Кой промени скоростта на светлината, или как един дизайнер в Google направил търсачката по-бърза

Джон Уайли, главният дизайнер на търсачката Google

© http://googledevelopers.blogspot.com/

Джон Уайли, главният дизайнер на търсачката GoogleДжон Уайли, главният дизайнер на търсачката Google, разказва: "Всеки път, когато се представям на някого и казвам какво работя, хората замлъкват за малко – какъв дизайн й трябва на търсачката? Но когато се присъединих към екипа, им казах, че според мен тя може да е по-бърза. Получих отговора, че вероятно трябва да променим скоростта на светлината."


И въпреки това, дори без промяна във физичната константа, търсенето е станало по-бързо с малка промяна – полето за писане е разширено, оттам и шрифтът е станал по-голям и ето -  хората просто виждат по-добре. С активираната възможността търсачката да дава предложения за търсенията, докато потребителят още пише, скоростта се увеличава още, а вграждането на опцията за гласово търсене прави всичко по-лесно, особено от мобилни устройства.


Така една малка промяна в дизайна прави използването на търсачката толкова по-удобно и лесно, казва Джон Уайли и цитира фантаста Артър Кларк: "Всяка достатъчно развита технология е неразличима от магия."

Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK