Правосъдният министър: Реформата трябва да започне с Висшия съдебен съвет, членовете му - сами да подадат оставки

Правосъдният министър: Реформата трябва да започне с Висшия съдебен съвет, членовете му - сами да подадат оставки

© Надежда Чипева, КапиталОт началото на седмицата текат преговори за съставяне на правителство между "Продължаваме промяната", "Демократична България", Има такъв народ и БСП. Една от големите теми, които партиите обсъждат, е реформа в съдебната система. "Дневник" разговаря със служебния министър на правосъдието Иван Демерджиев за изборите, които в годината на избори следващото управление трябва да направи, за да гарантира чрез законодателни промени ефективно правосъдие, отчетност на главния прокурор и независим Висш съдебен съвет. Видео вариант на интервюто - в края на текста.


От няколко дни текат преговори за съставяне на правителство между "Продължаваме промяната", "Демократична България", Има такъв народ и БСП. Получавали ли сте покана да останете на поста си ако бъде съставено редовно правителство?


- Не съм получавал до момента такава покана, не знам и дали са водени персонални разговори доколкото това, което получавам като информация е, че се обсъждат политики.
А ако Ви поканят, бихте ли обмислил и бихте ли приел?


- Самият факт, че съм в Министерството на правосъдието означава, че съм се ангажирал с дейностите в сферата на правосъдието и естествено, че бих обмислил такава покана, ако я получа.


Бихте ли останал като заместник министър?


- Бих обмислил поканата.


Как оценявате приоритетите, за които се договориха четирите партии? Те са в няколко основни насоки.


- Първо бих искал да адмирирам процеса, по който стана това договаряне и който даде яснота на всички, на цялото общество кои са приоритетите, които се обсъждат и какви са позициите на отделните политически сили по тях. Това съответно даде възможност и на нас в Министерството на правосъдието да узнаем за тези приоритети.


Всъщност голяма част от заявените приоритети са теми, по които ние работим от няколко месеца. По някои от тях сме в много напреднал етап, дори бих казал с готови законопроекти. Удовлетворен съм да видя, че програмите, около които се обединяват политическите сили, водещи преговори за евентуален коалиционен кабинет, са много близки до темите, по които ние работим.


Едно от предложенията, които се обмислят, е закриване на спецправосъдието. Такъв законопроект бе разглеждан и в предходното Народно събрание, но мина само на първо четене.


- Като министерство имаме трайна позиция по този въпрос и тя не е само наша, а всъщност наличието на специализирано правосъдие е в следствие на препоръки, които идват по линия на Съвета на Европа, по линия на ЕС и според мен специализирано правосъдие трябва да има. Въпросът е каква да бъде формата, под която то да се осъществява и какъв да бъде предметният му обхват. При всички случаи този обхват към момента е изключително разширен, трябва да се дебатира професионално до какви граници той да бъде стеснен, за да бъде действително специализирано това правосъдие, а не по-близко до извънредното, както наблюдаваме сега това да се случва.


Нашите предложения са в две насоки. Едното вече го оповестихме като възможност да се реформират сериозно специализираните съд и прокуратура в петте апелативни района.


Второто предложение, което обсъждаме и което ще предложим на вниманието на народните представители, когато се водят разговори вече в експертните групи е да се запази специализирана прокуратура, но нейните актове и действия да бъдат под контрола на общите съдилища.Това също намираме за един компромисен вариант, който може да работи доста добре и ефикасно, защото ще се ползва потенциалът на специалните знания, които се предполага да имат прокурорите по определените производства.


Но в същото време техните актове няма да бъдат предмет на проверка от друга сходна, сродна, сраснала се с тях институция, а ще бъдат предмет на проверка от всички общи съдилища и вярваме, че това, съчетано с предложението ни за въвеждане на много по-широк съдебен контрол върху актовете на прокуратурата, ще доведе до целения резултат - законосъобразно протичане на тези производства.


Като че ли нагласата обаче е по-скоро революционна за пълно закриване на тези структури.


- Пълното закриване на тези структури ще породи незабавна реакция и проблеми. Това ще бъде стъпка назад и аз не бих го препоръчал. Надявам се, че ще водим такива разговори и в хода на тези разговори ще защитавам именно тази позиция - че трябва да има специализирано правосъдие с доста по-ограничен обхват и с промяна на форма в посоките, които преди малко коментирах.


По отношение на предложението за разделяне на антикорупционната комисия КПКОНПИ на две какво е становището Ви?


- Мисля, че е резонно това предложение. Освен всичко друго ние в момента проучваме добрите практики в Европа по този въпрос и също готвим концепция, която да предложим на народните представители когато се изчисти мнозинството и вече влезем в някакъв професионален дебат. Опитваме се да помогнем с идеи без претенции да налагаме тези идеи. Обратното - те ще преценят дали да ги възприемат или не, но мисля, че наш дълг е да подготвим такива, защото давам за пример предходното Народно събрание, където се внесе проектът, касаещ специализираното правосъдие и Висшия съдебен съвет, то имаше доста недостатъци, които ние изчистихме със съвместна работа с вносителите и в крайна сметка доби вид, който позволяваше да бъде приет.


Сега се опитваме да спестим донякъде това технологично време и по темите, по които сме работили да предложим завършени в правно-техническо отношение законопроекти, които вече е плод на политическо решение дали ще бъдат възприети или не.


Има ли сериозни разлики между вашата концепция за преструктуриране на антикорупционната комисия и предложенията, които се обсъждат в момента?


- Не. Насоките са такива и те следват препоръките на Съвета на Европа, на Венецианската комисия. Споделяме ги и мислим, че това е правилната посока.


Но това са по-скоро дългосрочни мерки?


- Не са дългосрочни, защото голяма част от предложенията, които сме направили могат да бъдат решени с изменения в Закона за съдебната власт и законите, без да се пипа Конституцията. Краткосрочни са за мен и работим по конкретни текстове, които да предложим.


Кои други промени биха могли да бъдат постигнати в следващите 100 дни?


- Според мен първата стъпка трябва да бъде реформа на Висшия съдебен съвет. Там препоръките са ясни - включване на повече съдии, преобладаващи спрямо броя на прокурорите, както и включване на представители на други правни общности, които да влизат по линия на политическите квоти т.е. едно пренасищане с магистрати не е много полезно за ВСС, защото води до капсуловане на системата и невъзможност по някакъв начин тя да приема и да предава отвън и навън.

Препоръките там са ясни - броят на съдиите трябва да бъде по-голям от броя на прокурорите.Неслучайно се изисква броят на прокурорите да е по-малък, защото се разбира ясно от всички, които имат отношение към процеса, че те са йерархически зависими от главния прокурор и наличието на много прокурори във ВСС води до притеснение за начина за формиране на тяхната воля. Един човек по такъв начин йерархически зависим трудно може да изразява свободна воля в рамките на един орган.


Другите предложения, които се правят по линия на Съвета на Европа и на Венецианската комисия, са да се включат представители на други правни общности в тази квота, която ще избира парламентът например. Това също заслужава внимание, за да не се капсулова системата.


Каква е оценката ви за предложението за орязване функциите на главния прокурор в Закона за съдебната власт?


- При всички случаи ние сме го заложили като концепция в Плана за възстановяване и устойчивост. Първата стъпка трябва да бъде правомощията на главния прокурор да бъдат вкарани в конституционната рамка, тъй като според нас те са разширени за момента в ЗСВ и смятаме, че първата стъпка, която трябва да се направи, е да се върнат в границите, предвидени в Конституцията. След като се направи тази стъпка и при наличие на конституционно мнозинство си струва да се обсъди въпросът кардинално с правомощията на главния прокурор, които са изключително широки и притесняват както обществеността в България, така и споменатите от мен международни организации.


Трябва да ви кажа, че огромна част от дебата, който водихме с ЕК по повод на Плана за възстановяване и устойчивост бе свързан с две неща - ограничаване на изключително широките правомощия на главния прокурор и въвеждане на надежден механизъм, с който да се контролира законосъобразността на неговите действия, т.е. да може да му се търси наказателна отговорност при действия или бездействия по служба.


Противник съм на модела "Гешев". Моделът "Гешев" го разбирам като назначаване на един човек за главен прокурор, а не избирането на главен прокурор.Личностен ли е проблемът или системен за прокуратурата?


- Комплексен. Системният проблем с фигурата на главния прокурор и огромните правомощия на тази фигура го виждаме вече години наред. Просто г-н Гешев допълни към този проблем личностният проблем, това засили ефектът и стана много по-видим. И понеже стана много по-видим, стана и нетърпим. Не познавам г-н Гешев, нямаме лични конфликти с него.


Но сте призовавал за неговата оставка.


- Да, както и призовавах да не бъде назначаван за главен прокурор, защото още тогава процедурата по избора, за мен си беше назначение, стана ясно, че личностните качества на този човек не отговарят на стандарта за главен прокурор, не защото имам някакви лични забележки към него или че не го харесвам или нещо друго.


А това ли е причината за атаките срещу вас? Тази Ваша позиция?


- Да, това е причината. Те са в много посоки тези атаки. Започнаха още през 2019 г., когато Пловдивската адвокатска колегия излезе с тази позиция и не са спирали и до днес. Понеже натискът върху г-н Гешев се засилва, съответно атаките стават по-яростни и доста по-нечистоплътни бих казал.


Под каква форма са те? Видими, невидими?


- Част от тях ги видяхте. Невидимите, които не виждате, са свързани с много интензивни проверки по делата, които съм водил като адвокат и търсене на повод там да се намери нещо, което да се ползва срещу мен.


Невидими също мога да кажа - след една статия, която излезе преди около две седмици с мое интервю, разбрах, че следовател, който е работил по досъдебно производство, в което съм изнесъл обстоятелства, заявени в статията и стоя зад всяка дума и зад нейната истинност, аз съм ги заявил като свидетел по досъдебно производство, а преди това и по две полицейски преписки и това не е нова информация. Тази информация е стигнала до органите много по-рано - 2020 г. по полицейските преписки и 2021 г. по досъдебното производство. Веднага след като излезе тази статия разбрах от следователя, че е бил върнат в структурата, от която е дошъл и няма поглед върху разследването. Така елегантно, както каза той, е бил върнат и му е било възложено пак да се занимава с цитирам "тривиални производства".


Какъв знак е това?


- Ами, тълкувайте го вие.


Може ли отговорът на Конституционния съд да забърза процедура по предсрочно освобождаване на главния прокурор във ВСС, ако съдът се произнесе в тази насока, че министърът на правосъдието може да поиска това.


- Нашето твърдо убеждение е, че министърът на правосъдието разполага с такова правомощие. Естествено пък на свой ред КС е единственият орган, който може да се произнесе по това дело. Надяваме се да се произнесе в кратки срокове. Съответно ние работим по подготвянето на второ искане за отстраняването на г-н Гешев.


Какво съдържа то?


- Съдържа разнопосочни основания, част от които са решения на европейски съдилища, които намират проблеми в работата на прокуратурата, а ние смятаме, че при сегашната уредба отговорност на главния прокурор е веднъж да съблюдава собствените си действия и втори път - да организира работата на прокуратурата по начин, че тя да бъде законосъобразна, прозрачна и да бъде много ясно за обществото как се развиват наказателните производства.


Тоест според нас всички пороци в организацията на работата на прокуратурата са пороци, които трябва да бъдат отнесени към работата на главния прокурор и да държи отчетност за тях, както и да отговаря, ако допуска такива. Това е първата група от основания. Втората група основания касаят вече конкретни сигнали, част от които касаят и действия, лични на самия главен прокурор.


Какви например?


- Аз вече споменах, че те са доста пресни. За съжаление постоянно постъпват нови и нови материали и ние искаме да ги обобщим, тъй като според мен не е разумно да внасяме твърде много искания и формирайки такова искане сме длъжни да изчерпим предмета му, защото това е въпрос на уважение към ВСС и към обществеността. Така че към момента аз не съм сигурен, че този процес е приключил, защото буквално всеки ден идват най-различни материали, а ние сме длъжни все пак да ги проверим и да отсеем тези, които са релевантни и да отсеем тези, които според нас нямат отношение към въпроса.


И на трето място - да се дебатира в рамките на Европейския парламент проблемът с прилагането на върховенството на правото в България. В рамките на тези дебати също се повдигнаха доста теми и въпроси, които са именно въпроси за начина на организиране на работата на прокуратурата. Пак казвам - тази отговорност изцяло лежи върху главния прокурор и той трябва да я упражнява.


Как гледате на идеята Конституционния съд да бъде сезиран с искане да се установи, че ВСС е в противоконституционен състав и трябва да се разпусне, след което нов състав на ВСС да смени главния прокурор?


- Аз бих заложил на законодателна реформа, която ще доведе в определени хипотези до разпускане на този състав на ВСС. Това бих предприел, ако аз трябва да предложа нещо. Има и основание за това впрочем.


Този ВСС и по принцип ВСС трябва да представлява съдебната власт и на практика трябва да има доверието на съдебната власт. Това са първите му функции - да отстоява нейната независимост.


При този своеобразен вот на недоверие, който българските съдии гласуваха на този състав на ВСС, аз мисля, че най-разумно е, предвид и наближаването на края на мандатите на членовете му, те сами да си подадат оставките и да отворят тази врата.Доколко реалистично е това обаче?


- Ако е въпрос на етична преценка, мисля, че е реалистично и би трябвало те да я направят. Трябва да има и някакъв реализъм. В един момент когато реалностите налагат определено действие, интелигентните хора го предприемат, а не чакат някой друг да предприеме други действия, каквито всъщност манифестираха и от политическите партии.


Тъй като предстои избор на председател на Върховния касационен съд, достатъчно легитимен ли е този състав на ВСС да избере кой да ръководи съда?


- Той страда от пороците, които преди малко коментирахме и които трябва да бъдат отстранени. Един съдебен съвет, доминиран от прокурори, няма как.


А и с непопълнен състав от двама съдии?


- По-скоро поредността на събитията я виждам през реформа на ВСС, а след това всички други процеси да протекат - както разглеждането на искането евентуално за отстраняване на главния прокурор, така и избор на председател на ВКС. През ВСС минава реформата в съдебната система, т.е. тя трябва да започне с реформа на ВСС.


Главният прокурор се ползва с доста солидна подкрепа във ВСС, особено видимо в прокурорската колегия, а и не само. Има ли възможност и опасност прокурорската колегия да бламира този избор, ако този състав избира председател на ВКС?


- Естествено, че има.


Вие предвиждате ли такъв резултат?


- Аз не мога да знам какви са плановете на прокурорската колегия, но би могло и отново се връщаме на темата - начинът на структуриране на ВСС предполага един такъв проблем. Не може хора, които по дефиниция и по служба са йерархически зависими от един човек, много сериозно са обвързани с този човек професионално, влизайки за заседание на ВСС изведнъж да се еманципират и да вземат решение самостоятелно.


Много пъти сме ставали свидетели как в синхрон гласуват прокурорите било в пленума, когато се гласуват тези въпроси. Така че тази тенденция е притеснителна и видима, но не само за нас. Тя е притеснителна и видима и за Съвета на Европа, и за Венецианската комисия. Има много на брой препоръки. Извадили сме всички и сме ги проследили, които са все в тази посока - ограничаване броя на прокурорите, които да влизат във ВСС. Те не са случайни, те са плод на наблюденията за изкривяване при резултатите от различни гласувания и при разглеждане на различни въпроси.


Направихте искане за дисциплинарна проверка на трима прокурори по случая "Осемте джуджета". Прокурорската колегия изиска от Вас да представите доказателства и факти. Внесохте ли вече документите и какво се съдържа в тях?


- На 25 ноември дойде искането за тези материали. В момента окомплектоваме преписките и ще ги изпратим.


За нас основният и най-важният въпрос, който привлече вниманието ни, беше доклад на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Служителите, които са участвали в тези събития, много подробно са изложили и хронологията на събитията, и участието на тримата прокурори, всеки един от тях каква роля има в тези събития. Това е основният документ, на който сме стъпили, но разглеждайки този документ сме го съпоставили с изнесената в медиите информация от различни други участници в събитията и в огромната си част информацията съвпада, което ни кара да мислим, че е достоверна и което беше и мотив да внесем искането. В срока, който е определен, ще бъдат изпратени всички материали на прокурорската колегия.


Каква е вашата прогноза за развитието на този случаи?


- Не мога да прогнозирам как други органи ще упражнят правомощията си. Тревожна е за мен тенденцията, която има в действията на този ВСС в сегашния му състав, да бяга от решаването на проблемите с различни процедурни похвати, така че не искам да предвиждам. Ще бъде изненада за мен, ако те застанат директно срещу проблема и вземат конкретно решение.


Защо прокуратурата отказва да разследва подобни случаи - "Осемте джуджета", снимките от спалнята на бившия премиер Борисов?


- Не знам защо отказва, но знам, че това, че отказва, е сериозен проблем. Прокуратурата всъщност, такъв разговор водихме преди време и с г-жа Кьовеши, защото твърде много се акцентираше на това, че исканията към прокуратурата да си върши работата са намеса в нейната независимост. Тя сподели виждане, което и аз споделям - че исканията към прокуратурата да провери определена информация, да излезе с категорично, ясно становище, прозрачно за обществото, не са намеса в нейната независимост. Напротив - тя дължи това на обществото и в рамките на няколко месеца, както сподели в разговора г-жа Кьовеши, се очаква от прокуратурата да даде отговор на подобни проблеми, които вълнуват цялото общество т.е. тя не може да се скрие от тези въпроси, да не разследва, да не проверява.


Тя трябва да провери и да заяви своята позиция съвсем ясно. Това не се наблюдава и това притеснява българските граждани, притеснява ме и мен като човек, който следи тези процеси и като човек, който се бори отдавна тези процеси да влязат в други релси.


Има ли някакви законови механизми, по които прокуратурата да бъде принудена да разследва ефективно такива случаи?


- Има механизми, но тя не може да бъде принудена ги разследва. Има механизми все пак, които да преборят част от порочните практики. Предвиждаме и един такъв механизъм - да могат да се атакуват отказите да се образуват досъдебни производства, естествено на основание извън директното решение по съществото на спора, но има достатъчно такива. И на второ място това, което предвиждаме да се случи по тази линия, е да се разшири обхватът на съдебния контрол не само по линия на отказите да се образува досъдебно производство, но и да се разшири обхватът на съдебния контрол за всички стъпки на разследването.


Наред с това предвиждаме възможност лицата, които са подали сигнали, също да обжалват действия или бездействия на прокуратурата. Сега само т.нар. пострадали лица могат да го правят, а най-съществените престъпления са престъпления против държавата и против реда на управление, а там нямаме класическата фигура на пострадал и няма кой да атакува действията или бездействията на прокуратурата.


С този механизъм, който сме заложили в Плана за възстановяване и устойчивост, ще може да има един ефективен контрол. Той първо ще бъде разписан като процесуален контрол, а вярвам, че той ще доведе и до обществен контрол.


Ще Ви върна на случая с "Осемте джуджета". Защо не сезирате адвокатурата за бившия следовател Петьо Петров и съпругата му Любена Петрова? Има ли такава възможност?


- Адвокатурата и сама може да се сезира и има възможност.


А защо не се случва?


- Защото сигналът, който беше при нас и който разгледахме и докладната записка на нашите служители, касае действия на нотариус и действия на прокурори, Преценихме, че нотариусът не е извършил нарушение дотолкова, доколкото той е бил допуснат по разпореждане на прокурорите там. Нямаше данни за действия на адвокат, които да ни послужат за основание да сезираме адвокатски съвет. Вероятно има такива действия, но те не се съдържат в тази преписка и не се съдържат в конкретния случай, който беше обект на разглеждане.


Докъде стигна прехвърлянето на имущество от Бюрото по защита на свидетелите и какви са основните проблеми, с които се сблъскахте там?


- Проблемите са само едни - че с три заповеди на зам.-главен прокурори в процеса, в който Народното събрание разглежда Закона за изменение и допълнение на закона, с който Бюрото премина отново в Министерството на правосъдието, са извадени от активите на Бюрото и са преместени в структурата на прокуратурата доста вещи, които са служили за нуждите на Бюрото. Сред тях има важни такива - единствените два бронирани автомобила. Сами разбирате, че, за да изпълнява успешно функциите си това Бюро, то трябва да има бронирани автомобили, защото именно защитата на лицата понякога налага това.


Има още 13 автомобила извън тези, които са пръснати в различни структури на прокуратурата и които се оказва, че са необходими, защото сега на бюрото си имам искане от директора на Главна дирекция "Охрана" за 5 автомобила, които са необходими именно по повод на преминалите служители на Бюрото към ГД "Охрана". Така че ние не търсим тези вещи като вещи, а ги търсим като имущество, което трябва да обезпечи изпълнението на задачите на Бюрото и ще продължаваме да ги търсим. Изключвам хладилници, косачки, дивани и други подобни. Но тези, които са необходими, тези, които трябват на Бюрото, за да си изпълнява функциите, ще ги търсим със сигурност до момента, в който ги предоставим на служителите си, за да могат да ги ползват по предназначение.


И вторият проблем е едно забавяне в оформянето на преминаването на сградата, в която се помещава Бюрото, към Министерството на правосъдието, което също създава трудности например с плащането на сметките за ток и т.н. В интензивна комуникация сме с ВСС, много се надявам на съдействие от тяхна страна. Защото това са вторични проблеми, но проблеми, които в момента ангажират вниманието и на ръководството на Бюрото, и на ръководството на министерството с въпроси, които не би трябвало да са център на внимание сега.


Още в началото на мандата служебното правителство започна проверка на обществените поръчки и откри нарушения, включително и чрез ин хаус възлагане. Нужен ли е нов Закон за обществените поръчки?


- Работим много интензивно по този въпрос и то не само ние, но и много други органи под ръководството на Министерството на финансите. Повдигнахме темата с ин хаус възлагането, но се оказа, че има и други елементи на обществените поръчки, които трябва да бъдат внимателно проверени и преценени. Вчера участвах в междуведомствен експертен съвет, представен на ниво министри и експерти. Разгледаха се подробно проблемите при ин хаус възлагането, фиксираха се тези проблеми, ще се създаде междуведомствена работна група, която да отсее тези части на проблемите, които следва да бъдат решени чрез законодателни изменения и тези, които са плод на лоши практики и съответно ще препоръча начини, чрез които тези практики да бъдат изкоренени.


Обсъждахме и министърът на регионалното развитие и благоустройството постави на вниманието и темата с инженеринга, тя също ще бъде разгледана от този съвет.


Аз на свой ред поставих темата за концесиите, която е следващата, след приключване на обществените поръчки, която трябва да бъде във фокуса на вниманието на съвета. Защото веднъж трябва да бъдат проверени действащите договори - дали се изпълняват и как се изпълняват, втори път - трябва да се провери също законодателството така, че да обезпечи ясни, прозрачни концесионни процедури и в крайна сметка краен финансов резултат близък до този, който има в ЕС, защото, предполагам знаете, има много изследвания, че цената, която се плаща по тези договори у нас понякога е в пъти, да не кажа понякога много по-ниска, отколкото обичайната цена за подобни природни богатства или други ценности в Европа, а и не само е Европа.


Интервюто с министър Иван Демерджиев гледайте и във видеото:Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3048 Весело

  "Реформата трябва да започне с Висшия съдебен съвет, членовете му - сами да подадат оставки"
  =============
  Тоя се е размечтал.
  След като членовете на ВАС подадат оставки, на собствени разноски ли да стигнат Карлуково или ще ги извозват?

  Еретик
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  човекът е поел ангажименти

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 4. 4 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Стеснява се обръча около главния инструмент. ще му намажат ските скоро.

 5. 5 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Разстроено

  ирония е, че едните олигарси пречат на другите да се разпищолят съвсем, а нпо-тата мълчат като п...ня в гащи

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 6. 6 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Весело

  Човекът изглежда смислен, професионален и реалистичен, идва от частния бизнес, по-добре да остане той на поста, отколкото да се даде на някой пишман политик. Е, малко се е размечтал за оставките. ВСС и Гешев ще подадат доброволно оставки, ама друг път.

 7. 7 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  гешов не е най-умния от всички досегашни, но единствен размъти блатото. предишните си изкараха безметжно мандатите, даже ги наградиха с готини местенца..да си беше кютал като тех и сега немаше това да му дойде до главата

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 8. 8 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#6] от "boevbisser":

  така е "бях точен с парите"

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 9. 9 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5714 Весело

  Както пее гологлавият чалгар:
  "7/8 и ще си легнала, 7/8 и ще си паднала, 7/8 лягай и брой си сама..."

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 10. 10 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Весело

  До коментар [#8] от "sarunka":

  Това беше от жълтия парцал пик, нали. Не разбирам какъв го крепиш тук, след като вярваш на онези помияри. Един от най-лошо скроените и жалки компромати и доказателство за това е, че по-меките медии от групичката - 24 часа и труд, не го подеха. Не знаех, че вярваш на пик, както се казва - никога не е късно да станеш за резил.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Евалата на този министър, най-накрая някой им го каже в прав текст. Невярна да го направят толко са закоравели

 13. 13 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#10] от "boevbisser":

  я кажи каква е разликата между пик и бивол.. е двама братя са, но това не се брои

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 14. 14 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#10] от "boevbisser":

  веднага след публикацията го изтопорчиха при "великата" ризова. случЕайност.

  пик е парцал, но снимките с кюлчета и спящия бацко са ок...

  ах гиди демократино

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 15. 15 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Бойко вече им е пратил есемеси да не подават оставки. Ще трябва да бъдат изринати със законови промени.

 16. 16 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#15] от "spiegel":

  ще ти дърпат ушите..какви законови промени на кирчо не му се занимава с това.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 17. 17 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#16] от "sarunka":

  Има кой да мисли за законовите промени за прокуратурата и ВСС, а Кирчо ще продължи да изрива мафията от икономиката.

 18. 18 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#17] от "spiegel":

  прав си..масларова, гечев, р.овч , гагаузов пак са на първа линия

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 19. 19 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Весело

  До коментар [#14] от "sarunka":

  Парцал, парцал, пък ти е пътеводна звезда, но щом партията нареди, може и да е чутовна глупост.... Що се отнася до снимките с Борисов, не е работата какво мисля аз, а драгият избирател, нали така. А той се произнесе първо на 14.11., а след това и на 21.11.

 20. 20 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#18] от "sarunka":

  Засега още Шиши и Бойко са още на първа линия, но скоро няма да е така.

 21. 21 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#17] от "spiegel":

  жалко, че храненика на лилов не може да се включи на първа линия ама и то ще помага с квото може

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 22. 22 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#20] от "spiegel":

  е нали ги изчегъртахме...шиши 1 се втали, ама един само за 6м порасна доста

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 23. 23 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#19] от "boevbisser":

  аз чета само бивол

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 24. 24 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  До коментар [#17] от "spiegel":

  Радев ги рине, Кирчо нищо не прави и по-добре, че почне ли на прави нещо, може да е противозаконно. Кирчо може да играе ролята на този, който ще свърши мръсната работа, която никой не иска да я извърши, било то и с някое незаконно действие

 25. 25 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#17] от "spiegel":

  само като я изрине да не стане като с ббр

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  Когато в министерство на правосъдието са истински юристи, то и според сега действаща КРБ могат да се случват нещата?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 589 Неутрално

  какви ангажименти е поел към оня, дето бил точен с парите - мафията ли го държи - това са въпросите, дотогава ще е сред мъглата мъгла

 28. 28 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#24] от "ggot":

  "Радев ги рине..."

  Рине ги и то, доста успешно. Мутрите на Галева са извън Парламента, ДБ едвам прескочиха бариерата и мерят ръст с Възраждане, а ИТН от първи преди 3 месеца , се сринаха на 5 място. Да продължава с риненето.

 29. 29 Профил на foh451089070
  foh451089070
  Рейтинг: 73 Неутрално
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#25] от "sarunka":

  Какво е станало с ББР? Работи точно заради каквото е създадена? Погледни акциите на ПИБ, 1.68 в момента, закупени за 5.6 преди година

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Значи не подели медиите есемесите на тоя Демерджиев... Не само не подеха есемесите, но, ето, тук се появява напоително интервю с него да развие своите възгледи за съдебната реформа и живота. Цветанка Ризова също избърза да го разпитва в ефир каква мисли по тези теми. Нито дума за есемесите, разбира се. Победителите не ги съдят. Темата се захлупва и толкова. Иначе въпросният правосъден министър се изказа по въпроса - нямало такова нещо. Това е положението. Какво искате, сега? И, внимавайте в картинката. Въпросният Демерджиев е от масонската ложа на Георги Гергов "Слънце ориент". Там е и Пламен Узунов /оня с "пурите"/, Ангел Стоев, областния управител на Пловдив, Атанас Илков, зам.директор на националната полиция, самият директор на областната дирекция на МВР в Пловдив и пр. Къде сте тръгнали! Някой си бил точен с парите. Точен, я.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Оказва се масонската ложа на Георги Гергов "Слънце ориент" била ковачница за кадри на БСП в държавното управление. Не само тоя Демерджиев, Узунов, разни началници и пр. Вижте, само:
  https://zonanews.bg/razkritia/masonska-lozha-ovladyala-darzhavata-prez-rumen-radev-vizhte-savetnikat-mu-plamen-uzunov-koyto-uchastva-v-zidarski-ritual-snimki-faksimileta

 35. 35 Профил на foh451089070
  foh451089070
  Рейтинг: 73 Неутрално

  До коментар [#32] от "nik_77.":

  Дегерберизация! Сега!

 36. 36 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Значи и Радев бил в ложата на почетния консул на Русия в Пловдив и още няколко града? И той зидар, като Демерджиев. Зидали с него в една ложа. И Узунов с "пурите"... Единият с "пурите", другият - "Бях точен спарите..." какво става тук!

 37. 37 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 611 Неутрално

  И не само висшия съдебен съвет,а и други разкрити плужаци ,като Сашо Оскар? Кво стана с неговите хилядарки ? Дневниче? Разкажи ни повече ,че последния път така овъртя лайната , размириса се ,а неуспя да избелиш името на гърбавия нос.

 38. 38 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Весело

  До коментар [#32] от "nik_77.":

  Ами есемесите бяха видимо изфабрикувани и неверни. Или викаш е по-добре старият Борисов модел за омаскаряване - пик пускат небивалица, прокуратурата се самосезира и те почва заедно с НАП и КПКОНПИ. А ако се случи на теб?
  Сега, как ще се развият нещата не е никак ясно, но самият факт, че лайнометът не сработва не е лош като за начало.

 39. 39 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Майко, мила! И Цацаров бил в ложата на руския почетен консул!

 40. 40 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Интересно как няма коментари по същество на противниците, има само фанатизирани гербери, които просто скачат като ужилени на всяка възможност ВСС и Гешев да се пропукат, защото след това ще лъснат много от престъпленията им. Тактитките са от “разчистване на сметки” до “да забравим миналото и да започнем начисто”, в зависимост от това колко са отчаяни.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 41. 41 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#28] от "uvtest":

  Нали ДБ ги слагахте с 2-3% и да си седят под опашката на коня?

 42. 42 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Няма да се развият нещата. Спокойно. Гешев е в ъгъла. Той за "пурите" си затрая, че сега за некакви есемеси...

 43. 43 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Интервюто си е интервю. Правилно. да си изкаже мнението човека за живота и въобще. Особено, ако му предложат да остане в правителството на Кирил Петков, ще приеме ли. Щял обмисли. А иначе не като да не е подхванат въпроса с "Бях точен с парите..." Подхванат е. Ето публикация /не е ПИК/:
  https://zonanews.bg/razkritia/iztekoha-skandalni-razgovori-na-pravosadniya-ministar-demerdzhiev-br-shte-obesi-delta-gard-znaesh-kam-koy-sam-poel-angazhimenttryabva-da-si-zapazya-posta-neizvesten-kam-ministara-byah-tochen-s-parite-izchakah-da-priklyuchite-s-dg-i-avtomagistrali-a-sega-se-krieshbeliya-e-mnogo-nepredvidim-snimki-i-faksimileta

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 160 Любопитно

  Обърках се - Кой в момента е правосъден министър?!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5709 Весело

  Реформата трябва да започне с Висшия съдебен съвет, членовете му - сами да подадат оставки
  ____________________________________________________________________

  Съдебната власт е независима от изпълнителната, този служебен министър много иска да кадрува, както е било по социализма!

  ДБ: Време е да спечелим България
 50. 50 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Квиченето на пинчерите става все по-силно!
  И има защо! ВСС е на пангара, а "примката" все повече се затяга около вратовете на ОПГ ГЕРБ и "лейтенантите" на Вожда- Гешев, Цацаров и другите, по-дребни рибли в аквариума. А "маста" в гърненцето намалява и кокалчетата са на привършване!
  Зимата ще бъде тежка, така казват 'шаманите" на ОПГ-то, за ГЕРБавото племе!

 51. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Скоро КС ще се произнесе дали МП може да иска отстраняване на ГП

 52. 52 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Весело

  Сараите са в потрес, идва време за сметката, а не се знае техните хора във ВСС ще остискат ли ! Ами ако падне каскета ? Ужас !

 53. 53 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#52] от "samoedin":

  на ВСС им изтича мандата в началото на 2022 г. Те дори в момента са в намален състав след напускане на двама от съдийската квота. Ако още няколко подадат оставки, може и да се саморазпусне.

 54. 54 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Мъжка калинка! Президента намира само помияри за министри.

 55. 55 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2435 Весело

  Иван Демерджиев, роден 1975 г. в Пловдив.
  Пламен Узунов - роден 1972 г. в Пловдив.
  Николай Копринков - роден 1978 г. в Пловдив.
  Сотир Цацаров - роден 1966 г. в Пловдив.

  Пловдив, майна! И Славяново! Братска дружба! Ура-а-а-а!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 56. 56 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#33] от "foh451089070":

  чини ми са че у затвора ша оди рашетниковото
  колко и да не ти се верва.
  добре си е послал


 57. 57 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 870 Любопитно

  До коментар [#55] от "Непукистка":Иван Демерджиев, роден 1975 г. в Пловдив.
  Пламен Узунов - роден 1972 г. в Пловдив.
  Николай Копринков - роден 1978 г. в Пловдив.
  Сотир Цацаров - роден 1966 г. в Пловдив.


  аааа и Стефан Янев -роден 1960 Пловдив

 58. 58 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2435 Весело

  До коментар [#55] от "Непукистка":Иван Демерджиев, роден 1975 г. в Пловдив.Пламен Узунов - роден 1972 г. в Пловдив.Николай Копринков - роден 1978 г. в Пловдив.Сотир Цацаров - роден 1966 г. в Пловдив.аааа и Стефан Янев -роден 1960 Пловдив
  —цитат от коментар 57 на bruno__dante


  Бе ако почнем да ровим, не се знае знае ли се. Пловдив, майна, си е цела вселена! И за тва я управляват.... Вселената, не София.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 59. 59 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2435 Весело

  "...И вторият проблем е едно забавяне в оформянето на преминаването на сградата, в която се помещава Бюрото, към Министерството на правосъдието, което също създава трудности например с плащането на сметките за ток и т.н..."


  Да ти имам проблемите, Демерджиев! Една сметка за ток не можете да платите, но иначе местите от ляв в десен джоб, за да се правите на началници и да "удряте" по Гешев, хахах... Накривихте му шапката!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 60. 60 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2435 Весело

  "...И вторият проблем е едно забавяне в оформянето на преминаването на сградата, в която се помещава Бюрото, към Министерството на правосъдието, което също създава трудности например с плащането на сметките за ток и т.н..."


  Да ти имам проблемите, Демерджиев! Една сметка за ток не можете да платите, но иначе местите от ляв в десен джоб, за да се правите на началници и да "удряте" по Гешев, хахах... Накривихте му шапката!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 61. 61 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Така, дами и господа. В най-скоро време масоните на руския почетен консул Георги Гергов овладяват и ВСС. Нема лабаво.

 62. 62 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5709 Любопитно

  Реформата трябва да започне с Висшия съдебен съвет, членовете му - сами да подадат оставки____________________________________________________________________
  —цитат от коментар 49 на Полковник Паликъщов


  Този служебен министър за това изказване ли е взел "Бях точен с парите ..."?


  ДБ: Време е да спечелим България
 63. 63 Профил на foh451089070
  foh451089070
  Рейтинг: 73 Неутрално

  До коментар [#58] от "Непукистка":

  Винаги ли лъжете така?

 64. 64 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2435 Весело

  "Според мен първата стъпка трябва да бъде реформа на Висшия съдебен съвет. Там препоръките са ясни - включване на повече съдии, преобладаващи спрямо броя на прокурорите..."

  А бе другари, само на мен ли ми си струва, че тая майна си е плюла в устата с другата - др. Екимджиев, дето не е чел КРБ? Допряхме ли дотам, че "юристи" като тия да ни разправят небивалици, че и Киро да лъжат, че конституцията ни кучета я яли - те щели всичко да оправят, хахах... Така, по президентско-чиновнически-илитератски!
  В КРБ ясно е записано колко са едните, колко са другите, как и от кого се избират. За какви препоръки ни говори другарят миекоговорящ некадърник? За какви "преобладаващи" съдии спрямо прокурорите във ВСС, след като е ясно, че има две колегии по 11 души?!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 65. 65 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 773 Любопитно

  Има човек /в случая хора / - има проблем. Няма човек - няма проблем. Просто и ясно по радевски и кироканадски. Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. Боклуци.хгх

 66. 66 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2435 Весело

  ... Плюс тримата "големи", от които двама са съдии, а един е прокурор?
  Тоест, и сега съдиите са с двама повече от прокурорите! И не забравяйте, другари, че Гешев два пъти бе избиран с по 20 гласа от Пленума, тоест от всички прокурори и следователи (министърчето явно не помни, че и те са магистрати) + 8 от съдиите.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Гола Пробойчева
  Гола Пробойчева
  Рейтинг: 68 Весело

  Скоро КС ще се произнесе дали МП може да иска отстраняване на ГП
  —цитат от коментар 51 на doctor.no


  Ако ще не МП, а иранския аятолах да я поиска - тя винаги трябва да се гласува от ВСС. Но вие искайте, то аслъ - друго и не можете, освен да искате.

 69. 69 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Мушмороците на Радев бяха много серт, щяха да махат ВСС, Гешев, спецправосъдието... Щото не бяха чели Конституцията и законите, смятаха ги за досадна подробност. Ама взеха да се усещат и да го удрят на молби и хленчене - айде бе, подайте си оставките сами, не ни мъчете...!

  Не става така, пичове! Отивате пред съдебната палата, коленичите и почвате да се молите себеотвержено на Гешев и ВСС да си подадат оставките. Самобичуването по време на молитвите не е задължително, но се препоръчва. И така поне три дни. Па белким кандисат и си подадат оставките...

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 70. 70 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Демерджиев, кога ще свършиш работата на човека бре? Бива ли така, поел си ангажимент! Той е точен с парите, пък ти се ослушваш като плъх в брашно!

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 71. 71 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Къде го намиреха този правосъден министър?Да отиде на лекар,може да му няма нищо.
  Това и насън не може да се случи - ВСС сам да подаде оставка.

 72. 72 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  До коментар [#14] от "sarunka":Парцал, парцал, пък ти е пътеводна звезда, но щом партията нареди, може и да е чутовна глупост.... Що се отнася до снимките с Борисов, не е работата какво мисля аз, а драгият избирател, нали така. А той се произнесе първо на 14.11., а след това и на 21.11.
  —цитат от коментар 19 на boevbisser


  Произнесе се "Сила". Драгият избирател хабер си няма.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 73. 73 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#58] от "Непукистка":

  Е, другари и другарки, не се дразнете, че Банкя издиша при сравнението с Пловдив.

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  То ще е чудо невиждано- от ВСС сами да си подадат оставките. Те ще се държат до последно , със зъби и нокти.

 75. 75 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#8] от "sarunka":Това беше от жълтия парцал пик, нали. Не разбирам какъв го крепиш тук, след като вярваш на онези помияри. Един от най-лошо скроените и жалки компромати и доказателство за това е, че по-меките медии от групичката - 24 часа и труд, не го подеха. Не знаех, че вярваш на пик, както се казва - никога не е късно да станеш за резил.
  —цитат от коментар 10 на boevbisser


  Ами същото е като ти да вярваш на чекмеджетата.

 76. 76 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 803 Весело

  Важното е с парите всичко да е точно!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK