикасе за кандидат-вице, след като сам призна, че изобщо не я познаваш? Или пак ще почнеш да ни редиш благообразни кухи фрази?

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Разстроено

  До коментар [#29] от "alg57373608":

  Смирено, тихо и кротко ще се моля за безсмъртната Ви Душа!!!

 32. 32 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1418 Весело

  До коментар [#31] от "selqnin":

  не се хаби, гледай да се ваксинираш и да не пиеш прекалено много

 33. 33 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Весело

  До коментар [#32] от "alg57373608":

  Надявам се хипотетичният "капацитет", разположен северно от вратните Ви прешлени да Ви позволи да стигнете до правилното решение къде точно да си....поставите неумните и непоискани съвети!!!
  Хубав, усмихнат и слънчев ден Ви желая!!!

 34. 34 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Изненадващо е колко стойностни хора, интелектуалци има сред съдиите. Може би това е една от причините съдът да остане последната независима от простащината, популизма и корупцията зона. Така беше и по времето на Филчев с хора като Благовест Пунев, Румен Янков и Нели Куцкова, така е и сега с хора като Калпакчиев и Лозан Панов. Дано от това малко спасително островче да се разсрасгне свободата на България. Успех на Лозан Панов!

 35. 35 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 862 Весело

  До коментар [#34] от "spiegel":

  Изобщо не се притеснявайте, "успехът" му на позиция "4", по- вероятно "5" е гарантиран!

 36. 36 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2489 Весело

  Страхотни интерпретации по Фриш, браво на Лозан!
  Беше удоволствие да се чете!

  Мараба, С-ДС доносници!
 37. 37 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5934 Любопитно

  Лозан Панов се разпростира само в твърдата капсула на една извисена елитарна философска интелектуалност, на която се възхищава една ограничена група от интелигенцията, обичаща да си поспива до обяд. Няма как, такъв лъскав тотем на група жреци, да събере масово възхищение...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 38. 38 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5879 Неутрално

  Лозан Панов - един благородник сред море от диваци.

  —цитат от коментар 9 на Norman Granz

  Затова ми е чудно писаното в „Капитал“ (т.е. мнението на Спонсора на ДаБГ), че „Лобито на ДПС и Цацаров избра Лозан Панов за председател на ВКС“
  https://www.capital.bg/blogove/pravo/2015/01/29/2462594_lobito_na_dps_i_cacarov_izbra_lozan_panov_za/

  До коментар [#9] от "Norman Granz":
  —цитат от коментар 22 на bib45647808  Спонсорите се менят, но Лозан си е същият!

  Няма никакъв шанс, Грънеца ще гласува за Радев!

  ДБ: Време е да спечелим България
 39. 39 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5879 Весело

  Лозанчо, щом се упражняваш да говориш за достойнство, що не ни обясниш като как точно ти избраха мадам Фрикасе за кандидат-вице, след като сам призна, че изобщо не я познаваш? Или пак ще почнеш да ни редиш благообразни кухи фрази?
  —цитат от коментар 30 на Santos


  Спонсорът му е посочил кандидат-вицето, какво има да питаме!

  ДБ: Време е да спечелим България
 40. 40 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1418 Разстроено

  До коментар [#37] от "Незнайко в Слънчевия град":

  прав сте, в БГ масовото възхищение може да предизвика само вмирисан на пот, една книга не прочел крадец и завистлив безделник...

 41. 41 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2467 Неутрално

  ГЕРБ ДПС не са чели интервюто , но изляха съдържимото си .
  ,, Уважаваш достойнството на другия ,толкова колкото цениш своето "

 42. 42 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Толкова е в разрез с преобладаващия затъпял матрял, че няма шанс. Тоест, ние нямаме шанс за ерудиран, човечен, широко скроен президент.
  С отдавна неизпитвано удоволствие, ще гласувам за него, дано и на втория тур!

 43. 43 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1399 Неутрално
 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6859 Неутрално

  "У нас удивително лесно се става елит - излизаш пред хората, казваш им каквото искат да чуят и им продаваш малко надежда в тяхното отчаяние."
  Това не е елит, само се мисли за такъв.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#45] от "von_seeckt":
  Наличната тъпота не е обида, а констатация, тъжна. Както гърбавият е гърбав, куция е куц, така и тъпият си е тъп. Със и без опорни точки.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1368 Весело

  До коментар [#43] от "Fiji":

  На мен ми се струва нагласено.

 49. 49 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Дневник удобно пропуснаха днешно интервю на Лозан, в което той каза, че САЩ е зад кандидатурата на Радев и че медиите на Америка за България подкрепят Радев. Тоест, Лозан вече е враг на Дневник. Може би и на ДБ? Това са буквални негови думи и най-малкото очертават съвсем нова политическа картина в крайнолевия спектър - ДБ, радев, ПП и Прокопиев.

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#40] от "alg57373608":

  “... масовото възхищение може да предизвика само вмирисан на пот, една книга не прочел крадец ...”

  С тубичка Ламизил на нощното шкафче, до Глока.

  Против гъбички по краката. 🤢

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Др. Панов - обреченият кандидат!
  —цитат от коментар 7 на balkantourist


  Вероятно е обречен.
  Това не прави интерюто му по-малко съдържателно.
  С отговорите си показва голяма зрялост като човек и впечатляваща интелигентност и начетеност.
  Ако стигне до балотаж (нищо не се знае на избори) - с удоволствие бих гласувал за него.

 52. 52 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Аз имам само един въпрос. Прозхождате ли от семейство ползвало червено буржоазни привилегии в годините на съветска окупация?

 53. 53 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Неутрално

  ЛозанЪ отговаря на Макс Фрищ. О, времена! О, нрави!

 54. 54 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3787 Любопитно

  До коментар [#39] от "Полковник Паликъщов":

  Ако мога да копирам стария виц : то пък едно вице!

 55. 55 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Браво, те това вече е истинско интервю. Подготвени въпроси и отговори. Няма само да се излага я. В "Под прикритие" имаше една такава сцена - журналистката започна да задава неудобни въпроси на Джаро и той й тикна друг въпросник.

  Това "интервю" е по същата мафиотска схема. Видя че всяка медийна изява се излага като кифладжия и се наложи да прибягнат към стария пиниз с подготвения въпросник!

  Не знам като отиде в ЕП и няма подготвен въпросник кой ще му помага. Спасението е само едно - тактиката на тиквата - йес сър и конгратулейшънс.

 56. 56 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Да не забравяме, че това мекотело призоваваше за коалиция с ГЕРБ и ДПС.

  https://www.youtube.com/watch?v=C120TNRPXE4

  В края на интервюто, за Лозан е важно да има управление, без значение дали ГЕРБ и ДПС участват. Ами да си бяхме оставили тиквата, какво му е? Стабилно управление предлага човека.

  Аз не знам с какви очи ДБ подкрепят мекотелото, при положение, че те не искат с БЕС да правят коалиция, а човека направо скача на ГЕРБ. Това ли са им общите ценности? ДБ трябваше да подкрепят Луна, тя поне е за лустрация и 100 пъти по-добре от Лозан,

 57. 57 Профил на giy14583303
  giy14583303
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#19] от "terminal velocity":

  Луна е индекс за успех.
  Кандидат получил повече гласове от нея може да бъде поздравен за успешното си представяне.

 58. 58 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  .......... Обикновено човек цени чуждото достойнство толкова, колкото и собственото си. И това ви говори колко значи думата достойнство за политиците ни и техните купувачи на гласове."Тези три цитата най-точно отразяват личността на Лозан Панов - един благородник ........ На първи тур убедено ще гласувам за теб, а ако не отидеш на втори - няма да гласувам.
  —цитат от коментар 9 на Norman Granz

  Гърнец, като си прочетеш коментарите, които пишеше за Радев преди 2-3 години и тези от около година, за какво достойнство говориш?
  А за втория тур отново с отвращение за Радев. Нали новият ти вожд, Кире го подкрепя .
  Трудно ми е да повярвам, че ще нарушиш партийната дисциплина.

 59. 59 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Лозан Панов- следващият Президент!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 60. 60 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 998 Весело

  А защо няма интервю с Луна, все пак тия двамата са в пряка конкуренция за 4-то място.
  —цитат от коментар 19 на terminal velocity


  Йоло Денев е фаворит за третото почетно място, нали?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 61. 61 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Лозан Панов - един благородник сред море от диваци.
  —цитат от коментар 9 на Norman Granz


  Затова ми е чудно писаното в „Капитал“ (т.е. мнението на Спонсора на ДаБГ), че „Лобито на ДПС и Цацаров избра Лозан Панов за председател на ВКС“
  https://www.capital.bg/blogove/pravo/2015/01/29/2462594_lobito_na_dps_i_cacarov_izbra_lozan_panov_za/


  До коментар [#9] от "Norman Granz":
  —цитат от коментар 22 на bib45647808


  Това е друго. Панов доказа през годините, че човек се променя, а Капитал доказа умението си да разпознае (и припознае) тази промяна!

  Г-н Панов- следващият Президент!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 62. 62 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2799 Неутрално

  Лозан Панов най-вероятно няма да стигне до балотаж. Големият въпрос е кой ще гласува на балотажа за наместника на Решетников в България?

  Пазете се от доносника vesolr
 63. 63 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  До коментар [#22] от "bib45647808":
  Лозан Панов - един благородник сред море от диваци.
  —цитат от коментар 9 на Norman Granz
  " Затова ми е чудно писаното в „Капитал“ (т.е. мнението на Спонсора на ДаБГ), че „Лобито на ДПС и Цацаров избра Лозан Панов за председател на ВКС“
  https://www.capital.bg/blogove/pravo/2015/01/29/2462594_lobito_na_dps_i_cacarov_izbra_lozan_panov_za/
  До коментар [#9] от "Norman Granz":
  ==================
  Доброто дете всеки път слуша с доверие приказката, която разказва баба му.

  Еретик
 64. 64 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  До коментар [#62] от "greeneyes":

  Уместен въпрос, питай твоя приятел Мусаши, който на миналите избори гласувал за наместника на Решетников.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 65. 65 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1987 Любопитно

  До коментар [#8] от "von_seeckt":

  Фон сект, ти кого подкрепяш? Лесно е да плюеш наред, ама кажи кой е свестния кандидат да разберем за кво се бориш?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#58] от "4ort":

  “А за втория тур отново с отвращение за Радев. Нали новият ти вожд, Кире го подкрепя .”

  Трол, за разлика от вас, сарайско-зайчарската секта, аз нямам вождове и не завися от благоволението на санкционирани по закона Магнитски криминални елементи.

  Никога не съм гласувал за Радев и никога няма да го направя.

  Не се съмнявам, обаче, че той ще спечели срещу вашия кандидат.

  Не за друго - защото вие и Вацлав Хавел (Бог да го прости) да бяхте издигнали, самият факт, че се е съгласил да бъде ваш кандидат, го дискредитира в очите на почтените хора.

  Вие сте не токсични - вие сте радиоактивни.

  Кой знае на Герджиков какви злоупотреби са му открили във Фонд “Научни изследвания”, за да се унижи - преводачът на Аристотел - да бъде аватар на един безкнижен гангстер, пехливанин и простак, приличащ повече на алфа бабуин, отколкото на хомо сапиенс.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#65] от "vesolr":

  “Фон сект, ти кого подкрепяш?”

  Сталин и Путин. 😆😆😆😆☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 68 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Радвам се, че прочетох това интервю.

  Панов го знаех само по име.Човекът е качествен.

  Но Дай българистите не могат да оценят това.Да говориш на комунисти за "човешко достойнство и за "човешки отношениа", за това "какво е мъжество", значи да говориш на стената.Няма ли аванта и нещо за крадене не ги закачай.

  Ще гласувам за Герджиков.Но ако се случи Панов да отиде на балотаж с друг ще гласувам за Панов.
  —цитат от коментар 25 на cpl40723722


  Много точно казано:
  Панов е пич и като зрялост и като образованост.
  Стърчи доста над сектантските камбанарийки на Дай-българчетата.
  Избраха го от немай къде - ако сложат Христо, резултата ще е унизително нисък, ако се объркат с Атанасов - резултата ще е позор.

  И аз ще гласувам за Герджиков. Но ако Панов се класира за балотажа - с удоволствие ще гласувам за него.

 69. 69 Профил на WTF
  WTF
  Рейтинг: 74 Неутрално

  До коментар [#45] от "von_seeckt":Наличната тъпота не е обида, а констатация, тъжна. Както гърбавият е гърбав, куция е куц, така и тъпият си е тъп. Със и без опорни точки.
  —цитат от коментар 46 на Лелка


  И нефелният си е нефелен..., с и без опорни точки - хайде да не се елитарите токоз, та да раздавате констатации.
  Жал ми е за др. Панов, всуе го натовариха с толкова очаквания и го оставиха сам не на място.

 70. 70 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Селянино, ти не си селянин, а селендур.Баща ти да не е бил председател и партиен секретар на ТКЗСто?Немате грешка Дай българистите - земи единия удари другия.
  —цитат от коментар 28 на cpl40723722


  Предишния ви постинг определено харесах.
  Но тези обиди тук не правят чест никому.
  (1) "Селянина" определено не е дай-българист.
  (2) Прави впечатление на интелигентен и търсещ нормалността човек.
  (3) Тук се е изказал малко пресилено, но за стандартите на този форум - дори меко. Демонстрирал е силно мнение, което не е много умно, но не е и укоримо. Още по-малко да се ругае за това. И двамата сте от един отбор - ще гласувате за Герджиков.

 71. 71 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  До коментар [#67] от "Norman Granz":

  Този, тюфлекчия, старгейт, Кмета, джаздевил и още куп "критици" не са спрели да дуднат против ДБ, ХИ, Кирил Петков и т.н., обаче когато ги питаш кого подкрепят мълчат като комунист на разпит.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 72. 72 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1711 Весело

  До коментар [#66] от "Norman Granz":

  Стига си го увъртал. Знаем че цялото ДСБ ще коленичи пак пред резидента. Ми вие не спряхте да му се мазните и да го хвалите. Както и пти женераль иска.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 73. 73 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Разкаянието обаче е интимна работа

  ...

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 74. 74 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Лозан Панов най-вероятно няма да стигне до балотаж. Големият въпрос е кой ще гласува на балотажа за наместника на Решетников в България?
  —цитат от коментар 62 на greeneyes


  ТОЙ

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 75. 75 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#49] от "Anton Andonov":
  Според класацията ви "десният спектър" да не би да са ГЕРБ-комунета + ДПС-то? Ако "да", от кога неефективното изразходване не общи средства е дясна политика?

 76. 76 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Балотаж Радев Панов и подкрепа за ПП и ДБ...
  Да намалим Корупционните практики и отрежи ми 3 метра Хемус,брат...

 77. 77 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  Лозанчо, щом се упражняваш да говориш за достойнство, що не ни обясниш като как точно ти избраха мадам Фрикасе за кандидат-вице, след като сам призна, че изобщо не я познаваш? Или пак ще почнеш да ни редиш благообразни кухи фрази?
  —цитат от коментар 30 на Santos


  Ще гласувам за Панов , но във въпросът ви има резон.

 78. 78 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Блестящ!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 79. 79 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  Ако не е Лозан Панов, никой няма да е и за мен.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 80. 80 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2059 Весело

  До коментар [#12] от "alg57373608":

  Толкова си могат.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 81. 81 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Лозан Панов е единственият кандидат за президент за който трябва да се гласува.
  Останалите са просто част от един или друг клан на комуноидната мутро-милиционерска русофилска анти българска мафия.
  Материала,материала.

 82. 82 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 656 Весело

  Какъв земен,естествен и истински човек е Лозан, направо прави услуга на бай ви Ганя, като се кандидатира! И как ловко не отговаря конкретно на нито един въпрос, само бяга по тъч линията ръси общи приказки - колкото да докара дабаг стадото до екстаз.

  И даже явно е чел Екзюпери, понеже последния е казал именно, че единственият истински разкош са човешките отношения.

  Е, все пак няма да гласувам за него в никакъв случай :)

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 83. 83 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Команданте, много добро интервю.
  Просвета.

  Ма в твойто сознание... все стар завет, матриялистически придобвики и атеистичка бездуховност.
  В пещера май се криеш.

  Отбележи си:
  Вече 20 години време навънка царуват духовни промени

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Мисля си, че е ялова тази илюзия, че някой би могъл да надхитри времето.
  ____________

  Който е ходил с часовник за 25000 евро и взимал държавна заплатка, определено може да дава акъл за времето или как!?
  Може да коментара и конституцията- как
  мъжеството никога не е в опаковката.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  Лозан Панов най-вероятно няма да стигне до балотаж. Големият въпрос е кой ще гласува на балотажа за наместника на Решетников в България?
  —цитат от коментар 62 на greeneyes


  Де Бъ със сигурност.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 86. 86 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Само Лозан Панов и Луна Йорданова могат да отговарят на Макс Фриш, другите нямат такива паранормални видения. След тази статия и двамата ще качат процентите до към 5! Успех в борбата за 5-то място на президентските избори!

 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Така си е.

  От Човешки отношения произтичат
  отдолу
  Върховенство на закон и въобще блага за Човечеството.

  Елементарно за разбиране.
  Трудно, за нечовешки примитиви ;)

  До коментар [#5] от "deaf":

  "Човешките отношения са над всичко"

  ?!

 88. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  Глупости. На втори тур Панов ще призове да гласуваш за Радев и ти ще го направиш. Убедено.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 89. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  "Човешките отношения са над всичко"Даже и над това, че Лозан плаща наем на жена си, че живее в нейния апартамент. Подарен ѝ от Артекс.
  —цитат от коментар 20 на galapagas


  Нищо не разбираш. Това е върхът на почтеността.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 90. 90 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  До коментар [#22] от "bib45647808":

  Това е преди да му развинтят болтовете на служебния Мерцедес.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  Впрочем, с подобни нескопосани и псевдоинтелектуални платени публикации няма дори теоретична вероятност петте процента на господина да станат шест!Просто взе тези проценти от Герджиков!!!Жалка история!!!
  —цитат от коментар 23 на selqnin


  То тава е идеята, с която Де Бъ издигна кандидатурата на Панов. Да се отклонят гласове от Герджиков, като по този начин се подпомогне Радев.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  До коментар [#84] от "anty":

  “простак-чалгарите няма да гласуват за Лозан Панов.”

  Ако в което и да било общество, разбирано като многообразие на човешки индивиди, може да се говори за полярни противоположности, такива са Лозан и онова нещо от Банкя.

  Те сякаш не принадлежат към един биологичен вид, не обитават една и съща планета.

  Както и да е - събота вечер е, не ми се четат повече простащини на гербави тролове, така че чао и хубава вечер от мен. 🙂

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  До коментар [#8] от "von_seeckt":Фон сект, ти кого подкрепяш? Лесно е да плюеш наред, ама кажи кой е свестния кандидат да разберем за кво се бориш?
  —цитат от коментар 65 на vesolr


  Коректно е, преди да разпитваш кой за кого ще гласува, да кажеш ти за кого ще гласуваш. Само ти и кмета разпитвате така из форума.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 94. 94 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Както върви кампанията, моят кандидат Костадинов изпреварва с 2-3 % Лозан. Пилците се броят наесен.

 95. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Какво значи "грамофон"?
  Както и да е.

  Не повтаря, а за първи път.
  Президентът Румен Радев призова обществото
  за изчагъртване на "дерибеите".

  Повод за безспокойство?

  До коментар [#26] от "дерибеев":

  Действително бързо трябваше да се замаже сутрешното му/им фиаско по Нова. Панов като грамофон повтаря

  ДПС, Радев, АЗ правих реформа, Моасе дразнещо фамилиарчене
  (ние с Лозан, аз и Лозан) и страшно умното "аз кандидатствам за този пост"

 96. 96 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1272 Любопитно

  До коментар [#77] от "star bastun":

  Естествено, че има резон! Защо никой не си задава този въпрос, а още повече въпросът защо изобщо е приел една напълно непозната за него личност да му бъде вице! Кои са тези, които са му я натрапили, защото тук става въпрос тъкмо за натрапване? Защо е приел? С какво го държат тези хора, курдисали му въпросната госпожа? И каква, изобщо, е гаранцията, че той, ако стане президент, няма да изпълнява послушно всичко, което същите тези хора му кажат да направи? Сега очаквам два самосвала минуси, щом така си позволявам да задавам напълно резонни въпроси! Само че мен минусите ми потвърждават усещането, че съм прав – за кой ли път!

 97. 97 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2652 Неутрално

  До коментар [#62] от "greeneyes":

  Отново около 2 млн българи ще гласуват за Радев

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 98. 98 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Необичаен наем, следователно подозрителен.
  Запишете: "Пере пари, с необичаен начин".

  До коментар [#21] от "galapagas":


  —цитат от коментар 15 на diy16648649

  Старшина, тук си говорим за категории като истина и човешко достойнство .
  Не си слагай мазните ръкави на масата, ако обичаш.
  —цитат от коментар 13 на von_seeckt


  И къде е достойнството на Лозан, като плаща наем на жена си,
  че да живее в апартамента ѝ?

 99. 99 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Г-н Панов- следващият Президент!
  —цитат от коментар 61 на Дедов'та Колюуа Унукя!


  Безспорно двойката Панов/Кисимова са едни достойни кандидати. Техният проблем е, че са подкрепени от ДСБ на Иван Костов и Атанас Атанасов, които гласуваха за кабинетите на Тиквата. Така депутатите на ДСБ продадоха гласовете на избирателите си. Вече поне 20% от умните и красивите не биха гласували за предложение на ДСБ, дори то да е, че утре ще изгрее Слънцето. Останалите 80% са класифицирани от Иво Христов.

  До коментар [#61] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

 100. 100 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Крайнобесни спектре,

  Президентът Руман Радев е Президент на Република България.
  Той олицетворява Единството на нацията.

  Той въплъщава Център за всички власти и
  представлява Главнокомандващ въоръжените сили на държавата.
  Солидарно с партньори в НАТО и пакета "Три морета".

  До коментар [#49] от "Anton Andonov":

  ... Това са буквални негови думи и най-малкото очертават
  съвсем нова политическа картина

  в крайнолевия спектър - ДБ, радев, ПП и Прокопиев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK