Най-коментираното в "Дневник": Плевнелиев за коментара на Радев за "Фолксваген"

Най-коментираното в "Дневник": Плевнелиев за коментара на Радев за "Фолксваген"

© ДневникВ неделя традиционно "Дневник" представя десетте най-коментирани статии през изминалата седмица. Справката е направена в 19 часа на 18 май.


1. Коментарът на президента за "Фолксваген" може да навреди на проекта, смята Плевнелиев - 368 коментара.


2. След протегнатата ръка - и шамар от папата - 293 коментара.
3. "Руски" скандал за корупция разтърси правителството на Австрия (видео) - 264 коментара.


4. Борисов е убиец на руските енергийни проекти, заяви анализатор, близък до Кремъл - 258 коментара.


5. Влошаването на отношенията Китай - САЩ ще разпокъса света - 254 коментара.


6. Идва ли началото на края на Орбан - 243 коментара.


7. Мотивите по делото "Иванчева": Ако е допусната съдебна грешка, тя е в полза на подсъдимите - 232 коментара.


8. Президентът поиска да започне ровене за офшорните сметки и фирми на политиците - 224 коментара.


9. Путин има лично богатство до $160 млрд., твърди нова книга - 224 коментара.


10. Китай вдига митата за стоки от САЩ за 60 млрд. долара - 223 коментара.

Ключови думи към статията:

Коментари (19)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Плевнелиев е величав!

  Дори и 100 000 коментара да има за него - те не могат да обхванат тази титанична личност!

  Той е нашият политик с най-големи позиции из международните среди! .. И знае езици, и всичко ..!  "Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях. Имал съм поне 25 срещи с Обама и 30 с Меркел" . Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко - продължава той в публикуваното днес голямо интервю. - Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения.
  И бях оценен. Получих огромно международно признание.

  "Обама е мой близък приятел - заявява Плевнелиев. - През последния септември само за един ден ние се видяхме три пъти... Беше ме сложил на маса №2 и си говорихме дълго.
  Но извън този исторически обяд вечерта Обама ме покани и на приема. И направихме тази прословута снимка, на която Обама и Мишел така здраво са ме прегърнали, че ми се е повдигнало сакото. .."  Да припомним - в Белия дом ДРУГО повдигнато сако освен нашето, българското НЕ Е ИМАЛО!

  Има една повдигана синя рокля , по времето на Бил Клинтън .. ама онази история е съвсем друга!
  И не ни ли се разтупва сърцето .. ние, българите - представени от нашият президент - сме вече на маса №2 ! .. Обама и Обамовица да ни хвърлят сегиз - тогиз , по едно око по време на вечерята. А??

  От маса номер две, може и директно да комуникира:
  "Какво е това? Супа? Аз много обичам супа! Чорбата е турско ядене, ние сега повечето ядем супи!"

  Плевнелиев е бил на МАСА НОМЕР ДВЕ!

  Лавров му звъни, за да се съветва!
  А???

 2. 2 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  И още от Плевнелиев, по повод Английската Кралица ( със съкращения):

  ----------------
  "По повод статията "Как Елизабет ІІ финтира комунистически диктатор" от 13 октомври заявявам следното: ..
  В рамките на моя мандат аз посетих три пъти Обединеното кралство и трите пъти по покана на Нейно Величество.
  ....
  И най-важното тридневно официално посещение в Обединеното кралство на 17 до 19 март 2014 г. по покана на Нейно Величество. ..
  .....
  Срещата с кралицата на четири очи продължи 45 минути - с 15 минути повече от предвиденото по протокол, като на отговарящия за протокола на кралицата му се наложи три пъти да влезе в салона за прием, на 30, 40 и 45 мин., за да напомни на Нейно Величество, че времето отдавна е изтекло. ...
  ... Кралицата ми зададе десетки въпроси, например за България, Балканите, ЕС, украинската и гръцката криза, Путин и незаконната анексия на Крим, борбата с тероризма, социалните мрежи и др., като изпитваше огромен интерес от разговора, който в никакъв случай не беше формален и по протокол, а изпълнен с дълбоко съдържание. ...
  ... Детайлите също са важни, като например влизането през парадния вход на двореца с личния шофьор и автомобил на кралицата, гвардейци, духов оркестър и химн, посрещане от престолонаследника Чарлз и принц Едуард с принцеса София. Нека видим как ще посрещнат Радев.

  Бях приет от двама вицепремиери и още трима министри, т.е. общо петима министри. Вицепремиер и лидер на либералдемократите сър Ник Клег, вицепремиер, лидер на консерваторите и на парламента и секретар по външната политика Уилям Хейг, председателя на камарата на общините Джон Бъркоу, министъра по европейските въпроси Дейвид Лидингтън, министъра по професионалните умения и предприемачеството Матю Ханкок и министъра по въпросите на децата и семейството Едуард Тимпсън.
  Бяха осъществени срещи с кмета на Лондон Борис Джонсън, с кмета на Лондонското сити Дейвид Утън, с президента ЕБВР Сума Чакрабарти, с президента на BP, с над 60 представители на британския бизнес, бях удостоен с честта да стана Патрон за България на "Международната награда на херцога на Единбург", среща със световноизвестната писателка Дж.К.Роулинг и съвместно стартиране на проект в България с нейната фондация "Лумос" и много други.
  ... ...
  Практически аз бях приет от кралицата и принцовете, двама вицепремиери, общо петима министри, лидерите на две от трите основни политически сили, председателя на двете камари, кметовете на Ситито и на Лондон, най-известните бизнес и културни лидери на Обединеното кралство. Да видим дали ще бъде така с Радев."
  -------------------------

  П.П
  Материалът беше публикуван в пресата със заглавие "Къде е Радев, къде съм аз". ДА!

  Виждате ли , приятели Плевнелиев го е возил ЛИЧНИЯТ кралски шофьор и го е приела Дж.К.Роулинг.

  Абсолютно точно на 30 -тата, 40-тата и на 45-тата минута нарочен кралски човек , леко е открехвал вратата , надзъртал е при кралицата, гледал ги е какво правят - няма лошо - и е казвал, че хубаво си говорят за Социални Мрежи , ама Росен май го чакат вкъщи.
  Да видим дали ще бъде така с Радев!

  Всички кралски хора и кралските коне не могат да го върнат на мястото му, не!
  (All the king's horses and all the king's men , couldn't put Rossen at home again..)


  А Кралицата е говорил за СОЦИАЛНИ МРЕЖИ И Е ОТГОВАРЯЛ НА НЕЙНИ ВЪПРОСИ , обяснявал е ..

  С Дж.К.Роулинг ще да е говорил за Хари Потър и Хърмаяни, и дали Дарко Малфой няма да се ожени за Краб или Гойл , или и Краб и Гойл и да минат Под Дъгата , в духа на Джендър-идеологията ..

  Той , (Росен , а не Дарко Малфой) е Патрон за България на "Международната награда на херцога на Единбург" и навред са го посрещали напети войници с кралска премяна!

  Кралските Елитни Части!

  А със Сума Чакрабарти , Плевнелиев е говорил сума разни работи ..


  А може би, и в Лондон му е било надигано сакото , ама от скромност мълчи ?

  Ето линк към "Къде е Радев, къде съм аз"..
  https://www.segabg.com/category-then/kude-e-radev-kude-sum-az

 3. 3 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2678 Разстроено

  """... Grigor Lilov

  45 минути ·

  ИЛЮЗИЯ ЛИ Е ФОЛКСВАГЕН?

  *** Инвестиция за завод надали ще има - поне засега. Преговаря се с "фалшиви патици", от които тя не зависи

  На фона на потенциалната инвестиция за 1.4 млрд. евро, и то на първо време, а впоследствие и повече, политиците у нас веднага извадиха шпагите кой е по- и най-вътре в играта за нея.
  Заговори и тежката им артилерия.
  Премиерът Борисов обяви, че ще преборим конкурентите Сърбия и Турция и полага всички усилия за това.
  Президентът Радев го контрира чрез преговори с немския президент Франк-Валтер Щайнмайер.
  Експрезидентът Плевнелиев като шеф на автомобилния клъстер заяви, че не друг, а той води преговорите с „Шкода” за новия завод.
  Икономическият министър Емил Караниколов за капак изцака всичките „Аз поименно ще посоча кои хора са свършили работата, който и от големите да си слага медали. Аз си знам хората, които работеха, само да ни изберат”.

  Всъщност всички блъфираха.
  ***** С кой всъщност трябва да се преговаря? *******

  Блъфираха, понеже преговори с концерна „Фолксваген” засега няма.
  А преговорите с „Шкода” въобще не са определящи.

  Защо?
  1. В този завод освен Шкоди ще се произвеждат и др. марки – например испанския Сеат, както обяви немският концерн. А решението за др. марки не е в компетенцията и правата на „Шкода”
  2. Шкода не взима решения за инвестициите в чугбина.

  _________________________________________
  Малко история: След падането на социализма „Шкода” фалира. При оздравяването й отделно се обособява малка „Шкода”- „Шкода ауто” за производството на автомобили. Голямата „Шкода” преминава през различни перипетии и сега е собственост на пет офшорки от разни острови по Световния океан. Тя си запазва правото на марката, вкл. и за автомобилите. „Фолксваген” влиза с дял от 30% в малката, автомобилната „Шкода”, после делът нараства на 70%, като си плаща за голямата за ползването на марката. А по-после тази автомобилна „Шкода” става собственост на VOKSWAGEN FINANCE LUXEMBURG S.A., със седалище Strassen, Люксембург.
  _________________________________________

  Тази фирма владее вече 100% от автомобилната „Шкода”. И към нея са прехвърлени всички дъщерни дружества на Фолксваген в чужбина – общо 27 на брой по целия свят, вкл. и 15 в различни държави, където немският концерн има предприятия.
  И чрез тази фирма се решават инвестициите в чужбина.

  Да, ама това нашите министри и политици не знаят! И нямат контакти там.
  Макар че има българи, граждани
  на Люксембург с много стабилни контакти във финансовите и икономически среди там. Камен и Валентин са синове на Ангелина Горинова.
  А коя е тя?
  Тя е бившата лична и най-доверена секретарка на Тодор Живков. Нейният втори съпруг Иван Горинов е генерал, бил е шеф на 16 отдел „остри мероприятия” (убийства и пр.) в Държавна сигурност, станал е един от шефовете на Първо главно управление (разузнаването).
  Доколкото разбирам, май единият от тези двама българо-люксембурци са двигателите на евентуална сделка с България.
  .

  ****** *****Мистерията Люксембург” ***********

  Един от страната на Фолксваген със сигурност е Джули Ванхоке - ръководител на люксембургска фирма на немския концерн. Тя е специалист в международното счетоводство и финанси, както и в данъчното облагане.

  Ако потърсите информация за тази фирма - VOKSWAGEN FINANCE LUXEMBURG S.A, няма да намерите никаква. Фирмата е анонимна, не се знаят собствениците й, няма никакви данни. Търговския фирмен регистър на херцогството дава само формална, несъществена информация за нея – адрес, дата на регистрация. .
  Банковият й номер е 980512484, финансовият код LEI Code 5299008XZEFQ6KAZF246. Въпреки големият обем работа има само пет служители, които говори за свръх високата дискретност на онова, с което се занимава.

  Volkswagen Finance Luxemburg (VFL) е холдингова структура, създадена през 2012 г. и слята през 2014 г. с холандската компания Global VW Automotive BV.
  Основното дъщерно дружество е Volkswagen International Finance, чиято основна задача е финансирането и дяловото участие на компаниите, принадлежащи към Volkswagen AG Group.

  Известно е, че Европейската комисия наблюдава Volkswagen AG и внимателно разглежда въпросът дали концернът е укрил данъци чрез поделения във Великото херцогство. Според едно журналистическо разследване компанията е декларирала активи за почти 15 милиарда евро, печалба преди облагането за 3.5 милиарда и е платила само 1.5 милиона евро данъци.

  Именно тази фирма решава инвестициите в чужбина. Дъщерното й дружество Volkswagen International Luxembourg отпуска заеми на дъщерните й фирми на Фолксваген в чужбина, по които те впоследствие изплащат от печалбите си главниците и лихвите.
  Е, с тези фирмени структури и техни ръководители българските политики не разговарят. Те дори не знаят, че съществуват.
  Но не това е проблемът. Същественото е, че отношенията на собственост – кой и колко тънат в непрогледна, много гъста мъгла.

  ********* Илюзията **********

  Фолсксваген обяви на акционерното си събрание преди дни, че „беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов завод за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“.

  ОСТАНАЛИТЕ?!
  Не с потенциални кандидати, а с „останалите”. Т.е. потенциалните, за които се говореше толкова усилено от балкански политици и медии – Сърбия, Турция, България май са били бракувани.
  Да видим какво е общото, което ги свързва!
  Сърбия и Турция са на ръба на война или воюват (Турция в Сирия). Изолирани са от международната общност. И двете имат нестабилни валути. И в двете икономиката върви надолу. И двете не са членки на ЕС, от което се губят редица предимства за инвеститорите.

  България обаче е член на ЕС. Не е стабилна политически, по което донякъде си прилича с тях. Отличава се от конкурентите с остри демографски проблеми и още по-остри с квалификацията и уменията на работещите у нас.
  И трите държави са крайно корумпирани. Двете са приятелки на Русия, а нашата е руски троянски кон.

  Напомням, че голямата Шкода, която не е собственост на „Фолксваген” и държи марката „Шкода”, е офшорна собственост. Следите от офшорните водят на изток. За разпределението на дяловете в дъщерните дружества на люксембургската фирма засега нищо не се знае.
  Но може да се предполага по косвени индикатори.

  В този смисъл президентът Радев намери може би по-точен път – чрез германския президент. Немският президент е формална институция, с почти никакви прерогативи.
  Но фигурата на Щайнмайер е полезна в случая с тази инвестиция. Защото той започна политическата си кариера като шеф на кабинета на Герхард Шрьодер, който през 1990-те години беше министър-председател на Долна Саксония, а след това и германски канцлер. И под неговото крило дорасна до министър и др. високи постове. Знаете къде е сега Шрьодер – в структурите на „Газпром”.

  *****
  Аз въобще не считам руснаците за идиоти, както мислят мнозина. Немците пък са съвсем различна и високо организирана бира, съвсем наясно са с всякакви трикове и похвати.
  Никой не инвестира милиарди в несигурни държави или такива с мизерен пазар и тежки демографски проблеми като България. Но обещанията стимулират местните политици за др. техни ангажименти. И добре прикриват от конкурентите избора на истинското място за инвестиции - „ОСТАНАЛИТЕ потенциални кандидати” .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11245 Весело

  Явно България ни е ясна и я коментираме по-малко :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 5. 5 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  """... Grigor Lilov45 минути · ИЛЮЗИЯ ЛИ Е ФОЛКСВАГЕН? *** Инвестиция за завод надали ще има - поне засега. Преговаря се с "фалшиви патици", от които тя не зависиНа фона на потенциалната инвестиция за 1.4 млрд. евро, и то на първо време, а впоследствие и повече, политиците у нас веднага извадиха шпагите кой е по- и най-вътре в играта за нея. Заговори и тежката им артилерия. Премиерът Борисов обяви, че ще преборим конкурентите Сърбия и Турция и полага всички усилия за това. Президентът Радев го контрира чрез преговори с немския президент Франк-Валтер Щайнмайер. Експрезидентът Плевнелиев като шеф на автомобилния клъстер заяви, че не друг, а той води преговорите с „Шкода” за новия завод. Икономическият министър Емил Караниколов за капак изцака всичките „Аз поименно ще посоча кои хора са свършили работата, който и от големите да си слага медали. Аз си знам хората, които работеха, само да ни изберат”.Всъщност всички блъфираха. ***** С кой всъщност трябва да се преговаря? *******Блъфираха, понеже преговори с концерна „Фолксваген” засега няма. А преговорите с „Шкода” въобще не са определящи.Защо?1. В този завод освен Шкоди ще се произвеждат и др. марки – например испанския Сеат, както обяви немският концерн. А решението за др. марки не е в компетенцията и правата на „Шкода” 2. Шкода не взима решения за инвестициите в чугбина._________________________________________Малко история: След падането на социализма „Шкода” фалира. При оздравяването й отделно се обособява малка „Шкода”- „Шкода ауто” за производството на автомобили. Голямата „Шкода” преминава през различни перипетии и сега е собственост на пет офшорки от разни острови по Световния океан. Тя си запазва правото на марката, вкл. и за автомобилите. „Фолксваген” влиза с дял от 30% в малката, автомобилната „Шкода”, после делът нараства на 70%, като си плаща за голямата за ползването на марката. А по-после тази автомобилна „Шкода” става собственост на VOKSWAGEN FINANCE LUXEMBURG S.A., със седалище Strassen, Люксембург. _________________________________________Тази фирма владее вече 100% от автомобилната „Шкода”. И към нея са прехвърлени всички дъщерни дружества на Фолксваген в чужбина – общо 27 на брой по целия свят, вкл. и 15 в различни държави, където немският концерн има предприятия. И чрез тази фирма се решават инвестициите в чужбина.Да, ама това нашите министри и политици не знаят! И нямат контакти там. Макар че има българи, граждани на Люксембург с много стабилни контакти във финансовите и икономически среди там. Камен и Валентин са синове на Ангелина Горинова. А коя е тя? Тя е бившата лична и най-доверена секретарка на Тодор Живков. Нейният втори съпруг Иван Горинов е генерал, бил е шеф на 16 отдел „остри мероприятия” (убийства и пр.) в Държавна сигурност, станал е един от шефовете на Първо главно управление (разузнаването). Доколкото разбирам, май единият от тези двама българо-люксембурци са двигателите на евентуална сделка с България. .****** *****Мистерията Люксембург” ***********Един от страната на Фолксваген със сигурност е Джули Ванхоке - ръководител на люксембургска фирма на немския концерн. Тя е специалист в международното счетоводство и финанси, както и в данъчното облагане.Ако потърсите информация за тази фирма - VOKSWAGEN FINANCE LUXEMBURG S.A, няма да намерите никаква. Фирмата е анонимна, не се знаят собствениците й, няма никакви данни. Търговския фирмен регистър на херцогството дава само формална, несъществена информация за нея – адрес, дата на регистрация. . Банковият й номер е 980512484, финансовият код LEI Code 5299008XZEFQ6KAZF246. Въпреки големият обем работа има само пет служители, които говори за свръх високата дискретност на онова, с което се занимава.Volkswagen Finance Luxemburg (VFL) е холдингова структура, създадена през 2012 г. и слята през 2014 г. с холандската компания Global VW Automotive BV. Основното дъщерно дружество е Volkswagen International Finance, чиято основна задача е финансирането и дяловото участие на компаниите, принадлежащи към Volkswagen AG Group.Известно е, че Европейската комисия наблюдава Volkswagen AG и внимателно разглежда въпросът дали концернът е укрил данъци чрез поделения във Великото херцогство. Според едно журналистическо разследване компанията е декларирала активи за почти 15 милиарда евро, печалба преди облагането за 3.5 милиарда и е платила само 1.5 милиона евро данъци.Именно тази фирма решава инвестициите в чужбина. Дъщерното й дружество Volkswagen International Luxembourg отпуска заеми на дъщерните й фирми на Фолксваген в чужбина, по които те впоследствие изплащат от печалбите си главниците и лихвите.Е, с тези фирмени структури и техни ръководители българските политики не разговарят. Те дори не знаят, че съществуват. Но не това е проблемът. Същественото е, че отношенията на собственост – кой и колко тънат в непрогледна, много гъста мъгла.********* Илюзията **********Фолсксваген обяви на акционерното си събрание преди дни, че „беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов завод за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“.ОСТАНАЛИТЕ?! Не с потенциални кандидати, а с „останалите”. Т.е. потенциалните, за които се говореше толкова усилено от балкански политици и медии – Сърбия, Турция, България май са били бракувани. Да видим какво е общото, което ги свързва! Сърбия и Турция са на ръба на война или воюват (Турция в Сирия). Изолирани са от международната общност. И двете имат нестабилни валути. И в двете икономиката върви надолу. И двете не са членки на ЕС, от което се губят редица предимства за инвеститорите.България обаче е член на ЕС. Не е стабилна политически, по което донякъде си прилича с тях. Отличава се от конкурентите с остри демографски проблеми и още по-остри с квалификацията и уменията на работещите у нас. И трите държави са крайно корумпирани. Двете са приятелки на Русия, а нашата е руски троянски кон.Напомням, че голямата Шкода, която не е собственост на „Фолксваген” и държи марката „Шкода”, е офшорна собственост. Следите от офшорните водят на изток. За разпределението на дяловете в дъщерните дружества на люксембургската фирма засега нищо не се знае. Но може да се предполага по косвени индикатори.В този смисъл президентът Радев намери може би по-точен път – чрез германския президент. Немският президент е формална институция, с почти никакви прерогативи. Но фигурата на Щайнмайер е полезна в случая с тази инвестиция. Защото той започна политическата си кариера като шеф на кабинета на Герхард Шрьодер, който през 1990-те години беше министър-председател на Долна Саксония, а след това и германски канцлер. И под неговото крило дорасна до министър и др. високи постове. Знаете къде е сега Шрьодер – в структурите на „Газпром”.***** Аз въобще не считам руснаците за идиоти, както мислят мнозина. Немците пък са съвсем различна и високо организирана бира, съвсем наясно са с всякакви трикове и похвати. Никой не инвестира милиарди в несигурни държави или такива с мизерен пазар и тежки демографски проблеми като България. Но обещанията стимулират местните политици за др. техни ангажименти. И добре прикриват от конкурентите избора на истинското място за инвестиции - „ОСТАНАЛИТЕ потенциални кандидати” .
  —цитат от коментар 3 на Чардо


  1.По принцип- ДА..
  С кого да преговарят "Фолксваген" или "Шкода"?
  Ами ТРАКИЯ ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА, примерно Е ЧАСТНА!

  Ето повече инфо ..

  https://money.bg/investments/eur150-miliona-investitsii-za-2018-a-koi-sa-novite-zavodi-v-trakiya-ikonomicheska-zona.html

  Зa Tpaĸия иĸoнoмичecĸa зoнa (TИЗ)

  1996 гoдинa - тoгaвa "Cиeнит xoлдинг" cъздaвa пъpвaтa чacтнa индycтpиaлнa зoнa в Бългapия, ĸoятo ceгa e чacт oт TИЗ;

  Haд 180 - тoлĸoвa бългapcĸи и чyжди ĸoмпaнии e пpивляĸлa TИЗ дoceгa;

  2 милиapдa eвpo - тoлĸoвa ca пpивлeчeнитe инвecтиции зa пocлeднитe 22 гoдини"
  ---------------------

  В момента, може би има и държавно участие, и банки .. ама КАТО КАКЪВ Бойко, Росен Плевнелиев или Радев, да преговаря с "Фолксваген" за изграждане на завод?

  Ами Кънчев, или Панчев ще кажат "условията за построяването не ни устройват .. няма да се занимаваме" и всеки да се оправя..

  Икономическата зона, да повторим Е ТЯХНА!
  Не е на Радев, не е на Плевнелиев ..


  2.В какъв смисъл от "Фолксваген"/"Шкода" само хвърлят прах в очите?
  Ами ходили са в Пловдив, преговаряли са ..

  Що ще дават пари за хотел , вечеря и път, ако нямат интерес?

 6. 6 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Поне има една щастлива от ГЛУПОСТИТЕ , които дърдори Плевналиев. За нея ВРЕМЕТО Е ОК !:)

 7. 7 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Поне има една щастлива от ГЛУПОСТИТЕ , които дърдори Плевналиев. За нея ВРЕМЕТО Е ОК !:)
  —цитат от коментар 6 на dejmos


  .."среща със световноизвестната писателка Дж.К.Роулинг и съвместно стартиране на проект в България с нейната фондация "Лумос" и много други."

  Това имаш пред вид, а?

 8. 8 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Поне има една щастлива от ГЛУПОСТИТЕ , които дърдори Плевналиев. За нея ВРЕМЕТО Е ОК !:)
  —цитат от коментар 6 на dejmos


  Или срещата с Кралицата ..
  -----------------
  "Срещата с кралицата на четири очи продължи 45 минути - с 15 минути повече от предвиденото по протокол, като на отговарящия за протокола на кралицата му се наложи три пъти да влезе в салона за прием, на 30, 40 и 45 мин....
  ..... ..... .....
  ... Кралицата ми зададе десетки въпроси,.... като изпитваше огромен интерес от разговора, който в никакъв случай не беше формален и по протокол, а изпълнен с дълбоко съдържание. ..."
  ----------------------
  Типично британско ..
  Нарочен кралски хранен човек влиза .. да види дали Росен си е вече тръгнал и да каже, че хубаво си говорят, ама май го чакат в къщи ..

  Нека видим как ще посрещнат Радев.

 9. 9 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3270 Неутрално

  До коментар [#8] от "ajsayder":

  Радев вече беше на посещение при английската кралица.

 10. 10 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3270 Неутрално

  До коментар [#3] от "Чардо":

  В последният абзац Лилов говори пълни глупости!

 11. 11 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#8] от "ajsayder":Радев вече беше на посещение при английската кралица.
  —цитат от коментар 9 на deaf


  При Кралицата дали е имало нарочен, хранен кралски човек - да влиза точно на 35-тата, 40-тата и 45-тата минута и да гледа дали Радев вече няма да си ходи?

  Май не, а?
  "Къде съм аз, къде е Радев" е хубаво казано!

  Да не забравяме и от кого още е бил приет Плевнелиев ..

  ------------------
  .."Бях приет от двама вицепремиери и още трима министри, т.е. общо петима министри. Вицепремиер и лидер на либералдемократите , вицепремиер, лидер на консерваторите и на парламента и секретар по външната политика Уилям Хейг, председателя на камарата на общините Джон Бъркоу, министъра по професионалните умения и предприемачеството Матю Ханкок и министъра по въпросите на децата и семейството Едуард Тимпсън.
  Бяха осъществени срещи ... с президента ЕБВР Сума Чакрабарти ... среща със световноизвестната писателка Дж.К.Роулинг .."
  --------------------

  Мнозина, биха казали, че НЕ ТОЙ Е БИЛ ПРИЕТ .. А ТЕ СА БИЛИ ПРИЕТИ НА СРЕЩА С НЕГО - ЩОТО НЕГОВИЯТ СТАТУС - МНОГО ПО-ВИСОК , но явно така го е чувствал Росен ..

  Приет е при Сума Чакрабарти , приет е при Дж.К.Роулинг !
  Смятай !

  Ей така го е чувствал и това показва И НЕВЕРОЯТНАТА СКРОМНОСТ на Росен!

 12. 12 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2399 Неутрално

  До коментар [#3] от "Чардо":

  Благодаря за изчерпателното изложение. Не съм толкова навътре в нещата, но и на мен ми направи впечатление съобщението на "Фолксваген", че „беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов завод за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“. Което обезсмисли всички бодряшки приказки на правителството , че аха работата ще стане. А най-вече тайнсвените обяснения на президента Плевнелиев, че се водят задълбочени експертни преговори, за които самите "Фолксваген" са поискали да не се шуми. Оказва се, че никакви преговори няма и не е имало, те тепърва ще се провеждат и не се знае с кого. Цялата история със завода на "Фолксваген" взе да ми напомня за историята с кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Някакъв вестник написал, че този път генералният секретар навярно ще бъде от Източна Европа, пък защо да не е и жена и посочил десетина имена на по-известни жени от няколко източноевропейски страни. А някои хора у нас решиха, че в ООН копнеят Ирина Бокова да стане генерален секретар. Останалото е добре известно.

 13. 13 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2678 Весело

  До коментар [#12] от "Един препатил":


  До коментар [#3] от "Чардо":Благодаря за изчерпателното изложение. .....................
  —цитат от коментар 12 на Един препатил


  То и аз не съм пък изобщо навътре !

  Автора е друг и аз съм го посочил най-напред!
  Цялата статия е копи от статуса му във фейса !

  """... Grigor Lilov

  45 минути ·

  ИЛЮЗИЯ ЛИ Е ФОЛКСВАГЕН? . . . . . . . . . . . . . . .......................................................................................

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 14. 14 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2399 Неутрално

  До коментар [#13] от "Чардо":

  То това за автора го разбрах, ама затова, че сте си направили труда да ни светнете заслугата си е Ваша.

 15. 15 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  .. Оказва се, че никакви преговори няма и не е имало, те тепърва ще се провеждат и не се знае с кого. ..
  —цитат от коментар 12 на Един препатил

  Основните преговори ОСВЕН СЪС СОБСТВЕНИЦИТЕ с кого другиго, могат да бъдат?
  И "Кремиковци" и ТИЗ са ЧАСТНИ .. (Кремиковци май е и на някакви банки..) ..
  Ако искат от "Фолксваген"завод - говорят СЪС СОБСТВЕНИКА ..

  Плевнелиев и Радев какви са?

  Ами Вальо Кънчев и Панчев - могат да кажат "не ни устройват условията на "Фолксваген" , да строят другаде , цената им на м2 е ниска .. " и кво?
  Бойко или Плевнелиев , със собствени пари ще им доплатят за земята, та да стане завода ?

  Като се разберат принципно - могат тогава вече да се договорят да речем и за някакво държавно съдействие ..

  Иначе "Фолксваген" са ходили в ТИЗ да проучват, го кажи да разгледат го кажи, дали има подходящи парцели , да преговарят го кажи ..

  П.П Ей инфо от "Форбс" за Вальо и Пламен:

  https://rnews.bg/форбс-благодарение-двама-визио/

  А вие викате "Плевнелиев бил преговарял" .. и като е преговарял кво?
  Кънчев може да каже - "не ме устройва" и кой и къде ще прави завода?

  Че той собственик!

 16. 16 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2678 Любопитно

  До сега винаги съм се старал , като му видя статия да я копирам с името му и да я пусна тук, стига да има подходяща статия за деня.
  Не ми е никакъв проблем, излизат ми на профила всичките му публикации.
  Със здраве !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 17. 17 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  А най-вече тайнсвените обяснения на президента Плевнелиев, че се водят задълбочени експертни преговори, за които самите "Фолксваген" са поискали да не се шуми. Оказва се, че никакви преговори няма и не е имало, те тепърва ще се провеждат и не се знае с кого.
  —цитат от коментар 12 на Един препатил


  И ОСВЕН СЪС СОБСТВЕНИКА с кого другиго биха могли да бъдат преговорите?
  С Плевнелиев???

  Лично аз съм работил в ТИЗ , преди време и познавам и Кънчев, и Панчев (по слабо) и Стефан Денин ..
  Та споко, идвали са, за нещо са се договаряли .. ама още няма нищо окончателно ..

  Ако "Фолксваген" не дадат цена, поне като другите инвеститори до сега , Кънчев , Денин и Панчев спокойно им отказват за парцела до Раковски и всеки да се оправя! 18. 18 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До сега винаги съм се старал , като му видя статия да я копирам с името му и да я пусна тук, стига да има подходяща статия за деня.Не ми е никакъв проблем, излизат ми на профила всичките му публикации.Със здраве !
  —цитат от коментар 16 на Чардо


  Аз как мога да се абонирам?
  Звучат интересно ..

  Поздрави ..

 19. 19 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9342 Неутрално

  Така е, когато "циганката, която хвали умря" :).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK