Калин Калпакчиев: Зависимостта на главния прокурор е факт, време е и ВСС да прогледне

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3390 Неутрално

  " Калин Калпакчиев: Зависимостта на главния прокурор е факт, време е и ВСС да прогледне"


  Мнозинството от състава на този ВСС е в плен на същата зависимост, в която е изпаднал и каскета, и огромна част т държавните ни институции.........

 2. 2 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Днес е много важен ден именно заради внасянето на искането за оставка на "лицето завършило Академията на МВР и носещо каскет на главата си", защото вече се усеща на национално и наднационално ниво липсата на цялостна подкрепа за него. Просто го крепи задкулисието.

 3. 3 Профил на New
  New
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  Калин Калпакчиев: Зависимостта на главния прокурор е факт, време е и ВСС да прогледне

  И независим съдия сигурно пусна у нас
  виновните по Сапард, аверите на които бяха осъдени в Германия???

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . . . . . . . . .... 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 20-03-22 - Бойко Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван. 21-03-23 - Кирил Петков: За мен е просто умопомрачаващо как може прокуратурата дори да не направи досъдебно производство заради изнесеното от Васил Божков.
 4. 4 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Няколко години на тъмно и тихо и сега изпран... В следващите месеци очаквайте още медийни изяви на Калпакчиев. За изборите наесен трябват нови лица за продължаване на "съдебната реформа"?

 5. 5 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  ВСС-то избра този главен прокурор, то ВСС-то е за смяна, то не е наред. А изборът на Гешев е доказателство за несъстоятелност на този състав на ВСС-то. Избирателност при разследванията е характерна за настоящия главен прокурор, което е главната причина той и ВСС-то да бъдат сменени веднага.

 6. 6 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  Съдията ,пуснал Батко и Братко и убиецът Полфрийман,ни учи на законност...Просто Дневник!

 7. 7 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#4] от "TheRedOne":

  Ами Лозснчо го изхвърлиха на сметището,трябва нова икона на риформътъ.

 8. 8 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Омертата е силна в някои кръгове. Но няма вечно да е така. Апропо, Гешев по телевизията току-що се обявил за единствения пазител на демокрацията.
  Ако не отидем на протеста днес, проблема си остава наш, ние му даваме баницата. Той е ясно, че е нагъл да я яде.

 9. 9 Профил на pka211007469
  pka211007469
  Рейтинг: 210 Гневно

  К.Калпакчиев, - това е същия съдя който освободи убиеца Джок Полфрийман, който преследва и закла българчетата в центъра на София пред църквата Света Неделя.
  Австралийския садист беше въоръжен с нож за убийство на хора, а българчетата с голи ръце.
  Хвала на тебе Калпакчиев!
  Българите няма да те забравят!

 10. 10 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 539 Неутрално

  К.Калпакчиев, - това е същия съдя който освободи убиеца Джок Полфрийман, който преследва и закла българчетата в центъра на София пред църквата Света Неделя.Австралийския садист беше въоръжен с нож за убийство на хора, а българчетата с голи ръце.Хвала на тебе Калпакчиев!Българите няма да те забравят!
  —цитат от коментар 9 на pka211007469


  Същия е!
  Прави са на морален стожер!

 11. 11 Профил на bobinews
  bobinews
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Не го знаям тоя къв е, но и той продължава със същите глупости, аман от тая фиксация с Гешев.. Какво точно е направил? Дава разпореждания на прокурори по конкретни дела? Нарежда арести и разследвания? И като го сменят и сложат човек на простото киро на негово място, какво? Аре по-сериозно, хората нямат пари за хляб, а само тая драма с Гешев се дъвчи нон-стоп..

 12. 12 Профил на pka211007469
  pka211007469
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Съдията ,пуснал Батко и Братко и убиецът Полфрийман,ни учи на законност...Просто Дневник!
  —цитат от коментар 6 на wre501051215


  Ама, разбира се, че ще ни учи!
  Има бележка за почтеност! Издадена е от БХК!
  Същата бележка дето аверчето му Красьо Кънев издаде на австралийския садист Полфриман, който закла българчетата пред църквата Св.Неделя.

 13. 13 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  Може, ама на дали ще прогледне точно този ВСС . Нагледахме им се, чухме ги и не виждам надежда за това проглеждане.
  Нов/променен закон за съдебната власт, нов ВСС избран по нов модел и тогава може и да се случи отстраняването на каскета.
  Междувременно разкарване на т.н. спец съд и прокуратура. Това при всяко положение ще стресне част от обичайните съд и прокуратура. Като заиграе мечката у съседите, няма как да не очакваш да заиграе и у вас, така че трябват конкретни стъпки.

 14. 14 Профил на Мария Янкова
  Мария Янкова
  Рейтинг: 1545 Неутрално

  Осветлете го това Задкулисие.
  Това са човеци на държавна хранилка.
  Зависим от кой е Каскета?

 15. 15 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3556 Неутрално

  "Поради това трябва да се намери баланс между необходимата йерархичност в структурата на прокуратурата, която да е в интерес на функционалните компетентности в сферата на наказателното производство и независимостта на прокурора по отношение на неговия статус."

  Как да стане без съотв. парламентарно мноззинство?

  I Want To Believe
 16. 16 Профил на Velocio
  Velocio
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Айде-е-е, трибуквените, многоцифрени никове на гербажийската тролейна група включиха на автоматичен режим. Не се напъвайте толкоз, че ще сецнете кръста. И вие, както и главният Каскет на републиката, знаете, че дните му са преброени. По-добре мислете за времето след това, когато на баце ви и на Pi ar Sevi Boiko ще им се наложи да се защитават в съда и няма да им е до вас.

 17. 17 Профил на Dora Apostolova
  Dora Apostolova
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  ВСС-то избра този главен прокурор, то ВСС-то е за смяна, то не е наред. А изборът на Гешев е доказателство за несъстоятелност на този състав на ВСС-то. Избирателност при разследванията е характерна за настоящия главен прокурор, което е главната причина той и ВСС-то да бъдат сменени веднага.
  —цитат от коментар 5 на ck


  Преди смяната на ВСС трябва да се извърши и пълна ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ на ВСС т.е да бъде премахнат политическия избор на ВСС!
  Конституцията гласи , че нашия ВСС се избира от НС .т.е. от партиите в НС на квоти. Така беше в старата тоталитарна държава, където единствената партия в държавата БКП, спускаше назначението на ВСС от своите среди. И това положение остана и след 1989 година, тъй като комунистите на двете първи партии БСП и СДС( червените и сини комунисти), съставиха новата конституция по комунистически, използвайки старана ТодорЖивковска.
  Няма ли ДЕполитизация, ще ще извърши само механична смяна на съдиите от ВСС, от една партия - на друга. До сега 2:3 от съдиите в настоящия ВСС са избрани на от квотата на най голямата партия в НС- ГЕРБ. И това 2:3 Гербаво мнозинство си избра главен прокурор- първо Цацаров, после наследника му Гешев.

  Политическия избор на ВСС нарушава основното правило на съвременната европейска правова държава и залегнало в законодателството на ЕС - ДА ИМА НЕЗАВИСИМА ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ СЪДЕБНА СИСТЕМА.
  У нас независима съдебна система е нямало вече 77 години поради непрекъснатото управление на комунистите.
  За това и в година 2022 България продължава да няма правова държава.
  Партиите използват това положение, техните съдии да разтварят политически чадър над обвинените в корупция техни политици и да поставят делата им да прашасват в чекмеджето, без да се стигне до крайно решение.
  ЕС във всеки свой доклад за България ни призовава да направим съдебната ни система НЕЗАВИСИМА.
  Но никоя партия вече 30 години преход не е поискала да премахне от конституцията политическия избор на ВСС и го замени с всенароден.
  И сега това положение продължава. БСП, която е съставила и ръководи правителството на К. Петков, не е споменала нито веднъж от нуждата за премахване на политическия избор на ВСС. А само говори за механична смяна на Иван Гешев със "свой човек", понеже Иван Гешев( както и колегата му Цацаров) до сега не пипат космите от главите на корумпираните политици от ГЕРБ и ДПС, а са подхванали и преследват само политиците на БСП.
  Разбира се символично, съдебно крайно решение няма да се стигне. Иван Гешев добре знае, че ако изкара някакво съдебно решение, това ще отвори кутията на Пандора и за крадците на ГЕРБ и ще стане една галимация... не ми се мисли!

  Всички това идва от същността на сегашната политическа система на България - от капиталистически партии създадени от комунисти, управляващи държавата с акъла ,мислата и прийомите на управление на бай Сталин.
  Това комуниста знае, това и върши!

  България има въпиеща нужда от ДЕкомунизация, ДЕпутинизация и ДЕолигархизация!

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7886 Неутрално

  Този ВСС е срам за българската правосъдна система.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK