Алекс Фъргюсън си намери нова работа

Алекс Фъргюсън ще преподава на студентите в Харвард

© Reuters

Алекс Фъргюсън ще преподава на студентите в Харвард

Бившият мениджър на "Манчестър юнайтед" сър Алекс Фъргюсън си осигури нова постоянна работа, но тя не е свързана с изместването на Дейвид Мойс от поста при "червените дяволи".


72-годишният шотландец вече има "постоянна преподавателска позиция" в университета Харвард - едно от най-известните и престижни учебни заведения от Бръшлянената лига. 


Фъргюсън, който през миналото лято се оттегли от треньорката професия след 26 успешни години начело на "Юнайтед", ще бъде част от новата програма на университета "Развлекателен бизнес, медия и спорт". 




"Много съм доволен от възможността и привилегията да допринеса за такова уважавано място на качественото образование", коментира той.


"Времето, което прекарах в Харвард беше стимулиращ опит и очаквам възможността да развия моите отношения и занимания със студентите, преподавателите и приятелите от обществото на "Харвард бизнес скул", добави той. 


Най-успешният британски футболен треньор ще се завърне в Бостън следващия месец, за да изнася лекции. 


През 2012 г. професорът от бизнес училището на Харвард Анита Елберсе разви научен труд на тема "Сър Алекс Фъргюсън: Управлението на "Манчестър юнайтед". Шотландецът участва в редица нейни часове.


"Очакваме с нетърпение сър Алекс Фъргюсън в кампуса, за да сподели своето забележително управленско пътешествие и да допринесе за нашето обучение", заяви тя.