Лаврак в хартия с печен чесън и чери домати (рецепта)

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (24)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 58 Любопитно

    Много семпла рецепта!
    Под достойнството е да дразня аристократичното си небце с такава посредственост!Тая рецепта е за Ибрямчо, който гладува и е предимно на сух хляб с чубрица.

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  2. 2 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Доматчетата на плоча, плочата на скара с жар, лаврака, октопод и пипала калмари, под капак... и един сладникав гръцки хлеб с коричка, така и не му научих името. Без дехидратиране, силпад-ове, термомиксери и аптекарски везни. Натурално, от рибния пазар рано сутрин.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  3. 3 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 982 Неутрално

    Този път готина и изпълнима рецепта!
    Черитата са супер домати, храстът е по-устойчив от останалите, в градината още имам!

    Доброто е заразно
  4. 4 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8835 Весело

    Истинската храна :)
    Ако нямате лаврак, сложете за заместител друга подобна по размер прясна риба :)
    В краен случай може и скумрия

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  5. 5 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 388 Любопитно

    Какво се е случило? Човешка рецепта - между другото - една от любимите ми. Разликата е, че аз вместо зехтин използвам масло. А за гарнитура - пресни картофчета.

    Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
  6. 6 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 982 Неутрално

    До коментар [#5] от "Nil satis nisi optimum":

    Пресните картофчета вече ще са иноземски, българските одъртяха

    Пробвай с бърза сезонна "туршия" - ситно нарязани зеле, чушки и моркови, овкусена по твой тертип!
    Мммм, днешният обяд се измисли, ура!

    Доброто е заразно
  7. 7 Профил на Stan Todorov
    Stan Todorov
    Рейтинг: 301 Неутрално

    До коментар [#3] от "АзКлавдия":


    До коментар [#5] от "Nil satis nisi optimum":

    Ами тая рубрика, не е оная рубрика. Тая излиза всяка неделя с нормални рецепти, онази другата съвременната българска, излиза от четвъртък до неделя. В оная рубрика днес е агне със сирене.

  8. 8 Профил на Мондиана
    Мондиана
    Рейтинг: 1398 Неутрално

    Простете некомпетентността ми, но какво е балсамова редукция? Нещо като сгъстен балсамов оцет ли?

  9. 9 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 982 Неутрално

    До коментар [#8] от "Мондиана":

    Да, но на тих огън и с мъничко захар.
    Примерно сто мл оцет балсамов, една лъжичка чаена захар. Докато стане течливо, но да остане на капка, а не съвсем течно.
    И е голяма миризма! Аз овонявам цялата къща, затова рядко правя, но си е лиготийка.
    Продават и готова редукция май.

    Доброто е заразно
  10. 10 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 982 Неутрално

    До коментар [#8] от "Мондиана":

    *една чаена лъжичка (кафява) захар*
    Днес съм като Йода 😂

    Доброто е заразно
  11. 11 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 388 Неутрално

    До коментар [#6] от "АзКлавдия":

    Съгласен. Може и сезонна салата, но да не е със силни вкусове, защото ще засенчи рибата...

    Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
  12. 12 Профил на АзКлавдия
    АзКлавдия
    Рейтинг: 982 Неутрално

    До коментар [#11] от "Nil satis nisi optimum":

    Да, така е.
    Аз също ползвам обикновено масло вместо зехтин като теб, но ще пробвам днес абсолютно по инструкцията, да видим.
    Мисля, че зехтинът повече ще се обича с чесън и доматчета, но ще проверя в действие.

    Доброто е заразно
  13. 13 Профил на Мондиана
    Мондиана
    Рейтинг: 1398 Неутрално

    До коментар [#9] от "АзКлавдия":

    Благодаря! :-)

  14. 14 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 388 Неутрално

    До коментар [#12] от "АзКлавдия":

    Успех! Мисля, че ще ти се получи.

    Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
  15. 15 Профил на Гарван
    Гарван
    Рейтинг: 573 Любопитно

    Защо солта трябва да е морска? Каква ще е разликата, ако е друга?

  16. 16 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 294 Неутрално

    Толкова съм изненадан от публикуването на тази приятна и изпълнима рецепта, че нямам забележки и няма да мога да упражнявам остроумието и черния си хумор. Язък! 😂

  17. 17 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 3001 Неутрално

    Бих полял веч обезкостеното месо с разтопено краве масло ( може да се добави и малко копър )

  18. 18 Профил на Митев
    Митев
    Рейтинг: 638 Неутрално

    Моля ви, защо сте сложили снимка със суровата манджа. Дайте да видим как изглеждат печени тоя лаврак, доматиту и хартията!

  19. 19 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 2278 Неутрално

    До коментар [#15] от "Гарван":

    По-скоро са искали да кажат едра сол, на която казват морска. Не, че и ситната не е такава. ;)

    Бивш tww09306483.
  20. 20 Профил на Gustav
    Gustav
    Рейтинг: 1893 Весело

    До коментар [#15] от "Гарван":

    Най-вероятно заради повечето минерали, да не е само натриев хлорид.
    Може би ако рецептата беше от цикъла "съвременна българска кухня", тогава щеше да се използва хималайска сол или байкалски шлемник

    "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
  21. 21 Профил на Коалиция намагнитен евроатлантически имунитет
    Коалиция намагнитен евроатлантически имунитет
    Рейтинг: 1547 Весело

    Ето една рецепта за Лаврак. Чудесна е и става и за друга риба стига филето да е нарязано на тънко:

    Необходими Съставки

    лаврак - 4 бр. филета
    олио - 450 г , за намазване
    лук - 2 бр. , тънко нарязан
    чесън - 1 скилидка, счукан
    каперси - 1 с.л.
    домати - 6 бр., нарязани
    маслини - 4 бр. черни (нарязани)
    лимонова кора - от 1 лимон
    лимонов сок - от 1 лимон
    червен пипер - 1 ч.л.
    сол
    черен пипер
    магданоз - за поръсване

    Източник: https://bit.ly/2lW4M69

    И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
  22. 22 Профил на interesna
    interesna
    Рейтинг: 237 Весело

    Сносна идея, но рибата е много по-вкусна с лук вместо с чесън в промишлени количества:)

  23. 23 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#18] от "Митев":

    Снимката е с готово ястие.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  24. 24 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#15] от "Гарван":

    Трябва да е едра морка. Защото така се разтваря бавно от сока на рибата и месото поема колкото е нужно, не можеш да пресолиш. А каменната сол соли повече, но и с пушена каменна сол няма да сбъркаш.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK