Опаковайте ми една мисъл на министър Мариана Георгиева за вкъщи, моля

Опаковайте ми една мисъл на министър Мариана Георгиева за вкъщи, моля

© gerganadukova.wix.com/skromnasumТя започна така: "Не съм се запознала с всички ужаси, защото се дозирам. Иначе ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи."


Ако сте фенове на спортния министър и искате да си имате неин цитат, който пазите и предавате на поколенията, Гергана Станкова има идея как. Тя предлага няколко незабравими мисли на министър Мариана Георгиева, готови за печат - на плакат или на тениска.


"Зад този проект стоя аз, Гергана Станкова - 30-годишен графичен дизайнер, който живее и работи в София. Бакалавърската си диплома по дизайн получих през 2010 г. от Prague College, Прага. От връщането си в България работя в DDB като Art Director", представя се авторът.
Сайтът се нарича "Скромна съм" и посветен на Георгиева, която е описана като най-добрия стендъп комик в България. Оттам всеки може да изтегли и принтира визуализираните мисли на спортния министър. Избрани са някои от знаковите цитати на Георгиева:


"Ще започна може би от ключови моменти, около които по маниера на концентричните кръгове ще добавям, ще наслагвам, ще прибавям всичко, което сме свършили" - така спортният министър обясни "сложната" система, по която ще изложи отчета за първите шест месеца от управлението си.


Опаковайте ми една мисъл на министър Мариана Георгиева за вкъщи, моля

© gerganadukova.wix.com/skromnasum


Мариана Георгиева за скромността: "Работим в правилната посока и имам право да се нарека спокойна. Ще се държа внимателно, скромно, но не изцяло, защото смятам, че кабинетът има интегративен подход, има нова политика в областта на спорта. Досега се работеше отгоре – за глазурата, а вътре няма нищо – куха, измамна политика в спорта. Отдолу нищо не работи. Доволна е много категорично състояние и предполага завършек. За 100 дни човек не може да бъде доволен в областта на политиката за младежта и спорта. Мисля, че успяхме да покажем на обществото видими неща."


Спортният министър за успеха на Григор Димитров: "Аз не съм си позволявала да си приписвам заслуги, мои, на министерството или на държавата, защото аз съм само личностно проявление на държавата, на властта, за успеха на Григор Димитров."


Опаковайте ми една мисъл на министър Мариана Георгиева за вкъщи, моля

© gerganadukova.wix.com/skromnasum


И за историята на България: "Акумулирах веднага самостоятелно и го споделих с екипа си, че ген. Владимир Стойчев е емблема, история, памет на олимпизма в България. Аз мога да си позволя да прибавя и традиция, и история, корени, философия. Дошли сме на коне на тази земя" - спортният министър обяснява защо конният спорт ще бъде сред 21-те приоритетни за държавно финансиране. Ген. Владимир Стойчев е дългогодишен председател на БОК, участник на олимпийските игри през 1924 и 1928 г.


За общуването и времето: "Отчет. Отчет. Отчет. Не мисля, че може да бъде инкорпориран във въпросно отговорното единство като единица на пресконференцията - категориална и основна, работеща и работна единица. Отчет! Няма как. Просто аз не лимитирам време. Съжалявам, ако вие лимитирате вашето време за мен, тук вече наистина се съдържа проблемът на нашия контакт днес"
- спортният министър отговаря на въпрос на журналист защо експозето й относно отчета за шестте месеца от нейното управлението е продължило един час и петдесет и пет минути. 

Опаковайте ми една мисъл на министър Мариана Георгиева за вкъщи, моля

© gerganadukova.wix.com/skromnasum

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK