"Джак Даниелс" и "Диаджео" в битка за името "уиски от Тенеси"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (46)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на maskuzi
    maskuzi
    Рейтинг: 381 Неутрално

    Джак-ът си е Джак! Точка по въпроса.

  2. 2 Профил на ATR
    ATR
    Рейтинг: 427 Любопитно

    До коментар [#1] от "maskuzi":
    Другото пил ли си го или си поредната жертва на агресивен маркетинг?

  3. 3 Профил на chicago514
    chicago514
    Рейтинг: 1159 Неутрално

    Уискито на Тенеси е Jack Daniel's.

  4. 4 Профил на swinging_pigs
    swinging_pigs
    Рейтинг: 381 Весело

    Към тази история ще добавим,колко много хора обичат Джак покрай агресивната реклама.Но?!
    Има много по-добри и ето едно от тях...Elijah Craig,абсолютно непознато за мен и цената му беше близка до тази на прехваления Джак.
    Местен Американец ме открехна за това след като му споменах ,че след работа ще отида да си взема един Джак.
    Наздраве!

  5. 5 Профил на _ghostenin
    _ghostenin
    Рейтинг: 221 Неутрално

    До коментар [#4] от "swinging_pigs":

    А откъде да си го купя?

  6. 6 Профил на swinging_pigs
    swinging_pigs
    Рейтинг: 381 Разстроено

    За 1-ви го тествах в Щатите(където мисля ,че го има навсякъде),после успях да го намеря случайно и във Великобритания...

    ЗА съжеление Още не съм го срещал в БГ.Явно още не го е купил никой от големите фирми от типа на "Диаджео",защото след това щеше да го има навсякъде.

  7. 7 Профил на navy
    navy
    Рейтинг: 861 Неутрално

    Чист царевичен сок от нюйоркската фирма моногахела

    Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
  8. 8 Профил на navy
    navy
    Рейтинг: 861 Неутрално

    "Конникът без глава"

    Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
  9. 9 Профил на Gopeто
    Gopeто
    Рейтинг: 1593 Неутрално

    На една презентация разказаха, че бъчвите в които отлежава уискито се ползват ограничено (може и само веднъж). След употребата се разглабят и изпращат в Шотландия за да се ползват за тамошните уискита.
    Наистина Джак е уискито на Тенеси.
    Предполагам, че и цар Киро ще е недоволен от този закон. Той също работи за модернизация и разнообразяване на вкуса......

    "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
  10. 10 Профил на AntiSpam
    AntiSpam
    Рейтинг: 221 Неутрално

    [quote#1:"maskuzi"]Джак-ът си е Джак! Точка по въпроса. [/quote]

    Наистина си е така.

  11. 11 Профил на 2.5
    2.5
    Рейтинг: 2514 Неутрално

    Не съм пробвал от марката на “Диаджео”, но факт е, че за разлика от Jack(оld №7), на етикета им е написано old №8.

    Хората си правят Бърбън сред шеги и закачки - наздраве!

    I Want To Believe
  12. 12 Профил на Alan Shore
    Alan Shore
    Рейтинг: 381 Неутрално

    До коментар [#4] от "swinging_pigs":

    lijah Craig не съм пил, но пробвай и Woodford Reserve, малко по скъпо бърбън е обаче си струва.
    ... иначе вместо Джак Даниелс Мейкър Марк е добра алтернатива в същия ценови диапазон, макар и там да играя здрав маркетинг.

  13. 13 Профил на maskuzi
    maskuzi
    Рейтинг: 381 Неутрално

    До коментар [#2] от "ATR":

    В интерес на истината, не съм, но предполагам, че огромната разлика в продажбите едва ли се дължи само на агресивен маркетинг от страна на Браун-Форман. Все пак Диаджео са огромни (без да съм сигурен, но вероятно са по-големи от Браун-Форман), така че маркетингът за тях едва ли е проблем. А пък и да си призная, харесва ми позиционирането на Джак Даниел'с като подкрепящи рока и въобще по-бунтарския дух.

  14. 14 Профил на Николай Колев
    Николай Колев
    Рейтинг: 3493 Весело

    Добре де, Диаджео коя марка Тенеси-уиски произвеждат? Досега не са успели да я наложат, пък рИвът! 130 хиляди кашона произвеждат българските винпроми за вътрешна консумация...

    🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
  15. 15 Профил на Alan Shore
    Alan Shore
    Рейтинг: 381 Неутрално

    До коментар [#13] от "maskuzi":

    Tи сам си отговори, самият ти си се самотаргетирал в маркетинговата им концепциял.
    Поне пил ли си Сингал барел серията им ?

  16. 16 Профил на clutch
    clutch
    Рейтинг: 648 Неутрално

    До коментар [#15] от "Alan Shore":
    Дааа, сингъла им е чудесен. Макар и да предпочитам "ирландците" около тази цена.
    Не можах да харесам резкоста на Джака и въобще на щатските уиските.
    Дори някои от ръжените канадски ми допадат повече.
    Ирландците и скотите там е истината за мен.

    Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
  17. 17 Профил на Khaleesi
    Khaleesi
    Рейтинг: 8 Весело

    И аз обичам уиски, но само от хубавото

  18. 18 Профил на Минуса
    Минуса
    Рейтинг: 546 Неутрално

    джак-мак са уискита за напиване. и все пак е по-добро от грантс или жони
    вкусното уиски идва от шотландските острови..струва повече, но е несравнимо по качество!

  19. 19 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2519 Неутрално

    До коментар [#14] от "Николай Колев":

    На мен ми се струва,че от Джак искат с тарикатски закон,само тяхното уиски да бъде...от Тенеси!
    Така французите от областта Шампан прокараха закон в Ес,с който в света (!) само тяхното газирано вино може да се нарича шампанско! Погледнете етикетите на бутилките със шампанско в магазините. На всички,(освен споменатото от Шампан),пише газирано вино!

  20. 20 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2519 Неутрално

    До коментар [#18] от "Минуса":

    Не се правя на разбирачев,но четох,че след дълги изследвания се е разбрало,че шотландското уиски дължи славата си на...водата в Шотландия!

  21. 21 Профил на Суджук Герберите
    Суджук Герберите
    Рейтинг: 434 Неутрално

    Тези ГМО-царевични ракии не се научих да ги пия. Определено моето питие е шотландския сингъл малт, нпример Laphroaig 10 ми пасва на вкуса идеално.

    Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
  22. 22 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2651 Неутрално

    Тук става въпрос за доста незначителен детайл. Разликата между George Dickel и Jack Daniel's е само във филтрирането. БЪчвите винаги са млади и обгорени, рай маша е един и същ но филтрирането е различно. Между дъски от дъб се слагат въглища и така много пластове. Уискито бавно се пропива през този филтър. За някои марки се филтрира два пъти, после се слага в бъчвите. George Dickel филтрира уискито си охладено, Jack Daniel's топло директно от дестилатора. Като резултат топлината активира въглените повече и филтрира повече неща. Няма по-добро или по-лошо уиски. Просто са малко по-различни. Опитайте Gentlemen Jack 750 mL za $30. Много меко, много добър нос но със по-лек остатъчен вкус. Dickel също е много добро но има по-силен остатъчен вкус. За някои е по-неприятен за други по-хубав. Но разликата е само в топло или студено филтриране. Другото е пушек и патърдия за нищо и двете са Тенеси Уиски и двете вече не се притежават от оргиналните производители а от международни концерни. Това обяснява и безмислената маркетингова сага сега.
    Аз не съм голям познавач но опитвам всеки месец нещо различно като добавка на вечния Gentlemen Jack ... Като че ли все се връщам към него и понякога за разнообразие към Jameson, който се блендва от около 40 вида уиски но всяка година така го забъркват че да има постоянен вкус. Надявам се също знаете че е ирландско но е създадено от Шотландец който живее в Ирландия - много важен факт ако има Шотландци наоколо и не искате да изядете шамарите. Иначе всичко е въпрос на личен вкус и не разрешавайте на никой да ви казва кое е най-хубавото. Най-хубавото е което вие можете да си купите и на вас ви харесва ... другото е снобария.

    California Über Alles
  23. 23 Профил на Николай Колев
    Николай Колев
    Рейтинг: 3493 Неутрално

    [quote#19:"deaf"] искат с тарикатски закон[/quote]
    Защо да е тарикатски? Става дума за т.нар. регистрация на обозначения по географски области. Пармиджано - Парма, Коняк - обл. Коняк във Франция. Бургундско, Портвайн, Токай...
    Може да има нещо недоизяснено, но едва ли е точно в наименованието Тенеси.

    🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
  24. 24 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2651 Неутрално

    [quote#20:"deaf"]Не се правя на разбирачев,но четох,че след дълги изследвания се е разбрало,че шотландското уиски дължи славата си на...водата в Шотландия![/quote]
    Напротив много добре си разбрал - грейн алкохола е безцветен и без вкус и мирис. В чистия си вид не можеш да направиш разлика между царевичен или рай - пшеница май беше, алкохол. От такъв алкохол се правят три питиета - водка, уиски и джин. От абсолютно един и същ алкохол! Водата с която го бъркат, филтрирането, добавките и бъчвите в които отлежава му дават вкуса. При шотландците също добавката на препечен хмел или Малц - това от което се прави бирата. Затова сингъл малц има лек аромат на бира. В България има много знаячи които се тресат по сингъл малц защото са чували че така трябва но всъщност вкуса на сингъл малца варира различните години в зависимост от цветчетата, печенето им и други фактори, докъто блендваните уискита се блендват - смесват от носове които си знаят работат и правят вкуса винаги еднакъв година след година. така че тези които много скачат че само това пият или онова .. ако ви кажат че само сингъл малц пият заради вкуса ... малко се изхвърлят. Водата наистина има много голямо значение.
    Въобще тази със вкуса е малко измислена. В момента в който хапнеш една пържола с черен пипер или салата с по-силе оцет и забравяш да можеш да правиш такива тънки разлики. Тук до нас е Напа Вали - най-винарския район на Америка. Познавам една мадама нос - яде само безвкусни ярмици за да има силен вкус. Никога не хапва подправки или неща със силен вкус. Дори не и сирене. Колкото и да е странно сиренето понеже има доста мазнини маскира лошите качества на вината и прави всяко вино да е по-вкусно. Не случайно на опитване на вина винаги ви поднасят сиренца за мезе. А истинските познавачи на уиски го пият стайна температура с малко вода. Добре че не съм от тях и си го пия с лед. Ако някой друг го плати още по-добре.

    California Über Alles
  25. 25 Профил на Коки
    Коки
    Рейтинг: 541 Неутрално

    [quote#22:"Pontif"]Иначе всичко е въпрос на личен вкус и не разрешавайте на никой да ви казва кое е най-хубавото. Най-хубавото е което вие можете да си купите и на вас ви харесва ... другото е снобария. [/quote]
    100Х! Цяла жизнена философия се съдържа в 2 изречения! Велик!

  26. 26 Профил на DS
    DS
    Рейтинг: 554 Неутрално

    До коментар [#23] от "Николай Колев":
    Следователно Уиски - само на британските острови
    всичко останало -Бърбън.
    Тва е


    Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
  27. 27 Профил на citycreature
    citycreature
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#24] от "Pontif":
    Не е точно така. Уиски е дестилат, водката се получава от ректифициран спирт и ингредиенти. Т.е. разликата далеч не е само във водата.

  28. 28 Профил на DS
    DS
    Рейтинг: 554 Неутрално

    [quote#24:"Pontif"]Добре че не съм от тях и си го пия с лед. Ако някой друг го плати още по-добре.[/quote]
    Тва все едно съм го писал аз.

    Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
  29. 29 Профил на socioscan
    socioscan
    Рейтинг: 434 Весело

    До коментар [#4] от "swinging_pigs":

    В Била мисля, че и в момента има Evan Williams на промоция за 18 лева, а то също не е по-лошо от Jack Daniel's ...

    #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
  30. 30 Профил на socioscan
    socioscan
    Рейтинг: 434 Весело

    До коментар [#24] от "Pontif":

    И аз не съм съгласен с теб ))
    При островните уискита например малца се суши със торф и оттам идва тежкия им опушен мирис ...
    Отделно, че и смия казан си придава вкус на алкохола!
    Дядо ми например си вареше ракията в стандартния европейски казан с охлаждаща серпентина, но за разнообразие вареше и в турски казан с лула, която се охлажда направо през каца вода, за да стане "люта"

    #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
  31. 31 Профил на Alan Shore
    Alan Shore
    Рейтинг: 381 Неутрално

    До коментар [#24] от "Pontif":

    Не е така. Малцовите се правят от малц (ечимик), водката е от пшеница, блендираните уискита там вариации всякакви, бърбъна е смес от царевица,ръж и ечемик (или пшеница, не знам) и т.н.
    Малцовия скоч според областите отлежава с различни пинизи. От спейсайд примерно ползват бъчви от порто или шери и тинтири минтири и дълга история.
    Това за хмел не съм го чувал до сега, но островните примерно ползват торф в етап от производството и т.н. .... а истината е, че брендитата винаги са били най-доброто, вклщчително и в Англия аристокрацията е пиела коняци дори по време на войните с Франция.

  32. 32 Профил на socioscan
    socioscan
    Рейтинг: 434 Весело

    До коментар [#31] от "Alan Shore":

    До коментар [#31] от "Alan Shore":

    Блендовете са смес от много дестиларни ... Джони черен етикет например е от около 12, включително опушени островни уискита Реално повечето от тях са "сингъл малц" ...

    #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
  33. 33 Профил на nikoi
    nikoi
    Рейтинг: 381 Неутрално

    не разбирам от уискита и бърбани като хората по горе, но на мен този спор ми се вижда създаден само с рекламна цел ... колко хора преди това бяха чували другия бърбан - аз не...., а колко хора сега ще го опитат - доста ....

  34. 34 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2651 Неутрално

    [quote#31:"Alan Shore"]Не е така. Малцовите се правят от малц (ечимик), водката е от пшеница, блендираните уискита там вариации всякакви, бърбъна е смес от царевица,ръж и ечемик (или пшеница, не знам) и т.н.[/quote]
    Алъне, аз не съм производител и като консуматор не съм кой знае какво. Но от това което гледам и чета - поне тук в Америка - излиза че алкохола от житни растения след дестилация няма вкус и мирис. За разлика алкохола от плодове има аромата на плодовете - гроздова, сливова и тн. Поне така трябва ако ракията е истинска. Ние по нашите земи нямаме търпение нищо да отлежава. 99% от хората си "варат" ракията, пълнят шишетата и до Април нищо не е останало, за какво отлежаване да говорим.
    Склонен съм да вярвам за житнит алкохоли защото в САЩ се произвеждат милиарди тонове за гориво Етанол. Смесват го с 10% Бензин поради единствената причина да не го пият Руснаците. Оказа се че са страшна напаст. Изнасят от САЩ стотици хиляди тонове и за да избегнат митата за износ на алкохол за пиене правят невероятни изобретения. Например преди 3, 4 години бяха хванали едни които с тонове изнасят течност за миене на прозорци. Оказа се че са разработили цял процес заедно с Американските си събратя да го правят този Уиндекс с единствената цел процеса да е обратим и в Русия да филтрират всички оцветители и омирисители че дори и добавката на Амоняк и да използват алкохола за правене на водка. Така че цвета и вкуса на Уиски, Джин или Водка се добавя от филтрациите, добавките и отлежаването.
    Между другото всички Руснаци които познавам в Америка не лизват Столичная. Аз бях адски очуден, но те ми казаха ако знаеш от какво се прави и как и ти няма да я пиеш.
    Не знам дали знаеш но поне от 50, 60 години най-употребявания алкохол в САЩ е Водката. И това е защото почти всички тук пият коктейли и водката е без мирис и вкус и най-лесно се подава на такова нещо. Много, много рядко можеш да видиш някой да пие директно нещо и това ще бъде шот (30гр) Текила или Уиски. Тука истинските къркачи джасат Мартинита ... което не е нищо друго а джин или водка с няколко капки вермут - голям коктейл. А истински сухо Мартини е няколко капки вермут върху леда след което леда се изцежда за да остане само обмазан от вермута и после се сипва най-често водка по-рядко джин. Ами братко, такива хора в България си пият ракията директно от бутилката.
    Аз лично мисля че една ракия ако е направена както трябва само от едни и същи хубави плодове и е отлежала е доста по-интересно и по-трудно питие от всяко Уиски, Джин или Водка. Понякога но много, много рядко си взимам една 12 годишна Чилийска крушова ракия - абсолютен елексир. Все едно пиеш втечнени круши. Дори и алкохола не можеш да усетиш, просто ти става топло и хубаво. Но е $78 за 500мл. Само като я гледам и ме свива стомаха. Аз лично мисля че ракия от плод в този ценови диапазон под $100 обикновено е 12 до 16 години отлежала е много по-елегантно питие от Уиски за тези пари.

    California Über Alles
  35. 35 Профил на socioscan
    socioscan
    Рейтинг: 434 Весело

    До коментар [#34] от "Pontif":

    Сигурно си прав за етаноловото гориво ))
    Аз си мислех, че слагат бензин за да не се скапе нещо по двигателите, а не за да не го пият руснаците ...
    Със сигурност производителите на етанолово гориво ако се хванат ще правят много по-добра водка, както от съмнителните руски спиртни заводи така и от разните компании за мода и аксесоари, които държат повечето скъпи брандове водка, уиски и коняк
    Имат материал, имат технология и химици, но понеже всичко опира до маркетинг и реклама ще се окажат в същото положение, като всички фамилни дестиларни за уиски, които рано или късно са си продали бизнеса ((

    #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
  36. 36 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2651 Неутрално

    До коментар [#35] от "socioscan":

    Освен това защо да продават един варел за $60 като могат да го продават с малко реклама за по $30 на литър. Само че нали разбираш че всички хора на земята трябва да станем алкохолици и пак няма да можем да го изпием това количество. А и цената ще падне до стотинки на литър. Мисля че това е колективната мечта на целия Руски народ.
    Има една руска банка която е инвестирала в алкохол с малко международно участие. Не си спомням името но ми направи вяечатление че притежават някои доста известни марки напитки. Има една друга корпорация мисля че е от ЮАР и те притежават почти 60% от бирите в света. Абе всичко са международни концерни, всичко се произвежда индустриално. А ние само се "абиме" да спорим кои са по-хубави. Те всички горе долу се произвеждат по един начин.
    Не знам дали знаеш но почти всички френски вина се правят по Американски технологии в цистерни от неръждавейка с температура контролирана с компютри. Същото важи и за Чехската бира ... Не че е лошо но постепенно всичко започва да става еднакво. Аз за това ако имам възможност пия биричка или винце от малки местни производители. В Калифорния поне има много. Всяко градче има поне 3, 4 малки пивоварнички които задоволяват само локалните ресторанти. Правят по 5, 6 вида биричка и знаеш ли колко е готина.
    Миналия уикенд ходихме до Шанандоа Вали близо до Сакраменто. Пълно е с малки винарни. В една имаха едно десертно винце - Angelico правят го по рецепта на монасите в един местен манастир. Рецептата е над 400 години стара. Напълно оксидирано вино, фортифицирано с бренди. Нещо като Портогалското Порто но с кехлибарен цвят. Аххх наистина нещо ангелско!!! Скъпичко но то не е за напиване. Човека прави само около 100 бутилки на година от него. Е на някой може да не му хареса но само тази винарна предлагаше около 10, 12 вида вино. И в този район има поне 20 винарни. Все малки.
    Затова и моята позиция да не вярвам много на големите реклами. Ако нещо ти харесва пийвай си го. Нека снобите да наливат пари в прехвален сингъл малтц от който печалбите отиват кой знае къде по света. Уиски, Водка и Джин за мене поне не са чак толкова специални питиета ... щом рафинерия може да ги прави нали.

    California Über Alles
  37. 37 Профил на socioscan
    socioscan
    Рейтинг: 434 Неутрално

    До коментар [#36] от "Pontif":

    Ама точно защото хората са химици и при такава свръхпечалба ще седнат и ще ни направят хубава чиста водка без никакви примеси )) Аз досега съм виждал само на беларуската водка да си пише всичко, което са сложили вътре и листа е по-дълъг и от този на кетчупа ... то консерванти, стабилизатори, ароматизатори, че и захар
    Като каза за френските вина, ами те освен че всички се правят по американски технологии на тях всичките им лозя са на американска основа след чумата по лозята в края на 19-ти век!
    Но малките производители и в Щатите и в Европа (доколкото ги има) си спазват истински процес и си правят истинско вино ...
    От сингъл малцовете купувам само Glenfarclas, което май е последната останала фамилна дестиларна.
    Харесва ми вкуса и със сигурност си варят всичкото уиски в казан и цените им не са много раздути ))
    http://www.thewhiskyexchange.com/B-40-Glenfarclas.aspx

    #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
  38. 38 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2651 Неутрално

    До коментар [#37] от "socioscan":

    Wow, dude!
    http://www.bevmo.com/Shop/ProductList.aspx/_/N-14Z1z14069?DNID=Spirits

    Най-евтиното при мене е $50 малко ми е скъпо за моя бюджет. Но ще се престраша и ще взема едно за проба ... само да не ми стане навик.
    Ти в ЮК ли си?

    California Über Alles
  39. 39 Профил на socioscan
    socioscan
    Рейтинг: 434 Весело

    До коментар [#38] от "Pontif":

    Нещо е затворен този сайт за външни айпита ((
    По принцип купувам уиски само от летищата, а за теб като напускащ ЕС цените са направо народни ))
    Не подценявай сингъл малцовете без години на тях, защото те обикновено са специални серии за летищата да не подбиват пазара на бранда ...
    Живял съм в Англия, но реално познавам повече германци вманиачени на тема сингъл малц, отколкото англичани

    #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
  40. 40 Профил на socioscan
    socioscan
    Рейтинг: 434 Неутрално

    До коментар [#38] от "Pontif":

    Хм, в това ревю се твърди, че не се внася в щатите, може за това да е толкова скъпо, където си го намерил ???
    http://www.connosr.com/reviews/glenfarclas/glenfarclas-15-year-old/u-cant-touch-this/
    Иначе и в Англия не съм го виждал често, но цените винаги са били добри ... без да го пускат в промоция, като популярните брандове
    Даже съм убеден, че за качеството си е сингъл малца, на най-добри цени ...

    #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
  41. 41 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2651 Неутрално

    До коментар [#39] от "socioscan":

    Този сайт е на BevMo - една голяма верига само за напитки има и ревюта, разпродажби, мезета и всичко за пиене. Пробвай на Гугъл bevmo.com Там го има този сингъл малтз но с по-различен етикет 12, 17, 25 годишен и 105 Cask. Може и затова да са по-скъпи - от $50 до $150.
    Не знам дали си запознат с цените в САЩ но са много народни.
    Няма страшно ще го проучиме и този другар Гленфарклас. Ако отвориш BevMo ще видиш всички цени + рейтинг на членовете на БевМо клуб (и аз съм такъв) и рейтинг на професионалните критици. В САЩ поне Lagavulin води класацията и на пиячите и на критиците с 97 точки. Glenfarclas e с 93 рейтинг от критиците но няма рейтинг на пиячите. Изглежда не е много популярен тук. На мене заради малца Лагавулин ми намирисва малко на боза или на бира в зависимост от настроението. Нали знаеш че веднъж като ти влезне тази идея в главата и не можеш да я игнорираш повече. И понеже тук струва $68 и започвам да се дразня. $60 - $70 са адски много пари за 750мЛ в Америка. Аз познавам и работя с хора които правят по $700К и повече на година но никога не пият толкова скъпи питиета. Тук най-масово по партитата се пие Маргарита с Текила Патрон, бира или вина. Не е прието да се джасат силни питиета. .. Но това е в Калифорния на Ист Коуст е друго а в Европа както знаеш е съвсем друго. За Мадър Раша да не говорим.

    California Über Alles
  42. 42 Профил на swinging_pigs
    swinging_pigs
    Рейтинг: 381 Весело

    До коментар [#22] от "Pontif":
    ++++++ на постовете ти!!!

    Но не си много прав за изречението със снобарията....
    Човек може да си позволи много...и най-вече евтини неща.

    За бедния човек 78$ за крушова ракия може би е снобария-
    ако съм те засегнал се
    За човек живеещ навън е приятно да намериш ракия...защото е рядкост и затова може би цената е такава.
    Опитай Хубава Грапа или Калвадос на 5-12г е около 30-50€.

    Аз имам примерно ценови диапазон около 30-макс 50 $,€ за бутилка добър алкохол(коняк,арманяк,грапа,ром,уиски) когато искам да опитам нещо различно от домашната ракия(което си е жив елексир)

  43. 43 Профил на socioscan
    socioscan
    Рейтинг: 434 Весело

    До коментар [#41] от "Pontif":

    Казах ти, че е с рестрикции и се влиза само с прокси ))
    50 долара за 12 годишния Гленфърклас не е зле, но при толкова бърбъни за 30-40 едва ли ще стигна до него, ако трябваше да избирам
    Не съм голям фен на островните опушени уискита и не ги познавам добре, а и не си купувам алкохол за да го пия на малки глътки, като лекарство ...
    Някои от цените на сайта са добри, като Monkey Shoulder за 33, но пък Auchentoshan за 68 е прекалено много, това все пак са си меки уискита за редовно пиене ))
    Явно рекламата си казва думата ...
    Забелязвам, че блендовете от няколко сингъл малца стават все по-популярни напоследък, а на този сайт не виждам такива ?

    #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
  44. 44 Профил на socioscan
    socioscan
    Рейтинг: 434 Весело

    До коментар [#41] от "Pontif":

    Ако се интересуваш от опушени най-добре си вземи Ardbeg, това е уиски, което наистина си иска свикване за да се пие ))
    На цена, като Lagavulin и ти гарантирам, че бутилката няма да свърши скоро ...

    #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
  45. 45 Профил на Pontif
    Pontif
    Рейтинг: 2651 Неутрално

    До коментар [#42] от "swinging_pigs":


    До коментар [#43] от "socioscan":

    Мерси за "седянката" и препоръките. Ще има какво да опитвам в следващите няколко месеца. Нали ви казвам че аз не съм от яките пиячи. Като бях в България на 19 най-много пиех. Стигал съм до бутилка Слънчев Бряг за 3лв .. но за цяла вечер купон около 7, 8 часа. После взех все по-малко и по-малко да пия. А в последните 30 години в Америката хептен малко. По 50гр на вечер 3, 4 пъти в седмицата. Дори като ходя на партита нали съм с колата и пия по една, две бири 330мл или един, два коктейла. Може би защото пия малко и затова се фокусирам на влуса толкова много.
    Цените които ми цитирате са страшно високи. Тук като че ли има психологическа граница от около $30 на 750мл. В последните години цените се качиха и май ще ни се наложи да я мръднем тази граница повече към $40 ;( Не знам какви пари правите и кои са бедни според вашия стандарт. Аз съм в Силикон Вали и тук повечето сме инженери. Типичните заплати са $140-$170К на година сложи 26, 28% данъци и разбираш колко е реалния доход. Аз правя там някъде или малко повече. Жена ми работи също. Детето ми е в колеж но пък работи също така че си поема разноските в голяма част. Аз не се водя беден за тука (не съм и богат) Какви са критериите в Европа? Често пътувам до Германия. Не ги виждам да правят повече пари от мене. Като гледам как пазаруват в супермаркетите ми изглежда че правят повече икономии. Затова и 60, 70 Евро за питие ми се струва доста скъпо за там. Особено ако праскаш по една бутилка на седмица. Но всеки трябва да си подържа "хобито" нали.
    Блгодаря отново за препоръките. Ще ги пробвам но ще ми отнеме доста време аз явно се движа на по-бавна скорост от вас.

    California Über Alles
  46. 46 Профил на socioscan
    socioscan
    Рейтинг: 434 Весело

    До коментар [#45] от "Pontif":

    Да хубава си беше "седянката" ))
    Не пия много в момента, но преди няколко години здраво бях наблегнал на Гленфърклас ... може и те да са били в криза тогава, защото си намирах 12-годишното им на много добра цена
    Това уиски за мен е, като Астън Мартин - не че някога съм карал или ще карам такава кола, но май само те останаха производител, който не е част от голяма корпорация и правят само това, което си могат най-добре ...
    Имам приятел, който е луд на тема сингъл малц и покрай него също много уиски съм изпил ))
    Но неговото е по-скоро колекционерска страст и е мениджър на висока позиция в международна корпорация и спокойно може да си го позволи всякакви немислими за мен скъпотии ... иначе повече от приятелите ми, които "инвестират" в алкохол го правят повече в количество, отколкото в качество
    Като цяло гледам да минавам тънко с виното, като отивам на "гости", но обикновено от другата страна са разбирачи и на бутилки под 10-15 евра не се гледа с добро око (понеже попита за Германия ) ...
    Руската водка винаги се посреща добре, първо защото правиш впечатление на умник, който не рискува да се изложи, набутал си се без да скатаваш и най-важното е идеален "завършек" на вечерята ))
    Като се замисля скоро на "лигльвци" с мартинита и други коктейлчета не съм попадал, ако не се брои смесването на узо/раки с вода, разбира се
    Лек ден и се надявам да се засечем на живо някой ден, дори да не се познаем

    #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK