За да се влюбите, направете това

За да се влюбите, направете това

© Oleg Popov, ReutersДвама непознати влизат в лаборатория и сядат един срещу друг. Подават си ръка и започват да си задават въпроси. Въпросите не са случайни, а специално подбрани от учените, които ги наблюдават. Те са точно 36, с нарастваща степен на интимност. Започва се с лесни и интересни теми като "Коя знаменитост би поканил на вечеря у дома?", минава се през най-любимите и най-омразните спомени и се стига до мъчителни тайни като "За какво ще се разкайваш най-много на смъртното си легло?". Експериментът завършва с 4-минутно вглеждане в очите на другия в мълчание... Шест месеца по-късно непознатите се женят и канят целия екип на лабораторията на сватбата си.


Точно така протича експериментът, проведен от екип от учени в университета в Стоуни Брук, Ню Йорк, през 1997 г. Оттогава въпросите, разработени първоначално като опит за създаване на близост и пълноценна комуникация сред непознати, отново и отново се доказват като успешна формула за влюбване. Действат, защото плавно принуждават партньорите да разкриват все повече и по-интимни тайни за себе си, а взаимната уязвимост генерира симпатия и усещане за близост.


Според авторите на изследването Артър Арън и съпругата му Илейн Арън въпросите не крият никаква магия, а са просто начин за кратко време да опознаеш случаен човек. Дори не са били създадени с цел да генерират любов, признава Илейн Арън пред "Хъфингтън поуст" в авторски материал тази седмица. Те са изпитани например и при партньори от различни раси и сексуални ориентации, като впоследствие е установено, че заради дълбокото опознаване на другия предубежденията и стигмите в мненията им отпадат и се формират приятелски чувства не само към човека, но и към групата, към която принадлежи.
Освен това въпросите, разделени в три серии по 12, са примерни - не можеш да използваш същите въпроси отново и отново с различни партньори, защото един от основните им "трикове" е, че отговорите трябва да са спонтанни, а не заучени. Откровеността, от една страна, и вслушването в отговорите на непознатия, от друга, заедно с реципрочната уязвимост, в която са поставени и двамата, са най-ключови за експеримента, казва още Илейн Арън. 


От личен опит


Експериментът се възроди в интернет през последните две седмици, след като "Ню Йорк Таймс" публикува есе на преподавателя по креативно писане в университета във Ванкувър Манди Лен Катрън, озаглавено "За да се влюбите в когото и да е, направете това" (To fall in love with anyone, do this). Тя самата е изпробвала формулата миналото лято - по време на първата си среща с почти непознат човек. Отнело им много повече време от предвидените в експеримента 90 минути, а най-неловката част била вглеждането в очите на другия за 4 минути.


Идеята да изпробват експеримента дошла, след като мъжът коментирал, че вероятно всеки може да се влюби във всеки при подходящите условия. Катрън пък се сетила за формулата на проф. Арън. "Като се замисля, никой не би предложил и не би се съгласил на подобен експеримент, ако не е отворен към възможността да се влюби", пише тя. Затова и не приписва цялата заслуга за настоящата си връзка на въпросите.


За 4-минутното вглеждане в очите на партньора си, за което се усамотяват на средата на един мост, тя разказва, че наистина е непозната и разтърсваща емоция "не само защото наистина виждаш някого, а защото виждаш как той те вижда истински" и е смесица от "усещането за собствената ти уязвимост и онова странно чувство на изумление, когато повтаряш една дума отново и отново, докато изгуби смисъла си и се разпадне до основата си - като поредица от звуци". В експериментите с въпросите на проф. Арън времето за вглеждане в очите на другия е по-слабо изследвано и варира от 2 до 4 минути. Според Катрън обаче "две минути са достатъчни, за да се ужасиш от случващото се, но четири могат да те отведат където трябва", колкото и трудно да е.


"Вероятно се чудите дали се влюбихме. Да, влюбихме се", пише накрая Катрън. И допълва: "Въпреки че е трудно да припиша цялата заслуга на въпросите, защото можеше да се влюбим и без тях, те ни въведоха в една връзка, която е напълно съзнателна и искана. Прекарахме седмици в интимното пространство, което създадохме помежду си благодарение на теста, и чакахме да видим докъде ще ни отведе това. Любовта не ни се "случи" просто така. Влюбихме се, защото и двамата направихме този избор".


Ако искате да изпробвате експеримента или просто сте любопитни за 36-те въпроса - прочетете ги тук.Заглавието на текста в "Ню Йорк таймс", който предизвика интереса по темата е "За да се влюбите в когото и да е, направете това". В началото на тази седмица от медията обявиха, че за десет дни от публикуването си в рубриката "Модерна любов" материалът е бил прочетен над 5,2 млн. пъти. Темата предизвика вълна от публикации в социалните мрежи и в други медии.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Интересно! Като се замислиш с влюбването си готов да се разкриеш и отдадеш изцяло. Експериментът започва отзад напред (с разкриването) и накрая се оказваш влюбен.

  @)----,--'--
 2. 2 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 950 Весело

  Ей, и за влюбване ли вече ти трябват инструкции

 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1106 Любопитно

  "Идеята да изпробват експеримента дошла, след като мъжът коментирал, че вероятно всеки може да се влюби във всеки при подходящите условия."

  Щом е тъй, след малко ще звънна на Ирена Кръстева. Ще си уредя среща и каквото сабя покаже!

  TAKE THE RED PILL!
 4. 4 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Честно казано личности способни на такова саморазкриване пред напълно непознат едва ли имат проблем с влюбването.... сигурно им се случва всяка седмица.....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 5. 5 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Глупости - може и да се стигне до усещането за 'влюбване' след този експеримент, но ще се стигне също така бързо и до разлюбване, ако не съществуват истински допирни точки, хармония и химия между двамата.

 6. 6 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#3] от "Beyond":

  "Щом е тъй, след малко ще звънна на Ирена Кръстева. Ще си уредя среща и каквото сабя покаже!"
  Ти си наистина безразсъдно смел.  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 7. 7 Профил на Чат Пат
  Чат Пат
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#2] от "Додо":
  [quote#2:"Додо"]и за влюбване ли вече ти трябват инструкции [/quote]
  Псолютно!
  Обаче в инструктажО има едно слабо място:
  [quote#0:"статията"]Експериментът завършва с 4-минутно вглеждане в очите на другия в мълчание...[/quote]
  Не става и не става тоя завършек, бе-е! Партньорката ми или е с гръб към мен, или си стиска здраво очите, сигурно за да не гледа колко ми е кеф...

 8. 8 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Това си е поредната психария с взаимна хипноза... Нещ омного станаха зомбитата в този свят

 9. 9 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 788 Весело

  До коментар [#3] от "Beyond":

  Човече, вземи се в ръце! Не рискувай! Ако трябва, да ти открием една банкова сметка "Спаси "Beyond" от Ирена".

 10. 10 Профил на camila
  camila
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Статията мноо дълга, беееее, триесешес вапроси, салтанати, гледки, научни екипи с разни лабарадорий..... чуствам се омотан..... нема ли пуснат аплетче некво за тутурутките, да си не губиме времето с толко напинячка?

 11. 11 Профил на Чат Пат
  Чат Пат
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#5] от "princess_x":
  [quote#5:"princess_x"]усещането за 'влюбване'[/quote]

  ПЪРВАТА ЛЮБОВ
  За първата любов би трябвало да говоря по-напред, защото тя върви успоредно с учението, би могло дори да се каже, че спада към учебните предмети. Но аз не исках да прекъсвам веригата от учебни предмети, които, само така последователно изложени, дават ясна представа за оня безизходен лабиринт, наречен училище, през който минахме в годините на нашата младост.

  Първите си основни понятия за любовта аз получих още в ранно детство. По това време аз, една наша прислужница и един практикант от управлението разговаряхме всяка вечер зад портата за любовните работи. Нещо повече, — аз бях причината за тая любов, защото практикантът се запозна най-напред с мене и след това аз го представих на прислужницата ни. Това запознанство стана съвсем случайно. Аз седях пред вратата в скута на готвачката ни. Минавайки по улицата, практикантът дойде при мен, помилва ме и каза:

  — Какво сладко дете! Ваше ли е?

  — Ау! — писна прислужницата. — Как бих могла да имам дете, като не съм дори и омъжена!

  По тоя въпрос — дали може, или не може да има деца преди брака — те започнаха дълъг разговор, който на другия ден продължиха, а на третия между тях съществуваше вече най-тясно приятелство. Оттогава всяка вечер ние тримата се събирахме зад портата.

  О, какви ли не разговори се водеха тук. Понякога дори ме беше срам да погледна нашата слугиня в очите. Понякога пък и аз исках да се намеся в разговора, но за такива случаи практикантът имаше винаги в джоба си приготвени бонбони и щом се опитах да отворя уста, за да кажа нещо, той ми пъхаше един бонбон в устата, макар че нямах намерение да приказвам сладки думи като него.

  Може да се счита като истинска загуба за литературата, че тогава аз още не знаех да пиша и не бях в състояние да запиша някои от разговорите, които водехме зад портата.

  — Йоцо — казваше нашата прислужница на практиканта, — ела след вечеря, когато нашите си легнат. Ще ти оставя малко шницел.

  — Ах, душичке — отговаряше Йоцо, — нима мога да мисля в такива минути за шницел! Но щом ще ми оставиш, остави поне и малко салата. Аз желая теб. С нетърпение чакам часа, когато ще те притисна в обятията си, та ако ще и шницелът да изстине.

  Присъствувал съм и на други, още по-нежни разговори. Спомням си например, че веднъж практикантът питаше:

  — Юло, ще перете ли скоро?

  — Ще перем, защо?

  — Ако може да пробуташ и моите дрехи, да не давам пари.

  — Донеси ги — отговаряше тя ласкаво.

  — О, душичке моя, колко си добра! Ще ти донеса три ризи и четири чифта гащи, ангеле мой!

  Тия разговори хем ме развличаха, хем ми даваха практически знания, необходими ми за по-късно в живота. Но имаше и други някои неща, особено в неделя следобед, когато никой от домашните не беше в къщи. Тогава тримата влизахме в стаята на готвачката. Мен ме слагаха на пейката, а те сядаха на кревата. В такива случаи аз предпочитах да жумя, като внимавах само да не падна от пейката.

  Така школуван и запознат доста нагледно с любовта, аз навлязох съвсем подготвен в живота. Затова няма нищо чудно, че още в първия клас на гимназията се влюбих. Разбира се, от моя страна тук нямаше никакъв предумисъл да се влюбя точно когато встъпвах в първи гимназиален клас. Моята подготовка, придобита още в най-ранно детство, ми позволяваше да сторя това и по-рано. Но до постъпването ми в прогимназията аз носех панталони с цепка отзад и никак не можех да си представя как ще се влюбя с панталони, цепнати отзад. Едва когато станах в първи прогимназиален клас и обух панталони, които се закопчават и откопчават отпред, едва тогава почувствувах, че е време да се влюбя.

  Влюбих се в нашата съседка Перса, защото беше най-близко. Перса имаше покрито с лунички лице, носеше жълти чорапи и токовете на обувките й бяха винаги изкривени. Преди да се влюбя, не й обръщах внимание, но от момента, когато се влюбих, тя ми изглеждаше божествено красива. За мен беше достатъчно да я зърна, макар и отдалече, да видя нейните криви токове, за да се развълнувам веднага и да побързам насреща й, само и само да видя колкото се може по-скоро усмихнатото й, осеяно с лунички лице.

  Тя беше дъщеря на учителя ни по аритметика, който, кой знае защо, нямаше съвсем добро мнение за мене. Беше на девет години, учеше в трето отделение. Любовното си признание направих по един необикновено романтичен начин. Веднъж, когато играехме на жмичка, ние двамата с нея се скрихме в една каца, в която майка ми зиме слагаше кисело зеле. Тук, в тая каца, аз й направих любовно признание и тоя мой спомен и до днес ме кара да се вълнувам, когато мина покрай някоя каца.

  Веднъж се срещнахме с нея след последния час и тръгнахме заедно към къщи. Аз й дадох една кифла. Всеки петък й купувах по една такава кифла с парите, спечелени от мен в четвъртък следобед на ези-тура. Те ми стигаха поне да мога веднъж в неделята да изразя с една кифла симпатиите си и вниманието си към нея. Тогава я запитах сериозно:

  — Какво мислиш, Персо, ще те даде ли баща ти, ако те поискам?

  Тя се зачерви, наведе очи и в смущението си разчупи кифлата на три части.

  — Не вярвам — отговори тя полугласно.

  — Защо? — запитах аз развълнувано и очите ми се наляха със сълзи.

  — Защото си слаб по неговия предмет.

  Заклех й се, че денонощно ще уча аритметика, само да мога да си поправя бележката. И аз учих. Но нима може да се постигне онова, за което толкова други са прахосвали напразно силите си — нима можех да примиря любовта и аритметиката? Заставен да избирам между любовта и аритметиката, аз избрах онова, което беше по-леко — любовта. И следващия час вместо двойка получих единица.

  На следния четвъртък нищо не можах да изкарам на ези-тура и затова в петък сутринта се вмъкнах в гардероба и отрязах двадесет копчета от татковите зимни дрехи. Тях продадох в училище за десет пари, колкото ми бяха необходими, за да купя кифла. На обед причаках Перса пред нейното училище и изпращайки я, й признах, че сега положението ми е още по-лошо, защото съм получил единица по предмета на баща й.

  — Тогава — каза тя болно — аз никога няма да бъда твоя!

  — Ти трябва да бъдеш моя, ако не на тоя, то на оня свят! — извиках аз; тези думи бях чул преди няколко дена на едно театрално представление.

  — Как може да стане това? — запита тя любопитно.

  — Ще се отровим, само да се съгласиш.

  — А как ще се отровим?

  — Ей така — продължих аз още по-решително. — Ще изпием отрова.

  — Добре — реши се тя. — Съгласна съм. А кога?

  — Утре следобед.

  — А, утре следобед имам училище — сети се тя.

  — Да — спомних си и аз. — Утре не мога и аз, защото ще ми пишат отсъствие, а съм направил вече двадесет и четири и може да ме изключат от училище. Но хайде, ако искаш, в четвъртък следобед, тогава нямаме училище нито аз, нито ти.

  Тя се съгласи и се споразумяхме аз да приготвя всичко за отравянето.

  Следващия четвъртък следобед аз откраднах от дома една кутия кибрит и отидох на уреченото място, където трябваше да се срещнем с Перса и откъдето заедно щяхме да отидем на оня свят.

  Срещнахме се в нашата градина, седнахме на тревата и от душите ни се изтръгна дълбока въздишка на болка и копнеж. Аз извадих кутията кибрит от джоба си.

  — Какво ще правим сега? — запита Перса.

  — Ще ядем кибрит.

  — Как ще ядем?

  — Ето така! — отговорих аз, откъснах главичката, хвърлих я, а клечката изядох.

  — А защо хвърли това?

  — Това е мръсно.

  Тогава тя се реши и протегна смело ръка. Аз откъснах главичката и й дадох клечката. Тя я пое и започна решително да я дъвче. Изяде три клечки и на очите й се показаха сълзи.

  — Не мога повече! Никога в живота си не съм яла клечки, не мога повече.

  — Е, ти навярно си се вече отровила.

  — Може би! — отговори тя. — Чувствувам, че нещо ме дере в гърлото.

  — Това е. Ти си вече отровена.

  Аз продължих упорито и изядох девет клечки, но изгубих апетит и усетих, че нещо ме дере в гърлото.

  — Свършено е! И аз съм отровен! — казах тържествено, както се полага в такива случаи.

  След това настъпи за известно време гробна тишина, през време на която аз мислех колко е четири по седем и все не можех да се сетя. Не зная какво мислеше тя, но помня, че си чоплеше зъбите от някоя попаднала между тях клечка. Най-после тя прекъсна тая тържествена тишина:

  — Какво ще правим сега?

  Тоя въпрос страшно много ме смути, защото аз наистина не знаех какво можехме да правим още, след като бяхме свършили главната си работа — да се отровим. Най-после ми дойде една щастлива мисъл.

  — Знаеш ли какво, след като вече се отровихме, хайде да се прекръстим.

  Тя се прекръсти. Направих същото и аз.

  — А сега — продължих аз — да идем у дома си и да умрем. Срамота е да умрем тук, в градината. Ние сме деца от добри семейства и е срамота да умрем в градината.

  — Да — каза тя и си тръгнахме.

  Цялата история между впрочем свърши по следния начин:

  Тя си отишла у дома и помолила майка си да и приготви леглото, за да умре. Признала и, че се отровила, т.е. че е яла с мен клечки. А майка и, без да вземе под внимание състоянието й и чувствата й, казала:

  — Е, щом като си могла да ядеш клечки в градината, ще ядеш дървото и тука… — След това и вдигнала рокличката и започнала да й изкарва отзад ония чувства, които бяха залегнали дълбоко в сърцето й.

  Заради тоя бой Перса ме намрази и така свърши моята първа любов.
  (из "Автобиография" на Бранислав Нушич)

 12. 12 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Еее- хайде сега! Я ме накарайте да се влюбя в друг човек, освен в съпругът ми За да има влюбване, трябва да има и една "магийка" извън въпросите - привличане, усещане, че това е "твоят човек"/ твоята половинка/...Нещата не се случват само с въпроси и честни отговори, а в доста случаи- въпреки тях

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 13. 13 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  То влюбването е прекрасно и аз съм се влюбвала, при това няколко пъти. За съжалени после се оказва, че е било в неподходящия човек.

  После влюбването хич не е сложно, далеч по-сложно е да останеш с този човек дъъъъълги години наред. Но мириканците си падат по тези неща - като им кажеш, че това е универсална рецепта и ВИНАГИ действа, те спират да се интересуват повече от подробностите.

 14. 14 Профил на Чат Пат
  Чат Пат
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#12] от "logika":
  [quote#12:"logika"]Я ме накарайте да се влюбя в друг човек, освен в съпругът ми[/quote]

  Настроение: весело-сардонично

  Не предизвиквайте Купидон, г-жо правист (или може би направо адвокат)! Ку Ви се изпрЪви насреща в залата за пледоария някой адвокатин а ла Матю Макконъхи (като във "Време за убиване" или "Адвокатът с линкълна", ко прайм?...

 15. 15 Профил на Zaphod Beeblebrox
  Zaphod Beeblebrox
  Рейтинг: 636 Весело

  А Казанова дали ги е разпитвал повече или откровенно си ги е налъгвал?

 16. 16 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#14] от "Дебил от Льонеберя":
  Няма как да стане- съпругът ми притежава качествата , които по принцип ценя , уважавам и харесвам Втори такъв мъж едва ли ще се намери в България....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 17. 17 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#13:"luda_krava"]За съжалени после се оказва, че е било в неподходящия човек. [/quote] Позната история...Докато промених изискванията си към мъжете и започнах първо да отделям внимание на себе си...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 18. 18 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#2] от "Додо":

  Има една такава работа.
  Но пък се зачетох във въпросите в другата статия. Дават насока за по-срамежливите и плахи личности за водене на разговор. а защо не и за "свалка"

 19. 19 Профил на Чат Пат
  Чат Пат
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#16] от "logika":

  Респект! Нямам повече въпроси, Ваша чест...

  П.П.
  Настроение: намигливо-неангажиращо

  Съдията по време на бракоразводен процес:
  - Съпругът Ви имаше ли някакви положителни качества?
  - Имаше, господин съдия, но свършиха до стотинка...

  Съдията по време на друг бракоразводен процес:
  - Защо искате да се разведете, господине?
  - Ами-и... примерно защото тя е толкова грозна, че дори любовник не може да си хване!
  Ответницата:
  - Ще имаш да взимаш!
  Ответникът:
  - Ето Ви и мотив, господин съдия!

 20. 20 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#19] от "Дебил от Льонеберя":
  1. Наличието на пари не е решаващ фактор. Човекът е този, който изкарва парите- ерго- ако човек знае как да изкарва законно пари, дори в момента да има недостиг на количеството им, за в бъдеще няма да остави гладно семейството си
  2. Външната красота се променя с времето, но качествата на човек остават - любовта, добронамереността, уважението, желанието заедно да се разрешават проблемите са неща, които движат едно семейство напред.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 21. 21 Профил на camila
  camila
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#13:"luda_krava"] аз съм се влюбвала, при това няколко пъти. За съжалени после се оказва, че е било в неподходящия човек.
  [/quote]
  Еми, така ще е - колко пъти ти казаха хората, че трябва първо да минеш целия конспект от 36 въпроса / без да прилагаш студентската система "минавам само четните"/ а после - задължително ЧЕТИРИ минути зяп! И решението - чак тогава!
  Бързаш, бързаш, а после - науката ти виновна...

 22. 22 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Що толкова усилия да се влюбиш, като неминуемо ще дойде и разлюбването?!

 23. 23 Профил на camila
  camila
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#12:"logika"]Я ме накарайте да се влюбя в друг човек, освен в съпругът ми[/quote]

  Не е ли по-добре вместо ние да те тикаме - ти сама да се влюбиш най-сетне в мъжа да себе си. Време ти е, без чувства бракът, казват, е отвратително нещо!

 24. 24 Профил на camila
  camila
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#22:"dedo pepo"]Що толкова усилия да се влюбиш, като неминуемо ще дойде и разлюбването?![/quote]
  Споко, всичко е предвидено - има въпросник и за разлюбване! Ще го публикуват следващата седмица.

 25. 25 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2397 Весело

  До коментар [#10] от "camila":
  [quote#10:"camila"] чуствам се омотан..... нема ли пуснат аплетче некво за тутурутките, да си не губиме времето с толко напинячка? [/quote]
  Помагам веднага.
  Не е точно за влюбване, но пък и влюбване не пречи.

  Значи моя метод.
  Питам днес десетина моми дали ще дойдат на таванчето ми.
  Не идват всички. Успеваемост 30% някъде.
  Ама от 10 броя това прави цели три моми, цифра, която не е за подценяване си мисля.

  Ама това беше някога.
  Откак съм с Гърлето съм верен като куче.

  п.с. Ще се учудиш колко много скучаещи момиченца има .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 26. 26 Профил на camila
  camila
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#25:"Росен (путлер капут)"]Питам днес десетина моми дали ще дойдат на таванчето ми. [/quote]
  Страхотен подход!
  Ще ми услужиш ли за няколко сеанса с таванчето си / момите сам ще си ги питам/ ?

 27. 27 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2397 Весело

  До коментар [#16] от "logika":
  [quote#16:"logika"]Втори такъв мъж едва ли ще се намери в България.... [/quote]
  Не си идвала в Шумен...затова така мислиш.
  Тук всеки втори е неотразим...и адски сме скромни всички .

  п.с. Всеки втори, защото "първия" не е от нашия вид (не е българин).

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 28. 28 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2397 Весело

  До коментар [#26] от "camila":

  Разбирасе, вече не го използвам, защото съм верен на Гърлето.
  Прашасва и без друго милото таванче, а толкова нещо е видяло горкото.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8404 Неутрално

  Лабораторна любов.А ако после осъзнаеш,че си сбъркал?

 30. 30 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#23:"camila"]Не е ли по-добре вместо ние да те тикаме - ти сама да се влюбиш най-сетне в мъжа да себе си. [/quote]
  "Мъжът до мен" е моят съпруг

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 31. 31 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 803 Весело

  [quote#15:"Zaphod Beeblebrox"]А Казанова дали ги е разпитвал повече или откровенно си ги е налъгвал[/quote]
  ами налъгвал..нарЪгвал по-скоро.......с гръмоотвода...

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 32. 32 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#26] от "camila":
  Бъркам или Вие упорито защитавахте християнските ценности? А сега- чужди таванчета за явки и тинтири -минтири, доооста далеч от християнският морал, а?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 33. 33 Профил на camila
  camila
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#30:"logika"]Мъжът до мен" е моят съпруг[/quote]
  Е, както вече ти препоръчах - време ти е да се влюбиш в мъжа си. Сама, няма нужда ние да те кандардисваме с въпросници и заглеждания!

 34. 34 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3937 Весело

  До коментар [#28] от "Росен (путлер капут)":


  [quote#28:"Росен (путлер капут)"]вече не го използвам, защото съм верен на Гърлето. [/quote]
  Изкара една мусака...

 35. 35 Профил на camila
  camila
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#28:"Росен (путлер капут)"]Разбирасе, вече не го използвам, защото съм верен на Гърлето. [/quote]
  Абе, ше излезе, че си добро другарче!
  Като закъсам непременно ще се обадя, а после ще разпием събитието подобаващо

 36. 36 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2397 Весело

  До коментар [#29] от "rosiraycheva50._":
  [quote#29:"rosiraycheva50._"]Лабораторна любов.А ако после осъзнаеш,че си сбъркал? [/quote]
  Да, ама поне има кого да обвиниш за това.
  Пък сега кво.
  Викаш мааа му ква я свърших.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 37. 37 Профил на camila
  camila
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#32:"logika"]Бъркам или Вие упорито защитавахте християнските ценности? А сега- чужди таванчета за явки и тинтири -минтири, доооста далеч от християнският морал, а?[/quote]
  Объркала си е, понеже така и не си проверила онова, което аз вече знам от Росен - таванчето е напълно християнско. Осветено със светена вода, накичено с икони и пр. салтанати, които толкова помагат на човешките чувства!

 38. 38 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2397 Весело

  До коментар [#34] от "Добрин ВЕЛКОВ":


  [quote#34:"Добрин ВЕЛКОВ"]Изкара една мусака.[/quote]
  Много повече. Кви сладки прави само. За тях само бях чувал по филмите.
  Очаква се да мина стоте килограма до пролетта .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 803 Неутрално

  [quote#29:"rosiraycheva50._"]Лабораторна любов.[/quote]
  аааа не давам да се говори срещу лабораторната любофф....наслед лаба, на бюрото на професора........

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 40. 40 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#33:"camila"]Е, както вече ти препоръчах - време ти е да се влюбиш в мъжа си. [/quote] Като всяко правило- и тук има изключение Съпругът ми е именно мъжът от мечтите ми За това не ми се пада шестица от тотото- защото вече ми се е паднала

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 41. 41 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 636 Неутрално

  За да се влюбиш:
  стани от компютъра
  облечи нещо, с което се чувстваш хубав
  усмихни се
  излез навън и отиди в парка, по улиците, в някое кафене, кино, изложбена зала, каквото те привлича (за да има споделени интереси)
  бъди естествен

  "Winter is Coming"
 42. 42 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#5] от "princess_x":

  Влюбването трае от 3 до 6 мес.Доказано е. Това е като дрога със срок на действие.

 43. 43 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  До коментар [#29] от "rosiraycheva50._":

  Е какво от това?

  Влюбил ли си се? Влюбил си се. Тук не ти обещават, че ще е непременно в "твоя" човек, напротив, това тук е за всеки, на когото си го приложил и се е навил да се подложи.

 44. 44 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не разбрах дали трябва да си кажем имената преди да си легнем?

 45. 45 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Ихаааа, таман благородна почва за БУРГАСКИЯТ ГЛАРУС ....който отдавна е

 46. 46 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2397 Весело

  До коментар [#44] от "mahjongg":
  [quote#44:"mahjongg"]Не разбрах дали трябва да си кажем имената преди да си легнем? [/quote]
  Имената?
  Не разбира се.
  Сексът не е повод за запознаство .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1266 Весело

  До коментар [#12] от "logika":

  Мисля си, че всичко това е доста тъжно - има много самотни хора, които не вярват дори на магийката... А си права, за да изпиташ любов, трябва да й се отдадеш, всецяло! Нищо че се чувстваш без кожа, понякога дори допира причинява болка, фигуративно казано... Само думи или задръжки до никъде няма да те докарат!

 48. 48 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#25:"Росен (путлер капут)"]Питам днес десетина моми дали ще дойдат на таванчето ми. [/quote]

  Каниш моми на таванче ?! Че коя ще ти се върже ? Немаш два лева в джоба, а искаш да ти дойде някоя. Това с таванчето ставаше по времето на соца - тогава можеше и да прилъжеш някоя мома англичанка от Видинско заради софийското жителство. Ама сега кълват на бентлита, аудита, кафенце на някой гръцки остров.

 49. 49 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2397 Весело

  До коментар [#48] от "andru":
  [quote#48:"andru"]Ама сега кълват на бентлита, аудита, кафенце на някой гръцки остров. [/quote]
  Идват, идват.
  То на острови има кой да ги води и да ги вози на хубави коли.
  [quote#48:"andru"]Че коя ще ти се върже ? Немаш два лева в джоба, а искаш да ти дойде някоя.[/quote]
  Аз без пари върша "черната" работа .

  Имаше посещаемост, но-о-о-о-о...ДО Гърлето.
  Сега на таванчето му останаха само спомените.

  п.с. Само таванчето има право да помни такива мигове.
  На мен и спомена ми е забранен вече, но си я обичам и не ми пречи.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#49:"Росен (путлер капут)"]Имаше посещаемост, но-о-о-о-о[/quote]

  Явно си бил като Божо Димитров, който навремето разправяше, че до 25-тата си годишнина не си е лягал с българка. Дано посещаемостта при теб да не е била само от зуки аграрнички)).

 51. 51 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  А може и това:Новогодишно парти в службата. Тръгваме си след полунощ. Аз ерген, колежката мома, като кавалер тръгвам да я изпратя. Навън е отвратително, духа силен вятър и прехвръква сняг. Питам я къде живее, тя споменава краен квартал, поне половин час път до там. А уютния ми таван е отсреща. Предлагам и тоя вариант и тя се съгласи при положение да не си помисля нещо. Не помня какво и отговорих, беше преди 40 години. Но не се влюбихме, само правихме много любов.

 52. 52 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2397 Весело

  До коментар [#50] от "andru":
  [quote#50:"andru"]Дано посещаемостта при теб да не е била само от зуки аграрнички[/quote]
  Ся, тука ма спипа от една страна, но трябва в своя защита да кажа, че има доста хубавки не от "нашият вид".

  Мечта ми беше за филипинка или баре венецуелка, но уви .
  А до венецуелка почти се допрях, но ПАК имах цербер до себе си и не ме огря.
  Това беше в Чехия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 53. 53 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2397 Неутрално

  До коментар [#51] от "man_un":

  До 30-тата ми година имам няколко подобни случая.
  След това нито един.
  Явно с възрастта не се попада в такива ситуации или човек не ги вижда/използва.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#53] от "Росен (путлер капут)":

  Затова се казва "всяко нещо с времето си." На когото му се е случило, има приятни спомени от младостта си. Жалко за тия, които са ги изпуснали.

 55. 55 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1374 Весело

  До коментар [#11] от "Дебил от Льонеберя":

  Благодаря, развесели ме!

 56. 56 Профил на valkodav
  valkodav
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#3] от "Beyond":

  аз ще си направя среща с мая манолова....

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4145 Неутрално

  Не се очудвам че е препечатано от Ню Йорк Таимс,колкото и невероятно да звучи в този мегаполис в който има всичко и от всякъде има и ужасно много самотни хора,за това статия като горната и книги на подобна тема са много популярни.Не вярвам в написаното в статията но човек както се казва се лови и за сламка когато няма надежда.

  klimentm
 59. 59 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 950 Весело

  До коментар [#18] от "Orchid":

  Да, и аз го установих това. Колкото и да ми е странно, явно има хора, които имат нужда от някой да им казва и в тази ситуация как се правят нещата

 60. 60 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 583 Весело

  Има хора, на които им липсва достатъчно увереност и практика - абсолютно начинаещи или такива, които са били в дълга връзка, съответно извън "пазара" на свободните елементи.
  Аз ги разбирам хората.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK