Изневяра, хомосексуални връзки и хазарт са "най-неморалното поведение" в света

Френският президент Франсоа Оланд и доскорошната му партньорка Валери Трирвильор. Връзката му с актриса извън тази извънбрачна връзка бе възприета във Франция като поредната светска шумотевица, но не като нещо особено неморално.

© Reuters

Френският президент Франсоа Оланд и доскорошната му партньорка Валери Трирвильор. Връзката му с актриса извън тази извънбрачна връзка бе възприета във Франция като поредната светска шумотевица, но не като нещо особено неморално.От употребата на алкохол, през вземането на противозачатъчни и секса преди брака до изневярата и еднополовите връзки – всяка религия, националност, държава и регион вижда своите пороци по различен начин. Има ли обаче такива неморални постъпки, които да имат еднаква тежест? Или пък такива, които навсякъде по света са социално приемливи?


Изследователският център Pew Research Center събира мненията на хора от 40 държави от всички региони на света за това кои неща според тях са социално приемливи или не. Резултатите са на базата на телефонни запитвания и интервюта лице в лице, проведени през първата половина на 2013 г. В проучването са взели участие съпрузи, хора, които изневеряват, които играят хазарт, хомосексуални, употребяващи алкохол и др. Резултатът – въпреки културните и етническите различия все пак някои прегрешения остават универсални. Проучването според британския в. "Телеграф" разкрива големите разлики в социалното поведение между страните от Изтока и Запада, между Европа, Азия, Близкия изток и Африка.


Такива морални провинения според повечето хора, независимо от коя част на света са, са извънбрачните връзки. Средно 78% от анкетираните са отговорили, че според тях те са неморална постъпка, като застават начело на класацията. Повече от 60% от анкетирани в почти всяка от държавите са посочили именно този отговор като социално неприемлив.
Изключение прави само Франция, където "едва" според 47% това е морален проблем. В рамките на Европа изследването със сигурност потвърждава някои социални стереотипи, продължава в. "Телеграф". Във Франция повечето хора не смятат за социално неприемливо женените да имат извънбрачна връзка, което е в унисон с вижданията за французите като хора, склонни да имат любовници и извънбрачни връзки.


В същото време скромните британци смятат, че това е социално неприемливо, като 76% от хората не одобряват аферите. В страната, в която наскоро се разрази скандал с президента Франсоа Оланд, за когото се предполага, че е изневерил с актрисата Жули Гайе на дългогодишната си връзка, извънбрачната афера не се смята и за въпрос на морал. 40% от французите не смятат, че изневярата зависи от нравствеността, а за 12% смятат тя е напълно приемлива.


Въпреки първоначалното единодушие по някои от въпросите разликите в зависимост от това къде по света се намирате започват да си проличават още с поставения на второ място проблем. Според 62% от хората хазартът е сериозен проблем. Голяма част от този процент принадлежи на Близкия изток и части от Африка. Също така 25% и по-малко от запитаните във Франция, Канада и САЩ го намират за социално неприемливо.


Драстични различия по въпросите със залаганията има между Близкия изток и Европа. Докато в почти изцяло мюсюлманските държави неодобрението е 82%, на Стария континент то е 38%. На двата полюса остават анкетираните и по въпроса за това дали хазартът изобщо е морален проблем. За 56% от французите например това не е въпрос на моралност или аморалност, докато в Пакистан, Египет или Палестинските територии едва 3-7% смятат, че тази страст не подлежи на морална оценка.


Най-близко до средните нива попада Русия, където 62% не одобряват залаганията. Въпреки немалкия процент на неодобрение Кремъл обмисля да развие хазартните дейности в новоприсъединения Крим. В края на месеца президентът Владимир Путин внесе указ в руската Дума с предложение Крим да стане област със специален статут, в който са разрешени хазартните игри. Официално хазартът в Руската федерация е забранен.


Там за най-неморални се приемат еднополовите връзки, които са със 72% неодобрение. Повече от половината от 40-те анкетирани държави са заявили, че намират отношенията с представители на същия пол за неприемливи - средно 59%. Въпреки това европейските държави и част от Латинска Америка са по-склонни да приемат подобни връзки. Това е така особено в страни като Чехия (56%), Германия (51%), Аржентина (49%) и Чили (45%) където одобрение на хомосексуалните отношения изразява почти половината от населението.


Абортът също събира голям брой неодобрение, като най-много то е в страните от Субсахарска Африка, Латинска Америка и мюсюлманските страни в Азия и Близкия изток. В субсахарските части на Черния континент против прекъсването на бременността са близо 76% от попитаните, докато в Близкия изток те са около 56%. Според изследването няма голяма разлика и в разделението на мнението по полов показател, като жените и мъжете имат сходни мнения.


Страните от Близкия изток показва своите различия в мнението и по отношение на въпроси като тези за секса преди брака и употребата на алкохол.


Средното неодобрение на половите отношения преди брака е 46%, а за употребата на алкохол 42%. Голяма част от този процент идва от мюсюлманските държави, където религията не одобрява тези дейности, а много често младите момичета са омъжвани още в тинейджърска възраст. В страни като Пакистан, Индонезия, Йордания и Египет сексът преди брака и употребата на алкохол имат доста високо неодобрение, като за първото то достига до 97%, а второто - до 94%.


За най-малко неморални се считат почти навсякъде по света употребата на контрацептиви и разводът. Само в Пакистан (65%), Нигерия (54%) и Гана (52%) повече от половината запитани са отбелязали като неморално взимането на противозачатъчни. Майкъл Липка, цитиран от британския "Телеграф", помощник-редактор на проекта на Pew Research Center, свързан с религията и обществения живот, набляга особено на факта, че африканските страни имат най-негативно отношение към употребата на контрацептиви. Именно в тях ХИВ и СПИН, предавани по полов път, са най-разпространени.


По подобен начин стоят нещата и при разтрогването на брака. Преобладаващата част от анкетираните в 4 от 6 изследвани държави в Африка намират развода за социално неприемлив (Гана – 80%, Уганда – 76%, Нигерия – 61%, и Кения – 59%). На обратния полюс са страните от Европа, където 10% или по-малко от хората в Испания, Франция, Германия и Великобритания мислят, че това да се разделиш със съпруга или съпругата си е нередно.

Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Всяка страна си има свои традиции и обичаи и различни разбирания по тези въпроси, но французите ме удивляват с това, че приемат изневерите за нещо нормално, дори и у нас се приемат за неморални, не че хората не изневеряват, но гледат поне да не се разбира, доколкото това е възможно.

 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  А аз си мислех, че политиката е най-неморалното нещо?

  Цъ.цъ-цъ-цъ-цъ .... Ти да видиш! Поради что си срамат да ни го кажат?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Не разбрах убийствата и кражбите били ли са включени, или те са от друга категория?

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на Легионер
  Легионер
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Все едно говорят за българския парламент.

  Отговарям и общувам във форума само с хора, които спазват добрия тон, уважават чуждото мнение и са коректни в изказванията си.
 5. 5 Профил на krell
  krell
  Рейтинг: 442 Любопитно

  "Връзката му с актриса извън тази извънбрачна връзка..."
  Страхотно изречение, кой го измисли това "извънбрачна" ? Това си е просто връзка.

 6. 6 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#4] от "Анализатор":

  +

 7. 7 Профил на Juanita Kiteless
  Juanita Kiteless
  Рейтинг: 29 Неутрално

  В нито една от страните анкетираните не посочват като неморални убийството, сексуалното насилие или побоя, тормозът, изнудването.

 8. 8 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 551 Любопитно

  И какво не морално има в изневярата или хазарта.Особено пък изневярата не може всеки ден да ядеш едно и също ядене нали.

  писнало ми е от левичари
 9. 9 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 770 Любопитно

  До коментар [#5] от "krell":

  Извън извънбрачната връзка има извънизвънбрачна връзка, но пък не знам това как работи като целият е извънбрачен.

 10. 10 Профил на HelloMary!
  HelloMary!
  Рейтинг: 388 Неутрално

  корупцията сред политиците някак си е пропусната,а може и да не е вече аморална.

 11. 11 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Весело

  Щом действията на един дееспособен човек са неподсъдни според наказателният кодекс ми е все едно какво прави той.

  Жената е покана за щастие
 12. 12 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Абе нека съм неморален, ама банковата ми сметка е в добро здраве ! хехе

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3032 Любопитно

  И каво излиза накрая? Любовта е номорална ,а за лъжите и кражбите не питат.

 14. 14 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Тука някои по-горе смесват моралност със законност.
  Няма как да даваш морална оценка за убийство при положение, че не е законно, т.е. това е престъпление.
  Изневярата има морални съдници, но не се разглежда в съдилищата....освен в страни със престъпни ислямски режими, разбира се.
  Надявам се, няма някой от по-горе пишещите на мнение, че за секс преди брака трябва да осъдим момичето на 100 тояги наголо.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

 15. 15 Профил на zlatediki
  zlatediki
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#11] от "bgpainter":

  Става въпрос за морал, а не за право.

 16. 16 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 497 Весело

  Пропускате, че на хората им е задаван въпросът за неморално.
  Убийството, кражбата и корупцията, поне доколкото съм осведомен аз, навсякъде по света са престъпления, тоест законодателят изначално ги е възприел като нещо много повече от неморални актове.
  Доста пуритански възгледи се ширят като гледам, а в същото време много хора с охота опитват от тези изкушения, което ми намирисва на лицемерие - важното е да не ме разкрият мене, иначе остро осъждам.

 17. 17 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  С проучване по телефон, да вадиш фундаментални изводи за моралните устои на човечеството е повече от несериозно...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 18. 18 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1149 Гневно

  В това изследване и думичка не видях за наркоразпространение, трафик на хора, корупция... да им имам морала на интервюираните...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 19. 19 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Любопитно

  До коментар [#15] от "zlatediki":

  Субективно е - за теб едно, за мен друго.
  Аз не съм мерило за теб, ти не си мерило за мен.
  За това стигам до правото, защото то уж е едно за всички.

  Жената е покана за щастие
 20. 20 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  Много жени съм имал в промеждутъците между браковете ми, но сам аз съм бил винаги верен.
  Винаги, колкото и да не ви се вярва на повечето тук.
  Изневярата е вид комплексарщина.
  Вид мода, вид избиване на чивии.
  В малък процент приемам като причина влюбване, но ако е така изневярата трябва да прерасне в развод и тогава всичко е наред.
  В над 90% от случаите, обаче си е за спорта.
  Давай щото таковаш се или не времето изтича.

  Спина се появи в живота ни през 1986-та официално.
  Стреснахме се, защото дотогава нямаше грижи. Можеше да си правиш каквото искаш и при редовни прегледи в кожния диспансер всичко си звънти.
  Спина промени всичко.
  Морала принудително скочи и това трая няколко години.
  Уплашихме се, не че станахме по-морални.

  Еднополовите бракове.
  Само едно. Знаете как са постъпвали с вещиците примерно в средновековието смятам .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 21. 21 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#17] от "Γαλλα":

  И аз това си помислих. Някой попитал друг по телефона. И става "Развален телефон". За едни неморалното е за друг културно различие. При полигамията изневяра ли е, когато спиш с другата жена или не? А да си купиш булка морално ли е или културна особеност? Абе нямали са друга работа.

 22. 22 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Една позната преди години ме уверяваше, че "свирката не била изневяра". Тогава ме втрещи не толкова цинизма на изказаното, колкото дълбокото неразбиране какво е изневяра. В последствие, за свой ужас, чувах това грозно изказване отново и отново, като най-неприятното е, че неизменно го чувах все от жени.

  Явно обществото ни се е сринало до моралното дъно, щом имаме неразбиране на такива базисни понятия като какво е изневяра и какво не е.

 23. 23 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Любопитно

  До коментар [#20] от "Росен (путлер капут)":

  Росене, ти ожени ли се пак?
  Че нещо изпуснах нишката напоследък

  Жената е покана за щастие
 24. 24 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#3] от "Гласувайте! Don't get mad, get even! (dogwoman)":


  До коментар [#18] от "Велислав":


  До коментар [#7] от "yanapunk":

  Явно не сте схванали смисъла на статията и проведеното изследване. Не става дума за изброените от вас престъпни и криминални деяния, за тах си има наказателен кодекс и те не са само обществено укорими, а наказуеми. Идеята на такова изследване е да се разбере кои от неморалните(но непрестъпни) действия от гледна точка на ценностната система, са укорими и неприемливи от обществото на всяка една страна. Видно е , че въпреки опитите за глобална разруха на ценностния модел, хората запазват моралните норми и традиции на обществата в които живеят . И това е хубавото.

 25. 25 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#23] от "bgpainter":

  Сега през юни заживяваме с Гърлето за постоянно.
  По-ефтино ще ми излезе, че докато хойкаме тук там се докарах до фалит, предвид крехкия ми бизнес .

  Когато реши нейто величество Гърл Пауър ще има и сватба. Ще пуснем сватбена галерия тук, защото тук се запознахме, но и за да се пукнат душманите ни

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 26. 26 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Весело

  До коментар [#25] от "Росен (путлер капут)":

  Леле, много се радвам.
  Супер.

  Жената е покана за щастие
 27. 27 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Очевидно в проучването са включени прояви, които не се преследват от закона. Иначе не си обяснявам отсъствието на педофилия, сутеньорство, измами и т.н. Но пък и да включиш еднополови отношения или изневяра в списък на неморални постъпки е доста пресилено.

 28. 28 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1128 Весело

  Изчетох 2(два)пъти изследването и ми стана интересно. Според него аз съм с руско-субсахарски-пакистански мироглед.

 29. 29 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1561 Любопитно

  Не виждам изказвания на гейове под изследването.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 30. 30 Профил на xxxxx1
  xxxxx1
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не виждам какво аморално има в контрацептивите и развода. Все пак живеем в 21 век. Всички тези "грехове" трябва да се градират по тежест, което не е направено. Много глупаво и напълно безполезно изследване.

 31. 31 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#1] от "Angelina":

  Аз пък се удивлявам колко много плюсове са Ви сложили. Да обявяваш нещо за неморално и в същото време да го вършиш, се нарича лицемерие. Просто франсетата са по-малко лицемерни.

 32. 32 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Извън извънбрачна връзка е нещо като предпремиера.

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 33. 33 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#14] от "Walter_White":

  Ааа не така, някои видове убийства са си съвсем законни - при военни действия, например.

 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 932 Весело

  [quote#24:"bsdr"]Явно не сте схванали смисъла на статията и проведеното изследване.[/quote] Както виждаш, задала съм въпрос. Смисъл се схваща, когато нещо е написано. Ти вероятно си го прочел между редовете или по дедукция, индукция и др. методи си успял.

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#14] от "Walter_White":

  Добавка той и хазартът не навсякъде е законен, хеле пък еднополовите бракове. Не всичко, което е забранено от закона е неморално, както и не всичко неморално е забранено от закона. Изобщо двете понятия не се припокриват. Моралното зависи от гледната точка на даващия оценка.

 36. 36 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#14] от "Walter_White":

  Изинявай, прав си разбира се, не прочетох добре коментара ти!

 37. 37 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Весело

  До коментар [#16] от "simo87":

  Не ти намирисва, ами си е точно такова

 38. 38 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#20] от "Росен (путлер капут)":  "...Много жени съм имал в промеждутъците между браковете ми, но сам аз съм бил винаги верен.
  Винаги, колкото и да не ви се вярва на повечето тук."

  Браво. Ти ли си тази високочела медена
  питка на аватара ти? Е как няма да ти се лепят бе, брат?

 39. 39 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#22] от "Вишински":

  А аз съм го чула от един мъж - Бил Клинтън.

 40. 40 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 913 Весело

  Напротив, модерни са, но не всеки може да си ги позволи, за някои среди дори е почти задължително, нещо като неписан закон.

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 41. 41 Профил на KМЕТ НА МНОГО СЕЛА
  KМЕТ НА МНОГО СЕЛА
  Рейтинг: 435 Весело

  До коментар [#20] от "Росен (путлер капут)":"Много жени съм имал в промеждутъците между браковете ми..."

  Много филми си гледал Роска Твоя единствен грях най-вероятно е ръкоблудството.

 42. 42 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1128 Разстроено

  До коментар [#33] от "luda_krava":Cъщо в много страни и абортите.

 43. 43 Профил на zlatediki
  zlatediki
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#19] от "bgpainter":

  Съгласен съм, но все пак трябва да има някакви общоприети норми за морал, в противен случай в обществото ще настане пълен хаос.

 44. 44 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Любопитно

  До коментар [#43] от "zlatediki":

  Нарича се - съвест.

  Аз просто не предпочитам да съдя хората. Нямам право.

  Жената е покана за щастие
 45. 45 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#38] от "damage_case":

  Снимката е моя, да, както и името. Правили сме форумни срещи на живо.
  На морето във Варна и много хора от форума ме познават.
  Не това е важно, тоест не дали съм хубав или не съм.
  Някои ме харесват, други не.

  Важно за успеха при жените е не как изглеждаш, а как се държиш с тях.
  Какво излъчваш като човек.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#22] от "Вишински":

  ++++
  Да. Изневяра може да е без свирка дори.
  Широко понятие е.
  Акта е финализирането на изневярата.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#41] от "KМЕТ НА МНОГО СЕЛА":
  [quote#41:"KМЕТ НА МНОГО СЕЛА"]Много филми си гледал Роска[/quote]
  Това е вярно. Много съм гледал и сега си гледам вечер.
  [quote#41:"KМЕТ НА МНОГО СЕЛА"]Твоя единствен грях най-вероятно е ръкоблудството. [/quote]
  А бе не точно, щото...в пост № 25 си пише ясно и ще има доказателства.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 48. 48 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1374 Гневно

  Легализация на кръвосмешението искат европейски леви и либерали

  obshtestvo.net

  С наближаването на европейските избори на дневен ред излизат все повече политически въпроси, които предизвикват обществени противоречия. Един от тях е относно узаконяването на сексуалните връзки между деца и родители, внуци и баби и дядовци – инцест (кръвосмешение).

  За подобни законови поправки настояват представителите на много леви, зелени и либерални партии, предимно от Северна Европа. За целта по медиите се пускат тестови предложения и се организират академични дебати, за да може обществото постепенно да свиква с идеята и да се стигне до легализация подобно на еднополовите бракове в Дания и педофилията в Холандия.

  Либерали и леви искат въвеждане на понятието “инцестофобия“ (омраза към инцеста), а всички “инцестофоби“, тоест хората, които отхвърлят и не приемат секса между деца и родители, да бъдат наказвани по съдебен път (това може да е ново поле за работа на Българския хелзински комитет и ).

  Радетелите на кръвосмешението са най-многобройни в Скандинавските страни. Шведската социалдемократка Моника Грийн (1959), която е непрекъснато депутат от 1994 година насам, публично се обяви за легализация на секса между роднини по възходяща и низходяща линия и поиска това да се закрепи законово. Социалдемократите има голямо мнозинство в шведския парламент.

  Датчанката Перниле Скипер (1984), депутат от Социалистическата работническа партия, също е ревностен поддръжник на идеята. Като ученичка и студентка е член на Младите либерали и Зеления алиас. В момента е депутат в датския парламент.

  Либералите дават редица „положителни“ примери, като този за турският президент Абдулах Гюл, който е женен за първата си братовчедка, още когато тя е 15 годишна.

  Католическата и Православна църкви са категорично против инцеста (до 7 коляно), най-малкото, защото води до израждане и малформации при децата родени от подобни връзки.

  Всеки глас за леви, либерали и зелени в Европа е глас за противоречиви политики по отношение на семейството, нелегалната емиграция, малцинствата, държавата и традиционния социален ред.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 49. 49 Профил на stutzer
  stutzer
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#47:"Росен (путлер капут)"]А бе не точно, щото...в пост № 25 си пише ясно и ще има доказателства. [/quote]

  Роско , не им обръщай внимание - ебането с всичко може , но за чекията си трябва хуй.

 50. 50 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 913 Весело

  До коментар [#45] от "Росен (путлер капут)":

  "Важно за успеха при жените е не как изглеждаш, а как се държиш с тях.
  Какво излъчваш като човек."
  Тук си много прав.
  http://www.infonews.bg/хитър-англичанин-преспа-с-тъпа-бургаз/

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 51. 51 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  До коментар [#48] от "Bacillus_Bulgaricus":

  И там - тиня!

 52. 52 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1128 Гневно

  До коментар [#48] от "Bacillus_Bulgaricus":Ужас!!!

 53. 53 Профил на Ръкоделев
  Ръкоделев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Трите стълба на Запада

  Най-любимите властници на западняците-''демократи'' са тези от породата ''YES SIR''!
 54. 54 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#49] от "stutzer":  Разби ме.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 55. 55 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#50] от "badjanak":

  Точно, това е начина.
  При това на тоя му водя по много точки, но подозирам, че той ми води по броя жени .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 56. 56 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4601 Любопитно

  От представените неморални постъпки, най-осъдително от моя гледна точка е: хомосексуализма, аборта и систематичните изневери на един от двата партньора. А, най-малко осъдително.... всъщност мисля, че дори не трябва да бъде осъдително от морална гледна точка е употребата на алкохол (в умерени количества разбира се) и сексът преди брака, който е масово разпространен в България, аз даже много се съмнявам, че има девствени български момичета, които са на и над двадесет години. От моя опит досега съм срещал само едно такова момиче... предполагам, че 98-99% от българските момичета, когато се женят НЕ са девствени, което за мен поне е нормално.....!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 57. 57 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4601 Любопитно

  [quote#44:"bgpainter"]Нарича се - съвест. [/quote]

  Проблемът е, че някои хора НЯМАТ съвест... и лъжат, мамят, клеветят без никакъв срам и не чувстват угризения на съвестта. Иначе, сте права, че не е хубаво да се съдим един друг.... има Господ, той вижда всичко и някой ден ще ни съди всички нас според делата и вярата.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 58. 58 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4601 Любопитно

  [quote#46:"Росен (путлер капут)"]Да. Изневяра може да е без свирка дори. Широко понятие е. Акта е финализирането на изневярата. [/quote]

  Имам един колега от работата, който често ми говори, че свирката не е изневяра, аз го питах и защо мислиш така, а той ми каза, че дори е питал местния квартален свещеник, който му казал така... не знам колко е вярно това, но според мен свирката е изневяра, защото и тя е един вид секс... орален секс.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 59. 59 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1128 Весело

  [quote#58:"Иво"]говори, че свирката не е изневяра, [/quote]Това е все едно,да вкараш само главичката.Пробвах веднаж, но оказа се,че той рамена няма....

 60. 60 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  До коментар [#22] от "Вишински":

  Да, толкова разноцветно тълкуваеми са понякога нещата. Както се казва: на всекиго, както му уйдисва. За мен обаче да ми лавираш между капките с остроумие и нестандартен натюрел, оправдавайки подлярското си и неморално поведение така, си е нищо повече от чиста проба шарлантанство в отношенията. Не може да има мнение, че свирката не била изневяра, видиш ли, защото не се осъществява класическо съвкупление. Напротив, аз пък бих се намесила, че точна този вид любов е съпроводен с най-много приближаване в интимния свят на другия, в неговия непокътнат и сакрален център. За да си позволиш да правиш или да се отдадеш на това преживяване, трябва да си много по-свързан с половинката си, отколкото при стандартен секс. А от там неминуемо следва, че не може да си честен и чист в отношенията си с този, към когото си обвързан по линия на брака или на поетата отговорност за съвместно съжителство.

  Прави впечатление, че в последно време сексът е разменна монета за това колко отворен и свободолюбив си; как си надраснал стадия, че това споделено изживяване представлява и емоционално обвързване и как то може да заживее самостоен живот... просто като получаване и даване, като търговия на активи, като сделка, от която и двамата печелят... като приятелска услуга или като почивка в приятна компания. Не, сексът не може да бъде асоцииран с нещо, което може да бъде разменяно между добри познати, приятели или непознати като любима дреха, навременна услуга и добре прекарано време заедно. Той трябва да се разглежда като част от отношения, в които и двете страни поемат отговорност и дълг към другия. Сексът като секс трябва да се практикува с добро премисляне и висока степен на осъзнаване какво може да последва след самия акт. Ами ако другата страна в една афера приема секса като неделима част от прелюдията към голямата любов, за която е мечтал или мечтала, какво прави нехайният за това прелъстител? Решава, че може да си тръгне и да остави с проблемите му партньора си - ами, негова си работа, да не се е влюбвал... Често непорицавани от хората остават безгрижните донжуановци, които прелъстяват, употребяват и захвърлят експлоатираните си сексуално, но подкупени с любовно нежни слова свои жертви. На никого не му пука за тези хора с разбити сърца, някои от които трудно преживяват един такъв трагикомичен развой на историята и видната подигравка с чувствата им. В днешно време те трябва сами да си съберат остатъка достойнство и чувствата, които са отдали и инвестирали, за да могат да надигнат глава и да се отърсят от спомена за преживяното. Докато в същото време плейбоите и мъжемелачките съответно остават напълно разбрани и поощрявани от щадящото ги обществено мнение. Повечето ги смятат, че са либерални, че са устроени с модерен и мобилен психически модел на поведение, че са дори духовно извисени, защото са над нещата и не умеят да се обвързват като представителите на простосмъртната тълпа. За мен важи следното верую в отношенията мъж-жена: щом като си съблазнил сърцето на някого, то се е оголило и затрептяло пред теб, след като си пожелал да се излива към теб греещата и облагодетелстващата те негова любов и след като си го придърпал към себе си с обещания и признание, че го обичаш, ти вече си отговорен за думите и постъпките си. От тук насетне не може да се изневерява - нито душевно, нито физически. Както казала лисицата на Малкия принц, горе-долу цитирам по памет: когато опитомиш някого, ти вече си отговорен за него и трябва да се грижиш за него. Преди да направиш това този някой е просто един от всичките, анонимен и несвързан с теб, би могъл да го срещнеш и отминеш и той не би оставил диря в съзнанието ти. Проявиш ли обаче интерес към него, забележиш ли го измежду анонимната тълпа и пожелаеш ли да го спечелиш и опитомиш, то тогава трябва да се запиташ предварително дали наистина искаш това, защото би могло после да е твърде късно за него. Може той никога повече да не е способен да поеме сам по пътя си, както е бил преди заветната среща и преди "опитомяването". Тук някой може да възрази на думите ми, че влюбването просто се случва и че то е необяснимо в повечето случаи явление. Че никой не може да гарантира на някого вечното си присъствие до него и че всеки трябва да се научи да живее сам и да е потребен на себе си, да не губи инстинктите си за самооцеляване в дивия водовъртеж на човешкия живот. Да, така е, но за да се влюби който е да било човек, то тогава той вече не принадлежи на доскорошната си половинка. Веднага невидимите нишки на привързаността закотват живота му безапелационно до този на избраника или избраницата в настоящия момент. Приемам, че тогава "старите договори" не важат, че опитоменият... трябва да се научи отново да ловува и живее без господаря си. Това е нормална част от училището на живота - има и по-трудни задачи и такива с повишена сложност. Въпросът е да не подлъгваш някого в самото начало. Да го накараш да е толкова влюбен в теб, колкото и каквато отговорност можеш ти да поемеш за чувствата му, отговаряйки с... нищо повече от същите чувства. Всеки може да се влюби, но НЕ БИВА ДА ЛЪЖЕ, че е влюбен и да прелъстява някого, ако няма сериозни намерения към него.


  Също съм абсолютно против, че една връзка започва, когато двама души преспят заедно. Не. Тя започва, когато се влюбят и си признаят това. Тогава стартира тайнството на тяхната неповторима връзка. Не може да държиш ръката на някого, да му говориш мили думи, да го ласкаеш, да се умиляваш по него, да го караш да предаде цялото си същество пред олтара на чувствата ви и накрая... да се разбере, че междувременно мъжът топнал чушката ей така, само за секса, че му се отдал шанс за това, докато гледал как ще се развие основната връзка и дали си заслужава тя. Гнусна постъпка. Но в живота трябва да се научим да живеем и с такива неочаквани изпитания. Може да боли, но трябва накрая да станеш. Трябва да продължиш нататък и да не се страхуваш, че няма да бъдеш обичан. А безотговорният е*ач трябва да осмисли една велика мисъл: животът щеше да бъде толкова различен, ако всеки чувстваше веднага болката, която е причинил.

  Не е неморално да си отидеш, след като вече принадлежиш в мислите си на някого другиго, неморално е да излъжеш някого, че все още го обичаш или че въобще някого си го обичал, а имаш други идеи на ум, като тези как понапомпаш егото си, как да застопориш сигурността и комфорта си или как да отмъстиш някому.

  Самотата обливаше сърцето ми
 61. 61 Профил на briket
  briket
  Рейтинг: 388 Весело

  [quote#56:"Иво"]предполагам, че 98-99% от българските момичета, когато се женят НЕ са девствени, което за мен поне е нормално.....! [/quote]
  Абе малко е депресиращо да знаеш, че се жениш за някоя мастия, дето всеки втори в квартала я познава ... в библейския смисъл.

 62. 62 Профил на briket
  briket
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#60] от "girl power":
  Ако това е твое лично творение, а не copy/paste ,ще се радвам да се запознаем.

 63. 63 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#62] от "briket":

  Гърл Пауър, и толкоз. А иначе никога, ама никога не грабя чуждо душевно богатство.

  Самотата обливаше сърцето ми
 64. 64 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#62] от "briket":

  Късно е.
  Е, пак може да се запознаете, но на сватбата ни това лято .
  Добре си дошъл.
  Това невероятно момиче е мое.
  И да. Писането и, мислите и, начина по който ги излага са невероятни.

  Когато цитира някого винаги пише чие е.

  Но да не ти дава господ да ти се кара, както ми се е случвало. Цялата тази мощна мисъл се отправя в неприятна за мен посока и е страшно.

  пп. Както и на друг един колега форумец ще ти дам лъч надежда. Аз съм два пъти по-стар от нея .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#61] от "briket":Един свалил младо(16 годишно)гадже.След като свършил мъжката работа и видял,че не е девствена я попитал с колко мъже е имала полови сношения преди него.Чакал,пет минути,десет,петнадесет,двадесет-тишина.Писнало му и попитал,защо не отговаря,срам ли я?Какъв срам,бе готин,броя,броя,ти ме прекръсна , сега ги обърках и тряба да почвам отначало!

 66. 66 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#65] от "sabbath":

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 67 Профил на П.old Bulgar
  П.old Bulgar
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#63] от "girl power":

  Ти си невероятна жена. Наистина не съзнаваш за какъв живот си предопределена. Дано имаш и късмет. Не позволявай никога да обичаш някой повече от себе си, защото ти самата си заслужаваш и едва ли ще е достатъчен един човек, за да те направи щастлива. Не казвам да имаш много мъже. Просто имай много интереси и хобита. Не забивай глава в ежедневието.

  По темата. Мисля, че тези теми почти не са толкова неморални, колкото се опитва и анкетата да внуши. Има далеч по-чудовищни въпроси, за които човечеството не е намерило правилен подход и решения.

  Ако не знаеш къде да отидеш, ела на себе си!
 68. 68 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 436 Любопитно

  Насилие над деца, жени; убийства; кражби... Морално е!

 69. 69 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#58] от "Иво":

  Да. Мисълта ми беше, че изневярата е първо в главата.
  Останалото е фактология и упражнения.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#67] от "П.old Bulgar":
  [quote#67:"П.old Bulgar"] Не позволявай никога да обичаш някой повече от себе си, защото ти самата си заслужаваш и едва ли ще е достатъчен един човек, за да те направи щастлива[/quote]
  Това исках да мисли, убеждавах я, но не стана.
  Не помогна и това, че и казвам, че не се нуждая от прислужница, но това го приема едва ли не като обида.

  Жена мечта. Това е тя.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4601 Весело

  [quote#61:"briket"]Абе малко е депресиращо да знаеш, че се жениш за някоя мастия, дето всеки втори в квартала я познава ... в библейския смисъл.[/quote]

  Е, чак пък мастии, но знаеш ли, обикновено като почнеш нова връзка, момичето обикновено ти казва, че си й вторият.... а, кой си в действителност само те си знаят... а, някой може и да не знаят и това, ако са изгубили бройката.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 72. 72 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4601 Весело

  До коментар [#65] от "sabbath":

  Хахаха... това беше забавно!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 73. 73 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Весело

  До коментар [#70] от "Росен (путлер капут)":

  Това е манталитет. Освен това жените се обричат ако не знаеш.

  Аз като македонка трудно се давам, направо - хич, но дам ли обет, нищо на света не може да ме бутне. Отказване няма.
  То и за това мъжете покрай мен повечко страдат, защото кажат ли - Не мога, ядът направо червения картон. Няма кой да ги чака да им дойде куража, за да могат.

  Жената е покана за щастие
 74. 74 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4601 Разстроено

  [quote#69:"Росен (путлер капут)"]Да. Мисълта ми беше, че изневярата е първо в главата. [/quote]

  Да, първо е в горната глава, а след това идва и работата на долната....! Но, ако си достатъчно верен на приятелката/съпругата си може да не стигнеш до долната.... трудно е на един мъж да остане верен и никога да не изневерява, но сигурно е възможно.... това всеки знае за себе си.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 75. 75 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#48] от "Bacillus_Bulgaricus":

  Ай стига си писал глупости. Инцестът е наказуем в скандинавските стани. Виж обаче в КАТОЛИЧЕСКА Испания инцестът между пълнолетни е легален. Същото е положението и във Франция, Холандия и Турция.

 76. 76 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#61] от "briket":
  До коментар [#71] от "Иво":

  На всичките си жени съм казвал, че въобще не ми дреме кой номер съм.
  Все едно ми е дали съм № 5 или № 255.
  Въпроса е да не раста в номерата. Тоест 6-ти, 256-ти и т.н. .
  Някои не ме разбраха правилно и вече не ги помня.
  [quote#71:"Иво"] ти казва, че си й вторият...[/quote]
  Веднага казвам, че ми е писнало да съм втори.
  Как веднъж не ми се случи да съм 22-ри бе мама му стара .

  Една съученичка на времето ми каза така.
  "На всички ви се иска сега".
  После искате повечето да си намерите девственици. Откъде да дойдат се пита в задачата".
  Много е права .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 77. 77 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Любопитно

  До коментар [#74] от "Иво":

  Един мой фен ми обясняваше, че почти всички хора го правят за тръпката, да си свалят някого, а секса се свежда до някакви си 5 минутки едва ли не като хапване на крак. Дори не го правят за едно хубаво маратонско оргазмено чукане.
  Никога до преди това не се бях замисляла над това, особено като става дума за зрели хора, със семейства, статут и прочее.
  Хем ми стана тъпо, хем се подсмихнах лукаво.
  Никога, в съзнателното ми общуване с мъжете не ми се е случвало да свалям някого. Изобщо не разбирам този стремеж - аз го имах като малка... като бях на 20 години.
  Сега да се занимавам с глупости - никога.
  За да стигна да поискам друг партньор освен моя, то той трябва да ме е забравил... но аз не мисля да му оставям тази възможност... Поне за толкова години богат на истории живот се научих на някои неща, и особено как да направя някого цар.
  Ако е тъп ще хапва на крак, но не мисля, че извън мъжките сбирки и поръчването на жени за забавление, ще включи нещо друго.

  Жената е покана за щастие
 78. 78 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#74] от "Иво":

  Да, можем да разсъждаваме само за нас, за мъжете.
  Жените НЕ знам как мислят. Никога не ги разбрах.
  Веднъж, преди години взех да си броя жените с които съм бил и как точно съм ги свалил.
  От позицията на годините си сега осъзнах едно важно нещо.
  Нито една не съм свалил аз. Оставяли са ме да мисля, че съм аз, но не е вярно. ТЕ ни избират да знаете. Оставят ни да си мислим, че ние решаваме, но не е така.

  За верността Ивчо е много важно да си спал преди да имаш жена-съпруга с поне двайсетина жени. Това помага, защото разбираш, че нищо ново няма да видиш/научиш вече и остава да си верен само, защото е тъпо да хойкаш и да се чудиш в кой момент другата ще откачи и ще почне да те търси в къщи пред жена ти.
  Освен това жените имат специални локатори и знаят какво си направил. Винаги знаят .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#43] от "zlatediki":

  Ми не настъпва хаос, да ти кажа. Достатъчно е да се спазва желязно закона. В Холандия дето дори има толкова либерално законодателство, пък моралните норми са бая широко понятие определено цари ред. Питай живеещите там.

 80. 80 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#61] от "briket":

  Не мисля, че може да се нарекат мастии. Ти какво искаш, да се ожениш за девственица ли? Ми нали така вероятността прекалено късно да разберете, че не си допадате сексуално е твърде огромна. Честно да ти кажа, първите ми 2-3 сексуални партньори бяха пълно разочарование. Вероятно се дължи на това, че и аз и те бяхме доста неопитни. После попаднах на истински майстор в леглото, ама... нищо повече. Та докато нацелиш вярната комбинация... проба-грешка... за съжаление няма друг начин. Важи както за мъжете, така и за жените.

 81. 81 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#80] от "luda_krava":

  Това е начина и това е донякъде застраховката, че няма да сбъркаш с този дето е завинаги.
  И той ще има дефекти, но няма да е драма.

  п.п. И това го пише човек с два развода запътил се към нов брак .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  До коментар [#73] от "bgpainter":

  И аз съм македонка. В крайна сметка гордостта ни предрешва всяко колебание. Не бива дълго никой да си играе с нея. Тя е свещена даденост и дори ние не можем да я управляваме, както и когато преценим. Аз си знам кои неща няма да простя. И, Бога ми, няма пък да ги простя, няма и няма. Точка по въпроса.

  Самотата обливаше сърцето ми
 83. 83 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Весело

  До коментар [#80] от "luda_krava":

  Аз ако споделя след кой под ред започнах да разбирам секса и правенето му ще ме застрелят.
  Но да - правилният избор се прави единствено на база, защото иначе да чакаш на късмета - може и да не дочакаш.

  Жената е покана за щастие
 84. 84 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  [quote#77:"bgpainter"]Хем ми стана тъпо, хем се подсмихнах лукаво.
  Никога, в съзнателното ми общуване с мъжете не ми се е случвало да свалям някого.[/quote]

  Никога не съм сваляла никого. Това не знам как се случва. Първа съм признавала, че обичам, но никога не съм прелъстявала и атакувала агресивно в ролята да изземам поведение, характерно повече за мъжа. Мисля, че това е до своеобразната индивидуалност, която всеки от нас носи. На мен не си ми е присъщо да боравя с мъжко поведение в нито една област на живота. Прекалено съм пасивна и женствена в най-общия смисъл на думата. Дори при ухажване често съм се смущавала от очевидния интерес, който забелязвам. С две думи: покривам се с неприкрит воал от свенливо изчервяване. В любовта си съм капризна и донякъде... обсебваща. Капризна, в смисъл, че изисквам много чувства и ги виждам само по моя си женски начин. Не разчитам добре типичните за мъжа начини, по които показва любовта си. Аз си искам своята обожествявана, момичешки видяна и помислена романтика.

  Самотата обливаше сърцето ми
 85. 85 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Весело

  До коментар [#82] от "girl power":

  Някога, обичах много един човек.
  Имахме невероятно дълбока споделена любов.
  След редица грешки и много страдание теглих чертата на отношенията ни.
  Накрая каза - Душко, ще ми простиш ли?
  Аз му отговорих - Когато ти си простиш сам на себе си, ще ти простя и аз.

  Жената е покана за щастие
 86. 86 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  [quote#75:"luda_krava"]Ай стига си писал глупости. Инцестът е наказуем в скандинавските стани.[/quote]

  И точно за това искат да го легализират.


  http://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2013/11/left-wing-party-in-denmark-wants-to-legalise-incest-2759240.html


  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 87. 87 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Любопитно

  До коментар [#84] от "girl power":

  Е аз мога, но не го правя. Харесва си ми да съм жена.
  Те всички, които са имали общо с мен, мислят, че съм тяхно завоевание, победа, трофей или каквото се сетиш... но реално им улеснявам живота с финес, ако имам интерес. Ако нямам обаче - и цялата севернокорейска армия да докарат няма да ми пробият същността.

  Жената е покана за щастие
 88. 88 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1439 Любопитно

  До коментар [#75] от "luda_krava":
  До коментар [#86] от "Bacillus_Bulgaricus":

  В Русия обаче не знам да е разрешен.

  Росене, я питай Путин дали има начин да се легализира инцеста в РФ.

  Жената е покана за щастие
 89. 89 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1374 Любопитно

  До коментар [#88] от "bgpainter":

  В Швейцария го легализираха преди време, за Русия ме съмнява много.
  http://goo.gl/utz4ky

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 90. 90 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#86] от "Bacillus_Bulgaricus":

  Съмнявам се да стане. Скандинавците приемат за нормално всеки един да си изкаже мнението колкото и да е кретенско то, но в реалността са доста практични и не мисля, че ще го легализират.

  Един професор от Копенхаген Бизнес скуул ги дипли тия идеи, ама то там всякакви шантавелници ги има.

 91. 91 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#85] от "bgpainter":

  Не е до даване на прошка. Любовта е живо, динамично явление, което може да бъде погубено, досущ като това да убиеш човек. Има неща, които просто го унищожават и то не може да те зарежда повече със своята енергия - не пулсира и не ти влияе повече. Затова обаче да се случи... ами, има определени причини. Те налице ли са, няма връщане назад. Не може да накараш отново явлението да се върне в първите си дни. Не може да възродиш любовта, каквато е била. Тя завинаги е друга. Може да премине, да промени отношенията между двама души - те могат да станат добри приятели, бойни другари от стълкновение, в което са участвали заедно, без да разбират какво става, могат да се виждат от време навреме, но не могат да върнат началото, когато всичко предстои и когато няма грешки. Дори да простиш, дори наистина да не ти пука вече за това, че си наранен, дори раната да е зараснала, докато си се лекувал, ти самият си се променил, за да оцелееш, а с това и любовта ти е претърпяла промяна. Просто се е изчерпала от грешките. За съжаление, има само една любов, която понася всички възможни грешки и това е тази към нашето собствено себеусъвършенстване... и към децата ни, каквито и да са те. Всяка друга любов е толкова безусловна, колкото и старание положиш, за да я подпомогнеш. Съзнателно старание.

  Самотата обливаше сърцето ми
 92. 92 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  До коментар [#87] от "bgpainter":

  Да, и аз напоследък все повече се наслаждавам на мисли как ще се отдам само на занимания, свързани с женската ми същност. Просто дори ми се мързелува като средностатистическа американска домакиня. Дано това е само период. Обичам да съм АЗ отговорна за себе си. Никой не заслужава да взима в ръцете си на любим една прекалено отдадена на своята женственост жена.

  Самотата обливаше сърцето ми
 93. 93 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#84] от "girl power":

  Моля?
  Да не забрави, че съм във форума мило ?
  [quote#84:"girl power"]Никога не съм сваляла никого[/quote]
  Аха, значи сам се свалих. Има резон.
  [quote#84:"girl power"]Първа съм признавала, че обичам, но никога не съм прелъстявала[/quote]
  Първото е вярно.
  [quote#84:"girl power"]Дори при ухажване често съм се смущавала от очевидния интерес, който забелязвам[/quote]
  Въобще не забелязах смущение при теб, докато аз уж това онова, ама ми пишеше на челото, че съм смутен.
  [quote#84:"girl power"] В любовта си съм капризна и донякъде... обсебваща[/quote]
  Вот это да.
  [quote#84:"girl power"]Аз си искам своята обожествявана, момичешки видяна и помислена романтика. [/quote]
  Ама не може всяка секунда да е така мило.
  Умалява човек. Може да стигне до лицемирие дори.
  Е, не и аз, ама все пак.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 94. 94 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#88] от "bgpainter":

  Питах.
  Правели го, но официално нямало да се разрешава.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 95. 95 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4601 Весело

  [quote#76:"Росен (путлер капут)"]На всичките си жени съм казвал, че въобще не ми дреме кой номер съм.
  Все едно ми е дали съм № 5 или № 255.
  Въпроса е да не раста в номерата. Тоест 6-ти, 256-ти и т.н.[/quote]

  И аз мисля така и съм на този принцип.

  [quote#76:"Росен (путлер капут)"]Веднага казвам, че ми е писнало да съм втори. Как веднъж не ми се случи да съм 22-ри бе мама му стара [/quote]

  Хахахаха.... И аз обикновено съм все вторият....!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 96. 96 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4601 Любопитно

  До коментар [#77] от "bgpainter":

  Разбирам и уважавам позицията ти. Исками се и аз да споделя нещо от моя личен опит, но.... се притеснявам, че някой ден приятелката ми ще седне на компютъра ще се разрови в архива и след това ще имам проблеми. Така, че....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 97. 97 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4601 Любопитно

  [quote#78:"Росен (путлер капут)"]Жените НЕ знам как мислят. Никога не ги разбрах. [/quote]

  Те са по-сложни от нас....! От моя личен опит мисля, че в повечето случай те искат внимание, нежност, любов, разбиране, добро отношение... и разбира се секс. А, понякога и те не знаят какво искат.

  [quote#78:"Росен (путлер капут)"] ТЕ ни избират да знаете. Оставят ни да си мислим, че ние решаваме, но не е така. [/quote]

  Да, те ни избират, обаче и ние ги избираме... процеса е взаимен според мен, но последната дума и решение обикновено е тяхно... имам предвид преди да започнете връзка.

  П.П.
  Благодаря ти за съветите, ти си по възрастен и мисля, че имаш по-голям опит от мен....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 98. 98 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#97] от "Иво":
  [quote#97:"Иво"]А, понякога и те не знаят какво искат. [/quote]
  Много често.
  Прекалено често.
  [quote#97:"Иво"]те искат внимание, нежност, любов, разбиране, добро отношение... и разбира се секс[/quote]
  Правилно си сложих секса на последно място.
  Другите неща за тях са по-важни. И секса е разбира се, но не са като нас.
  За нас секса си е на първо място.
  От там, обаче идва и лафа - "Защо жената предпочита железния член на комшията пред горещото сърце на съпруга" .
  [quote#97:"Иво"]но последната дума и решение обикновено е тяхно... имам предвид преди да започнете връзка. [/quote]
  Точно така е. Ние сме почти статисти в техния филм.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 99. 99 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#95] от "Иво":

  От всички жени, които съм имал само две бяха девствени, но и това е много.
  Много мъже въобще не виждат девствена жена.
  Няма какво да се види всъщност. Само дето поне година време се чувстваш задължен към въпросното момиче и няма отърване.

  Втората не ми каза, че е девствена и го научих накрая, по трудният начин. Странно ми беше. И все пак по-добре, че не знаех.

  л.с. ти пращам.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 100. 100 Профил на girl power
  girl power
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  [quote#95:"Иво"]Хахахаха.... И аз обикновено съм все вторият....! [/quote]

  И ти пък как им вярваш....

  Самотата обливаше сърцето ми
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK