Сайт постави България сред петте най-евтини зимни дестинации

 България се нареди в топ 5 на най-добрите туристически дестинации за тази зима в класацията е на търсачката Yahoo!, съобщи bTV в късните си новини. Проверка на "Дневник" обаче установи, че подреждането е направено от американския сайта SmarterTravel.com, като основен критерии е бил ограничения бюджет на потенциалните туристи.


Публикацията е от 14-ти ноември и на първо място в предложенията за зимна почивка е Филаделфия, следвана от Мароко и Италия. Четвъртата позиция е за Мендочино, Калифорния, а България допълва топ 5.


В кратката презентация на България за страната ни се изтъква, че сме най-стария народ в Европа и че след влизането в Европейския съюз условията за туризъм у нас са се подобрили значително. Авторът на проучването посочва, че 70% от трите милиарда долари приходи от туризъм се дължат на почивките през лятото, докато от зимните ваканции идва едва 10 на сто от тази сума.
Съветът на SmarterTravel.com е туристите да побързат да видят чара, спокойствието и атрактивните цени в България, преди да е станала прекалено популярна дестинация. При изписването на ключова дума България в сайта излиза и статия от юни 2008 година, която препоръчва страната ни, като евтина дестинация за летен отдих.