Дизайнерът на Google Glass за задачата "просто го направи удобно и красиво"

Дизайнерът Изабел Олсън

© http://googledevelopers.blogspot.com/

Дизайнерът Изабел ОлсънДизайнерът Изабел Олсън разказва как е направила очилата с добавена реалност Google Glass нещо, което няма да те е срам да сложиш на лицето си: "Получих прототипа заедно със задачата - просто го направи удобно и красиво. Това е голямо предизвикателство, защото става въпрос за наистина сложна технология, която искахме да изглежда просто. Например трябваше да тежи не повече от 65 грама, а първият прототип беше 150 грама", разказва тя.


Признава, че покрай този проект вече е обсебена на тема грамаж. "Имам малка везна на бюрото си и щом сме готови с нов прототип, първата ми работа е да го измеря. И всеки път е като Коледа – те стават все по-леки. Последният прототип беше 43 грама, по-лек от един Google Nexus смартфон". 


"Ние винаги се опитваме да решим някакъв проблем, фокусирани сме върху това, но си мисля, че по-важното е просто да не се чувстваме претоварени", казва Олсън.
По думите й, когато правим нещо напълно ново, това винаги е много трудно. "Правим напълно нови продукти, които хората никога не са виждали преди, затова е важно да си помислиш дали имаме нужда от това, този бутон тук наистина ли ни трябва... Ако успееш да го направиш с абсолютния минимум – тогава си златен!", казва още Изабел Олсън, дизайнер в Google.


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK