Кокосов мус за търпеливи

Снимката е илюстративна

© Associated Press

Снимката е илюстративна



Талантливият сладкар Павел Павлов е възпитаник на HRC Culinary Academy. През 2010 г. заминава за Норвегия, където работи в ресторанта с една звезда "Мишлен" Renaa, Bølgen og Moi и Tango. Там открива страстта си към сладкарството. Това го подтиква да отиде в Норвежкия институт по гастрономия и не след дълго става първият чужденец допуснат в националния отбор на Норвегия. През 2016 г. отборът печели два златни медала и се нарежда на четвърто място в света в Олимпийските кулинарни игри в Ерфурт, Германия. Към днешна дата Павел Павлов работи над мечтата си да развие собствена сладкарница.

Почитателите на изисканата кухня могат да опитат неговия десерт, който ще е част от гала вечерята на списание "Бакхус" в края на месеца. На нея ще бъдат обявени най-добрите ресторанти. Павлов ще бъде и лектор в съпътстващата конкурса програма.


Преди това обаче той предлага на читателите на "Дневник" рецепта за кокосов мус.


Необходимите продукти:




710 гр. кокосово пюре

7 гр. желатин на листа
140 гр. белтъци
100 гр. захар
Технология: Кокосовото пюре се затопля до 45 градуса. Към него се добавя предварително накиснатия желатин в студена вода. Разбърква се до разтваряне на желатина. Белтъците се разбиват "на сняг" заедно със захарта. Към тях се добавя полустегналото пюре.


Готовата смес се изсипва в чаши или форма за торта и се изстудява цял нощ. Мусът може да се гарнира с пресен кокос на тънки стърготини или пък с тропически плодове.

Ключови думи към статията:

Коментари (5)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на znaya
    znaya
    Рейтинг: 875 Неутрално

    Ако това са 20 порции, с една си вкарал дневната норма наситени мазнини. А то са вероятно 10 порции.

  2. 2 Профил на еморето
    еморето
    Рейтинг: 468 Неутрално

    "Забравете захарта, маслото, сметаната - или План Б за десертите" - явно днес Павел Павлов се е върнал към план А с тази рецепта.
    (Заглавието е от вчера в "Дневник")

  3. 3 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 3477 Неутрално

    За коконюта не знам,но за телешкото соте,си трябва търпение.

  4. 4 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 2150 Неутрално

    Само като чета съставките и ми призлява.

  5. 5 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
    Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
    Рейтинг: 703 Весело

    До коментар [#2] от "еморето":

    И аз за това се сетих - в сладкарството всички въртят сучат, но без светата троица яйца,захар и сметана не могат.

    АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK