Как да съхраняваме храната правилно

Специален проект е съдържание, спонсорирано от рекламодател на "Дневник"

Коментари (8)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на mapto
    mapto
    Рейтинг: 1423 Неутрално

    Всъщност съм доста разочарован от статията.

    Хубавият хляб е по-добър изсъхнал отколкото замразен и размразен.

    Плодовете и зеленчуците всъщност живеят. Така че дали имат нужда да зреят или не зависи от всеки индивидуално. Хладилникът забавя този процес, но и го изменя. Много по-разумно е да държим зеленчуците навън (все пак си има специфики за различните) и просто всеки ден да се преглеждат дали някои не са започнали да съхнат, гният или презряват.

    Салатата (маруля и нейните вариации) - ако искаш да издържи по-дълго - просто я остави да се захранва на кочана. Миенето също може да започне процес на гниене, затова по-добре да се отложи до преди консумацията.

    Уж намаляме пластмасите, ама ги използваме за вакумиране, вместо например да сложим скилитка чесън в опаковката на месото, което ще забави евентуалното развиване на бактерии.

    Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
  2. 2 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 1091 Неутрално

    Това за хляба го знам, не знаех за доматите, ябълките и бананите...

  3. 3 Профил на half truth
    half truth
    Рейтинг: 1640 Неутрално

    Аз пък съм забелязала, че магданозът и марулята издържат най-дълго в хладилника, ако са немити (не са мокрени) и са стегнато завити в найлонов плик.

    Но това за газа “искам да зрееш” е интересно. Ще го пробвам непременно.

  4. 4 Профил на chkn41566335
    chkn41566335
    Рейтинг: 2316 Неутрално

    До коментар [#1] от "mapto":

    Нищо му няма на хляба в хладилника, но трябва да се нагрее за да се възстанови.
    Ако обичаш печени филиики още по-малък проблем.
    Аз напоследък яма гаден хляб нарочо от този дето е от грубо смляно брашно, и се оказа въпрос на придобит вкус, вече ми харесва :)

  5. 5 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2624 Неутрално

    До коментар [#1] от "mapto":

    Зеленчуците наистина НЕ трябва да се "съхраняват" в хладилник. Хляба също...

  6. 6 Профил на Orchid
    Orchid
    Рейтинг: 1048 Неутрално

    Много интересни съвети, някои не ги знаех. Благодаря, веднага ще пробвам с една риба

  7. 7 Профил на Един Градинар
    Един Градинар
    Рейтинг: 1114 Неутрално

    заинтригувах се, но така и не разбрах защо зеленчуците НЕ в хладилника. нека да пробва в тая жега да държи домат на стайна температура да видим дали ще е по-добре от хладилника след 24 часа. влажността не е чак такъв проблем, разбира се, че зеленчуците ще са в торбички в хладилника, а не голи голенички да изсъхват. това го знае всяко дете.

    Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
  8. 8 Профил на MyTwoCents
    MyTwoCents
    Рейтинг: 979 Неутрално

    Хубавият хляб е по-добър изсъхнал отколкото замразен и размразен.
    —цитат от коментар 1 на mapto


    Всъщност е най-добър току що изпечен. Вкъщи предимно месим хляб и ако не го изядем още същата вечер го нарязваме и замразяваме. След това имаш два варианта - директно в тостера замразен и препечен, или 20-30 секунди в микровълнова и е като излязъл от печката.

    @)----,--'--




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK