Винената обиколка на света започва на 10 май

Кадърът е от предходно издание на изложението

© Николай Дойчинов

Кадърът е от предходно издание на изложениетоИзбори 2022

За трета поредна година ценителите на виното ще имат възможност да опитат вина от цял свят в рамките на изложението Discover.Vino World в НДК на 10 и 11 май, съобщават организаторите от DiVino. Наскоро тяхно жури определи топ 50 на българските вина. За това четете тук.


Ресторантьори, сомелиери, хотелиери, търговци и всички професионалисти, чиято работа е свързана с виното, могат да дегустират новите брандове и реколти в зала 6 на НДК. Това е възможност българските потребители да се ориентират в огромното предлагане на чуждестранни вина, представени от портфолиото на 20 вносители.


Ще се дегустират внасяните вина от Европа, Северна и Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия. Те ще бъдат разпределени на основни зони по географски принцип: Франция, Италия, другите страни от Европа: Испания, Португалия, Австрия, Германия, Гърция, Турция и Македония, както и Нов свят. Отделна секция по традиция ще има за пенливи вина и розе.
На Франция е отделена една от двете най-големи зони на изложението. Това е страната с най-голяма консумация на вино - 44 л на човек годишно, най-голяма стойност на изнесените вина за 2018 г. - 9.3 млрд. евро, по данни на международната организация по лозята и виното (OIV). Виното представлява 15% от стойността на земеделската продукция във Франция, а общата площ на лозята е 789 хил. хектара, което е равно на повече от 1 млн. стадиона за ръгби.


За пръв път по време на изложението ще има обособена зона с ресторанти, които ще предлагат вкусна храна както за посетителите на изложението, така и за всички, които са избрали да прекарат времето си в парка около НДК. Храната ще бъде поднесена от готвачите на Hamachi, Mediterraneo и Jobo.


В рамките на изложението се предвижда да има и зона със свободен достъп, където всеки ще може да се запознае, опита и купи специално подбрани храни и аксесоари. Щандовете ще бъдат разположени във фоайето пред зала 6.


В магазин в рамките на изложението ще се продават вината на вносителите. Билети за изложението могат да бъдат купени онлайн.

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK