Много семпла рецепта! Под достойнството е да дразня аристократичното си небце с такава посредственост!Тая рецепта е за Ибрямчо, който гладува и е предимно на сух хляб с чубрица.
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
Доматчетата на плоча, плочата на скара с жар, лаврака, октопод и пипала калмари, под капак... и един сладникав гръцки хлеб с коричка, така и не му научих името. Без дехидратиране, силпад-ове, термомиксери и аптекарски везни. Натурално, от рибния пазар рано сутрин.
Какво се е случило? Човешка рецепта - между другото - една от любимите ми. Разликата е, че аз вместо зехтин използвам масло. А за гарнитура - пресни картофчета.
Ами тая рубрика, не е оная рубрика. Тая излиза всяка неделя с нормални рецепти, онази другата съвременната българска, излиза от четвъртък до неделя. В оная рубрика днес е агне със сирене.
Да, но на тих огън и с мъничко захар. Примерно сто мл оцет балсамов, една лъжичка чаена захар. Докато стане течливо, но да остане на капка, а не съвсем течно. И е голяма миризма! Аз овонявам цялата къща, затова рядко правя, но си е лиготийка. Продават и готова редукция май.
Да, така е. Аз също ползвам обикновено масло вместо зехтин като теб, но ще пробвам днес абсолютно по инструкцията, да видим. Мисля, че зехтинът повече ще се обича с чесън и доматчета, но ще проверя в действие.
Толкова съм изненадан от публикуването на тази приятна и изпълнима рецепта, че нямам забележки и няма да мога да упражнявам остроумието и черния си хумор. Язък! 😂
Най-вероятно заради повечето минерали, да не е само натриев хлорид. Може би ако рецептата беше от цикъла "съвременна българска кухня", тогава щеше да се използва хималайска сол или байкалски шлемник
"Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." -
Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
Трябва да е едра морка. Защото така се разтваря бавно от сока на рибата и месото поема колкото е нужно, не можеш да пресолиш. А каменната сол соли повече, но и с пушена каменна сол няма да сбъркаш.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 58 ЛюбопитноМного семпла рецепта!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.Под достойнството е да дразня аристократичното си небце с такава посредственост!Тая рецепта е за Ибрямчо, който гладува и е предимно на сух хляб с чубрица.
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноДоматчетата на плоча, плочата на скара с жар, лаврака, октопод и пипала калмари, под капак... и един сладникав гръцки хлеб с коричка, така и не му научих името. Без дехидратиране, силпад-ове, термомиксери и аптекарски везни. Натурално, от рибния пазар рано сутрин.
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.АзКлавдия
Рейтинг: 982 НеутралноТози път готина и изпълнима рецепта!
Доброто е заразноЧеритата са супер домати, храстът е по-устойчив от останалите, в градината още имам!
penetrating
Рейтинг: 8835 ВеселоИстинската храна :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertАко нямате лаврак, сложете за заместител друга подобна по размер прясна риба :)
В краен случай може и скумрия
Nil satis nisi optimum
Рейтинг: 388 ЛюбопитноКакво се е случило? Човешка рецепта - между другото - една от любимите ми. Разликата е, че аз вместо зехтин използвам масло. А за гарнитура - пресни картофчета.
Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!АзКлавдия
Рейтинг: 982 НеутралноДо коментар [#5] от "Nil satis nisi optimum":
Доброто е заразноПресните картофчета вече ще са иноземски, българските одъртяха
Пробвай с бърза сезонна "туршия" - ситно нарязани зеле, чушки и моркови, овкусена по твой тертип!
Мммм, днешният обяд се измисли, ура!
Stan Todorov
Рейтинг: 301 НеутралноДо коментар [#3] от "АзКлавдия":
До коментар [#5] от "Nil satis nisi optimum":
Ами тая рубрика, не е оная рубрика. Тая излиза всяка неделя с нормални рецепти, онази другата съвременната българска, излиза от четвъртък до неделя. В оная рубрика днес е агне със сирене.
Мондиана
Рейтинг: 1398 НеутралноПростете некомпетентността ми, но какво е балсамова редукция? Нещо като сгъстен балсамов оцет ли?
АзКлавдия
Рейтинг: 982 НеутралноДо коментар [#8] от "Мондиана":
Доброто е заразноДа, но на тих огън и с мъничко захар.
Примерно сто мл оцет балсамов, една лъжичка чаена захар. Докато стане течливо, но да остане на капка, а не съвсем течно.
И е голяма миризма! Аз овонявам цялата къща, затова рядко правя, но си е лиготийка.
Продават и готова редукция май.
АзКлавдия
Рейтинг: 982 НеутралноДо коментар [#8] от "Мондиана":
Доброто е заразно*една чаена лъжичка (кафява) захар*
Днес съм като Йода 😂
Nil satis nisi optimum
Рейтинг: 388 НеутралноДо коментар [#6] от "АзКлавдия":
Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!Съгласен. Може и сезонна салата, но да не е със силни вкусове, защото ще засенчи рибата...
АзКлавдия
Рейтинг: 982 НеутралноДо коментар [#11] от "Nil satis nisi optimum":
Доброто е заразноДа, така е.
Аз също ползвам обикновено масло вместо зехтин като теб, но ще пробвам днес абсолютно по инструкцията, да видим.
Мисля, че зехтинът повече ще се обича с чесън и доматчета, но ще проверя в действие.
Мондиана
Рейтинг: 1398 НеутралноДо коментар [#9] от "АзКлавдия":
Благодаря! :-)
Nil satis nisi optimum
Рейтинг: 388 НеутралноДо коментар [#12] от "АзКлавдия":
Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!Успех! Мисля, че ще ти се получи.
Гарван
Рейтинг: 573 ЛюбопитноЗащо солта трябва да е морска? Каква ще е разликата, ако е друга?
Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 294 НеутралноТолкова съм изненадан от публикуването на тази приятна и изпълнима рецепта, че нямам забележки и няма да мога да упражнявам остроумието и черния си хумор. Язък! 😂
sin mi
Рейтинг: 3001 НеутралноБих полял веч обезкостеното месо с разтопено краве масло ( може да се добави и малко копър )
Митев
Рейтинг: 638 НеутралноМоля ви, защо сте сложили снимка със суровата манджа. Дайте да видим как изглеждат печени тоя лаврак, доматиту и хартията!
Petleshev
Рейтинг: 2278 НеутралноДо коментар [#15] от "Гарван":
Бивш tww09306483.По-скоро са искали да кажат едра сол, на която казват морска. Не, че и ситната не е такава. ;)
Gustav
Рейтинг: 1893 ВеселоДо коментар [#15] от "Гарван":
"Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472Най-вероятно заради повечето минерали, да не е само натриев хлорид.
Може би ако рецептата беше от цикъла "съвременна българска кухня", тогава щеше да се използва хималайска сол или байкалски шлемник
Коалиция намагнитен евроатлантически имунитет
Рейтинг: 1547 ВеселоЕто една рецепта за Лаврак. Чудесна е и става и за друга риба стига филето да е нарязано на тънко:
И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...Необходими Съставки
лаврак - 4 бр. филета
олио - 450 г , за намазване
лук - 2 бр. , тънко нарязан
чесън - 1 скилидка, счукан
каперси - 1 с.л.
домати - 6 бр., нарязани
маслини - 4 бр. черни (нарязани)
лимонова кора - от 1 лимон
лимонов сок - от 1 лимон
червен пипер - 1 ч.л.
сол
черен пипер
магданоз - за поръсване
Източник: https://bit.ly/2lW4M69
interesna
Рейтинг: 237 ВеселоСносна идея, но рибата е много по-вкусна с лук вместо с чесън в промишлени количества:)
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#18] от "Митев":
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Снимката е с готово ястие.
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#15] от "Гарван":
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Трябва да е едра морка. Защото така се разтваря бавно от сока на рибата и месото поема колкото е нужно, не можеш да пресолиш. А каменната сол соли повече, но и с пушена каменна сол няма да сбъркаш.